Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

9 minutes ago, minast said:

Μόλις έμαθα για περίπτωση "αρνητών" 40+ ετών που επέλεξαν (και κατάφεραν) να κολλήσουν από νοσούντα, για να μην χρειαστεί να εμβολιαστούν ?

Πάντα επίκαιρος :

 

 

9810.jpg
WWW.GOODREADS.COM

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

GIAGIA.jpeg
WWW.IN.GR

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ήταν θετική, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο. 

 

Περάστε για bug fixes

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 50 λεπτά, το μέλος honda22 έγραψε:
GIAGIA.jpeg
WWW.IN.GR

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ήταν θετική, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο. 

 

Περάστε για bug fixes

 

Τα βλέπω και ανεβάζω

 

israel-4th_dose_xr.jpg
WWW.PROTOTHEMA.GR

«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση» είπε ο επικεφαλής της ισραηλινής επιτροπής για την αντιμετώπιση της...

 

 

Spoiler

Α ρε μπολ τί σας περιμένει, θα σας τρυπάνε μέχρι να βγάλετε ουρά  :lol:

 

  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 39 λεπτά, το μέλος JaguarOne έγραψε:

Wall-of-text incoming.

  Hide contents

Αν δεν συνοδευόταν από τόσο θάνατο η όλη κατάσταση, θα εστιάζαμε στις κοινωνικές προεκτάσεις της όλης κατάστασης με τρομερό ενδιαφέρον.
Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται κανείς (σε όλες του τις προεκτάσεις), είναι ότι όλη αυτη την ομάδα που λέγεται "αντιεμβολιαστές", ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο υποομάδες.
Αρχικά, είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται το θέμα με αυστηρούς ιατρικούς όρους ή/και γραφειοκρατικούς όρους, και, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη στατιστικά ή εμπειρικά δεδομένα, το αποφεύγουν όσο δεν πάει. Αυτοί σιγά σιγά αλλάζουν γνώμη, όταν βλέπουν τους εμβολιασμούς να ολοκληρώνονται κατα εκατοντάδες εκαττομύρια το μήνα, και όσο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης. Πχ στις ΗΠΑ όπου το FDA έχει δώσει πλήρη αδειοδότηση για το σκέυασμα της Pfizer. Η σημείωση είναι, ότι έστω και Θεωρητικά για το συγκεκριμμένο σκεύασμα, θα μπορούσε ο ΕΜΑ να το "κόψει", και έτσι δεν αρκούνται στα του FDA. Αυτοί ουσιαστικά παρακινούνται από το "τι με φοβίζει λιγότερο". Αυτοί, πιθανόν, να είναι ίδιοι που δεν αγοράζουν το πρώτο αυτοκίνητο που βγαίνει απο το εργοστάσιο, την πρώτη κονσόλα και γενικά δεν βιάζονται να "είναι πρώτοι".

Η άλλη όμως υποομάδα αποτελείται από ένα συνοθύλευμα ανθρώπων που έχουν, μερικές φορές ριζικά, διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά τους "ενώνει" (ή έτσι πιστεύουν) η εναντίωση στον εμβολιασμό έναντι του covid.
Μια, σίγουρα όχι πλήρης, λίστα αντιλήψεων ακολουθεί:

