Jump to content
 • DeepCool Maelstrom 240 T (Blue) Gamers Storm Liquid AIO CPU Cooler Review


   Share

  Πρόλογος

   

  Η DeepCool χωρίς να είναι ο πιο γνωστός κατασκευαστής, έχει εδώ και καιρό κάνει αισθητή τη παρουσία της στο χώρο της ψύξης των PC και μάλιστα αφήνοντας καλές εντυπώσεις, καθώς τα προϊόντα της διακρίνονται από μια ιδιαίτερη αισθητική που "κλέβει" τις εντυπώσεις όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πέρυσι.

  Η DeepCool Maelstrom 240 T  που παρουσιάζουμε σήμερα αποτελεί βελτιωμένη επανέκδοση της Maelstrom 240 που βρίσκεται στην αγορά περίπου δυο χρόνια.

  Βασικά της χαρακτηριστικά, όπως το block και το radiator διατηρούνται, άλλα, όπως οι ανεμιστήρες ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής, άλλαξαν και πλέον η DeepCool με την Maelstrome 240 Τ  προσθέτει στην σειρά Gamer Storm μια ΑΙΟ με φωτιζόμενους ανεμιστήρες που  δημιουργούν με τη βοήθεια τεσσάρων LED ένα ενδιαφέρον φωτιστικό effect που συμβάλει στον φωτισμό και την αισθητική των PC μας!

  Η αλλαγές όμως δεν είναι μόνο στο φαίνεσθαι, αλλά και επί της ουσίας, καθώς οι νέοι ανεμιστήρες παρά το ότι έχουν 600 rpm λιγότερες από αυτούς που εξόπλιζαν την Maelstrom 240, αποδίδουν -όπως δείχνουν οι μετρήσεις μας- απρόσμενα υψηλό air flow.

  Πράγμα, που κάτω από την σύγχρονη τάση όλων των κατασκευαστών για πιο αθόρυβες -αλλά πάντα αποτελεσματικές- λύσεις, δίνει στην Maelstrom 240 T, ένα καλό σημείο εκκίνησης!

  Νέες επίσης είναι και οι σωλήνες διασύνδεσης του block με το radiator, καθώς οι γνωστές κυματοειδείς anti-tagling πλαστικές σωληνώσεις, αντικαταστάθηκαν με ελαστικές σωλήνες από EPDM rubber που ευνοούν την ροή του ψυκτικού υγρού.

   

  r576-1-1C-001-Cooler-Asebled01-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0472-lgd.jpg

   

  Σίγουρα η νέα πρόταση της DeepCool έχει τα αισθητικά προσόντα να ανταπεξέλθει στις  τάσεις που επικρατούν στο χώρο των ΑΙΟ, σε εμάς μένει να δούμε αν η  προσπάθειά της για εναρμόνιση και με τις επιταγές για χαμηλό θόρυβο χωρίς ιδιαίτερες θυσίες στην απόδοση, θα ευοδωθούν μέσα στα πλαίσια του έντονου ανταγωνισμού που επικρατεί στο χώρο  της compact υδρόψυξης των υπολογιστών.

  Ακολουθήστε μας λοιπόν στα επόμενα, να την γνωρίσουμε από κοντά !

   

   

  1. Πρόλογος,   2. Χαρακτηριστικά,   3. Συσκευασία,   4. Από κοντά,   5. Λεπτομέρειες,  6. Οι ανεμιστήρες,  7. Μετρήσεις,  8. Εις βάθος,  9. Συγκριτικά,  10. Επίλογος

   

   

   

  Τεχνικά χαρακτηριστικά

   

  Στους πίνακες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της DeepCool  Maelstrom 240T.

  Να σημειώσουμε ότι τα χαρακτηριστικά που προσθέσαμε εμείς έχουν κίτρινους ορισμούς και μπλε τιμές.   Επίσης με μπλε χαρακτήρες, δίπλα σε κάποιες "εργοστασιακές" τιμές, είναι σημειωμένες οι τιμές που μετρήσαμε εμείς κατά την διάρκεια των δοκιμών.

   

  r576-2-1C-002-SpecificationTable-01-wm-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review.jpg

   

  Κλασική κατασκευή με ποιοτικά υλικά και μια μικρή αντλία -που δεν θα δυσκολέψει την εγκατάσταση- με εντυπωσιακό MTBF !

   

  r576-2-2C-003-Specification-Table-02-wm-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review.jpg

   

  Οι ανεμιστήρες παρά την "απλή" κατασκευή τους, διαθέτουν μια καλοσχεδιασμένη φτερωτή και με ιδιαίτερο βασικό χαρακτηριστικό τον φωτισμό τους που πραγματικά κάνει την αισθητική διαφορά! 

  Από την άλλη πλευρά είναι φανερή η προσπάθεια περιστολής του κόστους καθώς εφοδιάζονται με ένα απλό έδρανο και δεν έχουν αντικραδασμική προστασία.

   

  Οι "Ψυκτικές παράμετροι"  που ακολουθούν, έχουν σαν στόχο την ανάλυση των κατασκευαστικών παραμέτρων μιας υδρόψυξης και φυσικά -παρά την απουσία δραματικών διαφορών- παρουσιάζουν ιδιαίτερο τεχνικό ενδιαφέρον, τόσο για την εμβάθυνση στην συμπεριφορά μιας υδρόψυξης, όσο και για την σύγκριση μεταξύ τους αλλά και με τις λύσεις της καθαρής αερόψυξης.

   

  r576-2-3C-004-Thermal-Parameters-Table-01_wm_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review.jpg

   

  Με ελευθερία air flow σχεδόν 84% μπορούμε να πούμε εύκολα ότι πρόκειται για ένα σχετικά "εύκολο" radiator, αλλά αυτό που πραγματικά είναι έκπληξη, είναι ο μεγάλος συντελεστής πυκνότητας που με τιμή σχεδόν 160, δείχνει την πολύ καλή εκμετάλλευση που έχει κάνει η κατασκευάστρια, στον "δεδομένο" χώρο" ενός radiator "μονού πάχους" !

   

  Η DeepCool  Maelstrom 240T  έχει διετή εγγύηση και την στιγμή που γράφεται αυτή η παρουσίαση, την βρίσκουμε στα Ελληνικά καταστήματα, προς 68 € (με αναμονή 1-3 ημέρες) και ετοιμοπαράδοτη προς 70,49 € χωρίς χρέωση μεταφορικών και αντικαταβολής.

   

   

  1. Πρόλογος,   2. Χαρακτηριστικά,   3. Συσκευασία,   4. Από κοντά,   5. Λεπτομέρειες,  6. Οι ανεμιστήρες,  7. Μετρήσεις,  8. Εις βάθος,  9. Συγκριτικά,  10. Επίλογος

   

   

   

  Συσκευασία και παρελκόμενα

   

  Η DeepCool  Maelstrom 240 T μας έρχεται σε μια εντυπωσιακά λιτή συσκευασία, η οποία αναλαμβάνει να προστατεύσει την ψύκτρα μας από τη "κακή την ώρα" !

  Βάζοντας αρχή από την πάνω όψη της κούτας . . .

   

  r576-2-1L-001-BoxTs-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0266.jpg

   

  . . . όπου πέρα από το  σκαρίφημα της AIO, τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά περιγράφονται στα εικονίδια κάτω δεξιά και αναφέρονται στην μακροζωία της αντλίας, την ήσυχη λειτουργία της ψύκτρας, την εύκολη εγκατάσταση και την συμβατότητά της με τα σύγχρονα socket, καθώς επίσης ότι οι ανεμιστήρες της είναι PWM.  Τη περιγραφή κλείνει μια διπλή αναφορά στα "φωτεινά χαρίσματά της.

   

  Προσπερνάμε γρήγορα τις δύο μικρές πλευρές που είναι οι ίδιες και πάμε στην μία από τις μεγάλες, όπου αναφέρονται τα στοιχεία συμβατότητας της Maelstrom 240 T με τα CPU sockets.

   

  r576-2-2L-003-BoxRLs_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0268.jpgr576-2-2R-004-BoxFs_DeepCool-Maelstrom-240-T_AIO-Cooler-Review-0271.jpg

   

  Και συνεχίζουμε με τις δύο πλευρές που απέμειναν, με πρώτη αυτήν που μας δίνει τα βασικά προτερήματά της και η δεύτερη μια αρκετά περιεκτική περιγραφή των διαστάσεων και των χαρακτηριστικών της ψύκτρας.

   

  r576-2-3L-005-BoxBas_DeepCool-Maelstrom-240-T_AIO-Cooler-Review-0269.jpgr576-2-3R-006-BoxBos_DeepCool-Maelstrom-240-T_AIO-Cooler-Review-0277.jpg

   

  Στην οποία θα σταθούμε λίγο παραπάνω . . .

   

  r576-2-4C-007-BoxBosZ1_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0279_lgd.jpg

   

  Ενδιαφέρον έχουν οι ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις του block, που προοιωνίζουν άριστη συμβατότητα με τα γειτονικά του socket εξαρτήματα!

   

  r576-3-5L-008-BoxBosZ2_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0282.jpgr576-3-5R-009-BoxBosZ3_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0283.jpg

   

  Από τα βασικά χαρακτηριστικά το μόνο που λείπει είναι οι 50.000 ώρες του MTBF των ανεμιστήρων, και τέλος δεξιά έχουμε τις "εμπορικές πληροφορίες της ψύκτρας και το QR code που συνδέει με τη σελίδα του προϊόντος.

   

  Με μια τελευταία πιο "στερεοσκοπική" ματιά στο κουτί, πάμε σ' αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο . . .

   

  r576-3-6L-010-BoxTLFs_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0286.jpgr576-3-7L-012-BoxCont1_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0289.jpg

   

  Η πρώτη εικόνα μαρτυρά ότι η λιτότητα της εξωτερικής μορφής της συσκευασίας είχε αισθητική και όχι οικονομική  "προέλευση", καθώς τα περιεχόμενά της, αναπαύονται με μεγάλη ασφάλεια μέσα σε μια ξεχωριστή θήκη από σκληρό χαρτόνι!

