Jump to content • [Case Review]Corsair iCUE 4000X RGB Mid-Tower PC Case


  Πρόλογος

   

  Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία παρουσίαση μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας. Αλλά οι παλιές καλές συνήθειες δεν κόβονται και δεν γινόταν να μείνουμε πολύ καιρό χωρίς να δούμε από κοντά και αναλυτικά ένα κουτί ηλεκτρονικού υπολογιστή.

   

  Ο λόγος σήμερα για το κατάλευκο Corsair iCUE 4000X RGB. Ε, και αφού έχει το iCUE και το RGB στον τίτλο του καταλαβαίνετε ότι θα ανάψουν τα "Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια" στην σημερινή παρουσίαση :)

  Κακά τα ψέματα ο RGB φωτισμός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και σχεδόν σε όλα τα εξαρτήματα υπολογιστών. Τα κουτιά που αποτελούν την στέγη ενός συστήματος, ακολουθούν την φρενίτιδα αυτή, που για άλλους είναι μία σχέση αγάπης και για άλλους μίσους.

   

  large.corsair-4000x-icue-rgb-mid-tower-case-review.jpg

   

  Το iCUE 4000X είναι ένα σύγχρονο Mid-Case με πολλές δυνατότητες και προϊόν μίας εταιρείας που έχει γράψει την δικιά της ιστορία στον χώρο των κουτιών και όχι μόνο.

   

  Χαρακτηριστικά προϊόντος

   

  Ας ξεκινήσουμε από τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που μπορούμε να τα δούμε αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί και είναι όπως ακριβώς αυτά εμφανίζονται στον ιστότοπο της κατασκευάστριας.

   

  large.1080382856_corsairicue4000xrgbspecifications.PNG

   

  Το προϊόν διατίθεται σε δύο χρωματικές εκδοχές. Στην σημερινή παρουσίαση θα δούμε από κοντά την λευκή, αλλά όποιος το θέλει στο πιο σοβαρό του, υπάρχει και σε μαύρη έκδοση. Η εγγύησή του -όπως συμβαίνει και με όλα τα κουτιά της εταιρίας άλλωστε- είναι διετής και η τιμή του την στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές είναι 138,26€ για την λευκή και 123,90€ για την μαύρη, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στις τιμές που αναφέρουμε, δεν συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά έξοδα για να έρθει στην πόρτα σας.

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  Καιρός να πάμε στο δια ταύτα και να δούμε την συσκευασία του προϊόντος που όπως μας συνηθίζει η κατασκευάστρια είναι απλή, με τις βασικές πληροφορίες του προϊόντος να αναγράφονται πάνω της ευδιάκριτα και δύο χειρολαβές να κάνουν την ζωή μας εύκολη κατά την μεταφορά.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image541.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image542.jpg

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image543.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image544.jpg

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image545.jpg

   

   

  Φυσικά η προστασία δεν σταματάει στην χαρτόκουτα, αλλά εσωτερικά υπάρχουν δύο χοντρά κομμάτια από αφρώδες υλικό, μαζί με μία νάιλον σακούλα που αγκαλιάζουν το κουτί. Το προϊόν εσωτερικά φέρει χαρτοταινία στο μαγνητικό φίλτρο οροφής, για να το συγκρατήσει στην θέση του, καθώς επίσης και νάιλον προστασίας στις δύο γυάλινες πλευρές του (side panel και πρόσοψη)

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image546.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image548.jpg

   

  Η συσκευασία πέρασε το τεστ μεταφοράς με 10 στα 10, καθώς το 4000X έφτασε στα χέρια μας σε άριστη κατάσταση και πλέον μένει να δούμε τι μας προσφέρει, ξεκινώντας από τα παρελκόμενα μαζί με το manual που βρήκαμε στο εσωτερικό της. 

   

  Το Manual είναι πολυσέλιδο και πολύγλωσσο. Στις γλώσσες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελληνική, ενώ το χαρτονένιο κουτί με τα παρελκόμενα έκρυβε αρκετά πραγματάκια.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image599.jpg

   

  Ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά -και να σημειώσουμε ότι η δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί είναι από το manual του κουτιού- έχουμε τρεις δέστρες velcro με το λογότυπο της εταιρίας πάνω τους, αρκετά δεματικά καλωδίων και τις απαραίτητες βίδες αλλά και αντικραδασμικές ροδέλες που θα μας χρησιμεύσουν κατά το στήσιμο του υπολογιστή.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image600.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image601.jpg

   

  Εξωτερικό Μέρος

   

  Και φυσικά καλό το περιτύλιγμα, αλλά ήρθε η ώρα να περάσουμε στο κυρίως πιάτο που δεν είναι άλλο από το ίδιο το 4000X.

  Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, στα χέρια μας έχουμε την λευκή έκδοση του κουτιού η οποία φέρει tempered glass στην πρόσοψη και στο αριστερό πλαϊνό, χαρίζοντας έξτρα πόντους στον τομέα της αισθητικής. Η πρόσοψη όπως και τα πόδια του κουτιού έχουν γκρι χρωματισμούς και ακολουθούν το φίλτρο οροφής και τα PCI brackets που λόγω της γυάλινης επιφάνειας, μπορούμε να τα διακρίνουμε εύκολα.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image549.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image550.jpg

   

  Ας τα πάρουμε με τη σειρά και ας ξεκινήσουμε -όπως κάνουμε πάντα άλλωστε- την πρόσοψη του κουτιού.

