Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

Copy-of-Website-images-3.jpg
WWW.IN.GR

Δύο περιπτώσεις ασθενών στις ΗΠΑ δημιουργούν ελπίδα, όμως για να δοθεί οριστική απάντηση...

 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τί κρύβεται πίσω από το ακραίο lockdown στη Σανγκάη

Παράθεση

 

Το βασικό ζητούμενο για το ΚΚΚ σε μια χρονιά εθνικού συνεδρίου είναι η αρμονία και η αποφυγή διαταραχών που μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες. Με άλλα λόγια το ΚΚΚ δεν επιθυμεί να κάνει το 20ο εθνικό συνέδριό του σε καιρό ενός ξεσπάσματος της πανδημίας. Επομένως, το κύμα κρουσμάτων της Σανγκάης πρέπει με κάθε θυσία να τεθεί υπό έλεγχο. Η έμφαση στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων αφήνει λίγα περιθώρια επιλογών στις τοπικές αρχές.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν “υπάρχει και κάτι άλλο” ή αν η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή (λόγω π.χ. μια νέας μετάλλαξης του κορονοϊού), αλλά μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η ηγεσία του ΚΚΚ θεωρεί την κατάσταση στην Σανγκάη σοβαρή. Οι σκηνές δυστοπίας που βλέπουμε είναι συνέπεια της λειτουργίας του κινεζικού πολιτικού συστήματος (ειδικά την εποχή του Xi Jinping), με τα θετικά (στήσιμο νοσοκομειακών μονάδων σε έντεκα μέρες) και τα αρνητικά (αντιμετώπιση της πανδημίας στη Σανγκάη).

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Στις 12 Μαΐου θα συζητήσουν για τα νέα μέτρα.

Παραθέτω το δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου από την επίσημη ιστοσελίδα.

 

Καθώς συμμετέχουν και οι ΗΠΑ και η Γερμανία, είναι περιττό να αναφέρω ότι όποια απόφαση ληφθεί θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

 

Μια φράση από το κείμενο που νομίζω τα λέει όλα:

"...make new commitments and bring solutions to vaccinate the world, save lives now, and build better health securityfor everyone, everywhere."

 

wh_social-share.png
WWW.WHITEHOUSE.GOV

The United States as first COVID Summit Chair, Belize, as CARICOM Chair; Germany, holding the G7 Presidency; Indonesia, holding the...

Υ.Γ.

G7 = Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, EE

G20 = ... διεθνές φόρουμ για τις κυβερνήσεις και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών από τις 20 μεγάλες οικονομίες. Τα μέλη του περιλαμβάνουν 19 επιμέρους χώρες-Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιταλία, Ινδία, Ινδονησία,  Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η ΕΕ εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 

Ελπίζω το γεγονός ότι θα λάβει μέρος και η Κίνα να μην τους βάλει ιδέες για καταστάσεις τύπου Σαγκάης.

 

Έγινε επεξεργασία από sdim
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

39 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Μια φράση από το κείμενο που νομίζω τα λέει όλα:

"...make new commitments and bring solutions to vaccinate the world, save lives now, and build better health securityfor everyone, everywhere."

Διαφωνείς; Τη βρίσκεις παράλογη; Για πες...

 

39 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Ελπίζω το γεγονός ότι θα λάβει μέρος και η Κίνα να μην τους βάλει ιδέες για καταστάσεις τύπου Σαγκάης.

Συγκρίνεις τη Μάρθα_Βούρτση με την elena-poutsi, αλλά δεν πειράζει. Εξάλλου, στην περίπτωσή σου σημασία έχει το ταξίδι στις θάλασσες του ανεξήγητου, όχι ο προορισμός...

 

Έγινε επεξεργασία από DEADLAZARUS
typo
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

"...make new commitments and bring solutions to vaccinate the world, save lives now, and build better health security for everyone, everywhere

 

 

Ρε sdim τι σου κανε ο κόσμος και δεν θες να σωθεί;

Μίλα μας και εσύ για τα παιδικά σου χρόνια.

