ElGreco Απρίλιος 11, 2014 #2701 Απρίλιος 11, 2014 Bρε δεν λεω για μαρκα κλπ. Εννοω για το συγκεκριμενο που εχω μεσα. Το αδειαζω σε ενα μπωλ και το ξαναβαζω πισω; ή να παρω καινουριο;Για την ιστορια, ο κατασκευαστης προτεινει αλλαγη του υγρου καθε χρονο...Aqua Computer Webshop - Double Protect Ultra 1l - gelb 53115
narta Απρίλιος 11, 2014 #2702 Απρίλιος 11, 2014 Για την ιστορια, ο κατασκευαστης προτεινει αλλαγη του υγρου καθε χρονο...Aqua Computer Webshop - Double Protect Ultra 1l - gelb 53115 Και οι κατασκευαστες αυτοκινητων συνιστουν service καθε χρόνο ακομα και αν εκανες 1000 χλμ. Λεφτα βγαζουν τι θες να συνιστησουν, να μην αγοράσεις;
narta Απρίλιος 11, 2014 #2703 Απρίλιος 11, 2014 Bρε δεν λεω για μαρκα κλπ. Εννοω για το συγκεκριμενο που εχω μεσα. Το αδειαζω σε ενα μπωλ και το ξαναβαζω πισω; ή να παρω καινουριο;Αμα μπεις στην διαδικασια ριξε και ενα ξεπλυμα με απεσταγμενο πριν. Κακο δεν κανει.
ElGreco Απρίλιος 11, 2014 #2704 Απρίλιος 11, 2014 Και οι κατασκευαστες αυτοκινητων συνιστουν service καθε χρόνο ακομα και αν εκανες 1000 χλμ. Λεφτα βγαζουν τι θες να συνιστησουν, να μην αγοράσεις; Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω τα συστατικα κ την αντοχη στο χρονο του συγκεκριμενου υγρου, ΑΛΛΑ ολα τα χημικα με τον χρονο χανουν τις ιδιοτητες τους κ σε καμια περιπτωση δεν θα διακινδυνευα galvanic corrosion σε ολο μου το συστημα για 8€ τον χρονο... Για αλλο λογο (ημιμαθεια) την πατησα στο παρελθον... Koolance CPU 370 and Bitspower Corrosion ! Solution ? ...αλλαζετε τουλαχιστον το υγρο οταν ¨πρεπει¨, ειναι η προταση μου. Εγω, θα ανοιγα κ το cpu block που συνηθως κραταει ολη την ¨μακα¨ ΑΝ υπαρχει κ ειναι συνηθως καλο δειγμα του τι γινεται στο υπολοιπο loop (απο θεμα leftovers).
gorg Απρίλιος 26, 2014 #2705 Απρίλιος 26, 2014 (edited) Δύσκολοι καιροί οπότε αποφάσισα πριν μήνες να κάνω downgrade (σε GHz) το βασικό (αλλά όχι το πιο ισχυρό) σύστημά μου. Είχα διάφορα hardware και watercooling components από παλιότερες αγορές ενώ προμηθεύτηκα κάποια άλλα από AquaTuning και 2nd hand market τα οποία όταν επέστρεψα Ελλάδα είχαν ήδη φτάσει και με περίμεναν. Πριν ανεβάσω καμιά παλιά φωτογραφία από το htpcπου είχα μισοφτιάξει τα Xmas (και θα ολοκληρώσω όταν βρω χρόνο) είπα να αρχίσω λίγο με το desktop, κι ας ήταν Μεγάλη Παρασκευή... Ιδού: Silverstone TJ08-e: Το είχα να κάθεται για καιρό αρχικά αφού είχα την πολυτέλεια να έχω τεράστια κουτιά για τα βασικά συστήματα. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει το main κουτί λόγω κινητικότητας και παρότι δεν είναι τέλειο πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα που είχα (και δεν ήταν λίγα). Δυστυχώς έχει φάει τρακάρισμα στο παρελθόν από κάποια ελεϊνά courier. Όχι ότι έχω κάποιο φετίχ να έχω το κουτί πάνω στο γραφείο - ίσα ίσα. Asus Rampage IV Gene: Δύσκολο να βρεθεί μεταχειρισμένη; Xeon EP-2690 (8core, 2.90GHz): Ο bitcoin miner πήγαινε για μεγαλύτερα πράγματα οπότε την αποχωρίστηκε. Χμμ, τι γυρεύει η τρύπα στο IHS; ;-) Super-Flower SF500P14FG PSU: Καλά με τον 3770k, τώρα Θα αντέξει; Oops. No warranty. Ποιος μασκαράς να φταίει άραγε ; Noctua NH-D14: Με εξυπηρέτησε για χρόνια σε 1150, 1366 και AM3 συστήματα, τώρα ήρθε ο καιρός και για 2011 ... Noctua SecuFirm2 NM-I2011: ... αλλά πρέπει να αγοράσεις το kit εξτρά Noctua SecuFirm2 NM-I2011: Γνωστοί για τις προχειράντζες οι Αυστριακοί. Arctic Cooling MX-4: Ευτυχώς που είχα καβάντζα. Γιατί η μαγιονέζα είχε τελειώσει. Ποιος τρέχει πρωινιάτικα στο super να ψωνίσει ... 