Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Μα από την αρχή είπαμε και εγώ και ο @tommybertsen οτι ήταν ξεροψημένη. :)
 Εδώ θα συμφωνήσω με την @karmen1983 χαχα
Εγώ λίγο καρβουνάκι το θέλω με τα κρέατα και τα ψαρικά (ο γαύρος αν δε κάνει κρατς κρατς δε τρώγεται! :p ) Ο μπαμπάς μου όταν βάζει κάρβουνα, τα δικά μου τα αφήνει επίτηδες παραπάνω :D:D:D 

Έγινε επεξεργασία από Olianna
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δε ρωτησα παλιοτρολ για να απαντήσεις... Αλλά εκεί όπου γάμος και χαρά... :p 

Και για να μη λέτε ότι είμαι off topic Και μου σβουριξει ο απο πανω καμια κάρτα :p 

 

Πάρτε και μια μοσχαρίσια μιας και το έφερε η κουβέντα

 

20161001_144121.jpg

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

http://www.contrasty.co/united-kingdom/kenwood-electric-pizza-oven-dwelling-occasion-oven-beAwZvgQ.html

Αυτό το φουρνάκι έχει μία γνωστή μου και είναι εξαιρετικό!! 
Από μπρουσκέτες μέχρι πίτσα, μέχρι ότι θέλετε ψήνει!! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πιστευω το θεμα του ποσο ψημενο θα πρεπει να ειναι το καθε φαγητο ειναι υποκειμενικο. Ειναι θεμα γευσης, γουστου και καποιες φορες πως εχει μαθει ο καθενας μας και θυμαται μεσω αυτου τα παιδικα του χρονια.

 

Σχετικα με τα καρβουνιασμενα επισημα η ιατρικη εχει αποφανθει οπως επισημα εχει αποφανθει και για τα αψητα ή ελαχιστα ψημενα.

 

Ο καθενας ειναι ως ον ελευθερος να επιλεξει για τον εαυτο του και μονο, τι θα τρωει και πως θα το τρωει. Τωρα αν καποιος γουσταρει να τρωει καρβουνα ή εχει τασεις βαμπιρισμου αυτο ειναι δικο του θεμα. Εμεις εδω τη πλακα μας κανουμε, την ωρα μας περναμε ευχαριστα και ετσι αντιστεκομαστε πιο ευκολα στη καταθλιψη που μας χτυπαει απο παντου.

 

Καλη συνεχεια σε ολους μας και καλα αιματο-καρβουνιασματα.

 

ΥΓ: Γεγονος ειναι οτι με ολες αυτες τις πιτσες-πιτες-σουβλακια και λοιπες λιχουδιες το φορουμ εχει γινει πολυ επικινδυνο λογω του οτι τα βλεπεις ολα αυτα και μετα βλεπεις και στη ζυγαρια τα αναλογα αποτελεσματα. Καλη η ολη φαση αλλα ειναι πολυ ευκολο να ξεφυγουμε ορισμενοι που μας αρεσει το φαγητο. Προτεινω να δινουμε ραντεβου μια ή δυο φορες την εβδομαδα να πηγαινουμε σε κανα παρκο-βουνο για περπατημα κτλπ.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ας ανεβάσω κι εγώ μία από το ΣΚ.

End-of-season bbq, δυστυχώς ήμουν "απασχολημένος" και δεν πήρα φωτογραφία τα πιο ενδιαφέροντα :)

s5mP861.jpg

 

Εκτός αυτά, πέρασαν κάμποσες χοιρινές (όπως τις πίσω, αλλά και ράχη), άλλο ένα ολόκληρο κοτόπουλο (όπως αυτό που είναι στα δεξιά), άλλα δύο spare ribs (όπως αυτό που είναι στη μέση) και κάμποσα μπιφτέκια, λουκάνικα, κεμπάπια και πανσέτες...

Κλείσαμε με λίγες και καλές μοσχαρίσιες "ζουμερές" ;)

Έγινε επεξεργασία από minast
typo
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, xkabamarux said:

Σχετικα με τα καρβουνιασμενα επισημα η ιατρικη εχει αποφανθει οπως επισημα εχει αποφανθει και για τα αψητα ή ελαχιστα ψημενα.

Εδώ βέβαια υπάρχει μια σημαντική παρεξήγηση. Οι Γάλλοι ειδικά, ωρύονται περί αυτού και έχουν δίκιο.

Όταν η μπριζόλα έχει ακόμα αίμα, δεν είναι άψητη, ούτε ωμή, αλλά σωστά ψημένη. Σύμφωνα πάντα με την ορολογία του Medium-rare, Medium, Well done.

Αναφορικά με το μοσχάρι πχ, οι αντίστοιχες θερμοκρασίες στο εσωτερικό του κρέατος πρέπει να είναι Medium-rare: 63°C, Medium 71°C & Well done 77°C.

Στους 63°, είναι μια χαρά ψημένο.

Όμως, επειδή κυκλοφορούν πολλοί άσχετοι με το θέμα, εκτός του ότι μιλάμε για κρέατα που έχουν σητέψει τουλάχιστον 15 ημέρες (ιδανικά >25), αν δεν ψηθεί σωστά, μπορεί η ίδια εμφάνιση να έχει διαφορετικές ιδιότητες. Αν ο μπάρμπας στην ταβέρνα, την αφήνει ωμή, γιατί ο πελάτης ζήτησε "με το αίμα" τη μπριζόλα και θεώρησε πως για να γίνει έτσι, πρέπει να τη βγάλει νωρίτερα, τότε ναι, είναι επικίνδυνη. Ειδικά που δεν έχω δει ποτέ σε ταβέρνα σωστά κρέατα (εκτός από ειδικές εξαιρέσεις).

