Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Δεν έχουν λες να μας δώσουν εε; 

 

Τεκμαίρεται ότι έχουν να μας δώσουν απο τα αποθεματικά χρυσού τους ή γενικά μιλώντας; Αν λόγω του χρυσού, δε μπαίνω καν στον κόπο να το σχολιάσω. Αν λόγω του δευτέρου χωράει πολύ κουβέντα. Βέβαια οι Κυπραίοι έχουν άλλη αποψη

Link to comment
Share on other sites

http://www.huffingtonpost.gr/2015/02/05/koinwnia-iakovos-syndromo-down_n_6619738.html

 

καλό οαεδ να ευχηθούμε στον καθηγητάκο, ναι;

Ο καθηγητής και όλοι οι αρνητικά εμπλεκόμενοι εγκληματούν. Με όλη την έννοια της λέξης. Το θέμα για εμένα δεν είναι να τον διώξουν. Το θέμα είναι να του εξηγήσουν κάποια πράγματα. Αν δεν τα καταλαβαίνει ας τον βάλουν σε άλλη θέση. Εντάξει ο καθηγητής μπορεί να βάζει μόνον αυτός έναν μισθό στο σπίτι και να έχει και 2 παιδιά. Γιατί να καταδικάσουμε την οικογένειά του;....

 

Θα ήθελα να με συγχωρέσουν οι συντονιστές που το ξεθάβω το post όμως η κατά καιρούς συνύπαρξή μου με ΑΜΕΑ (Άτομα με Ειδικές Ανάγκες) με έχει κάνει ευαίσθητο και θα ήθελα να αφιερώσω κάποιες γραμμές στην είδηση που μόνον είδηση δεν είναι δυστυχώς, αλλά κανόνας στην Ελλάδα του πολιτισμού.

Εμείς οι περισσότεροι (δε θέλω να πω οι φυσιολογικοί) που μπορούμε να πηγαίνουμε όπου θέλουμε (δε μας εμποδίζει κάποια σωματική ή ψυχική αναπηρία π.χ. βαριά κατάθλιψη) αν κάποιος μας κλείσει το παρκινγκ, ή μας φάει τη σειρά στην ουρά, ή μας κοιτάζει περίεργα θα αντιδράσουμε εσωτερικά και πιθανόν και εξωτερικά. Η πρώτη λέξη στην αντίδρασή μας θα είναι το "γιατί" να μου φάει ο άλλος το παρκινγκ, την ουρά, να με κοιτάει εριστικά - περίεργα κλπ.

Τα άτομα με ειδικά ανάγκες ή δεξιότητες, έχουν ένα μεγάλο "γιατί" που έχει να κάνει με την υγεία τους. Λένε πολλά από αυτά "γιατί να τύχει σε εμένα;". Μέχρι να το αποβάλλουν αν το αποβάλλουν έχουν ήδη ένα ψυχικό βαρίδιο. Μετά, έρχονται τα "γιατί" προς την κοινωνία (π.χ. αυτά που έχουν να κάνουν με τον κοινωνικό και επαγγελματικό αποκλεισμό λόγω αναπηρίας).

Δηλαδή. Εμείς με το ένα "γιατί" που μας προκαλεί καθημερινά το κοινωνικό περιβάλλον και μπορεί να πιαστούμε και στα χέρια (π.χ. γιατί ρε μάγκα μου κλείνεις το πάρκινγκ, γιατί ρε συ μου μιλάς έτσι; κλπ) ή και να χαλαστούμε για όλη τη μέρα.

Αυτά τα εκπληκτικά άτομα, με δύο "γιατί" δίνουν πολύ μεγάλο αγώνα και κλείνονται στον εαυτό τους πολλές φορές με συναισθήματα απογοήτευσης και απόρριψης. Και δε μπορούν και στα ίσια να τα βάλλουν με όσους τα αδικούν ή τα μειώνουν ή τα αποκλείουν. Σκεφτείτε να σας δέσω σε μία καρέκλα και να σας προσβάλλω, να σας μειώνω και να μη μπορείτε να αντιδράσετε (αν σας λύσω θα με πνίξετε). Αυτά τα παιδιά αν τους δοθεί ευκαιρία να βάλλουν κάποιον που τα μείωσε στη θέση του, δε θα τον εκδικηθούν. Ξέρουν από πόνο και δε θέλουν να προκαλέσουν το ίδιο συναίσθημα στον άλλον. Συγχωρούν! Είναι διαμάντια, πιστέψτε με (εντάξει μπορεί να μην είναι όλα, αλλά τα περισσότερα είναι).

Ξέρω πως όσα γράφω είναι γνωστά. Αυτό όμως είναι ακόμη χειρότερο. Δηλαδή να είναι γνωστά και να συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε με αλαζονεία, εγωισμό, αδιαφορία απέναντί τους....

