Jump to content

Recommended Posts

27 λεπτά πριν, το μέλος psyber έγραψε:

Προέρχεσαι από λαό που έχει υποστεί γενοκτονίες. Η διάθεση σου να δικαιολογείς τα αίσχη είναι αδιανόητη.

Το μονο αδιανοητο ειναι που σας φαινεται περιεργο. Οποιος εχει την εντυπωση, οτι αν η παλαιστινη ηταν σε θεση ισχυος δεν θα εκανε τα ιδια ακριβως κοιμαται ορθιος.

Επισης, μιας που επιασες και εμας. ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια θα καναμε και εμεις στους απεναντι. 

• Like 2
29 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Το μονο αδιανοητο ειναι που σας φαινεται περιεργο. Οποιος εχει την εντυπωση, οτι αν η παλαιστινη ηταν σε θεση ισχυος δεν θα εκανε τα ιδια ακριβως κοιμαται ορθιος.

Επισης, μιας που επιασες και εμας. ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια θα καναμε και εμεις στους απεναντι. 

ο αμυντικός πόλεμος είναι διαφορετικό πράγμα. Και ναι είναι ιστορικά ορθό ότι και εμείς είχαμε κάνει κτηνωδίες ως απάντηση σε αντίστοιχες και μεγαλύτερες που είχαμε δεχθεί, χωρίς αυτό να συγκαταλέγεται στις λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Όσο αφορά στους απέναντι, εγώ δε θέλω κανένα παιδί νεκρό. Αν εσύ διαφοροποιείσαι τι να πω...

• Agree 1
2 ώρες πριν, το μέλος psyber έγραψε:

ο αμυντικός πόλεμος είναι διαφορετικό πράγμα. Και ναι είναι ιστορικά ορθό ότι και εμείς είχαμε κάνει κτηνωδίες ως απάντηση σε αντίστοιχες και μεγαλύτερες που είχαμε δεχθεί, χωρίς αυτό να συγκαταλέγεται στις λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Όσο αφορά στους απέναντι, εγώ δε θέλω κανένα παιδί νεκρό. Αν εσύ διαφοροποιείσαι τι να πω...

Ασε το τι ειναι λαθος και σωστο και κοιτα την πραγματικοτητα. Εδω, εχεις να κανεις με δυο λαους που ο ενας δεν θελει να βλεπει τον αλλο. Βεβαια, τους παλαιστινιους δεν βλεπω να τους θελει και κανεις στην γειτονια, αλλα τεσπα. Προσπαθουν με καθε τροπο να την κανουν ο ενας στον αλλο, χρησιμοποιωντας οτι εχει ο καθενας διαθεσιμο. Το free palestain και γενοκτονιες κλπ ειναι αστειο. Ειναι 100% σιγουρο οτι αν η παλαιστινη ειχε τα μεσα θα εκανε ακριβως τα ιδια. Δεν τους εκατσε που ισραηλινοι απεκτησαν δυναμη παιζοντας το χαρτι του ολοκαυτοματως, εμαθαν ομως απο αυτο και παιζουν το χαρτι του καταπιεσμενου λαου. Ας προσεχαν οι παππουδες τους λοιπον, που εβλεπαν το ψαρι να μεγαλωνει χωρις να πηγαινει το μυαλο τους οτι καποια στιγμη θα τους φαει. Οποιος παιρνει θεση ειτε υπερ του ενος ειτε του αλλου ας γυρισει πλευρο. Το πιο σωστο το ειπε ο trump μεσα στην ζαλη του. Οτι θα γινει οικοπεδο η γαζα. Εγω θα προσθετα να γινει ολη η περιοχη και ακομα λιγο παραπερα. 

WWW.NAFTEMPORIKI.GR

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 Μαΐου και 20 Ιουνίου 2025, σε δείγμα 4.457 εργαζόμενων όλων...

• Like 5
11 ώρες πριν, το μέλος psyber έγραψε:

Ευρωπαίος στον καναπέ του, μη έχοντας επαφή με κανένα πόλεμο για 80 χρόνια (τον Αττίλα δεν το μετράω, πολέμησαν ελάχιστοι Έλληνες). Σε ένα πόλεμο δεν κερδίζει όποιος κάνει τις λιγότερες κτηνωδίες, μόνο στους πολέμους του πληκτρολογίου που έχετε συνηθίσει να πολεμάτε.