32GB Crucial RAM: Λέτε να έχουν πρόβλημα με την Noctua; :-D 32GB Crucial RAM: ... δεν νομίζω. Δεν βάζω υδρόψυξη καλύτερα; Tygon που περίσεψε από προηγούμενα projects. Aquatuning AT-Protect Clear 1000ml: Ποιο φθηνό από το μπουκαλάκι νερού σε αεροδρόμιο του εξωτερικού; Silverstone SST-AP182: Είχα αλλάξει το default AP181 εδώ και καιρό. Phobya Xtreme 200 - V.2 - Full Copper Made in China. Phobya=fear. Από εκεί πρέπει να βγήκε και το "φόβος" που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα ... Με την παλιά mini-itx μητρική. Δίπλα στον 12ρη Noctua. 200mm rad με 180mm fan; No problem. Δύο set βιδών (30mm και 35mm) και plugs. Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 120mm: Γιατί ένα ίσον κανένα. Noiseblocker NB-BlackSilent PRO PL-1: Είχα προνοήσει να καβατζώσω σε καλύτερες εποχές. Koolance CPU-380I: Έψαχνα στο AquaTuning για το ΕΚ supremacy. Έχω χάσει επεισόδια ... Koolance CPU-380I: Για Intel cpus μόνο Koolance CPU-380I: Από πάνω. Koolance CPU-380I: Από πλάγια. Koolance CPU-380I: Από κάτω. Koolance CPU-380I: Not bad. Koolance CPU-380I: Acetal top. Koolance CPU-380I: Εσωτερικά. Koolance CPU-380I + Asus Rampage IV Gene. Koolance CPU-380I + Asus Rampage IV Gene. Koolance CPU-380I + Asus Rampage IV Gene. Lamptron FC Touch: Δεν χωράει πια XSPC Acrylic Dual 5.25": ... λόγω αυτού. XSPC Acrylic Dual 5.25": Πίσω μέρος. MCP655: Vario από παλιότερο project XSPC tank + MCP655. Palit Jetstream GTX 680 4Gb: Περίμενε υπομονετικά με το EK-FC680 GTX+ Nickel της για μήνες μέχρι αποφασίσω να κάνω system upgrade. Όχι ότι η MSI GeForce GTX 670 Power Edition ήταν κακή αλλά με το Accelero Xtreme III το κουτί είχε γίνει σκακιέρα. Μην μας περάσουν και για Παοκτσήδες... Palit Jetstream GTX 680 4Gb: No backplate for now. Watercooling. Watercooling. Watercooling. Watercooling. Watercooling. Watercooling. Watercooling. Watercooling. Watercooling. Watercooling. Watercooling: Testing. Watercooling. LSI 9260-8i: Just in case. Θα μαζευτούν οι SSD σταδιακά. Samsungs & Plextor: SSDs να φάνε κι οι κότες (2.5ΤΒ). Προχειροδουλειές προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθεί το RAID και να τοποθετηθούν στο πίσω (από τη μητρική) μέρος του κουτιού. Watercooling. Watercooling. Watercooling. MCubed FanAmp: Ας το βάλουμε κι αυτό μιας που υπάρχει. Καλώδια: No cable management. Δεν θα τα δει κανείς έτσι και κλείσει το κουτί. I hate windows anyway ;-) Ποιο άσχημο αλλά ελπίζω πιο ήσυχο. Be quiet! ηχομονωτικό υλικό insulation mat. Be quiet! ηχομονωτικό υλικό. Be quiet! ηχομονωτικό υλικό: Όσο πιο σιγά τόσο πιο καλά. Operating System: OSX 10.9.2 (ως είχε). Οι σκληροί ήταν και στο παλιό σύστημα. Σιγά μην κάνω format και reinstall. Θερμοκρασίες, θόρυβος, επιδόσεις, συμπεράσματα, κτλ: Άλλη φορά. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 27, 2014 από gorg Την άκουσα από τον astrolabos ;-) 1
astrolabos Απρίλιος 26, 2014 #2706 Απρίλιος 26, 2014 Πω ρε φίλε, δε θα πηγαίνω στο speedtest όταν θέλω να δοκιμάζω τη σύνδεσή μου, θα φορτώνω το post σου Υ.Γ. Μίκρυνε τις φωτογραφίες σε παρακαλώ
gorg Απρίλιος 27, 2014 #2707 Απρίλιος 27, 2014 Πω ρε φίλε, δε θα πηγαίνω στο speedtest όταν θέλω να δοκιμάζω τη σύνδεσή μου, θα φορτώνω το post σουΥ.Γ. Μίκρυνε τις φωτογραφίες σε παρακαλώ better now ?