1. Οι "κλασσικοί αντιεμβολιαστές". Αυτοί δεν περιμένανε τον covid για να είναι ενάντια στα εμβόλια. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι αρνητές του covid-εμβολίου λένε "μα, δεν είμαι αντιεμβολιαστής! Εγώ/τα παιδιά μου/οι γονείς μου/ο γείτονας έχουμε κάνει όλα τα εμβόλια!".
2. Οι "συνωμοσιολόγοι". "Είναι όλα μια πλεκτάνη που οργανώνουν οι ισχυροί" (εδώ βάζουμε: η κυβέρνηση/η λέσχη μπίλντερμπεργκ/ο σόρος/ο σώρρας;/η G7/οι εβραιομασώνοι/οι γερμανοί/οι κινέζοι/η ελίτ/οι ισλαμιστές/οι παιδεραστές/οι σαυράνθρωποι/οι φαρμακευτικές/ο κίσιντζερ) όπου θέλουν να μας κάνουν κάτι (εδώ βάζουμε: υποδουλώσουν/πειραματιστούν με την τεχνολογία/αφαιμάξουν οικονομικά/σκοτώσουν/να μας αντικαταστήσουν με μετανάστες/να πάρουν τα παιδιά μας/the great reset/new world order). Η σημείωση εδώ είναι ότι δεν πιστεύουν υποχρεωτικά τα ίδια ή όλα αυτά, αν και, μερικά συνδυάζονται. Κοινώς, ένας πιστεύει ότι οι "οι γερμανοί θέλουν να μας αφαιμάξουν οικονομικά" και ο άλλος πιστεύει ότι "οι σαυράνθρωποι θέλουν να μας σκοτώσουν", αλλά, εν τέλει, δεν αφήνουν αυτήν την διαφωνία μεταξύ τους να τους εναντιώσει, αλλά "ενώνονται για το κοινό καλό".
Ενώ εκ πρώτης όψεως είναι ίσως και αστείο για κάποιον να βλέπει άλλους να έχουν τέτοιες αντιλλήψεις, η πραγματικότητα είναι ότι εννίοτε έχουν κάποια (έστω και μικρή) λογική βάση: Όλοι οι οργανισμοί, απο πάντα, κοιτάνε το συμφέρον τους, το οποίο εξ ορισμού έρχεται σε αντίθεση με τα τοπικά συμφέροντα. Μικρή και αδύναμη χώρα είμαστε, με αδύναμες κυβερνήσεις και ακόμη πιο αδύναμο εκλογικό σώμα, επομένως αν πχ, η "μίζενς", "την έβγαλε καθαρή" με τις προηγούμενες καταστάσεις, και η "μίζενς" κάνει πράξη τα βαθιά γερμανικά συμφέροντα, είναι εύκολο να οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα πως ότι έρχεται εξ γερμανίας είναι για το κακό μας (και δεν αναφέρομαι καν στην γιαγιά που έζησε κατοχή ή τα απόνερα του πολέμου). Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας, συνήθως, έχουν να εξιστορήσουν το πως έχουν επηρρεαστεί άμεσα, και δεν είναι ότι λένε παραμύθια. Ο ένας έπεσε έξω η δουλειά του λόγω καραντίνας, ο άλλος έχασε την δουλειά του, ο άλλος έχασε πολλά λεφτά από τα έξοδα, ο άλλος λέει τόσα χρόνια χαροπαλεύουμε και τώρα μας βάζουν ταφόπλακα, ο άλλος λέει για τα φάρμακα που δίνουν οι ιατροί που τα βάζουν για να τα παίρνουν απο τις φαρμακευτικές κλπ. Έτσι, μεταφράζουν τα παγκόσμια γεγονότα ώς ότι στοχεύουν τους ίδιους.
3. Οι "θρήσκοι". Πιστεύουν ότι το όλο θέμα έχει θρησκευτική βάση. Ο βελζεβούλης έφερε το covid ή/και ο βελζεβούλης έφερε το εμβόλιο. Αντισταθείτε στον πειρασμό, λένε, μόνο με προσευχές/λαδάκια/μετάνοια θα βγούμε αλλώβητοι. Το εμβόλιο είναι το χάραγμα λένε οι άλλοι. Ανήκουν σε ειδική κατηγορία, αν και μερικές φορες λένε και τα απο πάνω (πχ οι εβραιομασόνοι και η έλευση του αντίχριστου παίζει πολύ), αλλά στην περίπτωση τους, "οι ισχυροί" είναι ο βελζεβούλης με μανδύα. Είναι η δυσκολότερη, ίσως, ομάδα, για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, δεν έχουν κανένα απολύτως αποδεικτικό για όλα αυτά, αλλά, δεν χρειάζεται, γιατί εξαρχής βασίζονται σε σύστημα πίστης, έναντι συστήματος δεδομένων και γεγονότων. Δεύτερον, έχουν "αρχηγούς", οδηγητές, με βαρύγδουπους τίτλους και δυνατό βιογραφικό: Αρχιμανδρίτης/επίσκοπος/μητροπολίτης/Ερημίτης/Αγιορείτης/γνωριμία του οσίου παισίου/οραματιστής της παναγίας. Ψάχνοντας γι'αυτούς, με αυτά που είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι είναι περιθωριακοί, ακραίοι και εννίοτε διωγμένοι από την εκκλησία την ίδια, συνήθως με τα γνωρίσματα του ναρκισσιστή. Δεν έχει πολύ σημασία, ο πρώην αγιορείτης, ακόμη και να είχε αξία στα λεγόμενα του, φέρει τον τίτλο μια ζωή, ανεξάρτητα αν πχ ο λόγος του είναι τέρμα ρατσιστικός όταν λέει "το πρόβλημα είναι οι 'λάθρο'". Και οι δύο λόγοι έχουν ισχυρότατο παρονομαστή την πίστη, και εν τέλει επιστρέφει στο ότι πιστεύεις σε κάτι και αναζητάς και μεταφράζεις τα γεγονότα όπως ακριβώς σε εξυπηρετεί. Τι σημαίνει αυτό; Αν η εικόνα τους εκάστοτε αγίου έκλαψε στην Χ εκκλησία, και, έστω ότι, όντως έκλαψε η εικόνα και μιλάμε για θαύμα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί για πιο λόγο έκλαψε. Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα για τα παιδιά της αφρικής, τις φωτιές εύβοιας ή για ένα ακόμη είδος ζώου που εξαφανίστηκε δια παντός από την γη. Κανείς; Όχι, εδώ μπαίνουν οι ψευδοπροφήτες οδηγητές, που βάζουν εαυτόν στη θέση του γνώστη της θεικής βούλησης, και λένε ότι έχει να κάνει με το εμβόλιο. Και για όποιον σκαμπάζει έστω και λίγο από θεολογικά, ή έστω είναι στοιχειωδώς καλός χριστιανός, τα ανήθικα ή/και αντι-χριστιανικά παραπτώματα στις πράξεις αυτές είναι εκεί, αρκεί να θέλεις να τα δεις.
4. οι "καθαροί": Βιταμίνες, γυμναστική, βιολογικά, ομοιοπαθητική κλπ. Αποφεύγουν την μοντέρνα ιατρική αλλά δεν την αρνούνται. Θεωρούν ότι ακολουθώντας μια υγιεινή ζωή, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, το σώμα θα το αντιμετωπίσει. Σε έκτατες ανάγκες, επιτρέπουν την ιατρική να πράξει τα δέοντα, πχ ένα χειρουργίο, ή μια προχωρημένη μόλυνση. Αγνοούν πλήρως αθλητές που έχουν πεθάνει, ή έχουν νοσήσει σε τέτοιο βαθμό που μήνες αργότερα δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο που είχαν προ νόσησης. Αδιαφορούν για τις στατιστικές διαφορές μεταξύ ανεμβολίαστης νόσησης και εμβολιασμένης νόσησης, θεωρώντας ότι το "peak σώμα" τους θα αντιμετωπίσει επιτυχώς όλους τους κινδύνους. Αυτή η μερίδα του κόσμου είναι πρακτικά ημιμαθείς. Διαβάζουν και εννίοτε έχουν και σπουδές να υποστηρίξει το διάβασμα τους, αλλά πέφτουν έξω στην κατανόηση, γιατι όπως και άλλοι, πρωτίστως ενδιαφέρονται να αποδείξουν ότι πχ με αρκετή πρόσληψη σεληνίου θα γίνουν "τούμπανα". Δυστυχώς, όταν επιλέγεις τις μελέτες που σε εξυπηρετούν, με μαθηματική ακρίβεια βγάζεις τα λάθος συμπεράσματα, και δείχνει βαθιά λανθασμένη αντίληψη της επιστημονικής μεθόδου, της οποίας κατα τα άλλα διατείνονται ότι είναι υπέρμαχοι.
5. Οι "συνταγματολόγοι" ή "αντιστασιακοί" ή "αντισυστεμικοί".
Η κατηγορία που έχει κάποια υπερκάλυψη με τους "συνωμοσιολόγους" αλλά είναι σημαντικά διαφορετική ώστε να έχει δική της μνεία. Δίνουν υπερβολική αξία σε μια ιδέα, αλλά μυωπικά και μονόπλευρα η ιδέα έχει μονοσήμαντη αξία: Έχω δικαίωμα της ελευθερίας στο σώμα μου, αλλά ταυτόχρονα δεν αντιλαμβάνονται ότι αν μεταδίδεις, άθελα σου, μια αρρώστια, τότε η ελευθερία σου αυτόματα περιορίζεται μέχρι το σημείο που δεν εμποδίζει το δικαίωμα της ελευθερίας/ζωής/υγείας του αλλουνού. Το σύστημα/το κράτος/η κυβέρνηση/ο κούλης θέλει το κακό μου. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για μένα, τι σας κάνει να νομίζετε ότι ενδιαφέρεται τώρα. Δεν έχει άδικο, αλλά δεν έχει δίκιο. Το "σύστημα" όντως δεν ενδιαφέρεται για το άτομο, ταυτόχρονα όμως ενδιαφέρεται για το σύνολο διασφαλίζοντας έτσι και το άτομο. Μερικές συμβαίνει και το ανάποδο, όπου ενδιαφέρεται για το άτομο για να διασφαλίσει το σύνολο. Αυτή η ομάδα εκφράζονται, "την βρίσκουν" και μόνο στο άκουσμα των "μολών λαβέ"/"ΟΧΙ" και έχουν ένα πάθος με την ψευδή αίσθηση "ότι παλιά ήταν καλύτερα. Υπήρχαν ακόμη άνθρωποι". Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχουν διαβάσει το σύνταγμα και δεν είναι νομικοί. Ακολουθούν όμως κάποιον που λέει ότι ξέρει το σύνταγμα, τους νόμους και το ευρωπαικό δίκαιο οπότε είναι καλυμένοι.


