Jump to content



  • [Case Review]Corsair Carbide 270R


     

    Πρόλογος

     

    Καιρός πέρασε από τότε που είδαμε πάνω στον πάγκο δοκιμών του TheLab.gr ένα ATX κουτί. Την ευκαιρία σήμερα μας την δίνει η εταιρία Corsair στέλνοντάς μας το ολοκαίνουριο Corsair Carbide 270R για να το παρουσιάσουμε στους αναγνώστες μας.

     

    Το σημερινό κουτί ανήκει στην οικονομική σειρά της εταιρίας και προσπαθεί να συνδυάσει όσο γίνεται περισσότερα χαρακτηριστικά που θα ωφελήσουν τον χρήστη που θέλει ένα καλό κουτί να χωρέσει το hardware του, αλλά ταυτόχρονα να μην ξοδέψει πολλά. Το αν θα καταφέρει να χαρακτηριστεί VFM ως προϊόν, θα το δούμε στη συνέχεια της σημερινής παρουσίασης.

     

    Χαρακτηριστικά προϊόντος

     

    Τα χαρακτηριστικά του σημερινού κουτιού αναφέρονται στην παρακάτω φωτογραφία όπως αυτά εμφανίζονται στο site της κατασκευάστριας τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές.

     

    corsair-carbide-270r-specifications.png

    Φυσικά αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι το κουτί έρχεται με δύο προεγκατεστημένους ανεμιστήρες, φέρει θύρες USB3.0 στο front panel και επίσης είναι συμβατό με τριπλό ψυγείο για τους λάτρεις της υδρόψυξης. Και όλα αυτά με προτεινόμενη τιμή 59,99$ για την έκδοση χωρίς παράθυρο και 69,99$ για την έκδοση με παράθυρο. Και στις δύο τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι.

     

    Συσκευασία και περιεχόμενα

     

    Η συσκευασία του Corsair Carbide 270R είναι μεσαίου μεγέθους χωρίς πολλά γραφικά επάνω της. Στη μία από τις μικρές πλευρές έχει συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, με σκοπό να ενημερώσει τον υποψήφιο αγοραστή για το τι μπορεί να φιλοξενηθεί στο εσωτερικό, ενώ στις άλλες έχει διάφορες όψεις από το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό του κουτιού.
    Εντός υπάρχει το κλασικό λευκό φελιζόλ και η νάιλον σακούλα που έχουν υπό την προστασία τους το προϊόν. Ο Λάμπης παίρνει θέση για να ελέγξει το περιεχόμενο από ότι βλέπετε.

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image004.jpgcorsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image005.jpg

     

    Ενα ακόμα στρώμα προστασίας βρίσκουμε πάνω στο παράθυρο που φέρει το πλαϊνό για να αποτρέψει τυχόν γρατζουνιές

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image006.jpg

     

    Εσωτερικά βρήκαμε το manual του κουτιού και αρκετές βίδες όπως και δεματικά καλωδίων. Στη δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά το λόγο ύπαρξης κάθε βίδας.

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image003.jpgcorsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image002.jpg

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

     

    Εξωτερικό μέρος

     

    Και ήρθε η ώρα να ρίξουμε τις πρώτες ματιές πάνω στο κουτί. Η πρόσοψη είναι από πλαστικό με μαύρη ματ απόχρωση. Να πω την αμαρτία μου ένα εφέ βουρτισμένου αλουμινίου, θεωρώ ότι θα έδινε άλλη χάρη αλλά αυτά είναι γούστα :) 

    Στα αριστερά διακρίνουμε ένα αρκετά μεγάλο πλαϊνό παράθυρο και στη δεξιά πλευρά και προς τη πρόσοψη αχνοφαίνεται το front panel. 

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image007.jpgcorsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image008.jpg

     

    Στο κάτω μέρος της πρόσοψης διακρίνεται το καράβι της εταιρίας που έχει ανοίξει τα πανιά του...

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image009.jpg

     

    Στα δεξιά της πρόσοψης -όπως ήδη είπαμε- διακρίνουμε το front panel όπως και διάτρητα τμήματα για να μπει ο αέρας στο εσωτερικό.

    Όσον αφορά την τοποθεσία του front panel ας μου επιτρέψει ο σχεδιαστής της Corsair να αναρωτηθώ φωνάζοντας ΓΙΑΤΙ;;;

    Όταν ένα κουτί προσφέρει ένα τόσο μεγάλο πλαϊνό στα αριστερά, σπρώχνει τον αγοραστή να το τοποθετήσει στη δεξιά πλευρά του γραφείου του, για να έχει θέα στο εσωτερικό του υπολογιστή του.