  Τα πάντα είναι τακτοποιημένα σε πλαστικά σακουλάκια με "φερμουάρ" και σημαδεμένα με καρτελάκια που περιγράφουν το περιεχόμενο.

   

  r576-3-8C-014-BoxCont3-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0293.jpg

   

  Πριν να πάμε όμως στο "κυρίως πιάτο" της παρουσίασής μας, τα "ορεκτικά" διεκδικούν τη προσοχή μας !

   

  ΤTα παρελκόμενα της ψύκτρας

   

  Η φροντίδα από πλευράς DeepCool, δεν σταματά στην προστασία των περιεχομένων, αλλά και κυρίως φαίνεται σε αυτά! 

   

  r576-3-9C-015-MoundHdw1_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0296.jpg

   

  Κυριολεκτικά, δεν λείπει σχεδόν τίποτε !

  Μια γρήγορη ματιά από αριστερά προς δεξιά και από κάτω προς τα επάνω, εντοπίζει τα bracket για τα socket της AΜD και INTEL, τις απαραίτητες βίδες για την στερέωσή τους στο block και αυτού στο CPU back plate, τις οποίες καλό είναι να τις προσέχετε, γιατί έχουν σπείρωμα UNC 6/32 το οποίο είναι δυσεύρετο στην χώρα μας.

  Από επάνω διακρίνουμε το  δοκιμασμένο Universal CPU Back plate  και τις βίδες για τους ανεμιστήρες και την στερέωση του radiator στο κουτί μας.

  Και τέρμα δεξιά έχουμε  ένα καλώδιο επέκτασης για τα δύσκολα κουτιά, τα παρελκόμενα κλείνουν με ένα δωράκι από την κατασκευάστρια, ένα PWM Fan HUB.

   

  r576-3-12L-021-Extention-cable01_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0323.jpgr576-3-13L-023-Fan-splitter01_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0326.jpg

   

  Το καλώδιο προέκτασης είναι κατάλληλο και για PWM ανεμιστήρες και έχει ένα αρκετά ποιοτικό sleeve, υπάρχουν βέβαια και τα γράμματα στα θερμοσυστελόμενα, αλλά αυτά προσωπικά δεν με χαλάνε, γιατί προσθέτουν μια πιο Pro νότα στο εξάρτημα!

   

  Στο PWM Fan Hub θα δώσουμε λίγο παραπάνω προσοχή, καθώς πράγματι είναι πολύ βολικό και την αξίζει!

  Καλή κατασκευή, ακόμα καλύτερο sleeve στο καλώδιο και αρκετό μήκος για τα περισσότερα κουτιά, αλλά και για τα άλλα -είπαμε και πιο πάνω- υπάρχει και extension cable.

   

  r576-3-14L-025-Fan-splitter03_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0330.jpgr576-3-14R-026-Fan-splitter04_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0329.jpg

   

  Να σημειώσουμε ότι, στο Fan Hub, στην λευκή υποδοχή θα βάλουμε τον ανεμιστήρα που μας ενδιαφέρει περισσότερο να βλέπουμε τις στροφές του, γιατί σε όλες τις άλλες θέσεις, το τρίτο pin υπάρχει μεν, αλλά είναι -και σωστά- ανενεργό.  Όπως βλέπουμε στην δεξιά φωτογραφία, το πρισματικό fan hub μπορεί να κολληθεί σε μια βολική θέση στο κουτί μας, με τη βοήθεια της αφρώδους ταινίας διπλής όψης που υπάρχει στα παρελκόμενα.

   

  Τα μόνα που μας λείπουν είναι ένα σωληνάριο με θερμοαγώγιμη πάστα (το block έρχεται με ήδη τοποθετημένο το T.I.M. επάνω του) , και οκτώ επιπλέον -λίγο πιο μακριές- βίδες για δύο pull ανεμιστήρες καθώς, το fan hub "προδιαθέτει" για άλλους δύο ανεμιστήρες ! :)

  Αλλά με αυτά πιστεύω ότι κάνατε όρεξη και για το "κυρίως . . . " !

   

   

  1. Πρόλογος,   2. Χαρακτηριστικά,   3. Συσκευασία,   4. Από κοντά,   5. Λεπτομέρειες,  6. Οι ανεμιστήρες,  7. Μετρήσεις,  8. Εις βάθος,  9. Συγκριτικά,  10. Επίλογος

   

   

   

  Η ψύκτρα από κοντά

   

  Όπως ήδη αναφέρθηκε η σημερινή φιλοξενούμενη του TheLab είναι επανέκδοση της Maelstrom 240, η καλύτερη εισαγωγή λοιπόν στην ενότητα αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από μια προβολή της βασικής διαφοράς τους!

   

  r576-4-0C-026-Rad-Block01-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0498.jpg

   

  Η αισθητική διαφορά που οφείλεται στους φωτιζόμενους ανεμιστήρες είναι σαφής. Ο φωτισμός υπάρχει σε δυο εκδόσεις την Blue που παρουσιάζουμε σήμερα , και την Red που διαθέτει κόκκινα LED στους ανεμιστήρες.

  Διαφορές βέβαια  υπάρχουν και άλλες, όπως για παράδειγμα οι σωληνώσεις της, αλλά αυτά σιγά σιγά, για την ώρα ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά τους! 

   

  Το radiator

   

  Η DeepCool Maelstrom 240 T  έρχεται με ένα κλασικό 2 χ 120 radiator "μονού πάχους" (~27mm ), με πυρήνα πάχους ~16mm που απαρτίζεται από δώδεκα πεπλατυσμένες σωλήνες κυκλοφορίας του ψυκτικού υγρού και περίπου 2000 microfins που αναλαμβάνουν την ψύξη τους.

   

  r576-4-1L-026-Rad-Block01-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0399.jpgr576-4-2L-028-Rad-Block03_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0403.jpg

   

  Μινιμαλιστική σχεδίαση, τίποτε περιττό και το μόνο που διακρίνεται είναι το λογότυπο της εταιρίας.

  Οι ενδιάμεσες οπές στήριξης των ανεμιστήρων -αλλά και του radiator- στο κουτί μας απέχουν μεταξύ τους 15mm και καλό είναι να το πάρουμε υπόψη και να ελέγξουμε αν το κουτί μας έχει τις κατάλληλες οπές υποδοχής.

   

  r576-4-2R-029-Rad-Block04_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0405.jpgr576-4-3aL-031a-Rad-Block06a-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0417.jpg

   

  Οι σωληνώσεις του αποτελούνται από εξαιρετικά ελαστικό EPDM rubber, το οποίο όσο και αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να το κάνουμε να "τσακίσει".  Σε αυτήν ακριβώς την ελαστικότητα, στηρίζεται και η κατασκευάστρια και βυσματώνει τις σωλήνες χωρίς κολάρα σύσφιξης!

  Παρ' όλα αυτά, εμάς δεν θα μας "χάλαγε", να υπήρχε και ένα "κολιέ" -καλού κακού- σε κάθε ρακόρ !  :)

  Τα περιστρεφόμενα ρακόρ σύνδεσής τους στην αντλία, επιτρέπουν την βολική διευθέτηση των σωλήνων στο κουτί μας.

   

  Συνεχίζουμε τη "βόλτα" μας  και γυρνώντας σε διαφορετική οπτική γωνία, βλέπουμε το cold plate με  και χωρίς, τον διαφανή του "προφυλακτήρα" που φροντίζει από το κακό συναπάντημα, τόσο την ευαίσθητη επιφάνεια, όσο και την θερμοαγώγιμη πάστα. 
   

  r576-4-3L-030-Rad-Block05_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0409.jpgr576-4-6L-035-Rad-Block10_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0430.jpg

   

  Εδώ να σημειώσουμε ότι ο "προφυλακτήρας" αυτός βγαίνει πολύ εύκολα και καλό είναι να το έχετε κατά νου, γιατί στα παρελκόμενα δεν διατίθεται άλλη θερμοαγώγιμη!

  Το πρόβλημα λύνεται πολύ εύκολα με ένα διαφορετικό "πάτημα" του πλαστικού του και ελπίζουμε να το δούμε σε επόμενη έκδοση.

  Στην δεξιά φωτογραφία ξεχωρίζει η ρητή προειδοποίηση περί κατάρριψης της εγγύησης σε περίπτωση ανοίγματος.

  Το  logo της σειράς Gamer Storm της εταιρίας είναι φωτιζόμενο και μάλιστα "πάλλεται" με ένα ρυθμό που κατά την DeepCool θυμίζει "αναπνοή"  και εμείς . . . δεν διαφωνούμε!

   

  BionicLEDbreathinglight.gif

   

   

  Το Block

   

  Η αντλία και το cold plate είναι ενσωματωμένα σε ένα μικρών διαστάσεων block, το οποίο δεν θα συναντήσει πρόβλημα με τα γειτονικά του CPU socket εξαρτήματα.

   

  r576-4-4L-032-Rad-Block07_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0421.jpgr576-4-4R-033-Rad-Block08_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0422.jpg

   

  Η κατασκευή του είναι από καλής ποιότητας πλαστικό και τα περιστρεφόμενα γωνιακά ρακόρ του θα μας βοηθήσουν πολύ στην κατά το δυνατόν διακριτική τακτοποίηση των σωλήνων μέσα στο κουτί μας.

  Οι σωλήνες είναι κατασκευασμένες από καλής ποιότητας EPDM rubber που παρουσιάζει υψηλή στεγανότητα και ελαστικότητα και πρακτικά σύμφωνα με την κατασκευάστρια διευκολύνει την ροή του ψυκτικού υγρού.

   

  Pumpoperation.gif

   

  Το πλαστικό χείλος που περιβάλει το cold plate προβάλει ελαφρά από την χάλκινη επιφάνεια του τελευταίου.

