Jump to content



  • NZXT Switch 810 Review


    H ΝΖΧΤ είναι μια νέα σχετικά εταιρία μιας και ιδρύθηκε μόλις το 2004, στo περιβόητο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Οι ιδρυτές της συγκεκριμένης εταιρίας δηλώνουν ότι τη δημιούργησαν με σκοπό να εκπληρώσουν όλες τις επιθυμίες και τα όνειρα των gamers. Έτσι σύμφωνα με την NZXT οι επιθυμίες των καταναλωτών έχουν τον κύριο λόγο σε κάθε προϊόν της.

     

    Πράγματι σε όλους τους τομείς με τους οποίους έχει καταπιαστεί η NZXT, έχει καταφέρει να αποσπάσει θετικές κριτικές τόσο από τον ειδικό τύπο όσο και από τους ίδιους τους τελικούς χρήστες/καταναλωτές. Ένας τομέας που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη συγκεκριμένη εταιρία είναι αυτός της κατασκευής κουτιών υπολογιστών (cases). Το τελευταίο δημιούργημα της NZXT αποτελεί το Switch 810, το οποίο κατά πολλούς αποτελεί το διάδοχο του αξιόλογου και εμφανίσιμου Phantom.

     

    Εν συντομία το Switch 810 είναι ένα full tower case το οποίο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη φιλοξενία κορυφαίων λύσεων υδρόψυξης, την ιδανική κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του (airflow) αλλά και ταυτόχρονα τη διατήρηση χαμηλού εκλυόμενου θορύβου. Υποστηρίζει σχεδόν όλα τα μεγέθη μητρικών (mainboards) και στο πάνω μέρος του μπορεί να δεχτεί ψυγεία υδρόψυξης με μέχρι τρεις ανεμιστήρες σε κάθε πλευρά τους (420mm μέγιστο μήκος) και στο κάτω μέρος του μέχρι και 240mm μήκους ψυγεία. Επίσης, τέσσερις τρύπες υπάρχουν στο πίσω μέρος του για την τοποθέτηση εξωτερικής υδρόψυξης.

     

    Όπως κάθε high-end κουτί που σέβεται τον εαυτό του, διαθέτει ένα μεγάλο κενό πίσω από την περιοχή που "κάθεται" ο επεξεργαστής στη μητρική πλακέτα, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αφαιρείτε την τελευταία σε κάθε (επανα)τοποθέτηση ψύκτρας. Στο πίσω μέρος του διαθέτει φωτισμό LED, ο οποίος μπορεί να απενεργοποιηθεί, για να βλέπετε σε σκοτεινά περιβάλλοντα όταν πειράζετε τα καλώδια και επίσης στο μπροστινό μέρος υπάρχουν θύρες USB 3.0 και 2.0, ένα dock σκληρού δίσκου καθώς και ένα πολύ βολικό SD card reader.

     

    Στο εσωτερικό του εκτός από τις πάμπολλες θέσεις για ανεμιστήρες διαθέτει εννιά θύρες επέκτασης και επίσης έχει δέκα ανοίγματα συνολικά, καλυμμένα με ελαστικά grommets, για τη διέλευση των καλωδιώσεων. Όπως προστάζει η τελευταία μόδα το Switch δε θα μπορούσε να μην έχει και μια hot swap θύρα για τη σύνδεση 3.5" και 2.5" συσκευών. Τέλος, μεταξύ άλλων διαθέτει και ένα μεγάλο παράθυρο στο πλαϊνό κάλυμμα, κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους χρήστες που αρέσκονται στο να βλέπουν/επιδεικνύουν το εσωτερικό του υπολογιστή τους.

     

     

    IMG_1946_small.jpg

     

    Χαρακτηριστικά

     

    Τα χαρακτηριστικά του Switch 810 παραθέτονται στον παρακάτω πίνακα.