1 hour ago, dfk_7677 said:

Ευρωπαίος στον καναπέ του

Oι Ευρωπαίοι μια χαρά πόλεμο έχουν τα τελευταία 30φευγα χρόνια ασταμάτητο μέχρι σήμερα. Εκτός και αν ο Ελληνας δεν είναι Ευρωπαίος.

Που εδω που τα λέμε, αν κάνεις μια βόλτα στην Ευρώπη και μετά στην Αθήνα, θα καταλάβεις οτι δεν είναι.

• Agree 1
30 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Oι Ευρωπαίοι μια χαρά πόλεμο έχουν τα τελευταία 30φευγα χρόνια ασταμάτητο μέχρι σήμερα.

Δε σε εννόησα. Μια επεξήγηση παρακαλώ;

14 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Ώπα

Είχαμε πάμπολες ευκαιρίες να κάνουμε εθνοκάθαρση/"ομογενοποίηση του πληθυσμού" τον 20ο αιώνα αλλά δεν το κάναμε.

Αντιθέτως εμείς τα υποστήκαμε επανειλημμένα και αυτό έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

Αν εννοείς για όσα έγιναν το 1821 (που είναι 200 χρόνια πριν btw, επίσης δεν είχε έρθει ο διαφωτισμός σε αυτή τη μεριά της υδρογείου) ήταν η φυσική έκρηξη των -για πολλούς αιώνες- καταπιεσμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων.

• Like 2
(edited)
1 ώρα πριν, το μέλος Simon έγραψε:

Ώπα

Είχαμε πάμπολες ευκαιρίες να κάνουμε εθνοκάθαρση/"ομογενοποίηση του πληθυσμού" τον 20ο αιώνα αλλά δεν το κάναμε.

Αν εννοείς για όσα έγιναν το 1821 (που είναι 200 χρόνια πριν btw, επίσης δεν είχε έρθει ο διαφωτισμός σε αυτή τη μεριά της υδρογείου) ήταν η φυσική έκρηξη των -για πολλούς αιώνες- καταπιεσμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων.

Γιατι ποτε δεν ειχαμε την διαφορα δυναμης που εχει το ισραηλ με την παλαιστινη και φοβομασταν τι θα γινοταν. Αν την ειχαμε, αμφιβαλω αν θα υπηρχαν οι ιδιες αντιδρασεις. 

Υποψην οτι μιλαμε και για μια εποχη τελειως διαφορετικων αξιων. Δεν θα ανταλαξει κανεις στρατηγος φιλοφρονησεις μετα την μαχη, ουτε θα βγουν τα φανταρια απο τα χαρακωματα να παιξουν μπαλιτσα. Ο φανατισμος και το μισος, στην περιπτωση των δυο αυτων χωρων, δεν αφηνει χωρο για αμφιβολιες για το τι θα συμβει. 

Επισης, ειναι αλλο πραγμα η εθνοκαθαρση, που ζεις μαζι με τον αλλον στον ιδιο χωρο και αλλο να εχω τραβηξει ενα τοιχο και να λεω εμεις απο εδω εσεις απο εκει.

Έγινε επεξεργασία από fatalara
44 minutes ago, Simon said:

Ψιλά γράμματα. Το δημοφιλές επιχείρημα σε κάποιους κύκλους είναι "έπρεπε να κάνουμε ό,τι μας έκαναν σε Ανατολία, παράλια, Ίμβρο, Τένεδο, Κωνσταντινούπολη, Β. Κύπρο". Δηλαδή αυτό που θα είχαν κάνει κι εκείνοι, αν ήταν από την απέναντι πλευρά. Το γνωστό "εξ ιδίων τα αλλότρια".

Για τους "μάχιμους", που ονειρεύονται κερδοφόρους πολέμους χάρη στην προθυμία τους να καταφύγουν σε περισσότερες κτηνωδίες από τον αντίπαλο, χαιρετισμούς στους πνευματικούς τους αδερφούς, Τούρκους και Αζέρους.

• Like 1
35 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Γιατι ποτε δεν ειχαμε την διαφορα δυναμης που εχει το ισραηλ με την παλαιστινη και φοβομασταν τι θα γινοταν. Αν την ειχαμε, αμφιβαλω αν θα υπηρχαν οι ιδιες αντιδρασεις. 

Αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι οι απέναντι μας είχαν εύκολα; Κάνεις λάθος σε αυτό, όταν κατέρρευσε η Οθωμανική αυτοκρατορία μπορούσαμε να κάνουμε εκκαθάριση στον Ελλαδικό χώρο από όλους τους "ξένους": Αλβανούς, Βούλγαρους, Τούρκους. Το ίδιο και πριν την γενοκτονία των ποντίων, το ίδιο και πριν την μικρασιατική καταστροφή.

Είναι καταγεγραμμένα ιστορικά από πολλών εθνικοτήτων προσωπικότητες όσα συνέβησαν στην περιοχή τον 20ο αιώνα. Υπάρχει άφθονη βιβλιογραφία.

41 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Επισης, ειναι αλλο πραγμα η εθνοκαθαρση, που ζεις μαζι με τον αλλον στον ιδιο χωρο και αλλο να εχω τραβηξει ενα τοιχο και να λεω εμεις απο εδω εσεις απο εκει.

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, επίσης δεν ξέρω τι από τα δύο είναι χειρότερο εφόσον εξακολουθείς να τον μισείς.

(edited)
1 ώρα πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

image.png

Θα μου επιτρέψεις να μην συμπεριλάβω την Αρμενία και τη Γεωργία στην Ευρώπη (όπως και την Τουρκία) καθώς μόνο ένα μικρό κομμάτι τους ανήκει πραγματικά σε αυτή την ήπειρο. Ουσιαστικά είναι και οι 3 τους Ασιατικές χώρες.

Από εκεί και πέρα η λίστα είναι περί συρράξεων. Πόλεμοι ήταν αυστηρά στην Ευρωπαϊκή ήπειρο τα τελευταία 30 χρόνια οι ακόλουθοι μόνο:

• Του Κοσόβου (15 μήνες)
  • Και ο Ρωσοουκρανικός (2014-σήμερα, με αποκορύφωμα βέβαια μετά το 2022)

Και από αυτούς ο 1ος είχε ούτε 15 χιλιάδες θύματα. Οπότε το οι Ευρωπαίοι έχουν ασταμάτητο πόλεμο εδώ και 30 χρόνια απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ της και παρακολουθεί ένα πόλεμο που γίνεται πάνω από 1000χμ μακριά.

Έγινε επεξεργασία από dfk_7677
15 minutes ago, dfk_7677 said:

Θα μου επιτρέψεις να μην συμπεριλάβω

Δεν έχω θέμα. Δε θέλω να χαλάω το αφήγημα κανενός. 

24 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Δεν έχω θέμα. Δε θέλω να χαλάω το αφήγημα κανενός. 

Το αφήγημά μου είναι απλό: Οι πόλεμοι συνεχίζουν να συμβαίνουν σε περιοχές οι οποίες πολιτισμικά βρίσκονται στον 20ο αιώνα ακόμα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μεταξύ αρκετών χωρών της Δυτικής Ευρώπης δεν υπάρχουν ούτε καν συνοριακοί έλεγχοι. Όσο πας προς ανατολάς, βλέπε Βαλκάνια, Τουρκία και βέβαια Ρωσία, εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα. Όλα αυτά παρέα με ημιχουντικά καθεστώτα. Ωραίο είναι να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύνολο, αλλά υπάρχουν και διαφορές...

2 minutes ago, dfk_7677 said:

Ωραίο είναι να βλέπουμε την Ευρώπη ως σύνολο, αλλά υπάρχουν και διαφορές...

Εχοντας κάνει πριν 1 μήνα 10.000 χιλιομετρα στην Ευρώπη, μπορώ να μιλήσω αναλυτικά για αυτές. Αλλα δεν θα αρέσει σε πολλούς. Οποτε δε το κάνω.

• horni 1
3 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Εχοντας κάνει πριν 1 μήνα 10.000 χιλιομετρα στην Ευρώπη, μπορώ να μιλήσω αναλυτικά για αυτές. Αλλα δεν θα αρέσει σε πολλούς. Οποτε δε το κάνω.

giphy.gif

• Haha 3
21 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Τι, κουτόφραγκοι;

• Haha 3
53 minutes ago, dfk_7677 said:

Τι, κουτόφραγκοι;

Ποιοι; :hehe:

1 hour ago, navaho7 said:

giphy.gif

Νοpe. 

Αυτολογοκρίνομαι γιατί τα flame με κουράζουνε.