GeorgePwr Μάρτιος 24, 2010 #681 Μάρτιος 24, 2010 (edited) Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και απο μένα!!!Ασύληπτη δουλειά, απίστευτες γνώσεις , ευρηματικότητα, φαντασία, σημασια στη λεπτομέρεια, τεχνογνωσία , ικανότητες!!!Πραγματικα δημιουργία ολοκληρωμένου επαγγελματία!!!Μεγάλε αν δούν τη δουλεία και αυτά που εχεις κάνει τα τσακάλια του εξωτερικού θα σε αρπάξουν και έφυγες για USA!!!:happy2:Ανυπομονουμε για τη συνέχεια... Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 24, 2010 από GeorgePwr
morpheus Μάρτιος 24, 2010 #682 Μάρτιος 24, 2010 Lakisss έγραψε: Πρόβλημα χωρου δέν είχα ιδαίτερο, θα το στρίμωχνα.Oπως ανέφερα και παραπάνω τα εκοψα επειδή διέθετα μόνο δύο heatpipes, με επακόλουθο: 1) Η τρίτη σειρά απο τρύπες θα ήταν στον αέρα, και θα ήταν άσχημη πιστεύω. 2)Το κομμάτι (σε κόκκινο πλαίσιο) δέν θα ήταν σφιγχτό λογω έλλειψης τρίτου heatpipe. Ετσι υπέθεσα ότι ΜΠΟΡΕΙ να έτριζε με τις δονήσεις του κουτιου, στην περιοχή τις κίτρινης γραμμής. Θα μπορούσες ίσως να βαλεις 2 επιπλέον "heatpipes" (χαλκοσωλήνες δλδ) που θα σταθεροποιούσαν τα πτερυγια και θα φαινονταν απο πάνω ιδια με τα άλλα. Και ετσι μια χαρα ειναι πάντως
Lakisss Μάρτιος 24, 2010 Author #683 Μάρτιος 24, 2010 uNick o μετ/στης μπήκε εκει γιατι ειναι δίπλα στην παροχή των 220Volt. GeorgePwr-mitsosoft: Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. morpheus: Η ψυκτρα και τώρα ειναι αρκετά μεγαλη για τα δεδομένα του Northbridge, σκέψου οτι κάλυπτε αναγκες cpu πριν....το θεώρησα υπερβολή να μπει ολόκληρο το fin. Μήν προδικάζω κιόλας το αποτέλεσμα, γιατι υπαρχει περίπτωση να μήν αποδιδει στο τέλος......
uNick Μάρτιος 25, 2010 #685 Μάρτιος 25, 2010 Μια πρόταση ... Παλι ασχετο :Ρ Δεν θα ηταν ωραιο να εβαζες Cold cathode uv στο κατω/πανω μερος του μπροστινου πλεξι ετσι ωστε να φωτιζεται ολο?
Lakisss Μάρτιος 25, 2010 Author #686 Μάρτιος 25, 2010 uNick έγραψε: Μια πρόταση ...Παλι ασχετο :Ρ Δεν θα ηταν ωραιο να εβαζες Cold cathode uv στο κατω/πανω μερος του μπροστινου πλεξι ετσι ωστε να φωτιζεται ολο? http://www.thelab.gr/showthread.php?t=64517&page=30
uNick Μάρτιος 25, 2010 #687 Μάρτιος 25, 2010 τοτε αλλαζει το πραγμα... παντως θα ηταν πολυ ωραιο. Ειδα και το βιντεο!!! απλα τελειο... νο μορ κομεντς!! και η θερμοκρασιες αψογες 1 ερωτηση... Στο βιντεο τι προγραμα ειναι αυτο που φαινετε? αυτο που διχνει τις θερμοκρασιες. Βιντεο-->
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Μάρτιος 25, 2010 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #688 Μάρτιος 25, 2010 (edited) Part - 33. Northbridge cooler. Part -4. (Final) Τελικό part για το cooler σημερα, το οποίο ειναι και το τελευταίο εξαρτημα που κατασκευάζω για την μητρική. Ούτως ή άλλως δεν υπαρχει και κατι άλλο να φτιάξω... Εκοψα τα heatpipes, τα γέμισα κατα μήκος με χαλκό απο καλώδιο, και τοποθέτησα 2ml. φυσιολογικό ορό στο καθένα. Ωρα να σφραγίσουν. Για πρωτη δόση, τα γέμισα στις άκρες με την εποξική πλαστελίνη που χρησιμοποίησα και στο gpu cooler. Παραδόξως εδω δεν ''ξέρασε'' νερό όπως στην καρτα. (φωτό ξέχασα να βγάλω...) Στην συνέχεια χρησιμοποιησα μπάρα αλουμινίου, την λεγόμενη ''ντίζα'' στην γλώσσα των αλουμινάδων. Οι ντίζες κόπηκαν με σιδεροπρίονο στο επιθυμητό μήκος. Παιδέυτηκα πολυ για να τις τρυπήσω με 6.5mm. τρυπανι αφου είναι οριακό, και έβγαινε απ΄το πλάι. Πέτυχα τέσσερις μόνο, απο τις εικοσιδύο που προσπάθησα...!!! Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα, προσπαθώ να φτιαξω τάπες για τα heatpipes. Οι ταπες κολληθηκαν με εποξίκη, και τα περισεύμματα καθαρίστηκαν με πανί. Γέμισε και το κενό στις τρύπες της βάσης με thermal paste. Ετοιμο το cooler. Μερικά στοιχεία: Ύψος 125mm. , Πλάτος 92mm. , Βάρος 190gr. , 32 fins , διαστάσεις fin 92x26mm. Το cooler το δοκίμασα πρόχειρα τοποθετώντας το πάνω στο ματι της κουζίνας, και δείχνει να δουλεύει. Η βαση και τα fin της ζεστάθηκαν άμεσα, ακολούθησαν τα heatpipes χαμηλά, και μετα απο καμιά 20sec. ζεστάθηκαν και τα fins επάνω. Δείχνει να δουλεύει ικανοποιητικά με μια πρώτη ματιά... Περισσότερες λεπτομέρειες βέβαια, όταν μπει επάνω στο mobo... Οταν τα βάλω ολα, θα κανω ένα update με photos και θερμοκρασίες. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 26, 2010 από Lakisss 12
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Μάρτιος 28, 2010 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #690 Μάρτιος 28, 2010 Update. Μερικές photo απο το cooler, επειδη σιγουρα μερικοί θα είχατε την περιέργεια (όπως και εγω), για το πως θα δείχνει επάνω στο mobo. Το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας των fin, βρισκεται κάτω απο το cooler του cpu. Μια συνολική αποψη των coolers. Εδω με τον cpu fan τοποθετημένο. Προσέξτε οτι το Northbridge cooler βρίσκεται εντός της ροής αέρα που δημιουργούν οι cpu - psu fans. Καλό το αποτέλεσμα μεχρι στιγμής. Να δω τί ψάρια θα πιάσω απο temps. , όταν θα μπουν όλα επάνω και πάρει μπροστά.... 10
Dexter Μάρτιος 28, 2010 #691 Μάρτιος 28, 2010 Μόλις ξεκίνησα να παρακολουθώ την δουλειά σου και απλά δεν έχω λόγια...:O!!!Μπράβο!!!
Lakisss Μάρτιος 30, 2010 Author #692 Μάρτιος 30, 2010 Παιδιά βοηθήστε λίγο, γιατι κοντεύω να σκάσω....!!!Κούμπωσα την vga και είπα να τρέξω ένα prime95 για να δώ τί έκανα με τα coolers που έφτιαξα.Ανοιγει ο pc κανονικά, όλα δουλέυουν ok και ξεκινάω να τρέξω Prime, παρακολουθώντας παράλληλα τις temps με speedfan, hwmonitor και everest.Απ΄οτι θυμαμαι ειχα περίπου θερμοκρασίες vga 38c, δίσκους 22-24, cpu 34, mobo 30, Northbridge επίσης λίγο......όταν το συστημα κατέρρευσε μετα απο 10 λεπτά!Μαυρη οθόνη με ''no signal'' ξαφνικά και άναψαν και τα τέσσερα λαμπάκια πάνω στο Gigabyte mobo, όπουπαρέμειναν αναμμένα. Το cpu fan δουλευε και δέν σταμάτησε.Εκανα παλι εκκίνηση.Το power-reset δουλευουν κανονικα και το mobo παιρνει μπροστα.Ο δίσκος ακουγεται ότι δουλευει για 10sec. στην αρχή , το cpy fan δουλεύει, τα λαμπάκια της μητρικης μενουν αναμμένα συνεχώς και τα τέσσερα, κανένα ΄''μπίπ'' όμως και εκκίνηση.Η οθόνη δείχνει ''no signal''.Το psu δουλευει κανονικά.Δοκιμασα με μια μνημη, αλλα τίποτα πάλι....
