Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Τελικα we agree to disagree.  

 

Μερικοι φοβούνται (δικαιως) το αγνωστο. Σεβαστο. Απο την άλλη, κάποιοι δεν αντεχουν την ανθρώπινη εξαθλιώση που βλεπουν γυρω τους. Το ποιο θα ειναι το αποτελεσμα δεν το γνωριζω, απλα μονο ελπιζω. Τουλάχιστον δεν εριξα ταφοπλακα στην ελπιδα.

 

@karmen1983, δικαίως αναρωτιέσε τι θα κανει ο κυρ Πετρος που εχει δουλεψει μια ζωη για τα Χ λεφτα που εχει στην τραπεζα. Υποθέτω ομως οτι ο κυρ Πετρος δεν εχει 300.000+ στην τραπεζα. Γιατι αν εχει τοτε θα επρεπε να σκεφτει και να ρωτησει, να μαθει και να αποφασίσει πως θα τα προστατεψει. Στην Ευρωπη ζει ο κυρ Πετρος, εχει και ευρωπαϊκες τράπεζες να τα βαλει, λεω εγω τωρα.

Επίσης αν νομιζεις ή υποθέτεις οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των επιχειρησεως κρατανε τα λεφτα (αν εχουν) σε τράπεζα, τοτε ας κοιταξουν τι πρεπει να κανουν για να τα προστατευσουν. Γιατι δεν γινεται να θες Ευρωπη και ευρω και κοινη αγορα και ολα τα χαϊλικια που σε κανουν ευρωπαίο χωρις να χρησιμοποιεις τα εργαλεια που σου δινει η συμμετοχη σε αυτο το club.

 

Βεβαια το ερωτημα ειναι, ΑΝ γυρισει στo New GRD το ελληνικο κρατος, θα εχουν θεμα οι επιχειρησεις ή απλα θα βρουνε αλλη μια προφαση για να λενε οτι "ξες δεν εχω και παθαμε ζημια;" Γιατι η πρωση των μισθων και η απορυθμιση της αγορας εργασιας ειχε σαν αποτελεσμα την αυξηση του καθαρου περιθωρίου κερδους και οχι της πτωσης των τιμων.

 

 

Αν δεν δείξουμε τον πρέπον ενθουσιασμό το κοιτάμε μοιρολατρικά. Επίσης θα πρέπει de facto να δεχτούμε ότι η νέα κυβέρνηση θα διαφέρει από τις προηγούμενες. Και θα πρέπει να το αποδεχτούμε προκαταβολικά, διότι αλλιώς το κοιτάμε μοιρολατρικά. Αν δεν είναι άσπρο είναι μαύρο, αν δεν είναι μαύρο είναι άσπρο. Αυτό που έγραψα πιο πάνω δεν ισοδυναμεί με "είναι όπως οι προηγούμενοι". Αλλά ακόμα και η φράση "ας κρατάμε μικρό καλάθι", τελικά μεταφράζεται σε μοιρολατρία και σε τελικά συμπεράσματα εις βάρος της νέας κυβέρνησης.

 

Εσύ μπορείς να λες ότι θέλεις. Εγώ είμαι στον κατάλογο των 3000000 ανέργων και σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να ξέρω "ΤΙ ***** ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ;" Εσύ μπορεί να έχεις κάνει τις καβάτζες σου, μπορεί να υπολογίζεις σε κέρδος αν κάτι πάει πολύ πιο στραβά, μπορεί να μην έχεις επιπτώσεις ακόμα και αν αύριο καταστραφούμε εντελώς ως χώρα. Δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτός ο οποίος λέει "ΤΙ ***** ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ;" παίζει το μέλλον το δικό μου και των 3000000 στα ζάρια, διότι στην τελική "ΤΙ ***** ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ;"

 

 Και πρεπει δηλαδη να δεχθουμε προκαταβολικα οτι και αυτοι ειναι καλοπαιδα και ξεφτυλισμενοι σαν τους προηγουμενους ε; Οτι δεν θα κανουν τιποτα απο αυτα που ειπαν και οτι αν κανουν θα τα κανουν χειροτερα; Δεν παιζω με το μελλον κανενος. Δεν ειναι δικο μου το μελλον για να παιξω. Δεχομαι το εκλογικο αποτελεσμα των δημοκρατικων εκλογων και περιμενω να δω τι θα γινει. Προτεινω να κανεις το ιδιο μιας και αμφοτεροι δεν μπορουμε να κανουμε κατι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επικροτεί μέχρι τώρα και τις αποφάσεις της. Όλοι όσοι δεν συμφωνείτε ή θίγεστε από αυτές δυστυχώς έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.

Για όσους πιστεύουν ότι μπορούμε να αντιπαρατεθούμε με τους Πρώσους δηλαδή την άρχουσα τάξη της Γερμανίας επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ευελιξία, παραθέτω το απόφθεγμα του Keynes ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει την χώρα τους μετά τον 1ο παγκόσμιο.

 

«Ο γερμανός δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα, παρά μόνο τον εκφοβισμό - δεν δείχνει καμία απολύτως γενναιοδωρία ή ενδοιασμό στις διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει πλεονέκτημα που δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί, κανένα σημείο στο οποίο δεν θα ξέπεφτε χάριν του κέρδους, ενώ είναι άνευ τιμής, υπερηφάνειας ή οίκτου.

Ώς εκ τούτου, δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματεύεσαι με έναν Γερμανό ή να συμφιλιώνεσαι μαζί του - πρέπει να του υπαγορεύεις αυτά που θέλεις. Υπό οποιουσδήποτε άλλους όρους, δεν θα σε σέβεται ή δεν θα τον εμποδίσεις από το να σε εξαπατήσει»

John Maynard Keynes

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

[...].

 

Στο θέμα τώρα και μετά τα όσα έγιναν. Σας βλέπω και μιλάτε ότι δεν έχει πιο κάτω με την ευρώπη και επόμενη λύση αν δεν θέλουν οι ευρωπαίοι είναι να γυρίσουμε στην δραχμή. Αυτό πρακτικά τι σημαίνει; Πιστεύετε ότι επι δραχμής ήμασταν ωραίοι και καλά; Όχι απλά δεν είχε προλάβει να σκάσει η φούσκα. Εστω ότι γυρίζουμε λοιπόν και αρχίζουμε να τυπώνουμε την καλή μας τη δραχμή και αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι.

 

Αλήθεια με τον πληθωρισμό τι θα γίνει κατά την αλλαγή αλλά και μετά απο ένα μήνα; Πόσο λέτε να στοιχίζει ένα σουβλάκι; Πόσα μηδενικά να έχει άραγε η απόδειξη που θα σου κόψει το σουβλατζίδικο;

[...]

