Jump to content
 • Corsair Ironclaw RGB Wireless Mouse Review


   Share

  Εισαγωγή

   

  Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την παρουσίαση της ασύρματης έκδοσης της σιδερένιας δαγκάνας της Corsair ή αλλιώς Ironclaw και έφτασε στο εργαστήρι μας το ολοκαίνουργιο Corsair Ironclaw RGB Wireless Gaming Mouse. Με χαρακτηριστικά που προϊδεάζουν για απόλυτη εργονομία, χρηστικότητα και επιδόσεις (συν RGB φωτισμό για περισσότερα FPS) μένει να δούμε εάν στην πράξη καταφέρνει να πραγματοποιήσει όσα υπόσχεται. Μπορούν άραγε τα καλώδια να γίνουν παρελθόν ακόμα και στο γραφείο ενός competitive gamer;

   

  Για μια πρώτη ιδέα για το τι σας περιμένει στο review που ακολουθεί, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το επίσημο promotional video της κατασκευάστριας και γρήγορα ας περάσουμε στην σημερινή παρουσίαση.

   

   

   

   

  Συσκευασία - Παρελκόμενα

   

  Η συσκευασία του Corsair Ironclaw RGB Wireless (το οποίο χάρη συντομίας από εδώ και πέρα θα αποκαλούμε σκέτο Ironclaw) είναι η τυπική εδώ και αρκετό καιρό κιτρινόμαυρη συσκευασία των gaming προϊόντων της Corsair. Μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά πως ακόμα και εάν σβήναμε όλα τα σχετικά λογότυπα, θα εξακολουθούσε να φωνάζει από μακριά πως πρόκειται για Corsair.

   

  Η συσκευασία, σε αντίθεση με το Dark Core RGB που είδαμε σε παλαιότερη παρουσίαση, δε διαθέτει κάποιας μορφής ζελατίνα ώστε να βλέπουμε από κοντά το προϊόν πριν το αγοράσουμε. Διαθέτει όμως τόσο μία μεγάλη φωτογραφία αυτού στην μπροστινή πλευρά, όσο και αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σε πολλές γλώσσες στην πίσω πλευρά.

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7826.jpglarge.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7828.jpg

  Οι δύο πλαϊνές όψεις της συσκευασίας εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο αισθητικούς σκοπούς, όντας μαύρες για λόγους αντίθεσης και χωρίς κάποια ιδιαίτερης αξίας πληροφορία.

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7836.jpglarge.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7835.jpg

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Ironclaw, που τονίζεται με τα σχετικά λογότυπα στην πλευρά που φιλοξενεί τα γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι η τεχνολογία Slipstream που αναλαμβάνει την ασύρματη σύνδεση του Ironclaw με τον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιεί τη συχνότητα των 2.4 GHz και έχει αναπτυχθεί για την Corsair από την RTX μία εταιρεία που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ασύρματων προϊόντων διασύνδεσης και επικοινωνίας.

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7831.jpglarge.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7833.jpg

   

  Ανοίγοντας τη συσκευασία, εκτός από το ποντίκι βρίσκουμε και μία σειρά από παρελκόμενα που βλέπουμε στη φωτογραφία που ακολουθεί.

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7840.jpg


  Αυτά, εκτός από το υποτυπώδες manual (το οποίο καλό είναι να κρατήσετε κάπου πρόχειρο γιατί εξηγεί διάφορες καταστάσεις του mouse που απεικονίζονται χρωματικά μέσω κάποιου RGB Led) και τα σχετικά με εγγύηση και ανακύκλωση, είναι ένα ποιοτικότατο  (αλλά αρκετά σκληρό) καλώδιο USB Type-A to Micro-USB για τη φόρτιση του ποντικιού, ένας μετατροπέας από θηλυκό Type-A σε θηλυκό Micro-USB και φυσικά το μικροσκοπικό ασύρματο dongle για την επικοινωνία του ποντικιού με τον υπολογιστή σας.

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7843.jpglarge.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7845.jpglarge.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7846.jpg

   

  Ο μετατροπέας, ο οποίος σε αντίθεση με αυτόν που είχαμε δει στο Dark Core δε διαθέτει κάποιο λογότυπο της Corsair, χρησιμοποιείται για την περίπτωση που επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε το καλώδιο της φόρτισης (ή και της ενσύρματης λειτουργίας) ως καλώδιο προέκτασης ώστε να τοποθετήσουμε το dongle κάπου που θα έχει τη βέλτιστη επικοινωνία με το ποντίκι μας.

