tommybertsen Σεπτέμβριος 8, 2017 #3041 Σεπτέμβριος 8, 2017 Έχεις δίκιο. Μεσημεριανό ήθελα για αύριο... Θα παραγγείλω από αλλού
karmen1983 Σεπτέμβριος 8, 2017 #3042 Σεπτέμβριος 8, 2017 A και μη το ξεχάσω!!! Εκανα και μερικά μπιφτέκια γαλοπουλας για αύριο. "Εκλεψα" δύο και έκανα 2 τυλιχτά με μπιφτέκι ωρα για άραγμα στον καναπέ 8
tommybertsen Σεπτέμβριος 8, 2017 #3043 Σεπτέμβριος 8, 2017 Ωωωωω μου έδωσες ιδέα. Έχω ήδη μπιφτεκακια , θα παω να πάρω πιτουλες αύριο και θα γίνει πατιρντι
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Σεπτέμβριος 8, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #3044 Σεπτέμβριος 8, 2017 Παστο καπνισμενο χοιρινο απο τη Μανη Αν το παρετε ετσι υπαρχουν 2 τροποι συντηρησης κ πολλοι να το φατε Η το κοβετε λεπτες φετες κ το βαζετε στην καταψυξη για οταν χρειαστει η το κοβετε μεγαλα κομματια κ αφου το βρασετε με κρασι,νερο πορτοκαλι κ οτι μυρωδικο θελετε το βαζετε σε βαζα ,το σκεπαζετε με λαδι κ το λιπος του κ το χετε εκτος ψυγειου,τελειος κρασοτσιπουρομεζες!!!!!!!!!!!!!!! Ενας κανονας για μας απο κατω ειναι 70% κρεας 30% λαρδι κ πετσα... Επισης 3 κιλα λουκανικο με πορτοκαλι χυμα,για να ξεχειμωνειασουμε!!!!!! Το καλο χυμα εχει 2 αβανταζ σε σχεση με το συσκευασμενο,1ον ειναι ποιο καλα σιτεμμενο το κρεας του κ 2ον πολυ ποιο σωστα καπνισμενο για να διατηρηθει Στο σπιτι το διατηρητε με τον ιδιο τροπο με το χοιρινο,ειτε βρασιμο κ βαζο,ειτε καταψυξη. 20 2
karmen1983 Σεπτέμβριος 8, 2017 #3046 Σεπτέμβριος 8, 2017 Στελιο στην όψη μου θυμίζει το κρητικο απακι. Ισως να ξεγελα και το κινητο βεβαια. Δειχνουν τρομεροι μεζεδες παντως Ο αλλος Στελιος μας εστειλε με τις πατατες λολ θα κανω αυριο 1
acct Σεπτέμβριος 8, 2017 #3047 Σεπτέμβριος 8, 2017 13 minutes ago, karmen1983 said: Στελιο στην όψη μου θυμίζει το κρητικο απακι. Έχοντας φάει μπόλικο κι από τα δύο, βρίσκω αρκετές διαφορές. * Το απάκι μαρινάρεται και σε ξύδι και καπνίζεται μέχρι να στεγνώσει αρκετά, ενώ παραδοσιακά είναι άπαχο κρέας * Το πιο πάνω χοιρινό δεν έχει περάσει από ξύδι και έχει περισσότερη υγρασία, αλλά συνοδεύεται πάντα κι από το λίπος του ζώου Δεν θα τα κρίνω γευστικά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αλλά, εξαιτίας της παρασκευής του, το απάκι διατηρείται πολύ πιο εύκολα ακόμη και σε ψυγείο. Το "καπνιστό" θα αρχίσει να μουχλιάζει αν δεν το αποστειρώσεις και δεν το σκεπάσεις σε λάδι ή δεν το βάλεις κατάψυξη (αν περισσέψει). 2
karmen1983 Σεπτέμβριος 8, 2017 #3048 Σεπτέμβριος 8, 2017 Ε ουτε παστο ειναι το απακι ξυδατο με μπαχαρικα ειναι κ μετα καπνιστο. Σαν οψη ομως οταν το δειχνει κομμενο δε στο θυμιζει;
acct Σεπτέμβριος 8, 2017 #3049 Σεπτέμβριος 8, 2017 Εκ πρώτης όψεως όχι πολύ, αλλά κάτσε να πάω να κόψω λίγο ακόμη και θα σου ξαναπώ. Μπορεί να αλλάξω γνώμη! 2 1
minast Σεπτέμβριος 8, 2017 #3050 Σεπτέμβριος 8, 2017 26 minutes ago, karmen1983 said: Ε ουτε παστο ειναι το απακι ξυδατο με μπαχαρικα ειναι κ μετα καπνιστο. Σαν οψη ομως οταν το δειχνει κομμενο δε στο θυμιζει; Εμένα δεν μου θυμίζει, επειδή έχω φάει κιλά κι από τα δύο και έχουν πολύ διαφορετική υφή και γεύση. Το Μανιάτικο παστό είναι πιο τρυφερό και πλούσιο, ενώ το απάκι πιο σφιχτό και έντονο. Δεν θέλω να τα ιεραρχήσω, μ' αρέσουν και τα δύο Ενδεικτικά, σε ομελέτα θα προτιμούσα παστό και σε σάλτσα ζυμαρικών απάκι. Για μεζέ και τα δύο! Για το μοσχάρι, δεν ξέρω τί να πω... ωραίο κομμάτι, ωραίο κόψιμο, κι ας με τρόμαξες με τη μαρινάδα Όταν 'ποφάτε με το καλό, ένα review χρειάζεται... Θα γίνω και λίγο πεζός, αλλά από πού το πήρες? 2