     

    Περίπτωση λοιπόν Α: Ο χρήστης δεν έχει τοίχο στα δεξιά αλλά θέλει να τοποθετήσει ένα USB stick ή να βρει το power on. Σοβαρά τώρα πως θα γίνει χωρίς να σηκωθεί ή να τεντωθεί πάνω στη καρέκλα του;

     

    Περίπτωση Β: Ο χρήστης έχει στα δεξιά τοίχο και θέλει να βάλει ένα USB stick. Θα πρέπει είτε να έχει αρκετά τραβηγμένο το κουτί από τον τοίχο, άρα να έχει και μεγάλο γραφείο ή κάθε φορά που θέλει να βάλει ένα USB stick, να το τραβάει να κουμπώνει και να θυμάται να μη το σπρώξει και να χαλάσει τη θύρα και το stick.

     

    Περίπτωση Γ: Δε θα το πάρει χρήστης που το θέλει στο πάτωμα και ειδικά στο εσωτερικό του δεξιού ποδιού του γραφείου του, για τους ίδιους λόγους. Βάλτε όπου τοίχος το ξύλο από το γραφείο... Seriously τώρα;

     

    Πάμε τώρα στη δεύτερη φωτογραφία παρακάτω. Σε πολλές παρουσιάσεις με έχετε ακούσει να χαρακτηρίζω τέτοιου είδους φίλτρα άφιλτρα. Η διάτρητη λαμαρίνα δεν είναι φίλτρο, αλλά αυτό που λέμε για τα πολλά-πολλά.

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image010.jpgcorsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image011.jpg

     

    Ας αφήσω την γκρίνια μου όμως και ας πάμε στην πρόσοψη και να τη δούμε τι κρύβει από πίσω. Η πρόσοψη είναι κουμπωτή και μάλιστα με αρκετά σφικτά pins. Θα σας συμβουλέψω λοιπόν, ειδικά τις πρώτες φορές που θα χρειαστεί να τη βγάλετε, μέχρι "να πάρουν το δρόμο τους" τα κουμπώματα, να τη βοηθήσετε σπρώχνοντας από το εσωτερικό.

    Εσωτερικά της διακρίνουμε έναν 120mm ανεμιστήρα διάφανου σώματος και φτερωτής με κόκκινο φωτισμό. Η πρόσοψη έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει είτε 3x120mm, είτε 2x140mm ανεμιστήρες, ανάλογα τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη.

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image006.jpgcorsair_carbide_270r_interior_case_review_image007.jpg

     

    Οι δύο πλαϊνές πλευρές δεν έχουν να επιδείξουν και πολλά από ότι βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω. Φυσικά εδώ βλέπουμε τα διάτρητα τμήματα σε όλο τους το εύρος, που θα τροφοδοτήσουν τους ανεμιστήρες στην πρόσοψη και αυτοί με τη σειρά τους θα ψύξουν το εσωτερικό.

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image013.jpgcorsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image012.jpg

     

    Στα μετόπισθεν τώρα... Στο επάνω μέρος εντοπίζουμε τον δεύτερο ανεμιστήρα 120mm (μαύρο σώμα και μαύρη φτερωτή) που συνοδεύει το κουτί με οπές που επιτρέπουν την κατακόρυφη μετατόπισή του. Λίγο πιο κάτω τα PCI covers και τέρμα κάτω, την θέση για το τροφοδοτικό που επιτρέπει την εγκατάστασή του με τον ανεμιστήρα είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image014.jpg

     

    Στο κάτω μέρος βλέπουμε στα δεξιά κάποιες μακρόστενες οπές που θα δούμε στη συνέχεια σε τι χρησιμεύουν και επίσης ένα φίλτρο καλής ποιότητας και σχεδίασης, που αφαιρείται από το πίσω μέρος βάζοντας το χέρι μας κάτω από τη θέση για το τροφοδοτικό. 

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image017.jpgcorsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image015.jpg

     

    Αφαιρώντας το φίλτρο και έχοντας σε μεγέθυνση όλο το κάτω μέρος του κουτιού, διακρίνουμε πόδια με λαστιχένιες επενδύσεις, αλλά και μία κάλυψη στο κάτω μέρος της πρόσοψης από την ίδια διάτρητη λαμαρίνα που είδαμε και στα πλάγια της. Φυσικά παρά να μην είχε τίποτα κάτι είναι και αυτό :)

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image018.jpg

     

    Κλείνοντας με την βόλτα μας στο εξωτερικό, ρίχνουμε μία ματιά στην οροφή όπου οι θέσεις για ανεμιστήρες είναι είτε για 2x120mm, είτε για 2x140mm και είναι μετατοπισμένες προς το πλαϊνό με το παράθυρο, με κύριο σκοπό να απομακρυνθούν από την μητρική και να διευκολύνουν την συμβατότητα με ψυγείο.

