Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

πριν 7 ώρες, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

 

Ναι τι , υπάρχει κανονικά και χρησιμοποιήτε σε διάφορους τομείς πχ

 

WWW.VERYWELLMIND.COM

In a double-blind study, participants and experimenters do not know who is receiving a particular treatment. Learn how this works and explore examples.

 

 

τον άλλον δες (το από κάτω βίντεο) αν το είδες καλώς

 

Διπglή τυφglή μελέτη όμως είναι Ελληνική πατέντα ?

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

πριν 9 ώρες, το μέλος minast έγραψε:

Το λέω ευθέως: Όποιος πιστεύει αυτές τις ηλιθιότητες είναι κάργα ηλίθιος και είναι ντροπή για τα κανάλια που τους δίνουν βήμα, και για την Δικαιοσύνη που δεν ασκεί διώξεις για υγειονομικά επικίνδυνες "γνώμες" που παραβιάζουν ευθέως τον νόμο, πέρα από τον όρκο που έχουν δώσει οι ψεκασμένοι υγειονομικοί.

Χωρις να αναφερθω σε αυτα που λεει, ακομα εχουμε δημοκρατια και πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις

 

Μετα οποιος θελει διαφωνει

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, slalom said:

Χωρις να αναφερθω σε αυτα που λεει, ακομα εχουμε δημοκρατια και πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις

 

Μετα οποιος θελει διαφωνει

Mε έναν μεγάλο αστερίσκο όμως, γιατί το θέμα είναι λεπτό, κινδυνεύουν ζωές, και με το μανδύα του "ειδικού" μπορεί να πάρεις στο λαιμό σου κοσμάκη...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 48 λεπτά, το μέλος slalom έγραψε:

Χωρις να αναφερθω σε αυτα που λεει, ακομα εχουμε δημοκρατια και πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις

 

Μετα οποιος θελει διαφωνει

Δεν είναι "άποψη" ότι μας καρφώνουν με placebo, όπως δεν είναι "άποψη" ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση. Δεν είπα τυχαία ότι η εμφάνισή της αποτελεί διοικητικό και ποινικό παράπτωμα.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

πριν 22 ώρες, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

αυτήν εδώ που την βάζουμε, την πάω προς το ράφι με τους ψεκ η την αφήνω

 

 

 

 

 

 

το μεγάλο λάθος του γιατρού ήταν που δεν ρώτησε την <<επιστήμονα>> τι ειναι και πως γίνεται η συγκεκριμένη μελέτη.......να δω τι θα του απαντούσε γιατι απο αυτα που έλεγε μάλλον δεν... 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, slalom said:

Χωρις να αναφερθω σε αυτα που λεει, ακομα εχουμε δημοκρατια και πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις

 

Ακριβώς ό,τι ειπώθηκε παραπάνω. Δεν είναι όλες οι "απόψεις" ισοβαρείς. Το ότι ανεχόμαστε (αρκετά καταχρηστικά) να αντιπαρατίθεται ως αντίλογος σε δημοσιεύσεις του Nature ένα βίντεο από το TikTok ή στις συστάσεις του WHO η κατανόηση της κυρα-Λίτσας από τη Λαμία δε σημαίνει ότι απεμπολούμε το δικαίωμα να κρίνουμε. Μάλιστα, μπορώ με ασφάλεια να πω ότι η κριτική που ασκούμε ιδιωτικά είναι αρκετά αυστηρότερη από αυτήν που κάνουμε δημόσια.

 

Η ελπίδα είναι ότι, αν προσπαθήσουμε να συζητήσουμε με μέτρο, θα αναδειχθεί ο παραλογισμός και κάποιοι θα μεταπηδήσουν στην πλευρά της λογικής. Γιατί είναι όντως παραλογισμός οι αρχιερείς του αντιεμβολιασμού παγκόσμια να είναι εμβολιασμένοι, να παρορτρύνουν εκ του ασφαλούς τους ακολούθους τους σε πόλεμο με την Επιστήμη και οι τελευταίοι να πειθαρχούν.