    NZXT Switch 810 Specifications

    Case Type

    Hybrid Full Tower

    Material

    Plastic/Steel

    Motherboard support

    E-ATX, XL-ATX, ATX, MICRO-ATX, Mini-ITX

    Drives

    Εξωτερικά 5.25" x 4
    Εσωτερικά
    3.5" x 6

    Cooling system

    Front 2 x 120/140mm (1x 140mm included)
    Rear 1 x 120/140mm (1x 140mm included)
    Top
    3 x 120/140mm (1x 140mm included)
    Bottom 2 x 120/140mm
    Interior 2 x 120/140mm (1x 140mm included)

    Expansion slots

    9

    I/O

    USB3.0 x 2
    USB2.0 x 2
    Audio x 1
    MIC x 1

    Supported PSU

    Standard PS2 (ATX)
    Vga clearance
    (maximum)
    375mm (w/out fan), 350 (installed), 285 (full pivot)
    Liguid Cooling Systems Radiator support
    top 360/420mm and bottom 140/240mm
    Diamensions 235 mm (W) x 595 mm (H) x 585 mm (D)
    Weight 9.1 Kg
    Warranty
    2 years
    Price
    166€

     

     

    Οι διαστάσεις του Switch 810 είναι πράγματι τεράστιες αλλά ευτυχώς δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο βάρος του, το οποίο μόλις που ξεπερνάει τα 9 κιλά. Το υλικό κατασκευής δυστυχώς δεν είναι το αλουμίνιο, μιας και αυτό θα εκτίναζε στα ύψη την τιμή και επίσης η χρήση πλαστικού στο πάνω και μπροστά μέρος (πρόσοψη) δεν μπορούμε να πούμε ότι μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Κατά τη γνώμη μας σε ένα κουτί της υψηλής κατηγορίας η χρήση πλαστικού θα πρέπει να αποφεύγεται/περιορίζεται όσο το δυνατόν γίνεται μιας και προσδίδει μια "φθηνή" εικόνα.

    Όπως βλέπετε από τον παραπάνω πίνακα, το Switch έρχεται με τέσσερις ανεμιστήρες προ-εγκατεστημένους και μπορεί να δεχθεί επιπλέον έξι. Το μόνο κακό είναι ότι δε διαθέτει έναν ρυθμιστή ταχύτητας (fan controller) για όλους αυτούς τους ανεμιστήρες αλλά από την άλλη αυτό θα ανέβαζε το κόστος. Τέλος, η εγγύηση είναι μόνο δύο χρόνια, αν και σε ένα case η εγγύηση δεν αποτελεί κάτι το κρίσιμο και η τιμή δείχνει τίμια για τα χαρακτηριστικά του Switch.

    Συσκευασία και Περιεχόμενα

    To Switch έρχεται μέσα σε μια τεραστίων διαστάσεων κούτα, η οποία έφτασε εμφανώς ταλαιπωρημένη στα χέρια μας από το ταξίδι που έκανε από τη Γερμανία μέχρι την πόρτα μας. Στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας υπάρχει μια φωτογραφία του άσπρου μοντέλου του Switch (διατίθεται και σε μαύρο χρώμα) σε μαύρο φόντο. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του εσωτερικού του και αρκετές μικρότερες που παρουσιάζουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά του. Ο πίνακας με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κουτιού βρίσκεται σε μία από τις δύο πλευρές της συσκευασίας. Σε γενικές γραμμές φτωχή από γραφικά η συσκευασία και μάλλον σοβαροφανής, αν και αυτό δεν αποτελεί φυσικά μειονέκτημα.

     

    IMG_1926_small.jpg IMG_1928_small.jpg
    IMG_1930_small.jpg IMG_1931_small.jpg
    IMG_1933_small.jpg IMG_1934_small.jpg
    IMG_1935_small.jpg IMG_1936_small.jpg
    IMG_1937_small.jpg IMG_1936_small.jpg
    IMG_1941_small.jpg



    Ανοίγοντας τη συσκευασία βρίσκουμε δύο μεγάλα κομμάτια από φελιζόλ να προστατεύουν το Switch. Το τελευταίο είναι επίσης τυλιγμένο σε μια χοντρή νάιλον συσκευασία για μεγαλύτερη προστασία. Το πρώτο πράγμα που μας εντυπωσίασε μόλις το βγάλαμε από το κουτί είναι ο τεράστιος όγκος του. Αυτό είναι πράγματι ένα full tower case, δε σηκώνει καμιά αμφισβήτηση αυτό. Μέσα στο Switch και σε ένα από τα drive cages υπάρχει ένα μικρό άσπρο κουτί που περιέχει όλα τα περιφερειακά που το συνοδεύουν. Εκεί θα βρούμε το εγχειρίδιο οδηγιών, μια προέκταση για την EPS καλωδίωση του τροφοδοτικού, μερικά δεματικά και έξι σακουλάκια με βίδες.