   

  r576-4-5C-034-Rad-Block09_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0428.jpg

   

  Σε αυτό το κοντινό του cold plate, διακρίνεται η υφή της θερμοαγώγιμης πάστας, αλλά και η σκόνη που κάθισε επάνω της σε κάνα δυο ατυχείς πτώσεις του προφυλακτήρα, και έτσι πριν να αρχίσουμε τις δοκιμές είχε "χειρουργείο", προκειμένου να αφαιρεθούν οι απρόσκλητοι επισκέπτες !

  Δεξιά, ανάμεσα στα δυο ρακόρ, διακρίνεται η πλαστική "σφήνα" που ασφαλίζει τα ρακόρ στη θέση τους, επιτρέποντας παράλληλα, την σχετικά εύκολη περιστροφή τους.

   

  Οι ανεμιστήρες

   

  Αυτοί είναι που αποτελούν την σημαντικότερη διαφορά από την πρόγονό της (Maelstrom 240) και είναι και η διαφορά που την "βάζει" εκ νέου στο "παιχνίδι" της αγοράς, που το τελευταίο διάστημα στρέφεται όλο και πιο έντονα στο ζήτημα της αισθητικής διάστασης του θέματος "PC και παρελκόμενά του"!

   

  r576-4-9C-040-Fan01-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0383.jpg

   

  Η κατασκευή τους είναι "διαφανής" με σκοπό την βελτίωση του οπτικού εφέ, η φτερωτή τους έχει μικτή σχεδίαση και προϊδεάζει για ισορροπημένες επιδόσεις τόσο στο air flow όσο και στην στατική πίεση.  Η τροφοδότησή τους είναι με 4 pin (έλεγχος  PWM).

  Βέβαια εδώ σταματάνε τα καλά και αναγκαστικά εντοπίζουμε και μερικά που αποτελούν υπαναχώρηση σε σχέση με τους ανεμιστήρες της προγόνου της.

  Τα καλώδια είναι χωρίς sleeve, και αν αυτό το προσπερνάμε σαν ελάσσονος σημασίας, δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με την παντελή έλλειψη αντικραδασμικών μέσων!  Έτσι οι όποιοι κραδασμοί των ανεμιστήρων μπορούν να περάσουν στο κουτί μας.

   

  r576-4-10R-042-Fan03_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0384.jpgr576-4-10L-041-Fan02_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0385.jpg

   

  Η κάλυψη της διατομής του ανεμιστήρα από τα πτερύγια, είναι σχετικά μεγάλη, πράγμα που μαρτυρά σχεδιασμό που έχει πάρει υπόψη του το ζήτημα της στατικής πίεσης.

  Οι ανεμιστήρες έχουν σκούρο διαφανές σώμα και  τελείως διαφανή φτερωτή, που έχει μια ελαφριά γκρι απόχρωση.

  Στα μπράτσα στήριξης του κινητήρα υπάρχουν λούκια μέσα στα οποία "τρέχουν" τα καλώδια τροφοδοσίας των LED που υπάρχουν στις τέσσερις γωνίες τους.

   

  Η ψύκτρα σαν σύνολο


  Και τώρα που είδαμε τα εξαρτήματα ένα- ένα, ώρα είναι να τα βάλουμε μαζί και να δούμε με τι έχουμε να κάνουμε !

   

  r576-4-18L-056-Rad-Block15-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0470.jpg

   

  r576-4--Rad-Block_DeepCool Maelstrom 240_T AIO Cooler Review-0505.jpgr576-4--Rad-Block_DeepCool Maelstrom 240_T AIO Cooler Review-0506.jpg

   

  Αλλά όπως είπαμε και πιο πριν, για να φανεί η "χάρη" της, πρέπει να χαμηλώσουν τα φώτα . . .

   

  r576-4-23R-065-Rad-Block25-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0555.jpg

   

  'Η και να σβήσουν τελείως!  Η Maelstrom 240 T, δεν τα χρειάζεται, είναι αυτόφωτη! 

   

  r576-4-24R-067-Rad-Block27_DeepCool Maelstrom 240_T AIO Cooler Review--0559.JPG

   


  Ζητήματα συμβατότητας

   

  Αυτό είναι ένα θέμα που δεν πρόκειται να απασχολήσει κανέναν αρκεί να ακολουθήσει τις οδηγίες εγκατάστασης του αρκετά λεπτομερούς φυλλαδίου που συνοδεύει την ψύκτρα και να τοποθετήσει το block έτσι ώστε, τα ρακόρ του να "κοιτάνε" την κάρτα γραφικών, γιατί μόνο εκεί το block υπερβαίνει τα 95 χ 95 mm που ορίζει η INTEL σαν όριο, σε όλες τις άλλες πλευρές του, υπάρχει αρκετό περιθώριο ακόμα και για τα συστήματα με LGA 2011 socket που έχουν μνήμες και από τις δύο πλευρές τους.

  Να επαναλάβουμε εδώ τα συμβατά socket για να μην "τρέχετε" στον πίνακα χαρακτηριστικών:

   

  Intel Socket 150W
  LGA2011-V3/LGA2011/LGA1366/LGA1156/LGA1155/LGA1151/LGA1150

   

  AMD Socket 140W
  FM2+/FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2
   

   

  1. Πρόλογος,   2. Χαρακτηριστικά,   3. Συσκευασία,   4. Από κοντά,   5. Λεπτομέρειες,  6. Οι ανεμιστήρες,  7. Μετρήσεις,  8. Εις βάθος,  9. Συγκριτικά,  10. Επίλογος

   

   

   

  Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά !

   

  Όσο και αν είναι ενδιαφέρουσα η DeepCool  Maelstrom 240T στα σκοτάδια . . .

   

  r576-6-Rad-Block-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0492.jpg

   

  . . . ας ρίξουμε λίγο φως στις λεπτομέρειες!  :)

   

  Το radiator

   

  Τα πτερύγια ψύξης έχουν όπως συνηθίζεται louvers, αλλά εδώ είναι πολύ λεπτά και αφήνουν μεγάλο συγκριτικά διάκενο ανάμεσα στα πτερύγια.

  Απώτερος σκοπός φυσικά, η ελάττωση της αντίστασης που προβάλει το radiator στη ροή του αέρα και η αντίστοιχη αύξηση της συμβατότητάς του με ανεμιστήρες που στο όνομα του περιορισμού του θορύβου, δεν έχουν πολύ μεγάλη στατική πίεση.

   

  r576-6-Rad-Block_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0469.jpgr576-6-Rad-Block_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0514.jpg

   

  Οι σωληνώσεις του δεν διαθέτουν κολάρο σύσφιξης, αλλά η DeepCool ποντάρει στην μεγάλη ελαστικότητά τους, και από ότι φαίνεται δεν έχει άδικο καθώς, αν κρίνουμε από το πως φαίνονται οι περιμετρικές ασφαλιστικές  "ραβδώσεις" των συνδέσμων, οι σωλήνες κυριολεκτικά . . . "βυζαίνουν" πάνω τους!

   

  r576-5-XL-0XX-coolant-flow-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0477.jpgr576-6--FanScrews-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0453.jpg

   

  Η ελαστικότητα αυτή σε συνδυασμό με την περιστρεψιμότητα των ρακόρ,  μας δίνει πλήρη ελευθερία τοποθέτησης, κατά την οποία καλό είναι να πάρουμε υπόψη μας την κατεύθυνση ροής του ψυκτικού υγρού, αν σκοπεύουμε να βάλουμε το radiator πλάγια.

  Στη δεξιά φωτογραφία βλέπουμε ότι οι βίδες στήριξης των ανεμιστήρων είναι πολύ κοντές και έτσι δεν πρόκειται όσο και να τις σφίξουμε να πλησιάσουν τα πτερύγια του radiator, αλλά από την άλλη μεριά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στήριξη ανεμιστήρων σε Pull setup!

   

  Το Block και το σύστημα στήριξης

   

  Βασικός παράγοντας για την επιλογή μιας ψύκτρας και εδώ η DeepCool  έχει  επιλέξει προσεκτικά τα υλικά της για μια εύκολη και στιβαρή στερέωση του block πάνω στον επεξεργαστή .  Βασικό εξάρτημα φυσικά το CPU back plate,  όπου εδώ η κατασκευάστρια ακολουθεί μια δοκιμασμένη λύση.

   

  r576-5-Back-plate1_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0305.jpgr576-5-Back-plate2_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0316.jpg

   

  Οι βίδες στήριξης διαθέτουν ένα μικρό εξόγκωμα/ "κλειδί" που επιτρέπει την είσοδο της βίδας στην διαμορφωμένη οπή του back plate, μόνο με ένα τρόπο και στη συνέχεια ασφαλίζεται στη θέση της με το πλαστικό "παπουτσάκι", το οποίο και αυτό μπαίνει με ένα μόνο τρόπο, επιβάλλοντας την τοποθέτηση των βιδών με τον σωστό προσανατολισμό.

  Είναι υπόθεση μερικών λεπτών για να ολοκληρώσουμε την συναρμολόγηση του συστήματος στήριξης του block και να φτάσουμε εδώ . . .

   

  r576-5-Back-plate-Block_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0544.jpgr576-5-Back-plate-Block_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0546.jpg

   

  Σαν σύστημα είναι πολύ στιβαρό και προστατεύει την μητρική αποκλείοντας την τυχαία επαφή του με τα εξαρτήματά της.

   

  Η ρύθμιση του συστήματος στήριξης.

   

  Εδώ θα χρειαστεί λίγη συζήτηση, καθώς η μοναδική αδυναμία που παρουσιάζουν αυτά τα συστήματα στήριξης είναι ότι, την ώρα που σφίγγουμε τις βίδες, έχουν σαν επιφάνεια αναφοράς της τελικής απόστασης που θα διανύσει το bracket στερέωσης του block,  την κάτω επιφάνεια της μητρικής.

  Δεν διαθέτει δηλαδή κάποιον αποστάτη που μπαίνοντας  από την επάνω πλευρά θα επέβαλε μια συγκεκριμένη  δύναμη σύσφιξης .

