salde Ιούνιος 8, 2020 #5721 Ιούνιος 8, 2020 βρε αγαπημένε μου μόδιστρε, είναι δυνατόν να μου δίνεις λινκ από σκρουτζ για ράις κούκερ; Βρες την Άλφα των ονείρων σου επιτέλους. Zojirushi. Να προσθέσω ότι αν δεν φτιάχνεις καθημερινά ρύζι, εσύ ένας αληθινός σαμουράι, ψηφίζω κατά της αγοράς ειδικής συσκευής εφόσον μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο. Αν φτιάχνεις καθημερινά τότε οκ δίκιο έχεις λένε οι εκεί. 3
ΓιαγκΤ Ιούνιος 9, 2020 #5722 Ιούνιος 9, 2020 Χωρίς να προσέχω τον χρόνο μόλις αρχίσει να βράζει το μεταφέρω στη μικρή εστία γκαζιού μέχρι να απορροφήσει το νερό, μετά ρίχνω το λάδι σκεπάζω με μια πετσέτα βάζω από πάνω το καπάκι και το αφήνω να κρυώσει Το αναποφλοίωτο μπασμάτι γίνετε σπυρωτό 1 προς 2,5 νερό 3
karmen1983 Ιούνιος 13, 2020 #5723 Ιούνιος 13, 2020 1 κοτόπουλο 4 λουκανικα μοσχαρισια 4 χοιρινες λαιμου Και ενα ψαρονεφρι για σημερα Ε και λιγο παγωτακι για το τελος 8
Δημοφιλής Δημοσίευση AlexanderK Ιούνιος 13, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #5724 Ιούνιος 13, 2020 Είπα σήμερα να παίξω με τα καινούργια μου εργαλεία... Μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα κόπηκε κομμάτια μαριναρίστηκε και έγινε σουβλάκι...1η προσπάθεια. Το αποτέλεσμα πολύ καλό... 13
Δημοφιλής Δημοσίευση Seafalco Ιούνιος 14, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #5725 Ιούνιος 14, 2020 Καλησπέρα στη παρέα! Μια χαρά αυτά που βάζετε, πολύ γαργαλιστικά ! Να βάλω κι εγώ μια σαλάτα λίγο μερακλίδικη . . . που πάει πολύ με κρέατα αλλά και μόνη της ! Η συνταγή είναι δική μου και ακόμα εξελίσσεται, έχει φτάσει όπως σε πολύ καλό και μεζεκλίδικο σημείο! Λάχανο βραστό, σαλάτα του μερακλή! Βράζετε ένα κομμάτι λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Στο νερό βάζετε αλάτι, μπόλικο πιπέρι και τρεις- τέσσερις πρέζες κουρκουμά. Το κατεβάζετε όταν τα χοντρά του σημεία τρώγονται "τραγανά" και το στραγγίζετε με το καπάκι της κατσαρόλας. Σερβίρετε σε ένα πιάτο και το ψιλοκόβετε με το μαχαίρι (όπως τα χόρτα, αλλά λίγο πιο πυκνά) και προσθέτουμε πρέζες : Πιπέρι 3-4 , αλάτι κατά βούληση, κουρκουμά 2, ρίγανη 2, μαϊντανό ξερό 2, πιπέρι καγιέν 3, σκόρδο γκρανουλέ 1, λεμόνι στιμένο μια κουταλιά του γλυκού και αν θέλετε και λίγο παραπάνω και μπούκοβο 4. Παράλληλα έχετε βρέξει ελαφρά και κρίθινο παξιμάδι (εγώ έβαλα μισό καύκαλο Χανίων, όποιος δεν έχει δοκιμάσει να το κάνει ! ) και τρίβετε το παξιμάδι μέσα στο λάχανο. Ρίχνετε απάνω και λαδάκι (αγνό και παρθένο ελαιόλαδο ) και αν θέλετε σκορπίζετε μέσα και