     

    corsair_carbide_270r_extertior_case_review_package_accessories_kit_image016.jpg

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

     

    Εσωτερικό μέρος

     

    Για πάμε να δούμε τα εσώψυχα του Corsair Carbide 270R. Πρώτη κίνηση να ξεβιδώσουμε δύο χειρόβιδες, οι οποίες μένουν επάνω στο πλαϊνό. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι από τα πλέον σωστά μιας και δεν θα χάσουμε ποτέ τις χειρόβιδες. Εσωτερικά του πλαϊνού βλέπουμε τον τρόπο στήριξης του παραθύρου που γίνεται με γλωσσίτσες περιμετρικά. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το παράθυρο δεν ειναι εντελώς διάφανο αλλά ελαφρά φιμέ.

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image002.jpgcorsair_carbide_270r_interior_case_review_image003.jpg

     

    Μία πρώτη γεύση από το εσωτερικό μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί...

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image004.jpg

     

    ... Και καλά θα κάνουμε να το δούμε και πιο αναλυτικά :) 

    Στο εσωτερικό της πρόσοψης κρύβεται ο ένας εκ των δύο ανεμιστήρων που συνοδεύουν το κουτί. Σε αυτήν μπορούμε να εγκαταστήσουμε είτε 3x120mm, είτε 2x140mm ανεμιστήρες.

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image005.jpg

     

    Η οροφή του κουτιού από εσωτερικά δεν έχει και πολλά παραπάνω να μας επιδείξει σε σχέση με όσα είπαμε στο εξωτερικό και αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι η απόστασή της από τον πρώτο αποστάτη, η οποία μετρήθηκε και είναι περίπου 3,3 εκατοστά. Κάποιος θα σκεφτεί ευθύς αμέσως ότι δεν χωράει κάποιο ψυγείο και θα του υπενθυμίσουμε ότι, οι θέσεις για ανεμιστήρες στην οροφή, είναι απομακρυσμένες από την μητρική 

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image008.jpgcorsair_carbide_270r_interior_case_review_image009.jpg

     

    Στο πίσω μέρος τώρα βλέπουμε τον δεύτερο ανεμιστήρα 120mm που συνοδεύει το κουτί. Κάτω από αυτόν, τις επτά θέσεις PCI που υποδηλώνουν ότι το κουτί είναι ATX και είναι εξοπλισμένες με χειρόβιδες. 

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image010.jpg

     

    Στο κάτω μέρος τώρα βλέπουμε την καλύπτρα που αναλαμβάνει να κρύψει το τροφοδοτικό. Πάνω σε αυτήν βλέπουμε διάτρητο τμήμα που αποσκοπεί σε δύο πράγματα. Το ένα είναι η περίπτωση που ο χρήστης θέλει να έχει τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού προς τα πάνω. Και το δεύτερο να πάρει ανάσες μία ενδεχομένως δεύτερη κάρτα γραφικών.

    Στο δεύτερο σενάριο σημαντικό ρόλο παίζει και το κομμάτι της καλύπτρας που κοιτάει προς την πρόσοψη καθώς έχει ειδικές διαμορφώσεις για να μην εμποδίσει την είσοδο του αέρα και ταυτόχρονα να στηρίξει σωστά την καλύπτρα πάνω στο κουτί.

    Επάνω στην καλύπτρα βλέπουμε και ένα άνοιγμα για να περάσουν τα καλώδια του front panel το οποίο όμως δεν φέρει κάποιο grommet.

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image011.jpg

     

    Μία φωτογραφία στην καρδιά του κουτιού ακολουθεί, όπου βλέπουμε δύο μεγάλες οπές για το πέρασμα 24pin, VGA , USB3.0 και Sata καλωδίων που και αυτά δεν φέρουν grommets. Προσωπικά θεωρώ ότι στο εύρος τιμής που κινείται το κουτί, θα έπρεπε να έχει grommets μιας και δεν είναι λίγα τα κουτιά που σε αυτά τα χρήματα, προσφέρουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

    Πάνω αριστερά, υπάρχει η οπή για το πέρασμα του 8pin EPS καλωδίου και φυσικά το μεγάλο CPU cut out μαζί με τον κεντρικό αποστάτη, είναι δύο χαρακτηριστικά που τα έχει καθιερώσει η Corsair στα κουτιά της.

