theosdor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2017 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2017 Καλησπέρα, Η θύρα του ethernet έχει συνεχώς ένα πορτοκαλί λαμπάκι αναμμένο και δεν παίρνει δίκτυο με το καλώδιο. Έβαλα drivers, δοκίμασα να εγκαταστήσω διαφορετική έκδοση windows, άλλαξα καλώδιο αλλά τίποτα. Στο bios μια επιλογή που έγραφε για την θύρα είναι enabled. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να παίζει? Ευχαριστώ.
Oric Σεπτέμβριος 11, 2017 #2 Σεπτέμβριος 11, 2017 Στη θέση σου θα έβαζα μια καινούργια πρόσθετη κάρτα δικτύου και θα ασχολιόμουν άλλο...
GriGaS Σεπτέμβριος 11, 2017 #3 Σεπτέμβριος 11, 2017 Αν θες να το δοκιμάσεις λίγο ακόμα, μπορείς να bootάρεις με κάποιο live linux. Αν δει δίκτυο είναι πρόβλημα drivers/windows. Αν δε δει αγοράζεις μία κάρτα δικτύου. Σε περίπτωση που δε σε απασχολεί το gigabit lan, πάρε όποια βρεις φτηνότερη. Εάν όμως θες gigabit πάρε μία Intel.
Oric Σεπτέμβριος 11, 2017 #4 Σεπτέμβριος 11, 2017 Επίσης, αν το καλώδιο είναι φτιαχτό και όχι αγοραστό ("έτοιμο"), είναι σωστά τερματισμένο, έτσι δεν είναι;
theosdor Σεπτέμβριος 12, 2017 Author #5 Σεπτέμβριος 12, 2017 Το καλώδιο είναι patch cord έτοιμο. Δυστυχώς σε Linux δεν έχω την δυνατότητα να κάνω boot. Έβαλα ένα ασύρματο δέκτη και έληξε η υπόθεση. Απλά μου κάνει και εντύπωση που είναι αναμμένο το πορτοκαλί λαμπάκι.
pasjohn Σεπτέμβριος 20, 2017 #6 Σεπτέμβριος 20, 2017 (edited) Δεν σου είπε να εγκαταστήσεις linux. Να μπεις με live cd linux έγραψε. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 20, 2017 από pasjohn
theosdor Σεπτέμβριος 20, 2017 Author #7 Σεπτέμβριος 20, 2017 Ναι το κατάλαβα. Αλλά δεν έχω ασχοληθεί με Linux ποτέ και δεν ξέρω την διαδικασία
GriGaS Σεπτέμβριος 20, 2017 #8 Σεπτέμβριος 20, 2017 Κατεβάζεις το ISO της επιλογής σου, φτιάχνεις ένα bootable usb, ξεκινάς, πατάς next σε όλα και σε λίγη ώρα είσαι έτοιμος.
Recommended Posts