   

  r576-5-Block-Mounting-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0535.jpg

   

  Το "πρόβλημα" βρίσκεται στο ότι το block απέχει μια σταθερή απόσταση από την επάνω επιφάνεια της μητρικής, έτσι, το προς το block άκρο του  bracket  απέχει σταθερά ~ 10,5mm από την άνω επιφάνεια της μητρικής.    Αντίθετα, το άκρο του στο οποίο μπαίνει η βίδα στήριξης, δεν έχει σταθερή απόσταση από τη μητρική καθώς, το πόσο θα απέχει από αυτήν εξαρτάται από το πάχος της  και από το πόσο θα σφίξουμε εμείς τις βίδες στερέωσης .

  Βεβαίως υπάρχει κάποια  πρόβλεψη για το ζήτημα αυτό καθώς η χειρόβιδα θα σταματήσει εκεί που τελειώνει το σπείρωμα της βίδας στερέωσης, αλλά και έτσι υπάρχει -ανάλογα το πάχος της μητρικής- μια σαφής διαφοροποίηση της τελικής δύναμής σύσφιξης από μητρική σε μητρική!

   

  Έτσι καθώς τα bracket δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη ελαστικότητα, σε μια λεπτή μητρική πιθανόν η δύναμη σύσφιξης να είναι μικρότερη από την ιδανική και σε μια παχύτερη μητρική, να είναι υπερβολική!

  Φυσικά με προοδευτικό και εναλλασσόμενο μεταξύ των βιδών σφίξιμο, θα πετύχουμε μια ομοιόμορφη πίεση του cold plate πάνω στο CPU heat spreader, αλλά θα προτιμούσαμε αυτό να καθορίζεται αυστηρά από το σύστημα στερέωσης και όχι από τον χρήστη.

   

  Το Cold Plate

   

  Η επιφάνεια του cold plate είναι επεξεργασμένη ώστε να έχει σατινέ υφή, αλλά μια προσεκτική φωτογράφιση (που μας ταλαιπώρησε αρκετά), δείχνει τα αδιόρατα ίχνη της CNC επεξεργασίας που έχει υποστεί.

   

  r576-5--ColdPlate03-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0617.jpgr576-5-XL-0XX-ColdPlate01-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0572.jpg

   

  Δεξιά μπορούμε να δούμε την υφή της θερμοαγώγιμης πάστας με την οποία  έρχεται καλυμμένο το cold plate.

   

  Η επιφάνειά του για λόγους προστασίας της,  είναι λίγο χαμηλότερα από το περιμετρικό χείλος του πλαστικού σώματος του block  και η επιπεδότητά της είναι εξαιρετική από ότι μας δείχνουν τα φίλερ . . .

   

  r576-5--ColdPlateFlatness-check1-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0652.jpgr576-5--ColdPlateFlatness-check2-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0658.jpg

   

  . . . που έδειξαν κυρτότητα 50μm στην μία κατεύθυνση και μηδενική στην άλλη ! 

   

  Η διασπορά της θερμοαγώγιμης πάστας ελέγχθηκε τόσο για την Stock TIM, όσο και για την reference TIM (Arctic MX-4) που χρησιμοποιούμε, ας δούμε στις επόμενες φωτογραφίες πρώτα την stock και μετά την reference.

   

  r576-5--StocTIM-ColdPlate-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0596.jpgr576-5--StocTIM-Loader-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0686.jpgr576-5--RefTIM-2nd-Aplic-ColdPlate-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0677.jpgr576-5--RefTIM-2nd-Aplic-Loader-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0666.jpg

   

  Η διασπορά είναι αρκετά καλή, ιδιαίτερα στην reference  ΤΙΜ όπου τον έλεγχο της ποσότητας τον είχαμε εμείς.

  Η εργοστασιακή πάστα έδειξε πολύ καλή συμπεριφορά όπως θα δούμε στις μετρήσεις καθώς η διαφορά της από την MX-4 ήταν πολύ μικρή.

  Βεβαίως -θα το πούμε και εδώ- καλό θα ήταν στη συσκευασία να υπήρχε και μια μικρή ποσότητα ακόμα για μια δεύτερη εγκατάσταση.

   

  Η εσωτερική κατασκευή του cold plate είναι από scived microfins τα οποία δημιουργούν μεταξύ τους μικροσκοπικά (0,2mm) κανάλια ροής του ψυκτικού υγρού.

   

  03.jpg

   

  Η τεχνική αυτή αποτελεί τον κανόνα στα cold plate και εδώ η Deepcool "πάει στα σίγουρα".

  Βεβαίως σαν τεχνολογία έχει υποστεί αρκετές εξελίξεις από την βασική μορφή που βλέπουμε εδώ και η εφαρμογή τους ίσως να είναι το επόμενο βήμα εξέλιξης για το μοντέλο αυτό.

   

   

  1. Πρόλογος,   2. Χαρακτηριστικά,   3. Συσκευασία,   4. Από κοντά,   5. Λεπτομέρειες,  6. Οι ανεμιστήρες,  7. Μετρήσεις,  8. Εις βάθος,  9. Συγκριτικά,  10. Επίλογος

   

   

   

  Οι ανεμιστήρες

   

  Τα πτερύγια των ανεμιστήρων πέρα από τη βαθμιαία και σχετικά ομαλή αλλαγή κλίσης τους που βλέπουμε πιο κάτω, έχουν αλληλοκάλυψη μέτρια αλληλοεπικάλυψη στην περίμετρο και  πυκνότερη  προς το motor hub  του ανεμιστήρα.

   

  r576-6--Fan-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0357.jpgDSC-0395.jpg

   

  Στην ίδια φωτογραφία και στην διπλανή της φαίνεται η αλλαγή κλίσης των πτερυγίων, καθώς και  η σχεδόν ισόπαχη τομή των πτερυγίων.

  Η ηλεκτρική τους συμπεριφορά δεν πρόκειται να προβληματίσει κανέναν καθώς έχοντας PWM έλεγχο πολύ σταθερή συμπεριφορά  και αρκετά μεγάλο φάσμα ρύθμισης στροφών, θα μας επιτρέψουν να τους διαχειριστούμε όπως θέλουμε, ή να τους αφήσουμε στην αρμοδιότητα της μητρικής μας.

   

  Ώρα όμως να δούμε κάποιες λεπτομέρειες για το οπτικό ατού της Maelstrom 240 T.

  Στα μπράτσα στήριξης του κινητήρα υπάρχουν λούκια μέσα στα οποία "τρέχουν" τα καλώδια τροφοδοσίας των LED που υπάρχουν στις τέσσερις γωνίες τους.

   

  r576-4-17L-054-Fan15_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0360.jpgr576-4-17R-055-Fan16_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0363.jpg

   

  Η εύκολη πρόσβαση στα LED σε βάζει όπως και να έχει σε σκέψεις και  για DIY άλλους χρωματισμούς! :p

   

  r576-4-12L-045-Fan06_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0370.jpgr576-4-12R-046-Fan07_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0371.jpg

   

  Προσωπικά,  παρά το ότι ενδιαφέρομαι κυρίως για την ουσία του πράγματος, δεν μπορώ να αδιαφορήσω για το θέμα , αφενός γιατί αυτό ουσιαστικά είναι το concept του προϊόντος που παρουσιάζουμε σήμερα και αφετέρου γιατί, κανέναν δεν έβλαψε κάτι λειτουργικό, να είναι και όμορφο!

  Βέβαια για να φανεί σε όλη του την έκταση το φωτιστικό εφέ, θα πρέπει να πέσει ημίφως, ή γιατί όχι και σκοτάδι . . . .!  :)

   

  r576-4-15L-050-Fan11_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0378.jpgr576-4-14R-049-Fan10_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0375.jpg

  r576-4-16L-052-Fan13_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0379.jpgr576-4-16R-053-Fan14_DeepCool-Maelstrom-240_T-AIO-Cooler-Review-0374.jpg

   

  Πραγματικά ενδιαφέρον το παιχνίδι με το φως, έτσι, ας κλείσουμε αυτό το κομμάτι με μια φωτογραφία που δεν μπόρεσα να της αντισταθώ! :)

   

  r576-4-13C-047-Fan08-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0373.jpg

   

   

  1. Πρόλογος,   2. Χαρακτηριστικά,   3. Συσκευασία,   4. Από κοντά,   5. Λεπτομέρειες,  6. Οι ανεμιστήρες,  7. Μετρήσεις,  8. Εις βάθος,  9. Συγκριτικά,  10. Επίλογος

   

   

   

  Μετρήσεις

   

  Εδώ  μπορούμε να δούμε την συνοπτική εικόνα της DeepCool  Maelstrom 240 T, έτσι όπως καταγράφηκε στις  τυπικές δοκιμές (60 - 360 Watt)  που έγιναν και μιλάμε  για την PUSH διάταξη των  ανεμιστήρων,  όσο και την PUSH-PULL  για όσους δεν έχουν πρόβλημα χώρου στο κουτί τους.
   

  Σύνοψη βασικής θερμικής συμπεριφοράς
  Στον πίνακα που ακολουθεί έχουν συμπεριληφθεί οι δοκιμές που έγιναν  σε διάφορα airflow και θερμικές καταπονήσεις στους ακόλουθους προσανατολισμούς  ροής  αέρα και setup :

  Α. Μετρήσεις πλάγιου προσανατολισμού, με τους ανεμιστήρες σε διάταξη PUSH και την Stock TIM
  Β. Μετρήσεις πλάγιου προσανατολισμού, με τους ανεμιστήρες σε διάταξη PUSH και την Reference TIM (Arctic MX-4)
  Γ. Μετρήσεις πλάγιου προσανατολισμού, με τους ανεμιστήρες σε διάταξη PUSH-PULL και την Reference TIM (Arctic MX-4)
  Δ. Μετρήσεις οριζόντιου προσανατολισμού με τον ανεμιστήρα σε διάταξη PUSH  και την Reference TIM (Arctic MX-4)

   

  r576-7-1C-Thermal-Bahavior-Sumary-Table-wmed-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review.jpg

   

  Η θερμική συμπεριφορά της Maelstrom 240 T, είναι αυτό που περιμένουμε από ένα σύνολο το οποίο απευθύνεται στο κύριο σώμα της αγοράς.

