Samael Αύγουστος 5, 2014 #2761 Αύγουστος 5, 2014 full cover ειναι καλυτερο η ειναι λιγο δικοπο μαχαιρι?Δεν ειχα ποτε, αλλα εχω την αισθηση οτι κανει διαχυση της θεροκρασιας της gpu σε parts που σε φυσιολογικες συνθηκες με ενα ανεμιστηρακι η απλα εκτεθειμενα στον αερα θα ειχαν χαμηλοτερη θερμοκρασια...Ισως βεβαια να ειμαι και λαθος, αλλα στα μαμισια συστηματα ψυξης καρτων γραφικων εχω την αισθηση πως εχουμε αυτη τη σχεδιαστικη ατελειαΌλες οι mid-hi end εργοστασιακές ψύκτρες πλέον ψύχουν τα πάντα, GPU-RAM-VRMs κτλ., με άμεση επαφή ή με έντονο air flow απο το blower.Δε γίνετε αλλιώς, ειδικά τα VRMs ζεματιόνται...Αν πας σε μεμονωμένο GPU block θα πρέπει να βάλεις ψυκτράκια αλουμινίου/χαλκού και στα άλλα μέρη, και να φροντίσεις να έχει πολύ καλό air flow στο κουτί. Η σωστή λύση είναι full cover κατα τι γνώμη μου, αλλά λόγο κόστους και περιορισμένης επεκτασιμότητας, θα μπορούσε κάποιος να πάει και σε μεμονωμένο GPU block φυσικά.
Nick74 Αύγουστος 5, 2014 #2762 Αύγουστος 5, 2014 Όλες οι mid-hi end εργοστασιακές ψύκτρες πλέον ψύχουν τα πάντα, GPU-RAM-VRMs κτλ., με άμεση επαφή ή με έντονο air flow απο το blower.Δε γίνετε αλλιώς, ειδικά τα VRMs ζεματιόνται...Αν πας σε μεμονωμένο GPU block θα πρέπει να βάλεις ψυκτράκια αλουμινίου/χαλκού και στα άλλα μέρη, και να φροντίσεις να έχει πολύ καλό air flow στο κουτί. Η σωστή λύση είναι full cover κατα τι γνώμη μου, αλλά λόγο κόστους και περιορισμένης επεκτασιμότητας, θα μπορούσε κάποιος να πάει και σε μεμονωμένο GPU block φυσικά.το να βαλεις ψυκτρακια το καταλαβαινω, αλλα καπου δε μου κολλαει το full cover (οπως και η κατασκευη μαμισιων ψυκτρων) γιατι εχω την αισθηση πως δεν ψυχουν αλλα διαχεουν τη θερμοκρασια της gpu (που ειναι ετσι κι αλλιως μεγαλυτερη απο τα υπολοιπα parts)... τουλαχιστο αυτο μαθαινουμε με τον πρωτο νομο της θερμοδυναμικης...Δε μπορω να καταλαβω που κανω λαθος...
Samael Αύγουστος 5, 2014 #2763 Αύγουστος 5, 2014 Σου είπα, τα VRMs ψήνονται Απο 7970 αυτές, το πίσω μέρος είναι τα VRMs:
fatalara Αύγουστος 5, 2014 #2764 Αύγουστος 5, 2014 το να βαλεις ψυκτρακια το καταλαβαινω, αλλα καπου δε μου κολλαει το full cover (οπως και η κατασκευη μαμισιων ψυκτρων) γιατι εχω την αισθηση πως δεν ψυχουν αλλα διαχεουν τη θερμοκρασια της gpu (που ειναι ετσι κι αλλιως μεγαλυτερη απο τα υπολοιπα parts)... τουλαχιστο αυτο μαθαινουμε με τον πρωτο νομο της θερμοδυναμικης...Δε μπορω να καταλαβω που κανω λαθος...Το θέμα ειναι οτι ακόμα και με διάχυση που λες εισαι 40 βαθμούς κάτω σε θερμοκρασία ακόμα και με OC οποτε τι ακριβώς συζητάμε;
