Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Ιανουάριος 22, 2010 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #521 Ιανουάριος 22, 2010 Update. Σημερα πριν περασω το τριτο χερι μπογιας στην βαση της καρτας, ειπα να κανω μια προχειρη δοκιμη. Μονταρα την καρτα οπως ειναι, και το ενα εφερε τ' αλλο.... εδωσα ρευμα στους δυο μετρητες και δεν άντεξα! Το χαμογελο μεχρι τ 'αφτια, και ας μιλησουν οι εικονες..... 16
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Ιανουάριος 24, 2010 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #523 Ιανουάριος 24, 2010 (edited) Part -29. GPU Cooler. (Part -4 Final) Βαφτηκε τελικα η βαση, βερνικωθηκε, και η καρτα περασε στην φαση της συναρμολογησης. Αρχικα κολληθηκε η πρωτη τετραδα των ram coolers. Η επομενη τετραδα εβρισκε επανω στα heatsinks και στα fins, γι 'αυτο και επρεπε να πεσει πατεντα. Στα ακριανα coolers κοπηκε μια σειρα, για να μην ακουμπανε με τα fins. Τα μεσαια βρισκονταν μολις 3mm. κατω απο τα heatsink, κανοντας αδυνατη την τοποθετηση ψυκτρας. Ετσι εβαλα δυο κομματια fins απο αυτα που περισσεψαν απ'την ψυκτρα. Απο ολότελα.... Τελος και με τα ψυκτρακια... Σειρα εχει ο σενσορας του μετρητη. Δεν ρισκαρα να τον πιασω επανω στο heatsink με δεματικο, γι 'αυτο και τον εσφιξα με ενα γυμνο καλωδιο. Ομορφο δεν ειναι, αλλα την δουλεια του την κανει... Τοποθετηθηκε και ο μετρητης. Παμε τωρα στην στηριξη της καρτας, η οποια ξεφευγει απο τα καθιερωμενα. Λογω του καρε του πλαισιου διαστασεων 30 x 15 mm. , εμποδιζεται το βιδωμα σε ευθεια γραμμη της καρτας. Ετσι σκεφτηκα να βιδωσω την καρτα με αλενοβιδα και παξιμαδι, αφου ετσι σου ''δινει χερι'''. Ετσι κοπηκαν δυο Μ3 αλενοβιδες. Για το σωστο πατημα της καρτας, φτιαχτηκε ενα κομματι 5αρι plexi. Η καρτα τοποθετημενη πλεον πανω στο mobo. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 24, 2010 από Lakisss 14
schumifer Ιανουάριος 24, 2010 #526 Ιανουάριος 24, 2010 ΠωπωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωΑκόμη και όταν δε έχω χρόνο για τίποτα, πάντα θα θέλω να μπω να δω το εγχείρημά σου πώς τα πάει. Και κάθε φορά ξεπερνάς κάθε προσδοκία.
hatzakis Ιανουάριος 24, 2010 #527 Ιανουάριος 24, 2010 Φιλε απλα..τελειο.... μπραβοΣυνεχισε ετσι θελω να το δω τελειωμενο!!!!!!
Lakisss Ιανουάριος 27, 2010 Author #528 Ιανουάριος 27, 2010 Nα ρωτησω κατι....Στο ADW 2009 ο υπολογιστης που ηταν μεσα στο ενυδρειο, κολυμπαγε στο λαδι αν θυμαμαι....Τι λαδι ειναι αυτο, τι ιξωδες και που το βρισκουμε?Προφανως ειναι λεπτορευστο και αχρωμο αν δεν κανω λαθος.
