Jump to content



Σήμερα 2TB. Αύριο;


mojiro

Recommended Posts

Σήμερα έχουμε 2TB δίσκους. Αύριο τι θα κυκλοφορήσει;

Υπάρχει κάποια ένδειξη, ότι ας πούμε του χρόνου θα έχουμε δίσκους 4TB; ή και παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει θέμα προς συζήτηση; Δεν είναι δεδομένο πως οι χωρητικότητες των δίσκων (οτι μορφή κι αν πάρουν στο μέλλον, πχ SSD), των μνημών, των flash disks θα μεγαλώνουν συνέχεια; Νομίζω πως το ζήτημα είναι εάν υπάρχει όριο στην χωρητικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει θέμα προς συζήτηση; Δεν είναι δεδομένο πως οι χωρητικότητες των δίσκων (οτι μορφή κι αν πάρουν στο μέλλον, πχ SSD), των μνημών, των flash disks θα μεγαλώνουν συνέχεια; Νομίζω πως το ζήτημα είναι εάν υπάρχει όριο στην χωρητικότητα.

δεν νομιζω να υπαρχει οριο στη χωρητικότητα των δισκων

κατα καιρους υπηρχαν καπια ορια στη χωρητικοτητα αλλα ξεπεραστηκαν πχ. τα 128GB

εγω πιστευω θα συνεχισει να αυξανεται

Link to comment
Share on other sites

Η χωρητικότητα των κλασσικών σκληρών θα αυξάνεται με χαμηλότερους ρυθμούς πιστεύω, μιας και οι κατασκευαστές έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις νέες τεχνολογίες.

4ΤΒ δεν ξέρω αν θα δούμε του χρόνου και δεν με απασχολεί τόσο να πω την αλήθεια. Οι προσωπικές μου ανάγκες καλύπτονται και με 2 ή με την προσθήκη έξτρα δίσκων αν χρειαστεί.

Με ενδιαφέρει όμως να δω γρήγορους και φθηνούς SSD ώστε να βελτιωθεί η απόκριση λειτουργικού/εφαρμογών/παιχνιδιών κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά κάπου είχα διαβάσει πως με τους 2 Tera πλησιάσανε ένα άτυπο φράγμα όσον αφορά τους 3.5” δίσκους και την χωρητικότητα τους.

Προφανώς θα σπάσει σε κάποια φάση, απλά νομίζω πως πλέων το κόστος δεν αξίζει τόσο το κέρδος?

Αν και συμφωνώ πως και εγώ αυτό που θέλω είναι να δω δίσκους σαν τον 80αρί της Intel να μειώνονται σε τιμή, και άλλους SSD να γίνονται πιο προσιτοί και γρήγοροι παρά να έχω σε ένα 3.5άρι slot 4 tera αντί για 2.

Link to comment
Share on other sites

Όσων αφορά τους κλασικούς μηχανικούς δίσκους έχουμε να κάνουμε με platters. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει αν δεν κάνω λάθος χωρίς να έχουν βγει σε προϊόν τα 750GB ανά platter, χωρίς να γνωρίζω όμως το μέγεθος του ίσως να μην μπορούν να μπουν σε δίσκο περισσότερα των 4, αυτό φυσικά μας κάνει 3ΤΒ.

Όπως πχ ο Hitachi Deskstar 7K1000 έφτασε το 1ΤΒ με 5 platters των 200Gb, μετά βγήκε ο πιο γρήγορος Samsung SpinPoint F1 που έχει 3 platters των 334Gb. Η ουσία είναι ότι όσο πιο μεγάλα και όσο περισσότερα είναι τα platters τόσο πιο αργοί θα είναι οι δίσκοι σε αναλογία με την χωρητικότητα τους. Λόγω της μηχανικής τους λειτουργίας η ταχύτητα "κόβει" τις χωρητικότητες όπως έκαναν πχ και οι δίσκοι 10.000 και 15Κ στροφών, που παίζουν με μικρότερα platters για να υποστηρίζουν αυτές τις ταχύτητες.

Προσωπικά δεν καίγομαι να δω πιο πολλά Gb, αυτό είναι κάτι που δεν το χρειάζομαι και άλλωστε μου μοιάζει πια σαν άρμεγμα μίας τεχνολογίας που δεν λέει να εξελιχθεί. Περιμένω πως και πως να ξεκαθαρίσει το τοπίο στους SSD και παράλληλα με τις μεγάλες ταχύτητες, να δούμε και μεγάλες χωρητικότητες.

Link to comment
Share on other sites

Τα 32bit XP δεν βλέπουν πάνω από 2TB οπότε θα υπάρξει ένα μίνι φρενάρισμα μέχρι τα 7 να περπατήσουν στην αγορά και πολλά ΧΡ μηχανάκια να αναβαθμιστούν.

