Jump to content


  • Elgato Stream Deck + Review


    Εισαγωγή

     

    Το 2017 η Elgato κυκλοφόρησε το Elgato Stream Deck με 15 προγραμματιζόμενα πλήκτρα - οθόνες και η επιτυχία του οδήγησε στην μετέπειτα κυκλοφορία μίας έκδοσης με 6 πλήκτρα - οθόνες, του Elgato Stream Deck Mini (2018) και μίας με 32, του Elgato Stream Deck XL (2019).

     

    Από to 2017 έχουν περάσει 6 χρόνια και η σημαντική εξέλιξη του συνοδευτικού λογισμικού έχει εκτοξεύσει τη χρηστικότητα των παραπάνω συσκευών, οι οποίες σε αντίθεση με το σύνηθες στο χώρο της πληροφορικής, μοιάζουν ως μια καλή μακροχρόνια επένδυση.

     

    Στις 15 Νοεμβρίου του 2022 η Elgato ανακοίνωσε το νεότερο μέλος της σειράς των Stream Decks, το Elgato Stream Deck +.

     

     

    Το Elgato Stream Deck + χρησιμοποιεί την ίδια λογική των πλήκτρων - οθονών που έκαναν επιτυχημένους τους προκατόχους του, αλλά προσθέτει και μία οθόνη αφής καθώς και 4 ατέρμονους περιστροφικούς κωδικοποιητές, αυξάνοντας εντυπωσιακά τις δυνατότητες και  την ευελιξία του προϊόντος.

     

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

     

     

    Ξεκούτιασμα

     

    Το Elgato Stream Deck + έρχεται σε ένα χαρτονένιο, ιλουστρασιόν κουτί όπου κυριαρχούν οι κλασσικές μπλε αποχρώσεις της Elgato και, φυσικά, προβάλλονται τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

     

     large_01.jpg large_02.jpg

     

    large_03.jpg large_04.jpg

     

    large_05.jpg large_06.jpg

     

    Ανοίγοντας το κουτί, το πρώτο που βλέπουμε είναι το λογότυπο της εταιρίας, κομμένο από το μαύρο χαρτόνι. Εξαιρετική παρουσίαση και premium αίσθηση, όπως προσφέρει πάντα η Elgato. Τα 2 κοψίματα - εσοχές στην περιφέρεια επιτρέπουν την εύκολη αφαίρεση του φέροντος το λογότυπο τμήματος.

     

    large_07.jpg

     

    Το οποίο αποκαλύπτεται να είναι ένα κουτί που περιέχει το Quick Start Guide και τις οδηγίες ασφαλείας. Το κουτί έχει ένα σαφώς σκόπιμο κενό στο κάτω μέρος του.

     

    large_08.jpg large_09.jpg

     

    Κάτι που είναι απαραίτητο για να χωρέσουν οι 4 περιστροφικοί κωδικοποιητές που προεξέχουν από την πρόσοψη του Elgato Stream Deck +. Αφαιρούμε και το προστατευτικό ύφασμα και βλέπουμε τον εξαιρετικό τρόπο που επέλεξε η Elgato για να μας παρουσιάσει το Elgato Stream Deck +.

     

    large_10.jpg large_11.jpg

     

    Οι ίδιες 2 εσοχές στην περιφέρεια κάνουν εύκολη την αφαίρεση της συσκευής ενώ κάτω από αυτή κρύβεται το διαμέρισμα που περιέχει το καλώδιο.

     

    Το καλώδιο είναι 158.5 cm, αρκετά μακρύ για τις περισσότερες περιπτώσεις χρήσης, και φέρει βύσμα τύπου USB A από την πλευρά που συνδέεται στον υπολογιστή και USB C από την πλευρά της συσκευής. Είναι ποιοτικό και sleeved και καθώς είναι αφαιρούμενο, μπορεί να αντικατασταθεί σε περίπτωση φθοράς ή ακόμα και με κάποιο μακρύτερο, αν χρειάζεται.

     

    large_12.jpg large_13.jpg

     

    Η συσκευή είναι στα ίδια υψηλά πρότυπα ποιότητας όσο τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που είχαμε δει.

     

    Στο εμπρός μέρος βλέπουμε το λογότυπο της εταιρίας και τα 8 πλήκτρα - οθόνες που είναι μεγαλύτερα από αυτά που είχαμε δει στα προηγούμενα Stream Decks.

     

    Κάτω από αυτά έχουμε μια επιμήκη οθόνη αφής και κάτω από αυτήν 4 ατέρμονους περιστροφικούς κωδικοποιητές που είναι ταυτόχρονα και πλήκτρα.

