Jump to content

Recommended Posts

Οδηγώ δεκαετίες και δεν έχω προκαλέσει ποτέ ατύχημα. Έχω βρεθεί θύμα ατυχήματος και ανεκδοτολογικά μπορώ να πω με μεγάλη βεβαιότητα ότι οι ευθύνες είναι μοιρασμένες μεταξύ Κράτους και οδηγών. Αλλά επειδή εγώ πληρώνω φόρους στο Κράτος, από αυτό μπορώ να αξιώνω απαντήσεις για το ποσοστό ευθύνης που του αναλογεί.

Ας πούμε, η επί πολλούς μήνες ανασφάλιστη που με τράκαρε όφειλε να είναι ασφαλισμένη. Αφού δεν ήταν, θα μπορούσε κάλλιστα να ασφαλιστεί υποχρεωτικά και αυτόματα, με πρόστιμο, το οποίο να οφείλει να καταβάλει μέσω ΑΑΔΕ και από το οποίο να καλύπτονται και οι συνεχείς αυξήσεις που βάζουν οι ασφαλιστικές για να καλύψουν τη ζημιά από τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα.

Αλλά, αντε, να δεχτώ ότι ήταν πονηρή και είχε καταφέρει να βρεθεί με εξεζητημένη απάτη πίσω από το τιμόνι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να το αποτρέψουν. Γιατί της έδωσαν πίσω το δίπλωμα και την άδεια εντός 24 ωρών, αντί να της τα κρατήσουν τουλάχιστον 6 μήνες; Αυστηρότερος ΚΟΚ my ass.

Και υπάρχει και η προφανής ευθύνη άλλων φορέων. Ας πούμε ότι είμαι προσεκτικός, συνεπής και οδηγώ σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του δρόμου. Όταν πέσω με 10 km/h σε μη σημασμένο όρυγμα που φαίνεται επίπεδο με το δρόμο, αλλά αντί για 2 cm νερό έχει 20 cm, μετά που το έχουν πάθει άλλα 5 αυτοκίνητα και έχουν καλέσει Τροχαία και Δήμο, οι οποίοι βαρέθηκαν να βάλουν έστω έναν κώνο, είναι προφανές ότι υπάρχει βαριά αμέλεια και από τους δύο. Γιατί χρειάζεται να περάσουν 3 χρόνια και ένα κάρο προσφυγές για να αποζημιωθώ (εν μέρει) για την ανάρτηση που πήρα στο χέρι;

Θα μου πεις, δε γίνεται να αναθέτεις ευθύνες αποκλειστικά με βάση την προσωπική σου εμπειρία. Θα συμφωνήσω. Αντίστοιχα, δεν μπορείς να απαλλάσσεις το Κράτος συλλήβδην από την ευθύνη του, επειδή τώρα (φαίνεται να) αυτοκτόνησαν με αυτοκίνητο δύο παιδιά.

• Like 4
2 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Τα ατυχηματα ολων των ειδων οχηματων ειναι 100% υπαιτιοτητα των οδηγων τους.

Οποιος λεει για υποδομες κλπ κοροιδευει τον εαυτο του προσπαθοντας να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα. 

Ο καθε οδηγος ειναι υπευθυνος να αξιολογησει την κατασταση και να πραξει αντιστοιχα. 

Δεν φταει κανενα κρατος για το αν 2 19χρονοι αποφασισαν να προσπερασουν με μηχανη μς 110 χιλιομετρα 7 αυτοκινητα σε μια ευθεια 100 μετρων και τελικα η στραφη τα πεταξε πανω στην μαντρα και σκοτωθηκαν. (Πατρα πριν 2-3 μηνες)

Αστυνομευση... Δηλαδη δεν μπορεις να βαλεις μυαλο σαν οδηγος, θες βουρδουλα αλλιως δουλεια δεν γινεται? 

Ο αλλος λεει να μειωθει το φπα... Ναι γιατι αυτο ειναι το θεμα. Εχει πολυ φπα και γιαυτο δεν το φορανε...

Ολοι ψαχνετε τροπους να τα ριξετε αλλου εκτος απο το οτι δεν εχετε ιδεα πως να κινηστε στον δρομο. 

Αυτα...

Δεν είναι έτσι σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά όσον αφορά το κράνος, δεν υπάρχει δικαιολογία. "Καλά κάνει η τροχαία και τους σκίζει", αυτολεξεί, από φιλικό πρόσωπο που ήταν νευροχειρουργός σε νοσοκομείο με εφημερίες, παρασκευές και σαββατόβραδα... 

1 ώρα πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

προσωπικά θεωρώ το κράτος υπεύθυνο που δεν βάζει υποχρεωτικά όλα τα παιδιά στο σχολείο να βλέπουν 24/7 δυστυχήματα και ακρωτηριασμένους (οκ υπερβολή αλλά you get the point) μπας και βγουν λίγο πιο υπευθυνοι μελλοντικοί οδηγοί.