schumifer Μάρτιος 31, 2010 #693 Μάρτιος 31, 2010 Βγάλε τροφοδοσία από το τροφοδοτικό. Πάτα το power (διαδικασία που εκφορτίζει τη μητρική τρόπον τινά.)Μετά ξαναβάλε τροφοδοσία και ξαναδοκίμασε.Άλλη κίνηση είναι το clear cmos
ARMAGEDDON Μάρτιος 31, 2010 #694 Μάρτιος 31, 2010 και βγάλε και την μπαταρία της μητρικής και ξαναβάλτην ώστε να γυρίσει και πάλι στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ... πιστεύω να βγάλεις μια άκρη
Lakisss Μάρτιος 31, 2010 Author #695 Μάρτιος 31, 2010 Σήμερα το βράδυ πήρε μπροστά κανονικά, χωρίς να έχω πειράξει τίποτα.Prime μπορω να ξανατρέξω, ή θα έχω τα ίδια πάλι?
basilakis Μάρτιος 31, 2010 #696 Μάρτιος 31, 2010 Lakisss έγραψε: Σήμερα το βράδυ πήρε μπροστά κανονικά, χωρίς να έχω πειράξει τίποτα.Prime μπορω να ξανατρέξω, ή θα έχω τα ίδια πάλι? Αυτα τα μηχανακια του διαβολου .. θελουν ψυχανάλυση. Αντε να βγαλεις ακρη γιατι δν ηθελε να ξεκινησει. Εγω θα ετρεχα ...τουλαχιστοννα δεις τι παιζει.Ετσι κι αλλιως θα τον ζορισεις καποια στιγμη.
Lakisss Απρίλιος 2, 2010 Author #697 Απρίλιος 2, 2010 Update. Είπα να τρέξω ένα προγραμμα και να στρεσσάρω λίγο την κάρτα, γιατί ήμουν περίεργος να δώ πώς θα ανταποκριθεί η ψύκτρα μετά απο την τόση μόντα που έφαγε... Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι gamer αλλά με έτρωγε να δώ άν έκανα σωστή δουλειά, και κυρίως άν θα απέδιδε σωστά η ψυκτρα μετα το κόψιμο των heatpipes. Για αρχή την έτρεξα για 30min. σε ανάλυση 1680x1050, οπου έφτασε τους 51max., και σταθεροποιήθηκε στους 50 για άλλα 30min. Μετα έβαλα τέρμα την ανάλυση στα 2560x2048 και έτρεξα για άλλα 30min. , όπου έπιασε πάλι max. τους 50 βαθμούς και σταθεροποιήθηκε εκεί. Έιπα να δώ πώς δουλευει παθητικά, και έκλεισα και τον 12άρι fan που βρίσκεται απο κάτω της στο πάτωμα. Μετά απο 15min. έπιασε τους 85 όπου και σταμάτησα μιάς και δέν υπήρχε λόγος, άλλωστε με ανοιχτό fan θα λειτουργει... Θα ήθελα να μου πείτε εντυπώσεις από τις temps. , μιάς και δέν είμαι ειδικός στο θέμα... 2
stathid90 Απρίλιος 2, 2010 #698 Απρίλιος 2, 2010 πάρα πολύ καλές οι θερμοκρασίες σου.. με το stock cooler παίζει να είχες +10 βαθμούς από τους 50 [ίσως και παραπάνω..]
crio Απρίλιος 2, 2010 #699 Απρίλιος 2, 2010 Με τι κάρτα είσαι?Οι temps για αερόψυξη είναι πολύ καλές πάντως.
Recommended Posts