Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Από το wiki

Δηλαδή ήταν σοβιετικου τύπου "το κράτος ελέγχει τα πάντα" και πέρασε σε "μεικτη οικονομία με βάση τις αγορές"

Ναι οκ αλλά που θέλεις να καταλήξεις?

Link to comment
Share on other sites

Ο αναδρομος Ερμής του Ψυχάρη

Ένα βήμα πριν απο τις τελετές μαύρης μαγείας, για τη διάσωση της κυβέρνησης Σαμάρα Βενιζέλου, φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Το γνωστό πρωτοσέλιδο με τη ρωσική αρκούδα στο σαββατιάτικο φύλλο συνοδευόταν και απο ένθετο για ζώδια με τον τρομολαγνικο τίτλο ´Τι να φοβάστε το 2015´.

Απο τις πρώτες σελίδες ειναι προφανές ότι το ένθετο γράφτηκε με πολιτικό προσανατολισμό για να στηρίξει την ψεύδη εικόνα του success story και να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης.

Τα κείμενα δεν υπογράφονται απο αστρολόγο αλλα θυμίζουν περισσότερο το… Πολιτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας.

στις προβλέψεις γίνεται λόγος για νέους ηγέτες χωρίς πραγματικές γνώσεις που θα τα κάνουν θάλασσα και για δογματικές πολιτικές δυνάμεις που δεν θα συμμετέχουν σε ουσιαστικό διάλογο.

Για το χώρο της εκπαίδευσης αναφέρεται ότι η λειτουργία των πανεπιστημίων θα πρέπει να προστατευθεί απο μειοψηφίες

 

Σε ορισμένα απο τα πιο κωμικοτραγικά σημεία (Αιγόκερως) διαβάζουμε ότι η γενικότερη κατάσταση της χώρας θα ειναι δύσκολη μετά το Φεβρουάριο γεγονός που θα οδηγήσει σε παρεξηγήσεις, οικονομικά παραστρατήματα, χρέη και έγνοιες – σε συνδυασμό φυσικά ότι ο Ερμής θα περνάει απο το Ζυγό.

Η διεύθυνση της εφημερίδας φαίνεται ότι μεσα στον πανικό της δεν διστάζει πλέον να προσβάλλει τη νοημοσύνη του αναγνωστικού της κοινου, που προέρχεται απο μεσαία και ανώτερα μορφωτικά στρώματα.

Ο ΔΟΛ ο οποίος είχε δοκιμάσει τις μαντικές του ικανότητες και στο παρελθόν περιγράφοντας επισκέψεις Τούρκων πρωθυπουργών που δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα τώρα απευθύνεται στα χαμηλότερα ένστικτα του ανθρώπου επιχειρώντας να σπείρει τον τρόμο.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μεταξύ μας τώρα. Αυτό το "γράφουν τους νόμους εκεί που δεν πιάνει μελάνι" γίνεται από όλους, και είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής κουλτούρας. Δεν έχει να κάνει με δεξιους, όπως λανθασμένα υποστηρίζεις. Οπότε ναι, έχεις άδικο.

Το τι θέλω, θα έπρεπε να το είχες καταλάβει από το post στο #263. Αν δεν βιαζοσουν να απαντήσεις όπως απάντησες επειδή δεν ανήκω στο ίδιο πολιτικά-ιδεολογικά χρώμα με σένα.

Ναυτιλία δηλαδή δεν έχουμε?

Έχουμε ναυτιλία, πραγματικά την ξέχασα, αλλά μια που το ανέφερες, εκτός από τις θέσεις εργασίας που παίρνουν οι Ελληνες αντί για τους (φτηνότερους) ξένους, τι προσφέρουν στην χώρα? Μήπως ελάχιστα σε σχέση με αυτά που θα μπορούσαν να προσφέρουν αν δεν απειλούσαν (εδώ δεν μας πειράζουν οι εκβιασμοί) ότι θα αλλάξουν σημαία αν.. τους φορολογήσουν.

 

Επίσης, στο #263 είπες κάποια πράγματα, σε ρώτησα ποια είναι τα παραλειπόμενα , και σχεδόν είπες ότι δεν σε ενδιαφέρουν τα εργασιακά δικαιώματα γιατί.. έχεις πίστη στην ελευθερη αγορά (!?) . Οπότε ναι, κατάλαβα τι εννοούσες, εργασιακό μεσαίωνα.

 

Ξέρεις πως έφτασε εκεί? θυμάσαι που ήταν πριν από 30 χρόνια? Η Κίνα τι είχε? Πλυθησμό.. Οπότε τι έκανε? Τους σκότωσε στη δουλεία στα σύγχρονα Gulag της Foxconn et al, ρύπανε τον αέρα της σε σημείο που δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις έξω, εκτελούσε κόσμο αβέρτα για αδικήματα διαφθοράς κτλ..

Σήμερα όμως έχει τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα, κάνει επενδύσεις, δυτικοποιεί την αγορά και την κοινωνία της, το βιοτικό επίπεδο σιγά σιγά ανεβαίνει..

