Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

1 hour ago, DEADLAZARUS said:

Σιχαίνομαι τη φέτα. Τραχανάς με λαχανικά, ναι. Τραχανάς με φέτα, όχι.

Γεια σου Λάζαρους μερακλή!
Θα τρώω την φέτα κι εσύ τον τραχανά.

Λογικά θα μπορώ να φάω τραχανά αλλά είναι το μοναδικό φαγητό στη ζωή μου που έκανα εμετό επιτόπου, πάνω στο πιάτο μου. Έχουν περάσει πάνω από 35-40 χρόνια και δεν έχω ξαναδοκιμάσει από τότε. Τον λάτρευε ο πατέρας μου (για πρωινό for Zeus sake) και η υπόλοιπη οικογένεια τον μαγείρευε τακτικά. Ήταν επίσης φαγητό που δεν άντεχα ούτε να καθήσω στο τραπέζι, αυτό το σκέλος το έχω ξεπεράσει.

Σχεδόν όλα τα φαγητά που δεν έτρωγα (δεν δοκίμαζα καν)  με τίποτα μικρός, από μια ηλικία και μετά είτε μου αρέσουν αρκετά έως πολύ (σαλιγκάρια, πατσάς, κουνουπίδι, παντζάρια) ή τουλάχιστον τα δοκιμάζω/τρώω ακόμα κι αν δεν μου αρέσουν. Τον τραχανά δεν τον δοκίμασα ποτέ πια.
 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, salde said:

Τον λάτρευε ο πατέρας μου (για πρωινό for Zeus sake)

[...]

Τον τραχανά δεν τον δοκίμασα ποτέ πια.

 

Ο πατσάς, ο τραχανάς (γλυκός και ξινός), αλλά ειδικά ο ξινόχοντρος είναι από τα φαγητά που τα εκτιμάς περισσότερο μεγαλώνοντας. Αν δε με απατά η μνήμη μου, πιτσιρικάς πρέπει να δυσφορούσα με τέτοια πιάτα. Σήμερα θα μπορούσα να φάω ένα καζάνι.

 

Κρατάω και την αποστροφή για το πρωινό, γιατί -καθόλου τυχαία- νομίζω ότι είναι και από τα καλύτερα πρωινά που μπορείς να φας για να ξεκινήσεις μια παγωμένη χειμωνιάτικη μέρα. Γι αυτό και το τελευταίο διάστημα τρώω 1-2 φορές την εβδομάδα τραχανά για πρωινό, με ό,τι λαχανικά έχουν περισσέψει την προηγούμενη μέρα και όσες καυτερές πιπερίτσες έχουν ωριμάσει στα γλαστράκια στο μεταξύ.

 

Αν το αντέχεις, κάνε άλλη μια δοκιμή!

Έγινε επεξεργασία από acct
a word
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, DEADLAZARUS said:
  Hide contents

Σιχαίνομαι τη φέτα. Τραχανάς με λαχανικά, ναι. Τραχανάς με φέτα, όχι. (Όχι σαν κι αυτό που ξεστόμισε ο Darth Vader μετά το τέλος της εγχείρησης:hehe:).

 

 

B A N   H I M

  • Haha 6
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος acct έγραψε:

Ο πατσάς, ο τραχανάς (γλυκός και ξινός), αλλά ειδικά ο ξινόχοντρος είναι από τα φαγητά που τα εκτιμάς περισσότερο μεγαλώνοντας. Αν δε με απατά η μνήμη μου, πιτσιρικάς πρέπει να δυσφορούσα με τέτοια πιάτα. Σήμερα θα μπορούσα να φάω ένα καζάνι.

 

Κοίτα να δεις που όσο μεγάλωνα, τόσο περισσότερο δυσφορούσα με αυτά τα πιάτα... Μήπως είμαι ο Μπέντζαμιν Μπάτον; :p 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δε ξέρω τι λέτε εσείς για τραχανάδες και ηλικίες !