Υπάρχουν διάφορα κοινά γνωρίσματα αυτών:
-Το βασικότερο είναι ότι δεν κοιτάνε τα οποιαδήποτε δεδομένα για να βγάλουν συμπεράσματα, αλλά έχουν ήδη σχηματίσει μια γνώμη και προσπαθούν διακαώς να βρουν οτιδήποτε εξωγενή δεδομένα που να στηρίζουν την γνώμη/άποψη/ιδέα τους.
-Αν ένα κείμενο/βίντεο λέει 99 πράγματα υπερ του εμβολίου και 1 κατά, εστιάζουμε μόνο στο 1 κακό, παραγνωρίζοντας πως προκύπτει καν αυτό.
-Επακόλουθο αυτού, είναι η αναζήτηση ομοιδεατών, το οποίο με τα social έχει γίνει πανεύκολο. Συνδυαστικά με το γεγονός ότι οι αλγόριθμοι των social media βασίζονται σε ένα μοντέλο "θετικής ενίσχυσης", χτίζονται κοινότητες όπου αλαλλάζουν τα ίδια μεταξύ τους, και από έναν αριθμό συμμετεχόντων και μετά, αλληλοεπιβεβαιώνονται. Όπως ακριβώς γίνεται με αυτούς που πιστεύουν στην κούφια γη, ή στη επίπεδη γη, ή στους σαυράνθρωπους. Στο μείγμα αυτό προστίθενται και κάποιοι εγωπαθείς και ναρκισσιστές που σε σύντομο χρόνο αναλαμβάνουν καίρια επικοινωνιακή θέση. Οποιοσδήποτε διαφωνεί με την "ιδέα" απομονώνεται και εν τέλει βαφτίζεται "εχθρός".
-Ειρωνία, γέλιο, αίσθημα ανωτερότητας, προσωπική ευχαρίστηση ότι "είναι με το σωστό" ή "με το καλό". "Οι άλλοι" είναι βλάκες και τυφλοί, πρόβατα.
-Τα συστεμικά μέσα προβάλουν το μύνημα του εχθρού! Όμως, τα τυχάρπαστα blog, οι σελίδες του facebook, και κάποια "μικρά" ΜΜΕ που προβάλουν τον συνταξιούχο ακαδημαϊκό μικροβιολόγο που ακόμη και έτσι, δεν έχει εργαστεί εδώ και 9 χρόνια, και ακόμη και τώρα δεν έχει μια εργασία για τον covid, έχουν μεγαλύτερη αξία από τους δεκάδες χιλιάδες ερευνητές, ιατρούς και λοιπούς επιστήμονες που εδώ και σχεδόν 2 χρόνια δεν κάνουν άλλη δουλειά απο το να ερευνούν τον covid, καταθέτουν τα ευρήματα τους αξιολόγηση από ομότιμους.
-Μετακίνηση των δοκαριών. Δηλάδή η μεταβολή του αφηγήματος όσο περνάει ο καιρός γιατί "δεν βγαίνουν τα κουκιά". Όταν ανακοινώθηκαν τα εμβόλια, το πρώτο πράγμα που ακούστηκε ήταν ότι μέσα σε 3 μήνες θα πέφτουν σαν τα κοτόπουλα. Μετά πήγε για Σεπτέμβριο του 2021. Στη συνέχεια είπανε το 2023. Το τελευταίο που είδα έλεγε ότι το 2025 θα πεθάνουμε όλοι. Πέρυσι τέτοια εποχή βγήκε μια ακραία εβραική αίρεση και είπε τα δικά της, το εσωτερικό μύνημα ήταν ότι σε 6 μήνες θα έρθει η β' παρουσία. Ο καιρός πήγε και ήρθε, πλέον το μήνυμα έχει κατακερματιστεί ανάμεσα στο "συμβαίνει ήδη και μας το κρύβουν", "οι ημερομηνίες είναι σχετικές". Πόλεμος! Εδώ έχουμε και τον καλό μας γείτονα που ιστορικά τα πάμε τόσο καλά μαζί. Ήρθε και η περσινή περιπέτεια με τις βαρκάδες στο Αιγαίο και έδεσε. Έχω ακούσει όχι λιγότερο από 3 φορές "απο πληροφορίες του πενταγώνου" ότι ο πόλεμος θα γίνει εντός 2 εβδομάδων. Οι 2 εβδομάδες πέρασαν και πάλι καλά που δεν αγόρασα τρόφιμα για ένα έτος τον Αύγουστο του 2019!!
-Κλειστή κοινωνικότητα. Ολοένα και περισσότερο θα κάνουν παρέα μόνο με αυτούς που πιστεύουν τα ίδια. Σε σημείο τέτοιο που φτιάχνουν δυνατούς δεσμούς και κομμάτι της αυτοενίσχυσης τους

