Jump to content
 • Corsair Void Wireless RGB 7.1 Headset Review  Το ποια είναι Corsair είναι κάτι που λίγο πολύ γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες του TheLab.gr. Από τις σελίδες των παρουσιάσεων έχουν περάσει αμέτρητα κουτιά της και αρκετά περιφερειακά όπως πληκτρολόγια και ποντίκια. Αυτό που μας είχε ξεφύγει τόσο καιρό ήταν ένα headset. Σήμερα λοιπόν, σπάμε το ρόδι και σε αυτή την κατηγορία με την ναυαρχίδα των gaming ακουστικών της Corsair με την ονομασία Void RGB Wireless 7.1. Όπως καταλάβατε από την ονομασία τους, τα Void είναι ασύρματα, διαθέτουν φωτισμό RGB (όπως αλλωστε συμβαίνει με όλα τα high end gaming περιφερειακά της Corsair) ενώ προσφέρουν και σύστημα Virtual 7.1 ήχου από την Dolby για ακόμα καλύτερη απόδοση.

   

  Όσοι έχετε αρκετό διαθέσιμο χρόνο, δυναμώστε τα ηχεία του υπολογιστή σας ή τα ακουστικά σας και παρακολουθείστε το video που ακολουθεί, στο οποίο οι άνθρωποι της Corsair μιλούν για την σειρά Void.

   

   


  Συσκευασία

   

  Τα Corsair Void RGB 7.1 Wireless, τα οποία χάρη συντομίας θα αποκαλούμε από εδώ και πέρα ως σκέτα Void, έρχονται σε μία χαρτονένια συσκευασία η οποία ακολουθεί την αισθητική της σειράς Gaming που είδαμε και σε προηγούμενες παρουσιάσεις. Οι γραφίστες της Corsair έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά μιας και παρά την υπερπληθώρα πληροφοριών και λογότυπων το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, χωρίς να υπάρχουν οι υπερβολές που συναντάμε ορισμένες φορές σε περιφερειακά με gaming προσανατολισμό. Ο μελλοντικός αγοραστής μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα χαρακτηριστικά των Void και το μόνο που λείπει είναι ένα παράθυρο από σκληρή ζελατίνα (πράγμα που συνηθίζεται σε headsets) για να τα δει και από κοντά.

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9255

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9257

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9258

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9256

   

  Παρελκόμενα

   

  Τα παρελκόμενα των Void είναι λίγο πολύ τα αναμενόμενα. Ένας USB πομποδέκτης σε κιτρινόμαυρο χρωματισμό, ένα πολύ καλής ποιότητας (αλλά όχι sleeved) καλώδιο microUSB -> USB για την φόρτιση και σύνδεση με τον υπολογιστή και κάποια συνοπτικά εγχειρίδια με τις απαραίτητες πληροφορίες. Αισθητή κάνει την απουσία του κάποιο καλώδιο προέκτασης USB ώστε να φέρουμε τον πομποδέκτη σε κάποιο σημείο που θα εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή εμβέλεια των Void. Δυστυχώς η Corsair προσφέρει τέτοιο καλώδιο - βάση για τον πομποδέκτη μόνο με την κιτρινόμαυρη Special Edition. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή αγοράς των Void θα θέλαμε ακόμα και στην "απλή" έκδοση ένα καλώδιο προέκτασης, δεδομένου ότι το κόστος αυτού δεν θα επιβάρυνε το συνολικό.

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9279

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9278

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9281

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9280

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Στον πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Void.

   

  gallery_31050_1026_16507.png

   

  Τα Corsair Void RGB 7.1 Wireless είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά σε τιμή που ξεκινά από τα 165 ευρώ και συνοδεύονται από διετή εγγύηση, ενώ για την Special Edition που διαφοροποιείται στο χρώμα και την προέκταση καλωδίου θα πρέπει να δαπανήσετε περίπου 185 ευρώ.

   

  Κλείνουμε την σελίδα με ένα ακόμα video της Corsair για τα Void και περνάμε στις φωτογραφίες.

