costas1965 Ιανουάριος 27, 2018 #902 Ιανουάριος 27, 2018 πριν 1 ώρα, το μέλος karmen1983 έγραψε: 550 για το μπανιο που βλεπεις (ειναι μικρο) αλλα για να μπουν τα πλακακια ειχαμε αλλα 150 στο σοβατισμα. Στα εγκαίνια να μας καλέσετε....... 1 6
karmen1983 Ιανουάριος 27, 2018 Author #903 Ιανουάριος 27, 2018 Ας πω μερικά ακόμα για να πάρει όποιος θέλει μια ιδέα. Κόστος ανακαίνισης μπάνιου λοιπόν.... 1. κόστος πλακιδίων με +15% για να μείνουν σε περίπτωση σπασιμάτων αλλά και φύρες 690ευρώ (πόνεσε η τιμή της ψηφίδας όπου τα 3 τετραγωνικά μέτρα βγήκαν ~330ευρώ) 2. κόλλα πλακιδίων (kerakoll)+μονωτικό+σταυρουδάκια κλπ ~150ευρώ 3. Αρμόστοκοι mapei μαζί με την αντίστοιχου χρώματος σιλικόνη ~35ευρώ 4. Προφίλ αλουμινίου για τις γωνίες ~60ευρώ 5. Πλακάς + σοβάτισμα ~700ευρώ Σύνολο χωρίς είδη υγιεινής και υδραυλικό 1635ευρώ Αν σε αυτά προσθέσω ένα εντοιχιζόμενο καζανάκι Geberit ~150ευρώ Πλακέτα ενεργοποιησης για το καζανάκι ~70ευρώ (υπάρχουν και πιο φθηνες) Δύο σχαράκια για τα σιφώνια ~35ευρώ Κρεμαστή λεκάνη ~150ευρώ Νιπτήρας ~100ευρώ Έπιπλο δεν πήρα θα το κάνω εγώ Μπαταρία ντουζιέρας (θερμοστατική/θερμομεικτική ακόμα δεν κατάλαβα πως στο καλό τις λένε τελικά) 380ευρώ Μπαταρία νιπτήρα ~100ευρώ Υδραυλικός με υδραυλική εγκατάσταση από την αρχή και αλλαγή σε μονοσωλήνιο για την πετσετοκρεμάστρα μιας και άλλαξα θέση 500ευρώ Και φυσικά μία νέα πετσετοκρεμάστρα ~80ευρώ ----------------------------------------------------------------------- ~3200 το μικρό μπάνιο και μένουν ακόμα Γυψινα περιμετρικά μιας και έχει διαφορά υψομετρική η πλάκα του παταριού Φωτιστικό Καθρέπτης Γυαλί για τη ντουζιέρα Αξεσουάρ μπάνιου Περαστικά μας για το μια σταλιά μπάνιο Φυσικά η τιμή είναι ανάλογη της επιλογής των υλικών κλπ Και μου είναι τρομερά δύσκολο να υπολογίσω κόστος άμμου, τσιμέντου, revinex κλπ 8 1
Seafalco Ιανουάριος 27, 2018 #904 Ιανουάριος 27, 2018 @karmen1983 Αγάπη σου έχω δουλειά αμέσως μετά τα τελειώματα στο σπίτι σου! Σύμβουλος ανακαινίσεων ! ! ! Έτσι για να γλυτώσει ο κόσμος από τους καρχαρίες! Εσύ θα κάνεις τη ξαδέρφη του ενδιαφερόμενου . . . Θα λέει ο Μάστορας με το υφάκι 10 Καρδιναλίων : "Αυτό το μπάνιο κοστίζει Χ000 € ! " Και θα του λες εσύ : "Από ποια γωνία είπαμε ότι ήρθες εσύ ? " Και μετά τα γνωστά . . . Μη πάει και το avatar επί ματαίω! Να 'σαι καλά ρε συ , καλή δύναμη και ΟΛΑ μια χαρά θα πάνε μέχρι τέλους ! 1 3
karmen1983 Ιανουάριος 27, 2018 Author #905 Ιανουάριος 27, 2018 Πλακα πλακα εχω φακελωσει τα παντα απο θεμα τιμων. Call me και εχω την απαντηση στο κοστολογιο 1 3
dfa19mj Ιανουάριος 29, 2018 #906 Ιανουάριος 29, 2018 Αυτά είναι μαστορέματα ζωής Karmen !!! Με υγεία και χαρά να απολαύσετε τα αποτελέσματα τους και άμα υπάρξει και καμιά κακοτεχνία ξέρετε που θα βρειτε τον μάστορα - εργολάβο έκανα κι εγώ χθες ένα κοινωνικό ψευτο - μαστόρεμα για τον φίλο τον Αντώνη του είχε τσακίσει η βάση του BBQ τα εργαλεία - υλικά τρύπες σε μεταλλικη κορνίζα από LCD οθόνη τηλεόρασης περτσίνι - κορνίζα - πλαστική βάση - διπλή ροδέλα έτοιμο το ΤΑΝΚ έκανα και στην απέναντι μεριά το ίδιο προληπτικά... 5
