Jump to content
 • [Case Review]Fractal Define Nano S


   Share

  Πρόλογος

   

  Καιρός πέρασε από τότε που είχαμε να δούμε ένα Case Review! Και ακόμα περισσότερος, από τότε που είδαμε μαζί από κοντά ένα κουτί της εταιρίας Fractal. 

   

  Ο λόγος σήμερα για το Fractal Define Nano S το οποίο είναι ένα μεγαλούτσικο mini ITX κουτί με διαστάσεις 203x330x400mm. Το Nano S είναι ουσιαστικά η μικρή έκδοση του Fractal Define S και σίγουρα δεν απευθύνεται αποκλειστικά στο κοινό που θέλει απλά ένα μαζεμένο κουτί. Όπως θα δούμε και στη συνέχεια της παρουσίασης, το Nano S μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο διπλά ψυγεία στο εσωτερικό του, δύο δίσκους 3.5" και άλλους δύο 2.5", ενώ παρέχει βάση για αντλία και brackets για reservoir.

   

  Σαν πολλά να είπαμε όμως καιρός να περάσουμε στο παρασύνθημα και να δούμε πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του...

   

  5831edea3e7e8-5FA411F893D00750A22A38B25218150B1FF139B9BEF113C587pimgpsh-fullsize-distr.jpg

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του Fractal Define Nano S όπως αυτά αναφέρονται στην ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρίας.

   

  5831f106c1c8b-fractaldesignnanosspecifications.pngfractal design nano s specifications1.png

   

  Η εγγύηση καλής λειτουργίας που συνοδεύει το κουτί είναι διετής και όσον αφορά την τιμή του, αυτή έχει οριστεί στα 80,90€ για την έκδοση χωρίς παράθυρο και στα 87,90€ για την έκδοση με πλαϊνό παράθυρο. Τη στιγμή που γράφεται η παρουσίαση το προϊόν εντοπίστηκε στην Ελληνική αγορά προς 75€ για την απλή έκδοση και προς 81,88€ για την έκδοση με το παράθυρο.

   

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  Η συσκευασία του Nano S είναι μικρή σε διαστάσεις, ακολουθώντας φυσικά αυτές του κουτιού. Στη μία από τις μικρές πλευρές έχει συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, με σκοπό να ενημερώσει τον υποψήφιο αγοραστή για το τι μπορεί να φιλοξενηθεί στο εσωτερικό, ενώ στις άλλες έχει διάφορες όψεις από το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό του κουτιού.

  Εντός υπάρχει το κλασικό λευκό φελιζόλ και η νάιλον σακούλα που έχουν υπό την προστασία τους το προϊόν. Αμυδρά βέβαια -στη δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί- βλέπουμε και μεμβράνες επάνω στο παράθυρο.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image002.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image003.jpg

   

  Επίσης βρήκαμε ένα κόκκινο σημείωμα που αναφέρει τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που έχουμε παραλάβει χαλασμένο το προϊόν, έναν οδηγό χρήστη για τα πρώτα μας βήματα με το κουτί και φυσικά το χάρτινο κουτάκι με τις βίδες και τα παρελκόμενα.

  Εδώ αξίζει να πούμε ότι φαίνεται η προσοχή που έδωσε η Fractal στο κουτί και αυτό καθώς φαίνεται να έχουν σκεφτεί μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, μιας και παρέχουν ένα fan splitter σε κουτί που προορίζεται για mini ITX μητρικές. Εμείς το εκτιμήσαμε, όπως και θα το εκτιμήσουν και οι υποψήφιοι κάτοχοι. 

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image004.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image005.jpg

   

  1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

   

  Εξωτερικό μέρος

   

  Η ώρα της αποκάλυψης... Το ξέρετε ότι πολύ σπάνια αναφέρομαι στην "ομορφιά" ή την "ασχήμια" ενός κουτιού. Με μερικά κουτιά όμως δεν μπορώ να αντισταθώ. Η εταιρία Fractal έχει προϊόντα κατά την προσωπική μου άποψη που ξεχειλίζουν από απλότητα, αλλά ταυτόχρονα είναι όμορφα και φινετσάτα. Έχουν αυτό το κάτι που τα κάνει να περπατάνε πάνω σε μία λεπτή γραμμή που από αριστερά έχει το σχόλιο "είναι ένα ορθογώνιο κουτί" και από δεξιά της αναφέρει "η ομορφιά της απλότητας".

  Θα αφήσω όμως τα της ομορφιάς και θα πάμε στο ψητό. Το κουτί είναι μεγάλο για mini ITX όμως έχει τους λόγους του που θα τους δούμε στην συνέχεια. Η πρόσοψη είναι από πλαστικό, αλλά έχοντας πάνω της το εφέ του βουρτσισμένου αλουμινίου δίνει μία νότα ποιότητας στο προϊόν. Στα δεξία και στα αριστερά της, υπάρχουν γρίλιες αέρα για να εισέλθει αυτός στο εσωτερικό και στο επάνω μέρος, φαίνεται το front panel. 

