Jump to content

Recommended Posts

1 ώρα πριν, το μέλος idonthave έγραψε:

καλησπέρες, ο Π(ΟΤΕ) μας πέρασε στην περιοχή οπτική ινα,

ερώτηση τα fiber 300Mbs,500Mbs στο κατέβασμα θα είναι  300/30Mbs,500/50Mbs όπως είναι με την 100αρα ->100/10Mbs ή θα πιάνουν 300/300Mbs,500/500Mbs ?

Δεν κατάλαβα τίποτα :D

Οι οπτικές >200Mbps έχουν 50% upload, δηλαδή:

300 Mbps down / 150 Mbps up

500 Mbps down / 250 Mbps up

κλπ

Η ταχύτητα της σύνδεσης μετράται συνήθως σε Mbps (Megabits per second) αλλά η ταχύτητα κατεβάσματος συνήθως σε MB/s (MegaBytes per second).

1 MegaByte = 8 Megabits, αλλά εάν βάλεις λίγο και το overhead της γραμμής (και για ευκολία) μία γραμμή 500Mbps κατεβάζει περίπου με ~50MB/s.

Ελπίζω κάτι από αυτά να πλησιάζει ό,τι ρώτησες...

• Haha 1
4 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε:

μία γραμμή 500Mbps κατεβάζει περίπου με ~50MB/s.

😅😂 με κάλυψες, τα έγραψα λίγο αχταρμά, αυτό που έγραψες στο τέλος ήθελα να δώ, το download αν είναι όπως η 100αρα (όχι βενζίνη 🤣) που κατεβάζεις  με 10ΜΒ/s.

Οπότε για την 300αρα είναι 30MB/s και για την 500αρα 50MB/s.

Ευχαριστώ

• Like 1

Όπως ήτανε πάντα φυσικά. 

Κατεβάζω με 30+ΜΒ και ανεβάζω περίπου με 18ΜΒ 

20 ώρες πριν, το μέλος idonthave έγραψε:

100αρα (όχι βενζίνη 🤣) που κατεβάζεις  με 10ΜΒ/s.

100ρα = 12.5 ΜB/s

300ρα = 37.5 ΜΒ/s

και ούτω καθεξής

Τελικιάζει, εμένα προσωπικά (steam και τέτοια κυρίως)

• Like 1
  • 2 months later...
(edited)

Μετά από μία αποτυχημένη επιλογή παρόχου,  HCN (Last mile 300 / 150 mbps) , όπου εδώ και 1 χρόνο λόγω δικών τους προβλημάτων υπάρχουν καθημερινά προβλήματα στην σύνδεση μιας και από ότι φαίνεται δεν θέλουν τα λεφτάκια μας ψάχνω να κάνω αλλαγή παρόχου. Με ενδιαφέρει αξιοπιστία δεν γίνεται να δουλεύω και 1 φορά την εβδομάδα να μην υπάρχει πρωί μεσημέρι 3-4 ώρες internet και να κλείνουν και τα τηλέφωνα τους για να μην τους βρίσκουμε. 

Επιλογές Cosmote (1Gbps) vs Inalan (1Gbps)
Οι γραμμές στο κτίριο σε FTTH είναι Vodafone και Inalan.

Θέλω το καλύτερο uptime που πιστεύεται ότι θα το βρω;

Με φοβίζει η  Inalan στο γεγονός ότι όλο το δίκτυο της στήθηκε από αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία και τα καλώδια κάνουν βόλτες σε τοίχους μπαλκόνια πεζοδρόμια κλπ που δεν ξέρω αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα αυτό στην πράξη (στο παρελθόν με άλλo ιδιωτικό πάροχο, για όποιον θυμάται πριν αρκετά χρόνιαμ μου έκοβε ένας αγαπητός γείτονας το απλωμένο καλώδιο εξωτερικά του κτιρίου μέχρι που ο τότε πάροχος έβαλε μεταλλικό κανάλι από το κουτί μέχρι το σημείο που δεν φτάνει ανθρώπινο χέρι).

Έγινε επεξεργασία από BasiliCeLew
42 minutes ago, BasiliCeLew said:

Επιλογές Cosmote (1Gbps) vs Inalan (1Gbps)
Οι γραμμές στο κτίριο σε FTTH είναι Vodafone και Inalan.

Θέλω το καλύτερο uptime που πιστεύεται ότι θα το βρω;

Αφού η Vodafone έχει τη γραμμή, γιατί δεν αναζητάς προσφορά από Vodafone, ώστε να αποφύγεις και το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ παρόχου χονδρικής-λιανικής;

Πάντως, με πόνο ψυχής, αναγκαστικά θα σου πω ότι στατιστικά οι πιθανότητες είναι στα σημεία υπέρ του παραδοσιακού παρόχου. Αν έχεις και βαρημένο ιστορικό με Inalan, το δις εξαμαρτείν.

Θα σου έλεγα Inalan αν σαν πρώτο κριτήριο είχες προτάξει το κόστος. Αλήθεια, ΔΕΗ δεν παίζει σύντομα κοντά σου;