Δημοφιλής Δημοσίευση adpanos Ιανουάριος 29, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #907 Ιανουάριος 29, 2018 (edited) Μαστορέματα ημέρας .... Σκάψιμο και πέρασμα σωληνώσεων νερού, ζεστό - κρύο προς τον πάγκο της κουζίνας και αυτονομίας καλοριφέρ ακτινωτό σύστημα ( κάθε σώμα δική του σωλήνωση) σε διαμέρισμα του 1967. .... Δημιουργία κέντρου υδροληψίας στο πατάρι Δημιουργία κέντρου καλοριφέρ (κολεκτέρ) στο πατάρι. Υλικά Πολυστρωματική σωλήνα PEXB/AL/PEXB φ18 , τσέρκι, ρομποτόκαρφα . Εργαλεία που χρειάζονται : Σκαπτικό δράπανο Ζουμπάς Βαριοπούλα Μαρκαδόρος ανεξίτηλος Καμιά 10αριά μπαζοσακούλες. Υπομονή με τα παράπονα των ενοίκων της πολυκατοικίας ... Από αύριο laminate... το οποίο έχει ανοιχτεί για να πάρει υγρασία και θερμοκρασία χώρου .... Πέταμα όλων των παλαιών οικιακών συσκευών .... Εργασίες που έχουν ήδη γίνει. Γκρέμισμα μεσοτοιχιών και ενοποίηση κουζίνας με χωλ και σαλόνι Ξύσιμο τοίχων και σπατουλάρισμα Κλείσιμο ανοιγμάτων και δημιουργία ανοιγμάτων εσωτερικών πορτών σε άλλο μέρος. Αλλαγή ηλεκτρικής εγκατάστασης. Γυψοσανίδες Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 29, 2018 από adpanos 13 1 1
Lakisss Ιανουάριος 29, 2018 #908 Ιανουάριος 29, 2018 Τα κενά του καναλιού θα τα γεμίσεις με κάτι (άμμο πχ.);
Δημοφιλής Δημοσίευση adpanos Ιανουάριος 29, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #909 Ιανουάριος 29, 2018 (edited) πριν 14 λεπτά, το μέλος Lakisss έγραψε: Τα κενά του καναλιού θα τα γεμίσεις με κάτι (άμμο πχ.); Θα τα κλείσω με άμμο και τσιμέντο ενισχυμένη δόση. Θα φέρω το γέμισμα στο ίδιο επίπεδο με το υπάρχον μωσαϊκό. Από πάνω θα περάσω ναιλον 0.02mm πάχους για στεγανώτητα από υγρασία και μετά 5άρι μονωτικό για laminate . Επειτα θα ξεκινήσω την τοποθέτηση του laminate που πιστεύω πως θα μου πάρει ένα 2ήμερο λόγω του ότι όλοι οι χώροι είναι παράγωνοι. Από εκεί και πέρα , θέλω να καταργήσω τις παλαιές σωληνώσεις των σωμάτων του καλοριφέρ, αλλά δεν υπάρχει βάνα και θα πρέπει να γίνει καλοκαίρι ώστε να αδιάσω όλο το δίκτυο των καλοριφέρ της πολυκατοικίας από νερό. Αμέσως μετά το laminate θα ξεκινήσω την κατασκευή για τα ντουλάπια κουζίνας. Πάντως να γνωρίζετε πως η ανακαίνιση ενός διαμερίσματος πολυκατοικίας του 60-70 είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από το να πάρεις και να φτιάξεις ένα σπίτι που είναι πριν τα σοβατίσματα ..... Πολύ δύσκολη εργασία, πολλά θέματα με στραβούς τοίχους, σαθρά σημεία. Για να σπατουλάρεις ένα δωμάτιο πρέπει να αφαιρέσεις την παλαιά μπογιά (έκαψα δυο μπιστολάκια θερμότητας επαγγελματικά) ,τον παλαιό λαδόστοκο και να τρίψεις τους τοίχους για να φύγουν τα υπολείμματα λαδιών . Πρέπει να αγοράσεις και να περάσεις αστάρι χαλαζία