μερικές ελιές Καλαμών! Εγώ αυτή τη φορά δεν έβαλα γιατί είπα να κάνω λίγο δίαιτα! Η γεύση είναι αρκετά πικάντικη (προσοχή δε λέω ότι καίει) και μπορεί ο καθένας να το ρυθμίσει μέχρι εκεί που του αρέσει προσθέτοντας προοδευτικά την ποσότητα των καυτερών μπαχαρικών. Προσοχή μόνο στο μπούκοβο, το οποίο αφήνει σιγά σιγά την αψάδα του στη σαλάτα, με σέβας ! Η σαλάτα είναι πικάντικη, και σε όσους αρέσουν τα πικάντικα θα αποτελέσει μια μικρή έκπληξη! Το παξιμάδι δίνει σώμα και θέλει προσοχή στο βρέξιμο για να παραμείνει τραγανό και να θρουλάει χωρίς να λασπώνει όταν το βάλετε στη σαλάτα. Το λάδι έρχεται και δένει όλες τις γεύσεις σε ένα απαλό σώμα γι αυτό πρέπει να είναι καλό! Η σαλάτα αυτή όπως φαντάζεστε είναι και από μόνη της κανονικό φαγητό ! Καλή σας όρεξη ! 10
xdoc Ιούνιος 14, 2020 #5726 Ιούνιος 14, 2020 μουσακάς ρολό...…..για να το πετύχω όμως παρενέβην τη βασική μου αρχή......εβαλα και πατάτες 9
astrolabos Ιούνιος 14, 2020 Author #5727 Ιούνιος 14, 2020 πριν 1 ώρα, το μέλος xdoc έγραψε: μουσακάς ρολό...…..για να το πετύχω όμως παρενέβην τη βασική μου αρχή......εβαλα και πατάτες Βλέπω σιγά σιγά λογικεύεστε. Iphone, πατάτες στο μουσακά. Άντε σε λίγο θα κόψετε και τις καλημέρες και θα ησυχάσουμε 2 1
p55 Ιούνιος 14, 2020 #5728 Ιούνιος 14, 2020 πριν 3 ώρες, το μέλος astrolabos έγραψε: Άντε σε λίγο θα κόψετε και τις καλημέρες και θα ησυχάσουμε Κόψε κάτι. Χλωμό το κόβω να κόψουμε την Καλημέρα. 2
ΓιαγκΤ Ιούνιος 15, 2020 #5729 Ιούνιος 15, 2020 Μουσακάς….πεταμένα λεφτά. Αν είναι να φορτωθώ τόσες θερμίδες γιατί να μην φάω παστίτσιο; Άσε που σου πηδάει την ψυχολογία όταν το πρωτοδείς και διαπιστώσεις ότι δεν είναι παστίτσιο ; ) 1 5
p55 Ιούνιος 15, 2020 #5730 Ιούνιος 15, 2020 πριν 2 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε: Μουσακάς….πεταμένα λεφτά. Δεν είναι κακός ο μουσακάς αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι ανάλογο των προκαταρκτικών που απαιτεί. 3
ΓιαγκΤ Ιούνιος 15, 2020 #5731 Ιούνιος 15, 2020 Μόλις τώρα, το μέλος p55 έγραψε: Δεν είναι κακός ο μουσακάς αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι ανάλογο των προκαταρκτικών που απαιτεί. Οι κακοί είναι στη φυλακή : P Προτιμώ να φάω σάντουιτς... 2 2
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Ιούνιος 15, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #5732 Ιούνιος 15, 2020 Ετοιμα!!!!!!!ποιος παραγγειλε?? Κ κατι παξιμαδια που ανακαλυψα τελευταια... Κ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΛΛΑΤΙ, δεν σηκωνω κουβεντα!!!!!!!! 9 1
