Jump to content
 • 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones


   Share

  Εισαγωγή

   

  Τα Bluetooth hands free τείνουν να γίνουν τα πιο βασικά αξεσουάρ του πιο βασικού αξεσουάρ μας, του smartphone. Ειδικά από τη στιγμή που όλο και περισσότεροι κατασκευαστές εγκαταλείπουν την υποδοχή ενσύρματων hands free ή απαιτούν τη χρήση της USB C θύρας, με μετατροπέα ή χωρίς, η ασύρματη εκδοχή τυγχάνει όλο και ευρύτερης αποδοχής και χρήσης.

   

  Και αφού εγκαταλείπουμε τα καλώδια, τι πιο φυσικό από την πλήρη απαλοιφή τους, ακόμη και μεταξύ των 2 ακουστικών του hands free; Κάπως έτσι φτάσαμε στην τεχνολογία True Wireless!

   

  Η 1MORE έστειλε στον πάγκο των δοκιμών μας τη ναυαρχίδα των Bluetooth hands free της, τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones. Τα αρχικά ANC σημαίνουν Active Noise Cancellation (ενεργή απαλοιφή θορύβου) ενώ το True Wireless σημαίνει αληθινά χωρίς καλώδια, δύο τεχνολογίες που δίνουν στο σημερινό μας δείγμα όχι μόνο το όνομά του αλλά και τα βασικότερα και πιο θελκτικά χαρακτηριστικά του.

   

  large.WHC_9417.jpg

   

  Ακολουθήστε μας λοιπόν στη συνέχεια της παρουσίασης, για να δούμε πώς οι τεχνολογίες αυτές εφαρμόζονται στην περίπτωση των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones και, σε συνδυασμό με τα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

   

   

  Φωτογράφιση

   

  Τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones έρχονται στη συσκευασία που αρμόζει σε μία ναυαρχίδα, η οποία είναι επιπλέον προστατευμένη από νάιλον, για να φτάσει στα χέρια σας σε άριστη κατάσταση.

   

  large_01.jpg 

   

  Η πολυτελής συσκευασία είναι του τύπου που ανοίγει σαν βιβλίο και μένει κλειστή μαγνητικά, ενώ στο πλαϊνό από όπου ανοίγει βρίσκουμε μια μεταλλική αγκράφα με το λογότυπο της εταιρίας.

   

  Κατά τα άλλα, βλέπουμε μια καλοσχεδιασμένη συσκευασία, με τις απαραίτητες φωτογραφίες, πληροφορίες, λογότυπα και πιστοποιήσεις.

   

  large_05.jpg large_06.jpg

   

  large_07.jpg large_08.jpg

   

  Η πολυτελής παρουσίαση συνεχίζει και με το άνοιγμα της συσκευασίας.

   

  large_09.jpg

   

  Εσωτερικά, το κάλυμμά φέρει διακόσμηση που προσομοιάζει σκίτσα από τη φάση σχεδιασμού του προϊόντος. Το κουτί καλύπτεται από σκληρό διαφανές πλαστικό με βασικές οδηγίες και χαρακτηριστικά.

   

  large_10.jpg large_11.jpg

   

  Με την αφαίρεση και αυτού, φτάνουμε στο ίδιο το προϊόν, τα δύο ακουστικά και τη θήκη φόρτισης και φύλαξής τους.

   

  large_12.jpg

   

  Είναι άμεσα εμφανές ότι η πολυτέλεια δεν περιορίζεται στη συσκευασία, καθώς τα ακουστικά έχουν εξαιρετικό γυαλιστερό φινίρισμα και η βαφή τους, που αποτελεί απομίμηση ανθρακονημάτων, είναι ιδιαίτερα πειστική. Η ποιοτική σήτα που φαίνεται, είναι βαμμένη κόκκινη και ταιριάζει αισθητικά με τους γκρίζους τόνους.

   

  large_14.jpg

   

  Η θήκη φόρτισης και μεταφοράς είναι κατασκευασμένη από ποιοτικά υλικά και η σατινέ βαφή της είναι άψογη.

   

  large_13.jpg

   

  Στο κάτω μέρος της συσκευασίας, υπάρχει ένα μαύρο κουτί.

   

  large_15.jpg large_16.jpg

   

  Μέσα σε αυτό βρίσκουμε σακουλάκι μεταφοράς για τη θήκη και τα ακουστικά, ένα καλώδιο φόρτισης και 4 νάιλον ημιδιάφανα σακουλάκια.

   

  large_17.jpg

   

  Το καλώδιο είναι τύπου USB A σε USB C, μαύρο, χωρίς sleeving και μήκους 42 εκατοστών χωρίς τα βύσματα ή 47 εκατοστών με αυτά.

   

  large_18.jpg

   

  Το σακουλάκι μεταφοράς είναι κατασκευασμένο από συνθετικό υλικό και φέρει το λογότυπο της εταιρίας από τη μία πλευρά και το αρκουδάκι της από την άλλη.

   

  large_19.jpg large_20.jpg

   

  Στα 4 νάιλον σακουλάκια βρίσκουμε 6 ζευγάρια ear tips (σε 2 διαφορετικούς τύπους) και 3 ζευγάρια ear hooks, πλέον αυτών που ήδη φέρουν τα ακουστικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμε το μέγεθος και τον τύπου που ταιριάζει στο κάθε αφτί. Η ποιότητά τους είναι πολύ καλή και είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη.

   

  Θα προτιμούσαμε μια απλή θήκη από αφρολέξ για όλα αυτά, όπως είχαμε δει στα 1MORE Dual Driver ANC Pro, έτσι ώστε να βρίσκονται τακτοποιημένα σε αυτή, ακόμη και αφού έχουν δοκιμαστεί για να βρεθεί ο κατάλληλος συνδυασμός για τον κάθε χρήστη.

   

  large_21.jpg

   

  Κάτω από το μαύρο κουτί και το ίδιο το προϊόν, υπάρχει ένα ακόμη μαύρο κουτί που καταλαμβάνει όλο το μήκος και πλάτος της συσκευασίας αλλά είναι αρκετά λεπτό.

   

  large_22.jpg

   

  Όπως είναι προφανές, περιλαμβάνει τις οδηγίες χρήσης, σε 11 γλώσσες, μη συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής, ένα αυτοκόλλητο με το αρκουδάκι και το λογότυπο της εταιρίας και την κάρτα εγγύησης.

   

  large_23.jpg large_24.jpg

   

  Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο κυρίως προϊόν.

   

  large_25.jpg

   

  Τα ακουστικά είναι φωλιασμένα με ασφάλεια σε πυκνό αφρολέξ.

   

  large_28.jpg

   

  Ενώ η θήκη συγκρατείται ασφαλώς στη θέση της με μια λωρίδα διαφανούς πλαστικού.

   

  large_26.jpg

   

  Η θήκη έχει άψογο φινίρισμα και φέρει ένα μικροσκοπικό LED στο εμπρός μέρος και τη θύρα USB C στο πίσω μέρος.

   

  large_29.jpg large_30.jpg

   

  Η βάση της καλύπτεται από αντιολισθητικό υλικό που φέρει εγχάρακτες τις απαραίτητες πληροφορίες.

   

  large_32.jpg large_33.jpg

   

  Εσωτερικά, η πολυτελής αίσθηση συνεχίζεται με ποιοτικά πλαστικά και ένα μοναδικό στρογγυλό κουμπί. Στα άκρα των καλουπιών των ακουστικών βλέπουμε από 3 επαφές για τη φόρτιση.