   

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image006.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image007.jpg

   

  Για να τα δούμε όμως λίγο αναλυτικά βάζοντας αρχή από την πρόσοψη. Ενώ όλο το υπόλοιπο κουτί αποτελείται από λαμαρίνα, η πρόσοψη είναι πλαστική με το εφέ του βουρτσισμένου αλουμινίου όπως ήδη αναφέραμε. Στο επάνω μέρος της, υπάρχει ένα diffuser για το μπλε LED που κρύβει εσωτερικά και κάπου εδώ, όσοι νομίζατε ότι είναι πόρτα η πρόσοψη το ξεχνάτε :) 

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image008.jpg

   

  Η πρόσοψη είναι κουμπωτή και για να την αφαιρέσουμε θα πρέπει πρώτα να βγάλουμε ένα "έξυπνο" φίλτρο τραβώντας από το κάτω μέρος της  προς τα μπροστά. Ο λόγος που το αναφέρουμε σαν έξυπνο, είναι γιατί επιτέλους θα θέλαμε να το βλέπουμε σιγά-σιγά σαν χαρακτηριστικό από όλους τους κατασκευαστές . Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, σε αντίθεση με τα φίλτρα που βγαίνουν από το πίσω μέρος στο 90% των κουτιών της αγοράς.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image018.jpg

   

  Το φίλτρο βγήκε και τραβήξαμε την πρόσοψη προς το μέρος μας. Εσωτερικά του πλαστικού καλύμματος της πρόσοψης βλέπουμε ηχομονωτικό υλικό και εντός, ένα φίλτρο πολύ καλής ποιότητας που καλύπτει όλη την πρόσοψη. 

  Αν αφαιρέσουμε το φίλτρο, εσωτερικά μας αποκαλύπτεται ο 140mm ανεμιστήρας, λευκής φτερωτής και μαύρου σώματος που έρχεται μαζί με το κουτί. Σαν επιλογές στην πρόσοψη για την εγκατάσταση ανεμιστήρων, έχουμε είτε 2x120mm, είτε 2x140mm.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image009.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image010.jpg

   

  Οι δύο πλαϊνές πλευρές δεν έχουν να μας πουν και πολλά εκτός από το γεγονός ότι στα χέρια μας έχουμε την έκδοση με το παράθυρο :) 

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image011.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image012.jpg

   

  Στα μετόπισθεν τώρα... Στο επάνω μέρος εντοπίζουμε τον δεύτερο ανεμιστήρα 120mm που συνοδεύει το κουτί, λίγο πιο κάτω τα PCI covers λευκού χρώματος και τέρμα κάτω, την θέση για το τροφοδοτικό που επιτρέπει την εγκατάστασή του με τον ανεμιστήρα είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image013.jpg

   

  Στην οροφή υπάρχει ένα πλαστικό κάλυμμα εσωτερικά του οποίου υπάρχει ηχομονωτικό υλικό. Στηρίζεται πάνω στο κουτί με πλαστικά κλιπς και καλό θα είναι αντί να προσπαθήσετε περιμετρικά να το ξεκουμπώσετε τραβώντας, να ανοίξετε το πλαϊνό και να πιέσετε εσωτερικά τα κλιπς για να το ελευθερώσουν. 

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image014.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image016.jpg

   

  Κι εδώ η οροφή χωρίς το πλαστικό κάλυμμα. Οι θέσεις για ανεμιστήρες είναι είτε για 2x120mm, είτε για 2x140mm και είναι μετατοπισμένες προς το πλαϊνό με το παράθυρο, με σκοπό να απομακρυνθούν από την μητρική και να διευκολύνουν την συμβατότητα με ψυγείο.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image015.jpg

   

  Μπροστά υπάρχει το front panel όπου βλέπουμε jacks για ακουστικά και μικρόφωνο, κουμπί επανεκκίνησης και εκκίνησης και δύο θύρες USB3.0. 

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image017.jpg

   

  Στο κάτω μέρος βλέπουμε το φίλτρο που αφαιρέσαμε λίγο πριν και αν το αφαιρέσουμε και πάλι, στα αριστερά βλέπουμε τις γρίλιες για να πάρει ανάσες ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού και στα δεξιά, κάποιες διαμορφώσεις με ένα bracket βιδωμένο πάνω τους. Το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το σημείο του κουτιού θα το δούμε λίγο αργότερα.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image019.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image020.jpg

   

  Στην τελευταία φωτογραφία της περιήγησής μας στο εξωτερικό μέρος του Define Nano S, μπορούμε να δούμε δύο πράγματα. Αρχικά τα πόδια του κουτιού που φέρουν λαστιχένιες επενδύσεις, αλλά και διαμορφώσεις για να περάσει το φίλτρο και να συρταρώσει στο κάτω μέρος. Και ένα ακόμα είναι το γιατί το φίλτρο είναι πάνω στην λαμαρίνα σε όλη την πρόσοψη.

  Πολλές φορές στο παρελθόν, είχαμε δει κουτιά όπου υπήρχε μεν φίλτρο στην πρόσοψη, αλλά η είσοδος της σκόνης από την οπή στο κάτω μέρος όπου βάζουμε το χέρι μας για να την τραβήξουμε, έλεγε στην σκόνη ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Κάτι τέτοιο δεν ξέφυγε από τους σχεδιαστές της Fractal!

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image021.jpg

   

  1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

   

   

  Εσωτερικό μέρος

   

  Πάμε τώρα να δούμε και το εσωτερικό του Define Nano S. Το παράθυρο που υπάρχει στηρίζεται πάνω στο πλαϊνό με μεταλλικές γλώσσες. Ένα ακόμα καλό χαρακτηριστικό που εντοπίσαμε είναι ότι δε πρόκειται να χάσετε τις χειρόβιδες των πλαϊνών, μιας και αυτές μένουν πάνω σε αυτό.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_exterior_image022.jpg

   

  Το γατίσιο βλέμμα δηλώνει παρών και η πρώτη ματιά στο εσωτερικό μας κάνει να αναρωτηθούμε, που είναι οι θέσεις δίσκων και τι είναι αυτό το σκαλοπάτι εκεί στη μέση του motherboard tray.

