Jump to content


Τι ψύξη προτιμάτε να χρησιμοποιείτε στο σύστημά σας;


Τι ψύξη προτιμάτε να χρησιμοποιείτε στο σύστημά σας;  

645 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Καλοκαίρι! Και μας περιμένουν οι χαρές της θάλασσας. Και ο πονοκέφαλος των υψηλών θερμοκρασιών στον υπολογιστή μας! Αλήθεια, ποιός είναι για εσάς ο προτιμότερος τρόπος ψύξης του υπολογιστή σας; (προσέξτε, όχι αυτόν που έχετε, αυτόν που θεωρείτε εσείς ιδανικό). Απαντήστε και δικαιολογήστε! :D

Link to comment
Share on other sites

Οταν ειχα τον C2D ειχα υδροψυξη αλλα πηγα σε αεροψυξη ( ultra xtreme) γιατι να εχω το κεφαλι μου υσηχο (νομιζω μου ειχε καει η αντλια κιολας)

Τωρα με τον i5 ειμαι με μαμα αεροψυξη (το σκεφτομαι για passive thermalright ultra αμα παρω τις βιδες για το νεο σοκετ)

Link to comment
Share on other sites

αν και προτιμαω να κανω custom υδροψυξη μιας και εχει πολυ περισσοτερες επιλογες οπως ψυγεια.υγρα,ψυξη οπως ram,chipset,κα.Στα τελευταια pc εχω μια h100 και στο αλλο seidon 120v

που παιζουν απροβληματιστα !

Link to comment
Share on other sites

Με το Lap top δεν νομίζω να υπάρχουν πολλά περιθώρια!

Με βοήθεια από βάση με ανεμιστήρα στις δύσκολες μέρες! :)

Μην το λές αυτό και εκεί υπάρχει "παιχνίδι" και δεν μιλάω για τις βάσεις που είναι λίγο υπερεκτιμημένες.

1η βελτίωση η μείωση των τάσεων (cpu + gpu), είτε μεσα από το bios είτε με moded bios είτε προγράμματα όπως το Intel XTU (για cpu) και το MSI afterburner (gpu). Μπορεί να συνοδεύεται από overclock ή underclocking !

2h βελτίωση αλλαγή πάστας στο σύστημα ψύξης και pads. Κινέζικα είναι όλα και δεν θα έλεγα ότι έχουν και τις καλύτερες ποιότητες στα υλικά αυτά ή στην συναρμολόγηση.

3η βελτίωση η αλλαγή του συστήματος ψύξης από άλλο ίδιο μοντέλο αλλά με άλλα specs. ΠΧ αλλάζεις το σύστημα ψύξης του διπύρηνου 25/35W του ΧΥΖ μοντέλου με αυτό τού 4πύρηνου 65W πάλι XYZ μοντέλου.

4η βελτίωση ghetto λύσεις όπως μερικές φτηνές αλλά άσχημες px Ghetto Cooling your Laptop , πιο προσεγμένες px Make a removable laptop water cooler! And other cool devices και φυσικά η αγορά ανοίγει σιγά σιγά: http://www.idealmalls.coμ/item/21316120639

5η και πιο διαδεδομένη οι βάσεις οι οποίες είναι υπερτιμημένες κατά την γνώμη μου. Το καλύτερο που προσφέρουν οι βάσεις αυτές δεν είναι ο "δροσερός" αέρας που φυσά το/τα φουρφούρια που έχουν αλλά το ότι ανασηκώνουν το laptop από το τραπέζι, από τα 2-3-4mm σε μερικούς πόντους αφήνοντας τον αέρα να κυκλοφορεί ανετότερα κάτω από το laptop και να ψύχει έστω και παθητικά την κάτω μεριά.

Γράφτηκα εδώ πριν χρόνια για να μάθω να στήσω υδρόψυξη. Δεν την έστησα ποτέ γιατί βάζοντάς τα όλα κάτω (κόστος, εργασία, συντήρηση, κίνδυνος για λάθος σαν πρωτάρης) η καλή aftermarket και ήσυχη αερόψυξη ήταν πολύ πιο θελκτική για μένα.

ΑΕΕΕΡΡΡΑΑΑΑΑΑΑΑ !!! λοιπόν για μένα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.