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image012.jpg

     

    Στα μετόπισθεν τώρα, γίνεται πιο εμφανές το σκαλοπάτι ανάμεσα στο Motherboard tray και στο αριστερό τμήμα όπως βλέπουμε το κουτί στη παρακάτω φωτογραφία.

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image013.jpg

     

    Ο λόγος είναι ότι στα αριστερά έχουμε δύο θέσεις για HDD που φέρουν grommets για την απόσβεση των κραδασμών και σίγουρα χρειάζονται περισσότερο χώρο, σε σχέση με τις δύο θέσεις για SSD που βλέπουμε στα δεξιά. Είναι ένα χαρακτηριστικό που είδαμε και στην πρόσφατη παρουσίαση του Fractal Define Nano S.

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image015.jpgcorsair_carbide_270r_interior_case_review_image016.jpg

     

    Στο κάτω μέρος και κάτω από την καλύπτρα βλέπουμε την θέση για το τροφοδοτικό η οποία είναι εξοπλισμένη με τέσσερα ελαστικά τακουνάκια για προφανείς λόγους.

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image014.jpg

     

    Κλείνοντας με την βόλτα μας στο εσωτερικό ρίχνουμε μία ματιά στα καλώδια το μήκος των οποίων κρίνεται αρκετό και ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στο καλώδιο 20pin USB3.0 το οποίο είναι πλακέ και εξυπηρετεί καλύτερα σαν σχεδιασμός κατά το cable management.

     

    corsair_carbide_270r_interior_case_review_image018.jpgcorsair_carbide_270r_interior_case_review_image020.jpg

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

     

    Εγκατάσταση

     

     

    Το σύστημα της σημερινής δοκιμής αναφέρεται στην παρακάτω φωτογραφία

     

    ATX-test-system.jpg

     

     

    Πραγματικά σε αυτό εδώ το στάδιο δεν έχουμε να καταλογίσουμε τίποτα στο Corsair Carbide 270R. Είναι από τα πιο εύκολα κουτιά στο στήσιμο ενός συστήματος. Όλες οι ευκολίες της Corsair ήταν εκεί, όλα τα εξαρτήματα κούμπωσαν χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως, το cable management ήταν παιχνίδι και φυσικά το τεράστιο CPU cut out ήταν εκεί παρόν δίνοντάς μας πρόσβαση στο πίσω μέρος του επεξεργαστή για την εγκατάσταση της ψύκτρας το ύψος της οποίας, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 17 εκατοστά, νούμερο που καλύπτει κάθε αερόψυκτρα της αγοράς. 

    Η καλύπτρα εξαφάνισε το τροφοδοτικό και τα καλώδια και μέσα σε 20 λεπτά μόλις είχαμε ένα σύστημα έτοιμο για να πατήσουμε το Power on και να δούμε τα μπλε LEDs στο front panel.

     

    corsair_carbide_270r_interior__system_installation_cga_length_cpu_cooler_height_case_review_image002.jpgcorsair_carbide_270r_interior__system_installation_cga_length_cpu_cooler_height_case_review_image003.jpg

     

    Τι χωράει στο εσωτερικό

     

    Μίας και έχουμε μπει σε μία νέα εποχή για τα τις παρουσιάσεις και θέλουμε να τα κάνουμε όσο γίνεται πιο σύντομα αλλά χωρίς να χαθεί η ουσία, παρακάτω σε μορφή πίνακα οι μετρήσεις που πήραμε στα διάφορα σημεία του κουτιού.

     

    corsair-270r-spec.png

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

    Μετρήσεις θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης

     

    Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Corsair Carbide 270R..

     

    Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:

    • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.4.0 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για το συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.
    • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.14.1.2 για 5 λεπτά, σε ανάλυση 1280x720 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
    • Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες.
    • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
    • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C

     

    Το κουτί σε idle κατάσταση τα πήγε καλά δείχνοντας όμως σημάδια "τσιμπημένων θερμοκρασιών". Εκεί που πονάει είναι σίγουρα οι θέσεις για τους μηχανικούς δίσκους και ο λόγος είναι απλός.

    Θα φρεσκάρω την μνήμη σας με δύο φωτογραφίες. Στην πρόσοψη του Corsair Carbide 270R στο δεξιό μέρος δεν υπάρχουν κάποιες οπές ώστε να δημιουργηθεί κάποιο ρεύμα αέρα και να ψύξει τους δίσκους. Αυτές τις οπές τις είχαμε δει στο Fractal Nano S πριν μερικές μέρες. Ουσιαστικά λοιπόν οι δίσκοι στο πίσω μέρος του κουτιού δεν έχουν πόρους για να δροσιστούν και αυτό φαίνεται στις παρακάτω μετρήσεις.