 

 

επίσημη (καραεπίσημη) χρεωκοπία, να μην πληρώνονται οι συντάξεις για Χ μήνες/βδομάδες να γυρίσουμε στην δραχμούλα και να υποστούμε τις συνέπειες όταν οι οικονομία μας έχει ελλείματα. Δεν θα με ενδιαφέρει να αγοράσω iphone προφανώς. Με ενδιαφέρει όμως να μην γίνουμε Βουλγαρία/Βενεζουέλα.

[...]

 

 

[...]

Εσύ μπορείς να λες ότι θέλεις. Εγώ είμαι στον κατάλογο των 3000000 ανέργων και σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να ξέρω "ΤΙ ***** ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ;" Εσύ μπορεί να έχεις κάνει τις καβάτζες σου, μπορεί να υπολογίζεις σε κέρδος αν κάτι πάει πολύ πιο στραβά, μπορεί να μην έχεις επιπτώσεις ακόμα και αν αύριο καταστραφούμε εντελώς ως χώρα. Δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτός ο οποίος λέει "ΤΙ ***** ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ;" παίζει το μέλλον το δικό μου και των 3000000 στα ζάρια, διότι στην τελική "ΤΙ ***** ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ;"

 

Ακούγεται πολύ η καταστροφολογία της δραχμής.

Προσωπικά μου αρέσει το ευρώ και προσωπικά σαφώς με συμφέρει μια πολιτική που μας κρατάει στο ευρώ (δεν χρωστάω, μικροκαταθέσεις κλπ.).

Δεν μπορώ να παραγνωρίσω όμως ότι υπάρχουν δύο δρόμοι:

η φτωχοποίηση με ευρώ

η φτωχοποίηση με δραχμές

 

Ο πρώτος δρόμος είναι αυτός που ακολουθούμε ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Ανταγωνιστικοί σημαίνει ότι πραγματικές επενδύσεις στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, και ότι ο μόνος τρόπος είναι εργάτες πολύ χαμηλού μισθού και χαμηλής εξειδίκευσης (σερβιτόροι στην τουριστική βιομηχανία, εργάτες στα χωράφια κλπ.). Ακόμη και οι μέσης / υψηλής εξειδίκευσης (π.χ. ΠΕ καθηγητές κλπ.) θα δουν μείωση του μισθού τους σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Μια σύνταξη ανταγωνιστική για παράδειγμα είναι 150-200 ευρώ. Τόσα παίρνει η Τσέχα γιαγιά - πρώην ανειδίκευτη, τόσα και η Σλοβάκα. Η Ελληνίδα γιαγιά με 200 ευρώ δεν θα μπορεί να ζήσει αλλά αυτό δεν φαίνεται να μας απασχολεί.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να μπει ένα τέλος είναι απόλυτα σωστή. Το πώς, είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, ακολουθώντας όμως τις επιταγές της Γερμανίας τα 200 ευρώ σύνταξη και τα 500 ευρώ κύριο μισθό να τα έχουμε στανταράκι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην Κίνα το 500ευρο είναι γύρω στα 700-800 σήμερα που μιλάμε (και επειδή λέμε για μισθούς Κίνας), όταν πρόκειται για λίγο υψηλότερες θέσεις από ανειδείκευτους εργάτες.

 

Ο δεύτερος δρόμος είναι αυτός που θα έπρεπε να έχουμε ακολουθήσει από τη στιγμή που η Γερμανία δεν θέλει να εκδόσει ομόλογα. Έξοδος από την ΟΝΕ και δικό μας νόμισμα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με την πρώτη περίπτωση, δηλαδή διεθνής αγοραστική δύναμη του συνταξιούχου των 1000 ευρώ θα είναι 200 ευρώ, υπολογίζοντας μια μεγάλη υποτίμηση 500%, αλλά στην εσωτερική αγορά ο μισθός θα είναι 350.000 δρχ. Με τις 350.000 δρχ. θα μπορεί να καλύπτεται: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Τρόφιμα made in Greece και γενικά προϊόντα made in Greece. 

Αυτό θα δώσει τρομερή ώθηση στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας (αγρότες κλπ.) και θα μετασχηματίσει τη λάθος οικονομία που χτίζουμε (τριτογενή στα πρότυπα του London City) σε μία πιο ρεαλιστική για μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα. Με την επίσημη χρεοκοπία δε, ξεχνάμε και το θέμα του χρέους ξεκινώντας από μηδενική βάση. Το τεράστιο πρόβλημα αυτής της μεθόδου είναι τα χρόνια της φτώχιας. Το πρώτο εξάμηνο, ο πρώτος χρόνος κλπ. Δεν ξέρω πόσοι θα αντέξουν, αλλά δεν πιστεύω ότι ο αργός θάνατος είναι η καλύτερη λύση.

 

Καλώς ή κακώς από τη στιγμή που η εξίσωση εντός της Ε.Ε. (τα οράματα του παρελθόντος νομίζω τα έχει γκρεμίσει η κυρία Αγκέλα και κανείς δεν τολμάει να μιλήσει απέναντί της πλην του μικρού Γαλατικού χωριού) είναι ένα μακρινό όνειρο που πήγε και πολλά χρόνια πίσω με την ένταξη των πρώην σοβιετικών επαρχειών, η θέση της Ελλάδας θα πρέπει να διαφοροποιηθεί ως προς το δικό της συμφέρον. Τέρμα τα Δουβλίνα 2, τέρμα οι ποσοστώσεις σε αλιεία / αγροτική παραγωγή, τέρμα τα εξαγωγικά εμπάργκο προς τους εχθρούς της κομισιόν και τέρμα το όνειρο.

 

Όσοι πιστεύουν ότι η Γερμανία θεωρεί ότι η Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο από το 1, δηλαδή 150 ευρώ σύνταξη και 500 ευρώ μισθό, νομίζω γελιούνται. Αν αυτό είναι η 'σίγουρη λύση', η 'εγγύηση σταθερότητας' κλπ., ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

narta μη λες ότι για εμενα μόνο ότι είναι άγνωστο...και για σένα είναι...εκτός εάν ήσουν κάτοικος Αργεντινής ή στην Ελλάδα επί Χαριλάου Τρικούπη :) .

 

Έχω πεί σε παλαιά ποστ μου ότι ελπίζω να τα καταφέρουν για χάρην όλων μας. Όπως και στο τελευταίο μου. Άρα ελπίζω. Αμφιβάλλω όμως ότι θα πετύχουν. Άμα πετύχουν θα είναι σαν να κερδίζουμε ΟΛΟΙ το τζόκερ.

 

Μακάρι. Θα το δουμε σύντομα...

Link to comment
Share on other sites

Μερικοι φοβούνται (δικαιως) το αγνωστο. Σεβαστο. Απο την άλλη, κάποιοι δεν αντεχουν την ανθρώπινη εξαθλιώση που βλεπουν γυρω τους. Το ποιο θα ειναι το αποτελεσμα δεν το γνωριζω, απλα μονο ελπιζω. Τουλάχιστον δεν εριξα ταφοπλακα στην ελπιδα.

