costas1965 Απρίλιος 12, 2020 #2302 Απρίλιος 12, 2020 & κάτι τελευταίο γιατί από αύριο επιστροφή..........εργασία & χαρά. 8
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Απρίλιος 12, 2020 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #2303 Απρίλιος 12, 2020 Η συνέχεια δεν ήταν και τόσο καλή. Τα ξύλα λόγω της κατάστασης τα πήρα από πράκτικερ και δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή. Αρχικά οι κολόνες είναι από 2 κομμάτια όπου σε άλλα λυπήθηκαν την κόλα και σε άλλα δεν έγινε κόψιμο. Και όταν μιλάμε για κομμάτια 9χ9 και μήκος 3 μέτρα είναι πρόβλημα όταν η επεξεργασία πάει να γίνει μέσα σε ένα ερασιτεχνικό εργαστήριο. Στον πάγκο του φαλτσοπρίονου δεν χώραγαν, οπότε πήγα στην επικίνδυνη λύση... Δισκοπρίονο... Μπήκε μπόλικο σαπούνι στον πάγκο δεξιά και το κομμάτι πιάστηκε με πολλούς σφιγκτήρες πάνω στον φράκτη του σλεντ (ευτυχώς που αξιώθηκα και το έφτιαξα) Δεν συστήνω σε κανέναν αυτή τη λύση εφόσον δουλεύει μόνος του και δεν έχει δεύτερο ζευγάρι χέρια. Προσωπικά δεν είχα πολλές επιλογές αλλά πήγε μια χαρά Συνέχεια είχαν τα κιονόκρανα που καλά θα κάνετε να μη τα παίρνετε έτοιμα κομμένα καθώς σπάνια εφαρμόζουν σωστά Τα ενίσχυσα με 12αρες καβίλιες οι οποίες θα εφαρμόσουν επάνω στην κολώνα και η σύνδεση θα ενισχυθεί με 2 βίδες Και τέλος έγιναν 2 περάσματα με βενζινόπισσα παχιά παχιά στις κολόνες στα σημεία που θα μπουν μέσα στις βάσεις και περιμένουμε αύριο μπας και μας έρθουν επιτέλους τα σωστά ξύλα για να συνεχίσει η κατασκευή 12
Δημοφιλής Δημοσίευση Vardeos Απρίλιος 12, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #2304 Απρίλιος 12, 2020 Ημέρα κατασκευών και για μένα. Το πρότζεκτ είναι μια βάση τρίποδο για τον πίνακα της κόρης. Τα ξύλα είναι από 2 κομμάτια καδρόνια 5χ5 από αυτά που βάζουν στις σκεπές. τα έκοψα στην μέση τα έτριψα και έτοιμο προς συναρμολόγηση. Νωρίτερα είχα βρει και κάποια αξεσουάρ από το κουτί ( τα πετάω εδώ ποτέ δεν ξέρεις αν θα χρειαστούν ) το σύρμα είναι κομμάτι από χοντρό γαλβανιζέ απλός το γυάλισα πρώτο και δεν έχω το πριν. Θα παίξει τον ρόλο της κόντρας στηρίγματος για το πίσω πόδι μαζί με κρικάκι και στην απέναντι πλευρά το έλασμα Ω για να αγκιστρώνει Τα άλλα δυο ίδια που δεν ξέρω πως τα λένε θα μπουν στο κάτω οριζόντιο ξύλο στις άκρες και μπροστά για να κρατάνε τον πίνακα. Το τελικό αποτέλεσμα γυαλίσματος. Και τώρα η ερώτηση. Με τι να περάσω τα ξύλα, δεν θέλω να σκουρύνουν ούτε να λουστραριστούν αυτό που θέλω είναι ελάχιστα πιο σκούρο και να έχουν την ύφη ξύλου. Μου άρεσε πιο πάνω όπως είχε κάνει το κομμάτι ελιά ο @costas1965 12
karmen1983 Απρίλιος 12, 2020 Author #2305 Απρίλιος 12, 2020 Επειδη αλλο η ελια και αλλο το πευκο κ ειδικα απο σκεποξυλο Προσωπικα θα το περνουσα πρωτα ενα συντηρητικό και μετα ενα άχρωμο εμποτισμου. Πχ 4
