Jump to content
 • Παρουσίαση Anet A8 3D Printer


  Πρόλογος

   

  Πριν αρκετό καιρό είχαμε δει μαζί τον πρώτο 3D εκτυπωτή να περνάει από τον πάγκο του TheLab.gr και συγκεκριμένα τον Wanhao Duplicator i3. Ο καιρός περνάει όμως, το 3D printing απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο και φυσικά από μία τέτοια τεχνολογική εξέλιξη, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα γνωστά Κινέζικα καταστήματα, με οικονομικές προτάσεις.

   

  Σήμερα μας δίνει την ευκαιρία το κατάστημα Gearbest να δούμε από κοντά έναν εκτυπωτή που θα τολμήσω να πω ότι έχει γίνει πραγματικό Best seller. Ο λόγος; Πρώτο και βασικότερο όλων είναι η τιμή του, που αυτή τη στιγμή που μιλάμε ανέρχεται στα 130 περίπου ευρώ. Ο δεύτερος; Οι πολλοί χρήστες που έχουν ασχοληθεί μαζί του και έχουν διαθέσει Free διάφορα σχέδια και αναβαθμίσεις για να διορθωθούν κάποια από τα κακώς καμωμένα. Και αν θέλετε και τρίτο λόγο, το γεγονός ότι μπορεί να είναι φθηνός αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι για πέταμα. Ο εκτυπωτής που δεν είναι άλλος από τον Anet A8, όπως θα δούμε και στην συνέχεια της παρουσίασης, στέκεται πολύ καλά για την τιμή του out of the box.

   

   

  Χαρακτηριστικά προϊόντος

   

  Στον πίνακα που ακολουθεί μπορούμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

   

  anet_a8_3d_printer_gearbest_technical_data_specifications.jpg

   

  Το προϊόν το παρέλαβα με την μέθοδο αποστολής EU Express χωρίς κανένα παρατράγουδο. Οπότε αν το σκέφτεστε θεωρώ ότι είναι ο πιο ασφαλής τρόπος αυτή τη στιγμή. If you know what I mean ;)

   

  Χαρακτηριστικά στα οποία αξίζει να σταθούμε. Αρχικά το μέγιστο μέγεθος αντικειμένου που μπορεί να εκτυπώσει ο Anet A8 είναι 22cm στον άξονα x, 22cm στον άξονα y και 24 εκατοστά στον άξονα z, με ανάλυση που μπορεί να φτάσει τα 100 microns. Η διάμετρος  του νήματος που δέχεται είναι 1,75mm και τα υλικά με τα οποία μπορεί να εκτυπώσει είναι PLA, ABS, PVA, TPU, WOOD, Nylon, PVA, PP και Luminescent (φωσφορίζον PLA).
   
  Επίσης, ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι οι δυνατότητες διασύνδεσης. Μπορείτε να τον έχετε συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας μέσω μίας θύρας USB, αλλά σε περίπτωση που δεν χωράει στο γραφείο σας ή δεν θέλετε να τον έχετε δίπλα σας, αλλά σε άλλο δωμάτιο όσο αυτός θα εκτυπώνει, μπορείτε μέσω μίας κάρτας sd να μεταφέρετε το σχέδιο σε αυτόν και να είναι εντελώς ανεξάρτητος από τον υπολογιστή σας.
   
  Κλείνοντας με τον τομέα των χαρακτηριστικών, ένα ακόμα θετικό είναι το heated bed το οποίο έχει ο εκτυπωτής. Αυτό ουσιαστικά είναι η βάση πάνω στην οποία θα γίνει η εκτύπωση, την οποία ο εκτυπωτής έχει την δυνατότητα να την ζεστάνει για να γίνει η προσκόλληση του υλικού με επιτυχία. 