από επάνω για να επιτρέψει την καλή πρόσφυση του νέου ακριλικού στόκου. Θέλει πολλά χέρια στοκάρισμα για να φέρεις τους τοίχους σε ένα σχετικά καλό επίπεδο πριν το βάψιμο . Θέλει προσοχή στο αστάρι που θα επιλέξεις . Σε εμένα ΔΕΝ πρόσφερε καλή πρόσφυση στην μπογιά ένα της durostick και ένα της Βιβεχρωμ και είχα θέματα. Μετά την ενοποίηση των χώρων τα μωσαϊκά είχαν άλλα επίπεδο. Έπρεπε να τα σκάψω και να τα γεμίσω ξανά ώστε να ομαλοποιήσω τις υψομετρικές διαφορές. (Το laminate τοποθετείτε σε επιφάνειες που ΔΕΝ έχουν διαφορές μεγαλύτερες των 3mm ανά 1m !!!) Στα σημεία που έχτισα με ytong και τα σοβάτισα με D32 (ταχύπυκτος σοβάς γενικής και μιας στρώσης) τα οποία ενώνονται με τον παλαιό σοβά ήθελε δίχτυ κ.λ.π. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 29, 2018 από adpanos 12 1
geochal Ιανουάριος 29, 2018 #910 Ιανουάριος 29, 2018 Φίλε μου επειδή κάνω την ίδια δουλειά τώρα χωρίς καλοριφέρ όμως σε διπλοκατοικία του 1958 συμφωνώ και επαυξάνω. Χαράς το κουράγιο σου!!! 3
sstav Ιανουάριος 30, 2018 #911 Ιανουάριος 30, 2018 Δίκτυο και άλλα παθητικά (Συναγερμούς κτλ) δεν θα περάσεις;;;;
adpanos Ιανουάριος 30, 2018 #912 Ιανουάριος 30, 2018 (edited) Μία ώρα πριν, το μέλος sstav έγραψε: Δίκτυο και άλλα παθητικά (Συναγερμούς κτλ) δεν θα περάσεις;;;; Έχω περάσει 18 utp cat 5e προς κάθε θέση υπολογιστή , προς κάθε τηλεόραση, προς κάθε θέση παιχνιδομηχανης και και και Έχω περάσει 6utp για τηλέφωνο . Έχω περάσει ξεχωριστό καλώδιο δορυφορικής προς κάθε θέση τηλεόρασης, viokal sat 140. Έχω περάσει ξεχωριστά σε αστέρα καλώδιο επίγειας tv προς κάθε θέση τηλεόρασης. Έχω περάσει 3x 2.5mm^2 NYA ανά 4 ή 5 πρίζες στον χώρο. Έχω περάσει 3x 2.5 mm^2 NYA προς κάθε A/C. Έχω περάσει καλώδια HDMI από την θέση της κεντρικής TV τοίχος προς το έπιπλο τηλεόρασης. Έχω περάσει καλώδια ηχείων και μαζί σε ξεχωριστή γραμμή παροχή ρεύματος για αυτοενισχυομενα. Έχω περάσει ξεχωριστό 6x 0.25mm^2 προς κάθε άνοιγμα πόρτας για συναγερμό. Έτσι θα πετύχω ξεχωριστή ζώνη για παράθυρα και ξεχωριστή για παντζούρια. Έχω περάσει 6x 0.25mm^2 προς κάθε μπαλκόνι ώστε να βάλω περιμετρικά μικροκυματικα ραντάρ . Έχω περάσει σε κάθε μπαλκόνι καλώδιο 4x 0,22mm^2 + 2x 0.5 mm2 για σειρήνες εξωτερικού χώρου. Έχω περάσει καλώδιο για σειρήνες εσωτερικού χώρου 4x 0,25mm. Έχω περάσει καλώδιο για αισθητήρα κραδασμών 4x 0.22 Έχω περάσει καλώδιο για εσωτερικά ραντάρ ανά χώρο 6x 0.22 Έχω περάσει καλώδιο για αισθητήρα καπνού στον χώρο της κουζίνας. 