costas1965 Σεπτέμβριος 26, 2017 #581 Σεπτέμβριος 26, 2017 Δέσε το δράπανο καλύτερα, ίσως κ με ενα τσέρκι υδραυλικού, γιατί αν σου γλυστρήσει από τους δύο στρογγυλούς οδηγούς ίσως προκαλέσει ατύχημα.
Asxetius Σεπτέμβριος 26, 2017 #582 Σεπτέμβριος 26, 2017 Hμέρα κολλήματος plexiglass... .... έτοιμο και το μπλε... μαζί με το διάφανο αδερφάκι του Zήτημα 1ml χλωροφόρμιο να χρησιμοποίησα για το κόλλημα της καμπίνας 4
Lakisss Σεπτέμβριος 26, 2017 #583 Σεπτέμβριος 26, 2017 πριν 24 λεπτά, το μέλος Asxetius έγραψε: Zήτημα 1ml χλωροφόρμιο να χρησιμοποίησα για το κόλλημα της καμπίνας....μετά κοιμήθηκα. 3
IOANNISTSA Σεπτέμβριος 26, 2017 #584 Σεπτέμβριος 26, 2017 Φωτογραφίες που όφειλα να βάλω εδώ και καιρό … Κατά την τοποθέτηση ... Μετά … Τελικές Βελτιώσεις Στο κάτω μέρος τοποθετήθηκε αλουμίνιο (π) με ένα ξύλινο πηχάκι για να καλυφθεί το κενό μεταξύ πάγκου και πλακιδίων. Τα στηρίγματα του ραφιού ενσωματώθηκαν στον τοίχο και από πάνω κολλήθηκαν τα πλακάκια. Η γωνία/κολώνα ντύθηκε με ξύλο για αισθητικούς (και όχι μόνο) λόγους. Στην δεξιά μεριά που δεν έχει ράφι κολλήθηκαν πηχάκια γύρω από τα πλακάκια. 9
Stelios13 Σεπτέμβριος 29, 2017 #585 Σεπτέμβριος 29, 2017 Ψιλοδουλειες σημερα.. Παραπεταμενος φακος,μαλλον φωτογραφικης κ ενα καπακι κολωνιας,μεταλλικο απ εξω,πλαστικο εσωτερικα ,εγιναν μεγενθυντικος Ενα σιδηροπριονο κ ο απογρεζωτης κ ετοιμος...Πολλη εντυπωση μου εκανε το ποσο πολυ κ καθαρα μεγενθυνει τα αντικειμενα,πραγμα που δεν το χω ξανασυναντησει ως τωρα... Μικρη σπατουλιτσα--ξυστρα κυρτη... Κομματι πηχακι χαραχτηκε ,περασε μεσα το ατσαλινο ελασμα,περαστηκαν βιδες που το συγκρατουν κ τροχιστηκαν στην κατω μερια για να μην προεξεχουν κ τροχιστηκε ελαφρως μπροστα... Πολλες φορες ειχα χρειαστει κατι τετοιο αλλα δεν εβρισκα πουθενα ,οποτε το φτιαξα! Κ επειδη το ψιλοβροχο μου σπαγε τα νευρα κ επεφτε κ στο τραπεζι-παγκο[που θα το φουσκωνε ολο το χειμωνα κ θα ταν για πεταμα μετα] μια γρηγορη κατασκευη προστασιας! 5
costas1965 Οκτώβριος 1, 2017 #586 Οκτώβριος 1, 2017 Καλημέρα αν & άργησα χτες να γυρίσω έπρεπε κάτι να φτιάξω για ....προπόνηση. Είχα ζητήσει στην Jolien & μου έστειλε άμεσα τα patterns (αν & είναι εύκολα τα πράγματα). 6
costas1965 Οκτώβριος 1, 2017 #587 Οκτώβριος 1, 2017 Να & το αδερφάκι του από πεύκο & σημύδα ....... 7
Δημοφιλής Δημοσίευση Qparadox Οκτώβριος 1, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #588 Οκτώβριος 1, 2017 (edited) Τραπεζάκι (40x30 εκ, περιπου 40 πόντους ύψος) από 2 φέτες καρύδιας (ρεταλια) . Στη μέση λαμαρίνα (καλύπτει στην ουσία το κενό), σκουριασμενη φυσικά. Πόδι σιδερένιο, βαμμένο μαύρο. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 1, 2017 από Qparadox 11
karmen1983 Οκτώβριος 1, 2017 Author #590 Οκτώβριος 1, 2017 Ορεστη εξαιρετικο! Πες μας κ δυο λογια απο τη διαδικαδια και το "παντρεμα" αν μπορεις 2
Lakisss Οκτώβριος 1, 2017 #591 Οκτώβριος 1, 2017 πριν 39 λεπτά, το μέλος Qparadox έγραψε: Στη μέση λαμαρίνα (καλύπτει στην ουσία το κενό) Ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ό!!! Το ζουμί δεν μας είπες. Θέλουμε φωτό από κάτω αν και φαντάζομαι το δέσιμο ξύλου-μετάλλου. Αυτό που είμαι περίεργος να μάθω είναι πως ταυτίζεται τόσο τέλεια το ξύλο στην ακμή του με το σίδερο. 1