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  H συσκευασία του Anet A8 είναι πολύ απλή και μικρή σε διαστάσεις και στο εσωτερικό της θα βρείτε τα διάφορα εξαρτήματα του εκτυπωτή τακτοποιημένα σε τρεις στρώσεις από φελιζόλ. Μαζί με όλα τα εξαρτήματα υπάρχουν και κάποια εργαλεία για να σας βοηθήσουν κατά την διαδικασία συναρμολόγησης, όπως και μία microSD card με έναν usb adaptor. Στην κάρτα θα βρείτε διάφορα αρχεία, με κάποια από αυτά, να σας παραπέμπουν σε βίντεο με οδηγίες βήμα προς βήμα.

   

  anet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image002.jpg

  anet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image003.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image004.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image005.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image006.jpg

   

  Η διαδικασία συναρμολόγησης μας πήρε γύρω στις πεντέμισι ώρες και μπροστά μας έχουμε ένα αντίγραφο του Prusa i3 να μας γλυκοκοιτάει...

   

  anet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image022.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image023.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image024.jpg

   

   

  Βιντεοπαρουσίαση προϊόντος

   

  Σήμερα θα προχωρήσουμε αμέσως στο "ψητό" μιας και το πρώτο μας μάθημα πάνω στο τι πρέπει να κάνουμε πριν ξεκινήσουμε μία εκτύπωση, το έχουμε κάνει στην προηγούμενη παρουσίαση 3D printer, οπότε και δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε και πάλι το στάδιο καλιμπραρίσματος. 

   

   

  Φωτογραφίες 3D μοντέλων και κάποιες λεπτομέρειες του προϊόντος

   

  Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα διάφορα μοντέλα που τυπώσαμε με τον Anet A8 και ακριβώς κάτω από αυτές θα βρείτε μία ολοκληρωμένη λίστα που θα σας παραπέμψει σε όλα όσα εκτυπώσαμε στην περίπτωση που θέλετε να εκτυπώσετε κάποιο ή κάποια.

   

  anet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image012.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image011.jpg

  anet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image015.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image016.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image017.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image018.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image019.jpg

  anet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image013.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image001.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image014.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image021.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image020.jpg

  anet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image025.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image026.jpg

   

  Λίστα εκτυπώσεων

   

  Center Nozzle Fan

  Hand filament guide

  Extruder Button

  Mainboard Cover

  Spool holder

  Albert Einstein

  Anet A8 T corner

  Improved X-belt Tensioner

  x axis belt holder

  Fidget Spinner

  "Hulk" Frame Brace

   

  Χρόνος εκτύπωσης και παράμετροι

   

  Από το βίντεο και τα διάφορα time-lapse που είδατε, σίγουρα θα καταλάβατε ότι δεν είναι μία διαδικασία που γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου, αλλά ούτε σε μερικά λεπτά αν μιλάμε για μεγάλα αντικείμενα. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που δώσαμε βάση στην κατανάλωση του μηχανήματος, μιας και θα δουλεύει ώρες.
   
  Πέρα από το μέγεθος όμως,  παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως το infill ή αν θέλετε το γέμισμα. Αυτό είναι το ποσοστό στο οποίο θέλετε ο εκτυπωτής να γεμίσει το εσωτερικό του μοντέλου σας. Αν το μοντέλο έχει λεπτά τοιχώματα, τότε δε παίζει και μεγάλο ρόλο το νούμερο αυτό. Αν όμως έχει αρκετό χώρο εσωτερικά, όπως για παράδειγμα o Αλβέρτος Αϊνστάιν που είδαμε, τότε σαφέστατα και παίζει ρόλο, τόσο στο χρόνο, όσο και στη ποσότητα του υλικού που θα απαιτηθεί, για να υλοποιηθεί το μοντέλο.
   
  Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η ανάλυση εκτύπωσης. Στα χαρακτηριστικά αναφέραμε ότι ο εκτυπωτής έχει ανάλυση 100 microns. Όσο πλησιάζετε τα 100 microns, τόσο περισσότερη ώρα θα χρειαστεί ο εκτυπωτής να διεκπεραιώσει αυτό που του ζητάτε,  αλλά ταυτόχρονα θα δώσει καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα στο μοντέλο. 
   
