Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

οτι βλεπω και ακουω λεω, καποια μπορουν να διαταυρωθουνε με ενα προχειρο γκουγκλαρισμα - καποια αλλα  μιλωντας με καποιον  πρεσβυτερο. 

που δεν φοβαται να σου πει  οτι "δεν υπαρχει  αγιος βασιλης". 

 

 

ακολουθει bonus link  στο οποιο τεκμηριωνεται η αποψη  οτι το ελληνικο γενος  εχει -300% immunity στον λαικισμο εδω και παρα πολλες δεακετιες.

 

http://www.kathimerini.gr/802525/opinion/epikairothta/politikh/h-eygenhs-mas-tyflwsh

 

ζητησε ο λαος πολεμο το 1897, τον χασαμε και πληρωναμε μετα αποζημιωσεις μεχρι και το  1978  !  - GG WP 

 

edit : broken link ελεος .... 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

καποια αλλα  μιλωντας με καποιον  πρεσβυτερο. που δεν φοβαται να σου πει  οτι "δεν υπαρχει  αγιος βασιλης". 

 

Εχω πάει και εγώ σχολείο και μπορώ μόνος μου να καταλάβω 5 πράγματα δεν χρειάζομαι "πρεσβυτερους", ειδικα οταν η πλειοψηφια τους ψηφιζε πασοκ και νδ εναλλαξ εδω και 20-30 χρονια. πχ μπορώ να καταλάβω πως το:

 

 

ολο και καποιο ρουσφετακι εχει γινει/προκειται να γινει, δεν παιρνεις 34% σε αυτη τη χωρα με αλλο τροπο.

 

ειναι εντελώς αβάσιμο και λασπολογία. "Ολο και καποιο"... lol...

 

Να σου πω εγω τι νομίζω, "ολο και καποιο" θα γινει, αλλα το 34% το πήραν γιατι ο λαος πεθαίνει.

 

Αν τους ενδιέφεραν τα ρουσφέτια θα πήγαιναν στους guru του ρουσφετιου που μας κυβερνουσαν τοσα χρονια, οχι σε αυτους που ακομα δεν εχουν τετοιο δίκτυο.

 

Αν μείνουν αρκετά στην εξουσία θα αποκτήσουν και αυτοι τετοιο δικτυο. Το θέμα ειναι: 1. να προλάβουν να κανουν πραγματα ως τοτε. 2. να νομοθετησουν ετσι ωστε να περιοριστουν αυτα τα φαινομενα.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ρουφετια  ΝΔ/ΠΑΣΟΚ ? 

 

τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται ...

 

ρουσφετια ο συριζα ?

 

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕ !

 

2045 

 

Εχω πάει και εγώ σχολείο και μπορώ μόνος μου να καταλάβω 5 πράγματα δεν χρειάζομαι "πρεσβυτερους", ειδικα οταν η πλειοψηφια τους ψηφιζε ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΕΛ κλπ επι χρονια

 

τα credits στον yanni ^  ( με 2 Ν ) 

 

300.000 προσληψεις - σαπιοι συνδικαλιστες στο πλευρο τους - οποιος απολυθηκε του ειπανε ψηφισε μας και θα σε ξαναβαλουμε μεσα, τι αλλο θες ? 

 

 

http://politikosafari.blogspot.gr/2012/05/blog-post_28.html

 

http://flashnews.gr/post/191518/diikitis-nosokomiou-sti-kriti-katigori-voulefti-tou-siriza-gia-rousfeti-ke-emeses-apiles

 

http://politika-gr.blogspot.gr/2015/01/300000.html

 

edit : 2009 all over again λεμε  http://dexiextrem.blogspot.gr/2015/02/blog-post_193.html

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

10998889_555199844617421_335454775447272

 

«-Βρε παληόπαιδο ρίξε το δαυλό στη θάλασσα για θα σε πνίξωμεν.
-Μη μ’ εγγίξετε γιατι θ’ ανάψω τη φωτιά και θα καούμε όλοι»
Από τη σατιρική εφημερίδα «Νέος Αριστοφάνης» (5 Ιουλίου 1886)
Βιβλιοθήκη Ε.Ι.Μ.

 

Πηγή

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

@GruntGR, οκ τώρα σε πιστεύω γιατί μου παρέθεσες links από τα πρώτα αποτελέσματα του google που έφερε η αναζήτηση σου.

 

Παρόλα αυτά, θα δεχτώ ότι πολλοί πρώην ΠΑΣΟΚ, το γυρίσανε σε ΣΥΡΙΖΑ, ότι πολλοί πολιτικοί στηρίζονται σε υποσχέσεις τύπου ρουσφετίου για να βγουν και ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης (αλήθεια;; ). Αυτό που με ενοχλεί στην στάση σου είναι ότι θεωρείς πως εσύ τα ξέρεις όλα και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κορόιδα που δεν ψηφίσαμε Λεβέντη για να σώσει την Ελλάδα...

 

Το 34% το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον ψήφισαν όσοι ήθελαν την αλλαγή, όσοι ήθελαν να διώξουν τους άλλους, όσοι ήταν όντως αριστεροί και όσοι πίστεψαν ότι μπορεί να τους προσλάβει ξανά, να γυρίσει τον μισθό τους στα δεδομένα του 2009 και άλλα τέτοια "ελπιδοφόρα". Αν τώρα εσύ θεωρείς ότι αυτά λογαριάζονται σαν ρουσφέτια, τι να πω...

