Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

20 minutes ago, fatalara said:

@acct Κακως διαφωνεις ακομα. Τωρα ειναι που δεν υπαρχει περιπτωση να εμβολιαστει ποτε και εφυγε και απο το φορουμ (ισως).

Ενω αν ελεγες εμβολιασου γιαννακο μου για εσενα, ρισκο παιρνεις ετσι και αλλιως απλα το αλλο ειναι πολυ χειροτερο. Ισως ηταν καλυτερα.

Τωρα τα εχει μαζι μας γιατι λεει οτι τον λεμε δευτερο, βασικο κ.λ.π

 

Από το ελάχιστο που θυμάμαι το Γιάννη και με το υπόβαθρο που θυμάμαι ότι έχει, δεν είναι ο άνθρωπος που θα αλλάξει άποψη με πατρονάρισμα. Είχε προφανώς βγάλει το συμπέρασμά του, και πάρει τις αποφάσεις του. Και είναι με κρίμα γιατί ακριβώς υποδηλώνει ότι αν οι επιστημονικές αποδείξεις που ο @acct αδιάκοπα και ακούραστα παραθέτει σε κάθε ευκαιρία  δεν καταφέρουν να πείσουν έναν τέτοιον άνθρωπο, τότε δεν υπάρχει ελπίδα για τους υπόλοιπους.

 

@Γιάννης_84 σε αντίθεση με το συνηθισμένο ύφος του @acct αποφεύγεις τη συζήτηση με επιστημονικά δεδομένα και προτιμάς της αποσπασματική παράθεση εδαφίων που θεωρείς ότι ενισχύουν την αντίληψή σου.

 

Και για να επιστρέψω στα του κοβίντ, νόμιζα ότι είμασταν ανάδελφα για τον μπέο, αλλά βλέπω ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες κολυμπάνε στα ίδια νερά

 

maskes-emvolia-europi.jpg?itok=BsKcTRSg
WWW.IEFIMERIDA.GR

Σε έναν αγώνα δρόμου για την επιτάχυνση των εκστρατειών εμβολιασμού επιδίδονται οι χώρες στην Ευρώπη προκειμένου να προλάβουν τη ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, που...

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εκατσα κ διαβασα τα τελευταία μηνυματα. Επειδη λείπω πολλες ωρες λογω δουλειας, ειδα και τις αναφορες των τελευταιων 15 ημερων.

Οταν καποιος θιγεται, καλα θα κανει να κανει μια αναφορα. Η ΔΟ δεν ειναι 24/7 πανω απο το forum. Ουτε μπορει να ειναι. Ακομα κ αν καποιος απο εμας απαντησει σε ενα θεμα, δεν ειναι σιγουρο οτι εχει διαβασει και ολα τα προηγουμενα, οπως αλλωστε συμβαινει και με τον πιο απλο χρηστη του forum.

Λυπαμαι αν ο Γιαννης θεωρει οτι αδικηθηκε και ακριβως επειδη ειναι καιρο στο forum, θα περιμενα καποιο πμ ή κάποιο τηλεφωνο να λυθει η οποια παρεξηγηση.

 

Οπως και να εχει επαναλαμβανω οτι το κουμπι αναφορα δεν ειναι διακοσμητικο και δεν ειναι ρουφιανος. Ειναι εκει απλα για να δουμε την ειδοποιηση και να ριξουμε μια ματια και να δουμε τι συμβαίνει.

 

Ευχομαι σε ολους υγεια κ καλη ανοσία, ειτε με τον πατροπαραδοτο τροπο της νοσησης και της επανακαμψης, ειτε μεσω εμβολιασμου.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

πριν 11 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε:

@Γιάννης_84 σε αντίθεση με το συνηθισμένο ύφος του @acct αποφεύγεις τη συζήτηση με επιστημονικά δεδομένα και προτιμάς της αποσπασματική παράθεση εδαφίων που θεωρείς ότι ενισχύουν την αντίληψή σου.

Ποια θεωρείς ότι είναι η αντίληψή μου δηλαδή; Η οποία είναι υπό διαμόρφωση παρεμπιπτόντως. Και όχι δογματικά κατασταλλαγμένη εκ θειας αποκαλύψεως. Περί αποσπασματικότητας, νομίζω ότι με τόσα σεντόνια παραθέσεων και παρενθέσεων, μάλλον με αδικείς. Το αν αποφεύγω τα επιστημονικά δεδομένα το στηρίζεις στην λογική του <<εσύ δεν ξέρεις, γι'αυτό λες ότι λες>>;

 

Μιλάω με ότι πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες γενικώς ή έπεσαν στην αντίληψή μου. Αμφισβητώ πράγματα με εξερευνητική διάθεση και αυτό από πολλούς εκλαμβάνεται με τους γνωστούς τρόπους.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 58 λεπτά, το μέλος l2phile έγραψε:

Παρεμπτιπτόντως, αν υπάρχει κάποιος που θέλει να μας διαιρέσει είναι αυτοί που συνιστούν πορτοκαλαδίτσα για θεραπεία, μπας και κάνουν καμία μπάζα από τα views/visits.

 

Ακολουθούν ρητορικά ερωτήματα.

Το να χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός ως ψεκασμένους αυτούς που είναι επιφυλακτικοί στα εμβόλια σου φαίνεται δεοντολογικό? 