   

   


  Φωτογράφιση

   

  Ανοίγοντας τη συσκευασία, το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε είναι τι άλλο, το headset και πιο σωστά το μισό headset. Η Corsair έχει φροντίσει να το προφυλάξει καλά σε μία χαρτονένια συσκευασία, η οποία έχοντας το κλασσικό κίτρινο χρώμα της gaming σειράς περιφερειακών κρατά σταθερό τόσο αυτό, όσο και τα παρελκόμενά του. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από ένα προϊόν της Corsair, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μία ναυαρχίδα σε αυτή την κατηγορία τιμής. Με μια πρωτη ματιά τα Void φαίνονται πολύ καλοφτιαγμένα και αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το πάχος που έχουν τα μαξιλαράκια τόσο των οδηγών όσο και της στέκας.

   

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9259

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9260

   

  Ας τα βγάλουμε τώρα από την συσκευασία να τα δούμε πιο αναλυτικά. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν η κατασκευή τους είναι ποιοτική και στιβαρή. Στον αριστερό οδηγό υπάρχει το μικρόφωνο το οποίο μπορείτε να διπλώσετε προς τα επάνω όταν δεν το χρειάζεστε ενώ στο πλάι βρίσκουμε τον διακόπτη ενεργοποίησης / απενεργοποίησης και τον διακόπτη σίγασης. Στο κάτω μέρος του αριστερού οδηγού υπάρχει επίσης η υποδοχή microUSB για σύνδεση των ακουστικών με τον υπολογιστή σας και την φόρτισή τους. Για το τέλος αφήσαμε τον πολυχρηστικό διακόπτη με την διακριτική ονομασία CUE, ο οποίος πέραν από την αυξομοίωση της έντασης, μπορεί να αλλάξει και κάποιες ρυθμίσεις των ακουστικών, όπως το προφίλ του equalizer και το Dolby Surround.

   

  Όπως πιθανώς είδατε στα video που σας δείξαμε σε προηγούμενες σελίδες, τόσο το λογότυπο της Corsair όσο και οι γραμμές που είναι κάτω από αυτό είναι φωτιζόμενες με RGB Led και μπορούν μέσω λογισμικού είτε να ακολουθούν άλλα προϊόντα της Corsair με RGB φωτισμό, είτε να προγραμματιστούν κατά βούληση.

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9276

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9264

   

  Η άρθρωση που ενώνει τους οδηγούς με την στέκα έχει την δυνατότητα περιστροφής των οδηγών κατά 90 μοίρες και έτσι εάν επιθυμείτε να τα κρεμάσετε στον λαιμό σας όσο δεν τα χρησιμοποιείτε, αυτοί μπορούν να γυρίσουν ώστε τα μαξιλαράκια τους να ακουμπούν στις κλείδες για περισσότερη άνεση.

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9266

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9269

   

  Ας δούμε τώρα λίγο πιο καλά το μικρόφωνο. Εάν δείτε λίγο πιο προσεκτικά την δεξιά φωτογραφία, θα διακρίνετε δύο LED. H Corsair ονομάζει το μικρόφωνο αυτό InfoMic και τα δύο LED βρίσκονται εκεί για να δίνουν πληροφορίες στον χρήστη σχετικά με τα ακουστικά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τις ελέγχει στην εφαρμογή διαχείρησης των ακουστικών. Σε επόμενη σελίδα θα δούμε αναλυτικά το πώς γίνεται αυτό.

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9263

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9271

   


   

  Λεπτομέρειες

   

  Ας περάσουμε τώρα σε κάποιες μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, ξεκινώντας με την στέκα των void η οποία αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της στήριξης των 369 γραμμαρίων στο κεφάλι σας. Ο μηχανισμός ρύθμισης του ύψους είναι κλιμακωτός και διαθέτει 9 θέσεις από κάθε πλευρά δίνοντας την δυνατότητα μεγάλου εύρους ρυθμίσεων. Η κατασκευή του ενσωματώνει μεταλλικά στοιχεία, πράγμα αναμενόμενο σε ένα headset αυτής της κατηγορίας τιμής, δίνοντας μία επιπλέον σιγουριά για την απροβλημάτιστη λειτουργία του.

   

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9274

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9277

   

  Όπως προείπαμε, το μαξιλαράκι της στέκας είναι αρκετά ογκώδες και είναι κατασκευασμένο από memory foam με επικάλυψη από ύφασμα μικροϊνών. Το ίδιο ισχύει και για τα μαξιλαράκια των οδηγών, ο σχεδιασμός των οποίων έχει γίνει με βάση το σχήμα του αυτιού. Έτσι αντί το συνηθισμένο κυκλικό ή οβάλ σχήμα, οι σχεδιαστες της Corsair επέλεξαν να τους δώσουν ένα τραπεζοειδές σχήμα με στόχο την μεγαλύτερη άνεση και την καλύτερη εφαρμογή.