  H πρόσοψη αποτελείται από Tempered glass και περιμετρικά αυτού υπάρχει ένα γκρι πλαστικό πλαίσιο. Στο κάτω μέρος, υπερήφανο επάνω στο γυαλί βλέπουμε το λογότυπο της εταιρίας και εσωτερικά από το γυαλί και πάνω στο πλαίσιο του φίλτρου -που θα δούμε σε λίγο- είναι τυπωμένο το μοντέλο του κουτιού.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image551.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image552.jpg

   

  Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ωραίο το γυαλί αλλά είναι ένα υλικό που δεν επιτρέπει στον αέρα να περάσει. Η Corsair για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, έχει αφήσει ένα άνοιγμα αριστερά και δεξιά του γυαλιού (όχι επάνω και κάτω). Η απόσταση του γυαλιού από το πλαίσιο της πρόσοψης και κατ επέκταση το πλάτος του καναλιού που αφήνετε στον αέρας για να εισέλθει, είναι 8mm. Αρκεί; Αυτό ενώ μπορεί να απαντηθεί ακόμα και τώρα, θα το αφήσουμε για το κομμάτι των μετρήσεων για να μην κάνουμε και spoiler.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image553.jpg

   

  Πάμε σιγά-σιγά να αφαιρέσουμε το γυαλί για να δούμε τι υπάρχει πιο μέσα. Το γυαλί για να βγει πρέπει να τραβήξουμε στο επάνω μέρος. Παρόλο που οι μηχανισμοί -που φαίνονται στην τρίτη φωτογραφία που ακολουθεί- μας θυμίζουν push pins δεν είναι. Οπότε αρκεί να βάλουμε τα δάχτυλά μας στο άνοιγμα που αφήνει το γυαλί με την πρόσοψη και να τραβήξουμε προς το μέρος μας.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image554.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image555.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image556.jpg

   

  Αφού αφαιρεθεί το γυαλί, εσωτερικά βλέπουμε ένα φίλτρο που αποσκοπεί φυσικά στον να εμποδίσει την σκόνη από το να εισέλθει στο εσωτερικό του κουτιού. Το φίλτρο φέρει μία λαβή στο επάνω μέρος για να διευκολύνει τον χρήστη κατά την διαδικασία απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης και επίσης περιμετρικά του εντοπίζουμε αρκετούς μαγνήτες που το κρατάνε στον μεταλλικό σκελετό του κουτιού. Για την σωστή ευθυγράμμιση και επανεγκατάσταση του φίλτρου το κουτί διαθέτει δύο οριζόντιες οπές στο κάτω μέρος, όπου σε αυτές εισέρχονται δύο πλαστικές γλώσσες που υπάρχουν στο κάτω μέρος του φίλτρου.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image557.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image558.jpg

   

  Για να κάνουμε την πρώτη περιστροφή του κουτιού και να κοιτάξουμε το αριστερό πλαϊνό. Εδώ βλέπουμε ουσιαστικά το εσωτερικό του κουτιού, καθώς το εντελώς διάφανο tempered glass με εξαίρεση ένα λευκό "κάδρο" περιμετρικά του, είναι σαν να λέει στον υποψήφιο κάτοχο του κουτιού, ότι θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο και προσοχή στο στήσιμο του συστήματός του για να είναι όμορφο, καθώς δεν θα μπορέσει να κρύψει τίποτα... κάτω από το χαλί...

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image559.jpg


  Συνεχίζουμε την βόλτα μας και αντικρίζουμε το πίσω μέρος του κουτιού. Ξεκινώντας την περιγραφή μας από πάνω και προς τα κάτω, βλέπουμε τη θέση για το I/O shield της μητρικής, στα δεξιά της μία "ορφανή" θέση για 120mm ανεμιστήρα, με τη δυνατότητα να εγκατασταθεί σε διαφορετικά ύψη μέσω των μακρόστενων οπών, λίγο πιο κάτω...

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image560.jpg

   

  ... Τα επτά διάτρητα PCI brackets και ακριβώς στα δεξιά τους δύο ακόμα που η εταιρία αυτή τη φορά σε αντίθεση με το 465x επέλεξε να είναι ίδιου σχεδιασμού με τα επτά οριζόντια. Αισθητικά είναι πιο ωραίο, αλλά από εκεί το κουτί θα προσκαλεί τη σκόνη να μπαίνει στο εσωτερικό. Τέρμα κάτω έχουμε την θέση για το ATX τροφοδοτικό που είναι εξοπλισμένη με ένα πλενόμενο φίλτρο καλής ποιότητας. Η διαδικασία απεγκατάστασης και εγκατάστασης είναι πολύ απλή, καθώς το φίλτρο συρταρώνει, όπως θα δούμε και παρακάτω και επίσης με τη βοήθεια μίας γλώσσας κουμπώνει στην μακρόστενη οπή που φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image561.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image562.jpg

   

  Ολοκληρώνουμε την πλήρη περιστροφή του κουτιού και συναντάμε το δεξιό πλαϊνό, για το οποίο δεν έχουμε και πολλά να αναφέρουμε.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image563.jpg

   

  Καιρός να φέρουμε τα πάνω κάτω για χάρη της φωτογράφισης και να δούμε αρχικά το κάτω μέρος του κουτιού, που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, προϊδεάζοντας μας για το τι θα βρούμε στο εσωτερικό, ειδικά στο σημείο που είναι το cage δίσκων.

   

  Με την πρώτη ματιά βλέπουμε το αφαιρούμενο, πλενόμενο, συρταρωτό φίλτρο στη θέση του τροφοδοτικού.   Η αφαίρεση και η επανατοποθέτηση του φίλτρου είναι μια εύκολη υπόθεση και δεν μας προβλημάτισε κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

  Στα αριστερά όμως είναι στραμμένο όλο μας το ενδιαφέρον...