Το να ρίχνουν το φταίξιμο της διάδοσης στους ανεμβολίαστους είναι οκ?

Οι σαφείς εργασιακές διακρίσεις μεταξύ πολιτών με αφορμή την επιδημία είναι αποδεκτές?

Η ελεεινή προσπάθεια της αντιπολίτευσης να επιδεινωθεί η κατάσταση για να ενισχυθεί δημοσκοπικά είναι ηθική?

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Δεκέμβριο δεν άρχισαν οι εμβολιασμοί;

Από Σεπτέμβριο θα πρέπει οι εμβολιασμένοι να εμβολιαστούν ξανά.

johnsonemvolioreuters.jpg
WWW.KATHIMERINI.GR

Η εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι το μονοδοσικό εμβόλιό της παρέχει ισχυρή προστασία έναντι της ταχέως μεταδιδόμενης μετάλλαξης «Δέλτα» και άλλων στελεχών της...
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Γιάννης_84 said:

Να με συγχωρείς που θα προτιμήσω να το κάνω εδώ αντί για π.μ.. Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να φροντίσεις να μην το δει κανείς άλλος εκτός από σένα, ξέρεις εσύ. Να διευκρινίσω λοιπόν ότι γέλασα με τη διεκδίκηση χρηματικής αποζημίωσης περισσότερο.

 

Ναι, από αυτούς είμαι, που τα κρύβουν όλα κάτω από το χαλί. Είναι προφανές ότι η συμμετοχή σου στο θέμα δεν είναι καλοπροαίρετη, αλλά θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια.

 

Είχατε ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει δικαίωμα αποζημίωσης για όσους τυχόν έχουν υποστεί βλάβη από εμβόλια. Επεσήμανα ότι εξακολουθεί οποιοσδήποτε να έχει δικαίωμα αγωγής για να αποζημιωθεί για ηθική βλάβη κατά το αστικό δίκαιο. Και υπάρχουν και πρόσφατες περιπτώσεις που αυτό έχει συμβεί. Για τα περαιτέρω, παρέπεμψα σε δικηγόρο, εκτός αν περίμενες να παραθέσω δικόγραφο στο μήνυμά μου. Αν θέλεις κακοπροαίρετα να προσποιείσαι ότι το θέμα είναι για γέλια, ελεύθερα. Ο καθένας είπαμε ότι κρίνεται για το ήθος που φέρνει στη συζήτηση.

 

Και ενώ λες ότι θα το κάνεις εδώ, δε βλέπω καμία εξήγηση για το επίμαχο μήνυμα. Αντί αερολογίας περιμένω ακόμη την ερμηνεία της παλαιότερης απάντησης που σ' εμένα ήταν ακατάληπτη. Ιδιωτικά, γιατί δε θεωρώ ότι αφορά όλους, δημόσια αν θες να το παίξεις και πάλι επανάσταση. Αλλά χωρίς υπεκφυγές και κλάψες.

 

Σου λέω ευθέως ότι η απάντησή σου δε φέρνει τίποτα χρήσιμο στο θέμα. Και, αν το θέλεις play-by-play, όπως κάνεις πρόσφατα, ορίστε το γιατί:

5 hours ago, Γιάννης_84 said:

Διευκρινίζω ότι δεν ξέρω εάν αυτό συνέβη όντως στον συνονόματο αλλά δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση.

Αν δεν ξέρεις, η εικασία σου δεν έχει καμία αξία.

 

Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν λέει τίποτα.

Λέει τα πάντα. Εδώ τα αδικήματα διώκονται κατ' έγκληση. Αν θιγόμασταν εξ ονόματος κάθε μέλους χωρίς αναφορά, το μισό φόρουμ θα ήταν υπό μόνιμο μπαν.

 

Ακατάληπτο παραλήρημα. Να μια φιλική φράση που χρησιμοποιείται σε φιλική συζήτηση. Εάν δεν τον αντιμετώπιζες με εξαιρετική ευαισθησία, τι λέξεις θα χρησιμοποιούσες αντί για ακατάληπτο παραλήρημα;

 

Να με συγχωρείς που θα προτιμήσω να το κάνω εδώ αντί για π.μ.. Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να φροντίσεις να μην το δει κανείς άλλος εκτός από σένα, ξέρεις εσύ. Να διευκρινίσω λοιπόν ότι γέλασα με τη διεκδίκηση χρηματικής αποζημίωσης περισσότερο.

Περιμένω ακόμη την ερμηνεία σου, ιδιωτικά ή δημόσια. Μόνο γκρίνια βλέπω για την ώρα.

 

Για να καταφέρει να θιγεί... Ότι το επιζητούσε διακαώς δηλαδή. Και αυτό λέει πολλά κιόλας. Σαν τι; Να βγάλουμε διάγνωση; Μανία καταδίωξης; Κάποιο ταπεινό κίνητρο; Τι άλλο μη προσβλητικό μπορούμε να του αποδώσουμε; ΟΚ, έχω καταλάβει την απάντηση, μόνος του τα προκάλεσε και δεν φταίει κανείς άλλος, σωστά;

Ναι.

 

Ναι μεν, αλλά η δική μου πλευρά είναι καλύτερη. Αντιδιχαστικό, δεν μπορώ να πω.