4 ώρες πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

 

Ελπίζω το γεγονός ότι θα λάβει μέρος και η Ρωσία να μην τους βάλει ιδέες για καταστάσεις τύπου Μαριούπολης.

 

Και η Ινδία. Λέτε να μας απαγορέψουν το βοδινό; 😪

  • Like 3
  • Wow 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμάμαι να είπα ότι δεν θέλω να σωθεί ο κόσμος.

 

Όποιος θέλει μπορεί να εμβολιαστεί, δεν έχω αποθαρρύνει κάποιον.

 

Τα άρθρα και οι πληροφορίες που έχω παραθέσει κατά διαστήματα είναι στα πλαίσια της ενημερωμένης συναίνεσης. Παραθέτω την πηγή για πληρέστερη ενημέρωση.

 

Δεν δέχομαι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, χωρίς την συναίνεση κάποιου.

Πέρα από όσα έχουμε ήδη συζητήσει (ανθρώπινα δικαιώματα, ιατρικός κώδικας δεοντολογίας, διεθνείς συμβάσεις, το γεγονός ότι τα εμβόλια covid έχουν άδεια κυκλοφορίας υπό όρους και όχι κανονική άδεια και γι' αυτό στο κάτω κάτω δεν είναι διαθέσιμα σε φαρμακεία ή σε γιατρούς), ο βασικότερος λόγος που επιμένω για την επιλογή εμβολιασμού είναι το γεγονός ότι πολλοί έχουν αντενδείξεις οι οποίες όμως δεν είναι  καταγεγραμμένες στον ιατρικό τους φάκελο (μιλάω πάντα για Ελλάδα).

 

Υπάρχουν πολλοί π.χ. αλλεργικοί οι οποίοι είχαν όταν ήταν μικροί σοβαρό αλλεργικό επεισόδιο, αναφυλαξία, θρόμβωση ή κάποιο άλλο ιατρικό συμβάν που είναι αυστηρή αντένδειξη για τον εμβολιασμό. Επειδή έχουν γνώση του γεγονότος προσέχουν στην υπόλοιπη ζωή τους.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι διαγνώσεις και οι συνταγές για θεραπεία γινόντουσαν χειρόγραφα, συνεπώς δεν υπάρχει καταγραφή του γεγονότος στο ηλεκτρονικό σύστημα.

 

Άρα αν καθιερωθεί η υποχρεωτικότητα θα θέσουμε σε κίνδυνο την ζωή όλων αυτών των ανθρώπων.

Έχουμε το δικαίωμα να ρισκάρουμε την ζωή ανθρώπων που έχουν περάσει ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας για να νιώθουμε πιο ασφαλείς; Δεν αρκούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και το εμβόλιο για να αισθάνεται κάποιος ασφαλής;

Έγινε επεξεργασία από sdim
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

108652-sotiropoulospapanik221280.jpg
WWW.IATRONET.GR

Τι δείχνει η συγκριτική ανάλυση των νοσηλειών στις περιόδους Δέλτα και Όμικρον, στο νοσοκομείο Γ...

Επιστήμονες της Επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου "Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν τα στοιχεία νοσηλειών δύο περιόδων, στις οποίες κυριαρχούσε, αντίστοιχα, η Δέλτα και η Όμικρον παραλλαγή. Έκαναν συγκριτική ανάλυση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νοσηλευόμενων, το ποσοστό εμβολιασμένων και μη, την ηλικία και το φύλο των ασθενών και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων και κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο iatronet.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του "Γ. Παπανικολάου", αιματολόγος, διευθυντής ΕΣΥ, Δαμιανός Σωτηρόπουλος (φωτογραφία), την απάντηση δίνει η σύγκριση του ποσοστού ανεμβολίαστων στο νοσοκομείο και στην κοινωνία. Επιπλέον, η ανάλυση αναδεικνύει τη σημασία της τρίτης δόσης εμβολίου, καθώς οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις έχουν 21 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά και να νοσηλευτούν σε σχέση με όσους έχουν κάνει και την ενισχυτική δόση.