Μην ισοπεδώνεις την άποψη του άλλου, ως φόβο απέναντι στο άγνωστο, μην τους βαφτίζεις ως αναίσθητους που μπορούν και αντέχουν την εξαθλίωση γύρω τους, μην βγάζεις το συμπέρασμα ότι έχουν ρίξει ταφόπλακα στην ελπίδα. Βασικά μην υποβαθμίζεις τον συνάνθρωπό σου για να δείξεις παράλληλα μια κάποια ανωτερότητά. Διότι αυτό κάνεις.

 

Το άγνωστο μπορεί να είναι 100 φορές χειρότερο από το γνωστό, όχι για αυτόν που θα το επιβάλει ή που θα το επιλέξει ή που θα το στηρίξει, αλλά για αυτούς που δεν θα μπορούν να το αποφύγουν. Και σε αυτή την περίπτωση θα είναι αδύνατον να μην μπορείς να διακρίνεις την εξαθλίωση διότι θα βρίσκεται παντού. Και όταν λέω παντού, εννοώ παντού. Σήμερα μπορεί να μην την βλέπεις σε μέρη όπου ο κόσμος βγαίνει και διασκεδάζει στο βαθμό που μπορεί. Να μην την βλέπεις στους ανθρώπους που έχουν δουλειά. Μια θεωρητικά καλή δουλειά. Αύριο μπορεί να την βλέπεις στα πρόσωπα όλων. Ανεξαιρέτως. Και θα πρέπει πραγματικά να κατανοήσεις την διαφορά της ελπίδας με τον ενθουσιασμό. Όλοι ελπίζουν. Ασχέτως του επιπέδου του ενθουσιασμού που επιδεικνύουν.

 

 

Και πρεπει δηλαδη να δεχθουμε προκαταβολικα οτι και αυτοι ειναι καλοπαιδα και ξεφτυλισμενοι σαν τους προηγουμενους ε; Οτι δεν θα κανουν τιποτα απο αυτα που ειπαν και οτι αν κανουν θα τα κανουν χειροτερα;

Άλλα σου γράφω, αλλά λες. Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Βάζεις λόγια στο στόμα μου που λένε το αντίθετο από αυτό που σου έγραψα.

 

 

Δεν παιζω με το μελλον κανενος. Δεν ειναι δικο μου το μελλον για να παιξω.

Επειδή ακριβώς δεν είναι δικό σου το μέλλον θα πρέπει να το σκέφτεσαι διπλά όταν λες "Πόσο χειρότερα να πάμε"  βγάζοντας μια σιγουριά ότι δεν μπορούμε να πάμε χειρότερα.

 

Δεχομαι το εκλογικο αποτελεσμα των δημοκρατικων εκλογων και περιμενω να δω τι θα γινει.

Η συντριπτική πλειοψηφία το δέχεται. Εκτός από κάποιους που τρέχουν να το αποδεχτούν μόνο όταν το αποτέλεσμα έχει ευνοήσει το δικό τους κόμμα.

 

Προτεινω να κανεις το ιδιο μιας και αμφοτεροι δεν μπορουμε να κανουμε κατι.

Προτείνω να σταματήσεις να μου ρίχνεις λάσπη ώστε να φαίνεσαι πιο καθαρός.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Γουσταρεις αποτυχία της κυβερνησης με τα χιλια ε; Πατριώτης και ετσ'

 

Χωρίς ίχνος ειρωνείας, διαφωνώ. Είχε φύγει από την προηγούμενη δουλειά του, στο Η.Β. γιατί θεωρούσε ότι οι τακτικές τους ήταν αντίθετες με το συμφέρον της Ελλάδας. Επί τη ευκαιρία, πότε έφυγες ρε @LL_NEO γιατί με τις ημερομηνίες δεν τα πήγαινα ποτέ καλά;

Link to comment
Share on other sites

Μην ισοπεδώνεις την άποψη του άλλου, ως φόβο απέναντι στο άγνωστο, μην τους βαφτίζεις ως αναίσθητους που μπορούν και αντέχουν την εξαθλίωση γύρω τους, μην βγάζεις το συμπέρασμα ότι έχουν ρίξει ταφόπλακα στην ελπίδα. Βασικά μην υποβαθμίζεις τον συνάνθρωπό σου για να δείξεις παράλληλα μια κάποια ανωτερότητά. Διότι αυτό κάνεις.

 

Μα δεν εινια φοβος απεναντι στο αγνωστο; Προσωπικα εχω ελπιδα απεναντι στο αγνωστο. Μπαινεις σε ενα σκοτεινο δωμάτιο και αλλος μπαινει με φοβο και αλλος με σκοπο να ανοιξει το φως. Μπορει να εχει τερας ανθρωποφάγο, μπορει να εχει και εναν αγαθο γιγαντα. Δεν ξερω τι έχει. Θα το ΔΩ και μετα θα το αντιμετωπίσω.

Δεν βαφτισα κανεναν αναισθητο. Απλα αναφερομαι σε εμενα. Μιλάω για εμενα. Οπως τα βλεπω εγω. Μενω επαρχια και ανθρωπο να τρωει απο σκουπίδια ειδα πρωτη φορα στην ζωη μου πριν 3 χρόνια. Και δεν το γουσταρω, δεν το αντεχω, δεν μ' αρεσει. Τι να κανω δηαλδη, τα στραβα ματια επειδη, well sh1t happens? Δεν το κανω. Ειμαι λαϊκιστης, ελπιδοφορος ονειροπαρμενος μ@κ@κ@ς. Ας ειναι...

 

Το άγνωστο μπορεί να είναι 100 φορές χειρότερο από το γνωστό, όχι για αυτόν που θα το επιβάλει ή που θα το επιλέξει ή που θα το στηρίξει, αλλά για αυτούς που δεν θα μπορούν να το αποφύγουν. Και σε αυτή την περίπτωση θα είναι αδύνατον να μην μπορείς να διακρίνεις την εξαθλίωση διότι θα βρίσκεται παντού. Και όταν λέω παντού, εννοώ παντού. Σήμερα μπορεί να μην την βλέπεις σε μέρη όπου ο κόσμος βγαίνει και διασκεδάζει στο βαθμό που μπορεί. Να μην την βλέπεις στους ανθρώπους που έχουν δουλειά. Μια θεωρητικά καλή δουλειά. Αύριο μπορεί να την βλέπεις στα πρόσωπα όλων. Ανεξαιρέτως. Και θα πρέπει πραγματικά να κατανοήσεις την διαφορά της ελπίδας με τον ενθουσιασμό. Όλοι ελπίζουν. Ασχέτως του επιπέδου του ενθουσιασμού που επιδεικνύουν.