6x 0.22 Έχω περάσει καλώδιο για 2 θέσεις πληκτρολογίων. Έχει αγοραστεί patch panel equip , switch της TP Link 1000αρι Έχει αγοραστεί σύστημα συναγερμού της Eldes με dual gsm και pstn. Έχει αγοραστεί ενισχυτής κεραίας Mistral 2x 112f με φίλτρο low. Καινούρια επίγεια κεραία . Έχει γίνει αλλαγή του πίνακα σε μέταλλο πλαστικό hager vlota 3 με νέα απλά υλικα ράγας Hager. Τον πίνακα δεν τον έχω τελειοποιήσει γιατί θέλω να αλλάξω το μονοφασικό 32Α/40Α σε τριφασικό 3x 32A. Άρα δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω μονοφασικό επιτηρητή τάσης και αργότερα να πρέπει να τον αλλάξω για τριφασικό , ούτε αντικεραυνικα. Ρελέ διαρροής προς το παρόν χρησιμοποιώ το παλιό. Μια παρατήρηση για όσους κάνουν τέτοια δουλειά. SOS άρα. Με την αλλαγή των σωλήνων νερού ΧΑΝΕΤΕ την γνώση του σπιτιού σας. Πρέπει να βρείτε τρόπο και το καλύτερο θα ήταν να συνεννοηθείτε με όλους τους κατόχους διαμερισμάτων να φτιάξετε νέα γείωση με τρίγωνο η Ε. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να περάσετε από τον πινακά σας προς τα ρολόγια ένα 10mm2 NYA ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη γείωση. Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Το ότι εσείς έχετε στο διαμέρισμα σας γείωση και ρελέ διαρροής, δεν πάει να πει ότι είστε προστατευμένοι από διαρροές ΑΝ ο διπλανός ένοικος δεν έχει φροντίσει να έχει και αυτός τις απαιτούμενες δικλείδες ασφαλείας. Αυτό είναι ΣΟΣαρα για τα παλαιά διαμέρισματα. Προσοχή μεγάλη. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 30, 2018 από adpanos 4 1 2
Δημοφιλής Δημοσίευση adpanos Ιανουάριος 30, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #913 Ιανουάριος 30, 2018 (edited) Ορίστε και ορισμένες φωτό από το κέντρο τηλεόρασης. Η διπλή πόρτα, συρόμενη, κλείστηκε με yrong. Για να εξασφαλιστεί περισσότερος χώρος κράτησα μέρος του βάθους του ανοίγματος. Στο τέλος θα παρατηρήσετε πως έχει γίνει αλλαγή της χωροθέτησης των πριζων λόγω του ότι η τηλεόραση ανέβαινε υψηλότερα από το ύψος των ματιών όταν είσαι καθήμενος. Αλλά τέρμα οι Φωτό. Είπαμε το καφεδάκι μας. Πάμε για laminate τώρα ... Καλή μου επιτυχία. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 30, 2018 από adpanos 13 1
Seafalco Ιανουάριος 30, 2018 #915 Ιανουάριος 30, 2018 πριν 4 ώρες, το μέλος sstav έγραψε: Δίκτυο και άλλα παθητικά (Συναγερμούς κτλ) δεν θα περάσεις;;;; Μα είσαι τελείως άσπλαχνος ! ! ! Δε βλέπεις τι έχει περάσει ο άνθρωπός, θες κι' άλλα να περάσει ! ! ! ! Έλεος! ! ! πριν 3 ώρες, το μέλος adpanos έγραψε: Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Το ότι εσείς έχετε στο διαμέρισμα σας γείωση και ρελέ διαρροής, δεν πάει να πει ότι είστε προστατευμένοι από διαρροές ΑΝ ο διπλανός ένοικος δεν έχει φροντίσει να έχει και αυτός τις απαιτούμενες δικλείδες ασφαλείας. Εννοείς ότι υπάρχει πρόβλημα αν η γείωση είναι στις σωληνώσεις του νερού ε? πριν 3 ώρες, το μέλος adpanos έγραψε: Με την αλλαγή των σωλήνων νερού ΧΑΝΕΤΕ την γνώση του σπιτιού σας. Μωρέ και τη γνώση χάνεις και το μπούσουλα, μη σου πω, ακόμα και το "έδαφος" χάνεις! ! Φίλε καλά κουράγια, γιατί το βουνό είναι μεγάλο ! Αλλά απ' ότι βλέπω και το "έχεις" και το μπορείς ! Καλή συνέχεια, ένα πράμα τη φορά (λέμε τώρα! ) και όλα πολύ γρήγορα θα είναι μια καλή ανάμνηση ! 2