   

  582c833451b4c-fractal-design-define-nano-s-miniitx-case-review-exterior-image001.jpg

   

  Στην πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε το κάτω μέρος του κουτιού, που είναι όλο διάτρητο. Στα αριστερά έχουμε τη θέση για το τροφοδοτικό η οποία είναι εξοπλισμένη με λαστιχένιες επενδύσεις και στα δεξιά βλέπουμε ένα bracket. Α χα και νιάου! αυτή είναι η μία θέση για δίσκο ή αντλία.

   

  Στη δεξιά φωτογραφία βλέπουμε τον 140mm ανεμιστήρα (GP-14) που συνοδεύει το κουτί, όπως και τις μακρόστενες διαμορφώσεις ώστε να υπάρχει ευχέρεια κινήσεων για να μετακινηθεί ο ανεμιστήρας προς τα πάνω ή προς τα κάτω

   

  fractal-design-define-nano-s-miniitx-case-review-interior-image001.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image002.jpg

   

  Η οροφή του κουτιού από εσωτερικά δεν έχει και πολλά παραπάνω να μας επιδείξει σε σχέση με όσα είπαμε στο εσωτερικό και αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι η απόστασή της από τον πρώτο αποστάτη, η οποία μετρήθηκε και είναι περίπου 3,5 εκατοστά. Κάποιος θα σκεφτεί ευθύς αμέσως ότι δεν χωράει κάποιο ψυγείο και θα του υπενθυμίσουμε ότι, οι θέσεις για ανεμιστήρες στην οροφή, είναι απομακρυσμένες από την μητρική ;) 

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image003.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image004.jpg

   

  Στο πίσω μέρος τώρα βλέπουμε τον δεύτερο ανεμιστήρα 120mm (GP-12) που συνοδεύει το κουτί. Κάτω από αυτόν, τις δύο θέσεις PCI που υποδηλώνουν ότι το κουτί είναι mini ITX και πιο κάτω τη θέση για το τροφοδοτικό που περιμετρικά της φέρει αντικραδασμικό υλικό για την απορρόφηση κραδασμών. 

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image005.jpg

   

  Στην καρδιά του κουτιού τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά από ότι τα έχουμε συνηθίσει. Αρχικά βλέπουμε από πιο κοντά αυτό το σκαλοπάτι που πάνω του έχουν προσαρμοστεί επιδέξια τρία από τα πέντε grommet του κουτιού. Το CPU cut out φαίνεται μεγάλο και θα εξυπηρετήσει τον χρήστη στην περίπτωση προσθαφαίρεσης ψύκτρας. Ακριβώς πίσω από αυτό, φαίνεται ένα bracket για δίσκους 2.5" με πρεσαριστό πάνω του το όνομα της εταιρίας και τέλος στα δεξιά, βλέπουμε μακρόστενες εγκοπές που εξυπηρετούν στην εγκατάσταση δίσκου ή reservoir, όπως θα δούμε και στη συνέχεια, αλλά και στο να δημιουργήσουν έξτρα ροή αέρα σε εκείνο το σημείο (hint πίσω βρίσκεται θέση για 3.5" δίσκο). So far so good!

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image006.jpg

   

  To δεξιό πλαϊνό αφαιρέθηκε με τον ίδιο τρόπο όπως αυτό με το παράθυρο (μεταξύ τους είναι εναλλάξιμα) και εσωτερικά του εντοπίστηκε ηχομονωντικό υλικό.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image007.jpg

   

  Το πίσω μέρος ποζάρει σε όλο του το μεγαλείο και ξεκινώντας από επάνω και αριστερά έχουμε θέση για δίσκο είτε 3.5", είτε 2.5". Στα δεξιά το bracket για δύο δίσκους 2.5" και ανάμεσά τους όπως και κάτω δεξιά διακρίνουμε τρία hook and loop που όπως καλά ξέρετε, είναι πολύ βολικά κατά το μάζεμα των καλωδίων.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image008.jpg

   

  Θα σταθούμε σε δύο σημεία. Το ένα έχει να κάνει με αυτό το σκαλοπάτι που είδαμε από την πρώτη στιγμή που αντικρίσαμε το εσωτερικό. Στα αριστερά -στην κάτω φωτογραφία- είναι το σημείο με τις εγκοπές όπου εκεί πίσω βρίσκεται η θέση για τον 3.5" δίσκο, άρα χρειαζόταν επιπλέον χώρος. Στα δεξιά όμως, βρίσκεται το motherboard tray όπου το τράβηξαν προς τη μεριά του φακού, για να πετύχουν μερικά πράγματα, όπως έξτρα ύψος ψύκτρας και δυνατότητα εγκατάστασης ψυγείου στην οροφή.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image009.jpg

   

  Το άλλο σημείο που θέλω να σταθούμε είναι οι οπές που βρίσκονται στα δεξιά του φίλτρου που υπάρχει στην πρόσοψη και δεν έκανα κανένα σχόλιο τότε. Αλήθεια γιατί το αφήσανε αφιλτράριστο και αφήσανε ένα σημείο να περνάει η σκόνη;

  Ο λόγος είναι ότι το έκαναν βάση σχεδίου, γιατί δεν θέλανε να διακόψουν αυτή τη μικρή ροή αέρα στο πίσω μέρος του motherboard tray που μπορεί να φιλοξενήσει έναν δίσκο 3.5".

