Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

23 ώρες πριν, το μέλος GFFermari έγραψε:

Η φετα εχει τετοια συναφεια με το καρπουζι οπως το σκυροδεμα με τον οπλισμο.

Δε νοειται καρπουζι χωρις φετα σε αναλογια ογκου 2:1.

Σελφ χεαλινγκ καρπουζι να γεμιζουν οι ρωγμες με φετα. χαχαχ

 

Πλακα κανω ουτε καν θελω να τον δω τον συνδιασμό. Ουτε με πεπονι. -.

 

Τα γλυκα κολοκυθια βγηκαν για εναν λογο. Αν ειναι να φτιαξουμε και τζατζικ...

Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε:

Πλακα κανω ουτε καν θελω να τον δω τον συνδιασμό. Ουτε με πεπονι. -.

 

Με πεπονι θελω αναλογια 1:1 γιατι ειναι πιο γλυκο απο το καρπουζι.

 

Τα γλυκα κολοκυθια βγηκαν για ενα λογο.

Spoiler

Blowing Up Pumpkins in SLOW MOTION - GIF on Imgur

 

  • Haha 6
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μια μοσχαρισια γαλακτος 1.1 κιλά ξεκίνησε στο φούρνο και μετά στο τηγάνι μιας και το μπάρμπεκιου για λίγο καιρό θα σκονίζεται

Μανιταράκια με κόκκινο κρασί και πατατούλες

 

 

20220826_131151.jpg

20220826_131409.jpg

20220826_131632.jpg

20220826_131652.jpg

20220826_132740.jpg

  • Like 7
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

6 λεπτά πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Μια μοσχαρισια γαλακτος 1.1 κιλά ξεκίνησε στο φούρνο και μετά στο τηγάνι μιας και το μπάρμπεκιου για λίγο καιρό θα σκονίζεται

Μανιταράκια με κόκκινο κρασί και πατατούλες

 

 

20220826_131151.jpg

20220826_131409.jpg

20220826_131632.jpg

20220826_131652.jpg

20220826_132740.jpg

 

κοκκαλης-olympiacos.gif

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Την επόμενη φορά για μαρινάρισμα δοκίμασε το εξής (αν θέλεις):

για κάθε κιλό κρέατος, 75ml νερό, 2γρ αλάτι, 1 γρ πιπέρι και 1 γρ θρούμπι. Άφησε τες να μαριναριστούν μερικές ώρες 4-5 και μετά απλά λάδωσε και ψήσε. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, το μέλος jax7480 έγραψε:

Την επόμενη φορά για μαρινάρισμα δοκίμασε το εξής (αν θέλεις):

για κάθε κιλό κρέατος, 75ml νερό, 2γρ αλάτι, 1 γρ πιπέρι και 1 γρ θρούμπι. Άφησε τες να μαριναριστούν μερικές ώρες 4-5 και μετά απλά λάδωσε και ψήσε. 

 

Θα δοκιμάσω. Κάνει και για χοιρινή και για μοσχαρίσια? 

 

Το αλάτισμα διάβασα οτι ειναι περιπου 1h/2,5cm κρέατος τουλάχιστον πριν το ψησιμο. Λεει οτι χανει μεν καποια υγρα το κρεας αλλα με το χρονο τα ξανα παιρνει.

Αυτο που λενε οτι σφιγγει αν το αλατίσεις πριν δεν ισχύει, για τα γουστα μου τουλαχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο για χοιρινό. Κάνει για μπριζόλες και σουβλάκι. Είναι παλιά τεχνική όταν στην Ελλάδα άρχισαν να πουλάνε χοιρινό σουβλάκι. 
 

Η μοσχαρίσια θέλει τρια πράγματα. Χοντρό αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Τίποτα άλλο. Δεν την μαρινάρεις ΠΟΤΕ. Μια ώρα περίπου πριν το ψήσιμο με αλάτι και πιπέρι και το λαδακι στο τέλος. 

Έγινε επεξεργασία από jax7480
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.