costas1965 Ιούλιος 30, 2017 #462 Ιούλιος 30, 2017 πριν 10 λεπτά, το μέλος Asxetius έγραψε: Πολύ καλό Κώστα. Μήκος? 30-32εκ Μέσα είσαι. 4
ΓιαγκΤ Ιούλιος 31, 2017 #463 Ιούλιος 31, 2017 Ωραίο… ένα μικρό πρόβλημα με το παλάτζο στους πίσω άξονες θα έχει αλλά αν αποφεύγει τις λακκούβες όλα καλά ; ) 3
costas1965 Ιούλιος 31, 2017 #464 Ιούλιος 31, 2017 https://www.etsy.com/listing/242146954/3-gauge-weather-station?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=weather station&ref=sc_gallery_2&plkey=acb9927774a16ddaea98762403bf33bbb64b1f60:242146954 Καλό μεσημέρι σε όλους.Analogic Weather Station Κάτι πολύ πιο εύκολο, κάτι πολύ πιο γρήγορο αλλά αρκετά χρήσιμο. Φωτό από το κινητό μου δυστυχώς. 9
Lakisss Αύγουστος 3, 2017 #465 Αύγουστος 3, 2017 Πρώτη φορά εχθές στη ζωή μου έπιασα ηλεκτροκόλληση και πειραματίστηκα σε μερικά γαζιά. Αν και είχα χοντρίτερα ηλεκτρόδια και στην αρχή τρύπησα το μέταλλο, μετά έστρωσε κάπως το χέρι και πιστεύω είναι σε αποδεκτά επίπεδα για τη δουλειά που θέλω (να φτιάξω μεταλλικό πάγκο). Οι εμπειρότεροι ας μου πουν εντυπώσεις. 9
Qparadox Αύγουστος 3, 2017 #466 Αύγουστος 3, 2017 (edited) Εφαρμογή της ηλεκτρόλυσης για αφαίρεση σκουριάς.... Πρώτη μου προσπάθεια και στέφθηκε με ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! Σκοπός ο καθαρισμός μιας πεντάαινας για καμάκι ψαρέματος.. το αντικείμενο ΚΑΤΑΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ. Η συνταγή γνωστή, απιονισμένο νερό, αλάτι πλυντηρίου (μια κουταλιά) και σύνδεση με το φορτιστή μπαταριών αυτοκινήτου για 1-2 ώρες!!! Δεν έχω φώτο μετά το καθάρισμα, αλλά πραγματικά η σκουριά αφαιρέθηκε!! Με τρόπο μαγικό!!!! ! (κρίμα που δεν διάβαζα χημείαααα στο σχολείοοοοο......τόσο ενδιαφέρον τομέας...... ) Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 3, 2017 από Qparadox 8
Seafalco Αύγουστος 3, 2017 #467 Αύγουστος 3, 2017 (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος Lakisss έγραψε: Πρώτη φορά εχθές στη ζωή μου έπιασα ηλεκτροκόλληση και πειραματίστηκα σε μερικά γαζιά. Αν και είχα χοντρίτερα ηλεκτρόδια και στην αρχή τρύπησα το μέταλλο, μετά έστρωσε κάπως το χέρι και πιστεύω είναι σε αποδεκτά επίπεδα για τη δουλειά που θέλω (να φτιάξω μεταλλικό πάγκο). Οι εμπειρότεροι ας μου πουν εντυπώσεις. Άντε καλή αρχή Νίκο ! Λοιπόν πρώτον και κύριον. . . http://www.eugenfound.edu.gr/appdata/documents/books_pdf/e_a00030a.pdf στο κεφάλαιο 13.1 έχει τα σχετικά με τις ηλεκτροσυγκολλήσεις. Τώρα στις δοκιμές σου : Τα γαζιά γενικά είναι στρωτά όσον αφορά στη μετακίνηση του ηλεκτρόδιου , χωρίς τσίμπλες , πράγμα που είναι μια καλή αρχή . Η ταχύτητα όμως όχι. Στην περιοχή Α πήγες πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην πιάσει η κόλληση στο κάτω κομμάτι (Β) Στο Γ είναι ΟΚ Και στο Δ το παράκανες με αποτέλεσμα να λιώσει πολύ το υπόστρωμα. Με κόκκινο τα κακά σημεία το κάτω κομμάτι δεν έχει κολλήσει στο επάνω. Με πορτοκαλί αυτά που έχουν κολλήσει άσχημα Με πράσινο εκεί που έχει γίνει σωστή