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image014.jpg

   

  Κλείνοντας με τα του εσωτερικού μέρους μία ματιά στα καλώδια του front panel και ανασηκώνουμε τα μανίκια για να εγκαταστήσουμε το hardware στο εσωτερικό.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image010.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_interior_image011.jpg

   

  1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

   

   

  Εγκατάσταση συστήματος

   

  Το σύστημα της σημερινής δοκιμής αναφέρεται στην παρακάτω φωτογραφία.

   

  system.png

   

  Όπως όλα τα μικρά κουτιά έτσι και στο Fractal Nano S, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί και κάποια εξαρτήματα πρέπει να εγκατασταθούν πριν από κάποια άλλα. Πρώτη λοιπόν μπήκε η μητρική μας μαζί με την ψύκτρα. Και αναφέρουμε το μαζί, μιας και όπως θα ξέρετε από τις παρουσιάσεις mini ITX κουτιών, η μητρική μας είναι μητρική με "άποψη" και κανένα CPU cut out δεν μας έχει εξυπηρετήσει.

  Επίσης, είναι μητρική με το 24pin στο επάνω μέρος το οποίο ακυρώνει αυτόματα τη θέση για ανεμιστήρα, άρα και για διπλό ψυγείο στην οροφή. Αν λοιπόν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε δύο ανεμιστήρες στην οροφή του Nano S ή κάποιο διπλό ψυγείο, τότε επιλέξτε μητρική με το 24pin στην φυσιολογική θέση.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_system_hardware_installation_watercooling_radiator_image003.jpg

   

  Στη συνέχεια, σειρά πήρε το τροφοδοτικό και μετά από αυτό η κάρτα γραφικών. Στην κάρτα θα πρέπει να προσέξετε μιας και πλησιάζει επικίνδυνα το πάνω μέρος τους τροφοδοτικού. Για εσάς πήραμε μία μέτρηση φυσικά της απόστασης αυτής.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_system_hardware_installation_image005.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_system_hardware_installation_image003.jpg

   

  Δεύτερο σημείο που πρέπει να προσέχουμε, είναι στο μήκος του τροφοδοτικού. Το μέγιστο μήκος καλό είναι να μην υπερβαίνει τα 16cm (στην περίπτωση modular θα σας έλεγα max 15) για δύο λόγους. Ο ένας είναι για να μπορέσουμε να περάσουμε τα καλώδια από το grommet -τα οποία θα τα θέλαμε λίγο μεγαλύτερα- που βρίσκεται στα δεξιά του τροφοδοτικού και ο άλλος, η θέση για δίσκο στο κάτω μέρος. Ειδικά στην περίπτωση modular τροφοδοτικού, η εγκατάσταση είναι αδύνατη. 

  Ανεμιστήρας όμως μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς πρόβλημα.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_system_hardware_installation_watercooling_radiator_image002.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_system_hardware_installation_watercooling_radiator_image006.jpg

   

  Επειδή εμείς έχουμε διαλέξει τροφοδοτικό 16cm μήκους και modular, επιλέξαμε να έχουμε τον δίσκο στην επάνω θέση. Στο gif που ακολουθεί βλέπετε τις δύο διατάξεις στο εσωτερικό. Για να εγκατασταθεί ο δίσκος στο μέρος με τις εγκοπές, θα πρέπει να μετατοπιστεί ο ανεμιστήρας της πρόσοψης προς τα κάτω.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_system_hardware_installation_image010.gif

   

  Επειδή όμως το κουτί είναι μικρό όπως είπαμε υπάρχουν περιορισμοί :)

  Όταν το bracket με το δίσκο είναι στο επάνω μέρος (στη θέση με τις εγκοπές) τότε δεν μπορούμε να βάλουμε δεύτερο ανεμιστήρα στην πρόσοψη (πρώτη φωτογραφία παρακάτω) και στην οροφή ξεχνάμε την θέση για 140mm ανεμιστήρα. Η θέση για 120mm μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά θα χρειαστεί να σπρώξετε τον ανεμιστήρα προς την μεριά του motherboard tray (θα έρχεται σε επαφή με τον δίσκο τα όρια του οποίου είναι εκεί που δείχνουν τα πορτοκαλί βέλη).

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_system_hardware_installation_watercooling_radiator_image004.jpgfractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_system_hardware_installation_watercooling_radiator_image005.jpg

   

  Στο πίσω μέρος δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να πιάσουμε τα καλώδια στα hook and loop και το πλαϊνό έκλεισε με άνεση. Εδώ μπορείτε να δείτε το πίσω μέρος με εξοπλισμένες όλες τις θέσεις για δίσκους.

   

  5830a93b44939-fractal-design-define-nano-s-miniitx-case-review-system-hardware-installation-image001.jpg

   

   

  Τι χωράει στο εσωτερικό

   

  Μίας και έχουμε μπει σε μία νέα εποχή για τα τις παρουσιάσεις και θέλουμε να τα κάνουμε όσο γίνεται πιο σύντομα αλλά χωρίς να χαθεί η ουσία, παρακάτω σε μορφή πίνακα οι μετρήσεις που πήραμε στα διάφορα σημεία του κουτιού.