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image564.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image566.jpg

   

  Εκεί λοιπόν και έχοντας στα αριστερά την πρόσοψη και στα δεξιά την θέση για το τροφοδοτικό, βλέπουμε 3 διαμορφώσεις του μετάλλου με έξι συνολικά υποδοχές. Οι τέσσερις εξ αυτών είναι κατειλημμένες και εκεί δεν είναι τίποτε άλλο από το cage δίσκων που θα δούμε κατά την πλοήγησή μας στο εσωτερικό του κουτιού. Αυτό σημαίνει ότι το cage μπορεί να μετατοπιστεί προς την πρόσοψη δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο προς την μεριά του τροφοδοτικού.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image565.jpg

   

  Τα πόδια του κουτιού φέρουν την κλασική πλέον επένδυση με ελαστικό για την απορρόφηση των κραδασμών, αλλά και την προστασία της επιφάνειας πάνω στην οποία θα εγκαταστήσουμε το κουτί.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image567.jpg

   

  Πάμε στα "ορεινά" όπου στην οροφή βλέπουμε και πάλι ένα μαγνητικό αφαιρούμενο φίλτρο. Δεν είναι από τα πιο "σφικτά" φίλτρα που έχουμε δει, αλλά όπως έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, για φίλτρο οροφής όπου κατά κανόνα είναι θέση εξαγωγής αέρα, είναι ότι πρέπει και σίγουρα θα το εκτιμήσουν οι ιδιοκτήτες του κουτιού που έχουν κατοικίδια σπίτι τους.

   

  Κάτω από το φίλτρο βλέπουμε τον σχεδιασμό της οροφής. Διάτρητη σχεδόν στο 90% της με ένα τριγωνικό μοτίβο και εννιά στο σύνολο μακρόστενες οπές για να φιλοξενήσει είτε 2x120mm, είτε 2x140mm ανεμιστήρες με την δυνατότητα μετατόπισης της συστοιχίας δεξιά ή αριστερά. Οι κοινές θέσεις στήριξης των 120mm όσο και αυτές του 140mm ανεμιστήρα ,  όπως βλέπουμε και στην δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί είναι μετατοπισμένες κατά το δυνατόν πλησιέστερα προς το tempered glass πλαϊνό, ώστε να απομακρύνουν από την μητρική τους ανεμιστήρες και κατ' επέκταση και κάποιο ψυγείο που επιθυμεί να εγκαταστήσει ο χρήστης. Αν αρκεί αυτή η μετατόπιση, θα το δούμε στο κομμάτι της εγκατάστασης υδρόψυξης.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image568.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image569.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image570.jpg

   

  Για το τέλος της περιήγησής μας στο εξωτερικό μέρος του 4000Χ αφήσαμε το front panel του κουτιού.  Από αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε το power button με το power LED να είναι ενσωματωμένο σε αυτό, μία θύρα USB3.0 με κίτρινη λεπτομέρεια, μία θύρα  USB 3.1 Type-C, ένα mini jack για μικρόφωνο και ακουστικά και το κουμπί reset. Αρχικά να πω ότι επιτέλους είδαμε μία θύρα type C που έλειπε από τις τελευταίες παρουσιάσεις  μας σε κουτιά της κατασκευάστριας. Προσωπικά όμως θα επιθυμούσα τουλάχιστον μία ακόμα θύρα USB 3.0.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image571.jpg

   

  Εσωτερικό Μέρος

   

  Είδαμε τα εκτός, πάμε τώρα να δούμε και τα εντός (το επι τα αυτά θα το αφήσουμε για άλλη μέρα). Για να ανοίξει το πλαϊνό με το Tempered glass, θα πρέπει να ξεβιδώσουμε δύο χειρόβιδες οι οποίες μένουν επάνω στο πλαϊνό για τους ξεχασιάριδες της παρέας. Αξίζει να σταματήσουμε στην κίτρινη ροδελίτσα που πέρα από το γεγονός ότι δείχνει ότι το κίτρινο να έχει καθιερωθεί στην corsair, μας χαρίζει και την προστασία της βαφής σε εκείνο το σημείο.

  Για να βγει από τη θέση του το πλαϊνό δεν τραβάμε όπως είθισται, αλλά το σπρώχνουμε με κατεύθυνση από το motherboard tray προς το πλαϊνό. Με απλά λόγια προς τα δεξιά όπως κοιτάμε το κουτί από το πίσω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο βγαίνουν τα σφαιρικά pins απο το πίσω μέρος και οι γλώσσες από την μεριά της πρόσοψης.

  Αξίζει να αναφέρουμε ότι η λευκή κορνίζα που φαίνεται περιμετρικά του γυαλιού δεν είναι κάποια βαφή -όπως έχουμε συνηθίσει- αλλά λαμαρίνα ειδικά διαμορφωμένη για να κουμπώσει στις υποδοχές που είναι επάνω στο σασί του κουτιού.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image572.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image573.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image574.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image575.jpg

   

  Και κάπως έτσι έχουμε την πρώτη φωτογραφία του εσωτερικού χωρίς τις ενοχλητικές για την φωτογράφιση ανακλάσεις του τζαμιού.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image576.jpg

   

  Η περιήγηση στο εσωτερικό του κουτιού ξεκινάει από τα δεξιά, όπου αντικρίζουμε την συστοιχία από τους τρεις ανεμιστήρες 120mm που έρχονται προεγκατεστημένοι. Οι ανεμιστήρες φέρουν RGB φωτισμό και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα iCUE και με τον Lighting Node Core control που θα δούμε για μία ακόμα φορά να εξοπλίζει κάποιο κουτί της εταιρίας, θα χαρίσουν στον κάτοχο, πολλές επιλογές στο θέμα του φωτισμού του κουτιού του.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image577.jpg

   

  H οροφή μπορεί να φιλοξενήσει είτε 2x120mm, είτε 2x140mm ανεμιστήρες, και οι δυο συνδυασμοί είναι μετατοπισμένοι μακριά από την μητρική, με σκοπό να επιτρέψουν την εγκατάσταση ψυγείου. Αυτό βέβαια με απόσταση μόλις ~3cm της οροφής από τον πρώτο αποστάτη, μένει να το δούμε κατά την εγκατάσταση υδρόψυξης. 