     

    IMG_1942_small.jpg IMG_2050_small.jpg

     


    Εξωτερικό Μέρος

     

    Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στο εξωτερικό μέρος του λευκού γίγαντα που ακούει στο όνομα Switch 810. Λένε ότι το άσπρο χαρίζει μεγαλύτερο όγκο, σε αντίθεση με το μαύρο, κάτι που γίνεται παραπάνω από εμφανές σε αυτή την περίπτωση. Ξεκινώντας από το μπροστινό μέρος του κουτιού εκεί βρίσκουμε τέσσερις θέσεις για 5.25" οδηγούς με την τέρμα πάνω να διαθέτει ένα εξωτερικό λευκό κάλυμμα έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και μαύρους οπτικούς οδηγούς, χωρίς να χαλάει η ομοιομορφία του συνόλου και την τελευταία από κάτω να κρύβει ένα hot swap φατνίο (bay), το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έναν 3.5" ή έναν 2,5" οδηγό. Για να τραβήξετε το hot swap bay προς τα έξω θα πρέπει να αφαιρέσετε πρώτα το πλαϊνό κάλυμμα του κουτιού και να αφαίρεσε δύο βίδες που συγκρατούν το συγκεκριμένο φατνίο. Στη συνέχεια θα μπορείτε να το αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε τον ανάλογο οδηγό. Σίγουρα όχι και η ευκολότερη διαδικασία μιας και ο όρος hot swap bay ιδανικά σημαίνει την τοποθέτηση κάποιου οδηγού χωρίς αφαίρεση πλαϊνών, βιδών κτλ. Το πάνω μικρότερο λευκό κάλυμμα κρύβει το πάνελ που φιλοξενεί το κουμπί Reset καθώς και τις Ι/Ο θύρες του κουτιού οι οποίες περιλαμβάνουν δύο ζευγάρια από USB 2.0 και 3.0 θυρών, έναν αναγνώστη καρτών SD, τις κλασικές θύρες ακουστικών/μικροφώνου και τα κουμπιά για την ενεργοποίηση του LED φωτισμού στο πίσω μέρος του κουτιού (κάτι πολύ χρήσιμο όταν θέλετε να "σκαλίσετε" τις καλωδιώσεις στο πίσω μέρος του κουτιού και δεν υπάρχει επαρκείς φωτισμός στο σημείο αυτό).

    Στο δεύτερο κάτω μισό της πρόσοψης του κουτιού υπάρχει ένα πλαστικό κάλυμμα το οποίο στο πίσω μέρος του ενσωματώνει ένα φίλτρο για τη σκόνη. Το κάλυμμα αυτό βγαίνει εύκολα, πιέζοντας το απλά στο πάνω μέρος του μέχρι να ακουστεί το χαρακτηριστικό "κλικ". Επίσης στο τέρμα κάτω μέρος της πρόσοψης βρίσκεται ένα πλαστικό συρτάρι το οποίο όταν το πιέσετε αποκτάτε πρόσβαση σε ένα ακόμη φίλτρο αέρος.

     

    IMG_1948_small.jpg IMG_1952_small.jpg
    IMG_2079_small.jpg IMG_2109_small.jpg
    IMG_1949_small.jpg IMG_1950_small.jpg
    IMG_2035_small.jpg IMG_2038_small.jpg
    IMG_2039_small.jpg IMG_1957_small.jpg
    IMG_1953_small.jpg

     