p55 Ιούνιος 15, 2020 #5733 Ιούνιος 15, 2020 Κακούργε, παίζεις με την πείνα μας. Μπαν αμέσως λέμε. Like ³ 2 1
salde Ιούνιος 15, 2020 #5734 Ιούνιος 15, 2020 Καλή χώνεψη! Κάτι τέτοια του Καρκάνη με γλύτωσαν στην καραντίνα. Εκεί που το αγόρασες να δεις αν φέρνει το οποίο είναι γλυκό, με κόλιανδρο, γλυκάνισο κλπ. Ιδανική επιλογή αν δεν θες να φας κανονικό γλυκό ενώ θέλεις παράλληλα κάτι γλυκό. Βέβαια για σταρένια παξιμάδια είναι επίσης πολύ πολύ καλά από φούρνο στα μέρη σου, του Νικητέα, τα έχω ξαναναφέρει εδώ νομίζω. 3
dellman Ιούνιος 15, 2020 #5735 Ιούνιος 15, 2020 Δοκιμάστε και αυτά Παξιμάδι Μπουκιές Ντομ-Θυμαρ 450γρ Κοντορινάκη από την Κρήτη WWW.KRITIS.GR Χαλκιαδάκης, Γεύσεις Κρήτης 3
xdoc Ιούνιος 15, 2020 #5736 Ιούνιος 15, 2020 πριν 6 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε: Μουσακάς….πεταμένα λεφτά. Αν είναι να φορτωθώ τόσες θερμίδες γιατί να μην φάω παστίτσιο; Άσε που σου πηδάει την ψυχολογία όταν το πρωτοδείς και διαπιστώσεις ότι δεν είναι παστίτσιο ; ) για εμενα (και ανάλογα τον τρόπο παρασκευής) ο μουσακάς εχει πολύ λίγότερες θερμιδες απο το παστίτσιο πριν 4 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε: Οι κακοί είναι στη φυλακή : P Προτιμώ να φάω σάντουιτς... αν τεθει θέμα επιλογης μεταξυ των δυο (σάντουιτς - μουσακας ) και εγω ψηφίζω σάντουιτς 2 1
ΓιαγκΤ Ιούνιος 15, 2020 #5737 Ιούνιος 15, 2020 πριν 28 λεπτά, το μέλος xdoc έγραψε: για εμενα (και ανάλογα τον τρόπο παρασκευής) ο μουσακάς εχει πολύ λίγότερες θερμιδες απο το παστίτσιο Παράθεση Όσον αφορά τη διατροφική τους αξία ένα κομμάτι των 200 γραμμαρίων μουσακά έχει περίπου 480 θερμίδες, 8γρ υδατανθράκων, 7γρ πρωτεϊνών και 18γρ λίπους. Η αντίστοιχη ποσότητα πατσίτσιου έχει 400 θερμίδες, 29γρ υδατανθράκων, 18γρ πρωτεϊνών και 24γρ λίπους....Διαβάστε όλο το άρθρο: http://valueforlife.gr/diatrofi/moysakas-i-pastitsio-poses-thermides-echei-to-kathe-fagito-kai-pos-mpikan-sti-elliniki-koyzina/ 1
astrolabos Ιούνιος 15, 2020 Author #5738 Ιούνιος 15, 2020 πριν 4 ώρες, το μέλος salde έγραψε: το οποίο είναι γλυκό, με κόλιανδρο 1
DEADLAZARUS Ιούνιος 15, 2020 #5739 Ιούνιος 15, 2020 πριν 9 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε: Μουσακάς….πεταμένα λεφτά. 2 1 1
salde Ιούνιος 15, 2020 #5740 Ιούνιος 15, 2020 πράιβετ τζίφι αρχηγέ, δεύτερον στο έχω ξαναγράψει αυτό το νέο, τρίτον άσε τα τζίφια γιατί είμαστε LIVE. Μην τρως νύχια είναι γρουσουζιά. (οφ τόπικ: ο μουσακάς αν είναι καλοφτιαγμένος είναι προτιμότερος από παστίτσιο) 1
Recommended Posts