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image580.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image581.jpg

   

  Στο πίσω μέρος, βλέπουμε μία ορφανή θέση για 1x120mm ανεμιστήρα με δυνατότητα μετατόπισης προς τα πάνω ή προς τα κάτω και επτά συν δύο PCI slots γκρι χρώματος εξοπλισμένα με μαύρες χειρόβιδες.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image582.jpg

   

  Στο κάτω μέρος του εσωτερικού από τη μεριά της μητρικής αντικρίζουμε την καλύπτρα του τροφοδοτικού η οποία δεν είναι αφαιρούμενη. Προς την μεριά της μητρικής υπάρχουν δύο ορθογώνιες οπές για να περαστούν τα καλώδια του front panel και όχι μόνο όπως θα δούμε λίγο παρακάτω. Στο μέσο και αριστερά βλέπουμε το ίδιο τριγωνικό μοτίβο στη λαμαρίνα και κάποια σημεία που τα έχουμε σημειώσει με πορτοκαλί βέλι και μπλε κύκλους.

   

  Με τα πορτοκαλί βέλη βλέπουμε τέσσερα ορθογώνια κοψίματα που ξεχωρίζουν από τα τριγωνικά και αποτελούν μία ομάδα μαζί με τις δύο οπές με σπείρωμα. Σε αυτά τα σημεία θα μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε τα brackets για 2.5" δίσκους που θα δούμε στο πίσω μέρος και από τις ορθογώνιες οπές πλάτους 35mm, πέρα από τα καλώδια του front panel που αναφέραμε πριν θα μπορέσουμε να περάσουμε και τα καλώδια τροφοδοσίας αλλά και data των δίσκων.

   

  Στους μπλε κύκλους μπορούμε να βιδώσουμε ένα PCI riser και να εγκαταστήσουμε την κάρτα γραφικών μας κάθετα στα 2 PCI brackets που είδαμε κατά την πλοήγησή μας σε εσωτερικό και εξωτερικό μέρος.

   

  Φυσικά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και την χρησιμότητα της διάτρητης λαμαρίνας στο επάνω μέρος του τροφοδοτικού που όπως έχουμε πει και στο παρελθόν πέρα από αισθητικούς λόγους, έχει γίνει τόσο για να μπορεί να εγκατασταθεί το τροφοδοτικό με τον ανεμιστήρα προς τα πάνω, αλλά για να μπορεί ο χρήστης -εφόσον το θελήσει- να εγκαταστήσει κάποιο fanless τροφοδοτικό και επίσης λειτουργεί ως έξοδος, τόσο του θερμού αέρα από το cage δίσκων -που και αυτό βρίσκεται κάτω από την καλύπτρα-  όσο και του κάτω μισού του κατώτερου ανεμιστήρα, ιδιαίτερα αν βάλουμε εμπρός 3x120 AIO radiator. Και αφού μπορούμε να εγκαταστήσουμε και δίσκους ο ανοδικός αέρας από την καλύπτρα θα αναλάβει και την ψύξη τους.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image583.jpg

   

  Και έφτασε η ώρα για μία ματιά στην καρδιά του κουτιού. Αρχικά σίγουρα δεσπόζει με το μεγάλο του μέγεθος το CPU cut out που σίγουρα θα επιτρέψει μία άνετη αλλαγή της οποιασδήποτε ψύκτρας του επεξεργαστή. Στην συνέχεια βλέπουμε τις οπές για το πέρασμα των καλωδίων στο επάνω μέρος και έρχεται ο κακός της παρέας και λέει "ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ GROMMETS; ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ;".

  Περίμενε καλέ μου άνθρωπε μην φωνάζεις και θα σου εξηγήσω, αλλά μισό λεπτό να αλλάξουμε οπτική...

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image584.jpg

   

  ... Από εδώ που λες θα περάσεις τα καλώδια. Και όχι μόνο θα τα περάσεις, αλλά έχεις και απίστευτα πολύ χώρο μέχρι το πίσω μέρος του κουτιού (5 γεμάτα-γεμάτα εκατοστά) για να μην έχεις τον πονοκέφαλο με το πίσω δεξιό πλαϊνό!! ;) 

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image614.jpg

   

  Για να σας πάω και μία βόλτα στα μετόπισθεν να δούμε μερικά ωραία πράγματα. Το πρώτο το αναγνωρίζουμε όλοι όσοι έχουμε διαβάσει τις τελευταίες παρουσιάσεις κουτιών της Corsair. Αυτό δεν είναι άλλο, από τον Lighting Node Core Controller που θα αναλάβει τα φωτορυθμικά του κουτιού σε συνεργασία με το πρόγραμμα iCUE. Όποιος δεν έχει διαβάσει αναλυτικά, μπορεί να κάνει κλικ εδώ και να δει την παρουσίαση του 220T.

  Ακριβώς κάτω από αυτόν και δεξιά, βλέπουμε δύο brackets για δίσκους 2.5" και τέρμα κάτω και αριστερά το cage δίσκων 3.5". To cage είναι 2 θέσεων, αφαιρούμενο και  όχι μετακινούμενο, όπως θα δούμε λίγο παρακάτω. Στα δεξιά του είναι η θέση για το τροφοδοτικό που είναι εξοπλισμένη με λαστιχένια τακουνάκια για την απόσβεση τυχόν κραδασμών. Αξίζει φυσικά να σημειώσουμε ότι, κατά την εγκατάσταση του τροφοδοτικού ΑΧ850, δεν χρειάστηκε να αφαιρέσουμε το cage δίσκων.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image586.jpg

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image588.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image589.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image591.jpg

   