     

    large_14.jpg

     

    Το πίσω μέρος είναι λιτό και κομψό, με το λογότυπο της εταιρίας στη βάση να έχει φινίρισμα - καθρέπτη και τις πιστοποιήσεις στο πίσω μέρος του κυρίως μέρους της συσκευής.

     

    large_15.jpg large_16.jpg

     

    Πάνω από τις πιστοποιήσεις βρίσκουμε τη θύρα σύνδεσης που είναι τύπου USB C.

     

    large_17.jpg large_23.jpg

     

    Στο πλάι βλέπουμε ένα τριγωνικό κενό που δημιουργείται ανάμεσα στο εμπρός μέρος και βάση. 

     

    large_18.jpg large_19.jpg

     

    Το τμήμα της βάσης που ακουμπάει στο γραφείο καλύπτεται από μια μεμβράνη την οποία αφαιρούμε για να αποκαλύψουμε μια μεγάλη ελαστική επιφάνεια. Η επιφάνεια αυτή θα εξασφαλίσει την απόλυτη σταθερότητα της συσκευής κατά τη χρήση.

     

    large_21.jpg large_22.jpg

     

     

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

     

    Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Elgato Stream Deck +, όπως τα αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρία στην ιστοσελίδα της, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. 

     

    large.Specs.png

     

    Η συσκευή δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την ταχύτητα διασύνδεσης και έτσι αρκεί το πρότυπο USB 2.0.

     

     

    Ποιότητα Κατασκευής

     

    Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, όπως έχουμε συνηθίσει από την Elgato, δεν μπορεί να υπάρχει κάποιο παράπονο. Τόσο τα υλικά όσο και η συναρμογή είναι εξαιρετικά.

     

    large_26.jpg

     

     

    Οθόνες και ατέρμονοι περιστροφικοί επιλογείς

     

    Οι οθόνες των πλήκτρων του Elgato Stream Deck + είναι αρκετά ποιοτικές και ευχάριστες στη χρήση, χωρίς να προβληματίζουν στη θέαση υπό γωνία. Η ανάλυσή τους είναι επαρκής για το μέγεθός τους. Καθώς τα πλήκτρα - οθόνες του Elgato Stream Deck + είναι μεγαλύτερα από των προηγούμενων μοντέλων, έχει αυξηθεί αντίστοιχα και η ανάλυση για να διατηρηθεί παρόμοιo ppi.

     

    Εδώ βλέπουμε μια κοντινή φωτογραφία ενός πλήκτρου - οθόνης του Elgato Stream Deck +.

     

    large_36.jpg

     

    Και εδώ του Elgato Stream Deck XL, για σύγκριση.

     

    large_37.jpg

     

    Η οθόνη αφής του Elgato Stream Deck + είναι επίσης καλής ποιότητας και δίνει παρόμοια αίσθηση με τις οθόνες των πλήκτρων, εξασφαλίζοντας μια ομοιόμορφη και ευχάριστη εμπειρία χρήσης.

     

    large_38.jpg

     

    Δεν έχω αποσυναρμολογήσει τη συσκευή, αλλά δε θα μου φανεί καθόλου παράξενο αν εσωτερικά έχει μία μόνο μεγάλη οθόνη και πάνω σε αυτή πατάνε τα διάφανα πλήκτρα, ενώ το κάτω μέρος της ίδιας οθόνης είναι ουσιαστικά η επιμήκης οθόνη αφής του Elgato Stream Deck +.

     

    Οι περιστροφικοί κωδικοποιητές δείχνουν υψηλής ποιότητας. Είναι ατέρμονοι, βηματικοί, με μικρό βήμα και καλό επίπεδο αντίστασης. Η υφή των καλυμμάτων τους είναι ευχάριστη στο άγγιγμα και εξασφαλίζει τη χρήση χωρίς γλίστρημα.

     

    large_39.jpg

     

    Τα καλύμματα των περιστροφικών κωδικοποιητών είναι αφαιρούμενα και μπορούν να αντικατασταθούν από διαφορετικού χρώματος σετ που διατίθενται από την εταιρία. Υπάρχουν 6 διαθέσιμα χρώματα: Μπλε, κόκκινο, χρυσαφί, ασημί, ροζ και μωβ.

     

    large_40.jpg large_41.jpg

     

     

    Συνδεσιμότητα - Εγκατάσταση

     

    Η σύνδεση του Elgato Stream Deck + είναι εξαιρετικά απλή, καθώς μπορεί να γίνει με το παρεχόμενο καλώδιο ή και οποιοδήποτε USB C σε USB A ή USB C σε USB C καλώδιο.

     

    large_28.jpg large_27.jpg

     

    Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση του σχετικού λογισμικού, του Stream Deck.