Κλαιν μαιν , το RL μαθημα ειναι πιο δυνατο 

Οι θανατοι ειναι τοσοι πολλοι που δεν παιζει να υπαρχει καποιος που να μην εχει χασει εστω εναν φιλο η οικογενεια . 

1 ώρα πριν, το μέλος minast έγραψε:

χρησιμοποιήσα ένα παράδειγμα που για την μεγάλη πλειονότητα του κόσμου κάνει προφανείς τις αστοχίες του κρατικού μηχανισμού

Τις αστοχιες του κεφαλιου του καθενος εδειξε. Ο ανευθυνος, θα κανει λαθος οτι εργαλειο και να του δωσεις. Φτιαχτου οτι υποδομη θες, με οτι εργαλειο θες, οταν θα τυχει κατι να περασει απο το χερι του θα κανει λαθος. Εγω, ξεχωριζω λογο προσωπικης εμπειριας, τα δυο αυτα πραγματα μεταξυ τους. Απο την μια εχεις τον κρατικο μηχανισμο, απο την αλλη αυτους που τον χειριζονται. 

57 λεπτά πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

ΠΧ Το ότι οι πλειοψηφία των οδηγών νομίζουν ότι το πορτοκαλί σημαίνει πράσινο είναι ξεκάθαρα θέμα εκπαίδευσης.

Οχι. Ειναι καθαρα θεμα της ''κλαβας'' που λεμε του καθενα.

Δεν τους νοιαζει, μια χαρα ξερουν, δεν τους ενδιαφερει, σου λεει εγω θα περασω και κλαιν γτ ετσι και αλλιως αργει το κοκκινο απο εκει. 

Δεν τους περναει απο το μυαλο οτι αν καποιος δεν ειναι σταματημενος και ερθει χωρις να κοψει θα τρακαρουν. 

προσωπικά θεωρώ το κράτος υπεύθυνο που δεν βάζει υποχρεωτικά όλα τα παιδιά στο σχολείο να βλέπουν 24/7 δυστυχήματα και ακρωτηριασμένους (οκ υπερβολή αλλά you get the point) μπας και βγουν λίγο πιο υπευθυνοι μελλοντικοί οδηγοί.

Και αμα το βαλει τι εγινε? Βγαζεις μαλλια στην γλωσσα να λες μη το ενα μη το αλλο και μετα πανε και το κανουν ολοι, ανεξαρτητως ηλικιας. 

Μονο με ''βουρδουλα'' καταλαβαινουν.

χρειάζονται και τα 2, γιατί τελικά, ακόμη και αν εγώ τα κάνω όλα σωστά και έχω και το situational awareness του jason bourne, πάλι κάποιος θα με φάει γιατί αποφάσισε να σφάξει το κόκκινο για να γλιτώσει 10 δευτερόλεπτα στη διαδρομή του

Αυτο ισχυει και στον κρατικο μηχανισμο και παντου βασικα. Φτιαξε οτι θες για τα παντα και προσεξε τα ολα. Θα βρεθει καποιος που θα την κανει.

Τιποτα μονο μπαμπουλας. Καμερες παντου με AI και αναγνωριση. Η κλησουσα με email και παρουσιαστειτε στο τμημα της περιοχης, για να παραδωσετε διπλωμα πινακιδες εντως 24 ωρων.  

25 λεπτά πριν, το μέλος Oric έγραψε:

"Καλά κάνει η τροχαία και τους σκίζει", αυτολεξεί, από φιλικό πρόσωπο που ήταν νευροχειρουργός σε νοσοκομείο με εφημερίες, παρασκευές και σαββατόβραδα...

Διαφωνω. Ειναι δικο του θεμα. Δεν χρειαζομαι καμια τροχαια να με υποχρεωσει σε τιποτα. 

@acct Αν ηταν ασφαλισμενη θα ηταν ολα καλα που επεσε πανω σου?

Δεν αρκει αυτο που λες για θανατηφορο ατυχημα. Τουμπια στους δρομου υπαρχουν οσα θες. Οταν κανεις και μια διαδρομη συνεχεια και ξερεις τι γινεται εκει, δεν εχεις δικαιολογια να πηγαινεις με 170 να σε πεταει το τουμπι και να μπαινεις κατω απο δεξαμενη. 

Ξεχασα και αλλο. Οι ''εγω εχω δικιο''.