  Για να δουμε και κάτι καινούριο. Αυτό το καινούριο δεν είναι άλλο από ένα πλαστικό κανάλι που έχει εγκαταστήσει η κατασκευάστρια στο πίσω μέρος του κουτιού, στο σημείο που περνάμε κατά κανόνα το πιο χοντρό καλώδιο του συστήματος, το 24πινο καλώδιο και το ακολουθούν τα καλώδια της κάρτας γραφικών κλπ. Στο σημείο αυτό έχουν κατά καιρούς προβληματίσει τους χρήστες αρκετά κουτιά και εδώ το πρόβλημα φαίνεται να γίνεται ευχαρίστηση. Το κανάλι αυτό έχει εξοπλιστεί με τρεις δέστρες velcro (είδαμε άλλες τρεις στα παρελκόμενα) που αναλαμβάνουν μαζί με το κανάλι να "δρομολογήσουν" και να τακτοποιήσουν τα καλώδια. Από τώρα σας λέμε ότι το σύστημα είναι επιτυχημένο σε συνδυασμό με τον αρκετό χώρο που έχει το κουτί στο πίσω μέρος του.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image587.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image590.jpg

   

  Στα χαμηλά βλέπουμε από κοντά το cage δίσκων. Στην εργοστασιακή του θέση, αφήνει 4 περίπου εκατοστά από τον ανεμιστήρα της πρόσοψης, συνεπώς επιτρέπει να εγκατασταθεί ένα ψυγείο μπροστά από αυτό χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Το cage όπως ήδη έχουμε προαναφέρει είναι αφαιρούμενο και αυτό που θα δούμε παρακάτω, είναι ότι είναι και μετακινούμενο προς τη μεριά της πρόσοψης.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image592.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image593.jpg

   

  Οι ειδικές διαμορφώσεις που είχαμε δει κατά την πλοήγησή μας στο εξωτερικό μέρος του κουτιού, "θηλυκώνουν" με αυτές που βρίσκονται στη βάση του Cage και το δεύτερο μπορεί να μετατοπιστεί προς την μεριά της πρόσοψης. Αυτό θα το επιλέξει ένας χρήστης που δεν έχει σκοπό να εγκαταστήσει κάποιο τριπλό ψυγείο στην πρόσοψη του κουτιού και ταυτόχρονα, θέλει να εγκαταστήσει ένα μακρύ τροφοδοτικό. 

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image594.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image595.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image596.jpg

   

  Τα δύο συρταράκια δίσκων 3,5" έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης και δύο δίσκων 2,5" στο κέντρο τους. Η εγκατάσταση για τους 3.5" είναι tool free, ενώ για τους 2.5" γίνεται με τη χρήση βιδών. Μείον, το γεγονός ότι οι πίροι για την tool free εγκατάσταση των δίσκων 3.5" δεν φέρουν ελαστικές ροδέλες για να απορροφήσουν τυχόν κραδασμούς. Όμως θυμηθείτε ότι στα παρελκόμενα υπήρχαν οκτώ ελαστικές ροδέλες. Αυτές λοιπόν είναι για την εγκατάσταση των δίσκων. Για ποιο λόγο επέλεξε η εταιρία να τις δώσει ξεχωριστά και όχι αμέσως εγκατεστημένες πάνω στα συρτάρια, είναι άγνωστο. 

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image597.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image598.jpg

   

  Κλείνοντας σιγά-σιγά και με το εσωτερικό μέρος του κουτιού ας δούμε ένα ακόμα χαρακτηριστικό του. Η ειδική διαμόρφωση της λαμαρίνας στο σημείο όπου θα περάσουν τα καλώδια 24pin, 6/8pin, sata κλπ για να συνδεθούν πάνω στην μητρική (ναι ναι εκεί που γκρίνιαζες άνθρωπε ότι δεν έχει grommets) είναι αφαιρούμενη και μετατοπίζεται προς την πρόσοψη. Ο τρόπος αφαίρεσης και αλλαγής θέσης γίνεται κυριολεκτικά με το ένα χέρι. ξεβιδώνει ο χρήστης μία χειρόβιδα, τραβάει προς τα επάνω και τοποθετεί στη νέα θέση. Το μόνο που μένει μετά είναι να βιδώσει και πάλι την χειρόβιδα.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image604.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image605.jpg

   

  Αυτό το χαρακτηριστικό είναι και ο λόγος που το 4000X μπορεί να υποδεχτεί eATX μητρική στο εσωτερικό του. Παρακάτω μπορείτε να δείτε από το μπροστινό μέρος, τον χώρο που κερδίζει ο χρήστης που έχει επιλέξει μία eATX μητρική κατά την μετατόπιση του μεταλλικού τμήματος.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image606.jpg

   

  Για το τέλος αφήσαμε τα καλώδια του front panel. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε από αριστερά προς τα δεξιά το type-C, το USB3.0 και Audio headers και τα καλώδια Power LED, Power switch και Reset switch. και σε αυτό το κουτί βλέπουμε την απουσία HDD activity LED. Στην δεξιά φωτογραφία είναι τα καλώδια του Lighting Node Core. Το Sata είναι για να τον τροφοδοτήσει από το τροφοδοτικό και το USB είναι για να επικοινωνήσει με την μητρική μας και να συνεργαστεί με το πρόγραμμα iCUE. 

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image602.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image603.jpg

   

  Εγκατάσταση Συστήματος

   

  Το σύστημα που εγκαταστήσαμε στο εσωτερικό του Corsair iCUE 4000X RGB αναφέρεται αναλυτικά παρακάτω:

   

  large.system-specifications.jpg.eb6481fc

   

  H εγκατάσταση του συστήματος δεν έκρυβε εκπλήξεις. Όχι δυσάρεστες τουλάχιστον. Το στήσιμο ήταν κυριολεκτικά παιχνίδι και πουθενά μα πουθενά δε νιώσαμε ότι κάτι λείπει στο κουτί. Αυτοί οι έξτρα πόντοι στο πίσω μέρος του motherboard tray με τη νέα σχεδίαση και τις δέστρες, έκαναν το cable management παιχνίδι. Όλα τα εξαρτήματα μπήκαν στη θέση τους χωρίς να μας δυσκολέψει το κουτί κάπου και με πολύ απλά και λίγα λόγια, να ήταν και άλλα και θα τα χώραγε.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image608.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image609.jpg

   

  Τι χωράει στο εσωτερικό

   

  Μίας και έχουμε μπει σε μία νέα εποχή για τα τις παρουσιάσεις και θέλουμε να τα κάνουμε όσο γίνεται πιο σύντομα, αλλά χωρίς να χαθεί η ουσία, παρακάτω σε μορφή πίνακα οι μετρήσεις που πήραμε στα διάφορα σημεία του κουτιού.