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

@GruntGR είμαστε κορόιδα που δεν ψηφίσαμε Λεβέντη για να σώσει την Ελλάδα...

 

Εγω θα τον ηθελα στη βουλη. Οχι τα στελέχη του, τον ιδιο. Δεν ψήφισα γιατι ειμαι στο εξωτερικο, αλλα μαλλον λεβέντη θα ψηφιζα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το 34% το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον ψήφισαν όσοι ήθελαν την αλλαγή, όσοι ήθελαν να διώξουν τους άλλους, όσοι ήταν όντως αριστεροί και όσοι πίστεψαν ότι μπορεί να τους προσλάβει ξανά, να γυρίσει τον μισθό τους στα δεδομένα του 2009 και άλλα τέτοια "ελπιδοφόρα". Αν τώρα εσύ θεωρείς ότι αυτά λογαριάζονται σαν ρουσφέτια, τι να πω...

Εντάξει δεν νομίζω ότι άλλαξε η έννοια της λέξης "ρουσφέτι" ξαφνικά με το που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω κατανοούμε τι εννοούμε με την λέξη ρουσφέτι. Είναι άλλο πράγμα οι λόγοι για τους οποίους κάποιοι ψηφίζουν ένα κόμμα και άλλο το να παίρνεις τηλέφωνο τον υπουργό ΣΟΥ ή τον βουλευτή ΣΟΥ και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να έχεις βρει θεσούλα ή να έχει τσιμπήσει έργο. Και χωρίς ΑΣΕΠ θα είναι ακόμα πιο εύκολο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

δεν κανω πως τα ξερω ολα ουτε πιστευω οτι  καποιος μπορει να τα ξερει "ολα"   απο τα 25-26 του, εδω εγραψα τοσες φορες 34% ενω το αληθινο ποσοστο ειναι 36,34% ( ου 666  λασπολογε ! :p )   η αληθεια ειναι πως θυμωσα πολυ με τα αποτελεσματα των εκλογων κυριως λογω της αποχης και γιατι  σταυρωθηκαν πρωην βουλευτες του πασοκ οπως κασιματη - μιχελογιαννακης - τσουκαλας - κουρουμπλης, αν ηθελε οντως ο κοσμος την "αλλαγη"  τοτε γιατι ξηφισε ξανα τετοιους βουλευτες ? για τον ιδιο λογο που  εκλεχτηκαν ξανα μπουμπουκος βοριδης γιακουματος και  λοιποι απο την "dark side" ισως ? 

 

αν ειχε βγει η ΝΔ πρωτο κομμα η/και επαιρνε εδρα το ΚΙΔΗΣΟ   θα ειμουνα 2 φορες  πιο θυμωμενος, τωρα το οτι μπηκε απο το πουθενα ενα λαμογιο με το σακιδιο στην πλατη και στημενες δημοσκοπησεις αντι για πχ ενωση κεντρωων  / τελεια  / ανταρσυα  ειναι απλα το κερασακι.    

 

οσο για  τα ρουσφετια, ολη η φασαρια προχτες εγινε γιατι ο ιδιος ο πιγκας ειπε οτι αυτες οι 2 γυναικες που ητανε μαζι με τον βαρουφακη ειναι κορες φιλων  του. τωρα αν εσενα δεν σε καλυπτουν 3 λινκ απο τα δεκαδες που βγαινουν καθε φορα που γινεται μια αναζητηση στο google,  OK  περιμενε  να στα  πει πρωτα ο μπομπολας/κοντομηνας, η ΝΕΡΙΤ/ΕΡΤ ή αλλος ο πρωην δαπιτης  απο το  "αληθινο ραδιοφωνο".  πληροφοριακα, εχω στο σοι μου συριζαιο  και πρωην στελεχος της ΟΛΜΕ, το ποιον που εχουν οι "αριστεροι" σαν αυτον  το ξερω απο πρωτο χερι. 

 

τελος, επειδη τυχαινει να  εχουμε υπηρετησει στην ιδια μοναδα - 900km μακρια απο τα σπιτια μας για 9 μηνες,  για ρωτα κανεναν που μπηκε με την φετινη ΕΣΣΟ, (που κανανε υπουργο αμυνας τον αλλο τον αχαρακτηριστο με το 5%) ποσους ειδε να βαζουν βυσμα  για μεταθεση και ποσους οχι,  και αυτο ρουσφετι ειναι  .... και το εχει κανει ο ιδιος μπαφιαρης που ειναι σημερα πρωθυπουργος της χωρας. 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κορόιδα που δεν ψηφίσαμε Λεβέντη για να σώσει την Ελλάδα...

 

...σιγουρα συμφωνεις ομως οτι ειναι κοροιδα οσοι ψηφισαν ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/ΧΑ κ λοιπα...

 

**(η λεξη ''κοροιδο'' δεν ειναι απολυτα σωστη. Ηλιθιος, αγραμματος ή βολεμενος θα ταιριαζε καλυτερα. Κοροιδα ειμαστε εμεις μαλλον που δε ψηφισαμε τα προαναφερθεντα κομματα με το οποιο ανταλλαγμα)

 

Ο Ελληνας δεν εχει δικαιολογια. Εφοσον ηθελε αλλαγη στο πολιτικο σκηνικο υπηρχαν 5-10 κομματα σχετικως αξιολογα να ψηφισει. Λεβεντη, Τζήμερο (στις προηγουμενες), Σκυλακακη (στις προηγουμενες κ στις προ-προ), Φενεκο, Θεοδωρακη, Γκλετσο κ αλλα τοσα. Ακόμα και Θεοδωρακη, ασχετα με το τι συμβαινει απο πισω του. Παραυτα ψηφισε τα ιδια αριστεροδεξια παρασιτα. Του αξιζει λοιπον το χειροτερο. Οχι ως εκδικηση, αλλα ως δικαιωση των πραξεων του.