   

  large_31.jpg

   

  Το αφρολέξ που συγκρατεί τα ακουστικά χωρίζεται σε 2 μέρη. Ανασηκώνοντας το πάνω μέρος, μπορούμε να δούμε το κάτω μέρος των ακουστικών και - επιτέλους - να τα αφαιρέσουμε από τη συσκευασία τους.

   

  large_34.jpg

   

  Κατ'αρχάς είναι πανέμορφα! Ακόμη και κάτω από το φακό, η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική.

   

  large_35.jpg large_36.jpg

   

  Ας πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά.

   

  Η εξωτερική όψη είναι ιδιαίτερα γυαλιστερή και η βαφή προσομοιάζει ανθρακονήματα, ενώ στο κέντρο αναγράφει το λογότυπο της εταιρίας. Προς το πίσω της μέρος φέρει κόκκινη γρίλια πίσω από την οποία κρύβεται το εξωτερικό μικρόφωνο για την ακύρωση του θορύβου, το Feedforward ANC μικρόφωνο, που καταγράφει τους ήχους από το περιβάλλον.

   

  Η επιφάνεια που φέρει το λογότυπο λειτουργεί, όπως θα δούμε παρακάτω, σαν πλήκτρο αφής για την ενεργοποίηση του ANC, ενώ στην αντίθετη πλευρά του λογότυπου από αυτή όπου βρίσκεται η κόκκινη γρίλια, κρύβεται ένα LED. Σταθερό κόκκινο σημαίνει ότι φορτίζει ενώ κόκκινο που αναβοσβήνει σημαίνει ότι το επίπεδο της μπαταρίας είναι χαμηλό. Εναλλαγή μεταξύ κόκκινου και μπλε σημαίνει ότι τα ακουστικά είναι σε λειτουργία σύζευξης ενώ μπλε που αναβοσβήνει σημαίνει ότι γίνεται σύνδεση με τη συσκευή (smartrphone).

   

  large_49.jpg large_48.jpg

   

  Στο επάνω μέρος,  στο μαύρο πλαστικό κοντά στο ear hook, διακρίνεται μία μικρή οπή, η οποία ανακουφίζει την πίεση που δημιουργείται εντός των ακουστικών κατά τη λειτουργία. Έτσι εξασφαλίζεται η καλή ποιότητα του ήχου, ακόμα και σε υψηλή ένταση.

   

  large_37.jpg

   

   

   

  Στην πίσω επιφάνεια του ακουστικού διακρίνουμε το πλήκτρο πολλαπλών λειτουργιών, την αναλυτική χρήση του οποίου θα δούμε παρακάτω. Δίπλα του, διακρίνουμε 2 "επαφές", οι οποίες δεν είναι καθόλου επαφές αλλά οι g-sensors που χρησιμοποιούνται για την μετατροπή της εξωτερικής επιφάνειας σε πλήκτρο αφής για την ενεργοποίηση του ANC. Δηλαδή, τελικά, η εξωτερική επιφάνεια δεν είναι πλήκτρο αφής αλλά οι αισθητήρες αυτοί αντιλαμβάνονται το διπλό χτύπημα επί αυτής.

   

  large_39.jpg

   

  Στην εσωτερική πλευρά του ακουστικού, διακρίνουμε ένα σκοτεινό ημιδιαφανή κύκλο, κάτω από τον ποίο κρύβεται ένας υπέρυθρος αισθητήρας, ενώ πίσω από το ear tip κρύβεται μία ακόμη μικρότερη οπή, σαν αυτή που είδαμε στο επάνω μέρος του ακουστικού, πίσω από την οποία βρίσκεται το δεύτερο μικρόφωνο για την ακύρωση του θορύβου, το Feedback ANC μικρόφωνο, που καταγράφει τους ήχους από το εσωτερικό του ακουστικού πόρου.

   

  Στο εμπρός μέρος της εσωτερικής πλευράς φαίνονται οι 3 επαφές φόρτισης, οι οποίες είναι επιροδιωμένες. Γιατί 3 όμως, όταν προφανώς χρειαζόμαστε μόνο 2 για τη φόρτιση, το + και το -; Η μεσαία επαφή κρύβει από πίσω της το μαγνήτη που εξασφαλίζει την ευθυγράμμιση των επαφών και την ασφαλή σύζευξη κατά τη φόρτιση.

   

  Επί τη ευκαιρία, βλέπουμε ότι το εσωτερικό του κάθε ear hook έχει ένα εγχάρακτο L (Left - Αριστερό) ή, φυσικά, R (Right - Δεξί), για το άλλο ακουστικό. Η κάτω πλευρά δεν περιλαμβάνει κάποιο ενδιαφέρον στοιχείο.

   

  large_40.jpg large_45.jpg

   

  Για να δούμε καλύτερα τόσο τον αισθητήρα υπερύθρων όσο και το Feedback ANC μικρόφωνο, αφαιρέσαμε το ear tip και το ear hook. Το άνοιγμα εξόδου του ήχου είναι οβάλ και καλύπτεται από μαύρη σήτα, όπως αντίστοιχα οβάλ είναι και το άνοιγμα των ear tips.

   

  large_55.jpg large_42.jpg

   

  Το εμπρός μέρος δεν κρύβει κάποια έκπληξη, παρά μόνο μία ακόμη κόκκινη σήτα, πίσω από την οποία κρύβεται το βασικό μικρόφωνο που καταγράφει την ομιλία μας.

   

   large_41.jpg 

   

  Τα ακουστικά εφαρμόζουν στις υποδοχές της θήκης και συγκρατούνται μαγνητικά, ενώ φορτίζουν από την μπαταρία που περιέχει η θήκη, ή με το καλώδιο USB C.

   

  large_47.jpg large_06.png

   

   

  Τεχνικά Χαρακτηριστικά

   

  Παρακάτω σας παραθέτουμε τον πίνακα των τεχνικών χαρακτηριστικών για τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

   

  large.Specs.png

   

  Βλέπουμε ότι το κάθε ακουστικό ζυγίζει λιγότερο από 8 γραμμάρια ενώ ενσωματώνει μπαταρία 55mAh, ικανή να το κρατήσει σε λειτουργία για 6 ώρες σε σύνδεση με συσκευή που υποστηρίζει TWS+ (ανεξάρτητη και ταυτόχρονη σύνδεση των ακουστικών με τη συσκευή), με ένταση ήχου στο 50%. Εδώ όμως ο πίνακας έχει και ένα λάθος, καθώς λέει ότι αυτό γίνεται με κωδικοποίηση AAC, κάτι που είναι αδύνατον, καθώς η λειτουργία TWS+ υποστηρίζει μόνο την κωδικοποίηση aptX. Ενημερώσαμε σχετικά την 1MORE και επίκειται διόρθωση του πίνακα στην ιστοσελίδα τους.

   

  Σε σύνδεση TWS, που ο πίνακας την αναφέρει Standard Bluetooth Connection (λειτουργία των ακουστικών ως master - slave όπου το master συνδέεται τόσο με τη συσκευή όσο και με το slave ακουστικό), η διάρκεια της μπαταρίας με ένταση στο 50% φτάνει τις 5 ώρες, με χρήση της κωδικοποίησης AAC.

   

  Η ενεργοποίηση του ANC στο μέγιστο - επίπεδο 1 -, σε κάθε περίπτωση, κοστίζει περίπου 1 ώρα από τη συνολική διάρκεια της μπαταρίας, ενώ η ενεργοποίησή του σε χαμηλότερη ισχύ - επίπεδο 2 - θα έχει μικρότερη επίπτωση.