   

  large.corsair-4000x-icue-rgb-mid-tower-case-review1.jpg

   

  Αφού είδαμε τι διαστάσεις μπορεί να έχει το hardware που θα εγκαταστήσουμε στο εσωτερικό του Corsair iCUE 4000X RGB, του φορέσαμε και τα πλαϊνά και προχωράμε στις μετρήσεις μας.

   

  Μέτρηση Θερμοκρασιών, θορύβου και στατικής πίεσης

   

  Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Corsair iCUE 4000X RGB.

   

  Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:

  • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το System Stability Test του Aida64 Engineer για 30 λεπτά. Οι επιλογές είναι: Stress CPU, Stress FPU, Stress Cache, Stress System Memory, Stress Local Disks και Stress GPU(s). Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά την Aida64 για την παραχώρηση του προγράμματος για τις δοκιμές μας.
  • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Superposition με Preset 1080p Extreme.
  • Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες με εξαίρεση τις δοκιμές σε υπερχρονισμένη κατάσταση.
  • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
  • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C
    

  To Corsair iCUE 4000X RGB τα πήγε καλύτερα από ότι περιμέναμε. Και γιατί το λέμε αυτό; Από την αρχή που είδαμε το άνοιγμα των 8mm στην πρόσοψη για να αναπνεύσουν οι τρεις ανεμιστήρες, μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μας. Σίγουρα δεν ήταν ο χώρος τέτοιος που θα κάλυπτε την ζήτηση των ανεμιστήρων. Εξάλλου το σενάριο το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν. Για χάρη της αισθητικής, οι κατασκευαστές θυσιάζουν τον τομέα των επιδόσεων σε ένα προϊόν. Εδώ ευτυχώς τα πράγματα δεν ήταν τραγικά, αλλά σίγουρα είναι ένας τομέας που το κουτί θα μπορούσε να είναι σε αρκετά καλυτερη θέση.

   

  Εργοστασιακή κατάσταση

   

  large.01-stock-cpu.pnglarge.02-stock-pcore.pnglarge.03-stock-nvme.pnglarge.04-stock-hdd.pnglarge.05-stock-vga.pnglarge.06-stock-ram.png

   

  Υπερχρονισμένη κατάσταση

   

  large.01-oc-cpu.pnglarge.02-oc-pcore.pnglarge.03-oc-nvme.pnglarge.04-oc-hdd.pnglarge.05-oc-vga.pnglarge.06-oc-ram.png

   

  Μέτρηση θορύωου

   

  Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον. Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.

   

  Το κουτί όπως μπορείτε να δείτε από το γράφημα που ακολουθεί ήταν ήσυχο παρόλο που λόγω ανέμων δεν μετρήσαμε και στο πιο ήσυχο δωμάτιο (34,6dbA). Δεν μας ενόχλησε καθόλου κατά τη διάρκεια των δοκιμών και ακόμα και όταν ήρθε όλο το σύστημα σε full load τα πράγματα ήταν απολύτως ήρεμα.

   

  large.noise.png

   

   

  Στατική πίεση

   

  Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε θετικότατη πίεση. Πράγμα απολύτως φυσιολογικό με τρεις ανεμιστήρες εισαγωγής και κανέναν εξαγωγής.

   

  Εγκατάσταση Υδρόψυξης

   

  Τελευταία δεν είχαμε δει κάποιο κουτί που να χωρέσει τρία ψυγεία ταυτόχρονα. Να λοιπόν που ήρθε η ώρα και αφήνουμε την φωτογραφία παρακάτω να μιλήσει από μόνη της.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image610.jpg

   

  Το κουτί χώρεσε άνετα τα τρία ψυγεία που επιλέξαμε. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

   

  1. Στο επάνω μέρος εγκαταστήσαμε ψυγείο 2x120mm πάχους 30mm με μία σειρά ανεμιστήρες. Όποιος όμως θέλει να κάνει διάταξη push pull και πάλι μπορεί και αυτό το δείχνει η τρίτη φωτογραφία που ακολουθεί, όπου φαίνεται ξεκάθαρα το πόση απόσταση (~2cm) έχουν οι ανεμιστήρες από τις μνήμες. Καιρός ήταν να δούμε σε ένα mid tower σωστή μετατόπιση του ψυγείου στην οροφή. Και καλό είναι να αναφέρουμε επίσης ότι είναι από τα λίγα κουτιά που δεν μας προβλημάτισε με την μητρική της παρουσίασης και το πλαστικό της κάλυμμα, όπως πολλές φορές έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν.
  2. Στο πίσω μέρος εγκαταστήσαμε ένα ψυγείο 1x120mm πάχους 45mm με έναν ανεμιστήρα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να εγκαταστήσει απευθείας το ψυγείο στο πίσω μέρος και τον ανεμιστήρα σε διάταξη push. Μπορεί επίσης να επιλέξει και το ανάποδο καθώς το κουτί δεν περιορίζει σε τίποτα τις επιλογές μας.
  3. Στην πρόσοψη τώρα μιας και δεν διαθέταμε ψυγείο 3x120mm εγκαταστήσαμε ένα ψυγείο 2x120mm πάχους 30mm. Εδώ υπάρχουν κάποια ναι μεν αλλά... Εάν ο χρήστης επιλέξει ψυγείο 3x120mm θα πρέπει να προσέξει να μην έχει μεγάλο tank, όπως για παράδειγμα η έτοιμη υδρόψυξη της Antec που έχουμε στην κατοχή μας. O λόγος είναι ότι σε αντίθεση με το διπλό ψυγείο, το τριπλό θα πρέπει αναγκαστικά να εγκατασταθεί με τα ρακόρ προς τα πάνω. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να χωρέσει κάτω από το pcb του front panel που φαίνεται στην 2η φωτογραφία που ακολουθεί. Καλό είναι λοιπόν και ασφαλέστερο να επιλέξει κάποιος τριπλό ψυγείο της Corsair για να είναι 100% σίγουρος.