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9273

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9267

   

  Κλείνοντας και την σελίδα αυτή, αξίζει να σημειώσουμε πως πολύ στιβαρή δείχνει και η άρθρωση που συνδέει τους οδηγούς με την στέκα. Πέραν της στιβαρότητας της όμως, επιτρέπει στους οδηγούς να κινούνται ώστε να εφαρμόζουν στο αυτί του χρήστη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9272

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review IMG 9268

   


  Λογισμικό

   

  Ας περάσουμε τώρα στο "μυαλό" των Void που δεν είναι άλλο από το γνώριμο από παλαιότερα review Cue Engine. Όπως είχε αναλυθεί στις παρουσιάσεις των K70 RGB & M65 RGB η Corsair έχει επιλέξει μία ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης των gaming περιφερειακών της. Δυστυχώς ο γράφων δεν είχε στη διάθεσή του κάποιο πληκτρολόγιο ή ποντίκι της Corsair και έτσι η παρουσίαση της Cue Engine θα γίνει μόνο από την πλευρά της διαχείρισης των ακουστικών. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως η Corsair φροντίζει ανά τακτικά διαστήματα να ενημερώνει την εφαρμογή (κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του review αναβαθμίσαμε 2 φορές την εφαρμογή), ενώ το ίδιο ισχύει και για το firmware της συσκευής.

   

  Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι μπορούμε να κάνουμε με την Cue Engine.

   

  Προφίλ

   

  Από την καρτέλα αυτή μπορούμε να παραμετροποιήσουμε τα Void τόσο ως προς τον ήχο τους, όσο και ως προς τον φωτισμό τους. Ξεκινώντας με την υποκαρτέλα Audio, στα αριστερά βλέπουμε δύο slider που ρυθμίζουν την ένταση του μικροφώνου και την ένταση της επιστροφής ήχου (sidetone). Επιπλέον πατώντας τα δύο εικονίδια που βρίσκονται στο κάτω μέρος των sliders, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το μικρόφωνο και την επιστροφή. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται το εικονίδιο της Dolby το οποίο ενεργοποιεί την δυνατότητα για Virtual 7.1 Dolby Surround.

   

  Περνώντας στο δεξί τμήμα της υποκαρτέλας, βλέπουμε 5 ρυθμίσεις του equalizer, οι οποίες είναι διαθέσιμες και χωρίς να χρειάζετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, για την επιλογή τους αρκεί ένα κοφτό πάτημα στον πολυχρηστικό διακόπτη. Εάν προσέξετε λίγο καλύτερα, στα αριστερά της περιγραφής τους βλέπετε κάποιες κόκκινες κουκίδες. Όταν επιλέγετε μία από αυτές τις ρυθμίσεις τότε το ένα από τα δύο LED που βρίσκονται στο μικρόφωνο αναβοσβήνει τόσες φορές όσες και οι κουκίδες για να επιβεβαιώσει ότι άλλαξε η ρύθμιση. Έτσι εάν την ώρα που παίζετε πατήσετε τον πολυχρηστικό διακόπτη και επιλέξετε την ρύθμιση Clear Chat, τότε το LED στο μικρόφωνο θα αναβοσβήσει 4 φορές.

   

  Οι προαναφερθείσες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του equalizer είναι δυνατόν να τροποποιηθούν ώστε να ταιριάξουν στις ανάγκες και επιθυμίες του χρήστη, όπως βλέπετε στη δεξιά φωτογραφία.