     


    Εργοστασιακή συχνότητα Idle
     

     

    CPU_IDLE_STOCK_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.pngCORE-IDLE-STOCK-CORSAIR-CARBIDE-270R-TEMPERATURE-CHART.pngVGA_IDLE_STOCK_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.pngHDD_IDLE_STOCK_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.png


    Εργοστασιακή συχνότητα Load
     

    CPU_LOAD_STOCK_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.png.pngCORE-LOAD-STOCK-CORSAIR-CARBIDE-270R-TEMPERATURE-CHART.pngVGA_LOAD_STOCK_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.png.pngHDD_LOAD_STOCK_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.png.png

     


    Υπερχρονισμός - Idle
     

    Στην υπερχρονισμένη κατάσταση όπου ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι...

     

    CPU_IDLE_OC_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.pngCORE-IDLE-OC-CORSAIR-CARBIDE-270R-TEMPERATURE-CHART.pngVGA_IDLE_OC_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.pngHDD_IDLE_OC_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.png

     

     


    Υπερχρονισμός - Load
     

    ... Βλέπουμε ότι το κουτί δε τα πήγε και τόσο καλά. Πέρα από την αναμενόμενη άνοδο στις θέσεις δίσκων έχουμε άνοδο και σε CPU και σε CORE και φυσικά ακολούθησε η κάρτα γραφικών.

    Η λύση ήταν να βγει ο ανεμιστήρας από την πρόσοψη και να γίνουν δύο πειράματα. Να αντικατασταθεί με έναν με περισσότερο νεύρο και μετά να γίνει δοκιμή με δύο ανεμιστήρες στην πρόσοψη. Η διαφορά που σημειώθηκε άγγιξε τους 6 βαθμούς Κελσίου στη μέγιστη τιμή της.

     

    CPU_LOAD_OC_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.pngCORE-LOAD-OC-CORSAIR-CARBIDE-270R-TEMPERATURE-CHART.pngVGA_LOAD_OC_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.pngHDD_LOAD_OC_CORSAIR_CARBIDE_270R_TEMPERATURE_CHART.png

     

     


    Μέτρηση Θορύβου

     

    Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον. Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.

     

    Το κουτί καθ' όλη τη διάρκεια των δοκιμών ήταν απόλυτα ήσυχο χωρίς να μας προκαλέσει κάποια προβλήματα στα αυτιά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην απόλυτη ησυχία του δωματίου μας και πριν καν πατήσουμε το Power on του κουτιού, το db meter έδειξε 33,6dbΑ. Αυτό για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.

     

     

    NOISE CHART CORSAIR CARBIDE 270R.png

     

     

     

     

    Στατική Πίεση
     
    Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε ουδέτερη πίεση.
     
     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

    Εγκατάσταση Υδρόψυξης
     

    Η συγκεκριμένη σελίδα έχει καθιερωθεί για να βοηθήσει όσο γίνεται τους υπόψηφιους αγοράστές που θέλουν να εγκαταστήσουν είτε κάποια AIO στο εσωτερικό του κουτιού, είτε κάποιο σύστημα custom υδρόψυξης.

     

    Το Corsair Carbide 270R παρά το εύρος τιμής του κατάφερει να χωρέσει στο εσωτερικό του τρία ψυγεία με ένα εκ των οποίων να είναι 360mm

    Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και τις θέσεις.

     

    Στην πρόσοψη έχουμε ένα ψυγείο 3x120mm πάχους 45mm με μία σειρά ανεμιστήρων

    Στην οροφή έχουμε ένα ψυγείο 2x120mm πάχους 30mm που μπορεί να προσομοιώσει μία AIO διπλού ψυγείου με μία σειρά ανεμιστήρων.

    Και στο πίσω μέρος έχουμε ένα ψυγείο 1x120mm πάχους 45mm που επίσης μπορεί να προσομοιώσει μία AIO μονού ψυγείου με έναν ανεμιστήρα.

     

    corsair_carbide_270r_watercooling_installation_triple_radiator_120mm_240mm_360mm_case_review_image012.jpg

     

    Πάμε τώρα να δούμε τις επίμαχες αποστάσεις και κάποιους περιορισμούς.