  Αν μας ζητούσαν να την περιγράψουμε με "μία" λέξη, αυτή θα ήταν "Μια ισορροπημένη πρόταση", αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά:

   

  1. Οι θερμοκρασίες που επιτυγχάνει δεν είναι από τις κορυφαίες, αλλά δεν υστερούν σημαντικά και εδώ να πάρουμε υπόψη ότι, στο όνομα του περιορισμού του θορύβου, οι ανεμιστήρες της, έχουν σχετικά μειωμένες στροφές σε σχέση με την πλειοψηφία του ανταγωνισμού.

  2.  Στο TDP της (200 Watt*) δεν έχει να "ζηλέψει" τίποτε, καθώς κρατά τον επεξεργαστή μεταξύ των 45oC (υψηλό air flow)  και 56oC για το εξαιρετικά χαμηλό air flow, όπου πρακτικά είναι αδύνατον να καταλάβεις αν λειτουργεί αν δεν την κοιτάζεις!

  3. Πηγαίνοντας στα 240 Watt,  όπου είναι το μέσο TDP αυτής της κατασκευής, τα αποτελέσματα είναι εξίσου ικανοποιητικά, με τις θερμοκρασίες να "κινούνται" -στα αντίστοιχα air flow- μεταξύ των πολύ "άνετων" 50oC και των ασφαλέστατων  ~65oC.

  4. Ακόμα και αν "ξεφύγουμε" και ζητήσουμε την μέγιστη θερμική επιφόρτιση των 360 Watt, οι θερμοκρασίες για τα κύρια air flow, κυμαίνονται από τους πλήρως αποδεκτούς ~60oC , έως  τους ασφαλείς ~68oC, όπου η λειτουργία της ίσα που διακρίνεται ακόμα και σε ήσυχο χώρο.

  Αλλά ακόμα και αν θελήσουμε να την "εξαφανίσουμε" ακουστικά" (πολύ χαμηλό air flow), παρά το μέγιστο φορτίο,  δεν έχουμε να φοβόμαστε για τον επεξεργαστή μας καθώς αυτός δεν πρόκειται να φτάσει ούτε τους 75oC !  Μόνο αν έχουμε τον κατάλληλο fan controller και επιλέξουμε τις 620 rpm θα δούμε τις θερμοκρασίες να φλερτάρουν με τους 85+ βαθμούς, μένοντας σαφώς αρκετά κάτω από το BSOD όριο του επεξεργαστή μας!

   

  5. Στο θέμα του θορύβου από ότι δείχνουν οι μετρήσεις μας, αλλά και η πολυήμερη συμβίωσή μας μαζί της, έχουμε να κάνουμε με μια διακριτική ΑΙΟ, καθώς ακόμα και όταν είναι σε υψηλό air flow,  ο θόρυβός της -απαλλαγμένος  από ενοχλητικές συχνότητες και συντονισμούς-  είναι ένα απλό και καθόλου ενοχλητικό φύσημα. 

  6. Ιδιαίτερα ευχάριστο για όσους σκέφτονται το Push-Pull,   είναι ότι, αντίθετα με ότι συμβαίνει συνήθως,  η ηχητική επιβάρυνση που φέρνει αυτό το setup είναι από αμελητέα έως ανύπαρκτη!

   

  7. Αξίζει τέλος, να παρατηρήσουμε ότι η θερμοαγώγιμη πάστα που συνοδεύει την ΑΙΟ μας, είναι αρκετά καλής ποιότητας καθώς οι επιδόσεις της υστερούν λιγότερο από μισό βαθμό, σε σύγκριση με την ΤΙΜ αναφοράς που χρησιμοποιούμε (Arctic MX-4).

   

  Το θέμα του αν θα μπορούσε να έχει υψηλότερες επιδόσεις, το σκεφτήκαμε και το ψάξαμε αρκετά, και από ότι φαίνεται στο όλο κύκλωμα ψύξης υπάρχουν δύο παράγοντες που "εμποδίζουν" τις υψηλότερες επιδόσεις.

  Ο ένας είναι από επιλογή και είναι οι ανεμιστήρες, οι οποίοι με στόχο τη μείωση του θορύβου στρέφονται με λιγότερες στροφές και ο άλλος είναι αναγκαστικός καθώς έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον δυο χρόνια από την πρώτη έκδοσή του  cold plate και δεν έτσι δεν ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνικές λύσεις. Για παράδειγμα, δεν έχει πρόσθετα κανάλια ροής του ψυκτικού που θα βοηθούσαν την καλύτερη και ταχύτερη διανομή του και θα χαμήλωναν την θερμοκρασία. Την κατάσταση βέβαια αντισταθμίζει το γεγονός ότι, είναι ένα από τα πιο επίπεδα cold plates που έχουμε δει και αυτό συμβάλει στη θερμική απόδοσή του.

   

  Στο σημείο αυτό όμως,  ας μην ξεχνάμε ότι εν προκειμένω, η DeepCool δεν στοχεύει στις απόλυτες επιδόσεις, γι' αυτές έχει άλλες προτάσεις και πολύ προκλητικές μάλιστα!

  Εδώ ο στόχος είναι μια αποτελεσματική θερμικά πρόταση που διακρίνεται για την νέα αισθητική της, η οποία, πέρα από την ουσιαστική  βελτίωση των θερμοκρασιών του επεξεργαστή μας, θα συμβάλει -και μάλιστα με μηδενικό κόστος(!) -  στην δραστική αισθητική  αναβάθμιση του υπολογιστή μας!

   

  Σε αυτό το στόχο η  DeepCool με την Maelstrom 240 T, πετυχαίνει "διάνα" και σε συνδυασμό με την τιμή της, η πρότασή  της είναι απλά, "ακαταμάχητη" ! 

   

   

  1. Πρόλογος,   2. Χαρακτηριστικά,   3. Συσκευασία,   4. Από κοντά,   5. Λεπτομέρειες,  6. Οι ανεμιστήρες,  7. Μετρήσεις,  8. Εις βάθος,  9. Συγκριτικά,  10. Επίλογος

   

   

  Μετρήσεις εις βάθος και γραφήματα

   

  Στο γνωστό από τα τελευταία review σύνθετο γράφημα της συμπεριφοράς των ψυκτρών, έχουν μπει τέσσερα  όρια στον θόρυβο (δεξιά στο γράφημα), με το κατώτερο από αυτά να δείχνει τα όρια του μετρητικού μας εξοπλισμού, αλλά και τον περιβαλλοντικό θόρυβο σε ένα πολύ ήσυχο χώρο.

  Στην αριστερή πλευρά του γραφήματος υπάρχουν τρία όρια για το Δθ, στα οποία συνυπολογίζουμε μια θερμοκρασία περιβάλλοντος ~ 25 οC.

   

  Τι βλέπουμε

  Έτσι έχουμε στο γράφημα τις καμπύλες της θερμοκρασίας για όλα τα air flow και όλες τις θερμικές επιφορτίσεις που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές μας.  Ξεκινώντας λοιπόν από αριστερά έχουμε τη συμπεριφορά  στο εξαιρετικά χαμηλό air flow  (UL1 - UL6), αμέσως δεξιότερα υπάρχει το πολύ χαμηλό air flow (VL1 - VL6) και συνεχίζουμε μέχρι τη δεξιότερη πλευρά του γραφήματος που βρίσκουμε το υψηλό air flow και τα έξη επίπεδα θερμικής καταπόνησης ( Η1 - Η6).

  Στην βάση του γραφήματος υπάρχει ο πίνακας όλων των μετρήσεων με τα αποτελέσματα αναλυτικά για κάθε προσανατολισμό και setup που έγινε δοκιμή. Επίσης έχει σημειωθεί και η θερμοαγώγιμη πάστα που χρησιμοποιήθηκε καθώς και ο θόρυβος κάθε air flow και setup.

  Αναγκαστικά χρησιμοποιούνται συντομογραφίες, με τις οποίες, μολονότι ελπίζω να είσαστε πλέον εξοικειωμένοι, κακό δεν κάνει να παραθέσω ένα παράδειγμα ανάγνωσης:    La PUSH RTSF = Lateral orientation  -  PUSH fan setup - Reference T.I.M. -  Stock Fans

   

  Πως το χρησιμοποιούμε

  Βασική μέθοδος εκτίμησης των πληροφοριών του γραφήματος είναι να διακρίνουμε σε κάθε συγκεκριμένο setup και air flow, τι θερμοκρασίες και θόρυβο έχουμε, καθώς και ποία σχέση έχουν αυτά, με τα όρια που θέσαμε.

  Ένας πολύ βολικός τρόπος είναι να φέρουμε κατακόρυφες γραμμές (έγχρωμα βέλη), από το σημείο που συναντάται η καμπύλη θερμοκρασίας ενός setup με όποιο θερμικό όριο μας ενδιαφέρει και να δούμε σε ποιο επίπεδο θορύβου βρίσκεται αυτή η κατακόρυφη γραμμή, καθώς και ποία θερμική καταπόνηση δείχνει το βέλος της.

  Φαίνεται δυσκολότερο από ότι πράγματι είναι, αλλά στην ανάλυση που θα ακολουθήσει είναι εύκολα αντιληπτή η λειτουργία του όλου πράγματος, που ελπίζω και με την εξέλιξη που θα έχει να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο κρίσης και απόφασης σχετικά με μια ψύκτρα.

   

  Σύνθετο γράφημα αξιολόγησης της θερμικής συμπεριφοράς

   

  r576-7-2C-Thermal-Behavior-Sumary-Chart-wm-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-04edit-02.jpg

   

  Α. Ποια είναι τα περιθώρια που δίνει η ψύκτρα μας για dead silent λειτουργία, αν δεν θέλουμε να "ζορίσουμε" τη CPU μας καθόλου.