Έγινε επεξεργασία από GFFermari
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ας μου εξηγήσει κάποιος τι τρομερό έχει πει ο Λεβέντης.

Βλέπω έναν άνθρωπο που το μονο που έχει να μας πει είναι ότι φταίνε τα ρουσφέτια για την κατασταση που βρισκόμαστε (βλέπε και τι είναι το μόνο που λένε οι ψηφοφόροι του εδω μεσα πχ), δε γουστάρει το μνημόνιο και τα μέτρα των δεξιών αλλά από την άλλη γουστάρει την ΕΕ (τη ακραία νεοφιλελεύθερη ΕΕ των μνημονίων) . Πολιτικός που έχει κάνει "σημαία" του τα ρουσφέτια και αντι να  δείχνει το δάσος δείχνει το δεντρο.

 

Επειδή λέμε για αλλαγή στο πολιτικο σκηνικο και ρουσφέτια κλπ.

 

Σόρρυ παιδιά αλλά το να δεσμέυεσαι προεκλογικά για επαναπρόσληψη απολυμένων, προσλήψεις όπου χρειαζονται κλπ ΔΕΝ είναι ρουσφέτι.

Το λες προεκλογικά ανοιχτά,δημόσια πάνω στο τραπέζει = είναι το πρόγραμμά σου. Το ξέρει ο άλλος πριν σε ψηφίσει.

Τώρα το ρουσφέτι που είναι?

επειδή προσέλαβε τις καθαρίστριες? το έλεγε ένα χρόνο ΠΡΙΝ βγει κυβέρνηση, προφανώς ο κόσμος που τον ψήφισε ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ με αυτο.

επειδή θα προσλάβει το σχολικούς φύλακες?το έλεγε ένα χρόνο ΠΡΙΝ βγει κυβέρνηση,προφανώς ο κόσμος που τον ψήφισε ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ με αυτο.

επειδη θα προσλάβει τους απολυμένους διοικητικούς υπαλλήλους?το έλεγε ένα χρόνο ΠΡΙΝ βγει κυβέρνηση,προφανώς ο κόσμος που τον ψήφισε ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ με αυτο.

 

το παραπάνω λέγεται τήρηση του προγράμματος που ο ίδιος ο λαός ψήφισε.

 

 

και κάτι ακόμα. Αν ο Λεβέντης είχε να πει κάτι σοβαρό , αν είχε να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για τη χωρα και δεν έλεγε μονο αερολογίες για ρουσφέτια (και γω μπορω να βγω και να λέω τα αυτονόητα, δε σημαίνει ότι θα κυβερνήσω κιολας) τότε ίσως ο κόσμος να τον έβαζε και στη βουλή. Ας μη ξεχνάμε ότι και ο Συριζα κάποτε 3-4% είχε, και ακολούθησε πολιτική γραμμή που έπεισε τον κόσμο.

 

αλλαγή στο πολιτικο σκηνικο

είχες 5 χρόνια κυβερνησεις που: ΕΝΦΙΑ, μειώσεις σε μισθούς/συντάξεις, απολύσεις, αστυνομοκρατία, καμία απολύτως διαπραγμάτευση (περίμενες να δεις τι αγγούρι σου έφεραν από τις Βρυξέλλες),καμία ελπίδα στον άνθρωπο για το μέλλον

 

έχεις τώρα μια κυβέρνηση που: ήδη κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ (μερικώς, ή εντελώς για πρώτη κατοικια), επαναφέρει το 751, επαναφέρει τη 13η σύνταξη στα παπούδια,επαναπροσλαμβάνει απολύμένους, τέλος στην αστυνομοκρατια κάνε βόλτα βασ.σοφιας-βουλη-εξαρχεια χωρις να νομίζεις ότι έχουμε πόλεμο, βλέπεις ότι κάνουν μία διαπραγμάτευση τουλάχιστον (σου λέει eurogroup και λες κάτσε να δω τι κατάφεραν) και επιτέλους βλέπεις τους συνανθρώπους σου να έχουν λίγη ελπίδα στα πρόσωπά τους.

 

(αν βάλεις και τις δεσμεύσεις που ελπίζω να υλοποιηθούν: περι σωστής κινητικότητας (και όχι διαθεσιμότητας) στο δημόσιο (δλδ να καλυφθούν οι ανάγκες από τις υπερβολές), να ξεχρεώσουν τα νοικοκυριά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα,να πάρει απο τα δεκάδες δις κέρδη των πλουσίων ότι θα έπρεπε να τους αναλογεί σε φόρους κλπ)

 

εαν το παραπάνω δεν είναι αλλαγή στο πολιτικο σκηνικο και πιστεύει κανεις ότι αλλαγή είναι ο Τζήμερος ή ο Θεωδοράκης (sic) τότε ok τα βλεπουμε πολύ διαφορετικα τα πράγματα!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Συμβουλή προς Ελλάδα: «Πουλήστε το τομάρι σας ακριβά!»