 

Αντίστοιχα, αναφορικά με το σούσι, πρέπει το ψάρι να είναι από πέλαγος ή ωκεανό (όπως στην Ιαπωνία) και όχι ιχθυοτροφείου και φυσικά να μαρινάρεται ή να σερβίρεται με wasabi, το οποίο είναι ισχυρό απολυμαντικό.

"The health benefits of wasabi include providing a reduced risk of cancer and heart disease, as well as anti-inflammatory properties for joints and muscles. It also helps to defend against bacterial infections in the body and mouth, and can even reduce the irritating effects of seasonal allergies."

Δεν είναι τυχαίο που μπαίνει μέσα στο σούσι. Επίσης, αν η κοπελιά γουστάρeι σούσι και παίρνει ωμό ψάρι από το Super Market και το τυλίγει με φύκια και ρύζι όπως είναι (ακόμα και το ρύζι θέλει διαδικασία για να φύγει το αρσενικό που περιέχει: http://www.nature.com/news/simple-cooking-methods-flush-arsenic-out-of-rice-1.18034 ), τότε ναι, έχει κίνδυνο.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους μας.

 

Σημερα θα παιξει μπιφτεκι μοσχαρισιο φουρνου με χωριατικη σαλατα. Στα μπιφτεκια αντι για φρυγανια ή ψωμι βαζουμε 100 γραμ. βρωμη ανα 1 κιλο κιμα. Δοκιμαστε το και πειτε μου τη γνωμη σας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι μονο θεμα γλουτενης αδελφε, ειναι και θεμα φυτικων ινων και γευσης. Απο τοτε που δοκιμασα μου αρεσουν γευστικα αλλα και σαν υφη πιο πολυ ετσι. Κατι ξερουν οι μαμαδες.:)

 

Οσο για το πιο στεγνα, δοκιμασε μολις τα φτιαξει να τα παρεις και να ριξεις σε μια κατσαρολα με κοκκινη σαλτσα της επιλογης σου μεσα για 1 λεπτο. Σερβιρε τα μετα με ζυμαρικα ολικης ή αγριο ρυζι ή πανω σε σαλατα (σπανακι-ροκα-πατζαροφυλλο και τριμμενο καρυδι) και πες μου...θα με θυμηθεις.

Έγινε επεξεργασία από xkabamarux
Link to comment
Share on other sites

On 10/4/2016 at 0:02 AM, astrolabos said:

Εσείς που κάνετε like τη καμμένη πίτσα και δε βγάζετε τσιμουδιά, να ξέρετε ότι έχω καβατζωμένη μια ιδιαίτερη γωνιά στη κόλαση για πάρτη σας

 

On 10/4/2016 at 1:13 AM, astrolabos said:

Αν την είχα βάλει εγώ, θα είχαν κάνει πάρτι τώρα. Τώρα δε μιλάει καμία κουφάλα.

 

 Τόνι,δειξτουσ την διάσημη πίτσα καρβουνιάρα να σωπάσουν οι αλήτεσ 

και μην ακούσ κανέναν  :hehe:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 4/10/2016 at 4:39 ΜΜ, το μέλος Wizard! έγραψε:

Μία φορά είχα δοκιμάσει, αλλά δε θα το κάνω ξανά. Ήταν σα να τρώω χώμα. Τώρα, αν τύχει να φάω κάπου και να μου αρέσει, θα ζητήσω τη συνταγή, αλλά με τέτοια γεύση, δεν αξίζει να πειραματίζομαι.

Τώρα για πίτσα γενικά, αυτή η σελίδα έχει τις καλύτερες συνταγές και οδηγίες για εμένα:

http://mypizzaproject.com/recipes/#zymes

 

Αν θέλεις να αποφύγεις το αλεύρι γενικότερα, μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για πάλεο ζύμη:

http://paleospirit.com/2014/paleo-pizza-crust-recipe/

Δεν υπάρχει αλεύρι ολικής αλέσεως παρά μόνο αν αυτός που στο πουλάει είναι γνωστός σου και το ξέρης σίγουρα. Οι υπόλοιποι αναμειγνύουν αποφλοιωμένο με πίτουρο  και στο πουλάνε για ολικής

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ΓιαγκΤ said:

Δεν υπάρχει αλεύρι ολικής αλέσεως παρά μόνο αν αυτός που στο πουλάει είναι γνωστός σου και το ξέρης σίγουρα. Οι υπόλοιποι αναμειγνύουν αποφλοιωμένο με πίτουρο  και στο πουλάνε για ολικής

 

http://www.melissa.gr/brands/melissa/whole-wheat/

 

http://www.melissa.gr/products/whole-wheat-pasta/

Έγινε επεξεργασία από xkabamarux
Link to comment
Share on other sites

@Wizard! καλά αυτοί τα τρώνε και ωμά δεν μου λέει κάτι. Δεν τους εμπιστεύομαι. Επειδή θίξατε όμως αυτό το θέμα πρόσφατα επισκέφθηκα ταβέρνα και με ρώτησαν για τη χοιρινή μπριζόλα πώς τη θέλω. Είναι λογικό; Και εγώ τη θέλω ζουμερή τη μοσχαρίσια αλλά χοιρινή πρώτη φορά το άκουσα. Μέχρι στιγμής κοτόπουλο και χοιρινό ήξερα ότι πρέπει να είναι σχετικά καλά ψημένα.

Έγινε επεξεργασία από mer
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.