  Παρακάτω ακολουθούν screenshots από το Simplify3D και διάφορα μοντέλα με τις ανάλογες ρυθμίσεις. Πάνω και αριστερά μπορείτε να δείτε τον χρόνο που χρειάζεται ανάλογα την ρύθμιση και τη ποσότητα του υλικού. Φυσικά αν ορίσετε στο πρόγραμμα πόσο στοιχίζει το κιλό του υλικού που έχετε στην κατοχή σας, σας δίνει απευθείας και το κόστος του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. 

   

  anet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_prints_simplify3d_image008.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_prints_simplify3d_image001.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_prints_simplify3d_image005.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_prints_simplify3d_image004.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_prints_simplify3d_image006.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_prints_simplify3d_image007.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_prints_simplify3d_image003.jpganet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_prints_simplify3d_image002.jpg

  anet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_prints_simplify3d_image1001.jpg

   

   

  Λειτουργία μέσω USB ή SD card;

   

  Ένα καλό ερώτημα είναι το παραπάνω. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, επειδή αλλού είναι ο υπολογιστής και αλλού το στούντιο όπου γίνεται η φωτογράφιση και το βίντεο,  ο εκτυπωτής λειτούργησε μέσω της κάρτας SD. 

   

  Ακόμα όμως και αν μπορούσα να τον είχα στο γραφείο μου, προσωπικά δε θα το προτιμούσα. Το μηχάνημα είναι θορυβώδες αρκετά και η μέση μέτρηση θορύβου που πήραμε με το db meter μας σε απόσταση ενός μέτρου από τον εκτυπωτή ήταν 57dbΑ.

   

  Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40dbΑ, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43dbΑ, ενοχλητικό. Οπότε ξεχάστε ότι θα τον έχετε δίπλα σας για να δουλεύετε ταυτόχρονα. 

   

  Αν όμως τον έχετε σε διπλανό δωμάτιο,  τότε δεν γίνεται αισθητή η λειτουργία του. 

   

  Απολογισμός

   

  Και μετά από πολύ μπλα μπλα, πολλές φωτογραφίες και μία βιντεοπαρουσίαση φτάσαμε στο δια ταύτα. Λίγο πολύ τα είπα και στο βίντεο αλλά επειδή κάποιοι θα είστε στη δουλειά σας και δεν θα μπορείτε να βάλετε τέρμα τα dbΑ, ας συνοψίσουμε όπως κάνουμε συνήθως.

   

  anet_a8_3d_printer_gearbest_prusa_i3_diy_kit_review_pla_abs_image015.jpg

   

  Ο Anet A8 με ξάφνιασε θετικά. Είναι ένας εκτυπωτής που όταν μου ζητήθηκε να τον παρουσιάσω ετοιμαζόμουν να του "ράψω το κουστούμι του" μιας και η πρώτη μου σκέψη ήταν "μα καλά 130ευρώ 3D printer;". Και όμως 130ευρώ πάνω κάτω κοστίζει αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές εδώ τις γραμμές και έχει διαστάσεις εκτύπωσης που θα καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα αντικειμένων. Σίγουρα μεγάλο ρόλο στην οικονομία παίζει το γεγονός ότι πρέπει να κάτσετε να τον συναρμολογήσετε και ακόμα πιο σίγουρο ρόλο σε αυτό, παίζουν και τα υλικά που τον απαρτίζουν. Παρόλα αυτά όμως, αφού συναρμολογηθεί, κάνει αρκετά καλές εντυπώσεις ή αν θέλετε εκτυπώσεις και παρόλο που έχω καιρό να ασχοληθώ με την αγορά 3D εκτυπωτών, σε αυτά τα χρήματα δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχα οικονομικό και καλό. Στο κατάστημα πάντως υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια και εκτυπωτές με σκελετό από Plexiglass, μέχρι αλουμίνιο, για να ρίξετε μία ματιά.