Η "δική μου" υποστηρίζεται από τα γεγονότα. Δε βλέπω τη "δική μου" σε κάθε μήνυμα να λέει ότι της φάγαν το μπιφτέκι της. Είμαι πρόθυμος να δεχτώ αντιπαράδειγμα.

 

Νομίζω ότι είναι σαφές γιατί δεν πείθει η διαβεβαίωση περί ειλικρίνιας. Ακόμα και στην τελευταία σου πρόταση με μπηχτές καταλήγεις για κάποιον που δήθεν θα σου λείψει.

Έχεις το δικαίωμα στην άποψή σου. Έχω το δικαίωμα να την αγνοήσω.

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Γιάννης_84 said:

Θα σου φαινόταν λογικότερο εάν μάθαινες (υποθετικά πάντα) ότι κάποια post διαγράφτηκαν ως δήθεν παραβίαση των κανόνων συνοδεία ban 1-2-3 ημερών και πάντα με δυο μέτρα και δυο σταθμά και με ειδοποίηση της ποινής συνοδευόμενης από προσβολές και απειλές για μεγαλύτερο ban την επόμενη φορά; Διευκρινίζω ότι δεν ξέρω εάν αυτό συνέβη όντως στον συνονόματο αλλά δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση.

 

 

Υποθέτεις;

#troll mode ON

Γιατί μπορώ και εγώ να υποθέσω ότι μισθώνεται από εταιρείε που παράγουν μονοκλονικά ή άλλα χάπια με κόστος 1000€ το ένα.
Είναι σε κίνημα να προσελκίσουν τον λαό και να πουλάνε μονοκλονικά όσο ένα νεφρό εφόσον κανείς δε θα θέλει εμβόλιο αλλά όποιος νοσήσει για να ζήσει θα αγοράζει μονοκλονικά.
Το παίζει θύμα και πληγωμένος γιατί όσο ποιο πληγωμένος τόσο ο κόσμος σε πιστεύει πια.
Δε θα μου έκανε εντύπωση ούτε εμένα.

Διευκρινίζω ότι δεν ξέρω εάν αυτό συνέβη όντως αλλά δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση.

 

# troll mode OFF
Ας σοβαρευτούμε και ας δούμε τα δεδομένα.

Ξαναλέω αν συναναστρέφεσαι με κόσμο για "εμένα" κάνε εμβόλιο. Αν όχι μην κάνεις ακόμα περίμενε.

Αλλά δεν μπορεί Παρασκευή και Σάββατο οι καφετέριες και τα μπαράκια να ήταν πήχτρα (βγήκα βόλτα με το μηχανάκι και τις δύο μέρες και πέρασα να δώ χωρίς βέβαια να σταματήσω) χωρίς κανείς να είναι με μάσκα. Απο Περιστέρι έως και Πειραιά όπου γύρισα τα ίδια.

Μετά 1500+ κρούσματα και ρωτάμε γιατί;

Και εμβόλιο που έκανα και σε λίγες μέρες η 2η δόση σε κοσμοσυρροή δε πάω για κανένα λόγο. 

Έγινε επεξεργασία από swatoner
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 

johnsonemvolioreuters.jpg
WWW.KATHIMERINI.GR

Η εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι το μονοδοσικό εμβόλιό της παρέχει ισχυρή...

 

Τι εννοεί όταν λέει «το εμβόλιο της είναι κατά 85% αποτελεσματικό»;

Έγινε επεξεργασία από IOANNISTSA
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, IOANNISTSA said:

Τι εννοεί όταν λέει «το εμβόλιο της είναι κατά 85% αποτελεσματικό»;

 

Η ανακοίνωση της J&J είναι αρκετά πιο κατατοπιστική και έχει και χρήσιμες παραπομπές.

 

Quote

These data showed that the Johnson & Johnson single-shot COVID-19 vaccine elicited neutralizing antibody activity against the Delta variant at an even higher level than what was recently observed for the Beta (B.1.351) variant in South Africa where high efficacy against severe/critical disease was demonstrated.

 

In the ENSEMBLE trial, Johnson & Johnson’s single-dose COVID-19 vaccine was 85 percent effective against severe/critical disease and demonstrated protection against hospitalization and death.

 

Αυτό σημαίνει δυνητικά πάνω από 85% προστασία από βαριά νόσηση και δυνητικά πάνω από 8 μήνες κάλυψης για τα τρέχοντα Variants of Concern πλην του Beta. Αλλά τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ενδεικτικά, με μικρό δείγμα και τον μέγιστο χρόνο παρακολούθησης μετά τον εμβολιασμό που είναι εφικτός. Περιμένουμε αποτελέσματα με μεγαλύτερο δείγμα και περισσότερο χρόνο μετεμβολιαστικά από τις μελέτες που είναι σε εξέλιξη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Θεματικές ενότητες

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

01. Ακούγοντας τους ειδικούς

02. Πανδημικοί Συναγερμοί και Ετοιμότητα

03. Οι Αρνητές της Πανδημίας

04. Μια Απλή Γριπούλα Είναι και Οι Ψεκασμένοι

05. Οι Αρνητές των Τεστ

06. Υπερεκτιμώντας την Θνητότητα

07. Υπερκαταγράφοντας Θανάτους

08. Οι Αρνητές της Ανοσίας

09. Οι Αρνητές της Ανοσίας Αγέλης

10. Οι Αρνητές της Κοινωνίας

 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

11. Το Στίγμα

12. Οι Αρνητές των Δικαιωμάτων

13. Οι Αρνητές των Μέτρων

14. Οι Αρνητές της Θείας Κοινωνίας

15. Οι Αρνητές της Μάσκας

16. 4η Βιομηχανική Επανάσταση

17. Νενικήκαμεν

18. Προβλέψεις

19. Οι Αρνητές της Κοινής Λογικής

20. Η Λογική του Παραλόγου

21. Καμμιά Ζωή Δεν Περισσεύει;