Stelios13 Σεπτέμβριος 8, 2017 #3051 Σεπτέμβριος 8, 2017 πριν 50 λεπτά, το μέλος acct έγραψε: Έχοντας φάει μπόλικο κι από τα δύο, βρίσκω αρκετές διαφορές. * Το απάκι μαρινάρεται και σε ξύδι και καπνίζεται μέχρι να στεγνώσει αρκετά, ενώ παραδοσιακά είναι άπαχο κρέας * Το πιο πάνω χοιρινό δεν έχει περάσει από ξύδι και έχει περισσότερη υγρασία, αλλά συνοδεύεται πάντα κι από το λίπος του ζώου Δεν θα τα κρίνω γευστικά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αλλά, εξαιτίας της παρασκευής του, το απάκι διατηρείται πολύ πιο εύκολα ακόμη και σε ψυγείο. Το "καπνιστό" θα αρχίσει να μουχλιάζει αν δεν το αποστειρώσεις και δεν το σκεπάσεις σε λάδι ή δεν το βάλεις κατάψυξη (αν περισσέψει). Οντως ετσι ειναι,γραφω ποιο πανω πως διατηρητε κ οταν ξανακατεβω θα σου φερω 1 κιλο απο αυτο κ 1 κιλο βρασμενο με κρασι κ πορτοκαλι να χεις μετρο συγκρισης!!!!!!!!!!! Οποτε βρηκαμε το πρωτο δωρο για το νεο σπιτι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 1
karmen1983 Σεπτέμβριος 8, 2017 #3052 Σεπτέμβριος 8, 2017 Θα σας πω αυριο μολις δω τις φωτο απο πισι. Τωρα δεν δεσμεύομαι για δηλωσεις μετα τις δηλωσεις σας Το κομματι πικανια το πηρα απο το κρεοπωλείο της αγορας στο ρεντη για πολλοστή φορα. 1.3 κιλα σε βαρος και εχει δοκιμαστει κ με μαριναδα κ χωρις. Οι καλεσμενοι αυριο το θελανε πικαντικο οποτε λυγισα 2
Seafalco Σεπτέμβριος 8, 2017 #3053 Σεπτέμβριος 8, 2017 Τι καπνιστό, τι τσιγαρίδα, τι απάκι ! ! ! Τα πάκια μου, πέσανε τόση ώρα μ' αυτά που ποστάρετε ! ! ! Άντε τώρα -άκαρδοι βασανιστές- να βολευτείς με ένα γιαουρτάκι 2% ! ! ! Σε αυτά βάλτε και το παστό που κάνουν στην Αρκαδία! Μια φορά το έφαγα χωριάτικο κανονικό σπιτικό, Στου Ράδου με αλανιάρικα αυγά ομελέτα και μπόλικο κρασί αγίασμα ! ! Ακόμα θυμάμαι τη μυρωδιά και τη γεύση του ! ! ! 3
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Σεπτέμβριος 13, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #3054 Σεπτέμβριος 13, 2017 (edited) Συκα απ το χωριο...Πολυ ποιο πυκνα κ μελωμενα απ αυτα που αγοραζουμε εδω ,αν κ λιγο ποιο μικρα...Απο ξερικη[δεν ποτιζεται,δηλ.]συκια. Κ προσυμενιο ψωμι απο ξυλοφουρνο... Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 13, 2017 από Stelios13 13 1
idonthave Σεπτέμβριος 16, 2017 #3055 Σεπτέμβριος 16, 2017 (edited) πριν λίγο πήρα το πακετάκι (μου) απευθείας από Κρήτη, καλτσούνια ααα κι ένα πακετάκι ακόμη, σταφιδωτά Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 16, 2017 από idonthave 5
UltraB Σεπτέμβριος 17, 2017 #3057 Σεπτέμβριος 17, 2017 πριν 2 λεπτά, το μέλος PetrosD έγραψε: Ποτέ δε μου άρεσαν αυτά. Δεν θα έχεις δοκιμάσει καλό καλιτσούνι μάλλον. Και εγώ την ίδια άποψη είχα. 3
tommybertsen Σεπτέμβριος 17, 2017 #3058 Σεπτέμβριος 17, 2017 Μπιφτεκάκι, πατατούλα, κρεμμυδάκι, πιτούλα και homemade τυλιχτό 9
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Σεπτέμβριος 17, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #3059 Σεπτέμβριος 17, 2017 Απλά πράγματα σήμερα μιας και λέω να μην κάνω απολύτως τίποτα και να κοπροσκυλιάσω για το υπόλοιπο της μέρας... Χοιρινές λαιμού με πατάτες στο φουρνο και χωριάτικη 10
Recommended Posts