Jump to content



Recommended Posts

δεν θα σχολιασω καθολου αυτα που ειπες, στα οποια κυριως  -περι παιχνιδιων, optimization, drivers, Ps4-   συμφωνω...!!

 

 

θα σου πω μονο οτι μου αρεσε ο τροπος που τα εγραψες. θα ελεγα οτι αντιπροσωπευει πληρως το nickname σου....!!!    (no offence)  

 

να εισαι καλα...!! 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι η Fury X, ασχέτως αν κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να χλευάσουν και γενικότερα να βγάλουν χολή περισσότερη και από αυτό το βάρος του σώματός τους. Η AMD με τα οικονομικά προβλήματα και τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει, απέναντι σε contra revenue και proprietary "τεχνολογίες" του πόλου, καταφέρνει και είναι ανταγωνιστική μετά από καιρό.

 

Αν λάβουμε υπόψιν το πως οι κάρτες της AMD διατηρούν σταθερές επιδόσεις ακόμα και αν οι οδηγοί της εταιρίας είναι στον αυτόματο πιλότο, ενώ αντίθετα οι κάρτες της Nvidia ψοφάνε μόλις τους κοπεί το optimization, αν θυμηθούμε ότι η GCN αρχιτεκτονική κερδίζει τρελά σε DX12 με βάση το 3DMark API Overhead test, οι νέες καρτούλες έχουν μια πολύ καλή αφετηρία και μπορούν μόνο καλύτερες να δείχνουν στο μέλλον.

 

kKLCcAr.png

 

Δεν διαφωνώ ότι τις τελευταίες μέρες καλλιεργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες, αλλά μην ξεχνάμε ότι έναν μήνα πριν η Fury X θα έτρωγε 500W και θα έλιωνε χωρίς υδρόψυξη. Μην ξεχνάμε ότι η Maxwell v2 αρχιτεκτονική πρόσφερε efficiency που, αν έναν μήνα πριν, έλεγες ότι η AMD θα καταφέρει να το ισοφαρίσει, θα σε κράζανε εν χορό όλοι όσοι βρήκαν την ευκαιρία να χλευάσουν εχτές.

 

Η ουσία είναι μία. Η AMD είναι και πάλι ανταγωνιστική στα $650. Μέχρι εχτές ΔΕΝ ήταν.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα ειμαι πολυ ευχαριστημενος αν αγορασει ο κοσμος καρτες και κερδισει και αλλο μεριδιο αγορας η κοκκινη.

Να υπαρχει ανταγωνισμος και να βγαζουν Drivers και τα 2 ζωαδια

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά γιατί δεν μας γράφεις και GTX 980 Ti = $650 = Fury X ?
Βάλε και charts από review με περισσότερα games, και με OC tests αν θες ( ειδικά με αυτές τις αργές 980Ti @ 1.5GHz :p )

 

( το ότι ξεχνάς τα πάντα και αναλώνεσαι αποκλειστικά στο 4k resolution που παίζει το... 1% του κόσμου, και εκεί τα fps που έχουνε οι παρούσες κάρτες είναι ΓΤΠ στα υψηλά settings, και μιλάμε επί της παρούσης με τρομερά 30Hz άντε και λίγα ακριβά 60Hz panels... :D )


Επίσης έρχονται κάτι άλλα άτομα όπως ο 

 

billpeppas

 

Και λένε..

 
 

 

Κάτσε ρε φίλε που το ξέρεις εσύ.. Μέσα στην AMD είσαι?

Αυτην την στιγμή που γράφεις αυτό το πράγμα φτιάχνεις τον Driver της Fury X?

 

 

Όχι, έξω από το κτίριο της AMD είμαι παρέα με τον φίλο σου τον atiman :D

 

όταν βγεί ο "ώριμος" driver της AMD που περιμένεις για την Fury X σου, γράψε μας τα αντίστοιχα νούμερα κάνοντας τις ίδιες μετρήσεις ακριβώς με τα ίδια settings κλπ με τις τωρινές.

Ή μάλλον άστο, επειδή θα αργήσει αυτό, drivers αυτοί βγάζουνε πλέον κάθε 6μηνο :p  έχεις ακόμα κάποια προηγούμενη AMD Radeon σίγουρα.

Πάρε τον πρώτο της driver που έγιναν τα reviews, και βάλε και τον τελευταίο.

Τρέξε τεστ σε 40 games.

πες μας τα αποτελέσματα.