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 1

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 5

   

  Ας περάσουμε τώρα στην υποκαρτέλα του φωτισμού. Στα αριστερά έχουμε τις ρυθμίσεις των LED του μικροφώνου. Το πρώτο slider ρυθμίζει την φωτεινότητα του LED, το δεύτερο το διάστημα ανάμεσα σε δύο αναβοσβησίματα του κόκκινου LED σε περίπτωση που έχουμε απενεργοποιήσει το μικρόφωνο (επιλέγοντας 0 το LED αναβοσβήνει συνεχώς όταν έχετε κάνει mute το μικρόφωνο) ενώ το τρίτο ρυθμίζει το κάθε πότε θα αναβοσβήνει το λαμπάκι προειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας (ξεκινά περίπου όταν η μπαταρία φτάσει στο 20%)

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 4

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 3

   

  Actions - Lighting

   

  Οι δύο επόμενες καρτέλες απευθύνονται σε κατόχους πληκτρολογίων και ποντικιών RGB της Corsair και ως εκ τούτου σας τις παραθέτουμε για πληροφοριακούς λόγους.

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 6

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 7

   

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 8

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 9

   

  Ρυθμίσεις

   

  Για το τέλος σας αφήσαμε την καρτέλα των ρυθμίσεων. Και αυτή διαιρείται σε τρεις υποκαρτέλες, οπότε ας τις δούμε με τη σειρά. Η πρώτη αφορά κάποιες γενικές ρυθμίσεις και πληροφορίες της συσκευής. Έτσι, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τον φωτισμό, να επιλέξουμε εάν επιθυμούμε την αυτόματη απενεργοποιήση των Void όταν δεν δέχονται ηχητικό σήμα για κάποιο χρονικό διάστημα και να ενεργοποιήσουμε ηχητικές ειδοποιήσεις. Στην περίπτωση αυτή, μία γυνακεία φωνή μας ενημερώνει για την πετυχημένη εκτέλεση της εντολής που δώσαμε είτε αυτό έγινε από τα πλήκτρα χειρισμού είτε από την Cue Engine. Τέλος, μπορούμε να δούμε την έκδοση του firmware που είναι εγκατεστημένη και το υπόλοιπο της μπαταρίας εκφρασμένο σαν ποσοστό.

   

  Οι δύο επόμενες υποκαρτέλες αφορούν τις γενικες ρυθμίσεις του προγράμματος, ενώ υπάρχουν και πλήκτρα με link προς σελίδες υποστήριξης της κατασκευάστριας εταιρείας.

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 10

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 11

   

  Corsair Void Wireless 7.1 RGB Review Software 12

   


  Άνεση - Εφαρμογή

   

  Αν και ζυγίζουν 369 γραμμάρια, τα Void είναι ένα πάρα πολύ άνετο headset. Η εύρεση της ιδανικής ρύθμισης της στέκας πάνω στο κεφάλι είναι ζήτημα λίγων δευτερολέπτων ενώ το μεγάλο εύρος ρύθμισεων αυτής εξασφαλίζει πως θα ταιριάξουν σωστά σε οποιοδήποτε ενήλικα. Τα μαξιλαράκια τόσο της στέκας όσο και των οδηγών που όπως προείπαμε διαθέτουν memory foam είναι εξαιρετικά άνετα, ενώ το ύφασμα μικροϊνών φροντίζει για την σωστή αναπνοή του δέρματος των αυτιών. Αν και κατά το χρόνο συγγραφής του review οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές, θεωρούμε ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα (πράγμα συνηθισμένο με τα ακουστικά με οδηγούς από δερματίνη). Σε αυτό το σημείο όμως αξίζει να επισημάνουμε πως η επιλογή του υφάσματος μικροϊνών οδηγεί σε μειωμένη απόδοση του παθητικού περιορισμού των ήχων του περιβάλλοντος.

   

  Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στο ότι τα Void είναι το πιο άνετο headset που έχουμε δοκιμάσει όσον αφορά την χρήση του από διοπτροφόρους. Ακόμα και με τα αρκετά χοντρά κοκκάλινα γυαλιά του γράφοντος η πολύωρη χρήση δεν δημιουργεί το συνηθισμένο πρόβλημα της πίεσης στο σημείο που στηρίζονται τα γυαλιά πάνω στο αυτί.

   

  Λειτουργικότητα

   

  O χειρισμός των Void είναι αρκετά απλός και είναι ζήτημα λίγων ωρών η εξοικείωση μαζί τους. Όπως αναφέραμε και στις σελίδες της φωτογράφισης, τα Void έχουν 2 πλήκτρα και ένα πολυχρηστικό jog dial, το οποίο η Corsair ονομάζει Cue Control. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι μπορούμε να κάνουμε αυτά

   

  Διακόπτης on/off : Πέρα από το αυτονόητο, το οποίο γίνεται με ένα απλό πάτημα του διακόπτη, εάν ο διακόπτης κρατηθεί πατημένος για παραπάνω από 8 δευτερόλεπτα τα ακουστικά μπαίνουν σε διαδικασία σύνδεσης (pairing) με τον πομποδέκτη τους.

