Spirosssss Ιούνιος 13, 2010 #781 Ιούνιος 13, 2010 Ξεκινησα κατα τις 17:00 το διαβασμα και τωρα τελειωσα φτανοντας στην τελευταια σελιδα!! Περασα την Κυριακη μου διαβαζοντας το project σου :hehe: αλλα το απολαυσα!! Χαρηκα που και η τελευταια σελιδα εκρυβε το κουτι επιτελους ολοκληρωμενο! Συγχαρητηρια Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΗ δουλεια!!:T:
narta Ιούνιος 13, 2010 #782 Ιούνιος 13, 2010 Συγχαρητήρια φιλε! Απιστευτο αποτέλεσμα, μερακι, υπομονη και επιμονη σε δικαιωσαν τελικα. Αναμένουμε νεωτερα προτζεκτ.Ελπιζω να εχω την ιδια επιμομη με σενα τωρα που αρχισα το δικο μου
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Ιούνιος 13, 2010 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #783 Ιούνιος 13, 2010 (edited) Part -35. Plexiglass Speakers. Πρίν ξεκινήσω να σας ευχαριστήσω πάλι όλους και να ενημερώσω ότι το μηχάνημα σεταρίστικε, τα προβλήματα διορθώθηκαν, και τώρα πιά δουλέυει κανονικά. Στο θέμα μας λοιπόν...Plexiglass Speakers. Η απόφαση για την κατασκευή τους πάρθηκε έυκολα, γιατί στο μακρινό παρελθόν έχω ξαναφτιάξει ηχεία. Απο mdf τότε βέβαια με στόχο καθαρά ''να βαράνε'' (90's και κάτι, rap καταστάσεις τότε...), αλλά όπως και να'χει έχω μία σχετική προυπηρεσία. Το plexy απο την άλλη είναι ένα άλλο υλικο το οποίο δέν ενδείκνυται, αλλά θα την κάνω την προσπάθεια. Να ξεκαθαρίσω ότι δέν κυνηγώ τον απόλυτο ήχο, αλλά ένα αξιοπρεπές ηχητικό αποτέλεσμα μιάς που το οπτικό το έχω εξασφαλισμένο....(ψώνιο...) Τα υλικά. Woofer-midrange Peerless 40watt/rms και tweeter της Tonsil 60watt/rms. Τα περιφερειακά plexy θα είναι πάχους 10mm. , ενώ η πρόσοψη/πλάτη 5mm. Για αρχή έκανα μία δοκιμαστική τρύπα, για να επιλέξω τον τρόπο τοποθέτησης του woofer. Πρώτη περίπτωση είναι να βιδωθεί το woofer εξωτερικά. Η δεύτερη και επικρατέστερη είναι να μπεί εσωτερικά. Το γιατί θα ασς το δείξω σε επόμενα parts, ώστε να γίνει καλύτερα κατανοητό. Ακολουθησε ο υπολογισμός των τρυπών. Οι προσόψεις κεντραρίστηκαν μαζί και οδηγήθηκαν στο τρυπάνι. Αρχικά ανοίχτηκε μία μικρή τρύπα ''οδηγός'' για το μεγάλο τρυπάνι του ποτηροτρύπανου. Καθοριστικό το σημείο για την συνέχεια, και απαιτείται μεγάλη ακρίβεια εδώ... Απλά τέλοιο το τρύπημα. Άν κάτι στράβωνε θα χαλούσε όλη η κατασκευή, και τα plexy θα πήγαιναν χαμένα. Εδώ φαίνεται το γιατί. Οι σκιαγραφημένες περιοχές είναι τα πλαινά 10άρια plexy της καμπίνας. Αφού το ηχείο θα τοποθετηθεί εσωτερικά, έρχεται τσίμα-τσίμα με τα πλαινά τοιχώματα. Εσωτερική άποψη του τρυπήματος. Ακολουθησαν οι τρύπες για τα tweeters. Έτοιμες οι προσόψεις. Εδώ η καμπίνα πρόχειρα για να πάρετε μια γεύση. Διαστάσεις: 27.5cm.ύψος, 16.5cm.φάρδος, 21cm.βάθος, χωρητικότητα καμπίνας 7.4 λίτρα. Οι διαστάσεις αποφασίστηκαν 30%εμπειρικά, 70% ένστικτο ομολογώ... Δυστυχώς άν και υπάρχουν στο net προγράμματα υπολογισμού καμπίνας, δέν βρήκα τα specs. των woofer ώστε να πάω στα σίγουρα. Είδωμεν για το ηχητικό αποτέλεσμα... Εδώ με τα ηχεία. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 14, 2010 από Lakisss 14
Nephiλiμ Ιούνιος 13, 2010 #784 Ιούνιος 13, 2010 Ρε συ lakisss να τα μεταφερω σε νεο θεμα? Θα τρελανεις κοσμο παλι! 5
sstav Ιούνιος 14, 2010 #786 Ιούνιος 14, 2010 Lakisss έγραψε: Το Project ''Plexi'' σε αριθμούς.-18 μήνες κατασκευή....-39 σελίδες worklog....-63.000 views....-514 δικά σας posts....-1.503 σηκωμένες project photos.... (ναί είναι τόσες...τις μέτρησα μία-μία!)Οι αριθμοί νομίζω μιλάνε απο μόνοι τους.Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα, την υπομονή σου και το μεράκι σου...Από κόστος (€€€€) τι υπολογίζεις;
Lakisss Ιούνιος 14, 2010 Author #787 Ιούνιος 14, 2010 sstav έγραψε: Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα, την υπομονή σου και το μεράκι σου...Από κόστος (€€€€) τι υπολογίζεις; Δέν μπαίνω σ' αυτή την διαδικασία....το έχω ξεπεράσει πλέον. (έχω χάσει την μπάλα δηλ.) @stathid90 όντως αυτό είναι ένα θέμα...