 

Τα μέλη της Επιτροπής Λοιμώξεων συνέκριναν δύο δίμηνες περιόδους: Το δίμηνο Νοέμβριος - Δεκέμβριος του 2021, όταν οι νοσηλείες αφορούσαν λοίμωξη από την παραλλαγή Δέλτα, και το δίμηνο Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022, κατά το οποίο κυριάρχησε η Όμικρον (και η Όμικρον 2). Εξαιρέθηκε ο Ιανουάριος, κατά τον οποίο υπήρξε συνύπαρξη των δύο παραλλαγών.

Την περίοδο της Δέλτα νοσηλευτήκαν συνολικά 747 ασθενείς στις κλινικές COVID-19 του νοσοκομείου, εκ των οποίων οι 148 (19,8%) ήταν εμβολιασμένοι και οι 599 ανεμβολίαστοι (80,2%).

 

Την περίοδο της Όμικρον οι νοσηλείες ήταν 343 (λιγότερες από τις μισές), αλλά το ποσοστό των εμβολιασμένων αυξήθηκε εντυπωσιακά: οι 162 ήταν εμβολιασμένοι (47%) και οι 181 ανεμβολίαστοι (53%).

"Με μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως υπάρχει μια πολύ μεγάλη αύξηση των εμβολιασμένων που χρειάζονται νοσηλεία και πως η Όμικρον χτυπά με την ίδια βαρύτητα εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Και τα δύο συμπεράσματα είναι λανθασμένα", λέει ο κ. Σωτηρόπουλος.

Εκτός από τη σχέση εμβολιασμένων και μη στα νοσοκομεία και στην κοινωνία (όπου η αναλογία είναι 3 προς 1), η μεγάλη διαφορά, όπως αναφέρει, εντοπίζεται στο βαθμό κάλυψης των εμβολιασμένων. Κάνοντας τον διαχωρισμό ανάμεσα σε όσους έχουν εμβολιαστεί με δύο ή τρεις δόσεις στην περίοδο της Όμικρον, διαπιστώνεται πως 

μόλις το 11,7% των εμβολιασμένων που νοσηλεύτηκαν είχαν κάνει και τις τρεις δόσεις, δηλαδή επταπλάσιοι από αυτούς που είχαν κάνει τις δύο (88,3%).

"Εάν λάβουμε υπόψη ότι στην κοινωνία το 75% των εμβολιασμένων έχει λάβει 3 δόσεις και μόνο το 25% έχει λάβει 2 δόσεις, τότε καταλαβαίνουμε ότι οι πιθανότητες να νοσηλευτεί ασθενής εμβολιασμένος με 2 δόσεις είναι 21 φορές περισσότερες από αυτόν που έχει λάβει και 3η δόση", εξηγεί.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι λάθος να αριθμούνται οι δόσεις, καθώς όπως λέει δημιουργούν κακή ψυχολογία. "Θα πρέπει να αναφέρονται σαν ενισχυτικές δόσεις όπως και στα άλλα εμβόλια, που θα γίνονται ανά τακτά διαστήματα", σημειώνει.

 

Με την Όμικρον έχουμε να κάνουμε με μια ήπια λοίμωξη, σημειώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων, επισημαίνοντας ωστόσο πως ακόμα και σε αυτή του τη μορφή ο ιός μπορεί να είναι επικίνδυνος. "Τον Φεβρουάριο, είχαμε μισό εκατομμύριο κρούσματα και μόλις 360 διασωληνωμένους. Αν είχαμε τόσα κρούσματα γρίπης ίσως οι επιπτώσεις θα ήταν χειρότερες", παρατηρεί για να προσθέσει: "Παρόλα αυτά, όμως, εξακολουθούμε να έχουμε ανθρώπους που παθαίνουν βαριές θρομβώσεις, αν και πολύ λιγότεροι από πριν. Έχουμε ανθρώπους που διασωληνώνονται γιατί τους έχει χτυπήσει στα πνευμόνια και ανθρώπους που δυστυχώς πεθαίνουν και με την Όμικρον. Επίσης έχουμε και το long COVID, με ανθρώπους να ταλαιπωρούνται επί μήνες από συμπτώματα που επιμένουν. Δεν παύει να είναι ένας κακός ιός, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει θέματα, όσο ήπιος και να έχει γίνει πλέον. Άρα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή".