Δημοφιλής Δημοσίευση Qparadox Οκτώβριος 1, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #592 Οκτώβριος 1, 2017 Ω σας ευχαριστώ!! με πιάσατε εξ απίνης, δεν περίμενα να σας αρέσει τόσο! Λοιπόν είχα μια ακατεργαστη (αλλά πλανισμενη) σανίδα από καρύδια (πλάτους περίπου 15 εκ.) και είπα να φτιάξω ενα τραπεζάκι. Μιας και το φάρδος της σανίδας δεν έφτανε, το έφτιαξα απο 2 κομματια (παράλληλα τοποθετημενα), που προσπάθησα να τα "θηλυκωσω" οσο μπορούσα για να μην μείνει κενό. Δυστυχώς το κενό παρέμενε και σκεφτόμουν μετά πως να το κλείσω... Αν έβαζα στόκο (πέραν της - έστω και λίγο - διαφορετικής απόχρωσης) μετά από λίγο θα έκανε ρωγμή... Οπότε σκέφτηκα να κοψω λαμαρίνα (κυματιστή θα ήταν ακόμα καλυτερα) και να καλύψει το κενό! Η λαμαρίνα ήταν αφημενη έξω, οπότε είχαμε φυσική σκουριά (είδατε οικολογια?.....!). Κόπηκε με πλάσμα και κολληθηκε με εποξική κόλλα στο ξύλο. Αρχικά έκοψα τη λαμαρίνα στο σχήμα που ήθελα και στη συνέχεια εφτιαξα το κανάλι στο ξύλο (βάθους περίπου 3 χιλιοστά) με το ρουτερ. Αν το δει κάποιος αυστηρα, θα προσεξει ότι μου έφυγε σε 2-3 σημεία (1-2 χιλ) και σκέφτομαι μήπως το καλύψω με το λεγομενο υγρό γυαλί (σαν διαφανή ρητίνη ένα πράμα). Θέλει επίσης να του περάσω βερνίκι ή κερί. Για τη σύνδεση της βάσης με την επιφάνεια του τραπεζιού, εσκαψα πρώτα με το ρουτερ, οπότε το σίδερο που στηρίζεται το τραπέζι "κρύβεται" καπως (αν και ποιος θα σκύψει να το δει, αλλα τεσπα!). Χρόνος που χρειαστηκε περίπου 3-4 ώρες εργασίας (και χαράς!!) 15
karmen1983 Οκτώβριος 1, 2017 Author #593 Οκτώβριος 1, 2017 Προσωπικα με καλυψες κ με το παραπανωαπλα εχω μια επιπλεον ερωτηση. Το πλασμα ειναιμε ενσωματωμένο αεροσυμπιεστη ή το εχεις συνδεσει με εξωτερικο; Αν ειναι με εξωτερικο με ποσα lt καζανι είναι; Ε και φυσικα ποιο ειναι το plasma? Edit: επιφυλάσσομαι για ενα "λαθος" που εχεις κανει να στο εξηγήσω αυριο ομως μιας κ τωρα ειμαι απο κινητο
Lakisss Οκτώβριος 1, 2017 #594 Οκτώβριος 1, 2017 πριν 21 λεπτά, το μέλος Qparadox έγραψε: Αν το δει κάποιος αυστηρα, θα προσεξει ότι μου έφυγε σε 2-3 σημεία (1-2 χιλ) και σκέφτομαι μήπως το καλύψω με το λεγομενο υγρό γυαλί (σαν διαφανή ρητίνη ένα πράμα). Οπτικά δεν ξενίζει, απλά θα μπαίνει βρωμιά στο κενό και θα θέλει συνέχεια φύσημα. Εγώ θα το άφηνα χωρίς γέμισμα.
UltraB Οκτώβριος 1, 2017 #595 Οκτώβριος 1, 2017 Αν το καλύψεις με wood filler και έπειτα βαφτεί; Ή είπα βλακεια; Πολύ όμορφο πάντως! 1
Asxetius Οκτώβριος 1, 2017 #596 Οκτώβριος 1, 2017 (edited) πριν 46 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε: Προσωπικα με καλυψες κ με το παραπανωαπλα εχω μια επιπλεον ερωτηση. Το πλασμα ειναιμε ενσωματωμένο αεροσυμπιεστη ή το εχεις συνδεσει με εξωτερικο; Αν ειναι με εξωτερικο με ποσα lt καζανι είναι; Ε και φυσικα ποιο ειναι το plasma? Edit: επιφυλάσσομαι για ενα "λαθος" που εχεις κανει να στο εξηγήσω αυριο ομως μιας κ τωρα ειμαι απο κινητο κινητό? Aυτό που λες κινητό έχει περισσότερους πυρήνες από 2 laptop και ένα υπολογιστή που έχω --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- @Qparadox Μου θυμίζει αυτού του στυλ τραπεζάκια... Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 1, 2017 από Asxetius 1
Lakisss Οκτώβριος 1, 2017 #597 Οκτώβριος 1, 2017 πριν 13 λεπτά, το μέλος UltraB έγραψε: Αν το καλύψεις με wood filler και έπειτα βαφτεί; Ή είπα βλακεια; Πολύ όμορφο πάντως! Θα πρέπει να τριφτεί και θα χαλάσει τη λαμαρίνα δίπλα.