   

  large.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image612.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image611.jpglarge.Corsair_icue_4000x_rgb_case_smart_exterior_interior_mid_tower_gaming_case_smart_review_image613.jpg

   

  Ο Απολογισμός

   

  Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος μίας ακόμα παρουσίασης. Το κουτί ενώ αρχικά έδειχνε κάτι συνηθισμένο, είχε κρυφά χαρίσματα και ελπίζουμε μέσα από την παρουσίαση να σας δώσαμε να καταλάβετε γιατί διαφέρει από τα προηγούμενα. 

   

  Είδαμε νέα πράγματα από την κατασκευάστρια, όπως την εξέλιξη του cable mamagement στο πίσω μέρος, αλλά και μία πολύ καλή μελέτη της οροφής σε προϊόν. Σήμερα δεν θα μπορέσουμε να γκρινιάξουμε για αυτόν τον έναν πόντο στην οροφή που αχ να τον είχε και θα χώραγε. Σήμερα είχαμε όλη την άνεση -σε ένα κουτί τυπικών διαστάσεων- να χωρέσουμε σχεδόν τα πάντα, εύκολα και γρήγορα. Βέβαια δεν πιστεύω να νομίζει κάποιος από εσάς ότι θα πούμε μόνο θετικά. Φυσικά και όχι!

   

  Τα ελαττώματα βέβαια δεν είναι πολλά. Το ένα ελάττωμα του κουτιού είναι οι λίγο τσιμπημένες θερμοκρασίες του λόγω του σχεδιασμού της πρόσοψης. Εκεί θα χρειαζόταν περισσότερος χώρος από τα 8mm στις δύο πλευρές του τζαμιού για να ανασάνει καλύτερα. Επίσης, είδαμε την θύρα USB type-C που τόσο καιρό αναφέραμε σαν έλλειψη στις παρουσιάσεις, αλλά "θυσιάστηκε" μία θύρα USB3.0. Προσωπικά θεωρώ ότι ένα σύγχρονο κουτί, στο front panel του πρέπει να έχει το ελάχιστο 2 θύρες USB3.0 και μία USB typeC. 

   

  Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι την στιγμή που γράφεται η παρουσίαση η τιμή του κουτιού στην Ελληνική αγορά είναι 138,26€ για την λευκή και 123,90€ για την μαύρη έκδοση. Αυτό είναι και το τρίτο του αρνητικό μιας και μία τιμή γύρω στα 110 ευρώ είναι πιο ρεαλιστική κατά την γνώμη μου. Σίγουρα τα σχεδόν 140€ που κοστίζει αυτή την στιγμή στην χώρα μας η έκδοση που σας παρουσιάζουμε είναι πολλά.

   

  Παρακάτω σε μορφή λίστας μπορείτε να δείτε τα βασικότερα πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα του σημερινού κουτιού.

   

  thumps-up.png?m=1423577950

   

  • Καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής.
  • Αρκετός χώρος στο πίσω μέρος για την διευθέτηση των καλωδίων με τη βοήθεια καναλιού με velcro.
  • Tempered Glass.
  • Υποστήριξη eATX μητρικών.
  • Χαμηλά επίπεδα θορύβου.
  • Δυνατότητα εγκατάστασης σχεδόν οποιασδήποτε κάρτας γραφικών αλλά και ψύκτρας επεξεργαστή.
  • Καλύπτρα στη θέση του τροφοδοτικού.
  • Αρκετές θέσεις για την εγκατάσταση ανεμιστήρων.
  • Δυνατότητα εγκατάστασης υδρόψυξης τριών ψυγείων.
  • Τρεις προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες  LL120 RGB μαζί με τον ολοκαίνουριο lighting node Core.
  • Συμβατότητα με το iCUE software.
  • Φίλτρα αφαιρούμενα και πλενόμενα.
  • Αφαιρούμενο cage δίσκων.
  • Μεγάλο CPU cut out.
  • Αντικραδασμικό υλικό στο τροφοδοτικό.
  • Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις σε λευκό ή μαύρο χρωματισμό.

   

  thumps-down.png?m=1423577948

   

  • Τιμή στην Ελληνική αγορά.
  • Τσιμπημένες θερμοκρασίες.
  • Θα θέλαμε 2 θύρες USB3.0 στο front panel.
  • Απουσία HDD activity LED

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά το Corsair iCUE 4000X RGB, δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

   

   

   

   
   
   

   

   

   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

  large.corsair-banner.png.d81077bf6d9e6ef

  Για το TheLab.gr karmen1983

  Συντελεστές Review
  Reviewers: karmen1983
  Photographers: karmen1983
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9
  Χρηστικότητα:9
  Ποιότητα:Select
  Επιδόσεις:7.50
  Γραφικά:Select
  Ήχος:Select
  Gameplay:Select
  Αντοχή στο Χρόνο:Select
  Απόδοση/Τιμή:8.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo

  • Like 21
  • Agree 6

  User Feedback

  Recommended Comments

  Ηρθε newsletter απο eshop ;)

   

  PER.819355.jpg
  WWW.E-SHOP.GR

  H νέα πρόταση της Corsair sτην κατηγορία των Mid-Tower ATX, το iCUE 4000X RGB. Αποτελεί SKU:PER.819355

   

  • Like 3
  • Agree 2
  Link to comment
  Share on other sites

  Θέλω να αλλάξω το Corsair 400C που έχω από το 2016 για να πάρω κάτι περισσότερο ευρύχωρο να χωράει και υδρόψυξη.