     

     

    Λογισμικό - Stream Deck

     

    Το μεγάλο ατού του  Elgato Stream Deck + είναι το λογισμικό του, που ονομάζεται Stream Deck. Το Stream Deck το είχαμε δει αναλυτικά σε προηγούμενα reviews αλλά με τον καιρό οι δυνατότητές του αυξήθηκαν και η πλήρης ανάλυσή τους δεν αποτελεί στόχο του παρόντος review.

     

    Θα επικεντρωθώ λοιπόν στα βασικά και κυρίως στις ιδιαίτερες δυνατότητες που προσφέρει μέσω αυτού το Elgato Stream Deck +.

     

    Ανοίγοντας το Stream Deck και επιλέγοντας το Stream Deck + από το μενού των διαθέσιμων συνδεδεμένων συσκευών πάνω αριστερά...

     

    large.StreamDeck04.png

     

    ...βλέπουμε μία επί οθόνης αναπαράσταση της συσκευής, ενώ στα δεξιά έχουμε 2 κατηγορίες λειτουργιών, αυτές που αφορούν τα πλήκτρα (Keys) και αυτές που αφορούν τους ατέρμονους περιστροφικούς κωδικοποιητές (Dials).

     

    Παρατηρούμε επίσης, κάτω από την αναπαράσταση της συσκευής, ότι σε περίπτωση που θελήσουμε ή χρειαστεί, μπορούμε να έχουμε πολλαπλές σελίδες λειτουργιών, τις οποίες (στο Elgato Stream Deck +) εναλλάσσουμε μέσω σάρωσης του δακτύλου πάνω στην οθόνη αφής.

     

    Οι κατηγορίες των λειτουργιών είναι πάρα πολλές και μπορούν να εμπλουτιστούν περαιτέρω μέσω των Plugins που βρίσκουμε στο Store.

     

    large.StreamDeck01.png

     

    large.StreamDeck02.png

     

    Οι κατηγορίες των λειτουργιών που αφορούν τους ατέρμονους περιστροφικούς κωδικοποιητές είναι σαφώς λιγότερες αλλά όπως θα δείτε είναι ιδιαίτερα βολικές και λειτουργικές και είμαι βέβαιος ότι με τον καιρό θα προστεθούν και άλλες.

     

    large.StreamDeck03.png

     

    Κάτω από την επιλογή της συσκευής υπάρχει και επιλογή διαφόρων προφίλ για την κάθε συσκευή, τα οποία μπορούμε να εναλλάσσουμε χειροκίνητα ή να επιλέξουμε την αυτόματη ενεργοποίησή τους όταν κάποιο αντίστοιχο λογισμικό βρίσκεται το προσκήνιο.

     

    large.StreamDeck05.png

     

    Το πολύχρωμο πλήκτρο αριστερά από το γρανάζι ανοίγει το Store από όπου μπορούμε να δούμε τι νέο υπάρχει σε αυτό μέσω της επιλογής Discover.

     

    large.StreamDeck06.png

     

    Τα Plugins είναι το μεγάλο του ατού καθώς επιτρέπουν τη συνεχή προσθήκη επιπλέον λειτουργιών. Plugins υπάρχουν τόσο από την ίδια την Elgato όσο και από άλλες εταιρίες.

     

    large.StreamDeck07.png

     

    Στην κατηγορία Icons βρίσκουμε πολλά πακέτα εικονιδίων για να χρησιμοποιήσουμε στα πλήκτρα - οθόνες της συσκευής.

     

    large.StreamDeck08.png

     

    Τέλος, στις κατηγορίες Music και Sound Effects βρίσκουμε μουσικά κομμάτια και ηχητικά εφέ που μπορούμε να αντιστοιχίσουμε στα πλήκτρα της συσκευής.

     

    large.StreamDeck09.png

     

    large.StreamDeck10.png

     

    Το πλήκτρο με το γρανάζι ανοίγει το μενού των επιλογών που έχει 4 σελίδες των οποίων οι λειτουργίες είναι γενικά αυτοεξηγούμενες.

     

    large.StreamDeck11.png

     

    large.StreamDeck12.png

     

    large.StreamDeck13.png

     

    large.StreamDeck14.png

     

    Πάνω από τις κατηγορίες των λειτουργιών υπάρχει πεδίο αναζήτησης και δεξιά από αυτό ένα πλήκτρο που δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν θέλουμε να κρύψουμε κάποιες λειτουργίες ή και ολόκληρες κατηγορίες λειτουργιών που δε χρησιμοποιούμε.