 

Υποψιάζομαι ότι, αν δε γέμιζαν από μέρα σε μέρα όλες οι ΜΕΘ και αν δεν είχαμε φτάσει ξανά σε θανατηφόρα διλήμματα (λχ 22χρονος με λευχαιμία ή 62χρονος με COVID), μπορεί να είχαμε την πολυτέλεια να αστειευόμαστε ακόμη με τις αυτοκτονικές συμπεριφορές.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Από όλες τις αντιρρήσεις που εκφράζονται όσον αφορά τον πιεστικότατο και με μηδαμινό περιθώριο αιτιολογημένων εξαιρέσεων καθολικό εμβολιασμό, υπάρχει πράγματι πλειονότητα αστήρικτων και αστείων (π.χ. τσιπάκια) και όλοι ασχολούνται μόνο με αυτές επειδή είναι πανεύκολη και σχεδόν αυτονόητη η κατάρριψή τους. Και αυτό γίνεται και από τα ΜΜΕ και από πολλούς εδώ μέσα. Strawmaning ονομάζεται.

 

Στη μειονότητα των πιο σοβαρών ή έστω σοβαροφανών/εν δυνάμει σοβαρών αντιρρήσεων (που θέλουν πιο ειδικές γνώσεις για να διακριθούν, τις οποίες γνώσεις ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι κατέχω) υπάρχει εκμετάλλευση της κεκτημένης ταχύτητας των memes για τα τσιπάκια και το 5G και άλλα τέτοια και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με μπόλικη υπεροψία ή με μπάλα στην εξέδρα του τύπου παίρνεις ζωές στο λαιμό σου με αυτά που λες. Στην ανάγκη και με εισαγγελικές έρευνες, απειλές για πειθαρχικά (όσον αφορά γιατρούς) και με συνεχόμενες και συχνά βαθιές προσβολές όπως δολοφόνος κατά συρροή, διαγραφή post και banάκια όσον αφορά το εδώ μέσα. Με αυτόν τον αλαζονικό τρόπο συζήτησης και ατάκες του τύπου δεν έχουν όλες οι γνώμες την ίδια βαρύτητα, το χάσμα επικοινωνίας ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κάποιες αντιρρήσεις και σε αυτούς που δεν έχουν, βαθαίνει. Το κάποιες το τονίζω διότι η παραμικρή απόκλιση αντιμετωπίζεται όπως οι αιρέσεις από τους θρησκόληπτους.

 

Για να γυρίσω στις (πιθανώς) σοβαρές ατνιρρήσεις που δύσκολα διακρίνεται η εγκυρότητά τους (συγγνώμη που δεν είμαι κλινικός φαρμακολόγος και ταυτόχρονα επιδημιολόγος, πνευμονολόγος και λοιμωξιολόγος) καθώς και σε στατιστικά που είναι (ή έστω φαίνεται να είναι) ασύμβατα με το κυρίαρχο αφήγημα, εάν και εφόσον περάσουμε το πρώτο αυτόματο στάδιο που είναι η ειρωνία/προσβολή, περνάμε στο <<δώσε link>>, στο <<που είναι τα papers που το λένε>> και στο <<αφού δεν είσαι ειδικός, άκου αυτούς που είναι και τέλος>> με τη μόνη διαφορά όμως ότι τα links όταν έχουν κάτι ασύμβατο να πουν ξεπετιούνται πάλι με στάδιο ένα, τα papers το ίδιο και πρέπει φυσικά να εξαιρούμε τους ειδικούς που έχουν αντιρρήσεις.