    Το κουμπί On/Off κρύβεται καμουφλαρισμένο στο μπροστινό μέρος της κορυφής του κουτιού, ένα εύκολα προσπελάσιμο μέρος από τον χρήστη μιας και ένα full tower κουτί κατά 99% θα τοποθετηθεί στο πάτωμα και όχι πάνω στο γραφείο. Το πάνω μέρος του κουτιού αποτελείται από ένα αφαιρούμενο κομμάτι πλαστικού. Στο πίσω μέρος του τελευταίου υπάρχει ένας μοχλός μέσω του οποίου μπορείτε να ανοίξετε/κλείσετε τις πάνω γρίλιες εξαερισμού. Κάτω από το αφαιρούμενο αυτό κομμάτι βρίσκουμε έναν προ εγκατεστημένο ανεμιστήρα με 140mm διάμετρο και θέσεις για επιπλέον δύο. Στο ίδιο μέρος αν θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τριπλό ψυγείο υδρόψυξης με 1.5cm πάχος και αν αποφασίσετε ότι δε χρειάζεστε πλέον το πάνω πλαστικό κάλυμμα μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ψυγείο με >3cm πάχος. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική να τοποθετήσετε το ψυγείο στο εσωτερικό μέρος του κουτιού και να μεταφέρετε τους τρεις ανεμιστήρες στο πάνω μέρος, κάτω από το πλαστικό κάλυμμα. Εδώ να σημειώσουμε ότι για να τοποθετηθεί ψυγείο με 420mm μήκος στο εσωτερικό του κουτιού θα πρέπει να αφαιρεθεί το πάνω 5.25" φατνίο.

     

    IMG_2011_small.jpg IMG_2021_small.jpg
    IMG_2024_small.jpg IMG_2025_small.jpg
    IMG_2139_small.jpg IMG_2044_small.jpg
    IMG_2015_small.jpg

     


    Υπάρχει ένα μεγάλο παράθυρο στο πλάι του Switch για καλύτερη θέα στα ενδότερα. Η όψη της άλλης πλευράς αποτελεί ίσως την πιο άχαρη πλευρά του κουτιού.

     

    IMG_1947_small.jpg IMG_2128_small.jpg

     


    Στο πίσω μέρος βρίσκουμε μία μεγάλη γρίλια εξαερισμού με έναν 140mm ανεμιστήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος της. Κάτω από τη συγκεκριμένη γρίλια υπάρχουν οι τέσσερις τρύπες για την εγκατάσταση εξωτερικής υδρόψυξης και ακριβώς δίπλα οι εννιά θύρες επέκτασης. Στο τέρμα κάτω μέρος βρίσκεται η θέση για το τροφοδοτικό. Τέλος, τα δύο LED που διακρίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες φωτίζουν τις θύρες επέκτασης και τις I/O θύρες της μητρικής πλακέτας.

     

    IMG_1958_small.jpg IMG_1959_small.jpg
    IMG_1960_small.jpg IMG_1961_small.jpg
    IMG_1962_small.jpg IMG_2084_small.jpg
    IMG_2085_small.jpg

     


    Ακολουθούν δύο nightshots για να δείτε τα μπροστινά LED (HDD και power) καθώς και τα δύο πίσω σε δράση.

     

    IMG_2144_small.jpg IMG_2141_small.jpg



    Τελευταίο αφήσαμε το κάτω μέρος του κουτιού, όπου και βρίσκουμε δύο μεγάλα φίλτρα αέρος. Αυτά αφαιρούνται εύκολα και καλό θα είναι που και που να τα καθαρίζεται για να διατηρείται το εσωτερικό του κουτιού καθαρό. Προς μεγάλη απογοήτευση μας η NZXT παρέλειψε να εξοπλίσει το Switch με ροδάκια. Κατά την άποψη μας αυτό αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα για ένα full tower case που με το πλήθος των εξαρτημάτων που μπορεί να φιλοξενήσει μπορεί να γίνει ιδιαίτερα βαρύ και άντε να το μετακινήσετε μετά αν χρειαστεί.

     

    IMG_2042_small.jpg

     

    Και κάπου εδώ τελειώσαμε την ξενάγηση στο εξωτερικό μέρος του κουτιού. Αλλάξτε σελίδα για να δούμε και το εσωτερικό του.