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7847.jpglarge.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7849.jpg

   

   

   

  Τεχνικά Χαρακτηριστικά

   

  Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Corsair Ironclaw RGB Wireless Mouse παρατίθενται στον πίνακα που ακολουθεί:

   

  large.Ironclaw-specs.png

   

  Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα της Corsair, η προτεινόμενη τιμή λιανικής του Ironclaw ανέρχεται στα 79,99 €. Φυσικά το ποντίκι συνοδεύεται από διετή εγγύηση και στην ελληνική αγορά κατά το χρόνο συγγραφής της παρουσίασης το βρήκαμε σε αρκετά καταστήματα με την τιμή του να ξεκινάει από τα 75.99 €.

   

   

  Κάτω από το φακό

   

  Όπως είδαμε και στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Ironclaw διαθέτει 10 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Η κατασκευή του προορίζεται αποκλειστικά για δεξιόχειρες και ακόμα πιο συγκεκριμένα για όσους προτιμούν το palm-grip. Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία των πλήκτρων βρίσκεται από το κέντρο και προς τα αριστερά προοριζόμενη για πάτημα από αντίχειρα και δείκτη.

   

  Όσον αφορά το αισθητικό του πράγματος, αρχικά πρέπει να πούμε πως αν και ογκώδες με πολλές ακμές και σαφώς gaming αισθητική καταφέρνει να μην είναι κραυγαλέο. Το συνολικό του μήκος ανέρχεται στα 13 εκατοστά, το πλάτος του στο φαρδύτερό του σημείο φτάνει τα 8 εκατοστά, ενώ το βάρος του ανέρχεται στα 130 γραμμάρια. Οι διαστάσεις αυτές το καθιστούν ιδανικό για ένα φυσιολογικό αντρικό χέρι, όπως του γράφοντος που έχει μήκος από την άρθρωση του καρπού έως την άκρη του μεσαίου δακτύλου 20 εκατοστά.

   

  Για αυξημένη σταθερότητα στις γρήγορες και απότομες κινήσεις, τόσο η αριστερή περιοχή όπου ακουμπάει ο αντίχειρας όσο και η αντίστοιχη δεξιά πλευρά όπου ακουμπά ο παράμεσος και ο μικρός, διαθέτουν λαστιχένια επίστρωση με τέτοια υφή που βοηθά το όσο το δυνατό καλύτερο και σταθερότερο κράτημα. Λαστιχένια με υφή που θυμίζει ελαστικό οχήματος έχει και η αρκετά ευμεγέθης ροδέλα.

   

   

   

   

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7852.jpglarge.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7851.jpg

   

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7855.jpg

  Στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε τρία ενδεικτικά LED τα οποία εξυπηρετούν λειτουργικούς σκοπούς, δείχνοντάς μας την κατάσταση της μπαταρίας και το DPI προφίλ που έχουμε επιλέξει, ενώ μπροστά, στο σημείο που θα βρίσκαμε σε ένα ενσύρματο ποντίκι το καλώδιο, υπάρχει μία θύρα Micro USB  (και όχι μία Type C) που χρησιμοποιείται τόσο για τη φόρτιση όσο και για την ενσύρματη λειτουργία του ποντικιού.

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7866.jpglarge.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7854.jpg

   

  Τέλος, στην κάτω πλευρά του Ironclaw βρίσκουμε τέσσερα pad διαφόρων μεγεθών (από πολύ μεγάλο πάνω δεξιά έως μικρό κάτω αριστερά), τον αισθητήρα PMW3391 και τον διακόπτη 3 θέσεων από όπου μπορείτε τόσο να σβήνετε το ποντίκι για τη μέγιστη διάρκεια μπαταρίας όταν δεν το χρησιμοποιείτε, όσο και να εναλλάσσετε το πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ Bluetooth και 2.4 GHz.