karmen1983 Οκτώβριος 1, 2017 Author #598 Οκτώβριος 1, 2017 Το "βαψιμο" δε πιανει το ιδιο στο στοκο κ στο ξυλο. Χανει πολυ σε ποντους. Αυτο που ειπε ο Μπαμπης εχει δικιό αλλα ειμαι παραδοσιακος τυπος Το κάλυμμα τών αρμων οταν εχει να κάνει με ξυλο ειναι μεγάλη υποθεση όταν θες να δωσεις το φυσικο χρώμα. Το ξυλο δε συγχωρει οπως το μεταλλο. Παρολα αυτα ομως ειναι αψογο κ επαγγελματικο το τελειωμα. Το 90% του κοσμου που θα το δει δε θα νιωσει. Αυτο που με ανησυχει ειναι το μακροχρόνιο αποτελεσμα λογω του "ξερου" βιδωματος με το μεταλλο. Αλλα αυριο οπως ειπα 1
Qparadox Οκτώβριος 2, 2017 #599 Οκτώβριος 2, 2017 Αγάπη το πλάσμα είναι της r-tech (κινέζικο καλής ποιότητας, αγορασμένο από Αγγλία - ebay. Δεν έχει δικό του αεροσυμπιεστή (δεν ήθελα, αυξάνει πολυπλοκότητα κτλ). Τώρα το καζάνι που έχω είναι σχετικά μεγάλο (270λτ), αλλα δουλεύει μια χαρά και με μικρότερο κομπρεσέρ (το χρησιμοποιούσα με καζάνι 50λτ, 2,5hp και δούλευε χωρίς πρόβλημα). Έτσι κι αλλιώς, δεν κόβω επί μακρόν συνέχεια (μην το πάρουμε και στο χέρι το πλάσμα.....). Επίσης, αν το σκέφτεσαι, να σημειώσω ότι με το πλάσμα δεν είναι καθόλου εύκολο να κόβεις ευθείες με το χέρι. Θέλει οδηγό (και βλέπουμε). Εγώ όταν θέλω μεγάλη ακρίβεια (ας πούμε), χρησιμοποιώ τον τροχό. Αναφορικά με το τρόπο κόλλησης λαμαρίνας & ξύλου, εφήρμοσα το εξής: στο ξύλο έκανα πολλές τρύπες μικρές με τρυπάνι (3 χιλ διάμετρο), ενώ τη λαμαρίνα την πέρασα με τον χοντρό δίσκο λείανσης και δημιούργησα πολύ τραχιά επιφάνεια, ώστε να απλωθεί και να πιάσει η κόλλα. Τώρα πόσο αποτελεσματικό είναι στο χρόνο, θα δείξει!!! Αγάπη περιμένω τις παρατηρήσεις!!! @asxetius: τα τραπεζάκια αυτά τα είχα δει και στην ουσία ήταν η πηγή έμπνευσης!!! @ultraB: το σκέφτομαι πώς θα γίνει..τελικά μπορεί και να μείνει και ως έχει. Τη ρητίνη αυτήν δεν την έχω δουλέψει για να ξέρω πώς απλώνει, θέλει δοκιμές...!! 3
karmen1983 Οκτώβριος 2, 2017 Author #600 Οκτώβριος 2, 2017 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Ορέστη να εισαι καλά! Δε το θέλω για ευθείες αλά για καμπύλες και σχέδια. Αλλά όλο το αναβάλω και όλο λέω μη το κάνεις πόσο πια να το δουλεψεις (καταναλωτική μανία είναι αυτό οπότε προσπαθώ να το πνίξω) Για την κατασκευή σου τώρα απλά αν μπορείς να κάνεις κάτι σαν αυτό που φαίνεται στην εικόνα για να μειώσεις όσο γίνεται την πιθανότητα να γίνει "ζαβό" το ξύλο κάποια στιγμή Ειτε κάνε τις μακρόστενες όπως στην εικόνα είτε απλά μεγάλωσε την τρύπα και βάλε την βίδα με ροδέλα και μη καργάρεις τέρμα αλλά ασε 1/4 της στροφής μπόσικο. Με αυτό το τρόπο θα δώσεις τον αέρα στο ξύλο να κινηθεί και δεν νομίζω να στραβώσει στο μέλλον Όπως είναι τώρα το φοβάμαι ειδικά και με τη μεσαία βίδα που εχεις περάσει. 2
Recommended Posts