Μετά έλα να με πείς ξερόλα.

 

Μέχρι να κάνεις τις μετρήσεις που έχω κάνει εγω στην ενασχόλησή μου με το computer hardware το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να λες ότι θες ( χαρωπά μεν δεν λέω ) και να βρίσκεις δαίμονες σε όλο το internet ( σ.σ. όπου δεν σου αρέσουνε τα νούμερα, ακόμα και σε 100% legit tests )

 

Η ανάγκη να δημιουργήσεις ένα "thread υπεράσπισης της Fury X" από πού έρχεται ?
Μήπως είσαι ο μπαμπάς της όπως ο atiman ?

Μήπως είσαι μεγαλομέτοχος της AMD ?

 

Για τα υπόλοιπα ( ξερόλας, ξέρει δεν ξέρει, κάνει τι κάνει ) δεν θα σχολιάσω παρά μόνο θα δώσω ένα link...

 

http://www.thelab.gr/topic/101363-gaming-performance-%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%8C%CF%87%CE%B9/

 

Έτσι, γιατί εσύ ο σωστός ( εγω βλέπεις είμαι άσχετος ξερόλας ) έπαιρνες DDR3-2800 μνήμες για να παίζουν καλά τα games σου :p

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη λογική λοιπόν της κυκλοφορίας της Fury είναι για να δείξει ότι είναι μέσα στο παιχνίδι, δεν προσφέρει κάτι παραπάνω απλά μια εναλλακτική λύση στην ουσία  για 4K το οποίο είναι κατα τη γνώμη μου μια απέλπιδα προσπάθεια των εταιρειών να δημιουργήσουν αγορά εκεί που δεν υπάρχει. Μόνο για το Occulus Rift που απαιτεί σχεδόν 4K έχει λογική μιας  τέτοιας κατηγορίας κάρτα το οποίο όταν βγεί θεωρητικά θα δημιουργήσει την 4Κ αγορά που οι οθόνες ούτε κάν πρόκειται να πλησιάσουν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί μερικοί τρώγονται με τα ρούχα τους αντί να χαίρονται που υπάρχει η AMD και "απειλεί" την NVIDIA ώστε να υπάρχει ένας ανταγωνισμός, αλλιώς θα θέλατε 1000 ευρώ για να παίξετε σε 1080 60hz. Η εμπάθεια σε όλο της το μεγαλείο λοιπόν. Πάντως αν κάποιος κοροιδεύει τους καταναλωτές αυτός είναι η Nvidia και η Intel αλλά όταν το πάρετε χαμπάρι θα έχουμε αποικήσει τον άρη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω αυτο που εχω να παρατηρησω παντως ειναι οτι τοσο nvidia οσο και AMD καλα θα κανουν να ξεχασουν τον ορο 4Κ και να το αφησουν για εκει που υπαρχει σημερα τεχνολογια και ικανο υλικο. Στον κινηματογραφο δλδ. Καρτες του χιλιαρικου τωρα να σου βγαζουν στην καλυτερη περιπτωση 50fps σημερα, ενω ο μεσος ορος με προχειρους υπολογισμους ειναι τα 35fps, κρινονται αμεσως και χωρις δευτερη σκεψη ακαταλληλες για 4Κ. Εδω στα σημερινα παιχνιδια τα framerates ειναι στα ταρταρα, σκεφτειτε που θα ειναι 2 χρονια μετα. Τα 4Κ τα ειχαν σημαια και οι 2 και μας ειχαν ζαλισει για επιδοσεις κλπ ενω και οι 2 απετυχαν. 

Οσον αφορα την Fury τωρα μια χαρα κορυφαια καρτα ειναι και εχει τα φοντα με επιθετικη τιμολογηση να σαρωσει. Και να υπολειπεται τωρα 2-3-4-5 fps σιγα τ αυγα, τριχες. Εξακολουθω να πιστευω οτι με ενα software (οποιουδηποτε ειδους) update θα δωσει το κατι παραπανω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

billpeppas

 

 

Αρχικά γιατί δεν μας γράφεις και GTX 980 Ti = $650 = Fury X ?

Βάλε και charts από review με περισσότερα games, και με OC tests αν θες ( ειδικά με αυτές τις αργές 980Ti @ 1.5GHz  :p )

 

Μέσα στα γραφήματα υπάρχει η 980ti και είναι το ίδιο πράγμα.. 1 FPS διαφορά..