     

    Ας βάλουμε αρχή από την οροφή και τι ρόλο παίζει το ύψος των μνημών για να επιτρέψει την εγκατάσταση διπλού ψυγείου. Για δεύτερη συνεχόμενη παρουσίαση βλέπουμε ότι το μέγιστο ύψος μνημών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την ταυτόχρονη χρήση ψυγείου, βρέθηκε με μερικές δοκιμές. Οι μνήμες που μπήκαν στο τσακ και ταυτόχρονα μπήκε και το ψυγείο είναι οι Mushkin Redline που χρησιμοποιούμε στα ATX case reviews το συνολικό ύψος των οποίων είναι 3,7cm.

     

    corsair_carbide_270r_watercooling_installation_triple_radiator_120mm_240mm_360mm_case_review_image004.jpg

     

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις αποστάσεις που αφήνει το ψυγείο της οροφής από το πίσω μέρος και την πρόσοψη.

     

    corsair_carbide_270r_watercooling_installation_triple_radiator_120mm_240mm_360mm_case_review_image008.jpgcorsair_carbide_270r_watercooling_installation_triple_radiator_120mm_240mm_360mm_case_review_image007.jpg

     

    Επίσης, η απόσταση που αφήνει μία δεύτερη κάρτα γραφικών στην περίπτωση SLI/CF από την καλύπτρα για την μητρική της παρουσίασης φαίνεται παρακάτω. Αυτό μας ανάγκασε να βάλουμε το ρακόρ εξόδου από την πάνω μεριά του block και όχι από την κάτω όπως συνηθίζουμε.

    Βέβαια καλό είναι να πούμε εδώ ότι η μητρική της παρουσίασης έχει μετατοπισμένες της PCI κατά ένα PCI slot προς τα κάτω σε σχέση με το μεγαλύτερο ποσοστό των μητρικών της αγοράς.

     

    corsair_carbide_270r_watercooling_installation_triple_radiator_120mm_240mm_360mm_case_review_image003.jpg

     

    Επόμενη μέτρηση για εσάς είναι ο χώρος που θα αφήσει μία τέτοια διάταξη σαν αυτή που επιλέξαμε (δεν διαθέτουμε ψυγείο 3x120mm πάχους 30mm) στο κάτω μέρος και προς την πρόσοψη, όπου είχαμε δει τις διαμορφώσεις.

     

    corsair_carbide_270r_watercooling_installation_triple_radiator_120mm_240mm_360mm_case_review_image006.jpgcorsair_carbide_270r_watercooling_installation_triple_radiator_120mm_240mm_360mm_case_review_image005.jpg

     

    Σε αυτή τη διάταξη, είναι δύσκολο έως αδύνατο να εγκατασταθεί στο κάτω μέρος ένα compo αντλίας res μιας και πλησιάζει πολύ τα ρακόρ. Καλό λοιπόν θα είναι να επιλέξετε στην πρόσοψη, ψυγείο πάχους 30mm για να είστε πιο άνετοι. Διαφορετικά, μπορούν να ανοιχθούν κάποιες τρύπες και να γίνει Mount το compo στη θέση που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία παρακάτω. Πάντα βέβαια είναι διαθέσιμη και η επιλογή το ψυγείο να μπει με τα ρακόρ προς τα πάνω.

     

    corsair_carbide_270r_watercooling_installation_triple_radiator_120mm_240mm_360mm_case_review_image010.jpgcorsair_carbide_270r_watercooling_installation_triple_radiator_120mm_240mm_360mm_case_review_image009.jpg

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος


    Απολογισμός
     
     

    Το Corsair Carbide 270R με έχει αφήσει με ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι ένα σχετικά οικονομικό κουτί που χώρεσε πολλά πράγματα στο εσωτερικό του, πρόσφερε τις ανέσεις ενός πιο ακριβού κουτιού, αλλά (παντού υπάρχει ένα αλλά τελικά) υπάρχουν κάποια σημεία του που ξέφυγαν ή τέλος πάντων δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή από την κατασκευάστρια.

     

    Σε αυτά τα σημεία θα επικεντρωθεί ο σημερινός επίλογος, οπότε καιρός για μία σούμα και μία βαθμολογία για έναν ακόμα Κουρσάρο.