 

Αυτοι που τωρα δεν μπορουσαν να αποφυγουν τις απολυσεις που εγιναν; Την γιαγια που δεν βγαινει ουτε στα φαρμακα και με δακρυα ζηταει απο το παιδι λεφτα; το παιδι που ο πατερας δεν εχει δουλεια και τρωει μια φορα την ημερα; Αυτοι τι απεφυγαν; Δεν εξαθλιώθηκαν ΗΔΗ; Σε αυτους τί λες; Τί θα τους φοβισει; Ή ειναι λιγοι και δεν μετρανε;

 

Βλεπουμε τα πραγματα διαφορετικα. Μπορει η κυβερνηση να φαει τα μουτρα της. Και τα δικα μας μαζι. Και να τρωμε φακες. Και να μην τρωμε καν. Αθλια θα ειναι. Αλλα οπως ειπε καποιος, καλυτερα ξαφνικος θανατος παρα αργη εξαθλιωση.

Επειδή ακριβώς δεν είναι δικό σου το μέλλον θα πρέπει να το σκέφτεσαι διπλά όταν λες "Πόσο χειρότερα να πάμε"  βγάζοντας μια σιγουριά ότι δεν μπορούμε να πάμε χειρότερα.

Η συντριπτική πλειοψηφία το δέχεται. Εκτός από κάποιους που τρέχουν να το αποδεχτούν μόνο όταν το αποτέλεσμα έχει ευνοήσει το δικό τους κόμμα.

 

Προτείνω να σταματήσεις να μου ρίχνεις λάσπη ώστε να φαίνεσαι πιο καθαρός.

 

Ειπά πόσο, οχι οτι δεν. Μπορει να εχει και χειροτερα. Αλλα ποσο; Μπορει να εχει κιαλλο μεχρι να πιασουμε πατο, αλλα ποσο; 

 

Τελος αν θεωρεις λασπη αυτα που λεω, κανεις λαθος. Δεν εχω αναγκη να δειξω οτι ειμαι καθοαρος, αμεμπτος, αυθεντια ή οτιδηποτε. Υποστηριζω την γνωμη μου και τιποτα αλλο.

Link to comment
Share on other sites

Μερικοι φοβούνται (δικαιως) το αγνωστο. Σεβαστο. Απο την άλλη, κάποιοι δεν αντεχουν την ανθρώπινη εξαθλιώση που βλεπουν γυρω τους. Το ποιο θα ειναι το αποτελεσμα δεν το γνωριζω, απλα μονο ελπιζω. Τουλάχιστον δεν εριξα ταφοπλακα στην ελπιδα.

 

Το παραπάνω υπονοεί ότι κάποιοι αντέχουν την ανθρώπινη εξαθλίωση που βλέπουν γύρω τους και κάποιοι (οι ίδιοι; ) έχουν ρίξει ταφόπλακα στην ελπίδα. Ίσως να μην ήταν η πρόθεσή σου να προσβάλλεις όσους έχουν αντίθετη άποψη, αλλά γι αυτήν την αναφορά έχεις συγκεντρώσει -δικαιώς- αντιδράσεις.

 

Ευτυχώς εδώ μέσα δεν έχουμε φανατικούς που προτιμούν να βουλιάξει τώρα το καράβι για να μην φανεί ότι ήταν μάπα ο προηγούμενος καπετάνιος, αλλά το γραπτό κείμενο θέλει και λίγο περισσότερη προσοχή στη διατύπωση.

 

Ειρήνη υμίν και πάμε παρακάτω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μα δεν εινια φοβος απεναντι στο αγνωστο; Προσωπικα εχω ελπιδα απεναντι στο αγνωστο. Μπαινεις σε ενα σκοτεινο δωμάτιο και αλλος μπαινει με φοβο και αλλος με σκοπο να ανοιξει το φως. Μπορει να εχει τερας ανθρωποφάγο, μπορει να εχει και εναν αγαθο γιγαντα. Δεν ξερω τι έχει. Θα το ΔΩ και μετα θα το αντιμετωπίσω.

Ένα ασφαλές περιβάλλον όπως το σπίτι, όπου η πιθανότητα να υπάρχει ένα τέρας μέσα είναι μικρή, είναι μάλλον αισιόδοξο παράδειγμα.

Εγώ θα έδινα ένα άλλο παράδειγμα.

Αυτή τη στιγμή είμαστε στην έρημο. Μπορούμε να πάρουμε τον αργό δρόμο και να φτάσουμε τελικά στον προορισμό μας ή να πεθάνουμε στην διαδρομή επειδή έχουμε υπολογίσει λάθος τις προμήθειές μας ή επειδή αγνοούμε άλλους κινδύνους που υπάρχουν μπροστά μας ή να επιλέξουμε τον γρήγορο δρόμο, ο οποίος περνάει μέσα από ναρκοπέδιο.

Αυτή τη στιγμή έχουμε επιλέξει το ναρκοπέδιο. Αν δεν πατήσουμε νάρκη, τότε προφανώς ακολουθήσαμε τον σωστό δρόμο και θα φτιάξουμε 15 αγάλματα αυτού που επέλεξε αυτόν τον δρόμο. Αν πατήσουμε νάρκη, φταίει αυτός που έσπειρε το ναρκοπέδιο ή εμείς που επιλέξαμε να περάσουμε μέσα από αυτό;

 

 

Δεν βαφτισα κανεναν αναισθητο. Απλα αναφερομαι σε εμενα. Μιλάω για εμενα. Οπως τα βλεπω εγω. Μενω επαρχια και ανθρωπο να τρωει απο σκουπίδια ειδα πρωτη φορα στην ζωη μου πριν 3 χρόνια. Και δεν το γουσταρω, δεν το αντεχω, δεν μ' αρεσει. Τι να κανω δηαλδη, τα στραβα ματια επειδη, well sh1t happens? Δεν το κανω. Ειμαι λαϊκιστης, ελπιδοφορος ονειροπαρμενος μ@κ@κ@ς. Ας ειναι...

Ο τρόπος που το εξέφρασες την πρώτη φορά ήταν σαν να δείχνεις με το δάκτυλο όλους τους άλλους, που δεν συμμερίζονται την άποψή σου. Αν πάλι πιστεύεις ότι ο περισσότερος κόσμος διαφέρει από τον άνθρωπο που περιγράφεις εδώ. στο bold, κάνεις μεγάλο λάθος. Ο κόσμος μπορεί να επιλέξει να κάνει κάποιες διαφορετικές επιλογές από ότι εσύ, ακόμα και αν γενικά σκέφτεται όπως εσύ. Μπορεί επίσης να επιλέξει να περιμένει πριν βγάλει συμπεράσματα. Αυτό δεν δείχνει μοιρολατρία.