 

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

22. Οι Αρνητές του Συστήματος Υγείας

23. Πιο Καλή Η Μοναξιά

24. Οι Αρνητές των Ίδιων τους των Μέτρων

25. Εμβόλια

26. Οι Αρνητές της Φαρμακοεπαγρύπνισης

27. Η Παταγώδης Μεγαλομανία της Εμβολιάδας

28. Μεταλλάξεις

29. Οι Αρνητές των Φαρμάκων

30. Μέτρα και Επίμετρα

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος GoMaR έγραψε:

Μια παράκληση.

Καντε εμβόλιο  για να μπορέσω να πάω Βέλγιο στην φόρμουλα 1 που έχω κλείσει εισιτήρια.

Ευχαριστώ.

 

 

 

 

Αν δε μπεις discord δεν έχεις να πας πουθενά :p 

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, GoMaR said:

Μια παράκληση.

Καντε εμβόλιο  για να μπορέσω να πάω Βέλγιο στην φόρμουλα 1 που έχω κλείσει εισιτήρια.

Ευχαριστώ.

 

 

 

 

Μην ξεχάσεις μετά την δεύτερη δόση και πριν φύγεις να ψωνίζεις... ??

Screenshot_20210706-235745_Chrome.jpg

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε:

 

Ναι, από αυτούς είμαι, που τα κρύβουν όλα κάτω από το χαλί. Είναι προφανές ότι η συμμετοχή σου στο θέμα δεν είναι καλοπροαίρετη, αλλά θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια.

Μια τελευταία προσπάθεια και μετά τι; Η δική μου συμμετοχή στο θέμα είναι κακοπροαίρετη επειδή διαφωνούμε; Και είναι και προφανής η προαίρεσή μου; Η σιγουριά που εκφράζεται σε ορισμένες περιπτώσεις με ξεπερνάει.

 

Μία ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε:

Είχατε ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει δικαίωμα αποζημίωσης για όσους τυχόν έχουν υποστεί βλάβη από εμβόλια. Επεσήμανα ότι εξακολουθεί οποιοσδήποτε να έχει δικαίωμα αγωγής για να αποζημιωθεί για ηθική βλάβη κατά το αστικό δίκαιο. Και υπάρχουν και πρόσφατες περιπτώσεις που αυτό έχει συμβεί. Για τα περαιτέρω, παρέπεμψα σε δικηγόρο, εκτός αν περίμενες να παραθέσω δικόγραφο στο μήνυμά μου. Αν θέλεις κακοπροαίρετα να προσποιείσαι ότι το θέμα είναι για γέλια, ελεύθερα. Ο καθένας είπαμε ότι κρίνεται για το ήθος που φέρνει στη συζήτηση.

Άλλη μια μομφή για το ήθος κάποιου ο οποίος δεν βλέπει τα πράγματα όπως εσύ. Συνέχισε να αναλύεις περί καλοπροαίρετων. Τόση εξήγηση για κλικ σε emoticon δεν περίμενα ότι θα χρειαστεί να κάνω αλλά δεν πειράζει. Εννοείται πως δεν είχα καμία απαίτηση να παραθέσεις κανένα δικόγραφο αλλά όταν μιλάμε για αδυναμία ποινικής αντίδρασης και απαντάς ότι εντάξει υπάρχουν και τα αστικά δικαστήρια και ενώ γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση της δικαιοσύνης στην Ελλάδα ακόμα και για τις αστικές διεκδικήσεις που ανέφερες, εντάξει μου βγήκε λίγο αυθόρμητο το γέλιο. Το ότι θα έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή νέου και υγιούς ανθρώπου ας πούμε, που μέχρι πριν κάνει το εμβόλιο τον κατέτασαν πολλοί από δω μέσα στους ψεκασμένους/αρνητές/αντικοινωνικούς κ.α., φυλακή δεν θα μπορεί να μπει κανείς, αλλά εντάξει, θα πάρουμε αποζημίωση. Έχεις δίκαιο, είναι για κλάματα, όχι για γέλια.

 

Μία ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε:

Και ενώ λες ότι θα το κάνεις εδώ, δε βλέπω καμία εξήγηση για το επίμαχο μήνυμα. Αντί αερολογίας περιμένω ακόμη την ερμηνεία της παλαιότερης απάντησης που σ' εμένα ήταν ακατάληπτη. Ιδιωτικά, γιατί δε θεωρώ ότι αφορά όλους, δημόσια αν θες να το παίξεις και πάλι επανάσταση. Αλλά χωρίς υπεκφυγές και κλάψες.