MORBID21 Ιούνιος 14, 2010 #788 Ιούνιος 14, 2010 Αναπτήρα δεν είδα στις τελευταιες φοτο Λάκη είσαι master mastor Project με πολλα κοχονας :worship::worship:
Spyrious Ιούνιος 14, 2010 #789 Ιούνιος 14, 2010 Τέλειο.Αφού το ξεκίνησες τώρα,κάνε τα όλα με plexy.Οθόνη,πληκτρολόγιο και το ποντίκι που μας χρωτάς.Μπράβο.
AgentCain Ιούνιος 15, 2010 #790 Ιούνιος 15, 2010 (edited) Γιατι να σταματήσεις στο PC, κάνε και το υπόλοιπο σπίτι έτσι: edit: Εγώ θα σου πρότεινα αν μπορείς να κάνεις διαγώνια 45° κοψίματα στο μπροστινο και στα πλαϊνά. Θα δείχνουν πολύ πιο όμορφα θαρρώ (αν βεβαια είναι εφικτό κατι τετοιο) Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 15, 2010 από AgentCain 3
dunkel_Stern Ιούνιος 15, 2010 #791 Ιούνιος 15, 2010 αλλα να πω και την κακια μου... ...να σε δω να κανεις αναβάθμιση και τίποτα άλλο αλλα κατά τα αλλα μπράβο
Lakisss Ιούνιος 15, 2010 Author #792 Ιούνιος 15, 2010 dunkel_Stern έγραψε: αλλα να πω και την κακια μου......να σε δω να κανεις αναβάθμιση και τίποτα άλλο αλλα κατά τα αλλα μπράβο Δέν το 'πιασα, τί εννοείς? @AgentCain δέν το σκέφτηκα για 45° κοψίματα, έχεις δίκιο θα ήταν πολύ πιό όμορφο αλλά και πιό δύσκολο να κολληθεί και να πιαστεί με σφιγχτήρες. Πάει τώρα...έγινε... Όσον αφορά την photo που έβαλες έχω έναν κρυφό πόθο, αλλά θέλει αρκετά euros για να πραγματοποιηθεί....
