Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Apple οδεύει ολοταχώς προς αντικατάσταση των Intel επεξεργαστών με αυτούς που αναπτύσσει η ίδια

    Η Apple προγραμματίζει να κυκλοφορήσει τον δικό της επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων που είναι σχεδιασμένος για Mac, στο WWDC 2020 που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου. Αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα, ανάμεσα σε άλλα, για την αντικατάσταση των Intel επεξεργαστών και της αρχιτεκτονικής x86, που χρησιμοποιεί η εταιρεία την τελευταία δεκαετία για το οικοσύστημα των υπολογιστών της. Η Apple έχει δώσει την κωδική ονομασία "kalamata" στη διαδικασία μετάβασης σε μια άλλη αρχιτεκτονική.  Εκτός από την ανακοίνωση του νέου επεξεργαστή και της αρχιτεκτονικής του, η Apple ενδέχεται να ανακοινώσει μια μεγάλης κλίμακας υποστήριξη από developers ώστε οι εκδότες λογισμικού για Mac να είναι έτοιμοι με τα νέα προϊόντα τους που θα τρέχουν στους επεξεργαστές νέας αρχιτεκτονικής, το 2021. 

     

    Μια αναφορά από το Bloomberg αποκαλύπτει ότι οι επεξεργαστές αυτοί θα χρησιμοποιούν την "ίδια τεχνολογία" με τη σειρά Α SoCs για συσκευές iOS, εννοώντας ότι η Apple θα αξιοποιήσει την αρχιτεκτονική Arm με την οποία έχει προφανώς αναπτύξει κάποιον επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων. Οι πυρήνες ενός τέτοιου επεξεργαστή μπορεί να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επιδόσεων και ενεργειακής απόδοσης με τους πυρήνες x64. Οι υπολογιστές που θα χρησιμοποιούν τους νέους επεξεργαστές φυσικά θα τρέχουν macOS και όχι iOS, που σημαίνει ότι οι δυσκολίες της μετάβασης από τους επεξεργαστές PPC στους x86 θα κάνουν την επανεμφάνισή τους. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, αναμένεται καλύτερη διαχείριση από τους εκδότες λογισμικού.

     

    Δεν είναι γνωστό πώς η Apple θα διαχειριστεί και το θέμα των γραφικών. Η εταιρεία θα μπορούσε να παρουσιάσει σε μεγαλύτερη κλίμακα τη Metal-optimized iGPU που βρίσκεται εντός των SoC της A σειράς, ενώ παράλληλα να προσφέρεται συμβατότητα σε επίπεδο I/O με κάρτες γραφικών όπως αυτές της AMD.  


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.