     

     

    Εσωτερικό Μέρος

     

    Το καλό με τα full tower κουτιά είναι ο άπλετος χώρος που διαθέτουν για την εγκατάσταση πλήθος εξαρτημάτων, χωρίς να ταλαιπωρούν αυτόν που πραγματοποιεί την εγκατάσταση. Επίσης η τακτοποίηση των καλωδίων (cable management) γίνεται πολύ πιο εύκολα μιας και υπάρχει αρκετός χώρος για να κρυφτούν τα καλώδια. Το καλό βέβαια με το Switch 810 είναι ότι διαθέτει πολλές οπές, οι οποίες καλύπτονται από ελαστικά καλύμματα (rubber grommets), για τη διέλευση των καλωδίων και το κρύψιμο αυτών στο χώρο πίσω από τη βάση της μητρικής πλακέτας.

     

    Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή ξεκινώντας από τη βάση στην οποία κάθεται η μητρική πλακέτα. Αυτή είναι πράγματι τεράστια και εύκολα θα φιλοξενήσει σχεδόν όλες τις μητρικές που κυκλοφορούν στο εμπόριο (δέχεται μέχρι και EATX motherboards). Γύρω γύρω υπάρχουν παντού τρύπες για τη διέλευση των καλωδίων, κάτι που θα κάνει το cable management παιχνιδάκι. Υπάρχει επίσης και ένα μεγάλο άνοιγμα στη βάση, για να διευκολύνει την τοποθέτηση συστημάτων ψύξης που απαιτούν αλλαγή ή αφαίρεση του backplate για την εγκατάσταση τους. Κάτω δεξιά βρίσκουμε δύο drive cages τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και έξι οδηγούς συνολικά. Το τροφοδοτικό κάθεται στο κάτω αριστερά μέρος του κουτιού, πάνω σε ειδικές ελαστικές βάσεις και ακριβώς από κάτω του υπάρχει ένα φίλτρο αέρα. Έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε το PSU με τον ανεμιστήρα να κοιτάει προς τα κάτω, αν θέλετε. Δίπλα ακριβώς υπάρχει θέση για ένα διπλό ψυγείο, αν αφαιρέσετε το κάτω drive cage.

     

    IMG_1964_small.jpg IMG_1968_small.jpg
    IMG_1969_small.jpg IMG_1970_small.jpg
    IMG_1966_small.jpg IMG_1967_small.jpg
    IMG_1973_small.jpg IMG_1974_small.jpg

     


    Ας δούμε τώρα λίγο καλύτερα ένα από τα δύο drive cages, αφού το αφαιρέσουμε πρώτα.

     

    IMG_1988_small.jpg IMG_1990_small.jpg
    IMG_2028_small.jpg IMG_2029_small.jpg
    IMG_2030_small.jpg IMG_2031_small.jpg
    IMG_2032_small.jpg IMG_2034_small.jpg

     


    Στο πλαϊνό μέρος του drive cage υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση ενός ανεμιστήρα, στον οποίο έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε την κλίση του έτσι ώστε να φυσάει προς τα εξαρτήματα που θέλετε. Υπάρχει ήδη ένας προεγκατεστημένος ανεμιστήρας στο πάνω drive cage. Και μιας που αναφερθήκαμε στους ανεμιστήρες ευκαιρία νας ενημερώσουμε ότι το Switch 810 έρχεται με τέσσερις συνολικά ανεμιστήρες της ίδιας της NZXT (140mm, 12V, 0.24A, Sleeve Bearing) προεγκατεστημένους και συνολικά μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και δέκα!

     

    IMG_2033_small.jpg IMG_1991_small.jpg
    IMG_1984_small.jpg IMG_1975_small.jpg
    IMG_1971_small.jpg IMG_1979_small.jpg
    IMG_1980_small.jpg IMG_2015_small.jpg

     


    Στο πάνω μέρος τώρα του Switch υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης διπλού ψυγείου υδρόψυξης, ακόμη και τριπλού αν αφαιρεθεί το τέρμα πάνω 5.25" drive bay (μικρό το κακό αφού μένουν άλλα δύο μετά).