   

  specs.png

   

  1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

   

   

  Μετρήσεις θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης

   

   

  Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Fractal Design Define Nano S.

  Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:

  • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.4.0 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για τον συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.
  • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.14.1.2 για 5 λεπτά σε ανάλυση 1280x720 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
  • Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες.
  • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
  • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C

   

  Το Fractal Nano S τα πήγε αρκετά καλά. Εκεί που είχα τις αμφιβολίες μου ήταν για την θερμοκρασία στην κάρτα γραφικών, μιας και αυτή πλησιάζει επικίνδυνα -όπως είδαμε- το πάνω μέρος του τροφοδοτικού. Τα πήγε όμως αρκετά καλά και εκεί αν και σίγουρα έπαιξε ρόλο το fanless PSU. Υπενθυμίζω ότι αυτά τα τροφοδοτικό δεν ειναι Solid περιμετρικά, αλλά στο επάνω μέρος τους διάτρητα για να βοηθάνε τη ροή αέρα. Οπότε επανέλαβα της μετρήσεις, βάζοντας αυτή τη φορά ένα κομμάτι από κόλλα Α4 επάνω, κρύβοντας τις γρίλιες. Η διαφορά ήταν 2°C, φυσικά προς τα πάνω.

   

  Εργοστασιακή συχνότητα Idle & Load

   

  Παρακάτω σε μορφή ραβδογράμματος τα αποτελέσματα.

   

  fractal-design-define-nano-s-case-review-temperature-chart-at-idle.png

   

  fractal-design-define-nano-s-case-review-temperature-chart-at-load.png

   

  Μέτρηση Θορύβου

   

  Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον. Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.

  Το κουτί καθ' όλη τη διάρκεια των δοκιμών ήταν ήσυχο χωρίς να μας προκαλέσει κάποια προβλήματα στα αυτιά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην απόλυτη ησυχία του δωματίου μας και πριν καν πατήσουμε το Power on του κουτιού, το db meter έδειξε 33,8dbΑ. Αυτό για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.

   

  fractal-design-define-nano-s-case-review-noise-chart.png

   

  Στατική πίεση

   

  Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε ελαφρά θετική πίεση.

   

  1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

   

  Εγκατάσταση υδρόψυξης

   

  Η εγκατάσταση της υδρόψυξης όταν έχεις ένα αναλυτικό manual γίνεται υπόθεση λεπτών. Το κουτί έχει τρεις θέσεις για ψυγεία όπως φαίνεται και από το manual όπου φαίνονται διάφοροι περιορισμοί που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας κατά την επιλογή ψυγείων.

   

  05.png

   

   

  Φυσικά δεν μπορείτε να εγκαταστείσετε ταυτόχρονα και στις τρεις θέσεις ψυγεία. Οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν είναι:

   

  Οροφή 240 + Πρόσοψη 240

  Πίσω μέρος 120 + Οροφή 240

  Πίσω μέρος 120 + Προσοψη 240/280

   

  Αν δεν πάτε σε λύσεις ΑΙΟ, αλλά θελήσετε να στήσετε μία custom υδρόψυξη τα πράγματα αρχίζουν και στριμώχνονται στην περίπτωση που θέλετε δύο διπλά ψυγεία στο εσωτερικό.

   

  Στην οροφή εγκαταστήσαμε ένα ψυγείο 2x120mm πάχους 30mm με μία σειρά ανεμιστήρων και επειδή δεν είχαμε δεύτερο ίδιου πάχους, στην πρόσοψη μπήκε ένα ψυγείο πάχους 55mm για να πάρει αυτό το ρόλο (30mm το ψυγείο μίας ΑΙΟ + 25mm το πάχος του ανεμιστήρα σύνολο 55).

   

  Σε αυτή τη περίπτωση η αντλία θα μπει στο bracket στο κάτω μέρος και θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα μικρό reservoir (δυστυχώς δεν είχα τόσο μικρό) για να το εγκαταστήσετε στη θέση όπου μένει ελεύθερος χώρος 8x13.5 εκατοστά με τη βοήθεια των δύο brackets που είδαμε στα παρελκόμενα.

   

  fractal_design_define_nano_s_mini itx_case_review_system_hardware_installation_watercooling_radiator_image007.jpg

   

  Επαναλαμβάνω φυσικά ότι τα παραπάνω ισχύουν για μητρικές που δεν έχουν το 24pin καλώδιο στο επάνω μέρος.

   

  Τελευταία πληροφορία πριν κλείσουμε και τη σελίδα της υδρόψυξης, είναι αν οι μνήμες επηρεάζουν την εγκατάσταση ψυγείου στην οροφή. Και πάλι παίζει φυσικά ρόλο η μητρική και το πόσο προς τα πάνω ή προς τα κάτω έχει τις θέσεις για μνήμες. Θεωρώ όμως ότι η μητρική της παρουσίασης με τις θέσεις μνημών ανάμεσα στις δύο οπές στερέωσης, είναι ένας πολύ καλός μπουσουλας για το μεγαλύτερο ποσοστό των μητρικών της αγοράς.

   

  Το μέγιστο ύψος μνημών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την ταυτόχρονη χρήση ψυγείου, βρέθηκε με μερικές δοκιμές. Οι μνήμες που μπήκαν στο τσακ και ταυτόχρονα μπήκε και το ψυγείο είναι οι Mushkin Redline που χρησιμοποιούμε στα ATX case reviews το συνολικό ύψος των οποίων είναι 3,7cm.

