Lakisss Ιούνιος 17, 2010 Author #801 Ιούνιος 17, 2010 Η στήριξη των μεγαφώνων παιδιά είναι πρόχειρη, γι' αυτό και έβαλα τυχαίες βίδες.Η κατασκευή έχει πολύ δρόμο ακόμη...
koshal Ιούνιος 17, 2010 #802 Ιούνιος 17, 2010 Lakisss έγραψε: Η στήριξη των μεγαφώνων παιδιά είναι πρόχειρη, γι' αυτό και έβαλα τυχαίες βίδες.Η κατασκευή έχει πολύ δρόμο ακόμη...Θα μας τρελάνεις τελείως λέμε.......
fatal Ιούνιος 18, 2010 #803 Ιούνιος 18, 2010 Τρομερος οτι και να κανεις ειναι απεριγραπτο, τρομερο!:clap::blink:
Lakisss Ιούνιος 19, 2010 Author #804 Ιούνιος 19, 2010 Part -35. Plexiglass Speakers. (Part -3.) Συνέχεια με τα ηχεία τα οποία πάνε πολύ καλά, και ομολογώ ότι ευχαριστιέμαι την κατασκευή τους πααάρα πολυ... Οι δύο προσόψεις και οι δύο πλάτες είναι έτοιμες και γυαλισμένες μέχρι στιγμής, οπότε σήμερα έχουν σειρά οι δύο βάσεις και οι δύο οροφές των καμπινών. Για αρχή προσέξτε τις χαρακιές στο σημείο κοπής απο τον δίσκο, οι οποίες και έπρεπε να φύγουν. Τα κομμάτια τοποθετήθηκαν για τρίψιμο για αρχή με 150άρι υαλόχαρτο. Ακολουθησε τρίψιμο με 400άρι, το τελευταίο χέρι για τις τρείς πλευρές των κομματιών. Μόνο η μία τους πλευρά γυαλίστηκε, αυτή της πλάτης. Ολόκληρη η καμπίνα θα γίνει ''κολλητή'', εκτός απο την πλάτη που θα είναι βιδωτή. Στην συνέχεια οι βάσεις μαρκαρίστηκαν και τρυπήθηκαν με 7mm. τρυπάνι. Στις τρύπες ανοίχτηκε σπείρωμα με κολαούζο, και την βοήθεια του WD-40. Έτοιμες οι βάσεις. Για ποδαράκια αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ακίδες. Μόλις είδα τις τιμές τους στο net (30euros+ η τετράδα...) ψιλοδαγκώθηκα, και αποφάσισα να θυσιάσω τις ακίδες των KODA μου... Τις πέρασα με αλοιφή για να τους δώσω την παλιά τους λάμψη. Εδώ το πρίν και το μετά... Έτοιμες και οι ακίδες. Οι ακίδες βιδώθηκαν στις βάσεις, και εδώ το τελικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα να ασχοληθώ και με τα μεγάφωνα, ώστε να τους αλλάξω λίγο το ''look''. Στο tweeter αφαιρέθηκε το αυτοκόλλητο του μάγνήτη ο οποίος τρίφτηκε με 150άρι υαλόχαρτο, και το μεγάφωνο μονώθηκε κατάλληλα. Τα tweeters περάστηκαν με μαύρο σπρέυ. Το woofer με παίδεψε περισσότερο, αφου ήθελε τρίψιμο-βάψιμο και ενδιάμεσα. Η απαραίτητη μόνωση και εδώ... Μαύρο σπρέυ επίσης. Για όσους αναρωτιούνται, σκέφτομαι carbon αυτοκόλητο με κόκκινο λογότυπο για την επένδυση του μαγνήτη. 6
greekfragma Ιούνιος 20, 2010 #805 Ιούνιος 20, 2010 OMG:snap::snap::snap::snap::snap::snap:δεν έχω λόγια ρε Νίκο.:happy2:
Lakisss Ιούνιος 20, 2010 Author #807 Ιούνιος 20, 2010 Ευχαριστώ όλους! Είμαι σε δίλημμα τώρα όσον αφορά το κόλλημα της καμπίνας... να χρησιμοποιήσω την γνωστή κόλλα που την ξέρω καλά, ή χλωροφόρμιο που είναι η ''απόλυτη'' κόλλα για plexy? θεωρώ ότι η κόλλα θα κάνει καλή δουλειά εδώ, αφού τα plexy είναι 10άρια με μεγάλη επιφάνεια επαφής. Απο την άλλη φοβάμαι το ξεκόλλημα της καμπίνας απο τους κραδασμόυς και την εκτόνωση του αέρα του woofer... Θα κάνω μία δοκιμή με χλωρ/μιο για πρώτη φορά ever σε κάποια παλιά κομμάτια plexy, και θα αποφασίσω. Άν δέν δείτε update τις προσεχείς δύο ημέρες...πιθανόν θά κοιμάμαι!
