Jump to content



Επαθα ΧΟΝΤΡΗ ζημια.... :(


Ioanna

Recommended Posts

Γεια σας και χαρα σας, μετα απο αρκετες μερες...

Καταρχην, να θυμισω λιγο το (πρωην) συστημα μου... Υπαρχουν ολα εκτος απο τα διαγραμμενα...

Επεξεργαστης: AMD FX-8350, Μητρικη: Gigabyte GA-990XA-UD3 (Rev. 1.x), Μνημη: 16 GB Kingston Ram, Καρτα Γραφικων: Gigabyte GV-N66TOC-2GD.

Δισκοι: INTEL X25-M SSD, OCZ-VERTEX4 SSD, 2 x SAMSUNG Spinpoint F3 1TB, Western Digital WD Blue 640GB (external).

Καρτα ηχου: ASUS Xonar Essence ST. Ενισχυτης: Magnum IA-120. Ακουστικα: Sennheiser HD 600.

Κουτι: CoolerMaster Gladiator 600. Τροφοδοτικο: Corsair AX760. Οθονες: Dell U2311H. Λειτουργικο: Αγγλικα Windows 7 64bit Home Premium.

Τι εγινε λοιπον! Βασικα, της πουτ...ας εγινε, αλλα ας εξηγησω...

Μετα την αγορα του καινουργιου μου τροφοδοτικου, Corsair AX760, αρχισα να εχω ανεξηγητα προβληματα με την καρτα ηχου μου, ASUS Xonar Essence ST! Στα καλα καθουμενα, την επομενη μερα, σταματησα να παιρνω ηχο απο τις line out εξοδους που βρισκονται στην πισω μερια της καρτας! Ενω με το προηγουμενο τροφοδοτικο μου ακουγα κανονικα, τωρα σχεδον δεν ακουγοταν τιποτα, και συγκεκριμενα με το volume του ενισχυτη στο τερμα (!) ισα που ακουγοταν!

Αφου ειδα και αποειδα με εγκατασταση και απεγκατασταση των drivers, τοσο των official οσο και των unified, χωρις να καταφερω απολυτως τιποτα, (δηλαδη, δεν την εκανα να παιξει), ειπα...μηπως...δεν ειχε συνδεθει σωστα στο τροφοδοτικο... Την ειχα συνδεσει με το 4pin molex εκει που λεει "Sata and peripherals"... Τι ηθελα και το 'πα...

Επιασα λοιπον και "επαιξα" λιγο με τις συνδεσεις...και νασου να συνδεω την καρτα ηχου απο πανω (που λεει PCI-E) και νασου να την συνδεω απο κατω, και να μη γινεται τιποτα, και νασου σε μια στιγμη που εβαλα το sata cable απο πανω (στο PCI-E) και....τσουφ....μπουμ....μια αστραπουλα μεσα στο PC μου...και νεκρωσαν τα παντα...

Reboot και δεν μου αναγνωριζε κανενα δισκο! ...

Παραγγελια εναν Plextor PX-128M5S 128GB, ηρθε σημερα, τωρα εγκαθιστω σιγα σιγα, service pack και τα λοιπα...

Αυτα εγιναν :( :(

Τους δισκους ολους (τους σβησμενους παραπανω) τους δοκιμασα σημερα εναν εναν, αφου εγκατεστησα τα Windows. ΟΥΤΕ στο BIOS δεν τους βλεπει :( :(

Και η καρτα ηχου? ΟΥΤΕ και αυτη ΔΕΝ παιζει, απο το line out! Τερμα την εχω και ισα που ακουγεται! Αν συνδεσω πισω τα ακουστικα, απευθειας πανω στην καρτα, ακουγεται μεν αλλα πολυ σιγανα. Το ιδιο και αν τα συνδεσω στο front panel.

Δεν ειχα χρονο ακομη να το ψαξω... ΑΝ ξερεις καποιος ας μου πει τα εξης:

1. Οι δισκοι, πανε, καηκαν, να τους ξεχασω? Ανακτηση δεδομενων γινεται?

2. ΓΙΑΤΙ δεν παιζει η καρτα ηχου?! :Ο Πως ειναι δυνατον να επαιζε κρυσταλινα με το Enermax 620W το παλιο και να μην παιζει με το θηριο που εχω τωρα?!