dunkel_Stern Ιούνιος 15, 2010 #793 Ιούνιος 15, 2010 (edited) Lakisss έγραψε: Δέν το 'πιασα, τί εννοείς? π.χ. να αλλάξεις τροφοδοτικό.. ...αλλα τώρα που το σκέφτομαι άλλο που δεν θέλεις btw έχεις κανένα next project μετά από αυτό στο μυαλό σου? άμα θέλεις έχω μια ιδέα που ήθελα να κάνω εγώ (αλλα δεν το έχω το μαστόρεμα ιδιαιτερα) & θα ήθελα να σου την δώσω και από εκεί να κανεις το θαύμα σου... Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 15, 2010 από dunkel_Stern
Lakisss Ιούνιος 16, 2010 Author #794 Ιούνιος 16, 2010 (edited) Part -35. Plexiglass Speakers. (Part -2.) Όχι πάρα πολλά πράγματα για σήμερα μιάς που ασχολήθηκα με το γυάλισμα, και αυτό μου πήρε πολύ χρόνο. Το αποτέλεσμα όμως οπτικά είναι πολλά υποσχόμενο, γι' αυτό κάνω update για να πάρετε μία γέυση... Αρχικά οι προσόψεις πιάστηκαν μαζί, κεντραρίστηκαν τα μεγάφωνα, και ανοίχτηκαν οι σχετικές τρύπες. Στη συνέχεια ακολουθησε το χρονοβόρο τρίψιμο με διαδοχικά υαλόχαρτα 150-400-800-1200-1500-2000-3000, και γυάλισμα με πανί και οδοντόκρεμα. Τελικό αποτέλεσμα με την πρόσοψη γυαλισμένη. Τα μόνα σημεία που δέν πέτυχαν καλά ήταν οι τρύπες των μεγαφώνων γιατί το ποτηροτρύπανο εκεί άφησε αυλάκωση, αλλά είναι σε σημείο που ευτυχώς δέν θα φαίνεται... Δέν άντεξα, και βίδωσα πρόχειρα τα μεγάφωνα για να πάρω μία γεύση. Ομολογώ ότι δέν το περίμενα προσωπικά τόσο καλό το οπτικό αποτέλεσμα... Εσωτερική άποψη της πρόσοψης. Εδώ απο άλλη γωνία. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 16, 2010 από Lakisss 1
pug_f_e Ιούνιος 16, 2010 #795 Ιούνιος 16, 2010 χωρις να εχει τελειωσει ,φαινεται ηδη παρα πολυ ομορφη κατασκευη...αλλα..γιατι δεν εβαλες και τα 2 μεσα ή και τα 2 απο εξω? (tweeter-woofer)
Nephiλiμ Ιούνιος 16, 2010 #796 Ιούνιος 16, 2010 Εγω δεν καταλαβα για το tip πανι/οδοντοκρεμα!?Info for this please!
Lakisss Ιούνιος 16, 2010 Author #797 Ιούνιος 16, 2010 Το tweeter αναγκαστικά πρέπει να βιδωθεί εξωτερικά. Στην photo σε κίτρινο χρώμα τα άκρα του είναι ''μπομπέ'', και με το σφίξιμο μπορεί να στραβώσει/σπάσει το πλαστικό άν βιδωθεί εσωτερικά. Γενικά τα ηχεία πρέπει να πατάνε απόλυτα και σφιχτά πάνω στην επιφάνεια όπως ορίζει ο κατασκευαστής, τόσο για την αποφυγή τριγμών αλλά και στρεβλώσεων του σασί τους. Τώρα για το μέσα/έξω, κάτι έχω στο μυαλό μου.... Nephilim το γράφω στην πρώτη σελιδα του project, συγκεκριμένα: ''1) Για να γινει αυτο ξινουμε την περιοχη με την αναποδη μερια ενος μαχαιριου η μιας φαλτσετας, μεχρι να να νιωσουμε οτι η λαμα γλιστραει πια και δεν φρεναρει. 2) Σειρα εχει το υαλοχαρτο. Ξεκιναμε με 200, μετα 400, μετα 800. Αναμεσα στα νουμερα σκουπιζουμε με βαμβακερο πανι. Οταν τελειωσουμε με το 800αρι και δουμε ακομα χαρακιες καθετες στο plexi, ξαναγυριζουμε στο (1) και παλι απ' την αρχη! 3) Συνεχιζουμε με 1200, 1500, 2000νερου και τελειωνουμε με 3000νερου. 4) Τελευταιο σταδιο και πιο σημαντικο το γυαλισμα. 100% βαμβακερο πανι ποτισμενο με WD-40, τριψιμο, υπομονη.... και γινεται τζαμι!!! Αντι του WD-40 εγω χρησιμοποιησα οδοντοκρεμα κλασσικη λευκη (ΟΧΙ GEL) της Colgate. Εχει τα ιδια αποτελεσματα και φευγει ευκολα με απλο νερακι.'' 1
AgentCain Ιούνιος 17, 2010 #798 Ιούνιος 17, 2010 Οι οδοντόκρεμες έχουν μέσα ελαφρόπετρα, η οποία γυαλίζει.Θα πρότεινα όταν τελειώσεις να κόψεις λίγο τις βίδες γιατι πολύ προεξέχουν :X: 1
Spyrious Ιούνιος 17, 2010 #799 Ιούνιος 17, 2010 Πολύ ωραίο.Το μόνο που θα σου πρότεινα είναι να αλλάξεις τις βίδες για τα ηχεία με allen ποιο όμορφες. 1
BloodMage Ιούνιος 17, 2010 #800 Ιούνιος 17, 2010 αν κοψεις τισ βιδες που πολυ καλα προτεινε το παιδι απο πανω καλο θα ηταν να βαλεις παξιμαδια ασφαλειας ωστε να μην χρειαστει να τα καργαρεις αλλα να μην φοβασαι να λασκαρουν απο τους κραδασμους
Recommended Posts