   

   

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN7861.jpg

   

   

   

  Corsair iCue

   

  Όπως όλα τα gaming περιφερειακά της Corsair που έχουν παρουσιαστεί μέσα από τις σελίδες των reviews του TheLab.gr, έτσι και το Ironclaw συνεργάζεται με το λογισμικό της Corsair, το Corsair iCue για την παραμετροποίησή του. Μιας και το iCue έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές και μάλιστα στο review του Dark Core, o pol77 είχε δώσει αρκετά screenshots, θα περιοριστούμε σήμερα στα απολύτως απαραίτητα.

   

  Αρχικά πρέπει να πούμε πως τα διάφορα προφίλ που μπορούμε να δημιουργήσουμε (ώστε να έχουμε έτοιμες τις ρυθμίσεις που μας βολεύουν ανάλογα με το παιχνίδι ή την εφαρμογή που θέλουμε να εκτελέσουμε) είναι ενιαία για όλες τις συσκευές Corsair που διαθέτουμε συνδεδεμένες με το iCue ενώ φυσικά είναι η δυνατή η αυτόματη εναλλαγή των προφίλ. Μάλιστα σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε τα προφίλ και για εκτός gaming εφαρμογές, πρέπει να τονίσουμε πως η εναλλαγή των προφίλ γίνεται τη στιγμή που φέρνεται το σχετικό παράθυρο στο προσκήνιο. Έτσι μπορείτε να έχετε δύο διαφορετικά προφίλ, ένα πχ για το Photoshop και ένα για το Autocad και τη στιγμή που πατάτε στο παράθυρο της κάθε εφαρμογής να ενεργοποιείται και το σχετικό προφίλ.

   

  large.Profiles.PNG

   

  O προγραμματισμός των πλήκτρων του Ironclaw, είτε αυτός αφορά μακροεντολές είτε key remapping γίνεται από την καρτέλα actions. Όσοι έχετε συνηθίσει τις αντίστοιχες εφαρμογές των προϊόντων της Microsoft και τις Logitech (οι οποίες όσον αφορά τα βασικά μοντέλα τους είναι αρκετά περιορισμένες) ενδεχομένως να δυσκολευτείτε στην αρχή με το να καταλάβετε τη λογική, αλλά αφού ξεπεράσετε την αρχική ανηφόρα της καμπύλης εκμάθησης, τα πράγματα είναι απλά.

   

  large.Actions.PNG

   

  Περνώντας στα εφέ φωτισμού, όπως είπαμε και νωρίτερα έχουμε 3 ανεξάρτητες ζώνες φωτισμού, το λογότυπο, την περιοχή της ροδέλας και το μπροστινό μέρος. Αυτά μπορούν να ρυθμιστούν σε όλα τα γνωστά εφέ, με πρακτικά απεριόριστες επιλογές χρώματος.

   

  large_RGB.PNG

   

  Στη συνέχεια βλέπουμε την καρτέλα ρύθμισης των DPI. Από εδώ μπορούμε να φτιάξουμε όσα σετ 4άδων θέλουμε μεταξύ των οποίων μπορούμε να κάνουμε εναλλαγή on the fly από τα πλήκτρα που βρίσκονται στα αριστερά του αριστερού κύριου πλήκτρου. Έτσι στο παράδειγμα που βλέπουμε στο screenshot που ακολουθεί έχουμε επιλογές για 800, 1500 και 3000 DPI με εναλλαγή από τα δύο προαναφερθέντα πλήκτρα συν μία επιλογή sniper στα 400 DPI η οποία μπορεί να ενεργοποιείται από το πλήκτρο της επιλογής μας. Η ρύθμιση που έχουμε ανά πάσα στιγμή επιλέξει, είναι άμεσα ορατή από τα σχετικά led. που βρίσκονται στην περιοχή του αντίχειρα (τα ίδια που δείχνουν και την κατάσταση της μπαταρίας). Έτσι εάν δείτε λίγο πιο προσεκτικά το screenshot θα διαπιστώσετε πως είναι αναμένα μόνο δύο από τα τρία led, ενώ το τριγωνάκι στο δεύτερο DPI setting μας δείχνει ότι αυτό είναι το επιλεγμένο. Αντίστοιχα, εάν επιλέξουμε το τρίτο setting, θα ανάψουν και τα τρία led, ενώ εάν πατήσουμε το πλήκτρο sniper, το χρώμα των led θα αλλάξει σε κόκκινο.