   

  5831ec94acf40-fractal-design-define-nano-s-miniitx-case-review-system-hardware-installation-watercooling-radiator-image001.jpg

   

  1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

   

  Απολογισμός

   

  Υπάρχουν φορές που γράφω ένα case review απλά για να το γράψω και άλλες που δεν θέλω να σταματήσω να γράφω. Φυσικά κάτι τέτοιο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εκάστοτε προϊόν που έχω στα χέρια μου. Σήμερα βρισκόμαστε στην δεύτερη περίπτωση αν και δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν η εταιρία Fractal να με είχε απογοητεύσει.

   

  Το Define Nano S σίγουρα δεν είναι και τόσο νάνο αλλά σίγουρα δεν φτάνει σε μέγεθος ένα ATX κουτί. Δεν είναι το κουτί που στιοχεύει στον χρήστη του αέρα και του "smaller the better" αλλά σε αυτόν που θέλει να κλείσει σε όσο γίνεται μικρότερο χώρο, όσο περισσότερα μπορεί...

   

  58319deed9092-fractaldesigndefinenanoscasereview.gif

   

  ... Και αυτό το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, κάνοντας βέβαια τις απαραίτητες παραχωρήσεις, όπως είδαμε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. 

   

  Δεν έγιναν όμως παραχωρήσεις στην ποιότητα του κουτιού. Η κατασκευή και η βαφή είναι σε κορυφαία επίπεδα και ειδικά το βουρτσισμένο εφέ του πλαστικού στη πρόσοψη μοιάζει τόσο με αλουμίνιο που πρέπει να το χτυπήσεις για να το καταλάβεις. Τα παρελκόμενα υπεραρκετά και το fan splitter που υπήρχε σε αυτά έδειξε πόσο καλά το μελέτησαν ακόμα και στη πιο μικρή του λεπτομέρεια το κουτί.

   

  Συνεπώς χωρίς να μακρηγορήσω άλλο μιας και η γνώμη μου από τις τόσες μέρες που πέρασα μαζί με το Fractal Define Nano S περιέχεται σε έξι σελίδες, θα επαναλάβω ότι η εγγύηση καλής λειτουργίας που συνοδεύει το κουτί είναι διετής και όσον αφορά την τιμή του, αυτή έχει οριστεί στα 80,90€ για την έκδοση χωρίς παράθυρο και στα 87,90€ για την έκδοση με πλαϊνό παράθυρο.

  Τη στιγμή που γράφεται η παρουσίαση το προϊόν εντοπίστηκε στην Ελληνική αγορά προς 75€ για την απλή έκδοση και προς 81,88€ για την έκδοση με το παράθυρο.

   

   

  thumps-up.png?m=1423577950

   

  • Πολύ καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής.
  • Χαμηλά επίπεδα θορύβου με ικανοποιητικές θερμοκρασίες.
  • Ηχομονωτικό υλικό σε πρόσοψη οροφή και πλαϊνό.
  • Δυνατότητα εγκατάστασης σχεδόν οποιασδήποτε κάρτας γραφικών αλλά και ψύκτρας επεξεργαστή.
  • Έξυπνη διαχείριση χώρου, ειδικά στο πίσω μέρος του κουτιού.
  • Παρέχεται Fan splitter, reservoir brackets και pump bracket.
  • Αρκετές θέσεις για ψυγεία για κουτί της κατηγορίας.
  • Άριστης ποιότητας Grommets.
  • Μαύρα καλώδια στο front panel αλλά και στους ανεμιστήρες.
  • Μεγάλο CPU cut out.
  • Αντικραδασμικό υλικό και grommets στη θέση για το τροφοδοτικό και στους δίσκους.
  • Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις με παράθυρο αλλά και χωρίς αυτό.

   

   

   

  thumps-down.png?m=1423577948

   

  • Μεγάλο για mini ITX case και πραγματικά μοιάζει άδειο χωρίς υδρόψυξη.
  • Η κάρτα γραφικών είναι πολύ κοντά στο τροφοδοτικό και ανάλογα την υλοποίηση ίσως υπάρξουν θέματα θερμοκρασιών.
  • Δεν υπάρχει θέση για Slim DVD. Άλλοι θέλουν, άλλοι όχι.
  • Μεγαλύτερες οπές στα grommets.

   

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά το Fractal Define Nano S, δε μπορεί να είναι μικρότερη από: 
   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Fractal Design για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  fractal-design-banner.png


   
  Για το TheLab.gr karmen1983 21/11/2016

   

  1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

  Edited by karmen1983

  Συντελεστές Review
  Reviewers: karmen1983
  Photographers: karmen1983
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9.50
  Χρηστικότητα8.50
  ΠοιότηταSelect
  Επιδόσεις9
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή9
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo

  • Like 21
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Καλή εβδομάδα σε όλους και σε όλες :) 

   

  Αρχικά να ευχαριστήσω θερμά τον @GoMaR για την φωτογραφία (3D σχεδιασμό) στον πρόλογο και για το gif στο επίλογο. Γομάρι να είσαι καλά :T:

   

  Στη συνέχεια να σας ενημερώσω ότι γυρνάμε σελίδα στις παρουσιάσεις. Από την σημερινή γίνεται μία προσπάθεια μείωσης του όγκου του κειμένου και των φωτογραφιών για να γίνουν πιο user friendly. Η σημερινή παρουσίαση έχει 60 φωτογραφίες ενώ παλαιότερα είχαμε έναν μέσο όρο 150 φωτογραφιών.