hurin Απρίλιος 27, 2014 #2708 Απρίλιος 27, 2014 Ωραιίο το συστηματάκι, καλορίζικο!Σωλήνες και υγρό από που?
gorg Απρίλιος 27, 2014 #2709 Απρίλιος 27, 2014 Ωραιίο το συστηματάκι, καλορίζικο!Σωλήνες και υγρό από που?Σωλήνες είχα περίσευμα Tygon ID=3/8" από παλιότερα.Υγρό Aquatuning AT-Protect Clear 1000ml από Aquatuning - ίσα ίσα έφτασε.
jkanaks Απρίλιος 27, 2014 #2710 Απρίλιος 27, 2014 Μπράβο φίλε ωραίο κουτί και ωραίο project, το ίδιο υγρό παίζω και γω από τα Χριστούγεννα, δεν έχω παρατηρήσει κάτι ύποπτο στο ρεζ μέχρι τώρα
g.shock Μάϊος 1, 2014 #2711 Μάϊος 1, 2014 Να σας παρουσιάσω και την δική μου. Σε πρώτη φάση έχουν έρθει τα πράγματα και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμη. Τα πραγματάκια μόλις τα παρέλαβα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη από το eWorld για την βοήθεια του. Το Rig μου ακόμα "μαμα" Please μην μου την πείτε για την σκόνη μέσα....είναι 24/7 ανοιχτό και απουσιάζω αρκετές μέρες για να προλάβω να το καθαρίσω...άλλα τώρα θα γίνει κουκλάκι !!! Εδώ η "πραμάτεια" απλωμένη και έτοιμη να περαστεί. Ελπίζω να βγει ένα καλό αποτέλεσμα και να το χαρώ! Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
javaneze: Μάϊος 1, 2014 #2712 Μάϊος 1, 2014 Ti skoni einai ayti re man? ? ? Εχ πλακα κανω Εχεις ωραια πραγματακια για να δουλεψεις, δεν καταλαβα αν εχεις και gpu waterblock εκει στον χαμο, αλλα προβλεπεται ωραιο αποτελεσμα. Tα rads πως θα τα παρει το συγκεκριμενο κουτι; Αντε ξεκινα με το καλο και βγαζε και καμια φωτο ενδιαμεσα με την προοδο, μην περιμενεις το τελικο αποτελεσμα για να μας το δειξεις παλι
g.shock Μάϊος 1, 2014 #2713 Μάϊος 1, 2014 Ti skoni einai ayti re man? ? ? Εχ πλακα κανω Εχεις ωραια πραγματακια για να δουλεψεις, δεν καταλαβα αν εχεις και gpu waterblock εκει στον χαμο, αλλα προβλεπεται ωραιο αποτελεσμα. Tα rads πως θα τα παρει το συγκεκριμενο κουτι; Αντε ξεκινα με το καλο και βγαζε και καμια φωτο ενδιαμεσα με την προοδο, μην περιμενεις το τελικο αποτελεσμα για να μας το δειξεις παλι Να είσαι καλά ! Έχω πάρει τα πάντα...μπλοκάκι και bacplate για την καρτούλα (EK-FC780 GTX Ti - Acetal+Nickel - GeForce GTX 7x0/Titan Series - Full Cover for Nvidia GeForce - VGA Blocks - Blocks ), το κιτ για την mobo ( EK-FB KIT ASUS M6F - Acetal+Nickel - Intel Z87 Series - Full Board Blocks - Motherboard Blocks - Blocks) . Τα rads θα μπουν το 3πλό επάνω και το 2πλό κάτω. Θα κανονίσω να βγάζω κάπου-κάπου φωτο για να τα βλέπω και εγώ να τα θυμάμαι !!! :P:P