Nick74 Αύγουστος 6, 2014 #2765 Αύγουστος 6, 2014 Σου είπα, τα VRMs ψήνονται ναι εννωειται, αλλα ετσι οπως το βλεπω -οκ, ισως να ειμαι λαθος, αλλα εκεινη η θερμοδυναμικη...- αλλο να τραβας μια θερμοκρασια απο 5 βατακια, κι αλλο απο 300 (και να τη μεταφερεις στο εξαρτημα των 5w που υποτειθεται θες να ψυξεις) Η πλακα ειναι οσο ειχα προσπαθησει με tags δεν ειδα πουθενα να εχει κανει καποιος αυτη την ενσταση (η εστω να το εχει προβαλει σαν απορια) Το θέμα ειναι οτι ακόμα και με διάχυση που λες εισαι 40 βαθμούς κάτω σε θερμοκρασία ακόμα και με OC οποτε τι ακριβώς συζητάμε; συζηταμε το αν ειναι σωστοτερο ενα full cover η απλα ψυκτρακια στις vram με ανεμιστηρα και καλυ ψυξη (υδροψυξη προφανως) μονο στη gpu... Ισως στο θεμα της υδροψυξης ειναι υπερβολικο οπως το θετω, αφου ετσι κι αλλιως η διαχυση θερμοκρασιας γινεται σταδιακα σε ολο το συστημα βρισκοντας μια ισορροπια (ο μηδενικος νομος της θερμοδυναμικης) αλλα στις κλασσικες μαμισιες αεροψυκτρες που ψηνονται οι καρτες γραφικων μας δεν μπορει να ισχυει κατι τετοιο αφου υπαρχει αρκετη θερμοκρασια στην ψυκτρα, ποσο μαλλον διπλα στη gpu
ppkstat Αύγουστος 6, 2014 #2766 Αύγουστος 6, 2014 Είναι λίγο θεωρητική αυτή η συζήτηση (δεν λέω να μην την κάνουμε) αλλά στο τέλος της ημέρας οι θερμοκρασίες των VRM στο νερό με fullcover είναι αρκετά μικρότερες σε σχέση με τις ψύχτρες που έχουν συνήθως οι κάρτες. Δεν μπορώ να το εξηγήσω με φυσικούς όρους αλλά η παρατήρηση αυτή είναι. Τώρα δεν ξέρω για την σύγκριση fullcover - ψύχτρα στα vrm με δυνατό ανεμιστήρα απο πάνω κτλπ τι συμβαίνει? Αλλά γιατί να το κάνει κάποιος αυτό? Πέρα από το γεγονός ότι ένα fullcover κάνει μια χαρά δουλειά απο engineering άποψη είναι χαζό να μην μπουν τα vrm στο νερό, εφόσον το νερό περνάει από δίπλα. Για να μην αναφέρω τον θόρυβο. Ο μοναδικός λόγος είναι τα χρήματα. Γενικά πάντως η ψύξη των vrm είναι όντως λίγο overrated.
jkanaks Αύγουστος 6, 2014 #2767 Αύγουστος 6, 2014 (edited) Μάγκες το τσιπάκι της GPU πριν μπει στο full μπλοκ χτυπούσε 90αρες, έτσι εκτός απο GPU είχα και σεσουάρ. Πως να πέσει η θερμοκρασία στα κακομοιρα τα vrms. Απο την άλλη μπλοκ μόνο στον επεξεργαστή της GPU ειναι συμβιβασμός μιας και δεν παίρνεις ότι θα μπορούσες απο την υδροψυξη της κάρτας. Τέλος και το ποιο σημαντικό για μένα το αισθητικό μέρος στο οποίο τα φουλ μπλοκ ειναι τοπ μοντελς (για να μη πω τίποτα άλλο) Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 6, 2014 από jkanaks
fatalara Αύγουστος 6, 2014 #2768 Αύγουστος 6, 2014 Μάγκες το τσιπάκι της GPU πριν μπει στο full μπλοκ χτυπούσε 90αρες, έτσι εκτός απο GPU είχα και σεσουάρ. Πως να πέσει η θερμοκρασία στα κακομοιρα τα vrms.Απο την άλλη μπλοκ μόνο στον επεξεργαστή της GPU ειναι συμβιβασμός μιας και δεν παίρνεις ότι θα μπορούσες απο την υδροψυξη της κάρτας. Τέλος και το ποιο σημαντικό για μένα το αισθητικό μέρος στο οποίο τα φουλ μπλοκ ειναι τοπ μοντελς (για να μη πω τίποτα άλλο) Η μονη βλακεία ειναι οτι αν δεν έχεις silverstone κουτι η bench table δεν τα βλέπεις.
jkanaks Αύγουστος 6, 2014 #2769 Αύγουστος 6, 2014 Σωστός, αλλά με λίγο καλή θέληση κάτι γίνεται. Εδώ έτρωγα σουβλάκια πάνω από τη GTA με ανοιχτό καπό για να θαυμάζω τον busso
deninho Αύγουστος 7, 2014 #2770 Αύγουστος 7, 2014 Είμαι ο μόνος που δεν του αρέσουν τα full cover blocks?
psyber Αύγουστος 7, 2014 #2771 Αύγουστος 7, 2014 Είμαι ο μόνος που δεν του αρέσουν τα full cover blocks?Ναι!!!!