 

 

 
Χρέος και ανάπτυξη

Υπάρχει και μια άλλη ενδιαφέρουσα συγκυρία. Τα νέα χρέη στον πλανήτη δεν δημιουργήθηκαν από μόνα τους. Σε αυτό συνέβαλαν και τα ομόλογα δολαρίων. Η έκδοση ομολόγων πραγματοποιήθηκε μέσα από νέα περιουσιακά στοιχεία, μετά τη δεκαετία του 1990, όταν οι αγορές «χώνεψαν» τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΣΣΔ. Και δεν εμφανίστηκε κάτι καινούργιο στον κόσμο για να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Κατά συνέπεια, τα εργαλεία ανακατανομής αυτών των ομολόγων δεν λειτουργούν πλέον. Αυτή είναι η άλλη πλευρά της μείωσης των εισοδημάτων των πολιτών στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Και έτσι, εμφανίστηκε ένα θεμελιώδες ερώτημα: Πώς θα εξαναγκαστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να μοιραστούν αυτόν τον πλούτο;

Οι «παλιές» ελίτ που μοιράστηκαν επί δεκαετίες τα κέρδη από τις μαζικές εκδόσεις χρέους, δεν μπορούν πλέον να το κάνουν. Εδώ χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, που σήμερα κατέχουν θέσεις αντι-ελίτ. Όπως στην Ουγγαρία. Αυτή η μικρή χώρα της Ανατολικής Ευρώπης άρχισε να εκβιάζει ανοικτά, όταν για παράδειγμα, έθεσε την Κεντρική της Τράπεζα υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. Στη συνέχεια, αυτή η ρύθμιση άρθηκε αν και από τον Τύπο δεν μπορούμε να μάθουμε τι αντάλλαγμα δόθηκε γι’ αυτή την αλλαγή. Και τώρα, υπάρχει μια δεύτερη χώρα στην ΕΕ, όπου η αντι-ελίτ ήρθε στην εξουσία. Η Ελλάδα.

Πειραματόζωο για τη διαχείριση χρέους;

Έχω όμως την υποψία ότι αυτή ειδικά η χώρα είναι εκείνη που μπορεί να γίνει το «λιγότερο πολύτιμο μέλος της ομάδας». Πάνω σε αυτή τη χώρα, θα επιχειρηθεί –πιθανότατα- να δοκιμαστεί πιλοτικά το σενάριο που λέει: «Τι θα συμβεί αν αρχίσουμε να διαγράφουμε κρατικά χρέη;». Η Ουγγαρία εδώ δεν ταιριάζει. Η κυβέρνηση διαθέτει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη, και παρουσιάζεται αρκετά μονολιθική. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι τέτοια, που προς το παρόν φαίνεται ότι η ΕΕ δυσκολεύεται να επιβάλει τη θέση της στην Ουγγαρία.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά τη βασική θέση: Είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να θέλει η ηγεσία της ΕΕ να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως το «πειραματόζωο», πάνω στο οποίο θα δοκιμαστεί η αντοχή από τη λειτουργία των μηχανισμών στην περίπτωση διαγραφής δημόσιου χρέους. Σε αυτό το εγχείρημα, τα χτυπήματα θα πέσουν βροχή πάνω στην Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη ΕΕ οι χώρες (αλλά και η Κομισιόν) θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία πάνω στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών μιας συναλλαγής, που νομοτελειακά θα χτυπήσει όλες τις χώρες του κόσμου. Και το έργο της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, είναι να «πουλήσει» το πείραμα που γίνεται πάνω στη δική της χώρα όσο πιο ακριβά μπορεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Ας μου εξηγήσει κάποιος τι τρομερό έχει πει ο Λεβέντης.

Βλέπω έναν άνθρωπο που το μονο που έχει να μας πει είναι ότι φταίνε τα ρουσφέτια για την κατασταση που βρισκόμαστε (βλέπε και τι είναι το μόνο που λένε οι ψηφοφόροι του εδω μεσα πχ), δε γουστάρει το μνημόνιο και τα μέτρα των δεξιών αλλά από την άλλη γουστάρει την ΕΕ (τη ακραία νεοφιλελεύθερη ΕΕ των μνημονίων) . Πολιτικός που έχει κάνει "σημαία" του τα ρουσφέτια και αντι να  δείχνει το δάσος δείχνει το δεντρο.

 

Επειδή λέμε για αλλαγή στο πολιτικο σκηνικο και ρουσφέτια κλπ.

 

Σόρρυ παιδιά αλλά το να δεσμέυεσαι προεκλογικά για επαναπρόσληψη απολυμένων, προσλήψεις όπου χρειαζονται κλπ ΔΕΝ είναι ρουσφέτι.

Το λες προεκλογικά ανοιχτά,δημόσια πάνω στο τραπέζει = είναι το πρόγραμμά σου. Το ξέρει ο άλλος πριν σε ψηφίσει.

Τώρα το ρουσφέτι που είναι?

επειδή προσέλαβε τις καθαρίστριες? το έλεγε ένα χρόνο ΠΡΙΝ βγει κυβέρνηση, προφανώς ο κόσμος που τον ψήφισε ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ με αυτο.

επειδή θα προσλάβει το σχολικούς φύλακες?το έλεγε ένα χρόνο ΠΡΙΝ βγει κυβέρνηση,προφανώς ο κόσμος που τον ψήφισε ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ με αυτο.

επειδη θα προσλάβει τους απολυμένους διοικητικούς υπαλλήλους?το έλεγε ένα χρόνο ΠΡΙΝ βγει κυβέρνηση,προφανώς ο κόσμος που τον ψήφισε ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ με αυτο.

 

το παραπάνω λέγεται τήρηση του προγράμματος που ο ίδιος ο λαός ψήφισε.