     

    IMG_1981_small.jpg IMG_1978_small.jpg

     


    Πίσω ακριβώς από το hot swap bay (το οποίο υποστηρίζει και SATA III δίσκους) υπάρχουν μια υποδοχή 4 pin Molex και μία SATA. Ακριβώς απέναντι και λίγο πιο κάτω βρίσκουμε τις εννιά θύρες επέκτασης, οι οποίες χρησιμοποιούν βίδες χειρός για να ασφαλίσουν τις κάρτες επέκτασης στη θέση τους.

     

     

    IMG_1976_small.jpg IMG_1972_small.jpg

     


    Αρκετά με το εσωτερικό μέρος του Switch, ας περάσουμε και στο πίσω για να δούμε που κρύβεται το κουβάρι με τις καλωδιώσεις. Το διάκενο ανάμεσα στη βάση που κάθεται η μητρική και στο πλαϊνό κάλυμμα είναι αρκετό ώστε να χωρέσει άνετα πολλές και χοντρές καλωδιώσεις (βλέπε Enermax τροφοδοτικά). Επίσης ακόμη και χωρίς τίποτα εγκατεστημένο το κουτί διαθέτει αρκετές καλωδιώσεις όπως βλέπετε, χάρις στους ανεμιστήρες, τα πίσω LED (χρησιμοποιούν μια SATA power υποδοχή!) και το μπροστινό I/O πάνελ. Άκρως ενδιαφέρον βρήκαμε το power hub που υπάρχει στο μέσον του πίσω μέρους και με μια 4 pin Molex υποδοχή μπορεί να τροφοδοτήσει μέχρι και εφτά ανεμιστήρες.

     

     

    IMG_1992_small.jpg IMG_1994_small.jpg
    IMG_1995_small.jpg IMG_2001_small.jpg
    IMG_2002_small.jpg IMG_2004_small.jpg
    IMG_2005_small.jpg IMG_2107_small.jpg



    Εγκατάσταση Εξαρτημάτων

     

    Τα εξαρτήματα που θα τοποθετηθούν μέσα στο Switch 810 είναι τα παρακάτω:

     

    • Mainboard: Asus P5Q SE2 
    • CPU: Intel E5300 
    • CPU Cooler: NZXT Havik 140 
    • VGA: Nvidia GTX275 
    • RAM:Corsair XMS2 DHXDDR2 4GB 
    • HDD: WD3200AAKS 
    • PSU: Silverstone Strider Plus ST50F-P 

     

    Η εγκατάσταση ήταν πανεύκολη φυσικά και πώς να μην είναι όταν υπάρχει τόσο μεγάλος διαθέσιμος χώρος για να δουλέψεις. Αυτό είναι το καλό των full tower κουτιών άλλωστε, χωράνε τα πάντα και άνετα μέσα τους. Αφού εγκαταστήσαμε λοιπόν τους απαραίτητους αποστάτες τοποθετήσαμε την μητρική πάνω στην οποία είχαμε ήδη κουμπώσει τη θηριώδη Havic. Δεν συναντήσαμε πουθενά κανένα πρόβλημα και αφού τοποθετήσαμε τις καλωδιώσεις ATX 24pin και 12V του fully modular PSU κουμπώσαμε και την VGA. Εδώ να σημειώσουμε ότι η 275 μπορεί να είναι μια παλιά πλέον κάρτα αλλά το μήκος της είναι ιδιαίτερα μεγάλο (10.5" ή 267mm), οπότε μπορείτε να σχηματίσετε μια άποψη περί του πόσο χώρο διαθέτει το Switch για high-end VGAs. Επίσης το κουτί χώρεσε άνετα την ψηλή Havic και μάλιστα υπάρχει αρκετός χώρος διαθέσιμος για μια ακόμη ψηλότερη ψύκτρα. Το μόνο κακό με τη συγκεκριμένη μητρική είναι ότι παρόλο το τεράστιο άνοιγμα στη βάση η μια βίδα του backplate καλύπτετε οπότε αναγκαστικά πρέπει να αφαιρεθεί η μητρική για να βγει το backplate (σε περίπτωση αλλαγής της ψύκτρας). Αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ενθουσίασε φυσικά αλλά πιθανόν με άλλες πιο σύγχρονες μητρικές κάρτες να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα (με την ίδια μητρική είχαμε αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο Silverstone Fortress FT02).