     

    corsair-carbide-270r-watercooling-installation-triple-radiator-120mm-240mm-360mm-case-review-image001.jpg

     

    Ας ξεκινήσουμε από τον τομέα των χαρακτηριστικών. Το 270R είναι πολύ καλά εξοπλισμένο έχοντας μέχρι και καλύπτρα στη θέση για το τροφοδοτικό και άπλετους χώρους για να υποδεχθεί την οποιαδήποτε αερόψυκτρα και την οποιαδήποτε κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του. Ακόμα και ένα extreme σύστημα υδρόψυξης με τρία ψυγεία. Όμως χάνει σε αυτό το τομέα καθώς το φίλτρο της πρόσοψης ουσιαστικά δεν είναι πραγματικό φίλτρο, αλλά διάτρητη λαμαρίνα. Επίσης, θα μπορούσε η εταιρία να το έχει εξοπλίσει με έναν πολύ καλύτερο ανεμιστήρα στην πρόσοψη, για να το βοηθήσει στον τομέα των θερμοκρασιών και φυσικά με grommets στις οπές διέλευσης των καλωδίων

     

    Στον τομέα της χρηστικότητας. Όπως ανέφερα στην παρουσίαση είναι ένα από τα πιο εύκολα κουτιά στο στήσιμο ενός συστήματος. Όλες οι ανέσεις που χρειάζεται ακόμα και ο πιο άπειρος χρήστης ήταν εκεί , για να στήσει το πρώτο του σύστημα. Όμως και εδώ η άβολη θέση του front panel, που θα είναι ένα καθημερινό πρόβλημα, το κάνει τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, να είναι ένα κουτί βολικό για λίγους.

     

    Στον τομέα των επιδόσεων. Ενώ είναι ένα απολύτως ήσυχο κουτί -όπως είδαμε και στην παρουσίαση- υποφέρει στις θερμοκρασίες. Και αυτές σε cpu και VGA με μία αλλαγή ανεμιστήρων είναι αντιμετωπίσιμες, αυτές όμως στους δύο μηχανικούς δίσκους στο πίσω μέρος δεν είναι. Τουλάχιστον όχι εύκολα.

     

    Κλείνοντας στον τομέα της απόδοσης προς τιμή μετά από τα παραπάνω δεν νομίζω να ανήκει στην κατηγορία του VFM προϊόντος, ειδικά που από τη στιγμή για να πέσουν οι θερμοκρασίες θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον ανεμιστήρες που ανεβάζουν το συνολικό κόστος. Είναι όμως ένα κουτί που μπορεί να φιλοξενήσει πολλά πράγματα στο εσωτερικό του, σε ένα λογικό ποσό αγοράς. Ανάλογα λοιπόν τι θέλει ο κάθε ένας και πόσα χρήματα έχει σκοπό να ξοδέψει στο κουτί, αποφασίζει.
     

    Παρακάτω σε μορφή λίστας μπορείτε να δείτε τα βασικότερα πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα του σημερινού κουτιού. Τη στιγμή που γράφεται η παρουσίαση το κουτί δεν είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και η προτεινόμενη τιμή από την κατασκευάστρια εταιρία είναι 59,99$ για την έκδοση χωρίς παράθυρο και 69,99$ για την έκδοση με παράθυρο. Και στις δύο τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι.
    thumps-up.png?m=1423577950

    • Καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής.
    • Χαμηλά επίπεδα θορύβου.
    • Δυνατότητα εγκατάστασης σχεδόν οποιασδήποτε κάρτας γραφικών αλλά και ψύκτρας επεξεργαστή.
    • Καλύπτρα τροφοδοτικού.
    • Αρκετές θέσεις για ψυγεία για κουτί σε αυτή τη κατηγορία τιμής.
    • Μαύρα καλώδια στο front panel αλλά και στους ανεμιστήρες.
    • Μεγάλο CPU cut out.
    • Πολύ καλό cable management.
    • Αντικραδασμικό υλικό και grommets στη θέση για το τροφοδοτικό και στους δίσκους.
    • Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις με παράθυρο αλλά και χωρίς αυτό.
    • Μεγάλο πλαϊνό παράθυρο στην αντίστοιχη έκδοση.

     


    thumps-down.png?m=1423577948

     

    • Άβολη θέση για το front panel.
    • Δεν φέρει grommets στις οπές διαχείρισης των καλωδίων.
    • Διάτρητη λαμαρίνα αντί για ουσιαστικό φίλτρο στην πρόσοψη.
    • Υψηλές θερμοκρασίες.


    Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά το Corsair Carbide 270R, δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

     

     
     
     

     

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

    corsair banner

    Για το TheLab.gr karmen1983 08/12/2016

     

    1. Χαρακτηριστικά και Συσκευασία 2. Εξωτερικό 3. Εσωτερικό 4. Εγκατάσταση 5. Μετρήσεις 6. Υδρόψυξη 7. Επίλογος

     

    Συντελεστές Review
    Reviewers: karmen1983
    Photographers: karmen1983
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:8.50
    Χρηστικότητα:8
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:7
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:8
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo

    • Like 21

    User Feedback

    Recommended Comments

    Καλησπέρα!