   

  Διακόπτης mute : Και εδώ έχουμε δύο λειτουργίες, η επιλογή της κάθε μίας να εξαρτάται από τον χρόνο πατήματος του διακόπτη. Έτσι, ένα απλό πάτημα απομονώνει το μικρόφωνο, ενώ εάν κρατήθεί πατημένος για περισσότερο έχουμε την δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε/απενεργοποιήσουμε την επιστροφή ήχου από το μικρόφωνο στα ακουστικά.

   

  Oι παραπάνω δύο εντολές έχουν σαν αποτέλεσμα να λαμβάνουμε πληροφορήση από το ακραίο Led που βρίσκεται στο μικρόφωνο. Έτσι εάν απενεργοποιήσουμε το μικρόφωνο, αυτό ανάβει κόκκινο ή αναβοσβήνει στο ρυθμό που εμείς ορίσαμε μέσα από την Cue Engine. Επιπλέον ακούγεται ένα διακριτικό μπιπ από τα ηχεία, ενώ εάν έχουμε ενεργοποιήσει τις ηχητικές ειδοποιήσεις, μία γυναικεία φωνή μας λέει "Mic on/off". Στην δεύτερη περίπτωση το Led κάνει ένα γρήγορο αναβόσβημα για ένα δευτερόλεπτο και ακούγονται δύο μπιπ. Σε περίπτωση που έχουμε ενεργοποιήσει τις ηχητικές ειδοποιήσεις αντί για τα μπιπ θα ακούσουμε την γυναικεία φωνή των Void να μας λέει "Mic feedback on/off".

   

  Cue Control : Με το Cue Control μπορούμε να εκτελέσουμε τις εξής εντολές. Μετακινώντας το μπρος - πίσω αυξομειώνουμε την ένταση του ήχου, ενώ εάν το πατήσουμε παρατεταμένα επιλέγουμε εάν θέλουμε ή όχι το Dolby Surround. Με κοφτό πάτημα εναλάσσουμε τα 5 modes του equalizer που σας δείξαμε στην προηγούμενη σελίδα.

   

  Και εδώ λαμβάνουμε ενημέρωση τόσο από το αριστερό Led του μικροφώνου, το οποίο κάνει ένα αργό αναβόσβημα για το Dolby ή γρήγορα αναβοσβησίματα για το equalizer (ένα για την πρώτη επιλογή, δύο για τη δεύτερη κ.ο.κ.), όσο και από το ηχείο είτε με την μορφή μπιπ που ακολουθούν τη λογική του αναβοσβησίματος που περιγράψαμε είτε με τη μορφή της γυναικείας φωνής που μας λέει "Dolby Surround on/off" για το Dolby και "One/two/three/four/five" για τη ρύθμιση του equalizer που επιλέχθηκε.

   

  Ηχητικές δοκιμές

   

  Όσον αφορά την ηχητική απόδοση των Void ακολουθήσαμε την ίδια μεθοδολογία που εφαρμόζουμε σε όλα τα reviews. Έτσι ξεκινήσαμε με θέαση αποσπασμάτων από ταινίες με έντονα ηχητικά εφέ. Μιας και όπως πιθανώς έχετε καταλάβει ο γράφων είναι μεγάλος fan του Marvel Cinematic Universe, τι καλύτερο από την σκηνή μάχης των όλων των Avengers εναντίον του Ultron με 6κάναλο DTS ήχο. Είδαμε πολλές φορές την σκηνή με το equalizer στην ρύθμιση για ταινίες, τόσο με το Dolby Surround ενεργοποιημένο, όσο και χωρίς αυτό. Το ίδιο εφαρμόσαμε και στην πρώτη σκηνή μάχης του Star Wars Episode III : The revenge of the sith, αλλά και σε μία πληθώρα από videos και trailers τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο για επίδειξη και δοκιμή πολυκάναλου ήχου. Η ηχητική απόδοση των Void ήταν πάρα πολύ καλή με το μπάσο να είναι μεν δυνατό και αισθητό, χωρίς όμως να φτάνει σε υπερβολές.

