Jump to content


Ψύξη 4870!?/\*&%


wacko_gr

Recommended Posts

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Έχω 2 4870. Και οι δύο powercolor, η μία pcs+, η άλλη απλή. Αποφάσισα λοιπόν να αλλάξω ψύκτρα στην απλή, μήπως και μειώσω θερμοκρασίες και θόρυβο. Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Παίρνω πρώτα μια thermaltake Duorb (μεγάλο λάθος). Η κάρτα δούλευε σε idle, περίπου όπως η pcs+, δηλαδή γύρω στους 55 βαθμούς. Ωραία λέω, ας βάλω ένα furmark να δούμε τί γίνεται. Σε 1 λεπτό 95 βαθμοί. Σημειωτέον η κάρτα έχει καθίσει μια χαρά πάνω στον πυρήνα και έχω βάλει και arctic silver 5. Τα vrms τουλάχιστον είναι καλά. Ό,τι και να δοκίμασα τίποτα.

Τη βγάζω, βάζω πάλι τη στοκ όλα φυσιολογικά. Βάζω χθες πάνω ένα accelero S1 rev.2 με το turbo module. Δράμα η κατάσταση. Δεν προλάβαινε να κάνει ούτε post πριν ανάψει το κόκκινο φωτάκι πάνω στην κάρτα που σημαίνει critical temperature fault.

Εδώ κάτι δεν είχε γίνει σωστά. Συνειδητοποίησα ότι μάλλον το πλαστικό καπάκι που έχει πάνω η βάση του accelero έβρισκε πάνω στην πλάκα από τη στοκ ψύκτρα την οποία χρησιμοποιούσα για την ψύξη μνημών και vrms.

Το βγάζω λοιπόν και ο υπολογιστής bootάρει κανονικά. Μπαίνω windows και βλέπω θερμοκρασία. "Μόλις" 88 βαθμούς idle. Εντάξει λοιπόν λέω, τα ψέμματα τελείωσαν. Βγάζω το turbo module και βάζω επάνω έναν 12άρη ανεμιστήρα κι έναν 9άρη. Του π**στη λέω τώρα θα δούμε σωστές θερμοκρασίες.

Αμ δε...62 βαθμούς idle (σαφής βελτίωση αλλά πάλι χάλια). Μόλις βάζω ένα παιχνίδι γίνεται αυτόματα vpu recover. Το λάθος είναι ίσως ότι όλες τις δοκιμές τις έκανα με crossfire και όχι με την κάρτα μόνη. Και αναγκαστικά η κάρτα στο 2ο pci express λόγω όγκου. Μόλις απενεργοποιήσω το crossfire και ξανατρέξω το ίδιο παιχνίδι, δουλεύει κανονικά (με την άλλη κάρτα). Καμμιά ιδέα???

Link to comment
Share on other sites

Αυτό έλεγα κι εγώ, αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση πλέον, γιατί έβγαλα την πλάκα της στοκ, έβγαλα το πλαστικό καπάκι της βάσης του accelero και τοποθέτησα τα ψυκτράκια που είχε μέσα εκτός των vrms που έβαλα μια ενιαία ψύκτρα δένοντας την με tier-ups. Όταν αφαίρεσα για πολλοστή φορά την ψύκτρα η σιλικόνη έχει δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο στρώμα σε όλο τον πυρήνα, τη στιγμή που εγώ είχα επίτηδες κάνει δύο γραμμές σιλικόνης για να μπορώ να ελέγξω σε δεύτερο χρόνο αν η ψύκτρα έχει καθίσει σωστά. Τώρα τί να πω...

Link to comment
Share on other sites

Τη δοκίμασα και μόνη της και δε γίνεται τίποτα. Αυτή τη στιγμή μάλιστα νομίζω ότι η κάρτα μας τελείωσε. Εκεί που τουλάχιστον έμπαινε στα windows και κολλούσε μόλις έβαζα παιχνίδι, μετά άρχισε να κολλάει πριν μπει στα windows και τώρα πλέον δεν ανάβει ο υπολογιστής καν. Κοιτάω μήπως έχει φύγει κάτι, όλα είναι στη θέση τους, η ψύκτρα μοιάζει πολύ σταθερή, πιάνω στη πλάτη της κάρτας τον πυρήνα, φυσιολογική θερμοκρασία. Τί στο καλό???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.