   

  Έχει τα κουσούρια του; Φυσικά και τα έχει όπως τα έχουν και πιο ακριβοί από αυτόν, αλλά μπορεί να βελτιωθεί και να αποδώσει ακόμα καλύτερα. Μην ξεχνάτε αυτό που σας είχα πει στο προηγούμενο review 3D printer. Στα χέρια σας έχετε έναν δημιουργό και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να τον κάνετε ακόμα καλύτερο. Σίγουρα το υλικό κατασκευής του σκελετού του, που είναι το plexiglass, δεν του χαρίζει και την καλύτερη δυνατή ακαμψία ή αδράνεια σε σχέση με το να ήταν όλος μεταλλικός, αλλά είπαμε σε αυτά τα χρήματα πρέπει και κάπου να γίνουν παραχωρήσεις. Ευτυχώς αυτές οι παραχωρήσεις διορθώνονται σχετικά απλά από ότι είδαμε.

   

  Κάποιος που είναι περισσότερο γνώστης πάνω στο 3D printing, σίγουρα μπορεί με λίγα χρήματα παραπάνω να φτιάξει έναν εκτυπωτή κομμάτι-κομμάτι και να έχει αλουμινένιο σκελετό, όμως αυτό δε μπορεί να το κάνει ο κάθε ένας. Εδώ έχουμε ένα οικονομικό kit, με οδηγίες μέσω βίντεο για πολύ αρχάριους και όλα όσα θα χρειαστούμε μέσα σε μία συσκευασία τακτοποιημένα, για να καταλήξουμε με έναν εκτυπωτή με ικανοποιητικότατες διαστάσεις εκτύπωσης και αξιοπρεπή εκτυπώσεις για αρχή, που έχουν την δυνατότητα σαφέστατα να βελτιωθούν αρκετά. Μην ξεχνάτε ότι πάνω από το μισό μοντέλο του Αλβέρτου Αϊνστάιν, αποδόθηκε τόσο καλά, που φαινόταν οι ρυτίδες πάνω του.

   

  Από το κατάστημα Gearbest μπορείτε να βρείτε και κάποιες αναβαθμίσεις αν θέλετε να το πάτε παραπέρα. Για παράδειγμα ένα auto leveling sensor για να μην ασχολείστε με το Leveling της βάσης εκτύπωσης ή Stainless Steel Nozzle Teflon Pipes για την κεφαλή εκτύπωσης και αρκετά άλλα. Σε αυτά αν αφιερώσετε κάποιες μέρες να διαβάσετε και να εκτυπώσετε διάφορα κομμάτια που θα τον κάνουν καλύτερο, θα έχετε στα χέρια σας ένα πολύ αξιόλογο εκτυπωτή. Η κοινότητα χρηστών που είναι πίσω του είναι μεγάλη και μπορείτε να δείτε βελτιώσεις, προτάσεις ή ακόμα και βίντεο με πολύωρες, μεγάλες, όμορφες εκτυπώσεις από τον εκτυπωτή που είδαμε σήμερα μαζί.

   

  Και κάπως έτσι, με καταστήματα από τα βάθη της ανατολής να μπαίνουν στον χορό των 3D εκτυπωτών, ξαφνικά το 3D printing γίνεται πολύ προσιτό για τον κάθε ένα και δεν είναι προτέρημα λίγων. Προσωπικά ξαφνιάστηκα και το ξαναλέω ξαφνιάστηκα και μάλιστα θετικά από το σημερινό προϊόν και το συστήνω σε όποιον θέλει να μπει τώρα στον χορό των 3D εκτυπώσεων. Είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης, μιας και από τη διαδικασία συναρμολόγησης μαθαίνετε τι ρόλο παίζει στη λειτουργία του το κάθε του κομμάτι και μπορείτε με λίγα χρήματα να έχετε έναν καλό εκτυπωτή out of the box, ο οποίος μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος.