   

  Όσον αφορά το θέμα της εξομοίωσης πολυκάναλου ήχου οι εντυπώσεις που μας άφησαν τα Void ήταν ανάμικτες. Ναι μεν υπήρχε αισθητή διαφορά με το Dolby Surround ενεργοποιημένο, σε καμία όμως περίπτωση το αποτέλεσμα δεν προσεγγίζει αυτό ενός κανονικού πολυκάναλου συστήματος. Όπως και να το κάνουμε 7 διακριτά ηχεία σωστά τοποθετημένα δεν μπορούν να εξομοιωθούν από 2 οδηγούς ακουστικών.

   

  Εξίσου καλά αποτελέσματα είχαμε και στην ακρόαση μουσικής. Με την βοήθεια του παλιού καλού Winamp ακούσαμε μία σειρά από αρχεία FLAC, κυρίως rock και μείναμε απολύτως ευχαριστημένοι. Η ρύθμιση Pure Direct του equalizer είναι κατά την άποψη του γράφοντος η ιδανικότερη από τις 5 διαθέσιμες ρυθμίσεις για ακρόαση μουσικής, σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει η δυνατότητα να φέρετε τον ήχο στα μέτρα σας παίζοντας με τα slider.

   

  Για το τέλος αφήσαμε το κομμάτι του gaming. Η δοκιμή μας περιλάμβανε μια σειρά απο FPS παιχνίδια στα οποία τα Void απέδωσαν όπως αναμενόταν πολύ καλά. To positioning ήταν ακριβές, το μπάσο έκανε αισθητή της παρουσία του και η ένταση ήταν κάτι παραπάνω από αρκετή.

   

  Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας πούμε πως όπως είχαμε προβλέψει, λόγω του υλικού που έχει επιλεγεί για τα μαξιλαράκια των οδηγών, οι γύρω μας είχαν καλή επίγνωση του τι ακούμε. Η απομόνωση των εξωτερικών ήχων όταν τα ακουστικά δεν αναπαράγουν ήχο είναι μέτρια, ενώ όταν ανεβάσουμε την ένταση, όπως είναι φυσικό αποκοπτόμαστε πλήρως από το περιβάλλον. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως όταν τα ακουστικά δεν αναπαράγουν ήχο, δεν ακούγεται το παραμικρό φύσημα ή οτιδήποτε άλλο ενοχλητικό από αυτά.

   

  Για το τέλος αφήσαμε το μικρόφωνο. Για τις ανάγκες των δοκιμών χρησιμοποιήσαμε το Skype και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω εξαιρετικά. Πέραν της αναμενόμενης καθαρότητας του ήχου που άκουγε ο συνομιλητής μας, διαπιστώσαμε ότι οι μηχανικοί της Corsair έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα της απομόνωσης των εξωτερικών θορύβων, καθώς ακόμα και καθισμένοι στο ένα μέτρο από την τηλεόραση η οποία έπαιζε με αρκετά δυνατή ένταση, όταν μιλούσαμε ο συνομιλητής μας άκουγε μόνο εμάς.

   

  Εμβέλεια - Μπαταρία

   

  Όπως είδαμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Corsair δίνει ονομαστική εμβέλεια στα 12-13 μέτρα. Στην πράξη, για να πετύχουμε αυτό το νούμερο, πρέπει να έχουμε οπτική επαφή ανάμεσα στον πομποδέκτη και το headset. Δεδομένου λοιπόν, ότι δεν θα θέλετε να έχετε τον πομποδέκτη σε κάποια από τις μπροστινές θύρες του υπολογιστή σας (κυρίως για λόγους αποφυγής ατυχήματος) καλό θα ήταν να αγοράσετε ένα καλώδιο USB M/F ώστε να μπορείτε να τον τοποθετήσετε σε κάποιο σημείο με την μέγιστη δυνατή λήψη. Κατά τα άλλα, η ποιότητα της ασύρματης σύνδεσης ήταν καλύτερη από αυτή του πρωτοκόλου Bluetooth, και μπορέσαμε να ακούσουμε και σε απόσταση 3-4 μέρων με έναν τοίχο να μεσολαβεί ανάμεσα στον υπολογιστή και το headset.