   

  Ελπίζω να κατάφερα από τη μεριά μου να μην προσπέρασα κάτι που θα θεωρήσετε κρίσιμο και να σας έδωσα να καταλάβετε τι συμβαίνει με το προϊόν.. 

   

  Αν έχετε κάποια απορία ή θέλετε να προστεθεί κάτι είμαι στη διάθεσή σας!

   

  Καλή συνέχεια σε όλους!

  • Like 6
  Link to comment
  Share on other sites

  Κακή η τιμή. 80 Ευρώ είχε το Define S στο skroutz 09/2015 και 70 από amazon.de

  Αν μιλάμε απλά για ένα πιο κοντό Define S, τότε 50 Ευρώ και πολύ είναι.

   

  Το Define S το έχω εδώ και ένα χρόνο και ποιοτικά είναι για 60 Ευρώ το πολύ.

  Χάλια υποδοχές usb στην πρόσοψη, το ηχομονωτικό στο πλαϊνό κάλυμα ξεκολ-

  λούσε, ο πάτος από τη μέση και μπροστά είναι διάτρυτος χωρίς να έχει φίλτρο

  (έβαλαν πλήρες φίλτρο στο Nano), η ηχομόνωση δεν δουλεύει.

   

  Ειδικά στην έκδοση με το παράθυρο, θα προτιμούσα ένα carbide 240 αντί για

  το Nano S.
   

  Link to comment
  Share on other sites

  Καλησπέρα!

   

  Αρχικά να σου πω ότι δεν εχω δει απο κοντά το Define S οπότε δε μπορώ να γνωρίζω τι λέει απο ποιότητα. Μπορώ μόνο να υποθέσω από το όνομα της εταιρίας. Τωρα για το φίλτρο που λες στο κάτω μέρος δε μπορώ να καταλάβω γιατί το θες να πηγαίνει τέρμα μπροστά. Τεσπα.

   

  Το Nano S πάντως είναι πολύ ποιοτικό και πολύ προσεγμένο κουτι.

  Οσον αφορά την τιμή που λες ας ξεκινησουμε απο το εξής

   

  Ενα μικρό κουτί δεν συγκρίνεται σε τιμή με ένα μεγάλο ακόμα και αν ειναι ίδιας εξωτερικής εμφάνισης.

  Το ότι το Nano S είναι το μισό Define S δε σημαίνει ότι η τιμή του θα πρέπει να ειναι και η μισή. Η προτεινόμενη είναι 6-7 ευρώ πάνω από την τιμή που το βρίσκει κάποιος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αργότερα ίσως μπει και αυτό σε κάποια προσφορά και φανεί σε διάφορα μαγαζιά κάτω 10-15 ευρώ.

   

  Επίσης, επειδή είπες ότι θα προτιμούσες το air 240 το οποίο το έχω παρουσιάσει στο παρελθόν. Όταν έκανα την παρουσίαση  μετά από λίγο -πριν κανα δυο χρονια- έκανε 78 ευρώ τώρα κάνει ~98 ευρώ δλδ τώρα το βρίσκεις  20 ευρώ πανω. Επίσης δεν ειναι ιδιας φιλοσοφίας κουτιά, γι αυτό κατα καιρούς λέω ότι στην επιλογή κουτιού ότι και να λέμε οι Reviewers, τελικά το τι χτυπάει στο μάτι του θα ψωνίσει ο κάθε ένας στο θέμα κουτιού.

   

  Και γιατί το λέω αυτό; Το Air 240 έχει τις ευκολίες του, χωράει και αυτό πράμα μέσα (είναι και αυτό μεγάλο) αλλά τη λαμαρίνα του Nano S δε την έχει.  Δεν χωράει ψύκτρα ψιλή όπως το Nano S που είναι ένας σημαντικός παράγοντας για κάποιους. Το ένα είναι κύβος το άλλο ένα μικρό κλασικό κουτί, άρα δεν συγκρίνονται μεταξύ τους άμεσα. Το μόνο ουσιαστικό κοινό είναι ότι και τα δύο χωράνε  mini ITX μητρικές :)

  Κάποιος άλλος με το που θα δει κύβο θα το απορρίψει και θα πάει σε κάτι σαν το Fractal και ένας άλλος το ανάποδο.

   

  Ζυγίζεις τι θες και αποφασίζεις. Και τα δύο πάντως είναι εξαιρετικά κουτιά στη κατηγορία τους

  • Like 2
  Link to comment
  Share on other sites

  Πολύ ενδιαφέρον το "κουτάκι", γιατί μόνο τέτοιο δεν είναι, καθώς το σχόλιο : "Αν δεν του βάλεις υδρόψυξη μοιάζει άδειο!" είναι εξαιρετικά εύστοχο! 

  Καλή εκμετάλευση χώρου και αν έδιναν λίγο περισσότερη "προσοχή" στην εσωτερική τοποθέτηση του HDD για να μην έρχεται σε αντίθεση με τον εμπρός ανεμιστήρα θα ήταν αψεγάδιαστο. Μικρό το κακό βέβαια καθώς μπορείς  να τον βάλεις στο πίσω διαμέρισμα.

