Δημοφιλής Δημοσίευση costas1965 Σεπτέμβριος 18, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #2681 Σεπτέμβριος 18, 2021 & όλα πήγαν καλά.... video-f8ce7c3223a4ff6ecadc3060ba214d73-V.mp4 14
Lakisss Σεπτέμβριος 18, 2021 #2682 Σεπτέμβριος 18, 2021 Αν κατάλαβα κυκλοφορεί ο αέρας απ' την κάτω θυρίδα στις επάνω. 1) Γιατί η επάνω θυρίδα είναι τόσο χαμηλά απ' το ταβάνι. (με το μάτι 50-60 πόντους;) 2) Γιατί δεν έβαλες κάποιο βεντιλατέρ; 1
Δημοφιλής Δημοσίευση costas1965 Σεπτέμβριος 19, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #2683 Σεπτέμβριος 19, 2021 Καλημέρα Lakisss. Τις "αρχιτεκτονικές¨ περσίδες ο κατασκευαστής σου δίνει συγκεκριμένες θέσεις - αποστάσεις που θα τις βάλεις βάσει σχεδίου (σου δίνει μόνο δύο επιλογές διάταξης). Δεν φαίνεται στις προηγούμενες φώτο, άλλα τα μονωτικά αυτά φύλλα από πυριτικό ασβέστιο https://www.estiagreen.gr/1935-πλάκες-πυριτικού-ασβεστίου-skamol.html σχηματίζουν εσωτερικά ένα κλειστό κλωβό - θερμοθάλαμο. Εκεί μέσα γίνετε όλο το παιχνίδι. Υπάρχει λοιπόν εσωτερικό "ταβάνι" (το γαλάζιο παραλληλόγραμμο στην παρακάτω φώτο). Πάνω από το ταβάνι του θερμοθάλαμου η καμινάδα για ευνόητους λόγους γίνεται διπλής μόνωσης. Το βεντιλατέρ δεν θα με βοηθούσε πουθενά, προβλήματα θα μου δημιουργούσε & φυσικά δεν το προτείνει πουθενά ο κατασκευαστής. Το κουτί που μαζεύει όλη την θερμότητα (βλ. κίτρινο χρώμα), στέλνει την θερμότητα στον θερμοθάλαμο & αυτή με την σειρά της διαχέεται μέσω των περσίδων στον χώρο. Όλα γίνονται με φυσικό ελκυσμό & χωρίς τον παραμικρό ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Η εισαγωγή φρέσκου αέρα ρυθμίζετε με χειροκίνητο τάμπερ στο κάτω μέρος της γυάλινης πόρτας. Ο χώρος, σαλόνι-τραπεζαρία ~ 50 m2, σε χρόνο μηδέν γίνετε ........................θερμοκοιτίδα! Η κατανάλωση ξυλείας είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Το κόστος τελειωμένο θα αγγίξει τα 2.700 €. 10
Γιώργος 1 Σεπτέμβριος 22, 2021 #2684 Σεπτέμβριος 22, 2021 Για βάλε σύνδεσμο του καταστήματος ή του κατασκευαστή του τζακιού. 1
costas1965 Σεπτέμβριος 23, 2021 #2685 Σεπτέμβριος 23, 2021 (edited) πριν 13 ώρες, το μέλος Γιώργος 1 έγραψε: Για βάλε σύνδεσμο του καταστήματος ή του κατασκευαστή του τζακιού. Καλημέρα Γιώργος 1 Το τζάκι είναι μια οικολογική εστία Τσέχικης προέλευσης, το: Romotop Basic 70.50.01 Το κατάστημα είναι στην Πάτρα (κάνει & εκτός Πατρών τοποθετήσεις από όσο ξέρω): https://ecothermo.gr/ Ζήτησε να μιλήσεις με τον Παναγιώτη (ιδιοκτήτης) & αν κάποια στιγμή περάσεις από Πάτρα, έλα να το δεις live σε εμένα να δουλεύει. Μερικά ενδεικτικά video που εξηγούν την ροή του ζεστού κρύου, το άναμμα της εστίας κλπ. https://www.youtube.com/watch?v=p_ajFucsKyk https://www.youtube.com/watch?v=j3J8ikvp6Dg&t=7s Στην παρακάτω φώτο είναι ένα κομμάτι της προσφοράς. ***** οι τιμές αλλάζουν κάθε τόσο, ήδη έχει πάρει αύξηση η συγκεκριμένη εστία. Το τελικό κόστος εξαρτάται από πολλά πράγματα: αποξήλωση ή όχι του παλιού τζακιού, υλικό περσίδων, μέτρα καμινάδας & σπιράλ, ποιότητα καμινάδας, αδιατάρακτη κοπή ή όχι της ταράτσας, πυριτικά φύλα ή γυψοσανίδα, όροφος τοποθέτησης, ανυψωτικά μέσα (γερανός ?, παπαγάλος ?) κλπ. Το τελικό κόστος φυσικά μειώνετε αρκετά, αν με προσωπική εργασία αφαιρέσεις εργασίες (αποξήλωση παλιού τζακιού, πέταμα μπάζα, μόνωση ταράτσας κλπ), .............όρεξη να έχεις!!! Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 23, 2021 από costas1965 Προσθήκη link καταστήματος 5
costas1965 Σεπτέμβριος 23, 2021 #2686 Σεπτέμβριος 23, 2021 (edited) Σε "προσομοίωση" η λειτoυργία του ενεργειακού τζακιού της ROMOTOP. https://www.youtube.com/watch?v=iR6f6qPAwb4 (βλ. μετά το 1 λεπτό & 10 δευτερ.). Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 23, 2021 από costas1965 extra επεξηγηματικό video 4
Δημοφιλής Δημοσίευση costas1965 Οκτώβριος 18, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #2687 Οκτώβριος 18, 2021 (edited) Ανακαίνιση συνέχεια................. Όρεξη να έχεις να γκρεμίζεις τα παλιά & να φτιάχνεις τα καινούργια............................. & 15αύγουστο να ήταν θα το άναβα. Πρώτη μούρη τα σκαμνάκια του Γέροντα ! Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλω & τα υπόλοιπα σοβατεπί. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 18, 2021 από costas1965 επιπλέον φωτο 21
sharkovios Οκτώβριος 18, 2021 #2688 Οκτώβριος 18, 2021 πριν 5 ώρες, το μέλος costas1965 έγραψε: Ανακαίνιση συνέχεια................. Όρεξη να έχεις να γκρεμίζεις τα παλιά & να φτιάχνεις τα καινούργια............................. & 15αύγουστο να ήταν θα το άναβα. Πρώτη μούρη τα σκαμνάκια του Γέροντα ! Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλω & τα υπόλοιπα σοβατεπί. Ωραίες δουλειες... Ζηλέυω
costas1965 Οκτώβριος 18, 2021 #2689 Οκτώβριος 18, 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος sharkovios έγραψε: Ωραίες δουλειες... Ζηλέυω Να μας δείξεις τα αεροπλάνα σου για να είναι αμοιβαία η ζήλια. Σε ευχαριστώ.