   

  Από ότι βλέπω, τουλάχιστον το gpu clearance είναι μικρότερο από το δικό μου. 

   

  Αξίζει η αλλαγή;

  Link to comment
  Share on other sites

  Αν αξίζει ή όχι εξαρτάται από το τι πραγματικά ζητάς; Αν το έχεις βαρεθεί να το βλέπεις από το 2016, ναι αξίζει.

  Τι υδρόψυξη θες να βάλεις που δε τη χωράει το 400C?

   

  • Like 2
  Link to comment
  Share on other sites

  On 12/20/2020 at 10:22 PM, karmen1983 said:

  Αν αξίζει ή όχι εξαρτάται από το τι πραγματικά ζητάς; Αν το έχεις βαρεθεί να το βλέπεις από το 2016, ναι αξίζει.

  Τι υδρόψυξη θες να βάλεις που δε τη χωράει το 400C?

   

   

  Αισθητικά το βαρέθηκα είναι η αλήθεια και μου λείπει και μια usb c στο μπροστινό μέρος.

   

  Οποιαδήποτε υδρόψυξη πρακτικά, δεν έχω κάνει έρευνα αγοράς ακόμη, λογικά κάτι σε Corsair για να ταιριάζει το καγκουροrgb με τα υπόλοιπο hardware που έχω. Δεν χωράει στο επάνω μέρος και στο μπροστινό μέρος είναι οριακή η κατάσταση με την Sapphire Nitro+ Vega 64 που έχω.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Similar Content

 • Wifi σε όλο το σπίτι

  Καλησπέρα,έχω ένα θεματάκι και θέλω τα φώτα σας, ζω σε μονοκατοικία με τους δικούς μου και τα τελευταία χρόνια έχουμε 2 συνδέσεις internet(nova/wind),επειδή έχουμε φτιάξει γραφείο στο υπόγειο και πρέπει να έχει δικό του τηλέφωνο. Επειδή οι 2 αυτές συνδέσεις πάνε γύρω στα 100 ευρώ καθόμασταν και λέγαμε μπας και βάλουμε μια σύνδεση(200αρα λέμε). Το θέμα είναι ότι θέλουμε να έχουμε 2 διαφορετικές γραμμές τηλεφώνου,βρήκα νομίζω και σε cosmote και σε inalan να υποστηρίζει 2 διαφορετικο

  NiRou
  NiRou
  Δίκτυα

  Intel ARC A770

  Καλησπερα , Ειμαι στην αναζήτηση για αναβαθμιση της 5500 ΧΤ και η αληθεια ειναι οτι οι τιμες ειναι απογοητευτικές . Δεν θελω να ξεφυγω πανω απο τα 300 € .   Βλεπω την ARC A770 , ποτε δεν κυνηγησα το 1fps και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω το καλυτερο στα χρηματα που δινω αλλα θα ηθελα την γνωμη σας αν αξιζει  η αγορα της .   Ποτε δεν κυνηγησα το 1fps και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω το καλυτερο στα χρηματα που δινω .    To συστημα που θα τοποθετηθ

  DoNaTos
  DoNaTos
  Κάρτες Γραφικών 10

  Καλημέρα σε όλους .Λίγες απορίες σχετικά με το 5G για σταθερό .

  Γεια σας   . Άλλαξα κινητό και μετράω το 5G στο σπίτι και παίρνω καλά αποτελέσματα   . Το σταθερό δεν δουλεύει πάντα καλά . Έτσι έχω σκέψεις για δορυφορικό ή να βάλω 5G σε σταθερό μόντεμ .  Στις μετρήσεις που κάνω πιάνω 10 με 15 στο σαλόνι και 250 με 450 σταθερά στο μπαλκόνι .  Ετσι έχω κάποιες απορίες . Θα βοηθήσει και ο @minast. Ελπίζω να βοηθηθουν και άλλοι .  Α) μπορώ να βγάλω κεραία στο μπαλκόνι ? Η θα χρειαστεί να έχω το μόντεμ στο μπαλκόνι ?Η κεραία είναι κανονική εγκατάστα

  iseeklife
  iseeklife
  Internet & Τηλεφωνία 3

  Πρόβλημα στην εγκατάσταση λειτουργικό Windows 8 και 10 Έκδοση 64 bit

  Καλησπέρα,   Ελπίζω να είστε καλά διότι καιρό έχω να κάνω σύνδεση εδώ.   Δεν μπορώ να εγκαταστήσω την 64bit έκδοση λειτουργικού Windows σε λαπτοπ με προδιαγραφές κατάλληληες και 64 bit motherboard. Στην προσπάθεια για εγκατάσταση από DVD δισκάκι έκδοσης 64 bit λειτουργικού,  εμφανίζει μήνυμα λάθος   "A media driver is missing"    Κάποιες πιθανές λύσεις φαίνονται εδώ   https://www.auslogics.com/en/articles/resolving-a-media-driver-is-missing-

  αρης_τζ
  αρης_τζ
  Λειτουργικά Windows 2

  κολλημενη βιδα

  παιδιά πρόσφατα μετακόμισα στο πατρικό μου και έχει αρκετές εργασίες να κάνω άρα θα σας χρειαστώ και σε άλλο θέμα αργότερα.Για την ώρα έχω μια βίδα που πρέπει να αλλάξω την κλειδαριά και  δεν ξεκολλάει με τίποτα.Δοκίμασα wd 40 ήδη.Κάποια ιδέα?Δεν έχω ηλεκτρικό κατσαβίδι δυστυχώς.

  edward
  edward
  Το στέκι του μάστορα 2
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.