Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

πριν 1 λεπτό, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Τα παίρνω και τα πετάω σε επιτήδειους, με συνοδεία μπαν :p:hehe: 

Πότε είπαμε ότι ξεκινήσατε δίαιτα, σεβάσμιε moderator;

  • Haha 1
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικη ευθεια...

15175170789361167223273.jpg

 

Ήταν απο τα simply Burger...καλο! Χόρτασα!1+1 burger με το CU :D:D:D

Το μαριναρισμένο μπιφτέκι μας, χωριάτικο λουκάνικο στη σχάρα, cheddar σως, λάχανο, καρότο και καραμελωμένη πίκλα. Aθηναϊκό street food με υπογραφή Simply.

Έγινε επεξεργασία από f117
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος GriGaS έγραψε:

έχουμε καμιά καλή παραδοσιακή συνταγή για κρέμα γαλακτομπούρικου; χωρίς κρέμα γάλακτος, 100% παραδοσιακή.

 

     

Το πιο δημοφιλές παραδοσιακό γλυκό με αφράτη κρέμα από ψιλό σιμιγδάλι σκεπασμένη από φύλλα κρούστας με άφθονο φρέσκο βούτυρο βουτηγμένα σε σιρόπι κανέλας.

     
  Υλικά:900 gr. Φύλλα Κρούστας
420 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)
1500gr. Γάλα (Αγελαδινό)
115 gr. Σιμιγδάλι (ψιλό)
230 gr. Ζάχαρη
3 ΑυγάΥλικά για σιρόπι:
1300 gr. Νερό
1300 gr Ζάχαρη
300 gr. Γλυκόζη
½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι
 

Προετοιμασία για Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και μισή ποσότητα ζάχαρης και τα βράζουμε.
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Μόλις βράσει το μείγμα της πρώτης κατσαρόλας, το προσθέτουμε στην δεύτερη κατσαρόλα σιγά, σιγά και ανακατεύουμε το μείγμα μας, έτσι ώστε να αφομοιωθεί καλύτερα.
Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά μέχρι να ξαναπάρει βράση το μείγμα.
Έπειτα αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Προετοιμασία για Φύλλα:Θα χρησιμοποιηθεί ταψί 45Χ30 εκ
Βουτυρώνουμε το ταψί καλά. Αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα ανά ένα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε φάκελο, δηλαδή με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε μεριά του ταψιού να εξέχει το μισό φύλλο. Παράλληλα βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο και εκτελούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στα μισά φύλλα.
Έπειτα προσθέτουμε όλο την κρέμα στο ταψί. Την στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το μέρος του ταψιού.Μετά κλείνουμε ένα, ένα τα φύλλα διαδοχικά, προς την μέσα πλευρά του ταψιού, βουτυρώνοντας παράλληλα, ξανά, τα φύλλα. Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία αρχίζουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν μείνει στο μέγεθος του ταψιού, αυτή την φορά. Ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο βούτυρο και έπειτα χαράζουμε σε τέσσερις λωρίδες στο μεγάλο μήκος του ταψιού.Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 1800C για 1 ώρα και 5 λεπτά περίπου.
Προετοιμασία Σιρόπιασμα:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.Σιρόπιασμα:Μόλις βγάλουμε το γαλακτομπούρεκο από τον φούρνο στραγγίζουμε το βούτυρο που περισσεύει στο ταψί.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε στο γλυκό το ζεστό σιρόπι.
Περιμένουμε για μία περίπου ώρα μέχρι να ωριμάσει έτσι ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμ

 

 

 

ΒΥ ΧΑΤΖΗΣ

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.