δουλειά ! Αν πάρεις υπόψη σου αυτά : (Με πορτοκαλί η κόλληση , με γκρί το πόσο βαθειά έχει πιάσει στο κομμάτι) και εφόσον οι πρώτες σου δοκιμές ήταν τόσο καλές (έχω κάνει πολύ χειρότερα ! ! ) Πολύ γρήγορα θα τα πας μια χαρά ! Πρόσεχε να τσιμπάς πρώτα τα κομμάτια εκατέρωθεν για να σταθούν σωστά και μετά να κάνεις τα γαζιά. Αν είναι μακρύ γαζί και από τις δύο μεριές , να το κάνεις ανά τμήματα και αλλάζοντας πλευρά για να μην στραβώσει το κομμάτι! Ελπίζω ματσακόνι για την πάστα να έχεις ε? ! Καλή συνέχεια και καλή διασκέδαση ! Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 3, 2017 από Seafalco 5 1
costas1965 Αύγουστος 3, 2017 #468 Αύγουστος 3, 2017 (edited) Είπα από Σεπτέμβριο ξανά εργασίες αλλά δέχτηκα έκτακτη παραγγελία από την εγγονή (σκυλάκι - αντίγραφο της ¨Μόκας¨) & από την κόρη (ρολογάκι για το χωριό για τις διακοπές τους) οπότε "λύγισα" (δεν ήθελα & πολύ) & ανέβηκα για λίγο στην ταράτσα. Για το σκυλάκι "πάτησα" πάνω στο βίντεο της φίλης μου. Το δικό μου σκυλάκι έχει την μορφή της δικής μας "Μόκας". https://youtu.be/7WJnzpHqyuw Το ρολογάκι είναι clopy paste από το Internet & είχα φτιάξει ένα παρόμοιο λίγο πιο παλιά. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 3, 2017 από costas1965 6
Δημοφιλής Δημοσίευση rory Αύγουστος 5, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #470 Αύγουστος 5, 2017 Καθυστέρησα λίγο γιατί έτυχε λίγη δουλειά παραπάνω,αλλά την έφτιαξα και τη δική μου λαμπίτσα! Κατά 90% γιατί είναι με μπαταρία, αλλά θα βάλω ένα αντάπτορα να την έχω στην πρίζα. Δεν έκοψα το γυαλί τελικά γιατί είχα παραγγείλει Edison G95 και έχουν πολύ μικρό "λαιμό". Έτσι αποφάσισα να κόψω το σπείρωμα και να χρησιμοποιήσω 2cm ξύλο και όχι 3cm. Το αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ και μάλλον θα το επαναλάβω με rgb φωτισμό. Το ξύλο ήταν ένα κομμάτι από παλιό έπιπλο,δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. Κόπηκε σε διαστάσεις 12cmx12cm,τρυπήθηκε,τρίφτηκε και τέλος περάστηκε με λάδι καμέλιας(2 χέρια). Και το αποτέλεσμα! 11
costas1965 Αύγουστος 5, 2017 #471 Αύγουστος 5, 2017 Καλό βράδυ. Ένα ημι-μαστόρεμα (Whisky Dispenser) για να περάσει το απόγευμα μετά την θάλασσα. Λειτουργικό πλήρης, δέχεται ότι ποτό θέλεις επάνω του. Έλατο η στήριξη της φιάλης & ένα κομμάτι οξιά η βάση. Λογικά αύριο η συνέχεια. Ρούτερ, Τρίψιμο, Λαδάκι. 8
costas1965 Αύγουστος 6, 2017 #472 Αύγουστος 6, 2017 Καλό μεσημέρι να έχουμε. Whisky Dispenser (συνέχεια) Έκοψα λίγο το μήκος του ξύλου της φιάλης για να ταιριάζει καλύτερα (να είναι πιο "αναλογικό") με το μήκος του ξύλου της βάσης. Η πατούρα του ποτηριού είναι 75φ. Μπορεί να τοποθετηθεί & ως διακοσμητικό σε σπίτι ή μαγαζί. & μέχρι να στεγνώσει το Whisky Dispenser ένα ρετάλι που είχε περισσέψει από κάποιο κουτάκι Bandsaw Box μου έκλεινε το "μάτι" & το τιμώρησα όπως του άξιζε !!! 8