Μόλις το ξαναεξήγησα το γιατί γέλασα, νομίζω πρέπει να σου αρκεί. Τώρα εάν θέλεις επεξήγηση για το προηγούμενο μήνυμα του άλλου Γιάννη, καλύτερα να ρωτήσεις τον ίδιο. Α ναι, ξέχασα, του τα πρήξατε και εξαφανίστηκε. Η τελευταία φορά που πήγα να σου στείλω π.μ. παρεμπιπτόντως, μου είχε βγει ένα μήνυμα που έλεγε πως όταν έχεις φάει ban, περιλαμβάνονται και τα π.μ. Κάπου πρέπει να υπάρχει στο mailbox μου και το ευγενικό καλοπροαίρετο μπινελίκι της ειδοποίησης του ban. Δεν θυμάμαι να το έκανα ιδιαίτερα θέμα τότε για να το παίξω επανάσταση και κλάψα. Εν τω μεταξύ γράφεις για κλάψες, αερολογίες και στο ίδιο post για το πως είσαι εσύ ο καλοπροαίρετος.

 

Μία ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε:

Σου λέω ευθέως ότι η απάντησή σου δε φέρνει τίποτα χρήσιμο στο θέμα. Και, αν το θέλεις play-by-play, όπως κάνεις πρόσφατα, ορίστε το γιατί:

 

Παράθεση

Διευκρινίζω ότι δεν ξέρω εάν αυτό συνέβη όντως στον συνονόματο αλλά δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση.

Αν δεν ξέρεις, η εικασία σου δεν έχει καμία αξία.

Αυτή είναι η γνώμη σου και δεν την κάνει αυτομάτως και σωστή.

 

Παράθεση

Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν λέει τίποτα.

Λέει τα πάντα. Εδώ τα αδικήματα διώκονται κατ' έγκληση. Αν θιγόμασταν εξ ονόματος κάθε μέλους χωρίς αναφορά, το μισό φόρουμ θα ήταν υπό μόνιμο μπαν.

Νιώθω λίγο άβολα που φαίνεται σαν να του κάνω το δικηγόρο αλλά αυτό που κατάλαβα ενώ εσύ θεώρησες ακατάληπτο παραλήρημα, είναι ότι ο άνθρωπος δεν ζήτησε κανένα ban που του αρνήθηκε κάποιος, αλλά διαπίστωσε τη συμπεριφορά που περιέγραψε και το δήλωσε καλοπροαίρετα. Δηλαδή με τρόπο που έδινε την ευκαιρία στους υπολοίπους να του απαντήσουν χωρίς ειρωνείες και να άμα λάχει να τον αποστομώσουν με τρόπο μη ερειστικό και να πάμε παρακάτω. Αντ' αυτού τον βγάλαμε ψυχοπροβληματικό. Όταν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, η λύση δεν είναι απαραίτητα report και ban και γι' αυτό κι εγώ δεν έχω κάνει ποτέ αναφορά για κανέναν. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή που κάποιος σήκωσε κάτι στα ανέκδοτα που το θεώρησα απαράδεκτο, έγραψα από κάτω ένα ευγενικό σχόλιο ενόχλησης, δεν έκανα αναφορά, ούτε ζήτησα ban και διαγραφή του post. Παρόλα αυτά το είδα μετά από λίγο σβησμένο μαζί με το σχόλιό μου και δεν ξέρω εάν έγινε κατ' έγκληση όπως λες, (χωρίς να το αποκλείω βέβαια γιατί δεν το ξέρω) αλλά πάντως εγώ αναφορά δεν έκανα.

 

Παράθεση

Ακατάληπτο παραλήρημα. Να μια φιλική φράση που χρησιμοποιείται σε φιλική συζήτηση. Εάν δεν τον αντιμετώπιζες με εξαιρετική ευαισθησία, τι λέξεις θα χρησιμοποιούσες αντί για ακατάληπτο παραλήρημα;

 

Να με συγχωρείς που θα προτιμήσω να το κάνω εδώ αντί για π.μ.. Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να φροντίσεις να μην το δει κανείς άλλος εκτός από σένα, ξέρεις εσύ. Να διευκρινίσω λοιπόν ότι γέλασα με τη διεκδίκηση χρηματικής αποζημίωσης περισσότερο.

Περιμένω ακόμη την ερμηνεία σου, ιδιωτικά ή δημόσια. Μόνο γκρίνια βλέπω για την ώρα.

Στην έδωσα. Επειδή είσαι καλοπροαίρετος, γι' αυτό βλέπεις μόνο γκρίνια.

 

Παράθεση

Για να καταφέρει να θιγεί... Ότι το επιζητούσε διακαώς δηλαδή. Και αυτό λέει πολλά κιόλας. Σαν τι; Να βγάλουμε διάγνωση; Μανία καταδίωξης; Κάποιο ταπεινό κίνητρο; Τι άλλο μη προσβλητικό μπορούμε να του αποδώσουμε; ΟΚ, έχω καταλάβει την απάντηση, μόνος του τα προκάλεσε και δεν φταίει κανείς άλλος, σωστά;

Ναι.

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση μηδενικής διάθεσης να σκεφτείς οτιδήποτε που θα μπορούσε να αφαιρέσει έστω κάτι λίγο από ότι αρνητικό προηγήθηκε για κάποιον που δήθεν θα σου λείψει. Συνεχίζουμε έτσι καλοπροαίρετα λοιπόν.

 

Παράθεση

Ναι μεν, αλλά η δική μου πλευρά είναι καλύτερη. Αντιδιχαστικό, δεν μπορώ να πω.