 

 

και κάτι ακόμα. Αν ο Λεβέντης είχε να πει κάτι σοβαρό , αν είχε να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για τη χωρα και δεν έλεγε μονο αερολογίες για ρουσφέτια (και γω μπορω να βγω και να λέω τα αυτονόητα, δε σημαίνει ότι θα κυβερνήσω κιολας) τότε ίσως ο κόσμος να τον έβαζε και στη βουλή. Ας μη ξεχνάμε ότι και ο Συριζα κάποτε 3-4% είχε, και ακολούθησε πολιτική γραμμή που έπεισε τον κόσμο.

 

αλλαγή στο πολιτικο σκηνικο

είχες 5 χρόνια κυβερνησεις που: ΕΝΦΙΑ, μειώσεις σε μισθούς/συντάξεις, απολύσεις, αστυνομοκρατία, καμία απολύτως διαπραγμάτευση (περίμενες να δεις τι αγγούρι σου έφεραν από τις Βρυξέλλες),καμία ελπίδα στον άνθρωπο για το μέλλον

 

έχεις τώρα μια κυβέρνηση που: ήδη κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ (μερικώς, ή εντελώς για πρώτη κατοικια), επαναφέρει το 751, επαναφέρει τη 13η σύνταξη στα παπούδια,επαναπροσλαμβάνει απολύμένους, τέλος στην αστυνομοκρατια κάνε βόλτα βασ.σοφιας-βουλη-εξαρχεια χωρις να νομίζεις ότι έχουμε πόλεμο, βλέπεις ότι κάνουν μία διαπραγμάτευση τουλάχιστον (σου λέει eurogroup και λες κάτσε να δω τι κατάφεραν) και επιτέλους βλέπεις τους συνανθρώπους σου να έχουν λίγη ελπίδα στα πρόσωπά τους.

 

(αν βάλεις και τις δεσμεύσεις που ελπίζω να υλοποιηθούν: περι σωστής κινητικότητας (και όχι διαθεσιμότητας) στο δημόσιο (δλδ να καλυφθούν οι ανάγκες από τις υπερβολές), να ξεχρεώσουν τα νοικοκυριά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα,να πάρει απο τα δεκάδες δις κέρδη των πλουσίων ότι θα έπρεπε να τους αναλογεί σε φόρους κλπ)

 

εαν το παραπάνω δεν είναι αλλαγή στο πολιτικο σκηνικο και πιστεύει κανεις ότι αλλαγή είναι ο Τζήμερος ή ο Θεωδοράκης (sic) τότε ok τα βλεπουμε πολύ διαφορετικα τα πράγματα!

 

Κανεις δε πηρε το μερος του Λεβεντη συγκεκριμενα. Προσωπικα ανεφερα 5-10 επιλογες που ειχε ο Ελληνας αλλα προτιμησε το τσιρκο των κυριαρχων κομματων.

 

Οταν δεσμευεσαι προεκλογικα για επαναπροσληψη απολυμενων κ προσληψη επιπλεον δημοσιων υπαλληλων δεν ειναι ρουσφετι. Ειναι ηλιθιο. Δικαιωμα σου βεβαια να ταζεις οτι γουσταρεις. Ηλιθιοι ειναι αυτοι που σε ψηφιζουν. (ή λαμογια απατεωνες ή βολεμενοι)

 

Τα πολιτικα κομματα θα πρεπε να εχουν ατζεντα κ να μαλωνουν για τη σειρα των μεταρρυθμισεων κ οχι για το αν θα γινουν. Θα πρεπε ο κοσμος να βρισκεται σε διλλημα απο το αν ψηφισει τον Α που θελει να κανει πρωτα κτηματολογιο κ μετα φορολογικο ή τον Β που θελει να κανει πρωτα φορολογικο, μετα ασφαλιστικο κ μετα κτηματολογιο. Οταν ο κοσμος ειναι αγραμματος (ή ηλιθιος ή λαμογιο) αποδεχεται κ στηριζει κυβερνησεις του αερα κ της πορδης. Αν ο Φωτοπουλος, ο Μπαλασοπουλος, ο Κουρουμπλης και ο Τσουκαλας ειναι η αλλαγη τοτε οι λιγοι ομολογουμενως που ειμαστε αντιθετοι με αυτους πρεπει να αφησουμε τη χωρα να καει στα χερια αυτων κ των ψηφοφορων τους. Ειναι αδυνατο να νικησεις τους τοσους πολλους αγραμματους (ή ηλιθιους ή λαμογια) μαζι. Ειναι ανικητοι.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Οταν δεσμευεσαι προεκλογικα για επαναπροσληψη απολυμενων κ προσληψη επιπλεον δημοσιων υπαλληλων δεν ειναι ρουσφετι. Ειναι ηλιθιο.

Ηλίθιο θα ήταν να μην προγραμματίζεις προσλήψεις σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία, αλλά να διαθέτεις το πλεόνασμα που δημιούργησες με αιματηρά μέτρα για την αποπληρωμή τόκων. Οι ώρες εργασίας στην Ελλάδα (και των δημοσίων υπαλλήλων) είναι συστηματικά στο τοπ-3 της λίστας του ΟΟΣΑ. Ακόμη και με το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, το παραγόμενο έργο ανά ευρώ αμοιβής στην Ελλάδα είναι υψηλότερο από τη Γερμανία, λόγω της χαώδους διαφοράς στις ώρες απασχόλησης (<1400, >2000).