 

Αυτό που βλέπω εγώ είναι, μετά από κάθε εκλογή τον κόσμο με σημαιάκια και τεράστια χαμόγελα να ακούει και να πιστεύει τις προγραμματικές δηλώσεις ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ και τέσσερα χρόνια μετά να μουτζώνει και να βρίζει. Ίσως αν υπήρχε λιγότερος ενθουσιασμός στην αρχή μιας τετραετίας, να υπήρχαν λιγότερες μούντζες και πιο ώριμη σκέψη για το ποιον να ψηφίσει στο τέλος αυτής. Το σχόλιο αυτό δεν έχει να κάνει με την παρούσα κυβέρνηση, δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η παρούσα κυβέρνηση. Το σχόλιο αυτό είναι γενικό και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το που θα είμαι σε τέσσερα χρόνια, όχι το ποιος θα με έχει πάει εκεί, το πως θα λέγεται αυτός και το αν θα φοράει ή όχι γραβάτα. Πολλά από τα σχόλια που κάνω είναι γενικά και ακομμάτιστα, αλλά δυστυχώς πολλοί ψάχνουν να βρουν κρυμμένα κομματικά μηνύματα μέσα σε αυτά και εγώ καλούμαι να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

 

Αυτοι που τωρα δεν μπορουσαν να αποφυγουν τις απολυσεις που εγιναν; Την γιαγια που δεν βγαινει ουτε στα φαρμακα και με δακρυα ζηταει απο το παιδι λεφτα; το παιδι που ο πατερας δεν εχει δουλεια και τρωει μια φορα την ημερα; Αυτοι τι απεφυγαν; Δεν εξαθλιώθηκαν ΗΔΗ; Σε αυτους τί λες; Τί θα τους φοβισει; Ή ειναι λιγοι και δεν μετρανε;

Σίγουρα δεν θα πάω να τους πω "Μην ανησυχείτε. Το καράβι αλλάζει ρώτα και είτε θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα, είτε θα έχετε παρέα αύριο και όλους τους υπόλοιπους Έλληνες". Κοίτα, σκ@τ@ είμαστε, σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Και αυτά που περιγράφεις τα βλέπω όχι απλά σε φίλους και γνωστούς, αλλά και σε μένα. Δεν είμαι όμως από αυτούς που θα παίξει χωρίς δεύτερη σκέψη στα ζάρια το μέλλον αυτών που δεν έχουν καταστραφεί, αν η πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση για μένα είναι μικρή. Ναι είμαι ηλίθιος εδώ. Το παραδέχομαι.

 

Βλεπουμε τα πραγματα διαφορετικα. Μπορει η κυβερνηση να φαει τα μουτρα της. Και τα δικα μας μαζι. Και να τρωμε φακες. Και να μην τρωμε καν. Αθλια θα ειναι. Αλλα οπως ειπε καποιος, καλυτερα ξαφνικος θανατος παρα αργη εξαθλιωση.

Όχι, όχι ξαφνικός θάνατος. Διότι μετά τον ξαφνικό θάνατο δεν ακολουθάει κατά κανόνα η ανάσταση. Αν η εναλλακτική σου δίνει χρόνο, την επιλέγεις. Και βέβαια κανείς λογικός άνθρωπος δεν θέλει η κυβέρνηση να φάει τα μούτρα της. Μακάρι ο Αλέξης να κυβερνάει 30 χρόνια. Θα είναι επειδή θα έχει πετύχει αυτός και μέσα από αυτόν, όλοι μας. Απλά, ξαναλέω, κρατάμε μικρό καλάθι, ώστε στο τέλος να μπορούμε να κρίνουμε ποιο ψύχραιμα και ποιο σοφά, όχι μόνο το τι έκανε η κυβέρνηση αυτή εδώ, αλλά και το ποιος θα την διαδεχτεί αν δεν τα καταφέρει.

EDIT

Ειπά πόσο, οχι οτι δεν. Μπορει να εχει και χειροτερα. Αλλα ποσο; Μπορει να εχει κιαλλο μεχρι να πιασουμε πατο, αλλα ποσο;

Αυτό είναι καλό να μην το μάθουμε. Εδώ που είμαστε καλό θα είναι να μην το μάθουμε. Δεν είναι ότι το χειρότερο από το σήμερα ισοδυναμεί με μία Ferrari στο γκαράζ αντί για δύο. Μου περιγράφεις όλους αυτούς που υποφέρουν σήμερα. Το χειρότερο δεν θέλουμε να το δούμε. ΚΑΝΕΙΣ.

 

Τελος αν θεωρεις λασπη αυτα που λεω, κανεις λαθος. Δεν εχω αναγκη να δειξω οτι ειμαι καθοαρος, αμεμπτος, αυθεντια ή οτιδηποτε. Υποστηριζω την γνωμη μου και τιποτα αλλο.

Ναι αλλά βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου. Σου λέω κόκκινο και μου λες "Εσύ μπορεί να υποστηρίζεις το πράσινο μπλα μπλα μπλα". Εντάξει, ίσως να μην κατάλαβες και το τι έγραψα. Αυτή τη στιγμή μάλλον περισσότερο γράφουμε παρά σκεφτόμαστε.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι ότι ο "αργός δρόμος που στο τέλος φθάνεις στον προορισμό σου" στο παράδειγμά σου δεν υπάρχει.
Γιατί ο "αργός" δρόμος που λες είναι ο μέχρι πρότινως.

Δρόμος καθαρά και αποκλειστικά φοροεισπρακτικός ο οποίος μόνο πρός τα κάτω μπορεί και θα σε πάει ( όχι μόνο επειδή δεν έχεις άλλα έσοδα, αλλά και επειδή είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ πως θα μειώνονται κάθε χρόνο οι εισπράξεις σου ακόμα και αν δεν μεταβάλεις τους φόρους, γιατί πολύ απλά κόσμος χάνει την δουλειά του, άλλοι που πλήρωναν μέχρι στιγμής οκ βγάζοντας όμως από τα 5-10-15 χιλιάρικα που με θυσίες είχανε κάνει στην άκρη για κάποι ανάγκη/γιατρούς φτού και μακριά, τα οποία όμως μειώθηκαν ή και τελείωσαν, οπότε του χρόνου ο κυρ. Νίκος δεν θα μπορεί να εξοφλήσει την εφορία, μείον έσοδα, μείον και άλλους που έχασαν την δουλειά τους, κλπ κλπ ).

 

Ακραίο παράδειγμα του τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις έστω σαν leverage ? ( αν όχι και να το κάνεις πραγματικά )
Συνεργασία με τους διαβόλους ( Ρωσία, Κίνα ).

Τότε να δείς σκούξιμο οι Ευρωπέοι και η αμάμητη κοντοπιθαρούλα.