   

  large_DPI.PNG

   

  Στην καρτέλα performance όπως βλέπουμε μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις επιλογές angle snapping και enhance pointer precision. Δεδομένου ότι και οι 2 αυτές επιλογές έχουν κατηγορηθεί αρκετά για την επίδρασή τους στα παιχνίδια καλό θα ήταν να τις αφήσετε απενεργοποιημένες (τουλάχιστον στο gaming προφίλ σας). Εν συντομία, για όσους δεν γνωρίζουν, το μεν angle snapping αποτελεί μία μορφή εξομάλυνσης της κίνησης του ποντικιού, το δε pointer precision επιταχύνει την κίνηση του δείκτη ανάλογα με την ταχύτητα που κινείται το ποντίκι.

   

  large.performance.PNG

   

  Τέλος στην καρτέλα Surface Calibration μπορούμε (εφόσον έχουμε πρώτα συνδέσει το ποντίκι μας ενσύρματα) να κάνουμε ένα calibration του αισθητήρα πάνω στην επιφάνεια που χρησιμοποιούμε ώστε να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση αυτού.

   

  large.calibration.PNG

   

  Κλείνοντας αυτή την ενότητα πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχει δυνατότητα για αποθήκευση στο ποντίκι 3 συνολικά Hardware Profiles τα οποία θα είναι πάντα διαθέσιμα ανεξάρτητα από τη λειτουργία του iCue. Επιπλέον, τα προφίλ αυτά είναι διαθέσιμα και όταν το ποντίκι είναι συνδεδεμένο μέσω bluetooth (πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο μιας και τότε δεν υπάρχει επικοινωνία με το iCue)

   

  Αποτελέσματα Μετρήσεων

   

  Για τη μέτρηση των επιδόσεων του Corsair Ironclaw RGB wireless χρησιμοποιήσαμε όπως πάντα το Enotus Mouse Test. Πραγματοποιήσαμε 3 σετ μετρήσεων, ένα για κάθε τρόπο σύνδεσης και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στα παρακάτω γραφήματα. Για τις ανάγκες των μετρήσεων χρησιμοποιήσαμε το Corsair MM350 Mousepad που σας παρουσιάσαμε πριν λίγες εβδομάδες, αφού πρώτα είχαμε κάνει και τη διαδικασία calibration που δείξαμε στην προηγούμενη ενότητα.

   

  large.polling-Corsair_Ironclaw_RGBrate.png   large.Corsair_Ironclaw_RGBaccuracy.png

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGBsmoothness.png

   

  Ξεκινώντας από το polling rate (το οποίο αποτελεί σημαντικό κριτήριο αγοράς από αρκετούς gamers) έχουμε να πούμε πως το Ironclaw συμπεριφέρθηκε άψογα. Τόσο συνδεδεμένο με καλώδιο όσο και με τον proprietary ασύρματο πομποδέκτη πέτυχε τιμές που κυμαινόταν από 994 έως και 1000 Hz. Πάρα πολύ καλά ήταν και τα αποτελέσματα με σύνδεση bluetooth όπου οι μετρήσεις μας έδειξαν περίπου 500 Hz.

   

  Όσον αφορά το accuracy, οι μετρήσεις έδειξαν εξίσου καλά αποτελέσματα, σταθερά πάνω από το 94%. Το εύρος αποτελεσμάτων κυμάνθηκε σε περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες, που κατά την άποψη του γράφοντος είναι εντός του στατιστικού σφάλματος και της ακρίβειας του χεριού στο να επαναφέρει το ποντίκι στην αρχική θέση.

   

  Για το τέλος αφήσαμε το smoothness. Εδώ τα αποτελέσματα προβλημάτισαν αρκετά τόσο το γράφοντα όσο και τους συναδέλφους reviewers των οποίων ζητήθηκε η άποψη. Γενικώς όπως βλέπετε οι μετρήσεις ήταν από κακές έως πολύ κακές. Για να αποκλείσουμε την πιθανότητα κάποιου θέματος ασυμβατότητας, δοκιμάσαμε το ποντίκι σε 2 διαφορετικά PC, με διαφορετικά mousepad και με διαφορετικά καλώδια USB, ενώ για να αποκλείσουμε την πιθανότητα ο γράφων να αδυνατεί να εκτελέσει σωστά το test (το οποίο περιλαμβάνει την κυκλική κίνηση του ποντικιού με σταθερή ταχύτητα) ο γράφων έκανε το ίδιο test και με άλλα δύο ποντίκια. Το συμπέρασμα είναι πως δεν έφταιγε τίποτα από όλα αυτά. Ενδεχομένως λοιπόν να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα ανάμεσα στον τρόπο που λειτουργεί ο αισθητήρας και στον τρόπο που μετράει το enotus το smoothness.