Highlander Ιούνιος 21, 2010 #808 Ιούνιος 21, 2010 Lakisss έγραψε: Ευχαριστώ όλους!Είμαι σε δίλημμα τώρα όσον αφορά το κόλλημα της καμπίνας... να χρησιμοποιήσω την γνωστή κόλλα που την ξέρω καλά, ή χλωροφόρμιο που είναι η ''απόλυτη'' κόλλα για plexy? θεωρώ ότι η κόλλα θα κάνει καλή δουλειά εδώ, αφού τα plexy είναι 10άρια με μεγάλη επιφάνεια επαφής. Απο την άλλη φοβάμαι το ξεκόλλημα της καμπίνας απο τους κραδασμόυς και την εκτόνωση του αέρα του woofer... Θα κάνω μία δοκιμή με χλωρ/μιο για πρώτη φορά ever σε κάποια παλιά κομμάτια plexy, και θα αποφασίσω. Άν δέν δείτε update τις προσεχείς δύο ημέρες...πιθανόν θά κοιμάμαι! Αν σου περισσέψει λίγο από δαύτο θα ήθελα, μήπως και κοιμηθώ χωρίς γκρίνια ένα βράδυ
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Ιούνιος 21, 2010 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #809 Ιούνιος 21, 2010 Update. Το τελευταίο part τελείωσε με τα ηχεία μισοβαμμένα, οπότε τώρα ήρθε η ώρα για τα αποκαλυπτήρια.... Ξεκινάω με το woofer. Βάφτηκε και η λωρίδα ανάμεσα στον μαγνήτη και στο σασί. Τα tweeters. Ακολούθησα την φαντασία μου, και τελικά υλοποίησα την σκέψη με το carbon αυτοκόλλητο που είχα προαναγγείλει. Λέω ''φαντασία'' γιατί δέν ξέρω να χρησιμοποιώ photoshop ή sketchup, οπότε τα πάντα γίνονται βάση αυτής της λογικής σ'αυτό το project... Τα tweeters απο πλαινή άποψη, με τον μαγνήτη επενδυμένο με carbon. Μπήκε και το λογότυπο του project. Τελικό αποτέλεσμα. Ίδια διαδικασία και για το woofer. Εδώ ο μαγνήτης. Το λογότυπο. Τελικό αποτέλεσμα. Αναμένω εντυπώσεις για το καινούργιο look... 14
elk Ιούνιος 21, 2010 #811 Ιούνιος 21, 2010 είναι φανταστικά με το carbon....από που μπορώ να βρώ και εγώ τέτοιο αυτοκόλητο φίλε;;
Spirosssss Ιούνιος 22, 2010 #812 Ιούνιος 22, 2010 carbon αυτοκολλητο απο μαγαζι με αξεσουαρ αυτοκινητων η το ebay.Εγω να ρωτησω πως εφτιαξες τα αυτοκολλητα "project plexy"?? και το κοκκινο και το νικελ? σε καποιο καταστημα?