Δεν θα καθίσω να ποστάρω όλα τα Slides από το κάθε Site που έβγαλε νούμερα, ελεύθεροι είναι όλοι να πάνε να τα πατήσουν και να τα δούνε..

 

Εδώ όμως πάλι ξεφεύγεις από το θέμα η Fury X σε όλα αυτά είναι στοκ και όχι 1.5Ghz..

Μιλάμε έτσι όπως το βγάζεις από το κουτί.. Το βάζεις επάνω.. Πατας το ΟΝ.. τι βγάζει? Αυτό..

 

Δεν ειμαστε όλοι Overclockers, δεν ξέρουμε όλοι απο προγράμματα, 

 

Άμα ηταν έτσι ρε πεππα να είχα εδω πέρα διπλα το Υγρό άζοτο και κάθε φορά που έπαιζα Games να έπερνα το μπρίκι και να έριχνα πάνω στην κάρτα για να παίξω Batman..

 

(που πάλι δεν έχει σημασια αυτό που λες γιατί όλες οι 980ti δεν πάνε στο 1.5Ghz (Sillicon Lotary) όποτε μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.. και αυτές που πάνε τόσο πιο άνετα και πιο καλά είναι Custom κομμάτια που σίγουρα 650$ δεν κάνουν)

 

 
( το ότι ξεχνάς τα πάντα και αναλώνεσαι αποκλειστικά στο 4k resolution που παίζει το... 1% του κόσμου, και εκεί τα fps που έχουνε οι παρούσες κάρτες είναι ΓΤΠ στα υψηλά settings, και μιλάμε επί της παρούσης με τρομερά 30Hz άντε και λίγα ακριβά 60Hz panels... :D
 
Μα για αυτό λέμε ότι αυτές οι κάρτες για 1080p Δεν είναι..
Τώρα το άμα παίζει το 1% αυτό δεν το γνωρίζω, αυτά μόνο εσύ τα ξέρεις..
Τα FPS είναι γενικά GTP δεν είναι μόνο στο 4Κ GTP από πάνω τα εξηγώ λεπτομερός.. τι παίζει με τα FPS..
 
Τώρα έιναι 30HZ 60HZ και άμα είναι ακριβά πάλι δεν με απασχολεί γιατί ακριβές είναι και η Fury X και η 390X και η 980ti και η Titan X
 
Για τα παρακάτω (Περι Drivers) φυσικά και εγώ θα συμφωνίσω μαζί σου!
Και θα πω κιόλας άμα πατώσει εκεί πέρα πάλι η AMD το ναυάγισε το καράβι.. To βούλιαξε.. το έβαψε μπλέ και το έριξε μέσα στην θάλασσα..
Και εγώ οργησμένος είμαι με αυτό το θέμα.. για αυτό ξανα λεώ optimazation optimazation optimazation! (βελτιστοποίηση)
 
Πεππα δεν μου διαβάζεις καλά το θέμα και παροτρίνεσε και λες οτι να νε,
 

 

 

Η ανάγκη να δημιουργήσεις ένα "thread υπεράσπισης της Fury X" από πού έρχεται 

 

Αυτό έρχεται στο οτι πηγαίνω μέσα σε 3 διαφορετικά Threads για να διαβάσω για την Fury X..

(Μερικά μέσα σε Nvidia Threads)

Που κανονικά έρπεπε να υπάρχει και ένα για την 390 (Που υπάρχει αλλά ποστάρει ο καθένας ότι θέλει)

Αλλα για την Pro αλλό για την 390 etc..

 

Τα κυνηγάω με τον τσουκαλά και το αμπελαλε να βρούμε που βρισκετε η Fury X

 

Καμια υπεράσπιση δεν κάνω σε κάνενα..

Ξαναδιαβασε και εσύ τι λεω αργά και προσεχτικά κάνεις σαν τον ακη τρώει BSOD το μυαλό σου..

Link to comment
Share on other sites

Τώρα έιναι 30HZ 60HZ και άμα είναι ακριβά πάλι δεν με απασχολεί γιατί ακριβές είναι και η Fury X και η 390X και η 980ti και η Titan X
 

 

E τοτε ποιος ο λογος υπαρξης του παροντος thread? 

Link to comment
Share on other sites

Ο ίδιος λόγος που υπάρχουν και οι κάρτες των 650 ευρώ και πάνω, για να περνάμε την ώρα μας για κάτι που δεν έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης πέρα από τις εντυπώσεις. Το θέμα είναι το εξής: τώρα που βγήκαν οι 370-380-390 θα δούμε καμία σοβαρή πτώση στις τιμές ή το πολύ για ένα πενηντάρικο ήταν το όλο θέμα? Θα πάει η 290 στα 250 επιτέλους? θα πέσει η 970 κάτω από τα 300? Αυτά είναι τα καίρια ζητήματα.