     

    large.StreamDeck15.png

     

    Ας δούμε, ενδεικτικά, κάποιες από τις πολλές λειτουργίες που μπορούμε να αντιστοιχίσουμε με ένα απλό drag and drop στα πλήκτρα - οθόνες του Elgato Stream Deck +.

     

    Στην κατηγορία System βρίσκουμε λειτουργίες που αφορούν γενική χρήση στα Windows.

     

    large.StreamDeck16.png

     

    Η κατηγορία που αφορά το OBS Studio διαθέτει μια πληθώρα λειτουργιών.

     

    large.StreamDeck17.png

     

    Ιδιαίτερη μνεία χρίζει το Multi Action, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία μιας αλληλουχίας λειτουργιών με συνδυασμό από οποιεσδήποτε κατηγορίες και αντιστοίχιση της αλληλουχίας σε ένα μόνο πλήκτρο.

     

    large.StreamDeck18.png

     

    Οι λειτουργίες που μπορούν να αντιστοιχηθούν στους περιστροφικούς κωδικοποιητές είναι σαφώς λιγότερες αλλά όπως θα δούμε παρακάτω, κάθε μία μπορεί να αντικαταστήσει πολλά πλήκτρα, απλοποιώντας παράλληλα σημαντικά τη χρήση.

     

    large.StreamDeck19.png

     

     

    Χρήση - Αντιπαράθεση toy Elgato Stream Deck + με το Elgato Stream Deck XL

     

    Για να γίνει πιο σαφές αυτό, ας δούμε μερικά παραδείγματα χρήσης του Elgato Stream Deck + σε αντιπαράθεση με το Elgato Stream Deck XL. Εξ αρχής είναι σαφές ότι καθώς το Elgato Stream Deck + έχει μόνο 8 πλήκτρα - οθόνες, αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ανοίγουμε προγράμματα, σαφώς και το Elgato Stream Deck XL πλεονεκτεί και είναι μια καλύτερη επιλογή. Ακόμα και το Elgato Stream Deck έχει 15, σχεδόν τα διπλάσια, πλήκτρα - οθόνες ενώ το Elgato Stream Deck Mini μπορεί να υπολείπεται με μόλις 6, αλλά είναι πολύ πιο οικονομικό.

     

    large_29.jpg

     

    Ας δούμε όμως τι γίνεται όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Elgato Stream Deck + για τον έλεγχο της έντασης του ήχου του συστήματος καθώς και ξεχωριστά των ενεργών προγραμμάτων μέσω του Plugin Volume Controller που προσφέρει η ίδια η Elgato. Εδώ ο έλεγχος της έντασης γίνεται μέσω των ατέρμονων περιστροφικών κωδικοποιητών ενώ η οθόνη αφής δείχνει τα αντίστοιχα επίπεδα έντασης και τα πλήκτρα - οθόνες λειτουργούν ως αντίστοιχα πλήκτρα σίγασης, όπως επίσης λειτουργούν και οι περιστροφικοί κωδικοποιητές όταν πιεστούν ως πλήκτρα.

     

    large.StreamDeck20.png

     

    Η αντίστοιχη λειτουργία στο Elgato Stream Deck XL γίνεται όπως φαίνεται παρακάτω, με πλήκτρο αύξησης και πλήκτρο ελάττωσης της έντασης για κάθε πηγή ήχου και γραφική απεικόνιση της έντασης εντός αυτών. Σαφώς απλούστερη, ταχύτερη, πιο φυσική και με περισσότερη ακρίβεια και παρεχόμενες πληροφορίες η συγκεκριμένη λειτουργία στο Elgato Stream Deck +.

     

    large.StreamDeck21.png

     

    Εδώ βλέπουμε πώς απεικονίζονται τα παραπάνω στις ίδιες τις συσκευές.

     

    large_30.jpg

     

    Όσον αφορά το Wave Link, εδώ έχω δημιουργήσει μια αρκετά διαφορετική προσέγγιση. Στους περιστροφικούς κωδικοποιητές χρησιμοποιείται η επιλογή Dial Stack.

     

    large.StreamDeck22.png

     

    Αυτή η επιλογή επιτρέπει με το πάτημα του πλήκτρου του κάθε περιστροφικού κωδικοποιητή να εναλλάσσεται σειριακά μια σειρά λειτουργιών για τον εν λόγω περιστροφικό κωδικοποιητή.