Εβγαινε η αλλη απο την θεση με οπισθεν. Οπτικη 0 κλειστα παραθυρα, ο αλλος με το μηχανακι ακρη ακρη στα παρκαρισμενα να την βλεπει αλλα να μην σταματαει γτ αυτος ειχε προτεραιοτητα. Του φωναζω δεν σταματαει, τον μαζευει η αλλη απο κατω με την βεσπα του σπαει το ποδι. Του λεω ρε φιλε σου φωναζω διπλα σου. Μα μου εχω δικιο, βγαινουν 5-6 ατομα απο το καφενιο ''τι λες'' κλπ. Μετα 3 μηνες πεθανε, ειχε ζαχαρο. Νταξει το βρηκε το δικιο του τωρα? 

(edited)
5 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Ο αλλος λεει να μειωθει το φπα... Ναι γιατι αυτο ειναι το θεμα. Εχει πολυ φπα και γιαυτο δεν το φορανε...

Ολοι ψαχνετε τροπους να τα ριξετε αλλου εκτος απο το οτι δεν εχετε ιδεα πως να κινηστε στον δρομο. 

Αυτα...

Πολύ ή λίγο όταν κλασσικά πετάς σε όλα τα μπαλάκι στους πολίτες (έχω βαρεθεί το "εσείς φταίτε") και βγαίνεις και αρχίζεις το κυνήγι τον μαγισσών οφειλής κατά την γνώμη να διευκολύνεις την απόκτηση κράνους και εξοπλισμού.

Επίσης αν κάποιος είναι ανόητος και περνά παράδειγμα τα στοπ κατ'εξακολούθηση παρτου το δίπλωμα μόνιμα, μην του βάζεις πρόστιμο για να εισπράξεις.

Πάντως έβγαλες και πόρισμα αν ξέρω να κινούμε ή όχι στους δρόμους και ποίοι συνομιλητές εδώ ξέρουν ή όχι, εσύ ο γαμάτος όμως δεν ανήκεις σε εμάς ε; πολύ τοξικότητα και κομπλεξισμο διακρίνω, πρέπει να είσαι η χαρά της παρέας, υποτίμηση, υπερόπτης ή να το πω αλλιώς λίγο μ......ς;

Ελπίζω να παρεξήγησα.

Έγινε επεξεργασία από Havic
10 λεπτά πριν, το μέλος Havic έγραψε:

Πολύ ή λίγο όταν κλασσικά πετάς σε όλα τα μπαλάκι στους πολίτες (έχω βαρεθεί το "εσείς φταίτε") και βγαίνεις και αρχίζεις το κυνήγι το μαγισσών οφειλής κατά την γνώμη να διευκολύνεις την απόκτηση κράνους και εξοπλισμού.

Αφου φταινε. Αυτος που ελεγχει το τιμονι και γκαζι ειναι υπευθυνος για τι το τι και πως.

Εγω δεν ξερω κανεναν με δικυκλο και να μην εχει κρανος, αντιθετα ξερω παρα πολους που δεν το φορανε. Αρα το θεμα δεν ειναι αποκτηση. Γιατι δεν το φορανε αφου το εχουν? Εχουν κινημα δεν φοραω κρανος λογο φπα?

18 λεπτά πριν, το μέλος Havic έγραψε:

Πάντως έβγαλες και πόρισμα αν ξέρω να κινούμε ή όχι στους δρόμους και ποίοι συνομιλητές εδώ ξέρουν ή όχι, εσύ ο γαμάτος όμως δεν ανήκεις σε εμάς ε; πολύ τοξικότητα και κομπλεξισμο διακρίνω, πρέπει να είσαι η χαρά της παρέας, υποτίμηση, υπερόπτης ή να το πω αλλιώς λίγο μ......ς;

Καλα κανω. 

19 λεπτά πριν, το μέλος Havic έγραψε:

Ελπίζω να παρεξήγησα.

Καθολου. Γραμμενο σε εχω. Για να το δουν οι αλλοι απανταω.

• Haha 1
(edited)

9 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Καθολου. Γραμμενο σε εχω. Για να το δουν οι αλλοι απανταω.

Με τις @@ που γράφεις τόσο εγώ πλέον όσο και οι άλλοι φαντάζομαι γραμμένο σε έχουν οπότε μια χαρά!

Ξέπλυνε την ΝΔ εσύ, για όλα φταίει ο πολίτης. Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω.

Λες αυτός που περνάει τα στοπ γιατί σαν και σένα "καλά κάνει" δεν πήρε άδεια από το κράτος και άλλα τόσα.

Λοιπόν στα παπάκια μου σε γράφω και εγώ και Άντε γεια!

Έγινε επεξεργασία από Havic
4 λεπτά πριν, το μέλος Havic έγραψε:

Με τις @@ που γράφεις τόσο εγώ πλέον όσο και οι άλλοι φαντάζομαι γραμμένο σε έχουν οπότε μια χαρά!

Ξέπλυνε την ΝΔ εσύ, για όλα φταίει ο πολίτης. Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω.

Λες αυτός που περνάει τα στοπ γιατί σαν και σένα "καλά κάνει" δεν πήρε άδεια από το κράτος και άλλα τόσα.