   

  Το πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι το Bluetooth 5.0 και η φόρτιση των ακουστικών από τη θήκη διαρκεί 1 ώρα. Η μπαταρία της θήκης, που έχει χωρητικότητα 410mAh, φορτίζει σε 2 ώρες, μέσω φορτιστή 5V με ισχύ 1A.

   

  Παρακάτω παρατίθενται κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones.

   

  large_02.png

   

  Ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά και μάλιστα σε αντιπαραβολή με 2 γνωστά ανταγωνιστικά προϊόντα, παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα. Ο πίνακας αυτός έχει συνταχθεί από την 1MORE, με στοιχεία που πήρε από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των κατασκευαστών.

   

  large.1144925658_ComparissonChartHeader.pnglarge.772090194_ComparissonChart.png

   

   

  Σύμφωνα με τον συγκριτικό αυτό πίνακα, τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones υπερτερούν στα περισσότερα σημεία από τους 2 ανταγωνιστές τους, ενώ παράλληλα διατηρούν χαμηλότερη τιμή.

   

   

  Ποιότητα Κατασκευής

   

  Η ποιότητα κατασκευής των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones έγινε νομίζω σαφής από την αναλυτική φωτογραφική παρουσίαση και τα πολύ κοντινά πλάνα που περιλαμβάνει.

   

  large_38.jpg

   

  Δεν μπόρεσα να βρω κανένα σημείο όπου τα υλικά και η κατασκευή θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα, χωρίς να ανέβει το κόστος σε δυσπρόσιτα επίπεδα. Η χρήση πραγματικών ανθρακονημάτων θα προσέφερε μεγαλύτερη αντοχή και μικρότερο βάρος, αλλά θα εκτίναζε το κόστος κατασκευής. Οι σήτες είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

   

  large_10.png large_11.png

   

   

  Άνεση στη Χρήση

   

  Η άνεση στη χρήση ορίζεται από δύο παραμέτρους. Η πρώτη παράμετρος είναι η εργονομία, τα υλικά και η εφαρμογή.

   

  Με την γωνία 45 μοιρών στα ear tips και τις πολλές επιλογές μεγέθους και τύπου, όλων κατασκευασμένων από σιλικόνη, όπως και τα ear hooks, είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί ο συνδυασμός που θα εξασφαλίζει άνετη εφαρμογή και χρήση για τον κάθε χρήστη.

   

  large_17.png

   

  Παράλληλα, η κατασκευή από σιλικόνη είναι φιλική προς το δέρμα, ενώ εξασφαλίζει καλή ηχητική απομόνωση.

   

  large_08.png

   

  Η δεύτερη παράμετρος της άνεσης στη χρήση, είναι ο εύκολος και έξυπνος χειρισμός.

   

  Με ένα μόνο πλήκτρο πολλαπλών λειτουργιών σε κάθε ακουστικό και με τον έλεγχο της λειτουργίας του ANC μέσω αφής, ο χειρισμός γίνεται εύκολος τόσο στη χρήση όσο και στην απομνημόνευση.

   

  Οι λειτουργίες και ο τρόπος χρήσης των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones συνοψίζονται στην παρακάτω εικόνα.

   

  large_07.png

   

   

  Συνδεσιμότητα

   

  Τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones υποστηρίζουν το ασύρματο πρωτόκολλο επικοινωνίας Bluetooth 5.0. Η επικοινωνία με το κινητό μου τηλέφωνο που επίσης υποστηρίζει το εν λόγω πρωτόκολλο είναι εξαιρετική με εμβέλεια που μετρήθηκε τουλάχιστον στα διαφημιζόμενα 10 μέτρα.

   

  Με εντυπωσίασε μάλιστα το γεγονός ότι η επικοινωνία παρέμεινε άψογη ακόμα και διαμέσου ενός τοίχου που στη μία του πλευρά είχε ντουλάπια με φακέλους.

  large_BT5.pnglarge.1856499246_17-Bluetoothchip-02.png

   

  Η επικοινωνία μπορεί να γίνει με έναν εκ των δύο τρόπων:

   

  1. TWS+: Πρόκειται για το ιδανικό σενάριο που όμως πολύ λίγες συσκευές υποστηρίζουν επί του παρόντος. Το κάθε ακουστικό συνδέεται απ ευθείας με τη συσκευή ξεχωριστά αλλά το σύνολο λειτουργεί ως ένα ενιαίο ζεύγος στερεοφωνικών ακουστικών. Η κατανάλωση της μπαταρίας είναι ισορροπημένη, δηλαδή οι μπαταρίες των δύο ακουστικών εξαντλούνται ουσιαστικά ταυτόχρονα. Οι δοκιμές της σύνδεσης με τρόπο TWS+ πραγματοποιήθηκαν με μία συσκευή Xiaomi Mi9T Pro.

   

  2. TWS: Πρόκειται για τη λύση που χρησιμοποιείται όταν η συσκευή δεν μπορεί να υποστηρίξει TWS+. Εδώ το ένα ακουστικό - από προεπιλογή το δεξί - λειτουργεί ως master και συνδέεται τόσο με τη συσκευή, όσο και με το άλλο ακουστικό, το οποίο λειτουργεί ως slave. Το σύνολο λειτουργεί ως ένα ενιαίο ζεύγος στερεοφωνικών ακουστικών αλλά η κατανάλωση στο master ακουστικό είναι μεγαλύτερη και η μπαταρία εξαντλείται ταχύτερα. Για τη βελτίωση της διάρκειας της μπαταρίας, η 1MORE κάνει χρήση μιας τεχνολογίας κατά την οποία όταν η μπαταρία του master ακουστικού πέσει στο 30%, τα ακουστικά αλλάζουν ρόλους master - slave έτσι ώστε η αυξημένη κατανάλωση της μπαταρίας λόγω 2 συνδέσεων, από εκείνο το σημείο και μετά να συμβαίνει στο άλλο ακουστικό. Καθώς αυτό συμβαίνει όταν η μπαταρία πέσει στο 30% και όχι στο 50%, η μπαταρία του αρχικού master - του δεξιού ακουστικού από προεπιλογή - και πάλι εξαντλείται περίπου 1 ώρα νωρίτερα, αλλά είναι πολύ καλύτερα από την περίπτωση να μη συνέβαινε αυτή η αλλαγή. Η δε αλλαγή, γίνεται χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο χρήστης ή η ίδια η συσκευή, καθώς τα ακουστικά ανταλλάσσουν MAC Addresses και ονόματα Bluetooth. Παρεμπιπτόντως, τα ονόματα είναι 1MORE ANC TWS για το δεξί ακουστικό και 1MORE ANC TWS -L για το αριστερό. Φυσικά, οι ρόλοι μπορεί να αναστραφούν εξ αρχής αν επιλέξει ο χρήστης να συνδεθεί αρχικά με το 1MORE ANC TWS -L, οπότε το αριστερό ακουστικό ξεκινάει με το ρόλο master και στη συνέχεια, όταν η μπαταρία του πέσει στο 30% γίνεται η εναλλαγή που προαναφέραμε. Σε κάθε περίπτωση, το ένα ακουστικό θα μείνει με περίπου 30% μπαταρία όταν η μπαταρία του άλλου θα έχει εξαντληθεί. Τότε, μπορεί το ακουστικό που έχει ακόμα μπαταρία να λειτουργήσει ανεξάρτητα, ως μονοφωνικό και να προσφέρει ακόμα 1 ώρα χρήσης, χωρίς όμως τη δυνατότητα ενεργοποίησης του ANC, το οποίο θα ήταν ανούσιο μόνο στο ένα αφτί. Οι δοκιμές της σύνδεσης με τρόπο TWS πραγματοποιήθηκαν με μία συσκευή Samsung Galaxy Note 9.