 

Ένα ασφαλές περιβάλλον όπως το σπίτι, όπου η πιθανότητα να υπάρχει ένα τέρας μέσα είναι μικρή, είναι μάλλον αισιόδοξο παράδειγμα.
Εγώ θα έδινα ένα άλλο παράδειγμα.
Αυτή τη στιγμή είμαστε στην έρημο. Μπορούμε να πάρουμε τον αργό δρόμο και να φτάσουμε τελικά στον προορισμό μας ή να πεθάνουμε στην διαδρομή επειδή έχουμε υπολογίσει λάθος τις προμήθειές μας ή επειδή αγνοούμε άλλους κινδύνους που υπάρχουν μπροστά μας ή να επιλέξουμε τον γρήγορο δρόμο, ο οποίος περνάει μέσα από ναρκοπέδιο.
Αυτή τη στιγμή έχουμε επιλέξει το ναρκοπέδιο. Αν δεν πατήσουμε νάρκη, τότε προφανώς ακολουθήσαμε τον σωστό δρόμο και θα φτιάξουμε 15 αγάλματα αυτού που επέλεξε αυτόν τον δρόμο. Αν πατήσουμε νάρκη, φταίει αυτός που έσπειρε το ναρκοπέδιο ή εμείς που επιλέξαμε να περάσουμε μέσα από αυτό;
 
 

Ο τρόπος που το εξέφρασες την πρώτη φορά ήταν σαν να δείχνεις με το δάκτυλο όλους τους άλλους, που δεν συμμερίζονται την άποψή σου. Αν πάλι πιστεύεις ότι ο περισσότερος κόσμος διαφέρει από τον άνθρωπο που περιγράφεις εδώ. στο bold, κάνεις μεγάλο λάθος. Ο κόσμος μπορεί να επιλέξει να κάνει κάποιες διαφορετικές επιλογές από ότι εσύ, ακόμα και αν γενικά σκέφτεται όπως εσύ. Μπορεί επίσης να επιλέξει να περιμένει πριν βγάλει συμπεράσματα. Αυτό δεν δείχνει μοιρολατρία.
 
Αυτό που βλέπω εγώ είναι, μετά από κάθε εκλογή τον κόσμο με σημαιάκια και τεράστια χαμόγελα να ακούει και να πιστεύει τις προγραμματικές δηλώσεις ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ και τέσσερα χρόνια μετά να μουτζώνει και να βρίζει. Ίσως αν υπήρχε λιγότερος ενθουσιασμός στην αρχή μιας τετραετίας, να υπήρχαν λιγότερες μούντζες και πιο ώριμη σκέψη για το ποιον να ψηφίσει στο τέλος αυτής. Το σχόλιο αυτό δεν έχει να κάνει με την παρούσα κυβέρνηση, δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η παρούσα κυβέρνηση. Το σχόλιο αυτό είναι γενικό και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το που θα είμαι σε τέσσερα χρόνια, όχι το ποιος θα με έχει πάει εκεί, το πως θα λέγεται αυτός και το αν θα φοράει ή όχι γραβάτα. Πολλά από τα σχόλια που κάνω είναι γενικά και ακομμάτιστα, αλλά δυστυχώς πολλοί ψάχνουν να βρουν κρυμμένα κομματικά μηνύματα μέσα σε αυτά και εγώ καλούμαι να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
 

Σίγουρα δεν θα πάω να τους πω "Μην ανησυχείτε. Το καράβι αλλάζει ρώτα και είτε θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα, είτε θα έχετε παρέα αύριο και όλους τους υπόλοιπους Έλληνες". Κοίτα, σκ@τ@ είμαστε, σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Και αυτά που περιγράφεις τα βλέπω όχι απλά σε φίλους και γνωστούς, αλλά και σε μένα. Δεν είμαι όμως από αυτούς που θα παίξει χωρίς δεύτερη σκέψη στα ζάρια το μέλλον αυτών που δεν έχουν καταστραφεί, αν η πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση για μένα είναι μικρή. Ναι είμαι ηλίθιος εδώ. Το παραδέχομαι.
 

Όχι, όχι ξαφνικός θάνατος. Διότι μετά τον ξαφνικό θάνατο δεν ακολουθάει κατά κανόνα η ανάσταση. Αν η εναλλακτική σου δίνει χρόνο, την επιλέγεις. Και βέβαια κανείς λογικός άνθρωπος δεν θέλει η κυβέρνηση να φάει τα μούτρα της. Μακάρι ο Αλέξης να κυβερνάει 30 χρόνια. Θα είναι επειδή θα έχει πετύχει αυτός και μέσα από αυτόν, όλοι μας. Απλά, ξαναλέω, κρατάμε μικρό καλάθι, ώστε στο τέλος να μπορούμε να κρίνουμε ποιο ψύχραιμα και ποιο σοφά, όχι μόνο το τι έκανε η κυβέρνηση αυτή εδώ, αλλά και το ποιος θα την διαδεχτεί αν δεν τα καταφέρει.



EDIT

Αυτό είναι καλό να μην το μάθουμε. Εδώ που είμαστε καλό θα είναι να μην το μάθουμε. Δεν είναι ότι το χειρότερο από το σήμερα ισοδυναμεί με μία Ferrari στο γκαράζ αντί για δύο. Μου περιγράφεις όλους αυτούς που υποφέρουν σήμερα. Το χειρότερο δεν θέλουμε να το δούμε. ΚΑΝΕΙΣ.
 

Ναι αλλά βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου. Σου λέω κόκκινο και μου λες "Εσύ μπορεί να υποστηρίζεις το πράσινο μπλα μπλα μπλα". Εντάξει, ίσως να μην κατάλαβες και το τι έγραψα. Αυτή τη στιγμή μάλλον περισσότερο γράφουμε παρά σκεφτόμαστε.

Έγινε επεξεργασία από billpeppas
Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι ότι ο "αργός δρόμος που στο τέλος φθάνεις στον προορισμό σου" στο παράδειγμά σου δεν υπάρχει.

Γιατί ο "αργός" δρόμος που λες είναι ο μέχρι πρότινως.

Το κακό είναι ότι χρειάστηκε να κόψεις την φράση στην μέση και να δημιουργήσεις μια λανθασμένη εντύπωση για το τι έγραψα. Και πιθανόν ο λόγος που το έκανες ήταν για να μπορείς να γράψεις την δεύτερη γραμμή.

 

Αλλά τι έγραψα εγώ;

 

Μπορούμε να πάρουμε τον αργό δρόμο και να φτάσουμε τελικά στον προορισμό μας ή να πεθάνουμε στην διαδρομή επειδή έχουμε υπολογίσει λάθος τις προμήθειές μας ή επειδή αγνοούμε άλλους κινδύνους που υπάρχουν μπροστά μας

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

@karmen1983, δικαίως αναρωτιέσε τι θα κανει ο κυρ Πετρος που εχει δουλεψει μια ζωη για τα Χ λεφτα που εχει στην τραπεζα. Υποθέτω ομως οτι ο κυρ Πετρος δεν εχει 300.000+ στην τραπεζα. Γιατι αν εχει τοτε θα επρεπε να σκεφτει και να ρωτησει, να μαθει και να αποφασίσει πως θα τα προστατεψει. Στην Ευρωπη ζει ο κυρ Πετρος, εχει και ευρωπαϊκες τράπεζες να τα βαλει, λεω εγω τωρα. Επίσης αν νομιζεις ή υποθέτεις οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των επιχειρησεως κρατανε τα λεφτα (αν εχουν) σε τράπεζα, τοτε ας κοιταξουν τι πρεπει να κανουν για να τα προστατευσουν. Γιατι δεν γινεται να θες Ευρωπη και ευρω και κοινη αγορα και ολα τα χαϊλικια που σε κανουν ευρωπαίο χωρις να χρησιμοποιεις τα εργαλεια που σου δινει η συμμετοχη σε αυτο το club.