   

   

   
   
   

   

  Ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα Gearbest για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  gallery_37064_862_10542.png

   

  Για το TheLab.gr karmen1983 18/09/2017

  Edited by karmen1983


  Συντελεστές Review
  Reviewers: karmen1983
  Photographers: karmen1983
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:7
  Usability8
  QualitySelect
  Performance7
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money10
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyYes

  • Like 24
  • Thanks 8
  • Wow 1


  User Feedback

  Recommended Comments  Άκρως δελεαστική η τιμή του!  Δεν είναι μακριά ο καιρός που οι 3d εκτυπωτές, θα βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Πολύ καλή τιμή, τίμιος για όσα προσφέρει, και μια καλή αρχή για αρχάριους (εκτός από μένα που μάλλον θα τον χαλάσω πριν την ώρα του και θα ανατινάξω την πολυκατοικία :hehe: )

   

  Για το review τα λόγια περιττά...

  • Like 1
  • Haha 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Για την τιμή είναι super και από ότι είδα με ένα ψάξιμο έχουμε και κατόχους στο φορουμ. Τον @sotiris και τον @evolution που λογικά θα έχουν βγάλει πολλά περισσότερα συμπεράσματα από εμένα και θα εχουν να προτείνουν και αναβαθμισεις.

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

    Τώρα αν μπορέσει κάποιος να μου "εξηγήσει" πως αυτό το μικρό "εργοστάσιο" κοστίζει όσο μια ΑΙΟ . . . θα τον κάνω "συνεταίρο" ! ! ! :p

  Η τιμή του είναι πραγματική πρόκληση, αλλά αυτό που έχει πιο πολύ σημασία είναι αυτό που ειπώθηκε πολύ εύστοχα στο video, η μεγάλη κοινότητα χρηστών, οι έτοιμες βελτιώσεις και η δυνατότητα DIY σημαντικής αναβάθμισης !

  Να πως εξ αρχής ότι πείρα στο αντικείμενο δεν έχω, αλλά από μηχανολογικά "κάτι παλεύω", οπότε είδα κάποια πράγματα που θα μπορούσαν να είναι εύκολα καλύτερα, όπως ας πούμε οι ντίζες που ρυθμίζουν τη σχετική θέση των τριών κάθετων ποδιών / βάσεων.

  Εκεί πιστεύω ότι εύκολα μπορεί να κοπούν έξι σωληνάκια από αλουμίνιο με διάμετρο τέτοια που η ντίζες να περνάνε ελεύθερα από μέσα τους (ίσως και με κάποιο κυλινδρικό αποστάτη εσωτερικά). Έτσι δεν θα πρέπει να ρίχνεις τα χαρτιά για να πετύχεις την σωστή παραλληλία των βάσεων! Θα είναι έτοιμη από μόνη της !

  Επίσης -και εδώ χρήσιμη θα ήταν η γνώμη της reviewer- νομίζω ότι στο σφίξιμο των ντιζών, θα πρέπει οι βάσεις να είχαν τη τάση να παρασύρονται ελαφρά σε στροφή την ώρα του καργαρίσματος των παξιμαδιών.

  Εκεί θα βοήθαγε μια διπλή ροδέλα κάτω από το παξιμάδι που παίρνει το τελικό σφίξιμο. Με λίγο γράσο ανάμεσα στις δύο ροδέλες η στρεπτική τάση πρακτικά θα εξαφανιζόταν !

   

  Αγάπη δεν ξέρω αν είδες κάτι τέτοιο;

   

  Αυτό που είδα και μαρτυρά την αναγκαστική προσπάθεια περικοπής του κόστους, είναι οι τζόγοι στους ιμάντες. Αυτό πρέπει να δημιουργεί μια -μικρή έστω- ανακρίβεια στην κίνηση όταν αυτή αναστρέφεται.

  Εκεί τι λύσεις υπάρχουν, είδα στο video, που λες ότι υπάρχουν κάποιοι ειδικοί "τεντωτήρες", περί τίνος πρόκειται ?

   

  Και κάποιοι ακόμα -αντιμετωπίσιμοι- τζόγοι που μνημονεύτηκαν, νομίζω ότι αξίζει το κόπο να συζητηθούν, γιατί έτσι όπως το βλέπω, με μικρές παρεμβάσεις ( "Πίσω μου σ' έχω Σατανά" και άρχισα να "ψήνομαι" κι εγώ ! ! ! :p ) μπορείς  με ελάχιστο κόστος (και μάλιστα σε βάθος χρόνου κατανεμημένο, παίζοντας και μαθαίνοντας δηλαδή), να έχεις ένα μηχάνημα ισοδύναμο αρκετά ακριβότερων λύσεων !  