  Αυτό που μου άρεσε είναι η έξυπνη λύση με τα δύο φίλτρα, και την επιβολή με το σχεδιασμό τους, τόσο για συγκεκριμένη σειρά αφαίρεσής τους, όσο και γιατί  η χειρολαβή του κάτω φίλτρου κλείνει το άνοιγμα της χειρολαβής εξαγωγής της πρόσοψης κόβοντας το δρόμο της σκόνης !

   

  Η μελέτη όμως φαίνεται πολύ έντονα  και κάπου αλλού που παρά το ότι δεν είναι φανερό -φυσικά- δεν διέφυγε από την  προσοχή της @karmen1983:T: )

  Αυτή η κατακόρυφη σειρά οπές στα δεξιά του εσωτερικού της πρόσοψης σε συνεργασία με τους εμπρός ανεμιστήρες και τις κάθετες σχισμές του διαχωριστικού μεταξύ του εμπρός και του πίσω διαμερίσματος του κουτιού, ψύχουν αποτελεσματικά ό,τι τοποθετηθεί στο πίσω διαμέρισμα !

  Εξαιρετική η δουλειά της  Fractal και ακόμα καλύτερη, αυτή της reviewer μας!

   

  Αγάπη, πολλά συγχαρητήρια για την παρουσίαση, η οποία,  παρά την "λακωνικότητα", κατόρθωσε και δεν άφησε κανένα κενό και τίποτε με σημασία, ασχολίαστο ! ! ! :T: 

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • μνημη για επεξεργαστη amd ryzen

  καλησπερα σε ολους,   ποιες μνημες να προτιμησω για επεξεργαστη amd ryzen 5600g (ενα dimm)   μιλαμε  για 16 η 32 gb και τις θελω κυριως για επεξεργασια βιντεο, bryce 3d   η διαταξη dual channel παραχει ελαχιστα καλυτερη αποδοση σε εργασιες οπως η επεξεργασια βιντεο   δεν ξερω εαν οντως υπαρχει αισθητη διαφορα μεταξυ ddr4 2600 και 3200

  nikonick
  nikonick
  Μνήμες RAM DDR/DDR2/DDR3/DDR4/DDR5 1

  Brother MFC-L2710DW Laser Πολυμηχάνημα

  Γεια σας, έχω το μηχάνημα του θέματος και αντιμετωπίζω το εξής... Όταν πάω να εκτυπώσω μέσω wifi μετα από κάποια αρκετή ώρα από την τελευταία εκτύπωση, δεν εμφανίζεται διαθέσιμος και αναγκάζομαι να τον κλείνω και να τον ανοίγω πάλι. Έχω δοκιμάσει επανεκκίνηση ρούτερ, reset network settings στον εκτυπωτή, αλλά ακόμα αντιμετωπίζω το πρόβλημα. Κάποια ιδέα???

  skepasti21
  skepasti21
  Εκτυπωτές

  Αναζητώντας νέο παιχνίδι αντί του Warzone...

  Ό,τι λέει ο τίτλος....   To warzone1 το πετσόκοψαν, το warzone 2 δεν είναι ούτε για φτύσιμο, επομένως ψάχνω εναλλακτικό game.   Μου αρέσουν τα μεγάλα maps και τα casual game modes (π.χ. team deathmatch). Plunder τύπος εξ όσων γνωρίζω δεν προσφέρεται από κανένα παιχνίδι, ακόμα και το warzone 2 δεν έχει. Αν δεν υπάρχουν μεγάλα maps, θα "υπομείνω" μικρά maps με ομάδες 10 vs 10, 16 vs 16 κτλ. Όσο μεγαλύτερο το community, τόσο το καλύτερο. Προτιμούνται τα f2p αλλά όχι τα p2w. Πληρ

  gdp77
  gdp77
  PC Gaming 11

  ADSL στο σπίτι : συνδέσεις αποσυνδέσεις

  Το θέμα (ίσως) είναι περισσότερο επιμορφωτικό. Όχι ότι δεν ψάχνω λύση. Πάμε λοιπόν. . .   Χθες, αναβάθμιση σε Ο.Τ.Ε. , από απλό τηλέφωνο PSTN στο σπίτι, σε 24Mbps.   Δύο δωμάτια με τηλεφωνική πρίζα. Δωμάτιο με κεντρική πρίζα και πρίζα στο χωλ. Τηλεφωνική συσκευή και στις δύο πρίζες. Στην αρχή, με τον τεχνικό, προσπαθούσαμε να συνδέσουμε το router στο χωλ. Με τίποτα. Η σύνδεση δεν γινόταν. Πήγε εκτός σπιτιού, κάτι κοίταξε στο καφάο, έβαλε σκάλα να ελέγξει καλώδι

  serpico75
  serpico75
  Δίκτυα 23

  προβλημα με αρχεια wdp

  καλησπερα σε ολους,   αντιμετωπιζω προβλημα με τα αρχεια πολυμεσων (wave, wma) που δεν παιζουνε με τον media player λογω του οτι εχουνε καταληξη ''wdp''   ακομη και οταν κανω rendereing σε wave εχουνε την καταληξη ''wdp''   εχω δοκιμασει την μεθοδο να ανοιγουμε τον media player τα αρχεια wave αλλα δεν γινεται τιποτα   οταν αλλαξω την καταληξη σε wav ειναι ενταξει αλλα οταν ηχογραφω  τα κανει με καταληξη ''wdp''    

  nikonick
  nikonick
  Λειτουργικά Windows 1
×
×
 • Create New...