   

  Ας περάσουμε τώρα στην μπαταρία. H Corsair δηλώνει στα τεχνικά χαρακτηριστικά πως η αυτονομία των Void μπορεί να φτάσει τις 16 ώρες, ενώ όπως είδατε και στα video των προηγούμενων σελίδων, γίνεται και αναφορά για αυτονομία που φτάνει τις 20 ώρες εάν διατηρήσετε τον φωτισμό απενεργοποιημένο. Στην πράξη, διαπιστώσαμε πως με φυσιολογική ένταση ήχου και τον φωτισμό σε μέτρια φωτεινότητα η μπαταρία των Void αντέχει όντως τις 16 ώρες που αναφέρει η κατασκευάστρια. Για να δούμε όμως τι γίνεται και στην περίπτωση που επιλέξουμε να έχουμε τον ήχο και τον φωτισμό στην μέγιστή τους τιμή. Στην περίπτωση αυτή η μπαταρία άντεξε κάπου 9 ώρες, πράγμα λογικό μιας και η ένταση ήταν τόσο υψηλή που αναγκαστήκαμε να τα κλείσουμε σε ένα ντουλάπι για να μην ενοχλούν. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να αναφέρουμε πως είναι δυνατή η χρήση τους κατά τη διάρκεια της φόρτισης και το καλώδιο μήκους ενάμιση μέτρου, εξασφαλίζει πως θα μπορείτε άνετα να συνεχίσετε να το παιχνίδι σας ακόμα και αν χρειαστεί να τα φορτίσετε στη μέση ενός campaign.

   


  Συμπεράσματα

   

  Φτάσαμε λοιπόν στην ώρα της ετυμηγορίας. Τα Corsair Void RGB 7.1 Wireless είναι ένα headset που ναι μεν ζητά αρκετά χρήματα από τους αγοραστές του, αλλά τιμά τα χρήματα αυτά, καθώς τα πήγε πολύ καλά σε όλους τους τομείς. Η εμβέλειά τους είναι πολύ καλή, η μπαταρία αποδίδει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει δώσει ο κατασκευαστής, ενώ ο φωτισμός RGB δίνει έναν ξεχωριστό ύφος στην εμφάνισή τους. Το τελευταίο αν και δεν ενδιαφέρει όλους, είναι ένα μεγάλο συν κρίνοντας από τις αναφορές των χρηστών στο φόρουμ για τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια με RGB φωτισμό που αγοράζουν.

   

  Όσον αφορά τον τομέα της ποιότητας ήχου, όπως αναλύσαμε στην προηγούμενη σελίδα, τα πήγαν επίσης πολύ καλά αν και πρέπει να αναφέρουμε και εδώ πως το Dolby Surround 7.1 απέδωσε αναμενόμενα κατώτερα των όσων υπόσχεται. Τέλος από άποψη λειτουργικότητας και εργονομίας τα Void έδωσαν κυριολεκτικά ρέστα. Χάρη στο memory foam και την σωστή κατασκευή των αρθρώσεων είναι εξαιρετικά άνετα, το software χειρισμού και παραμετροποίησης είναι πληρέστατο (και αναβαθμίζεται τακτικά), οι δυνατότητες χειρισμού από τα πλήκτρα που βρίσκονται πάνω στον αριστερό οδηγό είναι εξαιρετικά χρήσιμες ενώ σαν κερασάκι τα Led στο μικρόφωνο (που η Corsair ονομάζει Infomic) και η δυνατότητα φωνητικής επιβεβαίωσης των εντολών δίνουν το κάτι παραπάνω.

   

  Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι τα Void δεν χρειάζονται κάρτα ήχου (άρα ο χρήστης γλιτώνει το έξοδο μίας καλής κάρτας), τότε η τιμή τους αρχίζει να γίνεται πιο ελκυστική. Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα θετικά και αρνητικά των Corsair Void RGB 7.1 Wireless και να περάσουμε στη βαθμολογία τους.