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Νοέμβριος 14, 2021 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #2690 Νοέμβριος 14, 2021 Καιρό έχω να ανεβάσω κάτι αλλά πραγματικά παρόλο που κάθε μέρα γίνονται διάφορα δεν έχω χρόνο για ένα κλικ... Αυτή τη φορά βρήκα την ησυχία μου στο υπόγειο και δημιουργήθηκαν 10 τροχήλατα, που σκοπό έχουν να φιλοξενήσουν υλικά συσκευασίας που παράγουν μηχανές. Η κατασκευή είναι απλή σαν ιδέα και σαν σχήμα, αλλά το βασικό είναι ότι βόλεψε. Ανοίκτηκαν τρύπες για καβίλιες για εύκολη και γρήγορη ευθυγράμμιση των κομματιών, φρεζαρίστικαν τα πλαϊνά για να κουμπώσουν τα διαχωριστικά, μπήκε sika και όχι ξυλοκολλα στις ενώσεις (μελαμίνη γαρ) και βιδώθηκαν. 4 ροδάκια ανα κατασκευή και έτοιμα... Και ο όγκος αυτών που χρειάστηκα φαίνεται παρακάτω Ολα τα φρεζαρίσματα έγιναν με το ρουτερ μπαταρίας της dewalt που από τότε που το πήρα εκτελεί υπερωρίες!! Εξαιρετικό εργαλείο και πραγματικά το να μην έχεις καλώδιο ειδικά σε τέτοιου είδους εργαλεία είναι σωτήριο. 14
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Νοέμβριος 14, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #2691 Νοέμβριος 14, 2021 Παίρνω την σκυτάλη από την @karmen1983 για το δικό μου project το οποίο λόγω του όγκου δουλειά του, το ανέλαβα συνεχώς. Μετά από δύο χρόνια αποφάσισα να ξετρυπήσω το χερούλι στο αγαπημένο μου μπρίκι (για αριστερόχειρες), και να βάλω επιτέλους μία περαστή βίδα. Η βίδα που εξέχει από κάτω θα κοπεί σε τουλάχιστον δύο χρόνια. 2 12 1
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Νοέμβριος 19, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #2692 Νοέμβριος 19, 2021 Καρεκλα απο γνωστο ,με λιγα κιλα παραπανω, που ειχαν σπασει μπρατσα κ ειχε παρει η σιδερενια βαση αποκατω ,κλιση 30μοιρες !!!!! Αφου την εφερα στα ισια ,ειχα βαλει προσωρινα κατι αθλια χερουλια που ντρεπομουν κ μονο που τα βλεπα... Βρεθηκαν πεταμενα αυτα , προσαρμοστηκαν κ τωρα τουλαχιστον εχει μια αξιοπρεπη εικονα!!!!!! Στη γιαφκα του μικρου πηγε κ αυτη... 11
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Δεκέμβριος 5, 2021 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #2693 Δεκέμβριος 5, 2021 Ξεκίνησα πριν λίγο καιρό να ανακαινίζω το πατρικό σπίτι στην Κρήτη. Μου είχαν μείνει 10 μέρες άδεια οπότε τις εκμεταλλεύτηκα και πήγα να το φέρω στα ίσια του. Δεν έχω πολλές φωτογραφίες μιας και βασανίστηκα αρκετά και δεν είχα το μυαλό, αλλά τα πράγματα έχουν κάπως έτσι Πρώτη μέρα και το πατρικό είναι σε κατάσταση Στην κρεβατοκάμαρα έπεσαν τα παλιά, τρίφτηκαν οι τοίχοι με 16αρι στην καμηλοπάρδαλη, ασταρώθηκαν και περάστηκε ένα παχύ στρώμα από παρετίνα με κόλλα πλακιδίων. Το άφησα στην ησυχία του 4 μέρες και μετά πέρασε η καμηλοπάρδαλη και το έφερε στα ίσια του. village.mp4 Στο δωμάτιο όπου θα είναι η κουζίνα με το καθιστικό, πέσανε όλοι οι παλιοί σοβάδες, άνοιξε πόρτα για να ενωθούν και πάλι τα σπίτια, έπεσε μπετό για να στηριχθεί ο τοίχος, χτίστηκαν παράθυρο και παλιά ντουλάπα, πέρασε ο