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι όταν η μάνα μου έφτιαχνε ξινόχοντρο σούπα με τηγανισμένα ψωμάκια μέσα γινόταν μάχη ποίος θα πρωτοφάει να πάρει και δεύτερη μερίδα!

Για να μην πω τι γινόταν όταν είχαμε σαλιγκάρια γιαχνί με πατάτες κρεμμυδάκια και ξινόχοντρο! . . . "Λαϊκό Προσκύνημα" . ..  . 

Τι "μπάρες" και άλλες "κουταμάρες", δυο τρία κομμάτια ξινόχοντρο και λίγη ξερή μουσταλευριά (άντε και άμα είχες πλούσια τα ελέη και μια χούφτα σταφίδες!)  και είχες το κολατσιό της μέρας στη τσέπη!

Οικολογικό, βιολογικό και εξαιρετικά δυναμωτικό !  :D 

  • Like 7
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 8 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Κοίτα να δεις που όσο μεγάλωνα, τόσο περισσότερο δυσφορούσα με αυτά τα πιάτα... Μήπως είμαι ο Μπέντζαμιν Μπάτον; :p 

Όχι, ρε. Τραχανοπλαγιάς είσαι?...

  • Like 2
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

@salde αξίζει; Το έχεις δοκιμάσει το μαγαζί; 

 

Η νέα άφιξη στο κέντρο της πόλης έχει υπέροχο όνομα και ακόμα πιο νόστιμη pizza. Η ΤΖΑΪΑΝΤ βρίσκεται στο Κουκάκι και άμα έχεις ζήσει στα '90s τότε θα σου θυμίσει την μακροβιότερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. Ο χώρος του όμως είναι μικρός και ένα neon κυριαρχεί τραβώντας σου το μάτι. Αυτό όμως το μαγαζί έχει και κάτι ακόμα πολύ ιδιαίτερο. Προσφέρει μόνο pizza.

10 συνταγές όπου εκτός από τις κλασικές, μπορείς να δοκιμάσεις και πρωτότυπες οι οποίες θα σε κάνουν να γουρλώσεις τα μάτια. Δικιά μου αγαπημένη είναι εκείνη με τα τέσσερα διαφορετικά είδη φρέσκων μανιταριών, με σάλτσα και λάδι τρούφας. Θα μπορούσα να σου μιλάω για κάθε μια τους αλλά προτιμώ να αφιερώσω μερικές λέξεις στο ζυμάρι το οποίο ωριμάζει για 48 ώρες και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα λεπτό και ελαφρώς αφράτο την ίδια στιγμή. Οι τιμές κινούνται από 4 έως 6 ευρώ  και από 7 έως 11 ευρώ αντίστοιχα και είναι ανοιχτή από τις 18:00 μέχρι τη 1:00.

Γεωρ. Ολυμπίου 21, Αθήνα.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ναι, έχω πάρει. Δεν είναι η καλύτερη πίτσα του κόσμου αλλά τη θεωρώ πολύ καλή και φθηνή (οκ είναι και μικρή η φθηνή). Δεν κάνει ντιλίβερυ, δεν μπορείς καν να κάνεις τηλεφωνική παραγγελία και να πας να παραλάβεις. Θα την φας στα τραπεζάκια που έχει έξω ή θα περιμένεις να την πάρεις μαζί για το σπίτι. Θελω 2 μικρές για να χορτάσω, μπορώ και με  μισή ή 1 αν είναι για τσιμπολόγημα, μπορώ και 3-4 μικρές καπάκι αν είμαι σε κατάσταση χλαπακιάσματος. Στο λέω για να υπολογίσεις αν είστε περισσότερα από 2 άτομα τις ποσότητες. Δεν έχεις μεγάλη ευελιξία στα υλικά (π.χ. ήθελα να δοκιμάσω εκείνη με σύκα αλλά δεν θέλω κρέμα γάλακτος σε πίτσα, μου ΄πε όχι γιατί θα αρπάξει και θα καεί χωρίς την κρέμα). Συνήθως καταλήγω να πάρω την μαργαρίτα ή την πεππερόνι. Έχω πάρει κι αυτή με χαμόν. Αν είσαι στην περιοχή δοκίμασε άφοβα. Η μπύρα είναι χάλι (ξεχνάω αν έχει μύθος ή χάινεκεν) όταν περιμένω κάνα δεκάλεπτο-τέταρτο για να ετοιμαστούν πάω σε ένα από τα απέναντι λίγο παραπάνω που έχει König Ludwig weiss ή παίρνω κάνα καφέ από τριγύρω.
Δεν θυμάμαι αν οι τιμές είναι 4-6 ή αν τις έχει πάει 5-7. Το Τζάιαντ και τα άλλα που σου γράφω με γλύτωσαν από τις βόλτες στην Καισαριανή στο Νόνα Έντα όταν ήθελα να πάρω πίτσα.