Αντε, να ειστε καλα

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Το πιο πιθανό είναι να κάηκε ο controller στους σκληρούς (μηχανικούς) οπότε τα platters και τα data σου πρέπει να σώζονται με μια "μεταμόσχευση" πλακέτας. Οι SSD λογικά με λάθος τάσεις θα γίνανε κάρβουνο και οι μνήμες δεν συγχωρούν τέτοια λάθη.

Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη μου ζημιά σε Η/Υ ήταν όταν είχα κάνει και το πρώτο OC. Κόλλαγε, καμιά φορά έκανε restart το μηχάνημα, ή δεν ξεκίναγε, που να ήξερα την λέξη "unstable"?

- Κάτι δεν θα πατάει καλά

Με το ρεύμα στην πρίζα άρχισα να κουνάω τις PCI κάρτες και.... αντίο motherboard. Από τότε πάντα βγάζω το καλώδιο τροφοδοσίας ακόμα και αν είναι για απλές επεμβάσεις.

Όπως έγραψε και ο Bill, τα περιεχόμενα των δίσκων, αλλά όχι των SSD, υπάρχει πιθανότητα να τα σώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν επρεπε να "παιξεις καθολου με της συνδεσεις" απο την αρχη,πριν κανετε οτιδηποτε ρωτηστε εδω περα καλου κακου και μην πηραζετε τιποτα απολυτως οσο το μηχανημα ειναι στο ρευμα!

Κατα την γνωμη μου επρεπε να δοκιμασεις με διαφορετικη καρτα ηχου να δεις αν εχει θεμα η καρτα και μετα η μητρικη.

Link to comment
Share on other sites

αμα επαιζες με τα καλωδια με το pc ανοιχτο λογικο...

σορρυ αλλα δε κρατηθηκα... μολις το διαβασα μου ρθε αυτο στο μυαλο

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=eAJv9KXkrWQ]ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ - ΚΟΙΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΗ ΠΙΑΣΕΙΣ - YouTube[/ame]

κλασικη περιπτωση... :tomato:

Link to comment
Share on other sites

Οχι παιδια, δεν "επαιζα" με το μηχανημα ανοιχτο!

Συγκεκριμενα, εκλεινα το τροφοδοτικο απο το κουμπακι που εχει στην πισω μερια του, αυτο που εχει πανω το O και το I. Ενταξει, δεν το εβγαζα απο την πριζα (στην συγκεκριμενη περιπτωση, αλλες φορες το κανω), αλλα αυτη τη φορα ετσι το εκανα. Δηλαδη, εκανα shut down το μηχανημα, εκλεινα το κουμπακι απο την πισω μερια του τροφοδοτικου, αποσυνδεα και συνδεα τα καλωδια (της καρτας ηχου και σε μια περιπτωση των δισκων), και μετα το εβαζα παλι μπροστα.

[MENTION=18621]digitaltiger[/MENTION] : δυστυχως, αλλη καρτα ηχου δεν εχω διοτι την προηγουμενη μου (Soundblaster X-Fi) την εδωσα. Ομως αυτη η Xonar Essence ST που εχω τωρα, αγορασμενη γυρω στον Απριλιο 2013, δουλεψε τζαμι, τελεια, με το προηγουμενο τροφοδοτικο μου ενα Enermax 620W. Δεν ξερω τι επαθε με αυτο...

[MENTION=188]yanni[/MENTION] + billpeppas: δυστυχως φιλε δεν ειμαι Αθηνα... Πως μπορει να σωζονται τα δεδομενα των μηχανικων σκληρων μου? ΑΥΤΟΙ ειναι βασικα που με ενδιαφερουν διοτι στους SSD δεν ειχα και τιποτα, περα απο προγραμματα που απλα θα τα επανεγκαταστησω. Στους 2 μηχανικους ομως ειχα, μεταξυ αλλων, και ολοκληρο τον οικογενειακο οικονομικο προγραμματισμο μας, στο Excel, με δεδομενα απο το 2007 συν τα φορολογικα! Ειναι καταστροφη, γαμω το κερατο μου, αν χαθηκαν ολα αυτα τα στατιστικα δεδομενα!! :( :( :(

Εχω εναν εξωτερικο σε ενα CoolerMaster enclosure, X-Craft λεγεται. Τωρα θα δοκιμασω να βαλω τους μηχανικους δισκους εκει μεσα να δω αν ετσι τους δει..

Να ρωτησω κατι ΑΝ ξερετε? Ειναι δυνατον το Corsair AX760 να μην τροφοδοτει επαρκως μια καρτα ηχου οπως η ASUS Xonar Essence ST...?!