 

Αλλά με τι κόστος? Με γενιά γεννήθηκε, έζησε και πέθανε (κάποιοι αυτοκτόνουσαν κίολας) στο Gulag. Ήταν απαραίτητο? Εγώ πιστεύω ναι... Αυτό δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας, πιστεύει πως θα φτιάξει τα αυτονόητα και σε μια νύχτα θα γίνουμε δυτική οικονομία.

Χαχαχα, έτσι όπως τα λες, συμπεραίνω ότι όλα καλά ήταν επί Μάο, οι σκοτωμοί και το μαμήσι άρχισαν φυσιολογικά με την .. δυτική οικονομία

Link to comment
Share on other sites

Δε χρειάζονται άστρα, καταφέρνει μόνος του να γελοιοποίειται.

“Ο λαός καταλαβαίνει, με ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης, πού θα μας οδηγήσει αυτή η παράλογη περιπέτεια. Όσοι συντάσσονται στην άρνηση εκλογής, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου... Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται να πει ότι 'δεν ήξερε'. Θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν” προειδοποιεί ο πρωθυπουργός.

“Η άρνηση εκλογής Προέδρου αποτελεί πολιτικό εκβιασμό, ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, θέλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή... Κάνω τα πάντα για να αποφευχθούν οι εκλογές γιατί το επιβάλει το εθνικό συμφέρον. Φτύσαμε αίμα να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια” προσθέτει.

“Θανάσιμοι κίνδυνοι περικλείουν τα ανόητα νταηλίκια που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας... Όσοι επιδιώκουν εκλογές ή είναι ανόητοι, ή εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα” σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Κι ας μη μιλήσουμε για την "συνέντευξη" στην νεριτ, που ήταν διάγγελμα κατά του Σύριζα. Μέχρι κι η ΕΣΗΕΑ τους έκραξε.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα «δημόσια» τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως «συνέντευξη» το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια».

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Myralis τα παραλειπομενα, που τόσο με μανία θέλεις να μάθεις, είναι η γραφειοκρατια και η διαφθορά. Αν πιστεύεις ότι δεν έχουν αναφερθεί 1000 φορές ως σημαντικά προβλήματα, επέτρεψε μου να έχω άλλη οπτική.

Για την φορολόγηση ναυτιλίας που λες. Κάτι τέτοιο να το επιχειρήσεις εν καιρώ κρισης, είναι αυτοκτονικο. Εδώ η Γαλλία ανέβασε φορολογικό συντελεστή στο θεο και τελικά έκανε μια τρύπα στο νερό.

Φαντάσου τώρα πριν 1-2 χρόνια να έλεγες "guys φορολόγηση γιατί ετσι" και να αναγκαζες το δυνατότερο σημείο της οικονομίας σου να κάνει φτερά. Θέλεις να κάνεις αποδοτική αναδιανομη τύπου 1% και obamacare? Ε, το επιχειρείς όταν όλα πηγαίνουν καλά, όχι όταν είσαι στον πάτο. Δεν το θυμάσαι όποτε μπαίνουν ζόρια και περηφανευεσαι ότι θα φέρεις λεφτά και συντάξεις όταν αυτές θα έρθουν ούτως ή άλλως. (παράδειγμα το τελευταίο, όπως και παράδειγμα ήταν ο αριθμός του μισθού που προανέφερα)

Α, και το ότι εξισώνεις το γεγονός ότι ο ρωμανος έγινε role model από τα media, με το αν απειλούσαν οι ναυτιλιακοι ότι θα φύγουν, δείχνει το μέγεθος της ανηθικοτητας.

Τώρα που είδες ότι δεν με ενδιαφέρουν τα εργασιακα δικαιώματα, δεν έχω ιδέα. Μάλλον μπερδεύτηκες εκεί με τις αγορές. Κατέβα από τον ιδεατο κομμουνιστικο αγώνα, μα και ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά κομμουνιστικος είναι τώρα πια.

Link to comment
Share on other sites

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2189093

 

 

Τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και των 280 ατόμων των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν ήταν πρώτο στην ατζέντα των συνδικαλιστών της Αττικό Μετρό. Στο πλαίσιο αυτό, οι τελευταίοι ασκούσαν έντονες πιέσεις σε κόμματα και κοινωνία (μέσω απεργιών, στάσεων εργασίας κτλ) για την επαναπρόσληψη των απολυμένων του 2009.  Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έλαβαν τη δέσμευση ότι το θέμα τους θα «τακτοποιηθεί» με ειδική τροπολογία.

Την τροπολογία αυτή, λοιπόν, είχε φέρει στη Βουλή -«εγκιβωτισμένη» σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών-  η Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον  γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα. Στη διάταξη αυτή ήταν θετικά διακείμενος ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ωστόσο, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απερρίφθη.

