Jump to content



AMD ZEN thread


jesus

Recommended Posts

50 minutes ago, ARMAGEDDON said:

πάρτε και αυτό

 

 

Ενδιαφέρον αυτό που παρατήρησε με τους 2500K  & FX-8350 σε βάθος 5αετίας . Είχε διακρίνει η AMD την κατεύθυνση του προγραμματισμού στο multithreading αλλά δεν υπολόγισε σωστά τον ρυθμό αυτής της αλλαγής

Είναι γεγονός οτι αναγκάζεται να κοιτάει στο μέλλον για καινοτομίες και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα λόγω και της θέσης που βρίσκεται απέναντι στην intel που μπορεί να κατευθύνει σημαντικά την αγορά όπου εκείνη θέλει ή την συμφέρει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Petrossortep

Είχα σκοπό να σου απαντήσω, αλλά δε θα το κάνω, γιατί σε μια συζήτηση που αναφέρεται στα ρολόγια πέταξες τη μπάλα στην εξέδρα, αναφέροντας το ανώτερο από τον skylake heat dissipation του nehalem, το οποίο είναι βέβαια αναμενόμενο εφόσον έχει 2.5Χ die size...

 

Προσωπικά, χαρά μου να πιστεύουν οι περισσότεροι ότι οι Ryzen είναι χάλια και να συνεχίσουν να παίρνουν Intel, διότι αυτό θα κρατήσει σε χαμηλές τιμές ένα επεξεργαστή ιδιαίτερου VfM.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται βελτιωση ειναι το % utilization των διαφόρων cores στους AMD. Αν βελτιωθεί αυτό μπορούμε να μιλάμε για συγκρισημμα μεγέθη. Αναμένω πατς και ωρίμανση. Φαγωθηκατε όλοι οτι τον έσκισε τον 1700 αλλα δείτε οτι σε πολλα games σκίζει και τον 6950Χ... Δεν είδα κανέναν να το σημειώνει. Αν θελεις πολλα cores o ryzen ειναι ψιλομονοδρομος νομίζω 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

O 6900K/6950Χ και ο 7600Κ/7700Κ είναι προϊόντα με ξεκάθαρο προσανατολισμό. Δηλαδή κάνουν μία δουλειά και την κάνουν σωστά.  Ο ζεν πάει να χωθεί σφήνα και να κάνει ό,τι και τα παραπάνω προϊόντα ταυτόχρονα με μικρότερη επιτυχία σε κάθε τομέα. Σε όποιον αρέσει αυτός ο συνδυασμός, ας προχωρήσει. Και θα δούμε στο τέλος πόσοι είναι όλοι αυτοί, από τα νούμερα των μεριδίων αγοράς.

 

BTW, μετά από τις επιθέσεις μίσους, το gamers nexus έβγαλε και το review του 1700, συνεχίζοντας απτόητο. Δείχνει ότι μετά από oc ο 1700 είναι λίγο πιο πίσω από έναν 7600Κ stock ακόμα και στα multithreaded(με εξαίρεση κάτι lows που όμως βελιτώνονται για τον 7600Κ με oc). Γλυκειά φάση, το σημείο όπου δείχνει πρόσφατη διαφάνεια της AMD, σύμφωνα με την οποία το 95% των steam gamers  παίζουν στα 1080p το πολύ(10:56).

 

Spoiler

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Petrossortep said:

O 6900K/6950Χ και ο 7600Κ/7700Κ είναι προϊόντα

Με δουλεμένη αρχιτεκτονική εδώ και μια δεκαετία κοντά τόσο σε hardware τόσο σε software m/s , να τα λέμε και αυτά .

Τέλος GAMER NEXUS δεν παρακολουθώ επειδή είναι ο ποιο BIASED από όλους ... θα προτιμήσω των άλλων που έβαλα ποιο πίσω με τα ιερογλυφικά

Μετά τα patch που θα έρθουν στα windows με το καλό να δω τι θα γίνει.

 

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Petrossortep said:

Πριν απ'αυτά τα reviews τον έλεγαν unbiased.

εγώ δεν το παρακολουθούσα καθόλου τον κύριο αυτόν τώρα τον έμαθα

 

ο Ταιλανδός κατέβασε τα μη σωστά benchs και έβαλε τα σωστά ... στα τρία παιχνίδια που είχε γίνει λαθος

http://www.zolkorn.com/reviews/amd-ryzen-7-1800x-vs-intel-core-i7-7700k-mhz-by-mhz-core-by-core/3/

rise-of-the-tomb-raider.png

 

farcry-primal-1.png

 

battlefield-1.png

 

μένει να δούμε μετά το πατσάρισμα των windows και οτιδήποτε άλλο softwariko,  κατά πόσο θα κλήση η ψαλίδα

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω μια καλή στιγμή για (επαν)αξιολόγηση των Ryzen θα είναι σε 1-2 μήνες όταν βγουν οι Ryzen 5 καθώς είναι ένα ικανό διάστημα να βελτιωθούν οι παιδικές ασθένειες της ΑΜ4 πλατφόρμας και πιθανόν θα έχει υπάρξει και καλύτερη διαχείρισή τους από τα Win10, οπότε θα δούμε συνολικά τις δυνατότητες/αδυναμίες αυτής της αρχιτεκτονικής.