Επισης: οι SSD πανε ? Πεθαναν?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Μηπως την εδωσες λαθος ταση?

Γιατι το φις τροφοδοσιας της το βλεπω σαν molex και υπαρχει περιπτωση

να το συνδεσες αναποδα.Αλλιως παμε σε υλικο που ηταν ετοιμο να απεβιωσει.

Οι δισκοι τωρα πεθανε η πλακετα τους.Μια αλλαγη με μια ιδια τραβας τα δεδομενα

και τελειωσες.Ειχα δωσει ενα δισκο στον [MENTION=324]billpeppas[/MENTION] μια φορα και μπορεσε πηρε τα δεδομενα του.Πρεπει να εχω ακομα μερικους τετοιους παντως.

Το τροφοδοτικο σου ειναι υπερ αρκετο και μην το σκεφτεσε καν.;)

Link to comment
Share on other sites

αντί για 3V + 5V + 12V (μολεξ/σατα) έδωσες 12+12+12V (pci-e) μια χαρά τους τούρμπισες τους δίσκους. πάλι καλά που μόνο αυτοί "έφυγαν" καί όχι και άλλα πράγματα, θα μπορούσες να κλαίς όλο το pc. Το corsair σε "έσωσε".

Link to comment
Share on other sites

Ιωάννα τα βύσματα τα περιφερειακά του Corsair στη μεριά του τροφοδοτικού έχουν 6Pin συνολικά.

Τα pci-e βύσματα έχουν 8pin συνολικά.

Μήπως το molex το κούμπωσες στο 8Pin και προς τη δεξιά μεριά εκεί που λέει PCI-E?

Αν ναι κουμπώνει απλά δεν δίνει σωστές τάσεις μετά.

Τι ακριβώς έκανες;

edit: Απο τη γραμμή εκείνη με το τσαφ είχες δώσει πουθενά αλλού ρεύμα;

post-20975-1416077432,7116_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Παιδια!!

Συγνωμη, δεν μπορω να απαντησω τωρα σε οσα ρωτατε, θα απαντησω λιγο αργοτερα! Τωρα εχω μια κατεπειγουσα ερωτηση:

- Οπως ειπα προηγουμενως διαθετω ενα enclosure της CoolerMaster, λεγεται X-Craft! Μολις τωρα εβαλα μεσα τον εναν απο τους δυο μηχανικους δισκους που εχω (SAMSUNG Spinpoint F3 1TB), να δω αν δουλευει! Μετα απο λιγο μου εβγαλε αυτο!

Εγω πατησα Cancel. Τι ειναι αυτο?! ΑΝ κανω initialize τον δισκο , χανω τα δεδομενα??

Στα υπολοιπα θα απαντησω αργοτερα διοτι εχω πηξει στα updates τωρα!!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως αν θες να σώσεις τα δεδομένα σου δεν πρέπει να κάνεις initialize. Ασ' το έτσι RAW και προσπάθησε να κάνεις επαναφορά αρχείων με εξειδικευμένο λογισμικό. Εντελώς ενδεικτικά ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το ZAR (zero assumption recovery).

Link to comment
Share on other sites

Παιδια!!

Συγνωμη, δεν μπορω να απαντησω τωρα σε οσα ρωτατε, θα απαντησω λιγο αργοτερα! Τωρα εχω μια κατεπειγουσα ερωτηση:

- Οπως ειπα προηγουμενως διαθετω ενα enclosure της CoolerMaster, λεγεται X-Craft! Μολις τωρα εβαλα μεσα τον εναν απο τους δυο μηχανικους δισκους που εχω (SAMSUNG Spinpoint F3 1TB), να δω αν δουλευει! Μετα απο λιγο μου εβγαλε αυτο!

Εγω πατησα Cancel. Τι ειναι αυτο?! ΑΝ κανω initialize τον δισκο , χανω τα δεδομενα??

Στα υπολοιπα θα απαντησω αργοτερα διοτι εχω πηξει στα updates τωρα!!

Βαλε ενα live cd ubuntu και συνδεσε το δισκο να δεις αν τον διαβαζει... να παρεις τα data...

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=29381]akis_z80[/MENTION]: ευχαριστω, κατεβασα και εγκατεστησα το προγραμμα που προτεινες αλλα σε ολα τα scan που κανει μου λεει οτι ο δισκος εχεις 0 (μηδεν) bytes. Τελειωνει δε, αμεσως.