 

Συνδυάζοντας λοιπόν τα παραπάνω με το απαράδεκτο ακαταδίωκτο επιτροπών ακόμα και για χοντράδες που αποδεδειγμένα κόστισαν ζωές του τύπου <<το καλύτερο εμβόλιο είναι όποιο βρεις πρώτο κι ας έχει 16 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτό που ίσως έβρισκες δεύτερο>> το βεβαρυμένο μητρώο καλοπληρωμένων ΜΜΕ, κυβερνήσεων, ΠΟΥ και εταιρειών και με τις μπόλικες <<ανεκδοτολογικές αναφορές>> που έχω δει με τα ματάκια μου και μερικούς ακόμα παράγοντες, παραμένω λεπρός και σινεμά με πιστοποιητικό φρονημάτων δεν ψήνομαι να πάω. Μεγάλα λόγια του τύπου <<δεν με πιάνει εμένα ο κορωνοϊός>> δεν έχω πει, ούτε αποκλείω να είμαι μελλοντικό θύμα του (κάτι που ισχύει και για εμβολιαμένους btw). Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

 

Νόμιζα για παράδειγμα ότι ίσχυε γενικώς ότι η φυσική απόκτηση ανοσίας είναι <<ανώτερη>> από αυτή που σου δίνει ένα εμβόλιο. Πως γίνεται αυτή η κατάσταση να λένε τα papers ότι δεν ισχύει με covid; Πως να τα εμπιστευτώ μετά;  Ή δεν ίσχυε γενικότερα και το ήξερα εγώ λάθος και μαζί και όσοι γιατροί το λένε; Ή πράγματι είναι εξαίρεση αυτού του <<κανόνα>> ο corona; Κι αν είναι όντως εξαίρεση, δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί και να υπάρχει κάποια εξήγηση αντί ο σιχαμερός Βασιλακόπουλος να συνιστά ψυχίατρο αυτούς που φοβούνται το εμβόλιο; Πρέπει να γίνω γιατρός για να μπορούμε να το συζητήσουμε αυτό χωρίς αλαζονικές απαντήσεις; Άλλο παράδειγμα η ανθεκτικότητα των νέων μεταλλάξεων στα εμβόλια. Διαβάζω την άποψη ότι η επώαση των μεταλλάξεων γίνεται στους ανεμβολίαστους. Από που αυτή η σιγουριά; Πως συμβαδίζει αυτό με τη μέχρι τώρα γνώση; Θυμάμαι μια ζωή να λένε οι γιατροί να μην παίρνετε αντιβιοτικά με το παραμικρό γιατί δυναμώνουν τα μικρόβια και οι ιοί και δεν τα πιάνει τίποτα μετά. Μπορεί πράγματι αυτό να μην ισχύει για  covid/covidοεμβόλια, (δεν το ξέρω) αλλά πως μπορεί να είναι αυτονόητο το αντίθετο; Άλλο παράδειγμα το έφταιγε/δεν έφταιγε το εμβόλιο. Από ότι έχω καταλάβει αυτό δεν αποφασίζεται μεμονωμένα και επιτόπου αλλά εκ των υστέρων από αναλύσεις και μετα-αναλύσεις των στατιστικών των κίτρινων καρτών. Άρα γιατί δεχόμαστε έτσι εύκολα και αυτόματα την απαλλαγή των εμβολίων από κάθε ευθύνη για συμπτώματα που αντιμετωπίζουν κάποιοι λήπτες και γιατί ο μόνος που γκρινιάζει για το πόσο χαμηλά ποσοστά συμπλήρωσης κίτρινων καρτών έχουμε στην Ελλάδα είναι ο Κούβελας;

 

Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα παρόμοια μπορεί να υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις αλλά δεν είναι ανάξιες λόγου απορίες και όσο αντιμετωπίζονται με τους γνωστούς τρόπους σε συνδυασμό με την πρωτοφανή αδιαφορία για τα (είπαμε έστω πολύ λίγα) θύματα των παρενεργειών, προκοπή δεν βλέπω.