Δεδομένου ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να υποχρεώσει τους ιδιώτες να κάνουν προσλήψεις, το μόνο λογικό είναι να τις κάνει το ίδιο, στο βαθμό που μπορεί. Το έχω πει και παλιότερα, ακόμη κι αν όλοι οι άνεργοι αμείβονταν με 400€ το μήνα για να σπάνε πέτρες, θα ήταν προτιμότερο από τη σημερινή κατάσταση. Τα 400€ μηνιαιως σε 1.5 εκατομμύρια άνεργους κοστίζουν ~7 δις το χρόνο, αλλά σχεδόν το 100% του ποσού θα πήγαινε στην "πραγματική οικονομία" και ο ιδιωτικός τομέας θα έβλεπε πολλά περισσότερα από αυτά τα χρήματα από ό,τι παρακαλώντας για χορηγήσεις από τις τράπεζες, που ήδη έχουν καταπιεί δεκάδες δισεκατομμυρίων χωρίς αντίκρυσμα.

Δεν ξέρω αν η χώρα μέλλεται να καεί, αλλά αν συμβεί σίγουρα δε θα είναι διότι επαναπροσλήφθηκαν οι καθηγητές των τεχνικών ειδικοτήτων ή οι διοικητικοί των πανεπιστημίων...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ας μου εξηγήσει κάποιος τι τρομερό έχει πει ο Λεβέντης.

Βλέπω έναν άνθρωπο που το μονο που έχει να μας πει είναι ότι φταίνε τα ρουσφέτια για την κατασταση που βρισκόμαστε (βλέπε και τι είναι το μόνο που λένε οι ψηφοφόροι του εδω μεσα πχ), δε γουστάρει το μνημόνιο και τα μέτρα των δεξιών αλλά από την άλλη γουστάρει την ΕΕ (τη ακραία νεοφιλελεύθερη ΕΕ των μνημονίων) . Πολιτικός που έχει κάνει "σημαία" του τα ρουσφέτια και αντι να  δείχνει το δάσος δείχνει το δεντρο.

 

Αν ο Λεβέντης είχε να πει κάτι σοβαρό , αν είχε να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για τη χωρα και δεν έλεγε μονο αερολογίες για ρουσφέτια (και γω μπορω να βγω και να λέω τα αυτονόητα, δε σημαίνει ότι θα κυβερνήσω κιολας) τότε ίσως ο κόσμος να τον έβαζε και στη βουλή. Ας μη ξεχνάμε ότι και ο Συριζα κάποτε 3-4% είχε, και ακολούθησε πολιτική γραμμή που έπεισε τον κόσμο.

 

Θα σου πω γιατι θα ψηφιζα λεβέντη το 2012 και το 2014, και γιατί ίσως να μην τον ψήφιζα στις επόμενες. Ολα υποθετικά, γιατι στην πραξη δεν μπορω να ψηφισω.

 

Θα τον ψηφιζα γιατι οταν βλεπεις εναν ανθρωπο που 10-15 (παραπανω; ) χρονια πολεμάει μονος του και τον εξευτελίζουνε χωρις να λεει κατι ακραίο (περα απο τις εκρήξεις του), βαζει απο την τσεπη του σε καθε εκλογες και παίρνει 0,κατι, τοτε πείθεσαι τουλάχιστον για τις αγνες προθέσεις του.

 

Συμφωνω οτι δεν ειναι φοβερος αναλυτης ουτε οτι ειναι ατσιδας στα οικονομικα. Αλλα σχεδον κανεις αλλος δεν ειναι...εμαθαν 5 λεξεις και τις παπαγαλιζουν. Ιδεα δεν εχουν. Γιαυτα θελεις τεχνοκρατες (το λεει και ο Λεβεντης αυτο), πολιτικους θελεις για την πολιτικη διαχειριση της χωρας.

 

Αν λοιπον αυτον τον ανθρωπο τον βαλεις στη βουλη, θα νιώσει τετοια τιμη που δεν προκειται να διαφθαρει τουλάχιστον για 2-3 τετραετιες. Και θελεις τετοια ατομα εκει μεσα. Που να ξες οτι αμα αντιληφθουν κατι παρανομο, θα τους κανουν ρομπα, γιατι ουσιαστικα δεν εχουν φαει αυτοι και δεν φοβουνται.

 

 

Δεν θα τον ψηφιζα γιατι δεν εχω πειστει απο τα στελεχη του, ειδικα τωρα που φανηκε οτι θα μπει μαλλον στις επομενες, θα μαζευτουν διαφοροι και δεν ειμαι σιγουρος οτι εχει αποκτησει τις ικανοτητες για να τους ξεσκαρταρει. Επισης φτανει με το κραξιμο, πρεπει να επικεντρωθει στις προτασεις του.

 

 

Παντως προς υπερασπιση του, που λες οτι λεει συνεχεια για τα ρουσφετια. Η χωρα δεν εχει αναγκη απο 1M μεταρυθμίσεις για να συνελθει, 5-10 απλα πραγματα πρεπει να γινουν και τα ρουσφετια ειναι το πρωτο ή το δευτερο. Απλό στην κατανόηση του σαν προβλημα, αλλα η λύση του μοιαζει NP-complete.