     

    IMG_2088_small.jpg IMG_2090_small.jpg
    IMG_2081_small.jpg IMG_2101_small.jpg
    IMG_2114_small.jpg IMG_2123_small.jpg

     


    Στη συνέχεια εγκαταστήσαμε τον σκληρό δίσκο στην αντίστοιχη θήκη και είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Υπόψη η συγκεκριμένες θήκες μπορούν να φιλοξενήσουν και SSDs αλλά απαιτείται η στερέωση με βίδες (οι οποίες παρέχονται φυσικά).

     

    IMG_2103_small.jpg IMG_2104_small.jpg

     


    Και με λίγο ρετουσάρισμα ακόμη το σύστημα είναι έτοιμο! Εδώ να σημειώσουμε ότι παρόλο που έχουμε άπειρα PSUs στη διάθεση μας δε διαθέταμε ένα άσπρο, έτσι ώστε να ταιριάζει με το χρώμα του Switch. Άλλη φορά θα τους πούμε να στείλουν και ένα άσπρο PSU πακέτο για διπλό review! Όπως βλέπετε το Switch επιτρέπει πολύ καλό cable management χάρις στις ειδικές τρύπες που διαθέτει. Στην πίσω πλευρά του τώρα θα θέλαμε περισσότερα σημεία για να πιάσουμε τα καλώδια (με δεματικά), μιας και τα σχετικά ανοίγματα είναι λίγα. Εδώ να τονίσουμε επίσης ότι η ποιότητα του εσωτερικού είναι κορυφαία και δεν υπάρχουν πουθενά γωνίες ή σημεία που πιθανόν να προκαλέσουν μικρο-τραυματισμό του χρήστη κατά την εγκατάσταση των εξαρτημάτων.

     

    IMG_2114_small.jpg IMG_2119_small.jpg
    IMG_2121_small.jpg IMG_2125_small.jpg
    IMG_2130_small.jpg IMG_2133_small.jpg



    Θερμοκρασίες-Θόρυβος

     

    Οι μετρήσεις σε κατάσταση πλήρους φορτίου, όσον αφορά τον επεξεργαστή, περιλάμβαναν την εκτέλεση του προγράμματος OCCT (ver. 4.1.0) και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK mode (64 bits & AVX Capable Linpack), το οποίο τρέξαμε για 15 λεπτά. H θερμοκρασία του σκληρού δίσκου λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.

     

     

    580cbfd9e2cb8-tempscpunzxtswitch810.pngtemps hdd nzxt switch 810.png

     

    Όπως βλέπετε ο σκληρός δίσκος πραγματικά κρυώνει μέσα στο Switch 810 και η διαφορά με τα άλλα δύο cases είναι αρκετά μεγάλη. Για τη θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν έχουμε κάποιο σχόλιο να κάνουμε μιας και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης (δυστυχώς δεν είχαμε ξανά-χρησιμοποιήσει αυτή την ψύκτρα με το συγκεκριμένο επεξεργαστή σε άλλο case).

     

    Ο μέγιστος θόρυβος που μετρήσαμε από τους ανεμιστήρες του Switch 810 (με τον ανεμιστήρα της Havic απενεργοποιημένο) είναι 40.4 dBA στο ένα μέτρο απόσταση από το κουτί. Πρόκειται για ένα όχι και τόσο χαμηλό επίπεδο θορύβου που δε θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους λάτρεις της ησυχίας. Σίγουρα αν υπήρχε ένας fan controller μέσω του οποίου θα μπορούσαν να ρυθμιστούν σε χαμηλότερες στροφές οι τέσσερις 140mm ανεμιστήρες, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα όσον αφορά το θόρυβο.