Έγινε επεξεργασία από Matia
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Μην φας Matia, έχει γλαρόσουπα.

 

Όσο ο κόσμος αγοράζει κάρτες υπερκοστολογημένες τόσο θα είναι πιο ακριβό το αντίστοιχο προϊόν την επόμενη γενιά.

Η AMD δεν έχει συμφέρον σε αυτό που λες.

Προτιμά να αφήσει τις τιμές έτσι, να πουληθούνε όσες 2xx πωληθούνε, και να συνεχίσουνε να πουλάνε τις 3xx ( τις ίδιες κάρτες δηλαδή :D ) στις υψηλές τιμές.

Να πάνε σε πόλεμο τιμών ? Για να γίνει τι ? Να βγούνε χαμένοι αν ακολουθήσει η nVIDIA σε αυτή την κίνηση ?

 

Έχουνε που έχουνε πατώσει στις πωλήσεις και το market share, αν πέσουνε και τα profit margin τους κι άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Εμφανισιακά η Fury X μόνο μιζέρια δεν βγάζει. Εμείς εδώ κοιτάμε τις κάρτες με βάση το Fraps. Ο κόσμος που θα πάει στα μαγαζιά και θα δει την κάρτα, μόνο μιζέρια δεν θα δει.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ρε σείς, και πώς θα αυξήσει τις πωλήσεις αφού δεν έβγαλε κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά με την Nvidia αλλά ίδιο πάνω κάτω? Δλδ θέλει να επωφεληθεί μόνο από το ποσοστό των χρηστών που θα την αγοράσουν γιατί είναι νέα, κόκκινη, λέγεται Fury και έχει υδρόψυξη? Η μήπως απλά ήθελε να δώσει κάτι ισάξιο για να διατηρήσουν την κόντρα με την Nvidia ώστε να έχουν να αντιπαραβάλουν κάτι οι εχθροί της πράσινης στις καρτομαχίες? Και η σειρά 3 τι σκ@τ@ ρόλο βαράει?

Προφανώς κάτι θα ξέρουν παραπάνω οι επαγγελματίες του marketing της AMD για να την κοστολογήσουν έτσι και εμείς με την απλή λογική μας δε φτουράμε μία.

Link to comment
Share on other sites

Ρε σείς, και πώς θα αυξήσει τις πωλήσεις αφού δεν έβγαλε κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά με την Nvidia αλλά ίδιο πάνω κάτω? Δλδ θέλει να επωφεληθεί μόνο από το ποσοστό των χρηστών που θα την αγοράσουν γιατί είναι νέα, κόκκινη, λέγεται Fury και έχει υδρόψυξη? Η μήπως απλά ήθελε να δώσει κάτι ισάξιο για να διατηρήσουν την κόντρα με την Nvidia ώστε να έχουν να αντιπαραβάλουν κάτι οι εχθροί της πράσινης στις καρτομαχίες? Και η σειρά 3 τι σκ@τ@ ρόλο βαράει?

Προφανώς κάτι θα ξέρουν παραπάνω οι επαγγελματίες του marketing της AMD για να την κοστολογήσουν έτσι και εμείς με την απλή λογική μας δε φτουράμε μία.

 

Το marketing της AMD παίζει να είναι το πιο fail τμήμα marketing του τομέα της πληροφορικής.

Οι γκάφες και οι αποτυχίες τους είναι Α Μ Ε Τ Ρ Η Τ Ε Σ.

 

Έχεις μπερδέψει επίσης το τμήμα μάρκετινγκ με το τμήμα των μηχανικών και με το τμήμα οικονομικών.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν η καρτα ξεκινουσε στα 500 $ θα ηταν καλό deal. Με τις τιμες που παιζει τωρα όχι. Επισης μεγα λαθος της amd το rebrand.

Έχουμε να δουμε δυνατη κινηση της κοκκινης απο την 7970. Επισης δυστυχως οι pcαδες ειμαστε σαν τον ψωριαρη για τις εταιρειες καθως παιζονται περισσοτερα λεφτα στις κονσόλες. Στα pc λογω πειρατειας κλπ μας εχουν γραμμένους.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.