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

ετοιμαζόμαστε να γίνουμε η πιο ασφαλής χώρα για τον Τουρισμό !

GREEK STATISTICS !

 

απλά δείτε την ανακοίνωση του υπουργείο υγείας

 

Υπουργείο Υγείας

This Is Fine GIF

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Δεν θυμάμαι να είπα ότι δεν θέλω να σωθεί ο κόσμος.

Ούτε ότι θέλεις να σωθεί, όμως.

 

16 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Όποιος θέλει μπορεί να εμβολιαστεί, δεν έχω αποθαρρύνει κάποιον.

Τα γραπτά σου, όμως;

 

16 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Τα ψεκ άρθρα και οι ψευδείς πληροφορίες που έχω παραθέσει κατά διαστήματα είναι στα πλαίσια της ενημερωμένης συναίνεσης εισαγωγής σας στον μαγικό κόσμο της βλακείας . Παραθέτω την ψεκασμένη πηγή για πληρέστερη ενημέρωση να κάψω και τα τελευταία εγκεφαλικά σας κύτταρα.

 

17 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Δεν δέχομαι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, χωρίς την συναίνεση κάποιου.

Στον στρατό, όταν ήρθε η ώρα για να εμβολιαστείς, τι (τους) είπες;

 

17 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

1) Πέρα από όσα έχουμε ήδη συζητήσει (ανθρώπινα δικαιώματα, ιατρικός κώδικας δεοντολογίας, διεθνείς συμβάσεις, το γεγονός ότι τα εμβόλια covid έχουν άδεια κυκλοφορίας υπό όρους και όχι κανονική άδεια και γι' αυτό στο κάτω κάτω δεν είναι διαθέσιμα σε φαρμακεία ή σε γιατρούς), 2) ο βασικότερος λόγος που επιμένω για την επιλογή εμβολιασμού είναι το γεγονός ότι πολλοί έχουν αντενδείξεις οι οποίες όμως δεν είναι  καταγεγραμμένες στον ιατρικό τους φάκελο (μιλάω πάντα για Ελλάδα).

1) Δεν έχουμε συζητήσει, ψεύδεσαι.

2) Μπούρδες.

 

17 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Υπάρχουν πολλοί π.χ. αλλεργικοί οι οποίοι είχαν όταν ήταν μικροί σοβαρό αλλεργικό επεισόδιο, αναφυλαξία, θρόμβωση ή κάποιο άλλο ιατρικό συμβάν που είναι αυστηρή αντένδειξη για τον εμβολιασμό. Επειδή έχουν γνώση του γεγονότος προσέχουν στην υπόλοιπη ζωή τους.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι διαγνώσεις και οι συνταγές για θεραπεία γινόντουσαν χειρόγραφα, συνεπώς δεν υπάρχει καταγραφή του γεγονότος στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Μπούρδεςx2.

 

17 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Άρα αν καθιερωθεί η υποχρεωτικότητα θα θέσουμε σε κίνδυνο την ζωή όλων αυτών των ανθρώπων.

Μπούρδεςx3.

 

17 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Έχουμε το δικαίωμα να ρισκάρουμε την ζωή ανθρώπων που έχουν περάσει ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας για να νιώθουμε πιο ασφαλείς; Δεν αρκούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και το εμβόλιο για να αισθάνεται κάποιος ασφαλής;

Δεν ντρέπεσαι;

 

29 λεπτά πριν, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

ετοιμαζόμαστε να γίνουμε η πιο ασφαλής χώρα για τον Τουρισμό !

GREEK STATISTICS !

 

απλά δείτε την ανακοίνωση του υπουργείο υγείας

 

Υπουργείο Υγείας

This Is Fine GIF

Νικόλα, λες ανοησίες. Σύνελθε. Το εμβόλιο το κάνεις για σένα και τους συμπολίτες σου, όχι επειδή στο λέει η (εκάστοτε) κυβέρνηση.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

@DEADLAZARUS που κολάει το εμβόλιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

 

Τα στατιστικά λέω είναι engineered κατασκευασμένα ώστε τον Μάιο να είμαστε η πιο ασφαλής χώρα για τους ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ !

εδώ θα είμαστε να δούμε πόσους νεκρούς και κρούσματα θα μετράμε τον Μάιο

  • Agree 2
Link to comment
Share on other sites

https://www.in.gr/2022/04/21/b-science/sars-cov2/koronaios-long-covid-mporei-na-prokalesei-diaviti/

 

Την ανάγκη ελέγχου των ανθρώπων που νόσησαν με λοίμωξη COVID-19 έως και έναν χρόνο μετά το θετικό αποτέλεσμα προτείνουν οι ειδικοί, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα των επιστημόνων που επιχειρούν να ξεκλειδώσουν τα… μυστήρια του long-COVID και να εκτιμήσουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα υγειονομικά συστήματα στη μετα-πανδημική εποχή.

«Φαίνεται πως τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19 ή και να καταλήξουν (3 έως 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως δείχνουν όλες οι μελέτες)» εξηγεί ο δρ Ανδρέας Μελιδώνης, πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων (ΕΚΟΜΕΝ) και συντονιστής διευθυντής Διαβητολογικού-Καρδιομεταβολικού Κέντρου Μetropolitan Hospital.

 

Συγκεκριμένα, στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Lancet» στο τέλος Μαρτίου δημοσιεύθηκε μελέτη ανάλυσης μεγάλης βάσης δεδομένων στις ΗΠΑ όπου συγκρίθηκε ο κίνδυνος εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη σε 180.000 άτομα που νόσησαν από COVID-19 για έναν χρόνο μετά τη νόσησή τους, με τον αντίστοιχο κίνδυνο εμφάνισης σε 8.000.000 υγιούς πληθυσμού που δεν είχε νοσήσει στον αντίστοιχο χρόνο.

Τι διαπιστώθηκε; Ο κίνδυνος εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη (κατά 99% τύπου 2) στα άτομα που νόσησαν ήταν ιδιαίτερα αυξημένος (κατά 40%) και παρουσίαζε κυμαινόμενη από 31% έως και περισσότερο από 100% αύξηση, ανάλογα με την παρουσία ή μη παραγόντων κινδύνου όπως η ηλικία, ο δείκτης μάζας σώματος (BMI), ο προδιαβήτης κ.λπ. Επιπλέον, στα άτομα που χρειάστηκαν νοσηλεία ο κίνδυνος εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη στον έναν χρόνο παρακολούθησης ήταν αυξημένος κατά 173% και στα νοσηλευθέντα και διασωληνωμένα λόγω COVID-19 άτομα ήταν αυξημένος κατά 273%!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι όμως και το γεγονός ότι και τα άτομα που νόσησαν ήπια (δεν χρειάστηκαν νοσηλεία) παρουσίασαν κατά 25% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη έναν χρόνο μετά στο πλαίσιο του συνδρόμου Long-COVID.

 

Την ίδια περίοδο, στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό «Diabetologia» δημοσιεύθηκε ανάλογη μελέτη από γερμανική βάση δεδομένων όπου συγκρίθηκε η επίπτωση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 σε πληθυσμό 35.856 ασθενών από COVID-19, έναν χρόνο μετά τη νόσησή τους, με την ανάλογη επίπτωση σε ίδιο αριθμό ασθενών που νόσησαν από λοίμωξη ανωτέρου αναπνευστικού (που δεν ήταν COVID-19). Και εδώ υπήρχε κατά 30% αυξημένη επίπτωση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 στον πληθυσμό που νόσησε.

 

Υπάρχουν, εν τούτοις, όπως περιγράφει ο γιατρός, πολλά αναπάντητα ερωτήματα ακόμη. Για παράδειγμα, είναι άγνωστο εάν αυτός ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 μετά τη νοσηλεία είναι προϋπάρχων προδιαβήτης ή μη γνωστός διαβήτης που γίνεται φανερός μετά τη νόσηση. Επιπλέον, παραμένει άγνωστο εάν είναι  αναστρέψιμος αλλά και ποια είναι η βέλτιστη αγωγή και αντιμετώπισή του.