 

 

Θα σου απαντήσω μόνο σε αυτό και δε θα το συνεχίσω όπως είπα, απλά για να κάνω τη διευκρίνηση και να μη λέμε ότι θέλουμε :)

 

Αρχικά αυτό το 300.000+ δε το κατάλαβα σαν όριο έστω και σαν παράδειγμα. Δηλαδή κάποιος με 50.000 δε θα πάθει την ίδια ζημιά; Απλά ο κυρ Πέτρος με τα 300k θα απολύσει περισσότερους γιατί έχει προφανώς μεγαλύτερη επιχείρηση, ενώ ο κυρ Μήτσος με τα 50k λιγότερους. Thats all. Με την ίδια προσπάθεια τα βγάλανε και οι δύο. Μη μας "ενοχλεί" αν κάποιος έχει αρκετά και κάποιος άλλος λίγα, αν και οι δύο τα έχουν βγάλει νόμιμα.

 

Τώρα για το ΑΝ ξέρω και νομίζω που έχουν οι επιχειρήσεις τα λεφτά τους και αν τα έχουν σε τράπεζες, Μάντεψε να δεις... Στις τράπεζες τα έχουν για να προχωράνε σε πληρωμές και κόψιμο επιταγών και μισθοδοσίες.

 

Τέλος, για τη μεταφορά σε άλλες τράπεζες εντός ευρωζώνης. Φυσικά και μπορεί ο κύριος Πέτρος να τα μεταφέρει στη Γαλλία ξέρω γω, όπως και θα έχει κάνει φαντάζομαι, αλλά και πάλι ανησυχεί. Ξέρεις γιατί; Γιατί ο κύριος Πέτρος δε φοροδιαφεύγει και έχει δηλωμένα τα λεφτά που έχει πάει στη Γαλλία. Αν λοιπόν αποφασιστεί κούρεμα καταθέσεων υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να του κουρέψουν ακόμα και αυτά που έχει στο εξωτερικό γιατί είναι δηλωμένα. Το ήξερες αυτό;

 

Ξέρεις πότε θα ηρεμήσει ο κύριος Πέτρος ως νομοταγής επιχειρηματίας; Αν έρθουμε σε μία σταθερότητα επιτέλους ή αν γίνει το κούρεμα, να μη του πειράξουν τις έξω καταθέσεις. Μέχρι τότε όμως ο κύριος Πέτρο βλέπει το κόπο μιας ζωής να κρέμεται σε μια κλωστή.

Επίσης, ακόμα και να μη του τα πειράξουν στη Γαλλία που τα έχει, αν γίνει ένα GREXIT όπως αποκαλούν την έξοδο μας αν αυτή γίνει, ποιος του λέει ότι δε θα κλονιστεί η οικονομία της ευρώπης και το ευρώ δε θα συνεχίσει το κατηφορικό του δρόμο έναντι του δολαρίου;

 

Αν λοιπόν ήσουν ο κύριος Πέτρος αυτές τις μέρες μόνο για έξοδο δε θα μίλαγες και ούτε για επιστροφή στη δραχμή. Και επαναλαμβάνω ότι ο κύριος Πέτρος δεν είναι της αρπαχτής αλλά ένας άνθρωπος που ότι κέρδισε το κέρδισε δίκαια. Και σίγουρα δεν είναι ένας μέσα σε 10 εκατομμύρια Έλληνες.

 

Για το ποιος αντέχει την εξαθλίωση και ποιος όχι σου έχουν ήδη απαντήσει και δε θα μπω και εγώ στη κουβέντα. Εξάλλου να βγω θέλω και να μη συνεχίσω στο θέμα.

 

Αυτά.. Δυστυχώς ή ευτυχώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να ευχόμαστε να τα καταφέρουν.

 

ΥΓ Το ότι δεν είμαι υπέρ του GREXIT και της δραχμής δε σημαίνει ότι αγαπάω τους Γερμανούς ή ότι μου αρέσει η πολιτική τους ή ότι βολεύομαι στο όπως είμαι. Τους σιχαίνομαι συγκεκριμένα μιας και εκτελέσανε γιαγιά και παππού και στην αγκαλιά του παππού μου βάλανε δύο χοίρους γδαρμένους για να γελάνε τα ζώα. Στη συνέχεια κάψανε συθέμελα το χωριό μου και όσους ήταν μέσα σε αυτό. Γι' αυτό και ντράπηκα που τρίτο κόμμα βγήκε η ΧΑ και ακόμα δε το χωνεύω για το πόσο κοντινή μνήμη έχουμε σα λαος.

Απλά προσπαθώ να ζυγίσω καταστάσεις και να αφήσω ενθουσιασμό και μεγάλο καλάθι στην άκρη και βάζοντας τα πράγματα κάτω να σκεφτώ τι μπορεί να γίνει σε κάθε ενδεχόμενο. Και το ενδεχόμενο του GREXIT και της δραχμής προσωπικά με τρομάζει σαν σκέψη για το τι θα έχει να γίνει σε αυτή τη χώρα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

«Ο γερμανός δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα, παρά μόνο τον εκφοβισμό - δεν δείχνει καμία απολύτως γενναιοδωρία ή ενδοιασμό στις διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει πλεονέκτημα που δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί, κανένα σημείο στο οποίο δεν θα ξέπεφτε χάριν του κέρδους, ενώ είναι άνευ τιμής, υπερηφάνειας ή οίκτου.

Ώς εκ τούτου, δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματεύεσαι με έναν Γερμανό ή να συμφιλιώνεσαι μαζί του - πρέπει να του υπαγορεύεις αυτά που θέλεις. Υπό οποιουσδήποτε άλλους όρους, δεν θα σε σέβεται ή δεν θα τον εμποδίσεις από το να σε εξαπατήσει»

John Maynard Keynes

 

Νομίζω πως αυτό ταιριάζει καλύτερα στον ''Ηγεμόνα'' παρά στον ''Γερμανό''.

Link to comment
Share on other sites

Το παραπάνω υπονοεί ότι κάποιοι αντέχουν την ανθρώπινη εξαθλίωση που βλέπουν γύρω τους

 

Χωρις να μιλαω για τους "εδω" ή για τους "εκει" αυτο ακριβως που εγραψες συμβαινει.

Οχι απλα στην Ελλαδα, αλλα παγκοσμιως.

Σε παγκοσμιο επιπεδο γνωριζεις οτι για καθε ανθρωπο που τρωει απο τα σκουπιδια (ειδικα δε "νεοπτωχο", της κρισης) καποιος αλλος (πιο ψηλα) εχει καβατζωσει τον μισθο του. Για αυτον, ο ανθρωπος που τρωει σκουπιδια ειναι απαραιτητη πρυποθεση για να ζει εκεινος καλυτερα. Αρα οχι απλα "την αντεχουν", την επιδιωκουν.