Nick74 Αύγουστος 8, 2014 #2772 Αύγουστος 8, 2014 Είμαι ο μόνος που δεν του αρέσουν τα full cover blocks?Αν το λες απο αποψη αισθητικης, μαλλον ναι... Η δικη μου απορια και ενσταση εχει να κανει καθαρα με τεχνικο θεμα (Διαχυση θερμοκρασιας gpu στις vram).Κατα τ αλλα αν μιλησουμε για αισθητικη φυσικα και ψηφιζω full cover... (και εχω και bench case)
fatalara Αύγουστος 13, 2014 #2774 Αύγουστος 13, 2014 Αν το λες απο αποψη αισθητικης, μαλλον ναι... Η δικη μου απορια και ενσταση εχει να κανει καθαρα με τεχνικο θεμα (Διαχυση θερμοκρασιας gpu στις vram).Κατα τ αλλα αν μιλησουμε για αισθητικη φυσικα και ψηφιζω full cover... (και εχω και bench case)Σου ειπα, ακομα και με διαχυση εισαι 40 βαθμους κατω απο τον αερα. Οταν στον αερα εισαι με OC 80 βαθμους μπαμ και στο νερο παιζεις 40-43 ας κανει και... διαθλαση!!!
Nick74 Αύγουστος 13, 2014 #2775 Αύγουστος 13, 2014 Σου ειπα, ακομα και με διαχυση εισαι 40 βαθμους κατω απο τον αερα. Οταν στον αερα εισαι με OC 80 βαθμους μπαμ και στο νερο παιζεις 40-43 ας κανει και... διαθλαση!!!ναι καταλαβαινω πως το λες, και μαλλον εχεις δικιο... δεν πειραζει τιποτα αν κραταμε σταθερα 40-50 βαθμους ολα τα κυκλωματα, απλα ψαχνω λιγο αν ετσι ειναι σωστοτερο η αν ηταν καλυτερα να ψυχονταν ξεχωριστα (οχι με νερο βεβαια, με αερα) οι μνημες και τα vrm... αν πχ ολα με νερο, εχουμε ολα τη θερμοκρασια της gpu (εστω 40-50 βαθμοι), ενω αν εχουμε νερο τη gpu (40-50) και αερα ξεχωριστα τα υπολοιπα, αν θα κατεβαζαν κατω απο την θερμοκρασια της gpu (ξερω πως το ψειριζω πολυ, αλλα μου εχει κολλησει)
fatalara Αύγουστος 14, 2014 #2776 Αύγουστος 14, 2014 Σε νορμάλ συνθήκες δεν γίνεται. Το εχω δοκιμάσει με την προηγούμενη μητρικη που σήκωνε τρελές θερμοκρασίες και φυσουσα το heatsink με blower αλλα ανεμιστήρι που εχει τετοια δύναμη και δεν ακούγεται δεν υπάρχει.
BLACKJO Σεπτέμβριος 19, 2014 #2777 Σεπτέμβριος 19, 2014 (edited) Μετά απο πολυ πολυ κάιρο με το αγαπημένο και μονταρισμένο armor ήρθε ο καιρός για αλλαγές . και αποφασισα να αναβαθμίσω και την υδροψηξη μου κουτακι το 750D Της corsair και οριστε το αποτελεσμα και μια λεπτομέρια απο το σημίο αδιάσματος και μερικες μετρησεις στα 4.5 gz χωρίς φορτιο με φορτιο Θερμοκρασια χώρου 28 βαθμοι ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΚΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 21, 2014 από BLACKJO
Kakos Σεπτέμβριος 28, 2014 #2778 Σεπτέμβριος 28, 2014 να και το δικώμου σαν πρώτο πιστεύω είναι καλά θέλει μαζέματα αλλα δέστε τώρα πως είναι και μόλις το φτιάξω καλύτερα θα ανεβάσω και άλλες.βρε παίδες ο φωτισμός του νερό μειώθηκε μετά από 2 με 3 μήνες ο λόγος μήπως το νερό δεν ήτανε καλο έχετε να προτείνεται εταιρία που θα κρατα περισσότερο ? a και αν γίνετε να μεγαλώσω τα καλώδια του τροφοδοτικό μου για να τα μαζέψω γιατί γίνετε πάχαλος 2
BLACKJO Σεπτέμβριος 28, 2014 #2779 Σεπτέμβριος 28, 2014 να και το δικώμου σαν πρώτο πιστεύω είναι καλά θέλει μαζέματα αλλα δέστε τώρα πως είναι και μόλις το φτιάξω καλύτερα θα ανεβάσω και άλλες.βρε παίδες ο φωτισμός του νερό μειώθηκε μετά από 2 με 3 μήνες ο λόγος μήπως το νερό δεν ήτανε καλο έχετε να προτείνεται εταιρία που θα κρατα περισσότερο ? a και αν γίνετε να μεγαλώσω τα καλώδια του τροφοδοτικό μου για να τα μαζέψω γιατί γίνετε πάχαλοςpoly wraio to grafiaki soy alla exe to noy soy me to res auto giati vgazei silikones kai 8a sou voulwsei to block thn exw patisei h sta8mh epese isws giati vgike o aeras apo to kykloma
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now