   

  large_05.png

   

  Τα codecs που χρησιμοποιεί το Bluetooth για τη συμπίεση του ήχου είναι πολλά και ποικίλα και η μελέτη τους άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά όχι αντικείμενο του παρόντος review.

   

  Τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones υποστηρίζουν το πρωτόκολλο aptX, που προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ήχου από τα υποστηριζόμενα πρωτόκολλα, με αντίστοιχο κόστος σε κατανάλωση μπαταρίας και υποστηρίζεται από σύγχρονες συσκευές με λειτουργικό Android. Αποτελεί επιπλέον απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των ακουστικών με τρόπο TWS+.

   

  Υποστηρίζουν ακόμα το πρωτόκολλο AAC, που προσφέρει ένα πολύ καλό συνδυασμό ποιότητας ήχου και χαμηλού bitrate, επιτυγχάνοντας την καλύτερη διάρκεια της μπαταρίας. Καθώς έχει μεγάλες απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ, υποστηρίζεται από μοντέρνα iPhone και ισχυρές συσκευές Android, ενώ η ποιότητά του αποτελέσματος διαφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε συσκευής.

   

  Τέλος, οι υπόλοιποι, αναγκαστικά αρκούνται στο SBC που είναι το βασικό codec ήχου που υποστηρίζουν υποχρεωτικά όλες οι συσκευές Bluetooth που αναπαράγουν ήχο.

   

  Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τα μέγιστα bit rates διαμεταγωγής που υποστηρίζει το κάθε Bluetooth codec. Πολλά σχετικά με αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο εξαιρετικό άρθρο των SoundGuys, από όπου προέρχεται και το εν λόγω διάγραμμα.  

   

  large.BT-Codecs-kbps.jpg

   

   

  Ήχος

   

  Ο χαρακτηρισμός της ποιότητας του ήχου είναι ένα από τα πιο υποκειμενικά και συνεπώς ασαφή και δύσκολα κομμάτια οποιουδήποτε review.

   

  Η κατασκευή των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones, που φαίνεται παρακάτω, κάνει σαφές ότι μπορούμε να περιμένουμε καλύτερη ποιότητα ήχου από αυτή που αντιστοιχεί στην τιμή τους.

   

  large_04.png

   

  Για περαιτέρω βελτίωση του ήχου, τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones έχουν ρυθμιστεί από τον Luca Bignardi, μηχανικό ήχου με 4 βραβεία Grammy.

   

  large_09.png

   

  Σε κάθε περίπτωση, τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones δεν είναι ακουστικά επιπέδου Audiophile και όποιος περιμένει κάτι τέτοιο από τον ήχο τους θα απογοητευτεί. Είναι τίμια για το κόστος τους, αν συνυπολογιστεί και η πληθώρα των επιπλέον χαρακτηριστικών τους, και για το γεγονός ότι είναι ασύρματα. Δεν φτάνουν την ποιότητα ήχου των 1MORE Dual Driver ANC Pro που είδαμε πρόσφατα, καθώς εκείνα υποστηρίζουν την κωδικοποίηση LDAC 990 που προσφέρει λιγότερες απώλειες στην ποιότητα, αλλά δεν απέχουν και πολύ.

   

  Τα πρίμα είναι λίγο τονισμένα, χωρίς να τσιρίζουν, για να δώσουν την ψευδαίσθηση της ευκρίνειας, χωρίς να σημαίνει ότι πάσχουν στον τομέα αυτής. Τα μπάσα είναι επίσης λίγο υπερτονισμένα, εφ' όσον έχει επιλεγεί το σωστό ear tip που θα προσφέρει καλό σφράγισμα του ακουστικού πόρου, ενώ οι μεσαίες συχνότητες υπολείπονται κάπως της φροντίδας του βραβευμένου μηχανικού, καθώς δεν είναι τόσο δημοφιλής στο ευρύ κοινό. Συνολικά, ο ήχος είναι ευχάριστος, χωρίς όμως να είναι κάτι το ιδιαίτερο ή να αποτελεί την αιτία να συστήσω τα συγκεκριμένα ακουστικά.

   

   

  Active Noise Cancelation

   

  Όπως είναι σαφές από το ίδιο το όνομα των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones, αυτά παρέχουν Active Noise Cancelation. Δηλαδή ενεργή ακύρωση θορύβου.

   

  Αυτό κατ' αρχάς δεν αφορά τον ήχο που ακούει ο συνομιλητής μας μέσω του μικροφώνου αλλά τον ήχο που ακούμε εμείς, όταν για παράδειγμα ακούμε μουσική.

   

  Με την ενεργοποίηση του ANC, τα ακουστικά, με ενεργό τρόπο, παράγουν αντίθετα κύματα ήχου που ακυρώνουν το θόρυβο του περιβάλλοντος και επιτρέπουν την καλύτερη ακρόαση της μουσικής.

   

  large_05.png

   

  Αυτό γίνεται με τη βοήθεια 2 μικροφώνων, ενός εξωτερικού που καταγράφει τους θορύβους του περιβάλλοντος (Feedforward ANC microphone) και ενός εσωτερικού, που καταγράφει τον ήχο εντός του ακουστικού πόρου (Feedback ANC microphone). Οι πληροφορίες από τα 2 αυτά μικρόφωνα τροφοδοτούν ένα εξειδικευμένο DSP chip το οποίο παράγει ακυρωτικά κύματα το εξαλείφουν το θόρυβο, σε πραγματικό χρόνο.

   

   large_12.png

   

  Ο έλεγχος του ANC γίνεται με διπλό tap στην εξωτερική επιφάνεια οποιουδήποτε εκ των δύο ακουστικών αλλά αφορά σε κάθε περίπτωση και τα 2 ακουστικά, καθώς το ANC λειτουργεί μόνο όταν φοράμε και τα 2 ακουστικά. Με το πρώτο διπλό tap, ενεργοποιείται το επίπεδο 1, που είναι το πιο ισχυρό και προτείνεται για ιδιαίτερα θορυβώδη περιβάλλοντα, όπως κατά την πτήση με αεροπλάνο. Το δεύτερο διπλό tap ενεργοποιεί το επίπεδο 2 που είναι ασθενέστερο και προτείνεται για λιγότερο θορυβώδη περιβάλλοντα, όπως κατά τη μετάβαση στην εργασία. Το ANC δεν μπλοκάρει τις ανθρώπινες φωνές αλλά μόνο τους θορύβους και μπορεί να λειτουργήσει τόσο κατά τις κλήσεις και την αναπαραγωγή πολυμέσων όσο και χωρίς κάποιο ηχητικό σήμα, απλά μπλοκάροντας τους θορύβους, ως ενεργές, επιλεκτικές ωτοασπίδες.Το τρίτο διπλό tap ενεργοποιεί το Pass-through, που αναπαράγει επί τούτου τους ήχους του περιβάλλοντος μέσω των ακουστικών, κάτι που κάνει ασφαλή την χρήση των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones σε καταστάσεις όπου απαιτείται εγρήγορση και επαφή με το περιβάλλον, όπως στην οδήγηση. Τέλος, το τέταρτο διπλό tap, απενεργοποιεί τη λειτουργία εντελώς.