Έγινε επεξεργασία από oxide
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

σιγουρα συμφωνεις ομως οτι ειναι κοροιδα οσοι ψηφισαν ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/ΧΑ κ λοιπα

Γενικά δεν μπορείς να πεις κανέναν κορόιδο επειδή δεν συμφωνεί με τις δικές σου πολιτικές επιλογές. Αυτό το λάθος κάνεις και εσύ μαζί με τον @GruntGR αλλά δεν το καταλαβαίνετε. Θεωρείτε και οι δύο ότι ξέρετε πιο είναι το "σωστό", εσύ γιατί θεωρείς ότι υπήρχαν 5-10 πιο σωστές επιλογές από τα "παράσιτα", ο άλλος ότι ο κόσμος "πρέπει να συνειδητοποιήσει ένα δυο πράγματα" που αυτός θεωρεί ότι έχει συνειδητοποιήσει (στα 25-26 του) και είναι σωστά (πχ να ψηφίσει το Λεβέντη).

 

Θα σας πω λοιπόν και εγώ, έτσι γιατί μπορώ, ότι είστε και οι δύο λάθος! (πως σου φαίνεται αυτό; :p)

 

Προσωπικά μπορώ να δικαιολογήσω το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος για τις επιλογές του γιατί προφανώς όλοι κοιτάνε το συμφέρον τους. Εσείς από την άλλη θεωρείτε ότι όσοι ψήφισαν τα "παράσιτα" το έκαναν γιατί τους έπιασαν κότσο.

 

Δεν είναι κορόιδο:

...αυτός που ψήφισε ΝΔ για να μη βγει η αριστερά στην εξουσία

...αυτός που ψήφισε ΝΔ για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και φύγουμε από το ευρώ

...αυτός που ψήφισε ΠΑΣΟΚ για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και φύγουμε από το ευρώ αλλά δεν ήθελε να ψηφίσει τους δεξιούς

...αυτός που ψήφισε ΔΗΜΑΡ γιατί είναι όσο αναποφάσιστος όσο και αυτοί

...αυτός που ψήφισε ΑΝΕΛ γιατί θέλει να δει τους δοσίλογους να μπαίνουν στη φυλακή

...αυτός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήθελε να τον επαναπροσλάβουν

...αυτός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήθελε να γίνει η αλλαγή και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γινόταν κυβέρνηση, παρόλο που μπορεί να συμφωνούσε με ένα κόμμα που δεν θα έμπαινε στη βουλή περισσότερο

...αυτός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατί ψήφιζε αριστερά ανέκαθεν

...αυτός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν μόδα

...αυτός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήθελε να είναι με τους νικητές

...αυτός που ψήφισε ΧΑ γιατί δεν θέλει τους μετανάστες στο κέντρο

...αυτός που ψήφισε ΧΑ γιατί όλοι οι άλλοι είναι ψεύτες πολιτικοί

 

Κανείς από τους παραπάνω δεν είναι κορόιδο, γιατί αυτό πίστευαν όταν ψήφισαν. Με αυτές τις επιλογές τους ένιωθαν καλύτερα. Και αυτοί οι παραπάνω είναι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων.

 

Τώρα από τις εναλλακτικές επιλογές που προτείνεις μόνο να γελάσω μπορώ όταν μου αναφέρεις ακόμα και τον Γκλέτσο σαν πιθανή επιλογή. Παρόλα αυτά δικαίωμα σου αν τον ψήφισες γιατί πιστεύεις σε αυτόν, δεν σε κάνει κορόιδο στα μάτια μου, ούτε σε θεωρώ κατώτερο ούτε ηλίθιο ούτε αγράμματο επειδή δεν συμφωνείς με εμένα τον "ψαγμένο".

 

Με άλλα λόγια, καθένας έχει τους λόγους τους και αν και μπορείς να σκέφτεσαι διάφορα για αυτούς, δε μπορείς να βγαίνεις και αφενώς να τους τσουβαλιάζεις, αφετέρου να τους μειώνεις ως κατώτερους...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@tragikos

Ξαναγραφω αυτο που ανεφερα παραπανω:

**(η λεξη ''κοροιδο'' δεν ειναι απολυτα σωστη. Ηλιθιος, αγραμματος ή βολεμενος θα ταιριαζε καλυτερα. Κοροιδα ειμαστε εμεις μαλλον που δε ψηφισαμε τα προαναφερθεντα κομματα με το οποιο ανταλλαγμα)

 

Αν εγραφα για τον Λεβεντη ή τον Γκλετσο μονο, οκ. Γι'αυτο ανεφερα 5-10 επιλογες. Μπορει να ειναι κ περισσοτερες.

Γιατι κανενας δεν ειναι τελειος. Ουτε ο Λεβεντης ουτε ο γκλετσος ουτε ο τζημερος. Απλα ειναι, ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟΙ* απο τους τρελους/λαμογια που κυβερνουσαν και κυβερνουν. Κ αν και αυτοι ειναι απατεωνες, θα το βλεπαμε κατευθειαν με την εισοδο τους στη βουλη. Αν αλλαζανε τακτικη κ απο προβολη θεσεων κ λυσεων για καθε προβλημα της χωρας, το γυρνουσαν σε πορδες.