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Απρίλιος 13, 2020 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #2306 Απρίλιος 13, 2020 Αφού δεν έφαγα τούμπα σήμερα δε την ξανατρώω Ξεκίνησα τη μέρα με στόχο να σηκώσω 2 κολώνες και να βάλω ένα οριζόντιο δοκάρι. Τελικά σήκωσα και τις 4 κολώνες και έβαλα και τα 2 οριζόντια δοκάρια. Οι συνδέσεις πηγαν πολύ καλά, χρησιμοποίησα πολυουρεθανική κόλλα ξύλου, μιας και η κατασκευή θα είναι έξω και συγκεκριμένα την Rakoll Και όπως έχω πει πολλές φορές όταν δουλεύεις μόνος σου δεξί σου χέρι είναι οι σφιγκτήρες Ζυγίστηκαν σωστά και προχώρησα και στις άλλες δύο αλλά με έπιασε η νύχτα... Για να κοιμηθώ ήσυχη την στήριξα με σφιγκτήρες στα μάρμαρα και καληνύχτισα Με χαλάει που είναι στενή, αλλά αυτός ο χώρος ήταν διαθέσιμος. Βέβαια θα με χαλάει για λίγο καιρό μιας και θα μπουν αναρριχώμενα στις κολώνες και η βουκαμβίλια από πάνω οπότε θα εξαφανιστεί! 13
Γιώργος 1 Απρίλιος 14, 2020 #2307 Απρίλιος 14, 2020 Πόσα χρόνια υπολογίζεις ότι θα αντέξουν τα ξύλα; Αφού θα έχουν επάνω αναρριχόμενα δεν θα μπορείς να τα συντηρείς.
karmen1983 Απρίλιος 14, 2020 Author #2308 Απρίλιος 14, 2020 πριν 41 λεπτά, το μέλος Γιώργος 1 έγραψε: Αφού θα έχουν επάνω αναρριχόμενα δεν θα μπορείς να τα συντηρείς. Με την ίδια λογική δε μπορώ να συντηρήσω και τη μάντρα. Όποτε χρειαστεί συντήρηση, όλα γίνονται. 3
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Απρίλιος 14, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #2309 Απρίλιος 14, 2020 Ξαπλωστρα , συνεχεια κ επιτελους,τελος.... Ο νομος του Μερφυ κ η βιασυνη οδηγησαν σε πολυ σιχτιρισμα, αρκετες φορες.... Λογω ελλειψης υλικων μια απλη δουλεια εγινε σε πολλαπλασιο χρονο απ οτι αν ειχα οτι χρειαζομουν.... Στοχος παντως επιτευχθει, 0 κοστος ,μ οτι υλικα ειχαν μαζευτει κ περισσεψει.... Σκοπος ηταν να βγει στιβαρη, ανθεκτικη στο χρονο κ πρακτικη - πολυμορφικη.... Το θεμα εμφανισης μου ηταν ψιλοαδιαφορο...[για το χωριο ειναι αλλωστε] Μπηκαν μπρατσα κ ενισχυσεις τυπου Π, στα σημεια που θα δεχεται βαρος...[οσοι εχετε δει σασι παλιου φορτηγου θα καταλαβετε τον τροπο ενυσχυσεων]....Τα μπρατσα,[θεση,υψος] μπηκαν με δοκιμαστη - βοηθο ,το γιο...τροπος ποιο κατω... Σκαφτηκαν με φοσθνερ κ σκαρπελο θεσεις ανακλισης κ βαφτηκε κρατωντας 2χρωμια..[σα να ναι 2 διαφορετικα πλαισια ,ενωμενα κ λογω ελλειψης σκουρας μπογιας!!!! 6 θεσεις ανακλισης, +1 για το τερμα ξαπλα.... Στα ταβλακια ειχε κ 5 2πλα για τα σημεια που πεφτει το πολυ βαρος του σωματος...2 μπηκαν στο υψος του π0π0υ κ 2 στην πλατη.... Εδω οι θεσεις ανακλισης.... Ρυθμιστηρι ανακλισης...η αλλοιως ,Αιγαλεω - Πειραιας μεσω Κηφησιας.... Αααν ειχα μια ντιζα Μ10 θα τελειωνε στο αψε-σβησε...δεν ειχα... Οποτε...σκουποξυλο, 2 ρεταλια ντιζας, τρυπα στο σκουποξυλο, φυτεμα ντιζας με κολλα 10 cm μεσα, δεξια αριστερα, γκροβερ, παξιμαδια κ κομματια απο σπασμενα σκουποξυλα , αποπανω.... Μπηκαν οσο το δυνατον μεγαλυτερες στα σημεια ανακλισης για ,οσο το δυνατον, μαζεμα των μποσικων δεξια-αριστερα... Οπου περναν βιδες εχουν περαστει κουφια μεταλλικα σωληνακια στο ξυλο κ απο μεσα περναν οι βιδες...