   

  large_07.png

   

  Συνολικά, η ποιότητα του ANC των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones κρίνεται πολύ καλή, σε παρόμοια επίπεδα με αυτή των 1MORE Dual Driver ANC Pro.

   

   

  Μικρόφωνο

   

  Εκεί που τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones πραγματικά ξεχώρισαν ήταν το μικρόφωνο. Σε αθόρυβο περιβάλλον, ήταν λίγο υποδεέστερα των 1MORE Dual Driver ANC Pro, κάτι πολύ λογικό καθώς τα μικρόφωνά τους είναι τοποθετημένα πολύ μακρυά από το στόμα, πάνω από τα αφτιά. Σε κάθε περίπτωση όμως, η διαφορά δεν ήταν όση θα περίμενα.

   

  Εν τούτοις, σε θορυβώδες περιβάλλον, παρείχαν με διαφορά το καλύτερο αποτέλεσμα, με τους συνομιλητές μου να διακρίνουν μεν κάποιες διακυμάνσεις στην ένταση που με άκουγαν και κάποιες αλλοιώσεις του ήχου, όταν ο θόρυβος ήταν εξαιρετικά μεγάλος, αλλά τίποτα το ενοχλητικό.

   

  Παρακάτω σας παραθέτω ένα συγκριτικό του μικροφώνου με άλλες συσκευές. Οι ηχογραφήσεις έγιναν σε σχετικά ήσυχο δωμάτιο, σε χώρο με πολύ θόρυβο (το μέγιστο που θα συναντούσε κάποιος συνήθως) και σε χώρο με εξωφρενικό θόρυβο (πολύ περισσότερο από όσο συναντάει κανείς συνήθως και σαφώς περισσότερο από όσο θα του επέτρεπε καν να σκεφτεί να κάνει ή να δεχτεί τηλεφώνημα).

   

  Παρατίθεται σύγκριση με μικρόφωνο επιπέδου streaming / broadcast (Control - ηχογράφηση μόνο σε ήσυχο περιβάλλον), του ενσωματωμένου μικροφώνου του Samsung Galaxy Note 9, του μικροφώνου των Creative Aurvana Platinum,του μικροφώνου των 1More Piston Fit BT και του μικροφώνου των 1MORE Dual Driver ANC Pro.

   

   

   

  Μπαταρία, Φόρτιση και Θήκη

   

  Τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones διαθέτουν ουσιαστικά 3 μπαταρίες. Από 1 μπαταρία χωρητικότητας 55mAh σε κάθε ακουστικό και 1 μπαταρία χωρητικότητας 410mAh στη θήκη, από την οποία φορτίζονται τα ακουστικά όταν τοποθετούνται σε αυτήν.

  large_pt1.gif

   

  Η φόρτιση των ακουστικών από τη θήκη γίνεται μέσω μαγνητικής σύνδεσης των επιροδιωμένων επαφών που διαθέτουν τα ακουστικά και που έρχονται σε επαφή με τα αντίστοιχα spring loaded pins της θήκης, ενώ η θήκη μπορεί να φορτιστεί τόσο ενσύρματα, μέσω της υποδοχής USB C, όσο και ασύρματα μέσω πρωτοκόλλου Qi 5W. Οι μαγνήτες είναι αρκετά ισχυροί και τις περισσότερες φορές συγκρατούν καλά τα ακουστικά στη θέση τους κατά τη φόρτιση, αλλά - δυστυχώς - υπήρξαν και περιπτώσεις που αυτό δεν έγινε με επιτυχία, λόγω κραδασμών κατά τη μεταφορά, και συνεπώς κάποιο εκ των δύο ακουστικών δε φόρτισε.

   

  large_06.pnglarge_09.png

   

  Τα ακουστικά διαθέτουν LED που αναβοσβήνει κόκκινο όταν η μπαταρία κοντεύει να εξαντληθεί ενώ παραμένει συνεχώς αναμμένο κόκκινο καθώς φορτίζουν, για να σβήσει όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση. Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος να είναι κάποιος βέβαιος ότι ολοκληρώθηκε η φόρτιση των ακουστικών είναι να αφήσει το καπάκι της θήκης ανοιχτό, καθώς η θήκη δεν παρέχει κάποια τέτοια ένδειξη. Μια απλή λύση σε αυτό θα ήταν το καπάκι να ήταν διαφανές ή έστω να είχε ένα διαφανές παράθυρο πάνω από κάθε ακουστικό.

   

  Το να ανοιγοκλείνει κανείς το καπάκι για να ελέγχει τη φόρτιση, δεν προτείνεται, καθώς το άνοιγμα προκαλεί ενεργοποίηση των ακουστικών, τα οποία αρχίζουν να ψάχνουν για σύνδεση, κάτι που καταδεικνύεται από το LED να αναβοσβήνει μπλε.

   

  Η ίδια η θήκη έχει ένα δικό της ενδεικτικό LED που ανάβει όταν ανοίξει το καπάκι και σβήνει μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Πράσινο σημαίνει γεμάτη ή σχεδόν γεμάτη μπαταρία, κόκκινο σημαίνει σχεδόν άδεια και πορτοκαλί, όλες τις ενδιάμεσες καταστάσεις. Κόκκινο που αναβοσβήνει σημαίνει ότι η μπαταρία της θήκης έχει ουσιαστικά εξαντληθεί και δεν μπορεί πλέον να φορτίσει τα ακουστικά.

   

  Το πλήκτρο της θήκης, που βλέπουμε ανάμεσα στις υποδοχές των 2 ακουστικών, προσφέρει 2 λειτουργίες: 3 πατήματα ενεργοποιούν τη λειτουργία σύζευξης, όταν για κάποιο λόγο αυτή δε λειτουργήσει αυτόματα και συνεχές πάτημα για 8 δευτερόλεπτα κάνει τα ακουστικά να ξεχάσουν τη συσκευή με την οποία είχαν συνδεθεί τελευταία και να ξεκινήσουν εξ αρχής την πρώτη τους σύζευξη.

   

  large_52.jpg large_51.jpg

   

  Η φόρτιση της θήκης θεωρητικά διαρκεί 2 ώρες, χωρίς να διευκρινίζεται αν μιλάμε για ενσύρματη ή ασύρματη φόρτιση ή αν αυτή περιλαμβάνει ταυτόχρονη φόρτιση των ακουστικών.

   

  Είναι αυτονόητο ότι δεν αρκεστήκαμε στους ισχυρισμούς της εταιρίας αλλά πήραμε τις δικές μας μετρήσεις, τις οποίες και σας παρουσιάζουμε. Οι μετρήσεις έγιναν με τα ακουστικά τοποθετημένα μέσα στη θήκη και τις μπαταρίες των ακουστικών καθώς και της ίδιας της θήκης πλήρως αποφορτισμένες.

   

  Όπως βλέπετε στα παρακάτω διαγράμματα, η φόρτιση των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones διήρκεσε 1:38:11 με ασύρματο τρόπο και 1:06:56 με ενσύρματο, κάτι που υπερβαίνει αρκετά τις προδιαγραφές.

   

  Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όχι μόνο η ασύρματη φόρτιση χρειάστηκε περίπου 50% περισσότερο χρόνο, αλλά κατανάλωσε και υπερδιπλάσια ενέργεια. Συνεπώς, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη χρήση της ενσύρματης φόρτισης και όχι της ασύρματης, που αν και ευπρόσδεκτη λειτουργία, είναι χρονοβόρα και ενεργοβόρα.