Hydra Ιανουάριος 27, 2010 #530 Ιανουάριος 27, 2010 Lakisss ολο και πιο ωραιο γινεται το κουτακι σου.Μπραβο και παλι!Πιο πολυ ομως επειδη ειναι το πρωτο σου mod σε pc και μοιαζει σαν να χεις κανει αλλα τοσα στο παρελθον. :T:
jpavly Ιανουάριος 27, 2010 #532 Ιανουάριος 27, 2010 Nα ρωτησω κατι....Στο ADW 2009 ο υπολογιστης που ηταν μεσα στο ενυδρειο, κολυμπαγε στο λαδι αν θυμαμαι....Τι λαδι ειναι αυτο, τι ιξωδες και που το βρισκουμε?Προφανως ειναι λεπτορευστο και αχρωμο αν δεν κανω λαθος.DON'T DO IT PHEDON! 3
Lakisss Ιανουάριος 27, 2010 Author #535 Ιανουάριος 27, 2010 Part -30. CPU/GPU Temp. meter power supply. Σειρα να παρουν ρευμα οι μετρητες του cpu και gpu. Κονεκτορας διαθεσιμος στο psu με εξοδο 5.5volt δεν υπαρχει, η σκεψη να ''κλεψω'' απο το 24πινο του mobo απορριφθηκε, οποτε πρεπει να φτιαχτει ενα απλο κυκλωματακι απο 12 στα 5 Volts. Στα πλαισια του γνωστου μαζοχισμου που με διακρινει....σκεφτηκα να παω την εφαρμογη ενα βημα παραπερα, να πειραματιστω, και οτι ηθελε προκυψει.... (ελπιζω να μου κατσει). Αρχικα κοπηκε ενας σωληνας plexi μικρου μηκους, μαζι με το καπακι του. Το καπακι τρυπηθηκε στο κεντρο, και βιδωθηκε σε μια βαση δισκου κοπης του dremmel για να αποκτησει ομαλη επιφανεια. Το κομματι γυαλιστηκε και ανοιχτηκε στο κεντρο του μια τρυπα, ενω εγινε και μια πατουρα με φρεζακι. Παμε στην κολληση του σωληνα με του κομματιου. Τα δυο μερη κεντραριστηκαν. Λεπτομερειες της διαδικασιας της κολλησης. Ελαχιστη κολλα καθε φορα με κεκλιμενη την επιφανεια, ωστε η κολλα να τρεξει κατα μηκος της γραμμης. Κολλαμε παντα κατακορυφα, και κατι που ανακαλυψα μονος μου. Εχω ''φαει'' μπροστα την μυτη της βελονας ''ενα τικ'' με το dremel για να ισιωσει. Ετσι δεν ασκεις καθολου πιεση στο εμβολο πισω, και απλα οταν την ακουμπας βγαινει η κολλα. Ακουμπας-βγαζει, την τραβας-σταματά, και ετσι εχεις το μυαλο σου μονο στο σημειο που κολλάς χωρις να λερωνεις.... Η καλυτερη και καθαροτερη κολληση που εχω κανει απ 'την αρχη του project, στο πιο καθοριστικο σημειο. Αν δεν εχετε καταλαβει ακομα, προσπαθω να φτιαξω ενα tank. Στη συνεχεια απο ενα βουλκανιζατερ πηρα μια παλια σαμπρελα απο παπι, απ' οπου εκοψα την βαλβιδα. Η βαλβιδα τριφτηκε, αδειασε εσωτερικα και κοπηκε στο επιθυμητο μηκος. Η βαλβιδα βιδωθηκε στον πατο του tank. Το tank περασε το πρωτο τεστ στεγανοτητας με επιτυχια χωρις σιλικονη και φλαντζες, απλο βιδωμα. Το μυστικο της εφαρμογης βρισκεται στην φρεζατη τρυπα στο plexi, αφου η βαλβιδα εχει μια κωνικη πατουρα γυρω απο την βαση της. Το οτι ισορροπει ειναι επισης ενα σημαδι καλου πατηματος της βαλβιδας. Παμε τωρα για το καπακι στην κορυφη, οπου κοπηκε ενα plexi αντιστοίχων διαστάσεων. Το κομματι γυαλιστηκε, και ανοιχτηκε στο κεντρο του μια τρυπα διαμετρου 16mm. Εκανα και ενα προχειρο μονταρισμα, για να παρετε μια γευση της συνεχειας.... 5
greekfragma Ιανουάριος 27, 2010 #536 Ιανουάριος 27, 2010 ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙ@ΟΛΟ (με την καλή έννοια ε)φέρε μας τον ψυχίατρο Lakisss. Προτείνω να βρείτε χρόνο με τον Κοπρίτη να φτιάξετε από κοινού κάνα project να πέσουν πολλά σαγόνια ανά τον κόσμο.:devil: 2
TheoDV Ιανουάριος 27, 2010 #537 Ιανουάριος 27, 2010 Δεν έχω λόγια! Πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! Φίλε, τα συγχαρητήρια μου.. Πραγματικά απ τις καλύτερες δουλειές που έχω δει ποτέ! :)
Aligator21 Ιανουάριος 28, 2010 #539 Ιανουάριος 28, 2010 ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙ@ΟΛΟ (με την καλή έννοια ε)φέρε μας τον ψυχίατρο Lakisss. Προτείνω να βρείτε χρόνο με τον Κοπρίτη να φτιάξετε από κοινού κάνα project να πέσουν πολλά σαγόνια ανά τον κόσμο.:devil:Απλά lol !Lakissssssssssssssssssssssssssssss για ακόμα μια φορά μας έχεις αφήσει με το στόμα ανοιχτό!Η GPU είναι τρέλα!!!!!
Spyrious Ιανουάριος 28, 2010 #540 Ιανουάριος 28, 2010 Πολύ ωραίο αλλά δεν έχω καταλάβει τι ειναι.Στην αρχή λες για παροχή ρευματος οι μετρητες του cpu και gpu και μετά για τανκ.
Recommended Posts