«Ανεξάρτητα όμως από τα ερωτήματα αυτά, μετά τα σημαντικά δεδομένα των μελετών που αναφέρθηκαν, προκύπτει ευδιάκριτη η ανάγκη ελέγχου των ασθενών που νόσησαν από COVID-19 για την πιθανή ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.
Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά διαστήματα έως έναν χρόνο μετά τη νοσηλεία (δεν έχουμε δεδομένα για αυξημένη εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 μετά από τον χρόνο από τη νοσηλεία). Ο έλεγχος του διαβήτη θα πρέπει να περιλαμβάνει, εκτός του σακχάρου νηστείας, τη δίωρη καμπύλη σακχάρου, που δίνει αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με το ενδεχόμενο status του διαβήτη στο άτομο που ελέγχεται» καταλήγει ο δρ Μελιδώνης.

 

Ξέρω, ξέρω. Δεν είναι όλα κρούσματα/πεθαίνουν άνθρωποι λόγω κλεισούρας/είμαστε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού/μα, η κυβέρνηση/μα, η αντιπολίτευση/ο περιπτεράς της γειτονιάς μού είπε ότι τα εμβόλια είναι του Σατανά/τα θεμελιώδη δικαιώματά μας/κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ...

  • Like 7
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Ο διαβήτης ελέγχεται με την άθληση.

Έστω και λίγο περπάτημα την ημέρα βελτιώνει την κατάσταση.

 

Όταν κλείνεις όλο τον κόσμο στο σπίτι,απαγορεύεις τον χορό,κλείνεις τα γυμναστήρια και περιορίζεις τους μετακινήσεις, είναι αναμενόμενο να αυξηθεί το ποσοστό που έχει διαβήτη.

 

96221757-full.jpg
WWW.DIABETES.CO.UK

Rising rates of type 2 diabetes can be blamed on a lack of exercise, according to a new report. The...

 

 

c05575bb-6385-4159-86d2-babbbe5a167e-thu
WWW.HEALTH.HARVARD.EDU

For people who have diabetes—or almost any other disease, for that matter—the benefits of exercise...

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

40 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Ο διαβήτης ελέγχεται με την άθληση.

Έστω και λίγο περπάτημα την ημέρα βελτιώνει την κατάσταση.

 

Όταν κλείνεις όλο τον κόσμο στο σπίτι,απαγορεύεις τον χορό,κλείνεις τα γυμναστήρια και περιορίζεις τους μετακινήσεις, είναι αναμενόμενο να αυξηθεί το ποσοστό που έχει διαβήτη.

 

96221757-full.jpg
WWW.DIABETES.CO.UK

Rising rates of type 2 diabetes can be blamed on a lack of exercise, according to a new report. The...

 

 

c05575bb-6385-4159-86d2-babbbe5a167e-thu
WWW.HEALTH.HARVARD.EDU

For people who have diabetes—or almost any other disease, for that matter—the benefits of exercise...

 

 

 

 

όταν η γκαβομάρα πάει σύννεφο. Καταρχήν τις υποθέσεις σου για το ποιο λόγο παθαίνει ο κόσμος διαβήτη, κράτα τες για τον εαυτό σου.

 

Τώρα, ΕΣΤΩ ότι όλοι όσοι πάθανε διαβήτη (διαμέσου κοβιντ), ήταν λόγω έλλειψης άσκησης.
Και πάλι τα δεδομένα συνηγορούν στο ότι μέχρι και πριν σκάσει ο κόβιντ το σώμα την πάλευε ακόμα. Μετά τον κόβιντ όμως, όχι.


Ακόμα χειρότερα όμως, (έστω ότι) αυτοί οι άνθρωποι δεν ασκούνταν αρκετά. Εδώ αρνείστε την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, τι λέμε, αρνείστε και την σύσταση του. Την υποχρεωτικότητα της άσκησης ποιος θα την προτείνει, εφαρμόσει και αποδεχτεί;

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι υπόθεση μου.