   

  large.762937316_1MOREANCTWSCharging-Wirelessvs.Wired.png

   

  large.1602320691_1MOREANCTWSCharging-Wirelessvs.WiredEnergyComparisson.png

   

  Η 1MORE ισχυρίζεται ότι τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones έχουν διάρκεια μπαταρίας που σε λειτουργία TWS και κωδικοποίηση AAC φτάνει τις 5 ώρες με το ANC απενεργοποιημένο και τις 4 ώρες με το ANC ενεργοποιημένο, ενώ σε λειτουργία TWS+, η μπαταρία τους διαρκεί 1 ώρα περισσότερο, παρά την αναγκαστική χρήση της πιο ενεργοβόρας αλλά και ποιοτικής κωδικοποίησης aptX.

   

  large_14.png

   

  Εδώ βλέπουμε τις τιμές που μετρήσαμε εμείς, οι οποίες σε λειτουργία TWS ξεπερνούν ελαφρώς τις προδιαγραφές ενώ σε λειτουργία TWS+ υπολείπονται ελαφρώς αυτών. Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές που μετρήσαμε ήταν πολύ κοντά σε αυτό που υπόσχεται η εταιρία, με την επιπλέον 1 ώρα μονοφωνικής χρήσης μετά την εξάντληση της μπαταρίας του master ακουστικού σε λειτουργία TWS, να αποτελεί ένα ευχάριστο bonus.

   

  large.1760743943_Battery-Trimmed.png

   

  Το μόνο σημείο όπου τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones δεν έφτασαν τις προδιαγραφές τους ήταν οι επαναφορτίσεις των ακουστικών από την μπαταρία της θήκης, καθώς από το χρόνο που υπόσχεται η 1MORE στις προδιαγραφές φαίνεται ότι θα έπρεπε να προσφέρει 2,5 επαναφορτίσεις, ενώ μετρήθηκαν 2,35 (εκτός φυσικά από την αρχική τους φόρτιση).

   

  Συνολικά, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το χρόνο φόρτισης και τη διάρκεια της μπαταρίας των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones.

   

   

  Λογισμικό 1MORE Music

   

  Προαιρετικά, μπορεί ο χρήστης να κατεβάσει το δωρεάν λογισμικό 1MORE Music και από αυτό να ελέγχει την κατάσταση της μπαταρίας του κάθε ακουστικού χωριστά, καθώς επίσης και να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το ANC και το Pass-through mode. Το πιο σημαντικό όμως, μπορεί να κάνει αναβάθμιση του firmware, εφ' όσον η εταιρία κρίνει ότι υπάρχει λόγος έκδοσης νέου firmware.

   

  large_01.jpg

   

   

   

  large_02.jpg large_03.jpg

   

  Εκτός από το ANC, τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones, το 1MORE Music μπορεί να ελέγξει και τη λειτουργία Pass-through.

   

  large_04.jpg

   

  Η λειτουργία του Smart Playback ελέγχει τη λειτουργικότητα του αισθητήρα υπερύθρων, που σταματάει την αναπαραγωγή όταν αφαιρεθεί ένα εκ των ακουστικών. Στην προεπιλεγμένη λειτουργία γίνεται παύση της αναπαραγωγής με την αφαίρεση κάποιου ακουστικού, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα, πέρα από την παύση κατά την αφαίρεση, να γίνεται αυτόματα συνέχιση της αναπαραγωγής με την επανατοποθέτηση του ακουστικού.

   

  Θα ήθελα να δω και την επιλογή πλήρους απενεργοποίησης του αισθητήρα υπερύθρων, κάτι που μπορεί να γίνει με απλή αναβάθμιση του firmware και του λογισμικού.

   

  Στην πράξη η λειτουργία δούλεψε καλά. Μπορούσα μεν να βγάλω το ακουστικό από το αφτί μου πολύ γρήγορα, χωρίς να ενεργοποιηθεί ο αισθητήρας και να σταματήσει η αναπαραγωγή, αλλά όταν το έβγαζα κανονικά ή αν έπεφτε λόγω κακής επιλογής ear tip / ear hook, η αναπαραγωγή σταματούσε πάντα.

   

  large_05.jpg

   

  Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του λογισμικού είναι ότι περιέχει τον πλήρη, εικονογραφημένο οδηγό χρήσης του προϊόντος.

   

  large_06.jpg

   

  Το 1MORE Music έχει τη δυνατότητα αρκετών ειδοποιήσεων, οι οποίες μπορούν να είναι ενεργές ή να απενεργοποιηθούν.

   

  large_06.jpg

   

   

  Επίλογος

   

  Στον επίλογο της παρουσίασης των 1MORE Dual Driver ANC Pro είχα πει ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ένας reviewer ολοκληρώνει κάποιο review χωρίς να έχει κάτι κακό να πει. Φαίνεται όμως ότι η 1MORE έχει βαλθεί να αλλάξει τα δεδομένα, αφού και τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones εντυπωσίασαν χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς.

   

  Τα χαρακτηριστικά τους είναι πληρέστατα, καθώς υποστηρίζουν Bluetooth 5.0 και 3 πολύ στρατηγικά επιλεγμένα codecs: SBC (που είναι και υποχρεωτικό) για συμβατότητα με όλες τις συσκευές, ACC για καλή σχέση ποιότητας ήχου και διάρκειας μπαταρίας και aptX για καλύτερη  ποιότητα ήχου και τη λειτουργία TWS+.

   

  Η άνεση και η εργονομία τους είναι επίσης άριστη, με άνετη εφαρμογή και ποιοτικά υλικά αλλά και έξυπνη τοποθέτηση των χειριστηρίων.

   

  Ο ήχος τους είναι σαφώς πάνω από την κατηγορία της τιμής τους και το σε συνδυασμό με το ANC προσφέρουν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία ακρόασης. Ευχάριστη είναι και η εμπειρία του συνομιλητή σας, χάρη στο εξαιρετικό μικρόφωνο και την ακύρωση θορύβου του περιβάλλοντος.

   

  Η γρήγορη φόρτιση και η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας, ιδιαίτερα με τις 2,35 επαναφορτίσεις των ακουστικών από τη θήκη, είναι σαφώς πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα, που στην καθημερινή χρήση παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από όσο αρχικά νομίζει κανείς.

   

  Το λογισμικό 1MORE Music συμπληρώνει ευχάριστα μια ούτως ή άλλως εξαιρετική συνολική εμπειρία.

   

  large.Carousel.jpg

   

  Είναι αναμενόμενο ότι με τόσο πλήρες πακέτο τεχνολογικών χαρακτηριστικών και ποιότητα κατασκευής χωρίς συμβιβασμούς, η τιμή των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones δε θα είναι χαμηλή. Εν τούτοις, και παρά την τιμή καταλόγου των 199 ευρώ, τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones  είναι οικονομικότερα από τον ανταγωνισμό, από τον οποίο μάλιστα έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά, στα περισσότερα σημεία. Κατά το χρόνο συγγραφής της συγκεκριμένης παρουσίασης, δεν εντοπίσαμε τα 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones σε κάποιο Ελληνικό κατάστημα, αλλά το χαμηλότερο κόστος τους στο Γερμανικό Amazon ήταν μόλις 179,99 ευρώ, τιμή που τους προσδίδει πολύ καλό value for money έναντι του ανταγωνισμού. 