     

    large.StreamDeck23.png

     

    Έτσι λοιπόν έχω ορίσει τον κάθε περιστροφικό κωδικοποιητή να ελέγχει την ένταση ενός καναλιού εισόδου ενώ με πίεση του πλήκτρου του εναλλάσσεται ο έλεγχος της αντίστοιχης έντασης του Monitor Mix και του Stream Mix. Καθώς χρησιμοποιώ 6 κανάλια εισόδου και έναν ακόμα περιστροφικό επιλογέα για την ένταση εξόδου, δημιούργησα έναν υπό-φάκελο (subfolder). Έτσι λοιπόν ο αρχικός φάκελος του Wave Link περιλαμβάνει τον έλεγχο 3 καναλιών εισόδου καθώς και της εξόδου ενώ ο υπό-φάκελος περιλαμβάνει τον έλεγχο των άλλων 3 καναλιών εισόδου καθώς και της εξόδου.

     

    large.StreamDeck24.png

     

    Η αντίστοιχη υλοποίηση του ελέγχου του Wave Link στο Elgato Stream Deck XL χρειάστηκε άλλη προσέγγιση. Υπάρχει ταυτόχρονος έλεγχος και των 6 καναλιών εισόδου και της εξόδου του Monitor Mix ενώ οι αντίστοιχες λειτουργίες των καναλιών του Stream Mix βρίσκονται σε υπό-φάκελο.

     

    large.StreamDeck25.png

     

    large.StreamDeck26.png

     

    Και οι 2 προσεγγίσεις είναι σαφείς και λειτουργικές αλλά προσωπικά προτιμώ μακράν τη χρήση των περιστροφικών κωδικοποιητών του Elgato Stream Deck + καθώς και την άμεση ενημέρωση για το επίπεδο έντασης του κάθε καναλιού που παρέχει η οθόνη αφής του.

     

    Εδώ βλέπουμε τις αντίστοιχες λειτουργίες στις 2 συσκευές.

     

    large_31.jpg large_32.jpg

     

    Στην περίπτωση του ελέγχου του Camera Hub, το Elgato Stream Deck + χρειάστηκε έναν υπό-φάκελο για να ελέγξει όλες τις λειτουργίες.

     

    large.StreamDeck27.png

     

    large.StreamDeck28.png

     

    Το Elgato Stream Deck XL χώρεσε όλες τις λειτουργίες χωρίς την ανάγκη χρήσης υπό-φακέλου. Και πάλι όμως προτιμώ τους περιστροφικούς κωδικοποιητές από τις οθόνες - πλήκτρα για τον έλεγχο των εν λόγω λειτουργιών.

     

    large.StreamDeck29.png

     

    Εδώ βλέπουμε την υλοποίηση του ελέγχου του Camera Hub στις ίδιες τις συσκευές.

     

    large_33.jpg large_34.jpg

     

    Ο έλεγχος των 2 Key Light Air που διαθέτω, μέσω του ελέγχου του Control Center από το Stream Deck, έγινε πολύ πιο απλά και λειτουργικά μέσω του Elgato Stream Deck + παρά μέσω του Elgato Stream Deck XL.

     

    large.StreamDeck30.png

     

    Τα 32 πλήκτρα του Elgato Stream Deck XL επιτρέπουν την προ-ρύθμιση αρκετών χρήσιμων επιπέδων αλλά η απλότητα στη χρήση του Elgato Stream Deck + θεωρώ ότι και εδώ υπερτερεί.

     

    large.StreamDeck31.png

     

    Εδώ βλέπουμε τις υλοποιήσεις πάνω στις ίδιες τις συσκευές.

     

    large_35.jpg

     

    Είδαμε λοιπόν ότι όπου έχουμε έλεγχο κάποιου επιπέδου ή κάποιας έντασης, το Elgato Stream Deck + είναι η λογική επιλογή, καθώς υπερτερεί σε λειτουργικότητα και απλότητα χρήσης.

     

    Αντιθέτως, σε άλλες περιπτώσεις, ο μεγαλύτερος αριθμός πλήκτρων - οθονών υπερτερεί, όπως στα παρακάτω παραδείγματα.

     

    large.StreamDeck32.png

     

    large.StreamDeck33.png

     

    large.StreamDeck34.png

     

    large.StreamDeck35.png

     

     

    Απολογισμός

     

    To Elgato Stream Deck + δεν είναι απλά άλλο ένα Stream Deck με περισσότερα ή λιγότερα πλήκτρα - οθόνες. Πρόκειται σαφώς για το επόμενο βήμα της εταιρίας στη συγκεκριμένη σειρά προϊόντων, καθώς στα ήδη υπάρχοντα πλήκτρα - οθόνες, προσθέτει ατέρμονους περιστροφικούς κωδικοποιητές και οθόνη αφής.

     

    Η συσκευή, όπως ακριβώς και τα Elgato Stream Deck XLElgato Stream Deck και Elgato Stream Deck Mini, με εντυπωσίασε από το γεγονός ότι κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται, χωρίς προβλήματα, χωρίς "αλλά", απλά και φυσικά.