  Ας υποθέσουμε ότι έχουμε το radiator στο πάνω μέρος του κουτιού μας και τους ανεμιστήρες σε Push setup (Ho PUSH RTSF)

  Ερχόμαστε στο αριστερό μέρος του γραφήματος, που αντιστοιχεί στο εξαιρετικά χαμηλό air flow  (UL) του οποίου ο θόρυβος είναι χαμηλότερος από τα 30dB(A) και βλέπουμε που  η  καμπύλη της θερμοκρασίας αυτού του setup (πορτοκαλί καμπύλη, η οποία εν προκειμένω όπως θα είδατε και από τις τιμές, οπτικά ταυτίζεται και επικαλύπτεται από τη μαύρη καμπύλη του La PUSH STSF setup), τέμνει το " Όριο "άνετης" λειτουργίας" (μοβ οριζόντια διακεκομμένη γραμμή) .

  Από το σημείο αυτό, τραβάμε μια κατακόρυφη γραμμή (συμπαγής μοβ) μέχρι κάτω στον πίνακα τιμών και βλέπουμε ότι αυτή δείχνει τη στήλη των 180 Watt και μάλιστα, όχι ακριβώς στο κέντρο της αλλά λίγο δεξιότερα (προς τη στήλη των 240 Watt).

   

  Αυτό σημαίνει ότι, όσο βρισκόμαστε σε dead silent λειτουργία,  το όριο που μπορούμε  να ζορίσουμε την CPU μας, χωρίς η θερμοκρασία της να ξεπεράσει τους 60 βαθμούς (Δθ=35 oC), είναι περίπου τα 200 Watt.

   

  Β. Με ανάλογο τρόπο βρίσκουμε ότι αν δεν θέλουμε να ξεπεράσουμε τους 50 oC (Δθ=25), μπορούμε επιλέγοντας χαμηλό air flow να φτάσουμε μέχρι τα ~200 Watt, ενώ αυτό το όριο αυξάνεται στα  ~220 Watt για το μέσο air flow, για να καταλήξει στο υψηλό  air flow στα  ~250 Watt !
   

  Γ. Αν το ερώτημά μας είναι: " Ποιό setup θα μας κρατήσει χαμηλότερες θερμοκρασίες χωρίς να ξεπεράσουμε το "Όριο όχλησης" "

  Με τη βοήθεια του κατακόρυφου άξονα αυτού του ορίου (κίτρινη συμπαγής γραμμή) βλέπουμε αμέσως ότι στο μέσο   air flow, το Push setup δίνει Δθ=39,8 oC , ενώ το Push-Pull setup δίνει 36,2 oC.

   

  Καθόλου άσχημα θα έλεγα ! :)

  Τόσο για την ψύκτρα, όσο και για εμάς που τα καταφέραμε ! :p

   

   

  Προσδιορισμός θερμικών ορίων

   

  Στην ίδια λογική με την προηγούμενη παράγραφο, τροποποιήθηκε και το διάγραμμα που ελέγχουμε ποία είναι τα περιθώρια βελτίωσης μιας ψύκτρας με αύξηση του air flow της.

  Το γράφημα που ακολουθεί είναι αρκετά "εύγλωττο" και δεν θα χρειαστεί επεξηγήσεις !

  Η κόκκινη καμπύλη μας δείχνει την πτώση της θερμοκρασίας που προκαλεί η αύξηση του air flow και η μπλέ, το πόσους βαθμούς χαμηλώνει η θερμοκρασία από την κάθε τέτοια αύξηση.

   

  r576-7-2C-Thermal-Limits-Estimation-wm-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-03.jpg

   

  Είναι φανερό ότι πέρα από τις 2750 rpm δεν έχει νόημα να αυξήσουμε παραπέρα το air flow, καθώς η επιτυγχανόμενη μείωση της θερμοκρασίας είναι αρκετά κάτω από τον 1 oC.   Πράγματι οι πρώτες 1750 στροφές φέρνουν μια μείωση της θερμοκρασίας κατά ~14 oC, ενώ οι υπόλοιπες 3300 rpm το μόνο που φέρνουν είναι μείωση ~1,7 oC, αλλά και εφιαλτικό θόρυβο για να το καταφέρουν αυτό !

  Επίσης σημαντικό είναι να δούμε ότι ο σχεδιασμός του stock ανεμιστήρα της Maelstrom 240 T,  για αυξημένο air flow σε χαμηλές στροφές, αποδείχνεται πέρα για πέρα επιτυχής, καθώς σε σχέση με τα τερατάκια της EBM Papst (που είναι σχεδιασμένα για υψηλότερες στροφές ) πετυχαίνει αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες! 

  Σε αυτό φυσικά συμβάλει δραστικά ο σχεδιασμός του radiator με τα μικρά louvers, -όπως παρατηρήσαμε στη σελίδα των λεπτομερειών- που δεν προβάλει έντονες απαιτήσεις για υψηλή στατική πίεση  και έτσι οι  δύο Maelstrom 120 T,  διαπρέπουν ! :)

   

   

  1. Πρόλογος,   2. Χαρακτηριστικά,   3. Συσκευασία,   4. Από κοντά,   5. Λεπτομέρειες,  6. Οι ανεμιστήρες,  7. Μετρήσεις,  8. Εις βάθος,  9. Συγκριτικά,  10. Επίλογος

   

   

   

  Συγκριτική κατάταξη

   

  Ώρα όμως να δούμε πως διαμορφώνεται με την προσθήκη της DeeoCool  Maelstrom  240 T , το διάγραμμα συγκριτικής παρουσίασης των επιδόσεων των ψυκτρών, που έχουν περάσει από τον πάγκο του TheLab !

   

  Α. Σύνθετη κατάταξη με βάση το Δθ και τον θόρυβο, με πρωτεύον κριτήριο το Δθ.
  (Pthermal = Max, Air flow = Max, Noise measurement distance = 0,5m)

   

  r576-9-1C-DTtoNoiseComparativeChart-wm-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review.jpg

   

  Εδώ ένα μόνο μπορείς να πεις:  Μπράβο DeepCool ! !

  Η κατασκευάστρια πήρε ένα προϊόν της που έχει μερικά χρόνια "στην πλάτη" και με δυο αλλαγές το πλασάρισε και πάλι στο κέντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος και μάλιστα, με απαιτήσεις!

  Αλλά ας δούμε τα αποτελέσματα πιο συγκεκριμένα:

  1. Η Maelstrom 240T, απέχοντας από την κορυφή 4,5 βαθμούς, δεν "βάζει φωτιά στα τόπια" , αλλά ούτε και στον επεξεργαστή μας καθώς, έχοντας να αντιμετωπίσει τα top ΑΙΟ προϊόντα του ανταγωνισμού,  πλασάρεται μεν μεταξύ των λιγότερο αποδοτικών ΑΙΟ, αλλά  επικρατεί σαφώς έναντι οποιασδήποτε λύσης αερόψυξης που έχουμε δοκιμάσει!

  2. Αξιοποιώντας τη μικρή ηχητική επιβάρυνση του push-pull setup της, απέχει μόνο 4 βαθμούς από την "απόλυτη" κορυφή και μπορεί να κρατήσει τον επεξεργαστή μας ασφαλή ακόμα και όταν κάνουμε βαριά χρήση σε συνθήκες μέσου oC και οριακά διακριτού θορύβου (34,2 dB(A))!

  3. Παράλληλα και  σε χρήση πιο κοντά στο TDP της ( 240Watt) , επιτρέπει από την πρακτικά αθόρυβη λειτουργία (31,5 dB(A) ), μέχρι την κυριολεκτικά dead silent (29,7 dB(A) ) σε ελαφρά χαμηλότερα φορτία, κρατώντας την CPU σε ένα άνετο Δθ της τάξης των 32,5 - 31 βαθμών!

   

  Β. Σύνθετη κατάταξη με βάση το θόρυβο και το Δθ, με πρωτεύον κριτήριο το θόρυβο.
  (Pthermal = Max, Air flow = Max, Noise measurement distance = 0,5m)

   

  r576-9-2C-Noise-to-DT-Comparative-Chart-wm-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review.jpg

   

  Στο θέμα του θορύβου, η Maelstrom 240T,  έρχεται με απαιτήσεις να αμφισβητήσει την μέχρι πρότινος πρωτοκαθεδρία της CM Nepton 240M, με την οποία εναλλάσσεται στη δεύτερη θέση ανάλογα με το setup, βέβαια υπάρχει και η Arctic Liquid Freezer 120, αλλά αυτήν την "εξαιρούμε" γιατί -για την ώρα- είναι από . . . "άλλο πλανήτη" ! :)

  Συγκρίνοντάς την με την πιο αποδοτική αερόψυκτρα του πίνακα, δεν τα πάει καθόλου άσχημα!    Με θόρυβο περίπου 65% παραπάνω από την Noctua NH-D15S, δίνει σαν αντιστάθμισμα ~4 - 5 βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες, απόδοση που αβίαστα κρίνεται σαν  πολύ καλή !

  Η DeepCool με την Maelstrom 240T,  έχει μια πολύ "τίμια" και αποτελεσματική πρόταση και  κάνει μια επιτυχημένη κίνηση προώθησης στο νέο "τοπίο" της αγοράς, το οποίο θέτει σε προτεραιότητα την άνεση του χρήστη χωρίς από την άλλη να παραμελεί τους επεξεργαστές μας!

   

  Και φυσικά, έχοντας όλα τα παραπάνω, διαθέτει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, που την θέτει στην πρωτοπορία έναντι του ανταγωνισμού, αλλά γι' αυτό ας πάμε στον επίλογο !