Η "δική μου" υποστηρίζεται από τα γεγονότα. Δε βλέπω τη "δική μου" σε κάθε μήνυμα να λέει ότι της φάγαν το μπιφτέκι της. Είμαι πρόθυμος να δεχτώ αντιπαράδειγμα.

Δεν πίστευα ότι θα τσιμπούσες έστω λίγο από την προβοκατόρικη πάσα μου και να ανέτρεπες την αμετανόητα διχαστική σου στάση διαψεύδοντάς με, αλλά το ήλπιζα λίγο. Επειδή δεν είμαι όσο κακοπροαίρετος νομίζεις.

 

Παράθεση

Νομίζω ότι είναι σαφές γιατί δεν πείθει η διαβεβαίωση περί ειλικρίνιας. Ακόμα και στην τελευταία σου πρόταση με μπηχτές καταλήγεις για κάποιον που δήθεν θα σου λείψει.

Έχεις το δικαίωμα στην άποψή σου. Έχω το δικαίωμα να την αγνοήσω.

Φυσικά. Ευχαριστώ που στην παρούσα φάση μου αναγνωρίζεις δικαίωμα στην άποψη κι ας μην έχω αποφασίσει να εμβολιαστώ ακόμα.

 

Μία ώρα πριν, το μέλος swatoner έγραψε:

 

Επειδή είμαι χαζός και θέλω επιβεβαιώση. 

Υποθέτεις ή λες δεδομένα;

Έκανα μια υποθετική ερώτηση. Θα ήταν περισσότερο ενδιαφέρον εάν απλώς την απαντούσες αντί να trollάρεις. Δική σου λέξη το troll, μην παρεξηγηθώ, δεν έχω σκοπό να σε προσβάλλω.

 

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Γιάννης_84 said:

Έκανα μια υποθετική ερώτηση. Θα ήταν περισσότερο ενδιαφέρον εάν απλώς την απαντούσες αντί να trollάρεις. Δική σου λέξη το troll, μην παρεξηγηθώ, δεν έχω σκοπό να σε προσβάλλω.

 


Έκανες μια ερώτηση αν έγινε ban, την οποία προφανώς δεν μπορώ να σου απαντήσω εκτός αν είμαι admin και δε το ξέρω ακόμα.

Επίσης εσύ δεν απάντησες στην δική υποθετική φανταστική ερώτηση/σενάριο.

Να σοβαρευτούμε λίγο και να σταματήσουμε να βλέπουμε φαντάσματα;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 18 λεπτά, το μέλος swatoner έγραψε:


Έκανες μια ερώτηση αν έγινε ban, την οποία προφανώς δεν μπορώ να σου απαντήσω εκτός αν είμαι admin και δε το ξέρω ακόμα.

Δεν ήταν αυτή η ερώτηση. Η ερώτηση ήταν εάν θα διαφοροποιούσες την οπτική σου εάν είχαν όντως προηγηθεί τέτοια πράγματα. Δεν σου ζήτησα πληροφορία που δεν είχες, άποψη επί υποθετικής πληροφορίας ζήτησα, όχι επιβεβαίωση της πληροφορίας.

 

πριν 18 λεπτά, το μέλος swatoner έγραψε:

Επίσης εσύ δεν απάντησες στην δική υποθετική φανταστική ερώτηση/σενάριο.

Δεν πίστευα ότι περίμενες απάντηση σε κείμενο που ξεκινάει με troll mode on και δεν περιλαμβάνει ερώτηση, αλλά μια και το επαναφέρεις, μπορώ να σχολιάσω ότι εάν ανήκε σε κάτι από αυτά που ανέφερες, θα ήταν απαράδεκτος. Σειρά σου τώρα να απαντήσεις εάν θέλεις βέβαια.

 

Όσο για το troll mode off, μου είχε διαφύγει σαν να μην το είδα καν. Αλλά για να μην το αφήσω ασχολίαστο, θα σου πω ότι συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος και ειδικά στο να δούμε τα δεδομένα. Όλα όμως. Κι αν κάποια είναι αναντίστοιχα να τα σχολιάσουμε. Ή να βρούμε ότι ήταν ψευδή και γι' αυτό ήταν αναντίστοιχα π.χ..

 

πριν 18 λεπτά, το μέλος swatoner έγραψε:


Να σοβαρευτούμε λίγο και να σταματήσουμε να βλέπουμε φαντάσματα;

Μακάρι

 

 

 

 

@ARMAGEDDON

 

Έχεις τόσο χρόνο και έκατσες να δεις 4 ώρες; 

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Γιάννης_84 said:

Δεν ήταν αυτή η ερώτηση. Η ερώτηση ήταν εάν θα διαφοροποιούσες την οπτική σου εάν είχαν όντως προηγηθεί τέτοια πράγματα. Δεν σου ζήτησα πληροφορία που δεν είχες, άποψη επί υποθετικής πληροφορίας ζήτησα, όχι επιβεβαίωση της πληροφορίας.

 

Δεν πίστευα ότι περίμενες απάντηση σε κείμενο που ξεκινάει με troll mode on και δεν περιλαμβάνει ερώτηση, αλλά μια και το επαναφέρεις, μπορώ να σχολιάσω ότι εάν ανήκε σε κάτι από αυτά που ανέφερες, θα ήταν απαράδεκτος. Σειρά σου τώρα να απαντήσεις εάν θέλεις βέβαια.