Δεν ξέρω από πού παραγγέλνατε όταν ήσουν εκεί, πάντως από εκεί που δεν υπήρχε κανένα στην περιοχή για πίτσα (ούτε στην Καλλιθέα) τον τελευταίο χρόνο έχουν ανοίξει τρία: Τζάιαντ, Meno Male επί της Βεΐκου στο ύψος του Αγ. Γιάννη, Romatella στην αρχή της Φαλήρου πριν του Μακρυγιάννη.

Meno Male: λεπτή ζύμη (τσιγαρόχαρτο σχεδόν), καλή, ακριβούτσικη imho ειδικά αν ξεφύγεις από την Μαργαρίτα. Ο χώρος δε λέει για να κάτσεις. Κάνει διανομή. Μία φορά δοκίμασα πένες ραγού, μου άρεσαν πολύ και συνήθως δεν μου αρέσει ο κιμάς στα περισσότερα μακαρόνια/κιμά. Τρομερό τιραμισού. Τρομερό. 5€ το τιραμισού αλλά τρώνε άνετα δύο (εκτός αν το δύο είναι ο αστρολάμπος οπότε θα το φάω όλο εγώ). Από πίτσα συνήθως παίρνω την 4 τυριά.

Romatella πρόσφατο άνοιγμα, πίτσα με το κομάτι. Η ζύμη πιο ψωμένια αλλά καλή παρά ταύτα, τα υλικά οκ. Το κομάτι αρχίζει από 2,5€ έως 3,5€, είναι παραλληλόγραμο και ισοδυναμεί με περίπου δύο κομμάτια αντίστοιχου μεγέθους στρογγυλής. Ευγενέστατοι. Κάνει ντιλίβερι αλλά από ότι έχω καταλάβει προς το παρόν το κάνει μόνος του ο ιδιοκτήτης οπότε μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις (δεν με ενοχλεί). Η inferno που έχει και nduja είναι όντως καυτερή. Από χώρο δεν ξέρω, έχω πάρει μόνο για το σπίτι, λογικά δεν θα είναι για  απαιτήσεις.

Για να κάτσει κάποιος είναι καλή και η Cupola στο Παγκράτι, λίγο μετά το Στάδιο, σ' έναν πεζόδρομο πίσω από τον Άγιο Σπυρίδωνα αν ξέρεις. Πολύ δύσκολο παρκάρισμα. Όχι φθηνή αλλά πολύ κοντά σε ιταλική πίτσα. Γι' αυτό τον λόγο δεν είναι κι εύκολο να την μεταφέρεις, καλύτερα να την φας εκεί.

  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Ξέρω ότι η φωτογραφία το αδικεί τα μάλα, αλλά την ανεβάζω όχι τόσο για να δείτε αλλά για να μπείτε στον κόπο να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.
Λαζάνια με Κρέας του Άκη Πετρετζίκη

Εγώ με την γυναίκα μου το βρήκαμε πολύ πιο νόστιμο από τον κλασσικό μουσακά, άσε δε που ενδείκνυται και γι' αυτούς που δεν τους πάει γευστικά το χοντρό μακαρόνι.....