   

  Αξίζει στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως κατά τη χρήση του Ironclaw δεν αντιληφθήκαμε το παραμικρό ψεγάδι στην ομαλότητα της κίνησής του που να δικαιολογεί τα παραπάνω αποτελέσματα.

   

  Συγκριτικά αποτελέσματα μετρήσεων

   

  Μιας και δεν μας αρέσει να παραθέτουμε ξερά αποτελέσματα χωρίς να υπάρχει κάποια σύγκριση, σας παραθέτουμε στη συνέχεια και συγκριτικά γραφήματα των μετρήσεων της προηγούμενης ενότητας. Μιας και το μοναδικό ασύρματο gaming ποντίκι που πέρασε εδώ και καιρό από τον πάγκο του TheLab.gr ήταν το Dark Core RGB Wireless της Corsair, θα συγκρίνουμε μόνο με αυτό και στο μέλλον τα γραφήματα θα εμπλουτίζονται.

   

  EΝΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

   

  Τα αποτελέσματα και των δύο ποντικιών όσον αφορά το polling rate και το accuracy είναι πανομοιότυπα. Αντιθέτως στη μέτρηση του smoothness βλέπουμε το μεν Dark Core να δίνει καλά αποτελέσματα, ενώ το Ironclaw όχι.

   

  large.USB-Polling-Rate.png  large.USB-Accuracy.png

   

  large.USB-smoothness.png

   

  ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ 2.4 Ghz

   

  Στην ασύρματη σύνδεση τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Όσον αφορά το polling rate η τεχνολογία slipstream φαίνεται να δίνει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα, στο accuracy η πλάστιγγα γέρνει ελαφρώς υπέρ του Dark Core ενώ στο smoothness και τα δύο ποντίκια έχουν κακά αποτελέσματα.

   

  large.wireless-polling-rate.png  large.wireless-accuracy.png

   

  large.wireless-smoothness.png

   

  BLUETOOTH ΣΥΝΔΕΣΗ

   

  Τέλος όσον αφορά τη σύνδεση Bluetooth τα αποτελέσματα είναι επίσης ανάμεικτα. Το μεν Ironclaw κερδίζει κατά κράτος το Dark Core στο polling rate, έχουν παρόμοια αποτελέσματα στο accuracy, ενώ στο smoothness η διαφορά των δύο ποντικιών είναι χαοτική.

   

  large.bluetooth-polling-rate.png  large.bluetooth-accuracy.png

   

  large.bluetooth-smoothness.png

   

  Εμπειρία Χρήσης

   

  Το Corsair Ironclaw RGB Wireless χρησιμοποιήθηκε από το γράφοντα για αρκετές εβδομάδες πριν τη δημοσίευση της σημερινής παρουσίασης. Στην καθημερινή του χρήση σε μία εκτεταμένη σειρά από εργασίες που περιλάμβαναν όλα όσα πιθανώς θα κάνει ο χρήστης τους (εκτός από competitive gaming και Fortnite - Ι am too old for this s$$t) δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό ψεγάδι κατά τη λειτουργία του. Το βάρος του, παρά τη μπαταρία, δεν κούρασε καθόλου, η διάρκεια της μπαταρίας ήταν πολύ κοντά στα ονομαστικά της corsair (αν και είναι λίγο δύσκολο να την μετρήσουμε ακριβώς) και ο φωτισμός RGB έδινε αυτό το ξεχωριστό wow effect σε όσους το έβλεπαν.

   

  Τονίζουμε στην παραπάνω φράση το σε όσους το έβλεπαν, μιας και όταν ο χρήστης κρατάει στα χέρια του το Ironclaw, ουσιαστικά δεν βλέπει τίποτα από τα RGB διακοσμητικά καθώς το λογότυπο κρύβεται από την παλάμη, ο φωτισμός της ροδέλας κρύβεται από τα δάχτυλα και ο μπροστινός φωτισμός αχνοφαίνεται πάνω στο mousepad.