ηλεκτρολόγος και μπήκε νέος σοβάς. Σειρά πήραν οι γυψοσανίδες, όπου δημιουργήθηκε και μία αποθηκούλα, τρύπες για σποτ, τρίψιμο του σοβά, σπατουλάρισμα στις γυψοσανίδες, αστάρωμα τα πάντα όλα και 2 χέρια βάψιμο σε αναμονή να μπει κουζίνα, πόρτες, κλπ για το 3ο χέρι. Ο αδερφός μου ανέλαβε τα αλουμίνια και να μου πρήζει το συκώτι, αλλά τι να έκανα που με τα 2 ανίψια να κόβουν βόλτες και να τσακώνονται ποιο απο τα 2 θα έχει το μέτρο, τα συγχωρούσα όλα Στο μπάνιο παρόλο που ο πλακάς ήταν ότι πιο ελεεινό είδα σε δουλειά ποτέ μου (δεν γωνιασε καν τοιχους για να μην σχολιασω τα πλακακια), μαζεύτηκε και μένει να μπει η καμπίνα στην ντουζιερα και τα αξεσουαρ. Αυτά τα άφησα στον αλουμινά bro. Ξήλωσα κάποια πλακάκια, πρόσθεσα κάποια άλλα που δεν ειχε βάλει καθώς επίσης παρόλο που ειχε τα σχαράκια αποφάσισε απλά να μην τα βάλει... Σφαγή και με αυτόν τον μάστορα... Για να μην σας τα πολυλογώ σφαγή και με τον υδραυλικό που μου άφησε στην πρόσοψη του σπιτιού την αποχέτευση και τις παροχές νερού, εννοείται ότι ξανασκαψε και τα έβαλε μέσα στον τοίχο, σφαγή με τον ηλεκτρολόγο που μάζευε τις ελιές λέει και δεν μπορούσε να έρθει να κλείσει τα κουτιά του να τα σπατουλάρω και να βαψω σαν ανθρωπος, στον πλακά πάτησα delete. Ε αυτά σε γενικές γραμμές. Και πάνω που τη τελευταία μέρα έλεγα να ξεκουραστώ, ξαναπλακώνομαι με τον υδραυλικό γιατί δεν αναλάμβανε να ανοίξει την τρύπα του απορροφητήρα. Ο τοίχος πέτρινος 70 πόντους... Κόψιμο στον λογαριασμό, 2 κομπρεσέρ με βελόνια και ποτηροκορώνες, ο αδερφός μου από έξω εγώ από μέσα και μετά από 2,5 ώρες, κατεβάζοντας καντήλια, αγίους, προφήτες... συναντηθήκαμε κάπου στη μέση και η 125mm τρύπα με τα ελάχιστα μερεμέτια έτοιμη... Πριν από αυτά είχα μόνωση ταράτσας στην Αθήνα. Αυτό σε επόμενο post 10 1 3 3
Lakisss Δεκέμβριος 5, 2021 #2694 Δεκέμβριος 5, 2021 Στο σχαράκι δεν μπήκε σιφώνι; Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο.
karmen1983 Δεκέμβριος 5, 2021 Author #2695 Δεκέμβριος 5, 2021 Γιατί έχεις δει τέτοια τοποθέτηση πλακιδίων; Αυτή η έλλειψη ήταν και ο λόγος που πέρασα επαλειφόμενο τσιμεντοειδές 2 συστατικών, 2 χέρια μαζί με sikaflex εντός και για κόλλα μπήκε η Kerakoll H40 gel. 1 1 1
Stelios13 Δεκέμβριος 5, 2021 #2697 Δεκέμβριος 5, 2021 Δυστυχως η ευτυχως ηξερα απο πριν κ για τις 2 περιπτωσεις κ αυτα που διαβασα κ ειδα τα πηρα ποιο ψυχραιμα ,αλλοιως θα χα γουρλωμενο ματι κ μαλλι ορθιο τωρα.... Κανα ευχελαιακι ,το χεις σκεφτει τελευταια? γιατι πολλα αναποδα μαζευτηκαν... Παρεπιπτοντως εχω στα σχεδια ,οχι ανακαινιση αλλα αναπαλαιωση στο πατρικο, ψηνεσαι??? 2
Seafalco Δεκέμβριος 6, 2021 #2698 Δεκέμβριος 6, 2021 Αγάπη καλή δύναμη και καλά κουράγια! Πάντως μετά από αυτό θα πατάς στο χωριό και τα μαστόρια θα βαράνε προσοχή και με σέβας ! Γεια σου μαστόρισα ! ! ! 1
Δημοφιλής Δημοσίευση nik0laus Δεκέμβριος 17, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #2700 Δεκέμβριος 17, 2021 Αφού αγόρασα φαλτσοπρίονο έπρεπε να φτιάξω κάτι για να το βάλω πάνω... 17
Recommended Posts