 

 

IMG_20200119_150843.thumb.jpg.161e3ca6596a595e9edae48a4ab537b4.jpg

Έγινε επεξεργασία από akilleas
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Μετα απο τοσο τραχανα ενα γλυκακι το θελει ετσι ? Εγω εκανα 2 :hehe: Γλυκο του κουταλιου κυδωνι και μπισκοτα μηλου τα οποια

εχω ηδη κρυψει στο γραφειο μου και δεν νομιζω να την βγαλουν μεχρι αυριο... συνταγη εδω για οποιον θελει να την δοκιμασει.

aXZNnv2.jpgpCuBjb7.jpg

P.S. Η συνταγη ειναι στα ιταλικα αλλα θα βγαλετε ευκολα ακρη, καλη επιτυχια σε οποιον προσπαθησει να την φτιαξει.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Πολλά καιδιάφορα για να μην λένε μερικοί μερικοί (ΓΚΟΥΧ) ότι δεν μαγειρεύω κιόλας :p 

 

Γιγαντες στο φούρνο με φέτα, lion ribs σε σάλτσα BBQ, πενιρλι, πρασο με κουνουπίδι, σφουγγάτο, τσιμουλια/παραπουλια/λαχανιδες ανάλογα πως τα λέει ο κάθε ενας στον τόπο του και μερικά από αυτά έγιναν στο τηγάνι με αυγά, κοτοπουλο φιλέτο και πήρα να δοκιμάσω και τις ελιές που πρότεινε ο @Seafalco και όντως είναι πάρα πολύ καλές!!!

 

20200127_164054.jpg20200126_154143.jpg20200125_193759.jpg20200126_154349.jpg20200123_173500.jpg20200123_173502.jpg20200112_155825.jpg20200120_172231.jpg20200114_220048.jpg20200123_173513.jpg

  • Like 8
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, karmen1983 said:

lion ribs

??? μίλα μας, μη φοβάσαι να επεκταθείς, δεν είμαστε όλοι Ρόζες, τρώμε και λιοντάρια αν χρειαστεί
(ψηφίζω λαχανίδες με αυγά + το πεϊνιρλί αν το τυρί είναι καλό)
 

 

31 minutes ago, jax7480 said:

Ενα περασμα στα πλαγια το πεινιρλι την επομενη φορα με βουτυρακι μετα το βγαλσιμο απο τον φούρνο. 

είσαι πληγή εσύ, θες να μην είναι και ξερούλι το ψωμί

όταν το βρείτε δοκιμάστε το: βούτυρο Νάξου  https://easnaxos.com/project/νωπό-βούτυρο/

  • Like 2
  • Agree 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Αλλο ενα παρεξηγημενο...

Το βαζω μονο κ μονο γιατι δοκιμασα ,απο περιεργεια, πρωτη φορα  αυτες κ εμεινα παγωτο!!!!!!!!

Μακραν οτι καλυτερο σε γευση...κ ειχα ψαχτει αρκετα σε μαγαζια ,τυπου Μανδραγορα κ.τ.λ. γιατι τις μαγειρευουμε συχνα κ προσπαθουσα να βρω κατι σταθερο κ αξιοπρεπες σαν ποιοτητα....

Σιγουρα υπαρχουν σε μεγαλουτσικους :p Σκλαβενιτης

IMG_4975.thumb.JPG.c89d953117fd087c16b491b1c80c1875.JPGIMG_4978.thumb.JPG.ea6c2669ca07773dbc274bb489ec840f.JPG

  • Like 7
  • Agree 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Πάνε πάνω από 15 με 20 χρόνια που έχω να φάω φακές και δεν πρόκειται όσα χρώματα και να βγουν.

Δε λες καλά που δεν τις είδα πρωί πρωί να πάει χάλια η μέρα μου;

½ react_like.png Like για την προσπάθεια.

Είμαι προκατειλημμένος, τι να κάνουμε;

Έγινε επεξεργασία από p55
  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.