Επιπλέον δεν νομίζω να συμφέρει και τους κατασκευαστές να ξεφύγουν υπερβολικά σε χωρητικότητες διότι στο μέλλον, είτε αυτό είναι σε 2 είτε σε 5 χρόνια, θα αναγκαστούν να σπρώξουν και τους SSD προς αυτή τη κατεύθυνση ποιο γρήγορα από ότι θα επιθυμού$αν.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό όριο στην συνεχόμενη αύξηση των μηχανικών σκληρών. Βέβαια η χωρητικότητα των SSD θα μεγαλώνει συνεχώς. Όσο θα μικραίνουν τα nm τόσο πιο μεγάλης χωρητικότητας chip θα βγαίνουν. H Intel σκοπεύει να κατέβει στα 4nm μέχρι το 2020 οπότε λογικά στα επόμενα χρόνια θα δούμε SDD πάνω από 4-5GB. Όλο το θέμα είναι η τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν δεδομένα άνω από 1ΤΒ σε έναν μόνο δίσκο.

Θα ήθελα να δώσουν περισσότερο βάρος στην χωρητικότητα των ssd ώστε να φτάσουν στο 1ΤΒ σε μία εφικτή τιμή για τον μέσο χρήστη.

Link to comment
Share on other sites

ουτε εγω νομιζω οτι θα δουμε κατι το ιδιαιτερο στους μηχανικους, απλα θα πεσουν κ αλλο οι τιμες. μαζι με τους δισκους προχωρανε και ολα τ αλλα.

τι να κανω 2τερα που θα σερνονται αμα μπορω να στριμαρω το περιεχομενο ή απλα να το κατεβασω και να το πεταξω σε εναν ssd οσο το χρειαζομαι ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω ότι η πραγματική ερώτηση είναι το "μέγεθος" των μέσων αποθήκευσης, όσο η αναλογία του μεγέθους της πληροφορίας προς αποθήκευση με το εκάστοτε μέγεθος του μέσου αποθήκευσης.

Με 2 ΤΒ δίσκο πριν 10 χρόνια θα μπορούσες να αποθηκεύσεiς το μισό internet (ε, λίγο υπερβολή αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ).

Δε πιστεύω να υπάρξει φυσικό φράγμα στο μέγεθος των δίσκων, αλλά μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στο ότι οι πληροφορίες που θέλουμε να αποθηκεύσουμε απαιτούν όλο και περισσότερο χώρο. Ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνουν οι 2 αυτές παράμετροι (μέγεθος πληροφορίας vs χώρο αποθήκευσης) θα δείξει πόσο "άνετοι" θα είμαστε στο μέλλον.

Με λίγα λόγια, αύριο 20 ΤΒ SSD. Σήμερα αυτό ακούγεται ΟΥΑΟ. Άυριο που θα έχουμε τις SHD ταινίες με 20Μpixel ανάλυση, 3D (2x streams), πολλαπλές γωνίες θέασης που θα χρειάζονται 300giga συμπιεσμένες δε θα είναι τραγικά μεγάλος χώρος.

Edit: Και άμα το πήγα λίγο μακριά, συγχωρέστε με. Αμα μιλάμε για το άυριο εννοώντας πχ 2010-2011 δε πιστεύω τα πράγματα να διαφοροποιηθούν τόσο πολύ. Ίσως να είναι οι χρονιές των SSD (ήδη βγήκαν 1TB ssd), άλλα όσον αφορά το μέγεθος, δε πιστεύω να δούμε τραγικά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

ο φυσικός περιορισμός στους μηχανικούς είναι η πυκνότητα εγγραφής δεδομένων ανα μονάδα επιφάνειας :)

και ο αριθμός των PLATTER αποδείχθηκε κακό βήμα σχεδιαστικά γιατί ανέβασε πολύ το κόστος ,ελάττωσε την αξιοπιστία με τα έξτρα και πιο σύνθετα μηχανικά μέρη.

η αλλαγή θα έρθει τεχνολογικά στους μηχανικούς από αλλαγή στον τρόπο αποτύπωσης της πληροφορίας(μαγνητικό αποτύπωμα για κάθε bit) με άλλες μεθόδους...

Link to comment
Share on other sites

εγω απ οτι βλεπω και απο τιμες οι μηχανικοι πεθαινουν σιγα σιγα και χαιρομαι ιδαιτερα

οι ssd υπερεχουν παντου,ταχυτητα,καταναλωση,μεγεθος,θορυβο.

σε λιγο καιρο θα εχουμε usb3/sata στικακια με ssd μεσα μερικων γιγα,τα λαπτοπ δεν θα σερνονται οπως σερνονταν παντα,και θα μπορουμε να κουβαλαμε εξωτερικους δισκους χωρις κλαρκ και μπαλαντεζες.

φαινεται πως οι κατασκευαστες το πιασαν το νοημα και απλα βγαζουν μηχανικους λογω ανωριμης τεχνολογιας των ssd

Link to comment
Share on other sites

Εγω για να πω την αλήθεια θα ήθελα να δω μεγαλύτερες χωριτηκότητες στους κλασσικού δίσκους, το HD ρουφάει πολύ πράμα και αν θες να κάνει raid 1 για κάποια στοιχειώδη προστασία τότε τα ΤΒ είναι πολύ λίγα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.