     

    Το λογισμικό είναι εύκολο και λειτουργικό, δεν εντόπισα ούτε bugs ούτε κάτι που θα άλλαζα, εκτός ίσως από το θα προσθέσω τη δυνατότητα να υπάρχουν σελίδες εντός των φακέλων, έτσι ώστε να μη χρειάζονται τόσο συχνά οι υπό-φάκελοι.

     

    Παρά το γεγονός ότι η συσκευή προορίζεται για χρήση από online content creators και live streamers, οι δυνατότητές της είναι σχεδόν απεριόριστες και μπορεί να προσαρμοστεί άνετα και για γενική χρήση, όπως είδαμε σε κάποια από τα παραδείγματα παραπάνω.

     

    Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική με καλά υλικά και σωστή συναρμογή.

     

    Τα πλήκτρα πατιούνται κάνοντας έναν ευδιάκριτο, ικανοποιητικό ήχο που δεν ενοχλεί και αποτελεί εξαιρετικό feedback. Το γεγονός ότι το πάτημα καταγράφεται στον τερματισμό του πλήκτρου και όχι αν αυτό πατηθεί πολύ απαλά (όχι για όλη τη διαδρομή του) δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς αυτή είναι αρκετά μικρή.

     

    Οι ατέρμονοι περιστροφικοί κωδικοποιητές είναι υψηλής ποιότητας και προσφέρουν ακρίβεια και άνεση στη χρήση. Τα καλύμματά τους είναι αφαιρούμενα και μπορούν να αντικατασταθούν από διαφορετικού χρώματος σετ που διατίθενται από την εταιρία. Υπάρχουν 6 διαθέσιμα χρώματα: Μπλε, κόκκινο, χρυσαφί, ασημί, ροζ και μωβ.

     

    Το μόνο που θα μπορούσε κανείς θεωρητικά να βελτιώσει είναι η ανάλυση των οθονών, οι οποία όπως είδατε στις κοντινές φωτογραφίες, δεν είναι υπερ-υψηλή, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, το Elgato Stream Deck + δεν προορίζεται για να πατάτε τα πλήκτρα με τη μύτη. Στη φυσιολογική απόσταση χρήσης, τα pixels είναι αόρατα, τα χρώματα ζωηρά και το contrast άριστο.

     

    large_01.png

     

    Με τι κόστος έρχονται όλα αυτά; Το κόστος του Elgato Stream Deck + στην Ελληνική αγορά ξεκινάει από τα 229,89 ευρώ, τιμή που βρίσκω λογική για τη λειτουργικότητα που προσθέτει στις συσκευές εισαγωγής ενός υπολογιστή.

     

    Το σημαντικό όμως είναι ότι το Elgato Stream Deck + δεν είναι ένα ακόμα Stream Deck για να διαλέξετε ποιο από όλα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Πρόκειται για μία συσκευή που προσφέρει νέες δυνατότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μόνη της όσο και σε συνδυασμό με κάποιο από τα άλλα Stream Decks. Προσωπικά πάντως, χρησιμοποιώ ήδη το Elgato Stream Deck + σε συνδυασμό με το Elgato Stream Deck XL και θεωρώ ότι αποτελούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό που καλύπτει άριστα όλα τα πιθανά σενάρια χρήσης.

     

    Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του  Elgato Stream Deck +:

     

    large.Positive.png

    Πλεονεκτήματα

    + Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής

    + Εξαιρετική λειτουργικότητα

    + Εξαιρετικό και πολύ απλό στη χρήση λογισμικό

    + Προγραμματισμός απεριόριστων λειτουργιών με προφίλ και φακέλους

    + 8 καθαρές οθόνες με ζωηρά χρώματα και πολύ καλό contrast

    + Οθόνη αφής

    + 4 ατέρμονοι περιστροφικοί κωδικοποιητές με αφαιρούμενα καλύμματα και λειτουργία πλήκτρου

    + Λαστιχένια επένδυση στη βάση που σταθεροποιεί άψογα τη συσκευή

    + Αφαιρούμενο, sleeved, USB C καλώδιο

     

    large.Negative.png

    Μειονεκτήματα

    - Nothing to see here, move along

     

    Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία του  Elgato Stream Deck +  είναι:

     

     

     
     
     

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

     

    large.CorsairLogo.pnglarge.ElgatoLogo.png    

     

    Πολύμερος Αχανιώτης 20/03/2023

    Συντελεστές Review
    Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
    Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
    Editing: The Lab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:10
    Χρηστικότητα:9.50
    Ποιότητα:9
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:9.50
    Editor's ChoiceYes
    Innovation AwardYes
    Design AwardYes
    Value for MoneyNo

    • Like 6

    User Feedback

    Recommended Comments

    Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση...!!! :T:

    Όσον αφορά για το προϊόν ένα έχω να πω μόνο...
     