Ξαφνικά βρίσκονται όλοι να περιμένουνε από τους Ryzen να πατάνε κάτω τους intel σε κάθε περίπτωση ενώ κατά την ανακοίνωσή αυτής της αρχιτεκτονικής χαμογελούσαν.

Προσωπικά θεωρώ την προσπάθεια επιτυχημένη τηρουμένων των αναλογιών.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είμαι ειδικός διάβασε λίγο το #501 post που έκανα.

Ουσιαστικά η AMD ποντάρει στην επέκταση αυτού του multithreading μοντέλου με πιο γρήγορους ρυθμούς, από ότι την περίοδο που πόνταρε στο ίδιο με τους FX, έχοντας βέβαια βελτιώσει το single core performance σε ικανοποιητικό επίπεδο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως με το μάτι του σχεδόν άσχετου απορώ πως λέμε οτι οι επιδόσεις των 10% κάτω είναι τραγικές κ υστερούν όταν είναι ξεκάθαρο οτι δεν απευθύνονται μόνο σε gamers.

 

Επιπλέον δεν καταλαβαίνω τον βιτριολικό φανατισμό ορισμένων.Λες κ γουστάρουν να βρίσκονται σε συνεχή μονοπωλιακή ομηρία πληρώνοντας το ένα άλλο ένα.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος sosna έγραψε:

Εγώ πάντως με το μάτι του σχεδόν άσχετου απορώ πως λέμε οτι οι επιδόσεις των 10% κάτω είναι τραγικές κ υστερούν όταν είναι ξεκάθαρο οτι δεν απευθύνονται μόνο σε gamers.

 

Επιπλέον δεν καταλαβαίνω τον βιτριολικό φανατισμό ορισμένων.Λες κ γουστάρουν να βρίσκονται σε συνεχή μονοπωλιακή ομηρία πληρώνοντας το ένα άλλο ένα.

Αν και το θεμα εχει ξεφυγει και ξεχειλωσει, εδω ισως αξιζει να καταθεσω τη γνωμη μου.. Αυτα σου κανει το ηλιθιο μαρκετινγκ. Το φωναζω εδω και δυο χρονια σχεδον και σε καθε ανακοινωση νεου προιοντος απο την AMD. Οταν στηριζεις ολοκληρη καμπανια πανω σε γραφηματα συγκρισης των προιοντων σου αποκλειστικα με το κορυφαιο του αντιπαλου, εχεις μπει απο μονος σου στη θεση του χαμενου!!! Δεν χρειαζεται να σε βαλει κανεις αλλος. Οταν ομως καθε φορα αποτυγχανεις να επιβεβαιωσεις τα "leaks" που εσυ ο ιδιος διατυμπανιζεις, τοτε καλα σου κανει και ο οποιοσδηποτε να σε ριξει πιο κατω. 

Καθε φορα βεβαια που το λεω, μου χρεωνεται και ο τιτλος του μπλε-πρασινο φρουρου αλλα δεν πειραζει πια... Ειναι θλιβερο ομως αυτη τη στιγμη εγω προσωπικα να εχω δυο φιλους με pc πενταετιας και να προσπαθω με νυχια και με δοντια να τους πεισω να περιμενουν 2-3 μηνες ακομα να δουμε την ωριμανση των ryzen πριν αναβαθμισουν, και να μου απαντανε "καλα ας περιμενουμε αν και intel θα παρω"... 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ Γιώργο.

 

Απλά εντυπωσιάζομαι από το γεγονός οτι εν έτει 2017 με άπειρη πληροφορία κλπ κλπ να πληρώνεις κάτι κ μετά να φανατίζεσαι προσπαθώντας τις περισσότερες φορές να δικαιολογήσεις την επιλογή σου.

 

Θα το καταλάβαινα να σε πλήρωναν αλλά κινητή διαφήμιση ενώ τους τα έσκασες μου φαίνεται απίστευτο.Αν έχει κάποιος μετοχές τότε πάω πάσο.