   

   

  1. Πρόλογος,   2. Χαρακτηριστικά,   3. Συσκευασία,   4. Από κοντά,   5. Λεπτομέρειες,  6. Οι ανεμιστήρες,  7. Μετρήσεις,  8. Εις βάθος,  9. Συγκριτικά,  10. Επίλογος

   

   

  Επίλογος

   

  Ήρθε η ώρα λοιπόν, μετά από αρκετές ημέρες που περάσαμε παρέα με την DeepCool Maelstrom 240 T να βάλουμε σε μερικές γραμμές όλα αυτά που είδαμε και διαπιστώσαμε.  Δεν σας κρύβω ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, ιδιαίτερα αν έχεις να κάνεις με ένα προϊόν που έχει μια πολύ συγκεκριμένη στόχευση, αλλά γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ!

  Αντί άλλου σχολίου, θα μπορούσα να αφήσω εδώ αυτή τη φωτογραφία, λέει πολλά από αυτά που θα πω στη συνέχεια !

   

  r576-10-1C-101-Rad-Block20-DeepCool-Maelstrom-240-T-AIO-Cooler-Review-0558.jpg

   

  Η DeepCool με την Maelstrom 240 T έχει σαν στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας μεγάλης μερίδας χρηστών, που θέλουν να αναβαθμίσουν τον προσωπικό τους υπολογιστή, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά, αλλά παράλληλα δεν ανήκουν σε εκείνη τη μερίδα των χρηστών που το κύριο μέλημά τους είναι η επίτευξη των "απόλυτων" επιδόσεων!

  Απευθύνεται στους χρήστες εκείνους που θέλουν ένα  δροσερότερο και όμορφο PC, στους οποίους παρέχει το πρώτο σε μια εξαιρετικά καλή τιμή και "χαρίζει" το δεύτερο ! !

   

   Με αυτά σαν βάση, μπορούμε να πούμε ότι η Maelstrom 240 T πετυχαίνει απόλυτα το στόχο της, καθώς  μπορεί αφενός -και για κάθε "λογική χρήση"- να κρατήσει   ασφαλή έναν υπερχρονισμένο επεξεργαστή, έστω και αν αυτός είναι "σόμπα",  και αφετέρου, αν έχει να κάνει με κάποιον από τους σύγχρονους και λιγότερο ενεργοβόρους επεξεργαστές, εγγυάται την δροσερή του διαβίωση ακόμα και κάτω από "βαρύ" υπερχρονισμό!

  Επιπλέον αυτών και χωρίς κόστος,  δίνει τη δυνατότητα στον ευτυχή κάτοχο, να αναβαθμίσει σημαντικά την αισθητική του κουτιού του, χωρίς να κάνει ουσιαστικά καμία  παρέμβαση !

  Απλά, εγκαθιστά πανεύκολα την ψύκτρα και έχει ένα "νέο" PC!

   

  Συνοψίζοντας όλα αυτά σε μια φράση :

   

  " Ο χρήστης που παρά τις δυσκολίες των ημερών που ζούμε, θέλει να αναβαθμίσει τον υπολογιστή του, τόσο θερμικά όσο και αισθητικά, δεν χρειάζεται να περιμένει  άλλο, η DeepCool του έχει έτοιμη την λύση και ακούει στο όνομα Maelstrom 240 T ! "

   

  Η DeepCool  Maelstrom 240T  έχει διετή εγγύηση και την στιγμή που γράφεται αυτή η παρουσίαση, την βρίσκουμε στα Ελληνικά καταστήματα, προς 68 € (με αναμονή 1-3 ημέρες) και ετοιμοπαράδοτη προς 70,49 € χωρίς χρέωση μεταφορικών και αντικαταβολής.

   

   Κλείνοντας την παρουσίασή μας, ας δούμε επιγραμματικά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της DeepCool GamerStorm Maelstorm 240 T

   

  http://www.thelab.gr/gallery3/var/albums/reviews/reviews-photos/Various/thumps-up.png?m=1423577950

   

  • Πολύ καλή τιμή.
  • Προσφέρει με το φωτισμό της, "ανέξοδη" αισθητική αναβάθμιση στο κουτί μας.
  • Συμβατότητα με όλες τις πλατφόρμες.
  • Σύστημα στερέωσης με πολύ εύκολη εγκατάσταση.
  • Δεν εμποδίζει την πρόσβαση σε βύσματα και κάρτες που είναι κοντά στο socket.
  • Πολύ αποτελεσματικοί και φωτιζόμενοι PWM ανεμιστήρες.
  • Η αντλία της έχει σχεδιασμό για υψηλή πίεση και εξαιρετικά μεγάλο χρόνο ζωής.
  • Ο θόρυβος ακόμα και σε υψηλές στροφές παραμένει ανεκτός καθώς είναι είναι απαλλαγμένος από ενοχλητικές συχνότητες.
  • Παρέχεται PWM fan hub για τέσσερις ανεμιστήρες  και καλώδιο επέκτασης.
  • Η θερμοαγώγιμη πάστα είναι ήδη τοποθετημένη στο block.
  • Αναλυτικό manual.

   

  http://www.thelab.gr/gallery3/var/albums/reviews/reviews-photos/Various/thumps-down.png?m=1423577948

   

  • Δεν παρέχεται θερμοαγώγιμη πάστα εκτός από αυτήν που είναι ήδη τοποθετημένη στο block.
  • Δεν παρέχονται επιπλέον βίδες για extra ανεμιστήρες.
  • Το σύστημα στήριξής της, μπορεί να γίνει πηγή προβλημάτων καθώς δεν ορίζει συγκεκριμένη πίεση συναρμογής με το CPU heat spreader.

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία που αποσπά η DeepCool  Maelstrom  240 T, δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά  το κατάστημα Msystems για την παραχώρηση του δείγματος της παρουσίασης.

   

   

  large.gallery_33152_990_10642.png.f43a73

   

   

  Για το      TheLab.gr ,   Seafalco      08/11/2016

   

  1. Πρόλογος,   2. Χαρακτηριστικά,   3. Συσκευασία,   4. Από κοντά,   5. Λεπτομέρειες,  6. Οι ανεμιστήρες,  7. Μετρήσεις,  8. Εις βάθος,  9. Συγκριτικά,  10. Επίλογος

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Seafalco
  Photographers: Seafalco
  Editing: TheLab.gr team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:8.50
  Χρηστικότητα9.50
  Ποιότητα8.50
  Επιδόσεις8.50
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή9.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyYes

  • Like 14
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Σχετικά με τις μετρήσεις των reviews και ιδιαίτερα τις μετρήσεις είς βάθος

  Στον τομέα αυτό, όπως είδατε και από τα προηγούμενα review θα παρουσιάζουμε μόνο τα θέματα  και μεθόδους ανάλυσης των μετρήσεων, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς  η πλήρης έκθεση όλων των μετρήσεων που γίνονται, σε πλήρη λεπτομέρεια,  θυμίζει μικρή "διατριβή" και αυτό λειτουργεί εις βάρος των σημείων που κάθε φορά έχουν ιδιαίτερο χρηστικό ενδιαφέρον, κουράζοντας ενδεχομένως  τον αναγνώστη στη προσπάθεια να επικεντρωθεί στα σημαντικά!

  Φυσικά  όλη η μέχρι πρότινος παρουσιαζόμενη πληροφορία εξακολουθεί και παράγεται "αυτόματα" και είναι  ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη αν χρειαστεί, τόσο στο σχολιασμό της παρουσίασης, όσο και σε όποιον φίλο θέλει να εμβαθύνει στο θέμα!

   


  Ελάφρυνση δια συμπυκνώσεως, συνέχεια!

  Σε αυτό το review στην σελίδα είς βάθος δίνουμε ένα νέο εργαλείο εκτίμησης της συμπεριφοράς μιας ψύκτρας.

  Θα το έχετε ήδη παρατηρήσει ότι στα πρόσφατα review έχουμε παρουσιάσει ένα  σύνθετο γράφημα της  συμπεριφοράς των ψυκτρών, αυτό το πήγαμε λίγο παραπέρα και έγινε λίγο πιο "μπερδεμένο" μεν, αλλά ασύγκριτα πιο αποτελεσματικό δε.   Ένσωματώσαμε πολλά γραφήματα σε ένα, στο οποίο προστέθηκαν και κάποια -αυθαίρετα μεν, αλλά ευρέως χρησιμοποιούμενα- όρια, που θα μας βοηθήσουν να διακρίνουμε πιο εύκολα τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα μιας ψύκτρας αλλά και τα περιθώρια χρήσης της.

  Αλλά για περισσότερα σχετικά με αυτό διαβάστε στην αντίστοιχη σελίδα!

  Καλή διασκέδαση ! :D

  • Like 5
  Link to comment
  Share on other sites

  Για το review δε θα μιλήσω γιατί δεν είναι review είναι διατριβή :p 

   

  Η ψύκτρα μου κέντρισε το ενδιαφέρον πάντως. Στέλιο πρέπει να ειναι η πιο οικονομική διπλή της αγοράς; Εχω να ασχοληθώ καιρό με AIO.

   

  Σε αυτά τα λεφτά πριν καιρό, δεν τολμούσες καν να σκεφτείς ότι θα πάρεις διπλό ψυγείο... Θα σε λέγανε τρελό

  Ασε που για μια στιγμή το σκρούτζιξα για να δω μην έχεις κάνει λάθος  :hehe:  (τι σου κάνουν 2 χρόνια απουσίας από δαυτα. Σα δύο αιώνες ειναι γμτ) 

   

  Well done και για τις επιδόσεις που ξαφνιάζουν. Η εμφάνιση για μένα είναι so so Που λένε και στο χωριό μου αλλά δε με χαλάει κιόλας :) 

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Αγάπη ευχαριστώ πολύ !  :yu: Να 'σαι καλά ! ! !       :)

  Πράγματι, νομίζω πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρείς οικονομικότερη και σίγουρα δεν θα έχει το "ατού" του φωτισμού, αλλά ποτέ δεν ξέρεις ίσως οι εκπλήξεις μας περιμένουν στη γωνία !

  Ψύκτρες που θα στοχεύουν κύρια στην ησυχία και θα μπορούν να δουλέψουν μέχρι μέτρια προς υψηλά φορτία χωρίς να καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν!