    Spoiler

    Δίνετε σε πολύ καλή τιμή Elgato Stream Deck μερικών μηνών ελάχιστα χρησιμοποιημένο... :jumpy: :jumpy: :jumpy:

     

    Link to comment
    Share on other sites

    Στην οθονουλα τι αλλο μπορεις να βαλεις? Μπορω πχ εκει να μου δειχνει game fps, cpu % gpu% power draw κτλ?

    Link to comment
    Share on other sites

    2 λεπτά πριν, το μέλος therock έγραψε:

    Στην οθονουλα τι αλλο μπορεις να βαλεις? Μπορω πχ εκει να μου δειχνει game fps, cpu % gpu% power draw κτλ?

    Αν αναφέρεσαι στην οθόνη πάνω από τους ατέρμονους περιστροφικούς κωδικοποιητές, με την παρούσα έκδοση του λογισμικού Stream Deck δεν λειτουργεί αυτόνομα αλλά μόνο ως τμήμα της λειτουργίας που έχει ανατεθεί τους κωδικοποιητές.

     

    Φυσικά ως hardware μπορεί να κάνει αυτό που ζητάς αλλά είναι θέμα της Elgato / Corsair αν θα θελήσουν να το υποστηρίξουν στο μέλλον ή αν κάποιος θα κυκλοφορήσει κάποιο σχετικό Plugin.

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Α οκ λες οτι ειναι ενδειξη στο τι γινεται οταν περιστρεφεις τους ροτορες κατω καταλαβα.

     

    Αυτο που ζητησα παντως μηπως γινεται με καποιον τροπο, εστω και στα τεταργωνα φωτιζομενα πληκτρα? Επειδη θελω να εχω ελεγχο σε αυτες τις ενδιεξεις, χωρις να βλεπω fps στην οθονη που βρισκεται ενα παιχνιδι που παιζω

    Link to comment
    Share on other sites

    50 λεπτά πριν, το μέλος therock έγραψε:

    Α οκ λες οτι ειναι ενδειξη στο τι γινεται οταν περιστρεφεις τους ροτορες κατω καταλαβα.

     

    Αυτο που ζητησα παντως μηπως γινεται με καποιον τροπο, εστω και στα τεταργωνα φωτιζομενα πληκτρα? Επειδη θελω να εχω ελεγχο σε αυτες τις ενδιεξεις, χωρις να βλεπω fps στην οθονη που βρισκεται ενα παιχνιδι που παιζω

    υπαρχουν αρκετα πιο φθηνες λυσεις για αυτο που θελεις με καλυτερο αποτελεσμα

    καποιο παλαια ταμπλετ που δεν το χρησιμοποιεις πλεον + aida64 sensor panel. Η αν δεν εχεις ταμπλετ τσιμπας μια οθονουλα 10" με 100-150ε

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Ok σωστος. Και δειχνει και τα ingame FPS το AIDA?

     

    Εχω παλια ταμπλετ, πως μπορω να τα χρησιμοποιησω σαν εξωτερικη οθονη και να στειλω εκει το παραθυρο απο AIDA Με τις μετρησεις

    Link to comment
    Share on other sites

    @therock απ' ό,τι βλέπω δεν υπάρχει plugin για το AIDA64 στο λογισμικό Stream Deck, υπάρχει όμως για το HWiNFO. Σε κάθε περίπτωση, απ' όσο ξέρω, ούτε το AIDA64 ούτε to HWiNFO δεν μπορούν να δείξουν fps.

    Link to comment
    Share on other sites

    Το aida64 δειχνει κανονικα τα fps. το ξερω γιατι το χρησιμοποιω. αλλα θελει το msi afterburner+rivatuner γιατι παει και διαβαζει απο εκει

    Link to comment
    Share on other sites

    2 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

    Το aida64 δειχνει κανονικα τα fps. το ξερω γιατι το χρησιμοποιω. αλλα θελει το msi afterburner+rivatuner γιατι παει και διαβαζει απο εκει

     

    ok. και οσο για να το χεις σαν οθοθνη, εννοεις με software τυπου splashtop/spadesk?

     

    https://techwiser.com/use-your-android-as-second-monitor/

     

    Το χω κανει στο παρελθον, απλα τωρα θελω μια λυση, που να μην περναει απο wifi γιατι ο υπολογιστης δεν εχει ασυρματη συνδεση, και ηθελα κατι σαν συσκευη που να συνεεται με usb

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Με βάση αυτή την προσέγγιση, το Stream Deck μπορεί να πάρει την πληροφορία των FPS μέσω του HWiNFO plugin και να την προβάλλει σε οποιαδήποτε συσκευή Stream Deck. Απαιτείται και εδώ η χρήση του Rivatuner.