[MENTION=19996]Anonymous[/MENTION]: αυτο θα κανω μαλλον και η νυχτα προβλεπεται μακρα... Αγορασα τωρα, μετα απο αυτο το ταρακουλο, και ενα USB stick 32GB στο οποιο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα εγκαταστησω ενα λειτουργικο ωστε να μπορω τουλαχιστον να boot-αρω, οταν θα εχω προβλημα! Βεβαια...εγω ΔΕΝ θα ξαναεχω ΠΟΤΕ προβλημα! Θα το ρυθμισω ετσι ωστε να μην εχω!! (υσ: με βλεπω για linux Mint (βραδιατικα...)

[MENTION=20975]karmen1983[/MENTION]: Ελα μωρε Αγαπη, τι κανεις? Ειδες τι επαθα? :( :(

Και ολα αυτα. γιατι?! Επειδη ΔΕΝ μου επαιζε η καρτα ηχου! Ουτε τωρα μου παιζει! :( Απειροελαχιστα ακουγεται, οταν την συνδεω με τον ενισχυτη μου, μεσω RCΑ (to RCA), ξερεις, απο την πισω πλευρα. Σε αυτο που ρωτας τωρα:

- Εγω εχω βιδωσει το τροφοδοτικο με τον ανεμιστηρα κατω. Σε αυτη τη θεση λοιπον, οπως το βλεπω τωρα μπροστα μου, στις κατω θεσεις μπαινουν τα βυσματα για "Perhipheral & SATA", που εχουν 6 pin (υποδοχες). Αρχικα, ειχα την καρτα, αλλα και τους δισκους, εκει. Δεν δουλευε (η καρτα ηχου)! Μετα την εβαλα και απο πανω, εκει που λεει "6+2 PCI-E & 4+4CPU". Ομως οχι εκει που λεει "24pin ATX". Στα διπλανα, στα 8πινα. Ουτε και εκει εγινε τιποτα. Ε, μετα εβαλα τους δισκους σε μια απο αυτες τις θεσεις , που λεει "6+2 PCI-E & 4+4CPU", καπου στη μεση, και εγινε το "ΜΠΟΥΜ"!

Την θεση αυτη δεν την θυμαμαι, αλλα δεν εχω βαλει κατι αλλο εκει! Δεν ξερω ΑΝ λειτουργει ή αν χαλασε... Αυτο εννοεις? Δεν ξερω... Εγω μολις εγινε το μπαμ τα εβαλα ολα (δισκους + καρτα ηχου) απο κατω, στα peripherals. Η καρτα γραφικων και ολα τα υπολοιπα παρεμειναν οπως συνδεθηκαν αρχικα και λειτουργουν κανονικα!

Βασικα, μπορει να σας φαινονται βλακειες ολα αυτα αλλα εγω αυτα τα επαθα επειδη το τροφοδοτικο αυτο ειναι fully modular και ταιριαζαν και τα βυσματα :( Το αλλο που ειχα δεν επετρεπε τετοια μοιραια λαθη...

Ερωτηση!!! Αυριο σχεδιαζω να τροφοδοτησω ΜΟΝΟ την καρτα ηχου με το παλιο τροφοδοτικο μου, με το οποιο δουλευε αψογα. Γινεται αυτο? Μπορω να κανω μια δοκιμη να συνδεσω το Enermax τροφοδοτικο μου μονο με την καρτα ηχου, να δω αν δουλευει, και το υπολοιπο PC να ειναι οπως τωρα με το Corsair?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα, ειχα την καρτα εκει. Δεν δουλευε! Μετα την εβαλα και απο πανω, εκει που λεει "6+2 PCI-E & 4+4CPU". Ομως οχι εκει που λεει "24pin ATX". Στα διπλανα, στα 8πινα. Ουτε και εκει εγινε τιποτα. Ε, μετα εβαλα τους δισκους σε μια απο αυτες τις θεσεις , που λεει "6+2 PCI-E & 4+4CPU", καπου στη μεση, και εγινε το "ΜΠΟΥΜ"!

GOAL!

Λάθος κούκλα μέγιστο και απο εσένα, αλλά και απο την Corsair που το επιτρέπει, έστω και απο λάθος.

Αλλά την Corsair θα την δικαιολογήσω καθώς το γράφει επάνω. PCI-E και το γράφει και στα βύσματα και στο manual.