 

Για να φέρω ένα π.χ. από το χώρο του sim racing που γνωρίζω περισσότερα,όταν είχε κυκλοφορήσει μια συγκεκριμένη τιμονέρια με τιμή 400+ ευρά όλοι έπιναν νερό στην αίσθηση που σου έδινε.Ε σαν ηλίθιος επειδή εμπιστεύτικα τα ριβιούς αφενός,αφετέρου γιατί κανείς φίλος/γνωστός δεν είχε μια να δοκιμάσω πήγα κ την πήρα.Το αποτέλεσμα ήταν να την αφήσω στην άκρη 2 μήνες μετά αφού δεν πληρούσε τις δικές μου ανάγκες επιστρέφοντας σε ένα άλλο προιόν που είχε τη μισή τιμή.Σε συζητήσεις δε κανείς δεν μπορούσε να δει/αντιληφθεί τι τους έλεγα κ συνέχιζαν την γνωστή καραμέλα.

 

Άρα λοιπόν δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος θα δώσει 1200 ευρώ για cpu κ θα παίζει κυρίως games,αλλά κ πως κάποιος θα βάλει 720ρ ανάλυση γιατί αυτή εξαλείφει το gpu bound σενάριο.Μα η συντριπτική πλειοψηφία τρέχει τουλάχιστον 1080ρ.

 

Ας δει ο καθείς τις ανάγκες του,ας ψάξει για ριβιούερς που εμπιστεύεται κ μετά ας προβεί στην αγορά του προιόντος που του ταιριάζει ιδίως από οικονομικής απόψεως.

 

Τι να το κάνω εγώ το 720ρ ριβιού μιας κ όταν θα τρέξω κάποιο σιμ θαχω 5040χ1050 ανάλυση?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

θα σου απαντήσω ότι μου απάντησαν.

γιατί με μια αναβάθμιση κάρτας γραφικών, θα κερδίσεις περισσότερα frames στην ανάλυση που παίζεις.

αυτό θα σε βοηθήσει είτε στο οριακό frame rate, είτε να πλησιάζεις ταhz της οθόνης.

Όπως ήταν παλιά το 720p, έτσι θα αρχίσουν σιγά σιγά  να παίρνουν τη θέση του οι επόμενες αναλύσεις.

Link to comment
Share on other sites

πριν 10 ώρες, το μέλος sosna έγραψε:

Ενδιαφέρον βίντεο αλλά εξαιτίας υστέρησης γνώσεων από μεριάς μου κάποιοι από εσάς θα μπορέσετε να με πείτε αν έχουν βάση τα όσα αναφέρει.

Βασικα σου λεει οτι εαν εισαι 20 χρονων και θες να παρεις αυτοκινητο καλυτερα να παρεις mini van ετσι ωστε σε οριζοντα 15ετιας και εχοντας κανει 13 παιδια (υπολογιζεις και σε 2-3 γεννες με διδυμα/τριδυμα) να εισαι ετοιμος να χαρεις το αυτοκινητο σου.... :p

 

Δε παει να ειναι και 50% μπροστα ο fx το 2022.

Εαν ειναι να αγορασω τωρα οτιδηποτε για να εχω σε 5 χρονια τις επιδοσεις που θα επρεπε να ειχα τωρα ειναι απλα fail.

 

Ο ryzen ειναι θαυμασιος γιαυτο που ειναι,

Επιδοσεις παιχνιδων αντιστοιχες 1151 i7 και συναμα επιδοσεις workstation X99.

Ασχετα εαν θα βελτιωθουν στα υπαρχων τσιπ οι επιδοσεις με bios και software fixes, για καποιον που ξερει τι θελει ειναι λουκουμι και δε χρειαζονται ηλιθια βιντεακια που δε ξερουν τι λενε για να το επιβεβεωσουν.

 

Για καποιον που παιζει ηδη με i7 6700/7700 φυσικα δεν ειναι αναθμιση εαν δε χρειαζεται το workstation τμημα, αλλα σε 1-2 χρονια οταν θα κτυπησει το μικροβιο θελω να πιστευω οτι και συχνοτητες θα εχουμε και θα ειναι viable αντιπαλος απεναντι στον οποιο τοτε Intel.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Περα απο τα παιχνιδια , σε multithreaded εφαρμογες τι λεει ?

 

VMs, rendering κλπ ?
Ενα απλο link να ριξω μια ματια , μιας και δεν ειχα παρει πρεφα οτι κυκλοφόρησε μολις! !

 

Επισης απο τη στιγμη που ηδη εχει επιδοσεις ιδιες με επεξεργαστη των 1000ων $ με περισσότερο απο τα μισα λεφτά....γιατι χαλιέστε?!

 

επιτελους ανταγωνισμός!!!

Έγινε επεξεργασία από SirDiman
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Κανενας συνειδητοποιημενος δε χαλιεται.

Αυτος που ξερει τι αγοραζει με τα χρηματα του ειναι παραπανω απο χαρουμενος.

Χαλιεται αυτος που ηθελε το τσιπακι να μαμαει με αντιστοιχα ποσοστα και στα παιχνιδια αλλα και αυτος που ηθελε να μη μαμαει πουθενα. Κοινως οι καθε χρωματος βαμμενοι :p

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.