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Ιούνιος 25, 2010 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #813 Ιούνιος 25, 2010 Part -35. Plexiglass Speakers. (Part -4.) Συνέχεια λοιπόν με την κατασκευή των ηχείων τα οποία προχωρούν με αργούς ρυθμούς, λόγω έλλειψης χρόνου. Αφού αποφάσισα εξαρχής να γίνει η καμπίνα κολλητή εκτός απο την πλάτη, έπρεπε να ανοιχτεί σπείρωμα ώστε η πλάτη να είναι βιδωτή. Έτσι μαρκαρίστηκαν τα πλαινά της καμπίνας και τρυπήθηκαν. Αφού ''έχασα'' δύο τρύπες με το κολαούζο, ακολούθησα άλλα τακτική με το σπείρωμα. Συγκεκριμένα για βίδα Μ4 άνοιξα τρύπα με 3.5mm. τρυπάνι, και βίδωνα σιγά-σιγά την βίδα ώστε να ανοίξει αυτή το σπείρωμα. Απαραίτητη πάντα η χρήση μπόλικου WD-40 στο βίδωμα. Το αποτέλεσμα απλά τέλειο, γιατί το plexyglass τελικά είναι επιρρεπές στο κολαούζο... Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στις βάσεις. Στην συνέχεια φτιάχτηκε μία μπάρα που στην κορυφή της ανοίχτηκαν τέσσερις τρύπες, και στην βάση της σπείρωμα. Στην βάση του ηχείου ανοίχτηκε μία φρεζάτη τρύπα. Η μπάρα βιδώθηκε στην βάση. Ακολούθησε η απόπειρα κόλλησης της πρώτης καμπίνας. Με τον φόβο ανοίγματος της καμπίνας απο τους κραδασμους και την εκτόνωση του woofer, αποφάσισα να βελτιστοποιήσω όσο γίνεται την κόλληση. Έτσι έτριψα όλα τα σημεία επαφής με 400άρι υαλόχαρτο για καλύτερη πρόσφυση της κόλλας, σε λωρίδα πάχους 8mm. Το ποιό κέραιο σημείο...η προετοιμασία. Τα κομμάτια πιάστηκαν με σφιχτήρες πάνω σε ένα κομμάτι γυαλισμένο μάρμαρο, σε αναζήτηση επίπεδης επιφάνειας. Ομολογώ ότι δέν ήξερα την έκβαση του εγχειρήματος, μιάς και δέν είχα ξανακολλήσει τόσο παχύ plexy. Τελικά βγήκε άψογη, με τέλεια συναρμογή και ''νταμάρι'', παρόλο που δέν έχει κολληθεί ακόμα η πρόσοψη ώστε να ''δέσει'' πλήρως. Το αποτέλεσμα σε εικόνες. Η παραφωνία (αισθητική μόνο ευτυχώς) της κατασκευής. Η επιλογή μου τελικά να τρίψω τις επιφάνειες αρχικά με 400άρι υαλόχαρτο ήταν λάθος... Το 400άρι κάνει μεγάλες χαρακιές στο υλικό, οι οποίες εμποδίζουν την κόλλα να τρέξει κατα μήκος της ραφής κατά τη έκχυση της κόλλας απο την σύριγγα. Έτσι οί ραφές δέν γεμίζουν παντού με κόλλα, και παρατηρείται κατά τόπους θαμπάδα. Ειλικρινά δέν το περίμενα αυτό γιατί είχα υπολογίσει τα πάντα πρίν, αλλά απο αυτά μαθαίνεις! Στην επόμενη καμπίνα θα τρίψω με νούμερο 1500-2000. Λεπτομέρεια της κολώνας. Η βάση με τις ακίδες. Για την μόνωση της καμπίνας αγοράστηκε ricofon πάχους 25mm. Έβαλα και ένα πρόχειρο κομμάτι, για να πάρετε μία γέυση. Απόλυτα ευχαριστημένος λοιπόν μέχρι στιγμής με την έκβαση της κατασκευής, με μόνη παραφωνία την εμφάνιση των κολλήσεων στην πρώτη καμπίνα. 13
Spyrious Ιούνιος 26, 2010 #815 Ιούνιος 26, 2010 Δεν έχω λόγια να πω.Φαντάζομαι η κολόνα είναι για τα καλώδια;
Lakisss Ιούνιος 26, 2010 Author #816 Ιούνιος 26, 2010 Eυχαριστώ Jason, τέλειο όμως δέν το λές λόγω κολλήσεων.Θα κάνω δοκιμαστικές κολλήσεις με διάφορα νούμερα υαλόχαρτων, για να δώ τί φταίει...Spyrious σωστά υπέθεσες.