 

*η λογικη δεν εχει κατευθυνση αριστερα ή δεξια. Το κτηματολογιο δεν ειναι αριστερο. Το φορολογικο συστημα 15 σελιδων δεν ειναι δεξιο. Η μηχανογραφηση του δημοσιου κ η ηλεκτρονικοποιηση των παντων δεν ειναι κεντρωο. Ο διαχωρισμος του καρκινωματος της εκκλησιας απο το κρατος δεν ειναι φιλελευθερο. Ειναι ολα τους λογικα. Αυτοι που τα προβαλουν ως λυσεις για τη χωρα ειναι αυτοι που θα πρεπε να κοιταει κ να στηριζει ο κοσμος (κ επαναλαμβανω πως ειναι 5-10 και οχι ενας). Οταν ο κοσμος ΔΕΝ τα θελει αυτα κ γουσταρει αυτο που εμαθε απο την οθωμανικη ζωη του ας ζησει οπως το ιραν. Αλλα αν θελει τις ευκολιες του δυτικου πολιτισμου κ ταυτοχρονα το μεσο, το βυσμα και το πλαγιο και ψηφιζει αναλογα ειναι λαμογιο. Αν νομιζει οτι οι προηγουμενες μεταρρυθμισεις ειναι η αιτια του κακου κ ψηφιζει αναλογα ειναι ηλιθιος. Αν τα γνωριζει ολα αυτα που εγραψα αλλα εχει τις ακρες του για να κερδισει εις βαρος αλλων κ οχι μονο ειναι βολεμενος.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

btw για τις μεταθεσεις εκανα μια μικρη "ερευνα" μονος μου μιας και εχω πελατη υπαξιωματικο του ΣΞ, φανατικο ΝΔ κιολας, btw δεν εχω αποκαλεσει κανεναν κοροιδο απο οσους ψηφισανε συριζα-νδ-ανελ-πασοκ-δημαρ(οι τελευταιοι δεν γεμιζουνε ουτε ταξι αλλα τεσπα :p ) ουτε αφησα υποννουμενα για κατι τετοιο ποτε και πουθενα, διαβασε καλυτερα τι γραφω και θα δεις οτι στο "ολοι κοιτανε το συμφερον τους" πχ ειμαστε 100% συμφωνοι http://www.thelab.gr/topic/140717-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-2512015/page-28#entry2124586

μου ειπε λοιπον οτι ητανε να βαλει βυσμα ενας δικος του για να μην παει εβρο αλλα επειδη ειναι περιεργη ολη αυτη η φαση με τις εκλογες, (γινανε αφου μπει μεσα) στην αρχη μιλησαν οι δικοι του με πασοκους για να τον βολεψουν ενω αργοτερα χρειαστηκε να μιλησουν και με συριζαιους, η ορκομωσια εγινε χθες btw, τωρα αν επιασε τελικα το βυσμα ή οχι μεχρι την τεταρτη θα το εχω μαθει σιγουρα.

ο λογος φυσικα που "καιγομαι" να μαθω ειναι δημοσιευματα της πλακας σαν αυτο -> http://www.paraskhnio.gr/glezos-kai-zoi-pane-sto-ypoyrgeio-ethni/

περι μεταναστευτικου, ξερω ηδη απο πρωτο χερι πως για να βγαλει καποιος κοκκινη καρτα πρεπει να λαδωσει οπως λαδωνε και ολα τα προηγουμενα χρονια με γιωργακη - παπαδημο - σαμαρα.

περι εφοριας - ασφαλιστικου θα κρινω σιγα σιγα οταν ερθουν οι λυπητερες πρωτα, απο φετος οι εισφορες στο τεβε θα ειναι μηνιαιες κιολας, κατι το οποιο ειχε κανονισθει πριν αλλαξει η κυβερνηση και δεν νομιζω να καιγεται πολυ ο συριζα με αυτο κιολας, μια ζωη σε αυτη τη χωρα ο ιδιωτικος τομεας ητανε του κλωτσου και του μπατσου, με 3.000.000 συνταξιουχους και τα ταμεια χρεοκωπημενα μονο ενα θαυμα μας σωζει ....

περι διαπραγματευσεων με τους μισητους - γλοιωδεις - κακους - που φταινε για ολα δανειστες οι ωρες ευτυχως λιγοστευουν, το μονο που καταλαβαινω κοιταζοντας τις επικεφαλιδες στα πρωτοσελιδα ειναι οτι βαλαμε για υπουργο οικονομικων εναν μισομουρλο 53χρονο ο οποιος απο τα πολλα steam trades εχει χασει την επαφη με την πραγματικοτητα ( να. το κοιταξεις και εσυ αυτο @t@tragikos, με τα 1243 games στην libary xD ) την μια μερα λεει οτι δεν θα ερθουμε σε αντιπαραθεση με τις βρυξελλες, την αλλη το παιζει μαγκακι στον νταιζεμπλουμ, την επομενη λεει " Συνεχώς ακούμε ότι αν δεν υπογράψετε θα γίνει Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι: ας γίνει! Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας. Αυτό είναι το δικό μου σχέδιο Β " και αποψε ειπε " Συμφωνία με τους εταίρους έστω και στο και 5΄ "

ειλικρινα, οποιος θελει να παρακολουθει στενα τις τελευταιες εξελιξεις, χρειαζεται - εκτος απο κριτικη σκεψη και καποιες γνωσεις επι του θεματος - μια κουτα ψυχοφαρμακα διπλα απο το μονιτορ για να μην καταληξει σχιζοφρενης !

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Πολλά θα διαγράψουν τώρα. Εδώ πριν τις εκλογές πλέκανε το εγκώμιο του Προβόπουλου, τι να λέμε τώρα. Τον οποίο Προβόπουλο για χρόνια πυροβολούσαν ως άνθρωπο του μνημονίου. Και μόνο και μόνο για να μειώσουν τον Στουρνάρα διαφήμιζαν τον Προβόπουλο ως μέγιστο και έμπειρο τραπεζίτη. Αλλά τι να πεις για μια εφημερίδα της οποίας ο διευθυντής βγήκε με την μία βουλευτής; Αυτό είναι που λένε ελευθερία τύπου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.