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Αύγουστος 6, 2017 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #473 Αύγουστος 6, 2017 Δεν ειναι όλη δουλειά δική μου εννοείται αλλά εφαγα και εγώ την πίκρα μου από πολλές απόψεις Το κακό σε τέτοιες ιστορίες είναι ότι όταν μένουν μέσα άνθρωποι και ειδικά σε πολυκατοικίες τα πράγματα είναι ζόρικα από όπου και να το δεις. Οι πάγκοι δεν χωρούσαν ούτε στη σκάλα ούτε στο ασανσέρ και ανέβηκαν με σχοινιά 2 και κάτι έπρεπε να σταματήσεις μιας και υπήρχαν και μωρά παιδιά που έπρεπε να κοιμηθούν. Η πολυκατοικία παλιά και στα τούβλα υπήρχε μόνο λάσπη χωρίς τσιμέντο. Βάζεις το κρουστικό και πέφτει ένας τοίχος ολόκληρος και πάμε πάλι από την αρχή. Ευτυχώς ο υδραυλικός ήταν τσακάλι και όλα πήραν το δρόμο τους Η κουζίνα και το μπάνιο ήταν από το μακρινό 1980 διαλυμένη τελείως με mdf σαπισμένο. Όλα όμως έχουν μπει σε μια σειρά και μένουν λεπτομέρειες. Τελικές φώτο σε μερικές μέρες Διάρκεια εργασιών 20 ημέρες... 18 1 2
Seafalco Αύγουστος 7, 2017 #474 Αύγουστος 7, 2017 Μιλάμε για πλήρη μεταμόρφωση /αναβάθμιση ! Αγάπη χαρά στο κουράγιο σου και στο φιλότιμό σου ! Ήδη από τώρα φαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ καλό ! 1
Stelios13 Αύγουστος 11, 2017 #475 Αύγουστος 11, 2017 (edited) Λαμα απο καλο πριονι που βρηκε προκα κ αλλαχτηκε...Ευκαιρια για δοκιμη κατασκευης χειρολαβης,κοπηκε στο περιπου το ξυλο κ μετα κρατωντας το εβλεπα που θελει αφαιρεση υλικου για τελειο πιασιμο...Σιγα σιγα με τριψιμο ηρθε τελεια στο πιασιμο.Ευκολη δουλεια,μπορεις να παρεις μονο λαμα κ να φτιαξεις την ιδανικη λαβη για το χερι σου. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 11, 2017 από Stelios13 6
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Αύγουστος 12, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #476 Αύγουστος 12, 2017 (edited) Κατασκευες παιδικου φιλου κ αδερφου στο χωριο που συντομα θα ναι κ στην παρεα μας εδω. Θα κανω μια συντομη παρουσιαση,αναλυτικα τις κατασκευες θα τις περιγραψει αυτος οταν ερθει η ωρα! Μερικες κατασκευουλες.... Μικρη ψησταρια σε παγκο με δυνατοτητα ευκολης μετακινησης Ψησταρια για παρτυ! Αρκετα μεγαλη, τοποθετημενη στην κορφη του Αι Λια που μαζευομαστε ολα τα παιδια κ ψηνουμε ρεφενε....Μετακινουμενη ,με συρταρι για να βγαζεις ευκολα τη σταχτη κ ντουλαπακι μπροστα -σαν φουρνακι- αν θες να κρατησεις κατι ζεστο!!!!!!!! Καρεκλακι απο μονοκοματο κορμο ευκαλυπτου.... Αντιγραφικο ρουτερ,τριων διαστασεων,ιδιοκατασκευη....Βαζεις οτι αντικειμενο θες κ σου βγαζει ακριβως το ιδιο σε ξυλινο... Σκαπτικο-αυλακωτης που σπιναρε κ εκανε τη δουλεια κουραστικη...Τροχοι απο πατους μπουκαλας υγραεριου--ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΠΟΤΕ,θελει ειδικη διαδικασια-- κ ρυθμιζομενο σκαπτικο,κ αυτο πατεντα.... Μπουκαλα υγραεριου σε φορητο βαρελακι αερα για φουσκωμα η φυσημα.... Ξυλεια απο παλια πεταμενη περγκολα.......Περαστικα μας!!!!!!!!!!!!!!!Αμα εχεις χωρο κ χρονο πολλα γινονται! Αυτα ειναι ελαχιστες απ τις κατασκευες του.... Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 12, 2017 από Stelios13 10