   

  Αντίθετα, τα 3 ενδεικτικά φωτάκια που βρίσκονται στο σημείο που ακουμπά ο αντίχειρας, ήταν ορατά πάντα και έδιναν πολύτιμες πληροφορίες στον χρήστη, τόσο για τα επιλεγμένα προφίλ όσο και για την κατάσταση της μπαταρίας.

   

  Ένα μικρό ψεγάδι που βρήκαμε κατά την ενσύρματη χρήση του Ironclaw ήταν πως το καλώδιο που παρέχεται είναι αρκετά σκληρό, πράγμα που δυσκολεύει λίγο την κίνηση του ποντικιού, ιδιαίτερα εάν ο χώρος στο γραφείο είναι περιορισμένος, ενώ η θύρα micro USB κάνει λίγο πιο δύσκολη την τοποθέτησή του σε σχέση με το να υπήρχε μία Type C.

   

  Τέλος, τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα ήταν όλα σε σημεία εύκολα προσβάσιμα από δείκτη και αντίχειρα και με λίγη συνήθεια μπορούν να μετατρέψουν το Ironclaw σε ένα πραγματικό εργαλείο, ενώ άψογο ήταν και η εφαρμογή του Ironclaw με την δεξιά παλάμη του γράφοντος.

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGB.gif    large.Corsair_Ironclaw_RGB2.gif

   

   

  Επίλογος - Συμπεράσματα

   

  Κάπου εδώ λοιπόν φτάσαμε στο τέλος και της σημερινής παρουσίασης και την ώρα του τελικού συμπεράσματος. Αξίζει τα 80 ευρώ που ζητάει το Ironclaw RGB Wireless; Η απάντηση είναι πως ναι. Είναι εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο, η συνδεσιμότητά του είναι πληρέστατη, σαν ποντίκι συμπεριφέρεται άψογα, η ποιότητα κατασκευής του είναι η τυπική της Corsair ενώ, φυσικά, έχει και μπόλικα RGB LEDs. Αν λοιπόν δίνετε σημασία σε κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω τότε το Ironclaw RGB Wireless είναι σίγουρα ένα ποντίκι που αξίζει να βάλετε στα υπόψιν. Άλλωστε με μία γρήγορη αναζήτηση στο τι κυκλοφορεί στην αγορά θα δείτε πως η πλειοψηφία των επώνυμων gaming ποντικιών με αντίστοιχα χαρακτηριστικά κοστίζουν το ίδιο ή και περισσότερο.

   

  large.Corsair_Ironclaw_RGB_Wireless_Review_DSCN8075.jpg

   

  Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα υπέρ και τα κατά του Corsair Ironclaw RGB Wireless Mouse ώστε να περάσουμε και στη βαθμολογία.

   

  gallery_33472_825_8446.jpg&key=26332ef47

  Ο καλός

  • Ποιότητα κατασκευής
  • RGB φωτισμός
  • Ενσύρματη, ασύρματη 2.4 Ghz & Bluetooth συνδεσιμότητα
  • Αισθητήρας 18000 DPI
  • Αίσθηση διακοπτών
  • Πλήρως παραμετροποιήσιμο μέσω του iCue

   

  gallery_33472_825_10385.jpg&key=5d2af90f

  Ο κακός

  • Αποτελέσματα μετρήσεων smoothness
  • Σκληρό και άκαμπτο καλώδιο
  • Θύρα Micro USB αντί για Type C

   

  gallery_33472_825_6003.jpg&key=fd3dcdcad

  Ο Αδιάφορος

  • H κατανάλωση μπαταρίας είναι λογική για την κατηγορία αλλά μεγάλη γενικώς.