l3ft3ris Ιανουάριος 30, 2018 #916 Ιανουάριος 30, 2018 Ωραίες δουλειές, καλά τελειώματα. 3φασικό ρεύμα γιατί, σκέφτεσαι για αντλία θερμότητας ή κάποια άλλη εναλλακτική θέρμανση;
panosX Ιανουάριος 30, 2018 #917 Ιανουάριος 30, 2018 και διάβαζα τι πέρασες για συναγερμό αλλα για κάμερες δεν είδα , εαν προλαβαίνεις και μπορείς δες το . Κάποιο utp5 κάνει (2 καμερες ανα καλώδιο με κοινή τροφοδοσία ) και εαν χρειαστείς λεπτομέρειες εδω είμαστε 1
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Ιανουάριος 30, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #918 Ιανουάριος 30, 2018 (edited) Μαλλον εδω παει η αποκατασταση.... Στο συγκεκριμενο σετ ,του χαν πιει το αιμα, χωρις να το προσεχουν ιδιαιτερα... Το χαν παρει με σκοπο να τους βγαζει τη δουλεια τους κ λεφτα,τιποτε αλλο. Παρ ολα αυτα δουλευε ,οταν το πηρα, σαν καινουριο,οποτε στο τεστ αξιοπιστιας παιρνει αριστα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΡΙΝΜΕΤΑ Καθαριστηκε κ αποκατασταθηκε με θερμοκολλα η βαλιτσα.... ΠΡΙΝΜΕΤΑ Στο δραπανο λυθηκε κ καθαριστηκε το τσοκ, καθαριστηκαν τα πλαστικα μερη βαφτηκε η μαρκα κ το δαχτυλιδι .... ΠΡΙΝΜΕΤΑ Φτιαχτηκε εκ του μηδενος χειρολαβη που ελειπε..... Ντιζα ,κοψιμο στο μηκος που ηθελα, σωληνας απ το θησαυρο,αλουμινενιος, σκουποξυλο,χειρολαβη ποδηλατου...... Μπηκε παξιμαδι ασφαλειας για στοπ, στο σωστο σημειο, κ τελος ολα κολληθηκαν με εποξικη.... ΠΑΛΜΙΚΟ.... ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ!!!!!!!!!! Εδω τα δυσκολα....ειχε φαει πεσιμο [απο 2ο οροφο τουλ.] κ ειχε τσακισει στην ενωση λαβης με βαση μπαταριας... Κολληθηκε με εποξικη, καθαριστηκε , περαστηκε λαδι σιλικονης,βαφτηκε η μαρκα κ το γκρι μεταλλικο μερος ....στο τελος δεθηκε εξτρα με ταινια στο σπασιμο. Καθαριστηκε κ ο φορτιστης.... Υλικα που χρειαστηκα.... για καθαρισμα.... για βαψιμο στα μεταλλικα μερη....[παλιο κολπο] για ζωντανεμα κ συντηρηση πλαστικων μερων..... για βαψιμο της μαρκας[ανεξιτηλος ασπρος] κ η εποξικη που βοηθησε παρα πολυ στο παλμικο κ στη χειρολαβη.... κ ενα μικρο βουρτσακι για τις λεπτομερειες, υπαρχει σε φαρμακεια,για καθαρισμο δοντιων!!!!!!! Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 30, 2018 από Stelios13 11 2 2
dfa19mj Ιανουάριος 30, 2018 #919 Ιανουάριος 30, 2018 Στέλιο φωτομόντελα τα έκανες μήπως να τα ελυνες να δεις κι από μέσα τι γίνεται προληπτικά; Γρανάζια, ρουλεμαν, γράσο, ηλεκτρικά... 1
Stelios13 Ιανουάριος 30, 2018 #920 Ιανουάριος 30, 2018 πριν 58 λεπτά, το μέλος dfa19mj έγραψε: Στέλιο φωτομόντελα τα έκανες μήπως να τα ελυνες να δεις κι από μέσα τι γίνεται προληπτικά; Γρανάζια, ρουλεμαν, γράσο, ηλεκτρικά... Tα ελυσα κ τα τσεκαρα πριν τα αγορασω, σε πολυ καλη κατασταση ειναι, εχουν πολλα χλμ ακομα!!!!!!!!!!!! κ γω τα φοβομουν αλλα...γι αυτο γραφω οτι στο τεστ αντοχης κ αξιοπιστιας παιρνουν αριστα! Απο θεμα δυναμης κ ταχυτητας εργασιας μερα με τη νυχτα με τα 12v...δεν περιμενα τοση διαφορα.... 2 1
Recommended Posts