    Ανοιξε καλύτερα νέο θέμα να τα πούμε εκεί. Το έχω ζητήσει το κουτί αλλά δεν ξέρω ακόμα αν θα σταλεί :) 

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Super REview ,για ακομη μια φορα. 

    Μου αφηνει και εμενα αναμεικτα συναισθηματα το κουτι. Η Corsair συνηθιζει μου φαινεται σε κουτια ακομη ακριβοτερα, να μη τα εξοπλιζει με grommets , και δε ξερω το γιατι. ( π.χ. 300R που μας ειχε κοστισει 80€ και grommets ...αφαντα). 

    Επισης αυτο με το front panel... DOINK... Δηλαδη , το στηνεις ομορφα κι ωραια, για να φωτιζει το μπλε λεντακι του power τον...τοιχο σου. Καλη φαση :p 

     

    Κατα τ'αλλα ευρυχωρο πολυ, ομορφουλι  και ευκολο στο στησιμο. 

     

    • Like 2
    Link to comment
    Share on other sites



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

  • Αγορα τηλεορασης 600ευρω

    Καλησπερα θελω να παρω μια τηλεοραση μαξ 600 ευρω 55'' τουλαχιστον.Για ταινιες θα ειναι η χρηση της κυριως, θα συνδεεται με τον υπολογιστη και αντε και κανα ps4. Εχω καταληξει αναμεσα σε Samsung και Tcl . Εχει κανεις να μου προτινει κατι? 

    NiRou
    NiRou
    Οθόνες & Projectors 7

    Intel N-7260 χαμηλή επίδοση με wifi

    Hola all..... Έχω ένα λαπτοπακι της ASUS, N551JM το οποιο φοράει καρτουλα δικτύου του θέματος... Και θέτω το εξής ερώτημα: ειναι λογικό στα speed tests να πηγαίνει έως 60-80 mbps, ενώ στο σπίτι έχω 200αρα? Δοκίμασα και με καλώδιο udp και χτυπάει μέχρι και 180 mpbs. Τι συμβαίνει δεν καταλαβαίνω. Έχω ελέγξει για κανάλια για τυχόν παρεμβολές και η μπάντα που εκπέμπει είναι 5 GHZ σε απόσταση 4ρων μέτρων χωρίς εμπόδια.

    skepasti21
    skepasti21
    Intel Platform 1

    πιστωτικές κάρτες ερωτήσεις

    Καλησπέρα σε όλους.   Επειδή δεν ξέρω από πιστωτικές, να ρωτήσω 1-2 πράγματα.   Η παλιά πιστωτική POST CREDIT, μας στείλανε την νέα τής τράπεζας. Την χρησιμοποίησε την νέα, λοιπόν, η μητέρα μου για μια αγορά €150,00, χωρίς να βάλει δόσεις. Στη συγκεκριμένη τράπεζα, δεν έχουμε λογαριασμό. Μόνο την πιστωτική.   Λόγω έχει καθυστερήσει να έρθει το έντυπο ενημερωτικό (statement εάν το λέω καλά) για να κάνουμε και την πληρωμή, μπορώ να πάω σε ένα ATM, να κάνω πληρωμή; Και

    serpico75
    serpico75
    Off topic 7

    κλωνοποίηση δίσκου

    χαιρετώ όλους,   πρόκειται να κάνω κλωνοποίηση ενός δίσκου μου των 250 gb   ο δίσκος έχει ελευθερα τα 144 gb   το θέμα είναι ότι ο άλλος δίσκος είναι των 160 gb και δεν ξέρω εάν η κλωνοποίηση μπορεί να γίνει  χωρίς προβλήματα  

    nikonick
    nikonick
    Γενικά για Η/Υ 2

    Περίεργο πρόβλημα με εξωτερικούς δίσκους SSD

    Καλησπέρα παιδιά, έχω φτιάξει ένα νέο σύστημα με AMD επεξεργαστή αυτή τη φορά είναι το σύστημα στην υπογραφή, το πρόβλημα τώρα που υπάρχει είναι ότι χάνει τον εξωτερικό τον δίσκο ssd αυτό το κάνει και με τους 3 δίσκους που έχω έναν silicon power 250gb και οι άλλοι 2 είναι samsung qvo από 1tb ο καθένας, ξαφνικά εκεί που έγραφε στον έναν Samsung έβγαλε ένα σφάλμα το αρχείο δεν μπορεί να γραφτεί λέω θα χάλασε η θήκη η εξωτερική, πήγα προληπτικά και πήρα άλλες θήκες της Logilink οι άλλοι 2 δίσκοι λε

    panos 12
    panos 12
    Συσκευές Αποθήκευσης 5
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.