Υπαρχουν δε πολλα παραδειγματα και απο δω μεσα που δεν θα ειχαν κανενα προβλημα να δουν ανθρωπους να τρωνε απο τα σκουπιδια. Οι νεοφιλελεδες θα πουνε για τον συνδικαλΗσταρα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αλλοι για τον Βαγγελα και τον Θοδωρα, αλλοι για τον Προβο κλπ κλπ

Αν θες δε να το παμε ανθρωπιστικα, για τον απλο πολιτη δεν θελει προσπαθεια να σκεφτεις οτι ο αλλος που μενει επαρχια και ειδε για πρωτη φορα ανθρωπο να ψαχνει σκουπιδια το 2011 σοκαριστηκε ενω π.χ. ο αλλος που μενει Κυψελη και εβλεπε και πριν την κριση προφανως και "εχει αναισθητοποιηθει" στο θεαμα και δεν σοκαρεται.

Κι εγω αμα δω ατομο με ανοιγμενη κοιλια, θα λιποθυμησω, ενω αμα τον δει ενας χειρουργος, οχι.

Αν τον δει ο polonos θα βγαλει απο το τσεπακι του κλωστη, βελονα, αναισθητικο, αντισηπτικο, θα τον ραψει και θα τον παει και σπιτι του να αναρρωσει.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@karmen1983

Πες του κ Πέτρου να κάνει τα λεφτά του χρυσό, να ανοίξει μια θυρίδα και να τα βάλει μέσα.

1 Θα σιγουρέψει σε μεγάλο ποσοστό τα χρήματα του

2 Θα γλιτώσει το συγκεκριμένο χρυσό από το να αποδημήσει στη Γερμανία όπως γίνεται συνέχεια τα τελευταία χρόνια.

3 Θα μπορέσει να τραβήξει τα μάτια του από την μικρή  εικόνα και απερίσπαστος  να αποτιμήσει την μεγάλη.

 

 

«Ξεσκεπάσατε τον τραμπουκισμό της ΕΚΤ»

 

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχωσε μια κλοτσιά στη μούρη του ΣΥΡΙΖΑ». Η φράση δεν ανήκει σε κάποιον μνημονιακό «πεμπτοφαλαγγίτη», που υπομειδιά σε κάθε δυσκολία της νέας κυβέρνησης, αλλά σε έναν μεγάλο θιασώτη της. Γιατί αυτός που πόνεσε περισσότερο από την κλοτσιά, εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο διάσημος οικονομολόγος Μαρκ Βάισμπροτ, δεν ήταν η Ελλάδα αλλά η ΕΚΤ.

 

Ο ίδιος, πάντως, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση με την ψύχραιμη στάση της και με την ευρύτερη πολιτική που ακολουθεί μετά τις εκλογές, απέδειξε ότι αποτελεί τη φωνή της λογικής απέναντι στην ΕΚΤ, που λειτουργεί σαν εξτρεμιστής.

Λίγες ημέρες πριν από τις ελληνικές εκλογές ο Βάισμπροτ είχε υποστηρίξει σε ανάλυσή του ότι αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η Γερμανία φοβάται το ενδεχόμενο ενός Grexit είναι ότι η ελληνική οικονομία «θα ανακάμψει τόσο γρήγορα, ώστε και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης θα θέλουν να εγκαταλείψουν τη νομισματική ένωση».

 

Κλείνοντας το μάτι σε συνεργασία με άλλα οικονομικά κέντρα, εκτός των αγορών της Δύσης, ο Αμερικανός οικονομολόγος μού εξηγεί ότι «τα κεφάλαια που θα χρειαστεί η Ελλάδα ακόμη και στο χειρότερο δυνατό σενάριο –αν δηλαδή αναπροσαρμόσει το χρέος και βγει από το ευρώ- είναι ασήμαντα. Υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν διαθέσιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που παρεμπιπτόντως δεν συνέβαινε στην περίπτωση της Αργεντινής το 2001».

 

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα των κυρίαρχων ΜΜΕ στην Ελλάδα, ότι η Αργεντινή επιβίωσε από τη στάση πληρωμών επειδή ήταν μεγάλη οικονομία με ισχυρό εξαγωγικό τομέα, ο Βάισμπροτ εξηγεί ότι η εκρηκτική ανάπτυξη που ακολούθησε τη στάση πληρωμών, δεν οφειλόταν στις εξαγωγές, αλλά στην εγκατάλειψη του προγράμματος του ΔΝΤ. «Αλλωστε, οι εξαγωγές της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι διπλάσιες από αυτές της Αργεντινής το 2001» επισημαίνει.

 

Παρά το γεγονός πάντως, πως θεωρεί ότι η στάση πληρωμών και η έξοδος από το ευρώ θα μπορούσαν να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε ταχεία ανάπτυξη, επικροτεί τις μέχρι τώρα κινήσεις του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που δεν περιλαμβάνουν τέτοια μέτρα στη φαρέτρα των διαπραγματεύσεων. «Προφανώς όλα θα ήταν καλύτερα με ένα κούρεμα, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανακάμψει μια οικονομία και δεν σχετίζονται όλοι με τη διαγραφή του χρέους» επισημαίνει. Το σημαντικό, υποστηρίζει, είναι «να επιτευχθεί ανάπτυξη με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς που προβλέπει το ΔΝΤ».

Ο Βάισμπροτ δεν έχει πλέον καμία αμφιβολία ότι στην Ελλάδα δοκιμάστηκε ένα φρικτό πείραμα που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών. «Πουθενά αλλού δεν συνέβη αυτό που έγινε στην Ελλάδα. Κανένας δεν είχε ύφεση για έξι χρόνια. Κανένας δεν έχασε το ένα τέταρτο της παραγωγής του. Καμία χώρα για κανένα λόγο δεν πέρασε αυτά που έζησε η Ελλάδα» λέει ο Βάισμπροτ, για να καταλήξει πως «η χώρα θυσιάστηκε για να μείνει στο ευρώ».

 

Link to comment
Share on other sites

Στις υπηρεσίες του...πλέρωνε λαλάκα έλληνα φορολογούμενε.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!

Αντιγράφω από το κείμενο:

Πέρα από την προσωπική του φρουρά οι ανώτεροι διέταξαν να πάνε και έξτρα για να απολαύσει το σπα του αφήνοντας 5 πόλεις δίχως αστυνομικό.

Εγώ λέω ένα ξήλωμα των συγκεκριμένων ανώτερων έτσι για παραδειγματισμό ως παράβαση καθήκοντος.

 

http://news247.gr/eidiseis/politiki/kataggelia-adeiasan-astynomika-tmhmata-se-5-poleis-gia-th-fulaksh-adwni-gewrgiadh-se-polyteles-spa.3295988.html

Έγινε επεξεργασία από greekfragma
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.