 

 

Μία ώρα πριν, το μέλος schumifer έγραψε:

Ευελπιστώ μερικά χρόνια αργότερα να υπάρξει μία μελέτη που να προσπαθήσει να αποδώσει μερίδιο ευθύνης σε όσους με τη στάση τους επηρέασαν κατά του εμβολιασμού κόσμο που θα είχε αλλιώς εμβολιαστεί (γιατί υπάρχουν και μπόλικοι που θα ακούσουν και τη γάτα του γείτονα από το να κάνουν το λογικό).

Εμένα με επηρεάσανε ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης και ο Αλέξανδρος Μεταξάκης. Αν δεν σου λένε τίποτα τα ονόματα ο ένας έχασε τη γυναίκα του και ο άλλος παραλίγο το πόδι του και ίσως τη ζωή του και γλύτωσε μόνο με κανά δυο χειρουργειάκια υγιής άνθρωπος στα καλά του καθουμένου. Τι ευθύνες λες να τους αποδώσουμε; Προστιματάκι αρκεί ή θες φυλακή καλύτερα; Για το lockdown που τσάκισε μέχρι θανάτου την υγεία του πατέρα μου θα αποδωθούν ευθύνες; Χλωμό

 

Γι' αυτό όταν μιλάτε για ευθύνες χαλαρώστε λίγο

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84
λαθάκια
  • Like 2
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Γιάννης_84 said:

για χοντράδες που αποδεδειγμένα κόστισαν ζωές του τύπου <<το καλύτερο εμβόλιο είναι όποιο βρεις πρώτο κι ας έχει 16 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτό που ίσως έβρισκες δεύτερο>>

 

Αυτά λες και μετά θες να σε πάρουμε και στα σοβαρά.

Link to comment
Share on other sites

EODY.jpg
WWW.CNN.GR

Όλα τα μέσα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να πείσει περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 5 ώρες, το μέλος billpeppas έγραψε:

 

Αυτά λες και μετά θες να σε πάρουμε και στα σοβαρά.

Την ίδια στιγμή που σε άλλες χώρες υπήρχαν διαφοροποιήσεις για το astra, στην Ελλάδα λέγανε όλα καλά μέχρι που είχαμε θάνατο από θρομβωσεις και άλλαξε η οδηγία για γυναίκες συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Είναι ψέματα;

 

Δεν έλεγαν στην τηλεόραση οι ειδικοί να μην ακούτε κανέναν και ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που μπορείς να βρεις πρώτο και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος επιλογής;

 

 Γιατί αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να πάρεις στα σοβαρά και μάλιστα χωρίς καμία αιτιολόγηση;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οφφ τοπικ, αλλά δε λέγατε πως δε πρέπει να έχει αυτοδιοίκητο και ελευθερία απόψεων το πανεπιστήμιο γιατί ουσιαστικά το μόνο που ευνοούσε ήταν καλλιέργεια ακραίων ιδεολογιών και μπαχαλου;

Ήρθε και σας δάγκωσε στα μούτρα τώρα.

Την επόμενη φορά θα ξέρετε, αν υπάρξει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν ελεγα κάτι τέτοιο. Και δεν ισχύει γενικότερα αυτό που λες γιατί είναι διαστρέβλωση. Το άσυλο έχει νόημα για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών (π.χ. ασύμβατων με κυβερνητικά αφηγήματα) και όχι για την ελεύθερη αποθήκευση πυρομαχικών επαναστατικής γυμναστικής.

 

Και με αυτήν την επιστολή αισθάνεσαι δικαιωμένος; Το αντίθετο έπρεπε να αισθάνεσαι

Link to comment
Share on other sites

να γίνει ένα νέο πολυτεχνείο για να εκθρονίσει την τωρινή χούντα που έχουμε ?

 

όμως, εφόσον οι φοιτητές δεν ρίξουν την σημερινή χούντα το πολυτεχνείο δεν έγινε ποτέ άρα δεν έπεσε και η τέως χούντα από το πολυτεχνείο & φοιτητέ ?

 

 

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.