     

    Τελικό Συμπέρασμα

     

    1706.jpg

     

    Το NZXT Switch 810 είναι ένα πολύ καλό case, δε χωράει αμφιβολία σε αυτό. Διαθέτει άπλετο χώρο, μπορεί να φιλοξενήσει high-end λύσεις υδρόψυξης (αλλά και αερόψυξης) στο εσωτερικό του, το airflow του είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει και σχεδόν όλα τα τμήματα του αφαιρούνται πανεύκολα, επιτρέποντας πρόσβαση παντού. Πολύ έξυπνη ιδέα είναι η ενσωμάτωση ενός SD card reader στο μπροστινό πάνελ καθώς και ο φωτισμός LED στο πίσω μέρος, έτσι ώστε να βλέπετε καλά όταν εκτελείτε εργασίες στο συγκεκριμένο μέρος του κουτιού. Αν εξαιρέσουμε την εκτεταμένη χρήση πλαστικού στο μπροστά και πάνω μέρος του, η ποιότητα κατασκευής κυμαίνεται σε κορυφαία επίπεδα και η βαφή και το φινίρισμα είναι πολύ καλά ακόμη και στο εσωτερικό του κουτιού. Επίσης έχει γίνει καλός σχεδιασμός στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα το cable management να μη καταντά μια επίπονη διαδικασία για το χρήστη. Περνώντας στα αρνητικά σημεία που εντοπίσαμε, μερικά από αυτά είναι σίγουρα καθαρές παραλήψεις εκ μέρους της NZXT. Αναφερόμαστε φυσικά στην έλλειψη θύρας eSATA στο μπροστινό πάνελ του κουτιού και στο γεγονός ότι τα παρελκόμενα δεν περιλαμβάνουν ροδάκια για την ευκολότερη μετακίνηση αυτού του γίγαντα.Το πιο σημαντικό πρόβλημα που εντοπίσαμε και το οποίο σίγουρα θα ενοχλήσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές είναι ο αυξημένος θόρυβος που παράγουν οι "μαμά" ανεμιστήρες. Αυτό βέβαια λύνεται με την αντικατάσταση τους ή με την τοποθέτηση ενός fan controller. Τέλος, πιστεύουμε ότι η μη υποστήριξη μητρικών HPTX με διαστάσεις γηπέδου (του γκολφ) δεν αφορά τους περισσότερους.

    To NZXT Switch 810 κοστίζει 166€ και τα πλεονεκτήματα καθώς και τα μειονεκτήματα που εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια της συμβίωσης μας με αυτό αναφέρονται παρακάτω:

    Πλεονεκτήματα (Advantages)

     

    • 'Απλετος χώρος
    • Υποστηρίζει μέχρι και 10 ανεμιστήρες
    • Led φωτισμός στο πίσω μέρος (με On/Off διακόπτη)
    • 9 θύρες επέκτασης
    • Εσωτερική καλωδίωση USB 3.0 (για τις δύο μπροστινές θύρες)
    • Πρόγνωση για εκτεταμένο cable management
    • Χωρίς εργαλεία εγκατάσταση των 5.25" οδηγών (οι 3.5" απαιτούν βίδωμα πάνω στο πλαστικό bracket)
    • Υποστήριξη μεγάλων ψυγείων υδρόψυξης
    • Εκτός από τις κλασσικές θύρες στο μπροστινό πάνελ υπάρχει και SD card reader
    • Εύκολα αφαιρούμενα φίλτρα αέρος

     

    Μειονεκτήματα (Disadvantages)

     

    • Σχετικά υψηλός εκλυόμενος θόρυβος. Ένα fan controller σίγουρα θα βοηθούσε τα πράγματα
    • Δεν υπάρχει θύρα eSATA στο μπροστινό πάνελ
    • Δεν εξοπλίζεται με ροδάκια
    • Δε διαθέτει φίλτρο αέρος στο πάνω μέρος
    • Τα μπροστά και πάνω πάνελ είναι από πλαστικό
    • Αν και full tower δεν υποστηρίζει HPTX μητρικές

     

    Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία που απέσπασε το Switch 810 της NZXT δεν μπορεί να είναι μικρότερη από:

     

    90_RECOMMENDED_Outstanding.png?m=1282859

     

     

    Εδώ άλλη μια παρουσίαση του TheLab έφτασε στο τέλος της. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Caseking για την ευγενική παραχώρηση του NZXT Switch 810.

    crmaris

    Συντελεστές Review
    Reviewers: crmaris
    Photographers: crmaris
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.