   

  ΘΕΤΙΚΑ

  • Ασύρματη διασύνδεση
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Ποιότητα ήχου
  • Εξαιρετικά άνετα ακόμα και φορώντας γυαλιά
  • Αναδιπλούμενος σχεδιασμός
  • Διάρκεια μπαταρίας
  • Εμβέλεια
  • Πλήρες software με τακτικές αναβαθμίσεις
  • RGB φωτισμός
  • Infomic και φωνητική επιβεβαίωση εντολών

  ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Απουσία καλωδίου προέκτασης στην κανονική έκδοση
  • Μέτρια παθητική απομόνωση εξωτερικών ήχων


  ΟΥΔΕΤΕΡΑ

  • Τιμή

   

   
  00
  Loading.

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Corsairγια την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

   

  corsair-banner.jpg?m=1408718635

   

  για το TheLab.gr, Γεώργιος "GriGaS" Ρήγας

   

  1/2/2016


  Συντελεστές Review
  Reviewers: GriGaS
  Photographers: Karmen1983
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:Select
  UsabilitySelect
  QualitySelect
  Performance9.50
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for moneySelect
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardYes
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo  User Feedback

  Recommended Comments  Ειμαι σιγουρος οτι ειχα κανει comment για αυτο το review..τι απεγινε?

   

  Τελος παντων.

   

  ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ.

   

  Για τα λεφτα τους δεν αξιζουν μια, ειπα με τα drivers θα γινουν καλυτερα και μονο χειροτερα εγιναν, δεν μπορω ουτε να εχω το windows volume πανω απο το 20 αν "τρεχει" ηχος και δεν παραγεται (AFK μεσα σε game για παραδειγμα, που χρησιμοποιει τα ακουστικα αλλα δεν παραγει κατι γιατι ειμαι ακινητος/music off) και τα παρασιτα δεν παλευονται.

   

  Εχω να μαλωσω με πλαισιο αυριο..

   

   

  Edited by potis

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Δεν τα χρησιμοποιω καθημερινα αλλα ποτε δεν ειχα τετοια προβληματα που περιγραφεις...

  Δεν καταλαβα βεβαια τι εννοεις αυτο με το volume πανω απο το 20... Εγω τον εχω γυρω στο 25 παντα...

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  πριν 7 ώρες, το μέλος potis έγραψε:

  Ειμαι σιγουρος οτι ειχα κανει comment για αυτο το review..τι απεγινε?

   

  Τελος παντων.

   

  ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ.

   

  Για τα λεφτα τους δεν αξιζουν μια, ειπα με τα drivers θα γινουν καλυτερα και μονο χειροτερα εγιναν, δεν μπορω ουτε να εχω το windows volume πανω απο το 20 αν "τρεχει" ηχος και δεν παραγεται (AFK μεσα σε game για παραδειγμα, που χρησιμοποιει τα ακουστικα αλλα δεν παραγει κατι γιατι ειμαι ακινητος/music off) και τα παρασιτα δεν παλευονται.

   

  Εχω να μαλωσω με πλαισιο αυριο..

   

   

  Μια χαρα ειναι τα ακουστικα. Χαμηλωσε το sidetone τερμα κατω.

  Edited by fatalara

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Το μονο κακο τους που δεν εχω βρει λυση ειναι οτι οταν μιλαω skype και παιζω καποιο παιχνιδι ενω εχω το sidetone τερμα κατω οι αλλοι ακουν τους ηχους μου σαν να ειχα ηχεια... Wtf... 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  4 hours ago, fatalara said:

  Μια χαρα ειναι τα ακουστικα. Χαμηλωσε το sidetone τερμα κατω.

  Ναι, τωρα θα βγαλω λιγο σαρκασμο..ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ, ΠΩΠΩ!

   

  Προφανως εχω κανει τα παντα, παντα ειναι τα παρασιτα εκει μολις μπει το CUE.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  πριν 3 ώρες, το μέλος potis έγραψε:

  Ναι, τωρα θα βγαλω λιγο σαρκασμο..ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ, ΠΩΠΩ!

   

  Προφανως εχω κανει τα παντα, παντα ειναι τα παρασιτα εκει μολις μπει το CUE.

  Εδω δεν σκεφτηκες οτι εχουν προβλημα... 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  13 minutes ago, fatalara said:

  Εδω δεν σκεφτηκες οτι εχουν προβλημα... 

  Ναι το προβλημα λεγεται  CUE. Τα ακουστικα εχουν θεμα με το προγραμμα. Τι δεν καταλαβαινεις?

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Τα δικα ΣΟΥ ακουστικα εχουν θεμα με το προγραμμα, οχι τα δικα μας. Αυτο το καταλαβες η οχι? 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.