   

  Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των 1MORE True Wireless ANC In-Ear Headphones:

   

  large_Up.png

  Πλεονεκτήματα

  + Λειτουργία TWS+ και TWS

  + Ποιότητα ήχου

  + Active Noise Cancelation 2 επιπέδων

  + Pass-through

  + Εξαιρετικό μικρόφωνο με ακύρωση θορύβου περιβάλλοντος

  + Bluetooth 5.0

  + SBC, AAC και aptX codecs

  + Αισθητήρες υπερύθρων που σταματούν την αναπαραγωγή αν αφαιρεθεί ένα εκ των ακουστικών

  + Εμβέλεια

  + Διάρκεια μπαταρίας

  + Θήκη μεταφοράς και φόρτισης που μπορεί να φορτίσει τα ακουστικά 2,35 φορές

  + Ταχύτητα φόρτισης

  + Φόρτιση με βύσμα USB-C

  + Ποιότητα και αίσθηση υλικών

  + Εργονομία

  + Κόστος για αυτά που προσφέρουν
  + Άνεση στη χρήση

  + Λογισμικό με δυνατότητα αναβάθμισης του firmware

   

   

  large_Down.png

  Μειονεκτήματα

  - Η ολοκλήρωση της φόρτισης είναι εμφανής μόνο αν είναι ανοιχτό το καπάκι της θήκης - θα προτιμούσαμε κάποια ένδειξη στη θήκη ή διάφανο καπάκι

  - Η ολοκλήρωση της φόρτισης σηματοδοτείται με σβήσιμο του σχετικού LED ενώ θα προτιμούσαμε αλλαγή του χρώματος

  - Σε σπάνιες περιπτώσεις, κραδασμοί κατά τη μεταφορά μπορεί να διακόψουν τη μαγνητική σύζευξη των επαφών φόρτισης

  - Θα προτιμούσαμε πιο μακρύ και sleeved καλώδιο φόρτισης

   

   

   

   
   
   

   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την 1MORE για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

  large.1More.png

  Πολύμερος Αχανιώτης 20/08/2020

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9.50
  Χρηστικότητα9.50
  Ποιότητα9.50
  ΕπιδόσειςSelect
  ΓραφικάSelect
  Ήχος9
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή9.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyYes

  • Like 12
  • Agree 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments  Πολύ καλή και πλήρης παρουσίαση. Περιμένω να δω και πως θα είναι τα νέα Samsung Galaxy Buds Live για να αποφασίσω σε σχέση με αυτά. Αυτά που έχω τώρα (Jabra Elite Active 75+) έχουν θέμα σε περιβάλλον με δυνατό θόρυβο (απλά δεν με ακούει ο συνομιλητής).

  • Like 2
  Link to comment
  Share on other sites

  7 hours ago, jax7480 said:

  Πολύ καλή και πλήρης παρουσίαση. Περιμένω να δω και πως θα είναι τα νέα Samsung Galaxy Buds Live για να αποφασίσω σε σχέση με αυτά. Αυτά που έχω τώρα (Jabra Elite Active 75+) έχουν θέμα σε περιβάλλον με δυνατό θόρυβο (απλά δεν με ακούει ο συνομιλητής).

  Τη στιγμή που το μικρόφωνο ειναι στο ύψος των αυτιών μην περιμένεις πολλά.

  Εγω πάντως για ποιότητα ήχου αναπαραγωγής, είμαι καλυμμένος από τα galaxy buds.

  Link to comment
  Share on other sites

  Κι ομως, τα προηγουμενα Elite Active 65 δουλευαν αψογα ακομα και μεσα σε server room. Γι'αυτο σπαστηκα άσχημα με τα καινουρια.

  Link to comment
  Share on other sites

  Λοιπόν. Λίγα πράγματα για τα ακουστικά. Μέχρι τώρα η απογοήτευση είναι μεγάλη. Περίμενα πολλά περισσότερα.

   

  - Τα ακουστικά 1 στις 4 φορές όταν τα βγάλεις από τη θήκη δεν ανοίγουν και δεν συνδέονται με το κινητό.

  - Περίπου 3 στις 4 φορές, αν τα βγάλεις από τα αυτιά και τα ξαναβάλεις δεν ενεργοποιούνται πάλι και δεν συνδέονται με το τηλέφωνο

  - Από τις υπόλοιπες 1/4 φορές, τις μισές δεν ενεργοποιούνται όλες οι υπηρεσίες (δηλαδή, μεταφέρουν κλήσεις αλλά όχι ήχο από Spotify)

   

  - Ο ήχος είναι καλός και ο συνομιλητής με ακούει πολύ καλά αν και δεν τα έχω δοκιμάσει σε περιβάλλον με θόρυβο.

  Για μπαταρία δεν μιλάω γιατί δεν με απασχολεί. Προεξέχουν πολύ από τα αυτιά.

   

  Έχω το τελευταίο firmware και να είμαι ειλικρινής έχω μετανιώσει την αγορά τους. Τα Elite 75T που είχα δεν είχαν τέτοιες "παιδικές ασθένειες". Eιλικρινά τέτοια πράγματα είναι πολύ εκνευριστικά να συμβαίνουν. Το να βάζεις τα ακουστικά πάλι στα αυτιά και να πρέπει να μπεις μέσα στα μενού του τηλεφώνου για να ενεργοποιήσεις το streaming της μουσικής ή να πρέπει να πατήσεις ξανά τα κουμπιά στα ακουστικά για να συνδεθούν με το τηλέφωνο, είναι πολύ σπαστικό. Για αυτό που είναι και την τιμή τους, εγώ προσωπικά δεν τα προτείνω.

   

   

   

  • Like 3
  • Agree 1
  Link to comment
  Share on other sites

  47 minutes ago, jax7480 said:

  - Τα ακουστικά 1 στις 4 φορές όταν τα βγάλεις από τη θήκη δεν ανοίγουν και δεν συνδέονται με το κινητό.

   

  Αν τα ακουστικά είναι ανενεργά, εκτός θήκης και εκτός αφτιών, ή στη θήκη και η θήκη δεν έχει μπαταρία, απενεργοποιούνται μετά από 3 λεπτά για εξοικονόμηση μπαταρίας. Δοκίμασε να καθαρίσεις τις επαφές φόρτισης γιατί αν δεν κάνουν επαφή μπορεί να συμβαίνει αυτό. 

   

  47 minutes ago, jax7480 said:

  - Περίπου 3 στις 4 φορές, αν τα βγάλεις από τα αυτιά και τα ξαναβάλεις δεν ενεργοποιούνται πάλι και δεν συνδέονται με το τηλέφωνο

  - Από τις υπόλοιπες 1/4 φορές, τις μισές δεν ενεργοποιούνται όλες οι υπηρεσίες (δηλαδή, μεταφέρουν κλήσεις αλλά όχι ήχο από Spotify)

   

  Τόσο στο Samsung Note 9 όσο και στο Xiaomi Mi9T Pro, αυτά δεν συνέβησαν ποτέ.

   

  Υπάρχει πιθανότητα ασυμβατότητας με το Note 20 ή ακόμη και software bug στο Note 20. Είχα κάποια παράξενα στις αρχές με το Note 9 που διορθώθηκαν με τις αναβαθμίσεις αργότερα, η Samsung είναι γενικά για κλωτσιές στο λογισμικό. Είχα πχ το θέμα με τις υπηρεσίες σε bluetooth με πάρα πολλά ακουστικά, που αργότερα διορθώθηκε από τη Samsung.