   

  Με βάση τα παραπάνω, η βαθμολογία του Corsair Ironclaw RGB Wireless είναι:

   

   
   
   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  gallery_33144_803_13738.jpg&key=800bc079

   

  Γεώργιος "GriGaS" Ρήγας 06/08/2019

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: GriGaS
  Photographers: GriGaS
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9.50
  Χρηστικότητα9.50
  Ποιότητα9.50
  Επιδόσεις8.50
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή9
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo

  • Like 12
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Στοκ ψήκτρα από Ryzen 5 5600

  Να ενημερώσω αρχικά ότι το παρόν θέμα είναι ενημερωτικό, δεν ψάχνω κάποια λύση. Σε πρόσφατο σύστημα που στήθηκε μπήκε ο Ryzen 5 5600 με την στοκ ψήκτρα του. Μετά την εγκατάσταση Windows + προγράμματα δοκιμάστηκε σε Time spy και Superposition όπου φάνηκε να χτυπάει 90αρες σε δευτερόλεπτα. Βγάλσιμο της ψήκτρας και (όχι καλό) καθάρισμα με οινόπνευμα της στοκ πάστας. Στις παρακάτω εικόνες υπάρχουν κάποιες μαύρες σκιές από την κακώς καθαρισμένη πάστα. Η έκπληξη όμως είναι η πολύ κακή (εργοσ

  TopCLR
  TopCLR
  AMD Platform 2

  Καμένη μητρική που δεν βρίσκω στην αγορά.

  Έχω ένα 17,3" laptop DELL INSPIRON 5737 (Model No: 5737-2322, Intel I7, 16Mb RAM) το οποίο έκαψε μητρική (στην τροφοδοσία όπως μου είπαν). Η μητρική έχει κωδικό ανταλλακτικού στη DELL 41RX6, στην οποία απευθύνθηκα και δεν την έχουν, ενώ δεν την βρίσκω ούτε σε site στο εξωτερικό. Το έστειλα σε δύο τεχνικούς και μου είπαν ότι η μητρική είναι πολύ καμένη και δεν επισκευάζεται. Το μηχάνημα είναι παλιό του 2013, αλλά είχε Intel I7 και 16Mb RAM και πήγαινε σφαίρα. Υπάρχει άλλη εναλ

  mskantz
  mskantz
  Τεχνολογικοί Προβληματισμοί 4

  SSD vs HDD για long term offline backup

  Χαιρετώ την παρέα. Έχω περίπου 270 GB προσωπικές φωτό και βίντεο. Βρίσκονται σε δύο εσωτερικούς δίσκους, έναν 2.5 σε laptop και έναν 3.5 σε desktop. Γίνεται χειροκίνητα συμπλήρωση των όποιων νέων αρχείων 3 με 4 φορές το χρόνο. Θέλω να φτιάξω άλλο ένα backup το οποίο να είναι offline και ίσως σε άλλο χώρο. Είναι προτιμότερο ένας εξωτερικός SSD ή HDD; Διαβάζω συχνά ότι οι flash μνήμες είναι ακατάλληλες για long term αποθήκευση. Δεν θα γίνεται έλεγχος του δίσκου παρά μ

  Simon
  Simon
  Συσκευές Αποθήκευσης 13

  πρόβλημα μετά από αναβάθμιση R-link Renault Captur 2013

  Καλημέρα σε όλους γράφω και εδώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και ένα χρόνο περίπου,   μετά από αναβάθμιση που μου ζήτησε το σύστημα του αυτοκινήτου μου ( R-link Renault Captur 2013) μέσα από το επίσημο store Renault με αριθμό πλαισίου χάθηκαν οι χάρτες πλοήγησης.    έχω προσπαθήσει με όλους τους τρόπους που βρήκα στο σιτε της Renault αλλά και σε forum ξένα  αλλά και πάλι τίποτα.    προχθές αγόρασα τους χάρτες για 70€ από το store  Renault και πάλι όμως δεν μπορώ

  ennia
  ennia
  Off topic

  γίνεται για μεταφορά από web?

  Καλησπέρα. Ήθελα μία βοήθεια στο παρακάτω. Δίνω το παράδειγμα με μικρά ονόματα.   Μαρία + Πέτρος: ανδρόγυνο Ο Πέτρος (τράπεζα Α), πρέπει να πληρώσει τον Νίκο (τράπεζα Β). Για λόγους ευκολίας, ο Πέτρος θέλει να κάνει την πληρωμή-μεταφορά μέσω e-banking. Ο Πέτρος έχει κοινό λογαριασμό με τη σύζυγο Μαρία. Δυστυχώς, e-banking έχουν ενεργοποιήσει στο όνομα και κινητό της Μαρίας, και μόνο. Το πρόβλημα είναι ότι, όταν κάνουν login στο e-banking, φαίνεται Μαρία. Οπότε,

  serpico75
  serpico75
  Off topic 2
×
×
 • Create New...