Έγινε επεξεργασία από Alexgk
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τεκμαίρεται ότι έχουν να μας δώσουν απο τα αποθεματικά χρυσού τους ή γενικά μιλώντας; Αν λόγω του χρυσού, δε μπαίνω καν στον κόπο να το σχολιάσω

 

Καλά έκανες και δεν το σχολίασες....

 

Αν λόγω του δευτέρου χωράει πολύ κουβέντα. Βέβαια οι Κυπραίοι έχουν άλλη αποψη

 

1 Οι Κύπριοι δυστυχώς είναι στην Κύπρο, δεν είναι κολλητά στην Ευρώπη.

2 Τότε δεν είχε ανάψει το Ουκρανικό.

3 Ο Αναστασιάδης είναι από το ίδιο κοτέτσι με τον Σαμαρά

Link to comment
Share on other sites

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=675736

 

 

Όπως μεταδίδεται από τη Μόσχα, αλλά και από τη Λευκωσία (δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελευθερος»), η συμφωνία έχει κλείσει και είναι στρατηγικής σημασίας, αφού πέραν της εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας ορθώνεται ένα «τοίχος» απέναντι στις επιδιώξεις της Άγκυρας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

 
Τυχόν παρεμπόδιση των σεισμικών ερευνών που θα διεξάγει σκάφος της συγκεκριμένης εταιρείας σημαίνει και ρήξη της Ρωσίας με την Τουρκία, κάτι που σίγουρα δεν θα ήθελε η Άγκυρα, αναφέρεται.
 
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ρωσία και Κίνα ως «μεγάλοι δανειστές» προσπαθούν να υποκαταστήσουν το Tαμείο
 

 

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η συνάντηση που έκανε τη μέρα της ορκωμοσίας του ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ, αφού λίγα εικοσιτετράωρα μετά ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του σχολιάζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας βρήκε χρόνο για να δει πρώτα τον Ρώσο πρέσβη κι όχι εμάς».

 

Τον Απρίλιο του 2012 το ΔΝΤ κατάφερε να αυξήσει κατά 430 δισ. δολάρια τα αποθεματικά του έπειτα από συμφωνία του G20, με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει περιχαρής πως «το ΔΝΤ διαθέτει πλέον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια»! Η Κίνα, όμως, φρόντισε να φρενάρει τον ενθουσιασμό της Γαλλίδας έξι μήνες αργότερα, όταν ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του ασιατικού γίγαντα, ο Ζου Χιοτζουάνγκ, «μποϊκοτάρισε» το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ στο Τόκιο δυσαρεστημένος από την άρνηση που συνάντησε για το πάγιο αίτημα αύξησης του ποσοστού (3,8%) της Κίνας στο σύστημα λήψης αποφάσεων του ΔΝΤ.

 

Η Κίνα, λοιπόν, ρίχνει πλέον το βάρος της σε μεγάλο βαθμό στην «οικονομική διπλωματία», που αυτομάτως την καθιστά ισχυρότερη πολιτικά. Έτσι, σε μια προσπάθεια να «προκαλέσει» την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, και κατ’ επέκταση τις ΗΠΑ, κάνει ακριβώς το ίδιο μ’ αυτούς: τους μιμείται!

 

◆ Η Κίνα έχει συνάψει μεγάλα διακρατικά - διατραπεζικά δάνεια με τη Βενεζουέλα, την οποία οι κινεζικές τράπεζες έχουν δανείσει με συνολικά 50 δισ. δολάρια από το 2007.

◆ Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραλήπτης κινεζικών δανείων στη Λατινική Αμερική είναι η Αργεντινή.

◆ Μεγάλος, όμως, δανειολήπτης είναι και η Ρωσία, στο πλαίσιο της ευρύτερης οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια (συμφωνία 30 ετών ύψους 400 δισ. δολαρίων για αγορά ρωσικού φυσικού αερίου). Ρωσικές εταιρείες πετρελαίου έχουν «βοηθηθεί» από την Κίνα με πάνω από 30 δισ. δολάρια.

 

Ποιοι είναι, όμως, οι όροι από την πλευρά του Ασιάτη δανειστή; Τα κινεζικά δανεικά δεν συνοδεύονται συνήθως από οικονομικά προγράμματα και μέτρα παρόμοια με αυτά του ΔΝΤ. Η Κίνα, αντί να επιμένει τόσο πολύ στη δημοσιονομική πειθαρχία, κάνει κάτι άλλο: Απαιτεί από τις δανειολήπτριες χώρες να αναθέτουν τα «μεγάλα» συμβόλαια για υποδομές σε κινεζικές κατασκευάστριες εταιρείες.

Είναι οφθαλμοφανές ότι η Κίνα στοχεύει στο να εξελιχθεί σε έναν εναλλακτικό παγκόσμιο τραπεζίτη, με σκοπό όχι τόσο την ανατροπή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, αλλά περισσότερο την εδραίωσή της σε αυτήν.