 

Όσο για το troll mode off, μου είχε διαφύγει σαν να μην το είδα καν. Αλλά για να μην το αφήσω ασχολίαστο, θα σου πω ότι συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος και ειδικά στο να δούμε τα δεδομένα. Όλα όμως. Κι αν κάποια είναι αναντίστοιχα να τα σχολιάσουμε. Ή να βρούμε ότι ήταν ψευδή και γι' αυτό ήταν αναντίστοιχα π.χ..

 

Μακάρι

 

 

 

 

@ARMAGEDDON

 

Έχεις τόσο χρόνο και έκατσες να δεις 4 ώρες; 

Για τελευταία φορά.


Ποια είναι τα ψευδή δε θα το μάθουμε ποτέ.

 

Ο καθένας βλέπει την αλήθεια που θέλει να δεί.

 

Έστω εγώ θεωρώ ότι προσπαθώ να δώ και την αλήθεια του άλλου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Simon said:

 

Ακολουθούν ρητορικά ερωτήματα.

Το να χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός ως ψεκασμένους αυτούς που είναι επιφυλακτικοί στα εμβόλια σου φαίνεται δεοντολογικό? 

Το να ρίχνουν το φταίξιμο της διάδοσης στους ανεμβολίαστους είναι οκ?

Οι σαφείς εργασιακές διακρίσεις μεταξύ πολιτών με αφορμή την επιδημία είναι αποδεκτές?

Η ελεεινή προσπάθεια της αντιπολίτευσης να επιδεινωθεί η κατάσταση για να ενισχυθεί δημοσκοπικά είναι ηθική?

 

Γιατί να ασχοληθούμε με τον πρωθυπουργό, την κάθε γλάστρα, τον κάθε να μη τον χαρακτηρίσω ?
Όπως δεν ασχολούμαστε με τον Πετράκη (LOL) και τον κάθε επίδοξο "influencer" που γράφει την μαλακία του για λίγα λεπτά δημοσιότητας, έτσι δεν ασχολούμαστε και με τον γόνο μιας εκ των πιο καταστροφικών για την Ελλάδα οικογενειών.


Μας νοιάζει τι λένε οι επιστήμονες, οι δημιουργοί των εμβολίων, αυτοί και μόνο αυτοί. Οι υπόλοιποι που πιστεύουν σε ομοιοθεραπευτές, και λοιπές μαλακίες, μπορούν να ρωτήσουν καλύτερα την Λίτσα Πατέρα για το αν πρέπει ή όχι να κάνουν το εμβόλιο.

Και ο Δαρβίνος καλός είναι.... έχουμε και υπερπληθισμό άλλωστε...

 

Οι ανεμβολίαστοι πάντως είναι η μεγαλύτερη εστία διάδοσης από όλους.
Το κακό δε με τους ανεμβολίαστους είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι αρνητές και ταυτόχρονα κυκλοφορούν και συνωστίζονται άνευ μάσκας. Είναι οι πρώτοι και καλύτεροι σε πάρτυ σε Bolivar, Bikini, Rio, μπουζούκια (πρόλαβαν και εκεί!) κλπ.
Ο εμβολιασμένος έχει μικρότερα ποσοστά διάδοσης.
Όποιος έχει εμβολιασθεί, φοράει μασκούλα και αποφεύγει τα Bolivar και καθεαυτού Bolivar είναι ο μάγκας που κάνει την καλύτερη δουλειά σε αυτό το κακό που μας βρήκε.

 

Η αντιπολίτευση... υπάγεται στην πρώτη παράγραφο, το ίδιο με τον Κούλη τον Γκαντεμόσαυρο. Δεν μας νοιάζει.

 

υ.γ. Σαν να μην έφυγε καν πριν λίγους μήνες ο αγαπητός @salde από αυτό το κωλόπραγμα κάνετε μερικοί.... μπράβο σας που τον τιμάτε έτσι.

 

[ δεν απευθύνομαι σε εσένα @Simon, γενικά μιλάω ]

Έγινε επεξεργασία από billpeppas
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Δεν απαντάς, δεν πειράζει. Εγώ πάντως απάντησα ευθέως στην υποθετική σου ερώτηση αλλά απαξιείς να ανταποδώσεις. Δεν ζήτησα να μου πεις τι είναι αλήθεια και τι ψεύδος. Δεν πειράζει όμως, ας μην κολλήσουμε άλλο σε αυτό.

 

Πάντως η αλήθεια δεν είναι άλλη η δική μου, άλλη η δική σου και λοιπά. Εάν ο χ υποστηρίζει το α και ο ψ υποστηρίζει το β και β διάφορο του α, τότε ένας από τους δύο λέει ψέματα. Ή λένε και οι δύο ψέματα με ή χωρίς κάποια ψήγματα αλήθειας ο καθένας. Αλλά η σίγουρα η αλήθεια δεν είναι ότι βολεύει τον καθένα και μένα μαζί. Πολλές φορές είναι δυσδιάκριτη η αλήθεια και μας δυσκολεύει και επιχειρηματολογούμε/ψαχνόμαστε τσακωνόμαστε και λοιπά. Στο συγκεκριμένο θέμα (της πανδημίας) με ενδιαφέρει πολύ η αλήθεια για διάφορες πτυχές της και δε με καλύπτουν οι μονόπλευρες υπεραπλουστεύσεις.

Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος billpeppas έγραψε:

 

Γιατί να ασχοληθούμε με τον πρωθυπουργό, την κάθε γλάστρα, τον κάθε να μη τον χαρακτηρίσω ?
Όπως δεν ασχολούμαστε με τον Πετράκη (LOL) και τον κάθε επίδοξο "influencer" που γράφει την μαλακία του για λίγα λεπτά δημοσιότητας, έτσι δεν ασχολούμαστε και με τον γόνο μιας εκ των πιο καταστροφικών για την Ελλάδα οικογενειών.

 

Όπως και να τον χαρακτηρίσεις που έχεις δίκαιο και επαυξάνω, από τη στιγμή που είναι πρωθυπουργός, επηρεάζει αναγκαστικά τη ζωή μας, άρα δεν μπορούμε μην ασχολούμαστε.

 

πριν 1 λεπτό, το μέλος billpeppas έγραψε:


Μας νοιάζει τι λένε οι επιστήμονες, οι δημιουργοί των εμβολίων, αυτοί και μόνο αυτοί. Οι υπόλοιποι που πιστεύουν σε ομοιοθεραπευτές, και λοιπές μαλακίες, μπορούν να ρωτήσουν καλύτερα την Λίτσα Πατέρα για το αν πρέπει ή όχι να κάνουν το εμβόλιο.

Δεν διάβασα εδώ μέσα κανέναν να υπερασπίζεται ομοιοθεραπευτές ούτε αστρολόγους και αυτό το άσπρο μαύρο που κάνεις δεν ξέρω που νομίζεις ότι βοηθάει.

 

πριν 1 λεπτό, το μέλος billpeppas έγραψε:


Και ο Δαρβίνος καλός είναι.... έχουμε και υπερπληθισμό άλλωστε...

Χαριτωμένη ατάκα.

 

πριν 1 λεπτό, το μέλος billpeppas έγραψε:

Οι ανεμβολίαστοι πάντως είναι η μεγαλύτερη εστία διάδοσης από όλους.
Το κακό δε με τους ανεμβολίαστους είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι αρνητές και ταυτόχρονα κυκλοφορούν και συνωστίζονται άνευ μάσκας. Είναι οι πρώτοι και καλύτεροι σε πάρτυ σε Bolivar, Bikini, Rio, μπουζούκια (πρόλαβαν και εκεί!) κλπ.

Να υποθέσω ότι τα στατιστικά για μπουζούκια και bolivar τα έχεις πάρει από την ΕΛΣΤΑΤ; Επειδή μιλάμε για αυστηρά επιστημονικά δεδομένα πάντα και καλοπροαίρετη συζήτηση.

 

πριν 1 λεπτό, το μέλος billpeppas έγραψε:


Ο εμβολιασμένος έχει μικρότερα ποσοστά διάδοσης.
Όποιος έχει εμβολιασθεί, φοράει μασκούλα και αποφεύγει τα Bolivar και καθεαυτού Bolivar είναι ο μάγκας που κάνει την καλύτερη δουλειά σε αυτό το κακό που μας βρήκε.

Επίσης από την ΕΛΣΤΑΤ έτσι; Δεν εννοώ για τα ποσοστά μετάδοσης, αλλά για τις συνήθειες των εμβολιασμένων. Το ότι κάποιοι εμβολιάστηκαν (και καλώς έκαναν) με κίνητρο (μεταξύ άλλων) να πετάξουν τη μάσκα και να παρτάρουν και λοιπά είσαι σίγουρος ότι δεν ισχύει; Δεν τους κατηγορώ τους ανθρώπους εννοείται, ούτε ξέρω πόσοι το κάνουν. Αλλά αυτό το άσπρο μαύρο, μονά ζυγά δικά μου είναι τρομερό.

 

πριν 1 λεπτό, το μέλος billpeppas έγραψε:

Η αντιπολίτευση... υπάγεται στην πρώτη παράγραφο, το ίδιο με τον Κούλη τον Γκαντεμόσαυρο. Δεν μας νοιάζει.

Υπάγεται όμως και αυτή στα αναγκαία και αναπόφευκτα που μας επηρεάζουν.

 

πριν 1 λεπτό, το μέλος billpeppas έγραψε:

υ.γ. Σαν να μην έφυγε καν πριν λίγους μήνες ο αγαπητός @salde από αυτό το κωλόπραγμα κάνετε μερικοί.... μπράβο σας που τον τιμάτε έτσι.

Ο @salde ήταν πολύ συγκαταβατικός άνθρωπος και όχι συγκρουσιακός από όσο θυμάμαι. Δεν εξαρτάται το πόσο τον τιμάς από τι σε προβληματίζει σε σχέση το θέμα του thread. Δεν είδα κανέναν να γράφει ότι δεν υπάρχει ο ιός ώστε να μεταφράζεται ως ασέβεια σε αυτούς που έφυγαν εξαιτίας του. Γιατί τότε να μεταφράσουμε ως ασέβεια αυτούς που κάνουν σαν να μην υπάρχουν αυτά τα έστω λίγα θύματα των εμβολίων. Ας μη συνεχιστεί αυτή η συγκρουσιακή διχαστική λογική.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.