     

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

    Έγινε επεξεργασία από pol77
    Link to comment
    Share on other sites

    3 ώρες πριν, το μέλος therock έγραψε:

     

    ok. και οσο για να το χεις σαν οθοθνη, εννοεις με software τυπου splashtop/spadesk?

     

    https://techwiser.com/use-your-android-as-second-monitor/

     

    Το χω κανει στο παρελθον, απλα τωρα θελω μια λυση, που να μην περναει απο wifi γιατι ο υπολογιστης δεν εχει ασυρματη συνδεση, και ηθελα κατι σαν συσκευη που να συνεεται με usb

     

    splashtop/spadesk σωστα!

    δεν χρειαζεται να εχει ασυρματη συνδεση ο υπολογιστης σου. Το ταμπλετ θα συνδεεται ασυρματα στο ρουτερ σου και μετα θα συνδεεται με τον υπολογιστη σου με ethernet

     

    αλλα και παλι μπορεις να αγορασεις μια οποιαδηποτε οθονη με usb

    Link to comment
    Share on other sites



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

  • Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο

    Καλησπέρα σας,    στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΑΠ, διεξάγουμε την παρακάτω ερεύνα που αφορά την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών όπως app, VR, AI, εντός φυσικών εμπορικών καταστημάτων (phygital retail). Παρακαλώ όσες και όσους έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν. Για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, θα χρειαστείτε 10-15 λεπτά.   Η έρευνα είναι ανώνυμη και τα δεδομένα που θα συλλεχθούν προορίζονται για ακαδημαϊκή ερευνητική χρήση (μη-εμπορική).   Με το

    std157489
    std157489
    Off topic

    απενεργοποίηση σε Thunderbird

    Καλησπέρα.   Μία ερώτηση επάνω σε Thunderbird v115 σε Ubuntu 22.04   Όταν φτιάχνω ένα imap account, το "πρόβλημα" είναι ότι, επιβεβαιώνεται σωστά username+password, φορτώνονται servers, και στο τελικό create/ok, δημιουργείται ο λογαριασμός, και έρχονται όλοι οι φάκελοι με περιεχόμενα (inbox, sent, κλπ κλπ). Αυτό που θέλω είναι, κατά το τελικό ok, να δημιουργηθεί ο λογαριασμός, και να μην έρθουν οι φάκελοι, παρά μόνο όταν πάω να κάνω το πρώτο "Get messages". Να γίνει, δηλ

    serpico75
    serpico75
    Internet & Τηλεφωνία

    login σε Google με security code

    Το σενάριο: Ας πούμε έχω ένα παλιό κινητό μου χωρίς καρτα-αριθμο (SIM). Και το καινούριο με τη SIM μου το έκλεψαν ή έπεσε στο νερό ή ο,τιδηποτε (τέλος πάντων, δεν το έχω πια).   Από το παλιό έχω κάνει login σαν test@gmail.com   Πάω σε ένα pc να κάνω login στο test@gmail.com , και μου ζητάει να πιστοποιήσει ότι είμαι πράγματι εγώ. Και με πάει σε αυτό το γνωστό μήνυμα: Get your GT-S7580 (παράδειγμα κινητό) Go to security Go to security tab (you may need move

    serpico75
    serpico75
    Internet & Τηλεφωνία

    connectors RJ11 & RJ12

    Ήθελα να ρωτήσω εάν έχετε κάνει τη δοκιμή:   Έχω καλώδιο τηλεφωνικό πλακέ, την πένσα, και υποτίθεται πρέπει να έχω connectors RJ11 (6P4C) για να φτιάξω το καλώδιο (πριζα-τηλεφωνο).   Εάν δεν έχω connectors RJ11, αλλά RJ12 (6P6C), θα δουλέψουν (καλώδιο, πένσα, και πριζα-τηλεφωνο) ή θέλει αποκλειστικά τους RJ11; Έχετε δοκιμάσει να δουλέψετε με τους RJ12 στην πόρτα RJ11 τής πενσας;

    serpico75
    serpico75
    Internet & Τηλεφωνία 3

    Dragon’s Dogma 2

    Αύριο κανει Launch το Dragon’s Dogma 2 , ήμουν έτοιμος για preorder αλλά θα περιμένω πρώτες εντυπώσεις (κυρίως performance ) . Αν υπάρχει κάποιος που θα το εχει day 1 ας μας πει εντυπώσεις !    

    DoNaTos
    DoNaTos
    PC Gaming 9
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.