[ειπαμε, 1ο μελημα η στιβαροτητα] Μπηκαν καβιλιες ,με κρικους κλειδιων, εν ειδη ασφαλειας, στο σταθερο κομματι της ξαπλωστρας ,[αν χρειαστει να βγει] κ οι λοξες ενισχυσεις εν ειδη οδηγου.... Παλιο πομολο για να τη σηκωνεις κ να μεταφερεται ευκολα με τις ροδες.... Ελαστικα κομματια στα ποδαρακια.... Στο πανω μερος απ το προυπαρχον στρωμα μπηκε εξτρα αφρολεξακι , εν ειδη προσκεφαλου.... Τα μπρατσα σκαφτηκαν ,μπηκαν σφηνωτα με ξυλοκολλα κ εξτρα βιδες περαστες με παξιμαδι απεναντι.... Εδω φαινεται καλυτερα η λοξη ενισχυση-οδηγος.... Τα συγκεκριμενα λουστραριστηκαν μα δεουσα προσοχη, λογω του οτι θα ταν τα πρωτα που θα την ακουγαν σε βαθος χρονου... τα υπολοιπα ποιο σφαιρα για να τελειωνω...χρησημοποιησα αυτα...[ΑΥΤΑ ειχα προχειρα!!!!] Με τα ρεστα απ τις κοπες εφτιαξα κανα 5αρι ακουμπηστηρια κατσαρολας.... Κ οσο περιμενα να στεγνωσουν οι μπογιες ξεκινησα ,[εχει προχωρησει αλλα θελει δουλεια ακομα]απο σκουπιδομαζεματα ενα τραπεζακι, ισως σπαστο... Κ περιμενουν κι αλλα σε περιπτωση που τραιναρει το καραντινα!!!!!!!!!!!!!!! Τελικα αξιζε το παιδεμα???κ ναι κ οχι... Ξεκινησα μ ενα σωρο απο πεταμενη ξυλεια, χωρις σχεδιο κ μπουσουλα, εβλεπα υλικα κ φανταζομουν... Μερικα αλλαξαν στην πορεια, αλλα λογω ιδεας βελτιωσης κ αλλα λογω αναγκης κ ελλειψης υλικων...συνολικα πηρε καμμια 20αρια ωρες κ καμμια 10αρια καφεδες...[κ μπολικα καντηλια] Η αναγκαστικη διχρωμια δε με χαλαει, η στιβαροτητα που ηταν το απαιτουμενο ,[ θα κατσουν κ ασουμπαλα βοδια πανω] πετυχε.... Αν το ξανακανα θα μου παιρνε ελαχιστο χρονο, αλλα ποτε δεν ξανακανω το ιδιο πραγμα...ουτε ποτε φτιαχνω κατι βαση σχεδιου, μονο βαση φαντασιας...οποτε ας προσεχα!!!!!!!!!!!!!!! Κατω απ την περγολα της Μαρικας ,με μια κουνουπιερα κ τα γατια στη σειρα ξαπλωμενα πανω σου δεν θα ταν ασχημη εικονα!!!!!!! 15 1
costas1965 Απρίλιος 14, 2020 #2310 Απρίλιος 14, 2020 Ωραίος ο @Stelios13. Αντηλιακό μην ξεχάσεις. Εγώ κάτι σε light...... το οποίο θα τρφτεί, θα σπάσουν οι ακμές, θα βαφτεί & θα γυαλιστεί σύντομα. 4
Γιώργος 1 Απρίλιος 14, 2020 #2311 Απρίλιος 14, 2020 Ωραία η ξαπλώστρα αλλά δεν έχει βάση για τον φραπέ. 2
Lakisss Απρίλιος 14, 2020 #2312 Απρίλιος 14, 2020 πριν 5 λεπτά, το μέλος Γιώργος 1 έγραψε: Ωραία η ξαπλώστρα αλλά δεν έχει βάση για τον φραπέ. Άλλες ελλείψεις; 2 3
Γιώργος 1 Απρίλιος 15, 2020 #2313 Απρίλιος 15, 2020 πριν 10 ώρες, το μέλος Lakisss έγραψε: Άλλες ελλείψεις; Με το μάτι την υπολογίζω 185 σε μήκος. Δεν κάνει για πολύ ψηλούς.
minast Απρίλιος 15, 2020 #2314 Απρίλιος 15, 2020 πριν 19 λεπτά, το μέλος Γιώργος 1 έγραψε: Με το μάτι την υπολογίζω 185 σε μήκος. Δεν κάνει για πολύ ψηλούς. Γιατί, έρχεται σετ με τον Προκρούστη? 3 3
Γιώργος 1 Απρίλιος 15, 2020 #2315 Απρίλιος 15, 2020 Το σημαντικότερο αξεσουάρ που λείπει από την ξαπλώστρα είναι μία περιστρεφόμενη τηλεσκοπική βάση για tablet ή laptop.