colt3003 Αύγουστος 12, 2017 #477 Αύγουστος 12, 2017 Κατασκευή (ακόμα ενός) πάγκου ..... σε δουλειά να βρισκόμαστε ! Αφορμή στάθηκε ένα κομμάτι κοιλοδοκού γαλβανιζέ 80mm το οποίο ''βάραινε'' ένα φίλο και ήθελε να το ξεφορτωθεί, μετά απο μια ανακαινιση που έκανε. Πειρασμός !! πήγα, τον έκανα 4 κομμάτια, έκοψα και κάτι κομμάτια που ήταν κολλημένα πάνω του, και νάτα στο σπίτι...... Κόψιμο εκ νέου και τριμάρισμα (να μπορεί να πατάει όλη επιφάνεια στο έδαφος) στο 1 μέτρο, και κόψιμο ένα δόντι για να καθίσει πιο καλά (νόμιζα) η σιδερογωνιά σειρά είχε η προμήθεια μιας γωνιάς 4 χ40mm 6 μέτρων (κομμένη σε 3 κομμάτια των 2 μέτρων) . Κόστος 12 ευρά Κόλλημα το 1 δίμετρο κομμάτι στα 2 πόδια, και επανάληψη... έχοντας 2 τέτοια Π τα ένωσα με ένα κομμάτι γωνιάς 70 εκατοστών (το βάθος του πάγκου). Η κομμοδινούλα βρέθηκε στο στοιχείο της... και η όλη εικόνα διαμορφώθηκε κάπως έτσι : το μόνο που πρόσθεσα ήταν 2 κομμάτια έλασμα 4 χ 40mm μεταξύ των μακριών μερών, για να προσδώσω λίγη στιβαρότητα στη στρέψη, αλλά κυρίως για να έχει μέρη να βιδωθεί το ξύλο. Ξύλο βέβαια, δεν έχω ακόμα, αλλά ελπίζω με την κατασκευή που έχω στο πρόγραμμα (ένα έπιπλο εισόδου), να μείνει κανένα ρετάλι της προκοπής.... ίδωμεν ! 9
Seafalco Αύγουστος 12, 2017 #478 Αύγουστος 12, 2017 Ωραίος ! Nα υποθέσω ότι ο πάγκος θα είναι κινητός και για ελαφριές δουλειές ε; Γιατί αν είναι διαφορετικά, και δέχεται μεγάλες δυνάμεις παράλληλες με την επιφάνεια του πάγκου -μπορεί να είναι γερός- αλλά θα αποδειχθεί πολύ "ευλύγιστος" ! Θα σου χρειαστούν κάποιες προσθήκες για να παραλάβουν τα εγκάρσια φορτία και να γίνει "βράχος" ! Αν ισχύει το δεύτερο, σου έχω κάποιες ενδιαφέρουσες και ενδεχομένως, περίεργες προτάσεις ! 2 1
ΓιαγκΤ Αύγουστος 13, 2017 #479 Αύγουστος 13, 2017 Το πρώτο που χαλάει στον πάγκο είναι τα πλαϊνά, έτσι καλύτερα είναι να βάζουμε ανάποδα την γωνιά για να τοποθετείτε το ξύλο μέσα 2
colt3003 Αύγουστος 13, 2017 #480 Αύγουστος 13, 2017 7 hours ago, Seafalco said: Ωραίος ! Nα υποθέσω ότι ο πάγκος θα είναι κινητός και για ελαφριές δουλειές ε; Γιατί αν είναι διαφορετικά, και δέχεται μεγάλες δυνάμεις παράλληλες με την επιφάνεια του πάγκου -μπορεί να είναι γερός- αλλά θα αποδειχθεί πολύ "ευλύγιστος" ! Θα σου χρειαστούν κάποιες προσθήκες για να παραλάβουν τα εγκάρσια φορτία και να γίνει "βράχος" ! Αν ισχύει το δεύτερο, σου έχω κάποιες ενδιαφέρουσες και ενδεχομένως, περίεργες προτάσεις ! Καλημέρα Ο πάγκος δεν θα είναι κινητός (είναι ήδη πάνω απο 40 κιλά) και οι δουλειές που θα εξυπηρετεί θα είναι σχετικά ελαφριές. Μια μέγγενη 150mm/ 3kg απο τη μια, διδυμος τροχός και ακονιστήρι αλυσίδας αλυσοπρίονου απο την άλλη. Περιμένω πάντως τις προτάσεις σου για την ενίσχυση με ενδιαφέρον ! @ΓιαγκΤ : αν έβαζα ανάποδα τη γωνία: α) θα έπρεπε να βρώ ξύλο με 35 mm πάχος τουλάχιστον, ενώ τώρα μπορώ να βάλω και λίγο πιο λεπτό β) το γαζί με τα πόδια θα ήταν πιο δύσκολο, και ενδεχομένως, πιο αδύνατο. Καλύτερα να χρησιμοποιούσα Τ, αλλά ήταν ακριβότερο... 2
Recommended Posts