Στους πιο μακροπρόθεσμους στόχους της Κίνας, όμως, είναι η διεθνοποίηση του νομίσματός της. Το γουάν, άλλωστε, δεν είναι αυτήν τη στιγμή εξ ίσου διαδεδομένο όσο το δολάριο ως συναλλαγματικός «παίκτης» στο παγκόσμιο εμπόριο. Φιλοδοξία του Πεκίνου είναι να γίνει!

 

Συμπτωματικά ή όχι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «Financial Times» ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας της Κίνας, της κατασκευαστικής China Pacific Construction Group, Γιαν Τζιεχέ, δήλωσε πως αναζητά ευκαιρίες επέκτασης, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «η οικονομία της Ελλάδας πλησιάζει στον πάτο και αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να μπει κανείς. Δεν με νοιάζει αν η χώρα θα μείνει ή θα βγει από την ευρωζώνη». Μια δήλωση που πέρασε μάλλον απαρατήρητη από τα ελληνικά ΜΜΕ.

 

Σε κοινό μέτωπο με την Κίνα βαδίζει και η Ρωσία. Μόλις πριν από έναν χρόνο ολοκλήρωσε τη διαγραφή χρεών, συνολικού ύψους 100 δισ. ευρώ, από παλαιούς οφειλέτες - κράτη του πρώην σοβιετικού μπλοκ και όχι μόνο. Οι απώλειες εσόδων, όμως, αντισταθμίστηκαν άμεσα από άλλες κερδοφόρες οικονομικές συμφωνίες. Επίσης, τα νέα της δάνεια δεν τα χορηγεί πλέον με τους προνομιακούς όρους επί ΕΣΣΔ.

 

Σε ποιες χώρες είναι σήμερα δανειστής η Ρωσία; Στη Λευκορωσία με 2 δισ. δολ., στο Βιετνάμ με 8 δισ., στη Βενεζουέλα με 4 δισ., στην Ισλανδία με 4 δισ. κ.α. Και το πιο... παράδοξο; Στους «μεγάλους» πιστωτές των ΗΠΑ εμφανίζεται και η Ρωσία, με το ποσό των 150 δισ. μέσω της αγοράς ομολόγων. Η Ρωσία βρίσκεται στην όγδοη θέση μεταξύ των δανειστών των ΗΠΑ.

 

Επίσης, είναι ακόμα νωπές οι μνήμες για το θρίλερ με την Κύπρο το 2013. Με τη Μόσχα, που τότε, βέβαια, είχε ακόμα εξαιρετικές σχέσεις με τη Γερμανία, να μη χορηγεί άλλο δάνειο στους Κύπριους και εν τέλει να αναδιαρθρώνει το ήδη υπάρχον ύψους 2,5 δισ. ευρώ, απαλύνοντας το επιτόκιο από 4,5% στο 2,5%, με επιμήκυνση της έναρξης αποπληρωμής από το 2016.

 

Μετά την Κριμαία, βέβαια, πολλά έχουν αλλάξει, τόσο στο γεωπολιτικό όσο και στο οικονομικό παιχνίδι. Η Δύση, από την Ουάσιγκτον ώς το μέχρι πρότινος φίλα προσκείμενο Βερολίνο, έχουν αναγάγει σε Νο1 εχθρό τους τον Πούτιν, ενώ οι κυρώσεις προς τη Μόσχα, η καθίζηση στις τιμές του πετρελαίου και η βουτιά για το ρούβλι έχουν κλονίσει την οικονομία της χώρας, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με την ύφεση.

Παρά ταύτα, η Ρωσία ποντάρει για να αντέξει στα ισχυρά αποθέματα σε συνάλλαγμα και χρυσό, αλλά και στο δημόσιο χρέος της, που παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, κάτω από το 20% του ΑΕΠ.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oi-kinezoi-kanoyn-toys-kinezoys-gia-oikonomikh-vohtheia-pros-thn-ellada.3299492.html

 

 

«Υπήρξαν προτάσεις, προσφορές θα έλεγα, τόσο από την πλευρά της Ρωσίας, πρόσφατα, αμέσως μετά τις εκλογές, για οικονομική βοήθεια, όσο και από την πλευρά της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της βοήθειας, των επενδυτικών δυνατοτήτων» δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρόσθεσε: «Δεν το ζητήσαμε».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χουά Τσουνγίνγκ, δήλωσε ότι διάβασε τις σχετικές δηλώσεις, αλλά «δεν γνωρίζει» κάτι για το ζήτημα.

«Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την συνεργασία και τις ανταλλαγές σε πολλούς τομείς με τη νέα ελληνική κυβέρνηση με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και τα αμοιβαία οφέλη για να προωθήσουμε τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των σινο-ελληνικών δεσμών» είπε η ίδια κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων και πρόσθεσε: «Ως προς το θέμα που αναφέρατε, δεν γνωρίζω τίποτα».