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Απρίλιος 15, 2020 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #2316 Απρίλιος 15, 2020 Για να επανέλθουμε ONTOPIC Δεν προχώρησε πολύ το πράμα γιατί δεν είχα και τον χρόνο που ήθελα λόγω δουλειάς αλλά κάτι έκανα. Αυτό που μου πήρε τον περισσότερο χρόνο ήταν να αντικαταστήσω τον "βοηθό" που πάντα μου λείπει γμτ. Σκοπός να έρθουν κατακόρυφα οι κολώνες, να μείνουν στη θέση τους μέχρι να έρθει το δοκάρι από πάνω. Η λύση που μου δούλεψε και μπόρεσα να εγκαταστήσω στα ψηλά το δοκάρι φαίνεται παρακάτω Επίσης έκοψα και 2 κιονόκρανα για να πάρω 2 μισά και να πατήσουν επάνω τους τα δοκάρια Και το βράδυ με βρήκε σε αυτή τη φάση Δεν πρόλαβα να βάλω τα 2 μισά κιονόκρανα από τα 4 συνολικά αλλά και αύριο μέρα είναι. Σήμερα πήρα ρεπό από την πέργκολα To αποτέλεσμα πάντως όλης της φασαρίας φαίνεται στη στοίχιση 9 1
Stelios13 Απρίλιος 15, 2020 #2317 Απρίλιος 15, 2020 πριν 4 ώρες, το μέλος minast έγραψε: Γιατί, έρχεται σετ με τον Προκρούστη? 1,95 - 75 - 45....κ ναι, οοοτι περισσευει το κοβουμε!!!! 1 3
minast Απρίλιος 15, 2020 #2318 Απρίλιος 15, 2020 πριν 2 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε: Για να επανέλθουμε ONTOPIC Δεν προχώρησε πολύ το πράμα γιατί δεν είχα και τον χρόνο που ήθελα λόγω δουλειάς αλλά κάτι έκανα. Αυτό που μου πήρε τον περισσότερο χρόνο ήταν να αντικαταστήσω τον "βοηθό" που πάντα μου λείπει γμτ. Σκοπός να έρθουν κατακόρυφα οι κολώνες, να μείνουν στη θέση τους μέχρι να έρθει το δοκάρι από πάνω. Η λύση που μου δούλεψε και μπόρεσα να εγκαταστήσω στα ψηλά το δοκάρι φαίνεται παρακάτω Επίσης έκοψα και 2 κιονόκρανα για να πάρω 2 μισά και να πατήσουν επάνω τους τα δοκάρια Και το βράδυ με βρήκε σε αυτή τη φάση Δεν πρόλαβα να βάλω τα 2 μισά κιονόκρανα από τα 4 συνολικά αλλά και αύριο μέρα είναι. Σήμερα πήρα ρεπό από την πέργκολα To αποτέλεσμα πάντως όλης της φασαρίας φαίνεται στη στοίχιση Τα μισά κιονόκρανα πώς τα στήριξες; Pocket holes;
karmen1983 Απρίλιος 15, 2020 Author #2319 Απρίλιος 15, 2020 Η αρχική στήριξη ναι είναι με Pocket holes 2 πάνω και μία κάτω Όμως θα περαστούν 2 βίδες και θα κλείσουν με καβίλια στη κολώνα και μετά θα περαστούν άλλες δύο από το δοκάρι προς τα μισά κιονόκρανα 2
Δημοφιλής Δημοσίευση fuz10n Απρίλιος 15, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #2320 Απρίλιος 15, 2020 περασαν καποιες μερες και με το τηλεκατευθυνομενο με τη μικρη, σκαλισμα hobby μετα απο 7 χρονια στην αποθηκη. μαστορεμα ημέρας, εβαλα και 3 μπαρες led πανω με ενα arduino, 360 γραμμες κωδικα, σεναρια για τα φωτα για να περασει αλλη λιγη ωρα 9 2
Recommended Posts