barcode_13 Ιούνιος 26, 2010 #817 Ιούνιος 26, 2010 Γενικά δε μου αρέσει να κριτικάρω αρνητικά τη δουλεία των άλλων. Το μόνο όμως που με χαλάει στην καταστκευή είναι το ricofon. Νομίζω το κάνει λίγο πιο "φτηνιάρικο" ενώ αρχικά έδειχναν πολύ high-tech.Βέβαια αν δεν τα βάλεις όλα επάνω δε μπορώ να έχω τελική άποψη. Κατά τα άλλα έχεις πολύ μεράκιΜπράβο και πάλι.
Lakisss Ιούνιος 26, 2010 Author #818 Ιούνιος 26, 2010 barcode_13 έγραψε: Γενικά δε μου αρέσει να κριτικάρω αρνητικά τη δουλεία των άλλων. Το μόνο όμως που με χαλάει στην καταστκευή είναι το ricofon. Νομίζω το κάνει λίγο πιο "φτηνιάρικο" ενώ αρχικά έδειχναν πολύ high-tech.Βέβαια αν δεν τα βάλεις όλα επάνω δε μπορώ να έχω τελική άποψη. Κατά τα άλλα έχεις πολύ μεράκιΜπράβο και πάλι.Λάθος φίλε μου...η κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη, και οι παρατηρήσεις βελτιώνουν.Όσον αφορά τώρα το ricofon.Άν την δείς εντελώς λογικά-ψυχρά την απόπειρα κατασκευής plexiglass ηχείων που κάνω, είναι απλά μία τρέλα.1) Το υλικό δέν ενδείκνυται: To plexiglass δημιουργεί ανάκλαση του ήχου σε αντίθεση με το ξύλο.2) Η καμπίνα είναι μικρή σε λίτρα.3) Δέν έχω υπολογίσει κάν διαστάσεις καμπίνας.... απλά πάω στην τύχη!Όπως καταλαβαίνεις ΔΕΝ περιμένω αξιόλογο ήχο. Τώρα θα μου πείς γιατί πετάς τα λεφτά σου-τον κόπο σου, και δέν παίρνεις αυτό να ησυχάσεις http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/Behringer-Studio-Monitor-Ms-20-544-036.htmΈλα ντέ.... βίτσια είναι αυτά!Γιατί στα είπα όλα τα παραπάνω? γιατί πρέπει να ακολουθήσω τουλάχιστον δύο-τρία standards, ώστε να έχω ένα αξιοπρεπές ακουστικό αποτέλεσμα. Ένα απο αυτά είναι η χρήση του ricofon.To ricofon Θα περιορίσει σε έναν βαθμό τις ανακλάσεις που θα κάνει η λεία επιφάνεια του plexy.Θα ''στρώσει'' λίγο το μπάσο κάνοντάς το πιό ''σφιχτό'', και η μπότα δέν θα ''πλατειάζει''.Είναι το πιό ''όμορφο'' υλικό που μπορουσα να βάλω.... (φαντάσου ότι παίζει πετροβάμβακας, υαλοβάμβακας, φίλτρο απορροφητήρα κτλ.)
barcode_13 Ιούνιος 26, 2010 #819 Ιούνιος 26, 2010 Συμφωνώ απόλυτα ότι πρεπει να χρησιμοποιήσεις ricofon αλλιώς θα έχεις τα αποτελέσματα που λες. Απλά οπτικά δε μου αρέσει πολυ το συγκεκριμένο υλικό. Ίσως κάποιο από αυτά να ταίριαζε περισσότερο με έμφαση στον άσπρο λαβύρινθο SITE ΜΕ RICOFON Υ.Γ: Προφανώς τα ηχεία σου θα γίνουν καλύτερα από τα "επίπεδα" Behringer :hehe:
Recommended Posts