   

  Αγάπη σε πήρα μονότερμα, αλλά πέρα από την εξαιρετική παρουσίασή σου, για την οποία ένα μπράβο είναι πολύ λίγο :T: , πιστεύω ότι το σημείο είναι το σωστό, για να γίνει μια κουβέντα για αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τον "μικρό" . . . μεγάλο απόκτημα και εδώ -όπως είπες και πιο πάνω- μεγάλη βοήθεια θα ήταν η συμβολή των φίλων που ήδη τον έχουν ! 

  Ευχαριστούμε λοιπόν και -"φυλάξου !"- επανερχόμαστε πιο διαβασμένοι ! :hehe:

   

   

   

   

  • Like 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ευχαριστω πολυ! Αναμείνατε στο ακουστικο σας ομως για αύριο γιατι εχει προτεραιότητα τετοια ωρα μια σειρα που μου εχει αποσπασει ολο το ενδιαφέρον :p

   

  • Like 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Πολυ ωραιο review Αγαπη. Και ο εκτυπωτης οτι πρεπει για οσους θελουν να ξεκινησουν με 3d. Tα Χριστουγεννα ειναι μακρια ακομα γμτ...

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Ο εκτυπωτης ακομα και out of the box δινει αρκετα καλα αποτελεσματα , για εμενα must "αναβαθμισεις" ειναι

  1 Mosfet τουλαχιστον για το hotbed , καλυτεροι ιμαντες, και crimps στα καλωδια

   

  Τωρα απο εκει και περα αρκετες "αναβαθμισεις" ειναι απλα για να λες οτι εκτυπωσες κατι γιατι πρακτικα δεν προσφερουν τιποτα(και εχω φαει πανω απο 3 κιλα εκτυπονοντας και δοκιμαζοντας "αναβαθμισεις"

  Eγω αυτη την στιγμη περιμενω τα υλικα για το νεο πλαισιο ΑΜ8, διαλεξα να παω σε αλουμινενιο γιατι τα plexi παρολο που εχω brace καποια αρχιζουν να λιγιζουν και σε καποια ειδα και ραγιασμα

  Edited by evolution
  • Like 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Για τα αλουμίνια πήρα έτοιμο κιτ, ναι μεν βρήκα Φτηνα αλουμίνια Ελλάδα (http://www.cnccat.com/) αλλα δεν βρήκα πουθενά έστω τετράγωνα παξιμάδια να μπαίνουν στην εσοχή, και δυστηχως υπομονή να τροχισω 100+παξιμαδια δεν παίζει, οπότε έπρεπε να πάω σε tee nut όπου μου έβγαιναν 33 ευρώ από τι παραπάνω κατάστημα

  Τα Αλουμίνια είναι 27+33 πιάσαμε τα 50 μαζί με γωνίες βίδες κτλ πιαναμε την 70 άρα στην καλύτερη

   

  Τελικά Προτίμησα ΤΟ Παρακάτω Κιτ ΜΙΑΣ Και Είχα Μια έκπτωση 25 ευρώ στο κατάστημα

   

  http://www.ratrig.com/cnc-and-3d-printing/am8-3d-printer-extrusion-profile-metal-frame-full-kit-for-anet-a8-upgrade-blk.html

  Λογικά μέχρι την Παρασκευή θα τι έχω στα χέρια μου

   

  Αν κάποιος θέλει να εκτύπωση από υπολογιστή, θέλει προσοχή καλό ειν μην κάνουμε άλλες εργασίες στο pc μπουκώνει και βγάζει λαθοι στην εκτύπωση, και το κυριότερο το ιδανικό να μην έχει αναβαθμίσεις τον windows ενεργές γιατί αν κάνει επανεκκίνηση κόβει την εκτύπωση

   

   

  Edited by evolution
  • Like 2
  • Thanks 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.