   

   

  Μήπως τα ακουστικά μένουν ανενεργά για πάνω από 3 λεπτά όταν τα βγάζεις και σβήνουν για εξοικονόμηση μπαταρίας;

   

  Αν αναφέρεσαι και στη δυνατότητα να συνεχίζεται αυτόματα η αναπαραγωγή όταν ξαναβάλεις τα ακουστικά (εφ όσον δεν έχει παρέλθει το τρίλεπτο), αυτή η επιλογή δεν είναι ενεργοποιημένη από default αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του λογισμικού της 1MORE.

   

   

   

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Auto Pause & Play. To βρήκα. Αλλά και πάλι. Δεν συνδέονται αυτόματα μετά το τρίλεπτο. Αυτό είναι να συνεχίζουν εντός του τρίλεπτου. Μετά το τρίλεπτο σβήνουν τελείως (κακό και μη ρυθμίσιμο) και πρέπει να τα ανοίξω πάλι.

   

  Επίσης θέματα με το bluetooth με τον Note 10+ δεν είχα ποτέ. Λες να έχει θέματα το Note 20?

   

  Link to comment
  Share on other sites

  Αν έχεις κάποιο άλλο τηλέφωνο διαθέσιμο να τα δοκιμάσεις θα ήταν ενδιαφέρον, γιατί εγώ όπως σου είπα, στα νιάτα του 9 είχα θέματα που αργότερα λύθηκαν. Τώρα, με το 9 και με το Xiaomi δεν αντιμετώπισα τέτοια θέματα κατά τις δοκιμές.

  • Like 2
  Link to comment
  Share on other sites

  Λοιπόν ας δώσω μερικά updates για να μην μείνει μόνο η πικρία.

  Έκανα μια τρομερή ανακάλυψη.

  Να πω για αρχή πως είμαι δεξιόχειρας. (οι περισσότεροι ξέρω πως θα απαντήσουν "στ'@@ μας ρε Ζαχαρία, και τι μας νοιάζει").

  Για ακούστε όμως και αυτό. Καθότι δεξιόχειρ, κρατάς με το αριστερό την θήκη, ανοίγεις την θήκη με το δεξί και μηχανικά το χέρι σου πάει πρώτα στο δεξί ακουστικό για να το τοποθετήσεις στο αυτί. Λογικό και έτσι έκανα πάντα. Συνέπεια των πράξεων μου λοιπόν είναι όλα όσα ανέφερα παραπάνω.

  Αν όμως βάλεις πρώτα το αριστερό ακουστικό στο αυτί και μετά το δεξί, τότε όλες τις φορές θα γίνει κανονικά σύνδεση με το τηλέφωνο, χωρίς κανένα πρόβλημα. Και τα δύο ακουστικά θα ενημερώσουν πως συνδέθηκαν και θα έχεις ήχο και από τα δύο.

   

  Ακούω εντυπώσεις...

   

  Edited by jax7480
  • Like 2
  • Haha 2
  • Confused 1
  • Wow 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Ενδιαφέρον!

   

  Το Note 20 υποστηρίζει TWS+ ή συνδέονται σε master - slave mode?

   

  Μπορώ να επικοινωνήσω με τον αντιπρόσωπό τους και να του πω τη συμπεριφορά που περιγράφεις για να δούμε αν θεωρούν ότι έχει να κάνει με το τηλέφωνο ή με το firmware των ακουστικών.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Όταν συνδέονται με το τηλέφωνο, βλέπεις 1 συσκευή συνδεδεμένη στο bluetooth ή 2 ταυτόχρονα;

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites
  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Διανομή Linux για παλιό υπολογιστή

  Ποια ελαφριά διανομή Linux είναι "ιδανική" για σταθερούς υπολογιστές δεκαετίας και άνω; Πρόκειται για σχολικούς Η/Υ που σέρνονται στην κυριολεξία, καθώς είναι αμφίβολο εάν μορφοποιήθηκαν ποτέ από τότε που εγκαταστήθηκαν. Κάποτε είχα δοκιμάσει το Linux Mint σε δικό παμπάλαιο σταθερό (2004) και με είχε ικανοποιήσει. 

  ΣτοΠαραΠεντε
  ΣτοΠαραΠεντε
  Linux 5

  Συνέντευξη +Giveaway: Ο Μάνος Γρυπάρης της Loresoft, μας μιλάει για το παιχνίδι "Katyusha"

  Φιλοξενούμε στο Εργαστήρι, τον Μάνο Γρυπάρη, τον σχεδιαστή του παιχνιδιού "Katyusha", που είχαμε βάλει στις ειδήσεις μας πριν λίγο καιρό. Το concept μας κέντρισε το ενδιαφέρον και έτσι, απευθυνθήκαμε στον Μάνο για να μας λύσει τις απορίες και να μας διαφωτίσει περισσότερο για το παιχνίδι το οποίο σχεδιάζει.  Στο πλαίσιο της συνέντευξης αυτής και της προώθησης της προσπάθειας του Μάνου και της Loresoft, στο τέλος υπάρχει ένα giveaway για ένα κλειδί του παιχνιδιού στο Steam σε facebook και insta

  astrolabos
  astrolabos
  PC Gaming 1

  αντιγραφή δεδομένων κινητων

  Ήθελα βοήθεια σχετικά με την αντιγραφή δεδομένων από παλιό κινητό στο καινούργιο (τηλέφωνα, επαφές, αρχείο κλήσεων, φωτογραφίες, βίντεο, κ.λπ). Δεν ξέρω μήπως έχω κάποιο θέμα διότι το λειτουργικό τού source είναι κάποιο Nucleus (αν τα λέω καλά - δεν έχω αυτή τη στιγμή το κινητό).   source (παλιό κινητό) : ALCATEL 2051D destination (νέο κινητό) : Motorola Moto G31   Υπάρχει κάποιο link (οδηγός), κάποιο βίντεο, ή να περιγράψετε τη διαδικασία;   Ευχαριστώ

  serpico75
  serpico75
  Smartphones

  Ερώτηση για Elgato HD60 X External Capture Card

  Την Καλημέρ@ μου σε όλους και όλες... (όλο ξεχνάω ότι το κ α λ η μ ε ρ α βγάζει emoticon... 🤣🤣🤣 ) Θα παρακολουθήσω κάτι σεμινάρια μέσω Zoom και θα ήθελα να μπορέσω να κάνω εγγραφή Audio και Video για να μπορέσω να ανατρέξω ξανά αργότερα αν χρειαστεί. Η ερώτηση μου είναι αν με το "Elgato HD60 X External Capture Card" θα μπορέσω να το επιτύχω....???   Ευχαριστώ πολύ, Κωνσταντίνος

  ckbond
  ckbond
  Λοιπά Περιφερειακά 8

  Lapping thermalright / 56k warning lol

  Εψαχνα σε κατι κουτια με παλιο hardware να βρω ενα καλωδιο. Το καλωδιο δεν το βρηκα, αλλα βρηκα μια thermalright  extreme 120 true black(θελει λιγο ακομα για να κλεισει τα 15). Μου φαινεται οτι μπορω να καταφερω να την βαλω σε am4 ή και σε 1700 και μου ρθε να την βαλω σε ryzen 5500 για αρχη.   Η βαση της ηταν πολυ γρατζουνισμενη και ηξερα απο οταν την πηρα οτι δεν ηταν ολοισια, οποτε σκεφτηκα να την ισιωσω λιγο. Η thermalright ελεγε οτι επιτηδες δεν ειναι ισια για καλυτερη επαφη στο κε

  god
  god
  Ψύξη 5
×
×
 • Create New...