 

 

Μπίζνες ίσως. Φράγκα νιέτ

Link to comment
Share on other sites

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/varoyfakhs-dexthka-apeiles-to-2011-stoxopoihsan-ton-gio-moy-gia-na-stamathsw-na-psaxnw-gia-tis-trapezes.3301276.html

 

- "Η Λίστα Λαγκάρντ αφορά μόνο μία τράπεζα. Έχουμε μία λίστα με όλες τις τράπεζες και όλες τις μεταφορές κεφαλαίου. Οι άνθρωποι που εργάζονται όμως στο υπουργείο μου, μου λένε ότι τους απέτρεπαν μέχρι σήμερα από κάθε ενασχόληση με αυτές τις περιπτώσεις"

- "Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου κάποιος έβγαλε στο εξωτερικό 1.5 δισ. ευρώ το 2014, αλλά εδώ και 20 χρόνια πλήρωνε 5.000 ευρώ ετησίως σε φόρους."

 

Τουλάχιστον όμως, πιάσαμε κουμπάρους τους γείτονες:

http://www.huffingtonpost.gr/2015/02/12/kos-turkiko-elikoptero_n_6667762.html

 

http://www.huffingtonpost.gr/2015/02/12/politiki-kipros-agnooumenoi_n_6668058.html

Link to comment
Share on other sites

Καιρός ο Αντωνάκης να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας:

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/555826/anakoinosi-ntropis-apo-to-elk

 

ήδη ο Μιχελάκης απο τη ΝΔ διαφώνησε, προβλέπω Κωστα Καραμανλή να έρχεται πισω σιγα σιγα

Link to comment
Share on other sites

προβλέπω Κωστα Καραμανλή να έρχεται πισω σιγα σιγα

Θα άφηνες Νατάσσα και δίδυμα, έχοντας και εκπληρώσει την υποχρέωσή σου ως Καραμανλής να γίνεις πρωθυπουργός, για να γυρίσεις σε μια πολιτική σκηνή που είτε θα χάσεις στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με 20-30%, είτε θα αναλάβεις μια ολοκληρωτικά κατεστραμμένη χώρα;

Αυτός δεν γυρνάει πίσω στην (πραγματικά) ενεργό πολιτική με τίποτα. Μητσοτακέικο έχει το μενού μετά τον Σαμαρά, έκτος και αν προετοιμάσουν κανέναν Κικίλια για αντί-Τσίπρα.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Θα άφηνες Νατάσσα και δίδυμα, έχοντας και εκπληρώσει την υποχρέωσή σου ως Καραμανλής να γίνεις πρωθυπουργός, για να γυρίσεις σε μια πολιτική σκηνή που είτε θα χάσεις στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με 20-30%, είτε θα αναλάβεις μια ολοκληρωτικά κατεστραμμένη χώρα;

Αυτός δεν γυρνάει πίσω στην (πραγματικά) ενεργό πολιτική με τίποτα. Μητσοτακέικο έχει το μενού μετά τον Σαμαρά, έκτος και αν προετοιμάσουν κανέναν Κικίλια για αντί-Τσίπρα.

Βορίδης δεν παίζει?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν τον σκέφτηκα και προσωπικά αμφιβάλλω.

 

 

In other news

Germany’s Answer to Tesla is Cooler Looking and WAY More Powerful!

 

 

The Quant F has a peak output of 1075-hp, a top speed of 186 mph and a range of nearly 500 miles, all while producing zero harmful emissions.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα άφηνες Νατάσσα και δίδυμα, έχοντας και εκπληρώσει την υποχρέωσή σου ως Καραμανλής να γίνεις πρωθυπουργός, για να γυρίσεις σε μια πολιτική σκηνή που είτε θα χάσεις στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με 20-30%, είτε θα αναλάβεις μια ολοκληρωτικά κατεστραμμένη χώρα;

Αυτός δεν γυρνάει πίσω στην (πραγματικά) ενεργό πολιτική με τίποτα. Μητσοτακέικο έχει το μενού μετά τον Σαμαρά, έκτος και αν προετοιμάσουν κανέναν Κικίλια για αντί-Τσίπρα.

Μπα το μητσοτακέικο είναι απο τα πιο μισητά επίθετα στην Ελλάδα... δύσκολο να μπουν αυτοί μπροστά. Πάντως οι λόγοι που αναφέρεις (ήττα ή καταστραμμένη χώρα) ισχύουν για όλους όχι μονο για τον Καραμανλή. Ούτως ή άλλως γιατι να μείνει στην αφάνεια, νέος ειναι ακόμα για πολιτικος. Μπορει να κάνω λάθος, ίδωμεν

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.