Λοιπόν στα παπάκια μου σε γράφω και εγώ και Άντε γεια!

Νταξει βλακα μου. Πατα γκαζι εσυ και φωναζε για την ΝΔ η για οποιον αλλο σου φταιει τελος παντων. Ασε με εμενα να εχω το κεφαλι μου στην θεση του.

το ότι πρέπει να οδηγούμε πιο προσεκτικά δεν καθιστά το κράτος άμοιρο ευθυνών ή υποχρεώσεων. Εντάξει, καλή η ατομική ευθύνη, αλλά το έχουμε χ*σει λίγο το θέμα. Ας το κάνουμε αυτοδιαχρειριζόμενο το κράτος, να τελειώνουμε τότε.

• Like 1
17 λεπτά πριν, το μέλος acct έγραψε:

Πστ, chill. Ακόμη Ειδήσεις είναι το θέμα. Τα σταυρίδια είναι δίπλα.

Με κάθε καλημέρα έχει και μια ευχή δώρο 

@DEADLAZARUS @p55 @TopCLR κτλ

• Like 1
8 minutes ago, astrolabos said:

Με κάθε καλημέρα έχει και μια ευχή δώρο 

Κάποιοι έρχονται για τα βζγ. 👀

• Like 1
  • Haha 4
32 λεπτά πριν, το μέλος navaho7 έγραψε:

το ότι πρέπει να οδηγούμε πιο προσεκτικά δεν καθιστά το κράτος άμοιρο ευθυνών ή υποχρεώσεων. Εντάξει, καλή η ατομική ευθύνη, αλλά το έχουμε χ*σει λίγο το θέμα. Ας το κάνουμε αυτοδιαχρειριζόμενο το κράτος, να τελειώνουμε τότε.

Ειναι διαφορετικα πραγματα. 
Η παλια εθνικη πατρων κορινθου ηταν ενας κακος δρομος. Επρεπε να γινει ενας συγχρονος αυτοκινητοδρομος. 
Η προκληση ατυχηματων ομως, επιβαρυνει εξολοκληρου τους ανεγκεφαλους που ηθελαν να προσπερασουν πανω στις στροφες με 150. Οταν δυο τετοιοι τυποι ειχαν την ιδια ιδεα στην ιδια στροφη ειχαμε κλαματα. 
Οι υποδομες αναβαθμιζονται για να γινονται τα πραγματα πιο σωστα, οχι για να ειναι ελευθερος ο αλλος να κανει του κεφαλιου του.
Δεν καταλαβαινω που βλεπετε το περιεργο ,πραγματικα.

Το οτι το κρατος ετσι ηταν ,ετσι ειναι και ετσι θα ειναι, γιατι οι περισσοτεροι ετσι το θελουν, ειναι ενας λογος παραπανω να προσεχεις τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα. Εγω λοιπον, θα κοβω καθε φορα που πλησιαζω σε διασταυρωση και ας εχω προτεραιοτητα. Θα ειμαι ετοιμος, οτι το αλλο μηχανακι μπροστα θα μου κλεισει το δρομο γιατι θα ειναι στο κεντρο του μπροστινου αυτοκινητου ενω εγω δεξια η αριστερα. Αν τα καταφερω να συνεχισω το σερι χωρις ατυχηματα εχει καλως. Αλλιως βλεπουμε. 

50 λεπτά πριν, το μέλος acct έγραψε:

Κάποιοι έρχονται για τα βζγ. 👀

Που εχει βζγ;

• Like 2

Η κουλτούρα της ατιμωρισίας και το έντονο Dunning-Kruger effect στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι το πρόβλημα. Ποτέ δε θα έρθει κυβέρνηση που να τιμωρεί και να ελέγχει γιατί αυτό δε το θέλουν οι πολίτες. Δε ξεπλένω τις κυβερνήσεις είναι κι αυτές στο επίπεδο των πολιτών που κυβερνούν, δηλαδή στο βόθρο.

Όπως είχε πει και ο Τζήμερος σε μια συνέντευξη στον Χατζηνικολάου: "Ο μέσος Έλληνας δε θυμώνει με την ανομία, αλλά όταν δε μπορεί και ο ίδιος να συμμετέχει σε αυτή."

Εγώ δεν έχω δει καμία μεταβολή στην κουλτούρα μετά από όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, τα οποία υποτίθεται μας έγιναν μάθημα. 

• Like 1
  • Agree 1
6 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

Δε ξεπλένω τις κυβερνήσεις είναι κι αυτές στο επίπεδο των πολιτών που κυβερνούν, δηλαδή στο βόθρο

Οι κυβερνησεις ειναι αυτες ακριβως που θελει ο κοσμος. Ειναι καθρεφτης της κοινωνιας. Οσοι φωναζουν ειναι απλα στην απ'εξω. 

• Like 3