Κάνε ότι μπορείς να πάρεις τα αρχεία σου τώρα αφού τον αναγνωρίζει.

Google Active [MENTION=3567]fil[/MENTION]e Recovery και πάλεψε. Δοκίμασε και linux να δεις και ο Θεός βοηθός

Η ακόμα καλύτερη επιλογή σου, είναι ένα pm στον [MENTION=16447]washcloud[/MENTION]. Απο όσο θυμάμαι γράφει ακόμα και βοηθάει.

Αν ένας μπορεί να στα ανακτήσει είναι αυτός, χωρίς να θέλω να μειώσω τον [MENTION=324]billpeppas[/MENTION] πιο πάνω τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ, για τις γνώσεις και την προσφορά του.

Link to comment
Share on other sites

GOAL!

Λάθος κούκλα μέγιστο και απο εσένα, αλλά και απο την Corsair που το επιτρέπει, έστω και απο λάθος.

Αλλά την Corsair θα την δικαιολογήσω καθώς το γράφει επάνω. PCI-E και το γράφει και στα βύσματα και στο manual.

Κάνε ότι μπορείς να πάρεις τα αρχεία σου τώρα αφού τον αναγνωρίζει.

Google Active [MENTION=3567]fil[/MENTION]e Recovery και πάλεψε. Δοκίμασε και linux να δεις και ο Θεός βοηθός

Η ακόμα καλύτερη επιλογή σου, είναι ένα pm στον [MENTION=16447]washcloud[/MENTION]. Απο όσο θυμάμαι γράφει ακόμα και βοηθάει.

Αν ένας μπορεί να στα ανακτήσει είναι αυτός, χωρίς να θέλω να μειώσω τον [MENTION=324]billpeppas[/MENTION] πιο πάνω τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ, για τις γνώσεις και την προσφορά του.

Ενταξει καλη μου, σε ευχαριστω πολυ! :) :)

Βασικα, θα ξεκινησω με μια εγκατασταση σε USB stick του linux mint (*αντε να θυμαμαι τωρα, ουφ...) και μετα θα ρωτησω και τα ατομα που λες!

Μονο πες μου ενα πραγμα γιατι ολα αυτα μου συμβαινουν εξ' αιτιας της καρτας ηχου και θα πιω τη βαφη μου αν δεν το βρω!!! Μπορω να συνδεσω το Enermax μονο με την καρτα ηχου, να ειναι το υπολοιπο PC με το Corsair, για να δω αν δουλευει? Αν δουλευει η καρτα ηχου με το Enermax? Να εισαι καλα! :)

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημά σου είναι το εξής:

αντί για 3V + 5V + 12V (μολεξ/σατα) έδωσες 12+12+12V (pci-e) μια χαρά τους τούρμπισες τους δίσκους. πάλι καλά που μόνο αυτοί "έφυγαν" καί όχι και άλλα πράγματα, θα μπορούσες να κλαίς όλο το pc. Το corsair σε "έσωσε".

Και ο λόγος που έψαξα αν έστω και απο λάθος μπορείς να βάλεις τα βύσματα. Πράγμα που απο ότι φάνηκε μπορείς και παρα μπορείς.

Το psu σου κατα 99.99999% είναι άριστο αλλιώς θα είχαμε τρομερά δράματα.

Να παρακαλάς που δεν είχες κανένα του κιλού.

Τώρα θα είχαμε θέμα ολική αναβάθμιση μετά απο ολοκαύτωμα :)

Link to comment
Share on other sites

Τώρα θα είχαμε θέμα ολική αναβάθμιση μετά απο ολοκαύτωμα :)

Okay, μα και 'γω το παραδεχομαι το Corsair, για αυτο και το αγορασα! :) Αλλα δε μου ειπες αν μπορω να τροφοδοτησω μονο την καρτα ηχου με το Enermax... εχω περιεργεια!

Επισης!! Και σορυ για το οφτοπικ, αλλα για αυτον εδω το δισκο τι γνωμη εχεις? Ετσι κι αλλιως καπου θα χρειαστει να αποθηκευσω οτι ανακτησω ή και αν δεν, θα χρειαστω δισκο

:)

ps: μωρε ας μου επαιζε εμενα η καρτα ηχου απο την αρχη σωστα.... (ασε, μη σου πω τωρα τι ελεγε μια Αμερικανιδα...)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.