Ωστόσο, η τροπολογία επανήλθε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την ίδρυση "Παρατηρητηρίου άνοιας" από  τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Μπούρα και του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα. Αυτή τη φορά, η διάταξη έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Δώστε πόνο !!!! οι λωτοφάγοι βαστάνε ακόμα  !!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ο Καμμένος έχει ήδη διαλέξει υπουργεία με βάση τις δηλώσεις του. Ο Κουβέλης σερφάρει στο internet και ψάχνει παλιές φωτογραφίες και βίντεο με την προεδρική καρέκλα για να αγοράσει ριχτάρια (να μην σκονίζεται όταν δεν την χρησιμοποιεί). Η ΧΑ πανηγυρίζει διότι νομίζει ότι θα αλλάξει κάτι με τις εκλογές. Ο Σαμαράς κάνει σαν το μικρό παιδί που θέλει να παίξει 5΄λεπτά ακόμα και δεν τον αφήνουν. Ο Βενιζέλος καταγγέλλει την αντιπολίτευση για το ίδιο πράγμα που αυτός και το κόμμα του κάνανε το 2009. Τελικά φτάσαμε σε ένα σημείο που το μόνο κόμμα που δείχνει σοβαρό, είναι το ΚΚΕ που απλά παίζει την ίδια κασέτα ξανά και ξανά και ξανά.....

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

πεφτει το χρηματιστήριο ...στα ύψη τα spreads... όταν γίνει συνταγματική αναθεώρηση να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίζουμε εντος 2 εβδομάδων να μην ταλαιπωρίομαστε με προγράμματα, συγκεντρώσεις, συνεντεύξεις και διάφορα άλλα φαιδρά....

Έγινε επεξεργασία από sstav
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Τελικά φτάσαμε σε ένα σημείο που το μόνο κόμμα που δείχνει σοβαρό, είναι το ΚΚΕ που απλά παίζει την ίδια κασέτα ξανά και ξανά και ξανά.....

 

έχει λόγους να ακολουθεί αυτή την πρακτική:  :hehe:

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο το σύνταγμα πάντως. Μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση για ένα πλήρως απαξιωμένο θεσμό, και δεν μπορεί να την ρίξει πχ με μια πρόταση μομφής που κατατίθεται ενάντια στην πολιτική της. Μ' άλλα λόγια, μια κυβέρνηση μπορεί να τα κάνει όλα μπορντέλο αλλά να μην μπορείς να τη ρίξεις με τίποτα, και να το καταφέρνεις τελικά με π0Υστι@ -μη κατεβάζοντας υποψήφιο. Τελικά εκτός από τους πολιτικούς, έχουμε και το σύνταγμα που μας αξίζει και μπράβο μας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΟΝ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ.

Μια νέα εποχή απομόνωσης αρχίζει για τη μικρή Ελλάδα.

Όπου να'ναι θα αδειάσουν τα σουπερμάρκετ.

Θα αδειάσουν τα ντουλάπια μας.

Έρχεται πείνα παιδιά.

Έρχεται ζούγκλα!

Πεινασμένοι κλέφτες θα λεηλατούν, ταυλωμένοι βιαστές θα βιάζουν.

Πετρέλαιο;Τι είναι αυτό;Ξυλόσομπες θα καίνε καρέκλες,τραπέζια, καφάσια από μπύρες.

Αιθαλομίχλη.

Εκατομμυρια συνάνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά.Χιλιάδες θα μείνουν χωρίς σπίτι.

Ηλικιωμένοι θα μείνουν χωρίς ρεύμα.Χωρίς νερό.Χωρίς τηλέφωνο.

Τα νοσοκομεία δε θα έχουν γιατρούς.

Δε θα έχουν φάρμακα.

Πάει και το free wifi.

 

 

Και σε 2-3 μήνες που οι μεγαλοκαρχαρίες θα βρουν πάλι χρηματοδότες, θα αγοράσουν πάλι κοψοχρονιά τις εταιρίες που πούλησαν σήμερα, αύριο μεθαύριο...

Λεφτά από το ΤΙΠΟΤΑ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ενώ με την πολιτική σταθερότητα των Σαμαρα-Βενιζελου ήξερες ότι η χώρα πάει υπέροχα και η ανάπτυξη είχε έρθει, απλά είχε συννεφιά και δεν την βλεπαμε.

Δεν ανάγω το θέμα σε πολιτικό όπως εσύ.. Το ποστ μου δεν έχει καμία πολιτική θέση μέσα.

Δεν είπα πως ήμασταν καλά μέχρι τώρα.. Είπα πως δεν έχω ιδέα τι θα γίνει στο μέλλον.. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως αυτά που λέει πως θα κάνει ο Σύριζα δεν γίνονται.

Οπότε  ή θα

α) κάνει λιγότερα ή και καθόλου

β) θα έρθει σε ρίξη με τους Ευρωπαϊους με ό,τι συνέπεις μπορεί να έχει αυτό

γιατί δεν μπορούμε να έχουμε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα γεμάτη σίγουρα όποια κίνηση γίνει θα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος στις εκλογές, ποιά κυβέρνηση θα σχηματιστει, ποιές συνεργασίες θα γίνουν κτλ

 

Γενικά είναι πολλά να γίνουν και μένει να δούμε

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.