NHS είναι το ΕΣΥ της Αγγλίας.

 

Το άρθρο του Harvard όπως και τα αμέτρητα σχετικά άρθρα στο Google scholar επίσης δεν είναι υπόθεσή μου.

 

Ξέρω πολλούς διαβητικούς. Η πρώτη συμβουλή που τους δίνουν οι γιατροί μετά τον περιορισμό της ζάχαρης είναι η σωματική δραστηριότητα.

Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Δεν είναι υπόθεση μου.

NHS είναι το ΕΣΥ της Αγγλίας.

 

Το άρθρο του Harvard όπως και τα αμέτρητα σχετικά άρθρα στο Google scholar επίσης δεν είναι υπόθεσή μου.

 

Ξέρω πολλούς διαβητικούς. Η πρώτη συμβουλή που τους δίνουν οι γιατροί μετά τον περιορισμό της ζάχαρης είναι η σωματική δραστηριότητα.

το NHS (αυτά που παρέθεσες) δεν λέει ότι "Όταν κλείνεις όλο τον κόσμο στο σπίτι,απαγορεύεις τον χορό,κλείνεις τα γυμναστήρια και περιορίζεις τους μετακινήσεις, είναι αναμενόμενο να αυξηθεί το ποσοστό που έχει διαβήτη. "

Αυτό το λες εσύ. Μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο, και για κάποιους ανθρώπους μπορεί να ήταν ο καταλυτικός παράγοντας. Ας το δούμε σε κάποια μελέτη, και να δουμε και τα ποσοστά, ΑΛΛΑ το να αλλάζεις την κουβέντα από κοβιντ->διαβήτης προς την άσκηση και τα κακά περιοριστικά μέτρα, είναι όλο δικό σου.

Όσο για τους διαβητικούς αυτο που λένε οι γιατροί ισχύει (αν και υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχει σημαντικό effect). Ο πατέρας μου ήταν τύπου 2, και η άσκηση ήταν ευεργετική. Αλλά δεν την έκανε. Ergo, insulin dependent.

Ευτυχώς δεν ήταν αρνητής της ινσουλίνης γιατί ο Μητσοτάκης (ο δράκουλας) δεν στήριζε το ΕΣΥ, ή γιατί του το επεβαλε ο κακός γιατρός που τα παίρνει από τις φαρμακευτικές ή γιατί φταίει το καρτέλ των ζαχαροβιομηχάνων και της νεστλέ.

Έγινε επεξεργασία από JaguarOne
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Όταν κλείνεις όλο τον κόσμο στο σπίτι,απαγορεύεις τον χορό,κλείνεις τα γυμναστήρια και περιορίζεις τους μετακινήσεις, είναι αναμενόμενο να αυξηθεί το ποσοστό που έχει διαβήτη.

Ρε αλλον ψευτη σαν κι εσενα δεν πρεπει να εχει ξαναγνωρισει αυτος ο κοσμος. Τι λες;;;;;;;;;;;;; Απο το πρωτο κιολας lockdown μπορουσες με κωδικο 6 να βγεις και να περπατησεις , να τρεξεις, να κανεις ποδηλατο, κολυμπι, hiking, trekking και οτι τραβαγε η ψυχουλα σου!!!!!!!!! Οι δε ομοιδεατες σου μαλιστα κατηγορουσαν ακομα ΚΑΙ αυτο επειδη καποιοι το abusαραν.

 

Επισης : Η πλειοψηφια αυτων που εχουν πεθανει, δεν ηταν αθλητικοι τυποι που εγιναν ευαλωτοι ξαφνικα επειδη η κυβερνηση τους εκλεισε τα γυμναστηρια. Τολμω δε να πω, οτι μαλλον ηταν ανθρωποι που καπνιζαν σα φουγαρα, ετρωγαν πολυ ανθυγιεινα και την εβγαζαν στην καρεκλα ολη μερα. Για την πλειοψηφια μιλω, οχι για ολους. Αυτοι οι ανθρωποι, μονο απο το εμβολιο θα σωζονταν, αν σωζονταν. Σταματα τις "διαγνωσεις" σου, λες βλακειες.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.