  Και όταν τα ζόρια θα αυξάνουν, απλά θα εκμεταλλεύονται τα πραγματικά περιθώρια των CPUs, παραμένοντας πάντα διακριτικές!

  Αλλά και σε αυτό (στις επιδόσεις)  θα υπάρξουν εξελίξεις καθώς όλοι φαίνεται να δουλεύουν πολύ το θέμα ανεμιστήρες.

   

  Στη τελική είναι πολύ προτιμότερο να έχεις μια 3χ120 που δεν θα την ακούς ΠΟΤΕ και ας μην είναι η κορυφαία στα ζόρια, παρά να έχεις μια  που όταν -σπανίως- την χρειαστείς, σπάει τα ρεκόρ στα  ψηλά και τα αυτιά σου στα χαμηλά όλο τον υπόλοιπο καιρό ! :p

   

  Τα σημάδια έχουν αρχίσει να φαίνονται εδώ και καιρό (πχ πρόχειρα μου έρχεται η  Nepton 240 M ) και τελευταία γίνονται περισσότερα και πιο εντυπωσιακά (βλέπε Arctic) αλλά και την Maelstrom που αποδείχνεται πολύ καλή για το κόστος της και έχει και "το κερασάκι στην τούρτα" με τον ισχυρό διάχυτο φωτισμό των LEDs της !

  Νομίζω ότι στο μέλλον έχουμε να δούμε αρκετά ανάλογα προϊόντα! :)

   

  Όσο γι΄ αυτό :

   (τι σου κάνουν 2 χρόνια απουσίας από δαυτα. Σα δύο αιώνες ειναι γμτ) 

  Μόλις βάλεις το επόμενο project μπροστά, θα τα καλύψεις σε δυο μέρες! !   :hehe:   :D

   

   

  Edited by Seafalco
  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Την αγορασα πριν κανα 4 μηνο.

  Χωρις να εχω δοκιμασει αλλη ΑΙΟ liquid cooler, μου φαινεται πολυ κομπλε.

  Τι στροφες τις εχω μονιμα ~750 γτ μετά ψιλοακουγεται.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Αν είσαι σε πολύ ήσυχο χώρο πρέπει να διακρίνεις πράγματα ακόμα και κοντά στα 30-31 dB(A) ή και κάτω από αυτά, οπότε λογικά την αντιλαμβάνεσαι έστω και πολύ χαμηλά .

  Για πες από θερμοκρασίες σε πραγματική χρήση τι έχεις δει?

  Την έχεις βάλει στο CPU fan header να δεις πως την δουλεύει η μητρική?

   

  Link to comment
  Share on other sites

  @ Seafalco  .... το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο...μπράβο για της λεπτομέρειες και την υπομονή και επιμονή σου. Μπράβο για την παρουσίαση...παρακολουθώ τα review σου και τέτοιο επίπεδο δεν έχω δει και εκτός συνόρων σε αυτόν τον τομέα. Μπράβο σου. 

  Ωραία VFM ΑΙΟ 

  • Like 6
  Link to comment
  Share on other sites

  Να σαι καλα !   Χαίρομαι που οι παρουσιάσεις μας "πιάνουν" τόπο, τα σχόλια σαν το δικό σου είναι η "αμοιβή" μας! :)

  Άλλωστε στην επιμονη, την υπομονη  και τη προσοχη στη λεπτομερεια ειχα δασκάλους καλούς που η δικη τους η δουλειά εχει βαλει το πήχη  ψηλά και δεν "επιτρέπει" κατι λιγότερο!   :)   :whip:     :hehe:

   

   

   

  Link to comment
  Share on other sites

  πριν 22 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε:

  Αν είσαι σε πολύ ήσυχο χώρο πρέπει να διακρίνεις πράγματα ακόμα και κοντά στα 30-31 dB(A) ή και κάτω από αυτά, οπότε λογικά την αντιλαμβάνεσαι έστω και πολύ χαμηλά .

  Για πες από θερμοκρασίες σε πραγματική χρήση τι έχεις δει?

  Την έχεις βάλει στο CPU fan header να δεις πως την δουλεύει η μητρική?

   

  idle γυρω στο 29-32 μεταβαλλεται συνεχώς.Mε arctic παστα.

  Με Oc μόνο τον multiplier και οχι ρευματα.

  Τωρα σε full load δεν εχω κατι να το δοκιμασω αλλα οταν παιζω κανα game ειναι ~50c

  Την είχα βάλει στης μητρικης το fan header με δικό μου fan controller μέσω του bios.Εννοω ειχα φτιαξει το σχεδιαγραμμα.

  Ανα διαστήματα ανεβαζε για 4sec full στροφές και πεφταν.

  Να πω οτι πριν φτιάξω το σχεδιάγραμμα,άνοιγα firefox πχ,3sec full στροφές,μετά ξανά κατω.

  Πλεον τα ανεμιστήρια της,τα εχω με ένα Υ κάλωδιο στο fan controller μου και τους έχω μόνιμα στις ~700rpm.

  Προσωπικά καθαρά για θέμα εμφάνισης θελω να την αλλάξω σε κάτι τετοιο.

  http://www.skroutz.gr/s/8909131/Deepcool-Captain-240.html

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Μια χαρά σε βρίσκω! :)

  Αλλά αν είναι να πας σε αυτό που λές να προτιμήσεις το νεο μοντέλο:

   

  http://www.gamerstorm.com/product/CPULIQUIDCOOLER/2016-04/1286_5201.shtml

   

  http://www.skroutz.gr/s/10296826/Deepcool-Captain-240-EX-White.html?keyphrase=CAPTAIN+240+EX+WHITE

   

  Έχει καλύτερο σύστημα στήριξης και ανεμιστήρες και μόνο 10€ διαφορά ! :)

   

  Edited by Seafalco
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Brother MFC-L2710DW Laser Πολυμηχάνημα

  Γεια σας, έχω το μηχάνημα του θέματος και αντιμετωπίζω το εξής... Όταν πάω να εκτυπώσω μέσω wifi μετα από κάποια αρκετή ώρα από την τελευταία εκτύπωση, δεν εμφανίζεται διαθέσιμος και αναγκάζομαι να τον κλείνω και να τον ανοίγω πάλι. Έχω δοκιμάσει επανεκκίνηση ρούτερ, reset network settings στον εκτυπωτή, αλλά ακόμα αντιμετωπίζω το πρόβλημα. Κάποια ιδέα???

  skepasti21
  skepasti21
  Εκτυπωτές

  Αναζητώντας νέο παιχνίδι αντί του Warzone...

  Ό,τι λέει ο τίτλος....   To warzone1 το πετσόκοψαν, το warzone 2 δεν είναι ούτε για φτύσιμο, επομένως ψάχνω εναλλακτικό game.   Μου αρέσουν τα μεγάλα maps και τα casual game modes (π.χ. team deathmatch). Plunder τύπος εξ όσων γνωρίζω δεν προσφέρεται από κανένα παιχνίδι, ακόμα και το warzone 2 δεν έχει. Αν δεν υπάρχουν μεγάλα maps, θα "υπομείνω" μικρά maps με ομάδες 10 vs 10, 16 vs 16 κτλ. Όσο μεγαλύτερο το community, τόσο το καλύτερο. Προτιμούνται τα f2p αλλά όχι τα p2w. Πληρ

  gdp77
  gdp77
  PC Gaming 7

  ADSL στο σπίτι : συνδέσεις αποσυνδέσεις

  Το θέμα (ίσως) είναι περισσότερο επιμορφωτικό. Όχι ότι δεν ψάχνω λύση. Πάμε λοιπόν. . .   Χθες, αναβάθμιση σε Ο.Τ.Ε. , από απλό τηλέφωνο PSTN στο σπίτι, σε 24Mbps.   Δύο δωμάτια με τηλεφωνική πρίζα. Δωμάτιο με κεντρική πρίζα και πρίζα στο χωλ. Τηλεφωνική συσκευή και στις δύο πρίζες. Στην αρχή, με τον τεχνικό, προσπαθούσαμε να συνδέσουμε το router στο χωλ. Με τίποτα. Η σύνδεση δεν γινόταν. Πήγε εκτός σπιτιού, κάτι κοίταξε στο καφάο, έβαλε σκάλα να ελέγξει καλώδι

  serpico75
  serpico75
  Δίκτυα 20

  προβλημα με αρχεια wdp

  καλησπερα σε ολους,   αντιμετωπιζω προβλημα με τα αρχεια πολυμεσων (wave, wma) που δεν παιζουνε με τον media player λογω του οτι εχουνε καταληξη ''wdp''   ακομη και οταν κανω rendereing σε wave εχουνε την καταληξη ''wdp''   εχω δοκιμασει την μεθοδο να ανοιγουμε τον media player τα αρχεια wave αλλα δεν γινεται τιποτα   οταν αλλαξω την καταληξη σε wav ειναι ενταξει αλλα οταν ηχογραφω  τα κανει με καταληξη ''wdp''    

  nikonick
  nikonick
  Λειτουργικά Windows 1

  Ερώτηση απορία σχετικά με τα στικάκια

  Καλησπέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω γιατί ένα στικακι USB 3 αν το έχουμε σε μορφή Fat32 πιάνει κανονικά τη μέγιστη ταχύτητα έγγραφης στα 60mb ας πούμε  και αν το κάνουμε exfat χάνει σε εγγραφή ελάχιστα και ακόμα ποιο πολύ χάνει σε NTFS πάντα μιλάμε για την ταχύτητα εγγραφής η ταχύτητα ανάγνωσης και στα 3 πρωτόκολλα παραμένει η ίδια ποιο κάτω έχω ένα παράδειγμα, πήρα τις μετρήσεις με ένα στικακι της silicon power σε θύρα usb 3     οι ταχύτητες είναι read στα αριστερά write στα δεξιά 

  panos 12
  panos 12
  Συσκευές Αποθήκευσης
×
×
 • Create New...