AgMa Μάϊος 1, 2014 #2714 Μάϊος 1, 2014 Και εγώ όποτε ξεχνάω τι ρακόρ φοράω, πάχος ψυγείου κλπ, τσουπ στο thelab . Μεγιά σου να τα χαρείς!Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση να στήνεις την δική σου w/c.Το χαίρεσαι σαν παιδί... [MENTION=567]gorg[/MENTION] το τανκ πως σου φαίνεται;Προχθές πήρα το ίδιο τανκ με d5 αλλά με χαλάει πάρα πολύ το γεγονός ότι μεταφέρει πολλούς κραδασμούς στο κουτί. Νομίζω ότι ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή αυτό το πράγμα απ' την XSPC
haritos14 Μάϊος 1, 2014 #2715 Μάϊος 1, 2014 Να σας παρουσιάσω και την δική μου.Σε πρώτη φάση έχουν έρθει τα πράγματα και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμη. Τα πραγματάκια μόλις τα παρέλαβα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη από το eWorld για την βοήθεια του. Το Rig μου ακόμα "μαμα" Please μην μου την πείτε για την σκόνη μέσα....είναι 24/7 ανοιχτό και απουσιάζω αρκετές μέρες για να προλάβω να το καθαρίσω...άλλα τώρα θα γίνει κουκλάκι !!! Εδώ η "πραμάτεια" απλωμένη και έτοιμη να περαστεί. Ελπίζω να βγει ένα καλό αποτέλεσμα και να το χαρώ! Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ωραιος φιλε καλοριζικα αλλα ααφου εκανες τη καλη δε πηρες και τα ψυγεία τις EK τη σειρα PE θα παθαινες πλακα τρομερη διαφορα σε θερμοκρασια με τις alphacool
haritos14 Μάϊος 1, 2014 #2717 Μάϊος 1, 2014 Πόση διαφορα εχει δλδ; Και ποια ek λες ακριβώς;φιλε ειχα το τριπλο και την ιδια αντλια και το νερο στο παιχνιδι εφτανε μεχρι 42 βαθμούς με το που εβαλα το ek το νερο πανω από 30 ποτε στα 4,9ghz o επεξεργαστης ποτε πανω από 43 και 39 η καρτα γραφικωνEK-CoolStream PE 480 (Quad)
haritos14 Μάϊος 1, 2014 #2719 Μάϊος 1, 2014 ναι φιλε ειχα παθει και εγω πλακα με την Η100i που ειχα στην αρχη ειχα δει μικρη διαφορα με τις alphacool τα ψυγεία με το που εβαλα αυτό αλλαξαν πολλα.με τα δικα μου πραγματα και κουτι ετσι μπορει σε καποιον άλλο να δουλευουν αλλιως αλλα στο TJ07 και στο COSMOS ii δουλευουν κομπλε τα EK
gorg Μάϊος 1, 2014 #2720 Μάϊος 1, 2014 [MENTION=567]gorg[/MENTION] το τανκ πως σου φαίνεται;Προχθές πήρα το ίδιο τανκ με d5 αλλά με χαλάει πάρα πολύ το γεγονός ότι μεταφέρει πολλούς κραδασμούς στο κουτί.Νομίζω ότι ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή αυτό το πράγμα απ' την XSPC Ναι, οι κραδασμοί είναι ένα γνωστό θέμα για αυτού του τύπου τα tank. Έχω προσπαθήσει να βάλω ότι plastic gromit ή αντικραδασμικό soft υλικό μπορώ (δεν φαίνεται στα photos), έχω το Silverstone κουτί πάνω σε πατάκι Ikea, και τρέχω αντλία και ανεμιστήρες στο minimum αφού δεν έχω σκοπό τα benchmarks ούτε και με νοιάζει αν έχω 40ρια idle αντί για 30ρια. Backup τα δεδομένα παίρνω, λυπάμαι πιο πολύ τα αυτιά μου και την ψυχική μου υγεία από ένα μάτσο εξαρτήματα ;-)
Recommended Posts