 

Η σύγχυση, λοιπόν, που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι είναι τέτοια που μπορεί να δει κάποιος το ίδιο πρόσωπο να ανεβάζει 2 σχόλια (το ένα πίσω από το άλλο):
Θέλουν να μας κάνουν ζόμπι και να μας υποδουλώσουν για να κάνουμε ότι ζητάνε.
Θέλουν να μειώσουν το πληθυσμό της γης και μας θανατώνουν.
Τα οποία εκτός το ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, ακόμη και να ήταν αληθινά, δεν στέκουν ενάντια σε καμμία λογική επεξεργασία. Και δεν συζητάμε καν στο ότι αν θέλανε να τα κάνουν όλα αυτά, και έχουν την δύναμη να κινήσουν μια παγκόσμια δυναμική που εκατοντάδες εκαττομύρια άνθρωποι σε καίριες θέσεις την υλοποιούν, τότε δεν χρειάζεται καν "ο κοροδοϊός" και "το μπόλι". Αν ήταν για θάνατο, η ανθρωπότητα είναι πολύ παραγωγική για να τον διασπειρει χάρη στη τεχνολογία των όπλων. Αν μιλάμε για έλεγχο, όλα τα μεγάλα κράτη ήδη το κάνουν το καθένα με το τρόπο του. Τι λέμε, στη Β.Κορέα αγαπάνε τον μεγάλο αρχηγό που γέννησε τον πλανήτη ή κάτι τέτοιο.
Αλλά, η πίστις είναι τέτοια που το "σύστημα" θέλει να εξοντώσει τους πειθήνιους, και να αφήσει ζωντανούς ποιούς; Τους αντιφρονούντες και τους αντιδραστικούς; Μα η ιστορία έχει αποδείξει ξανά και ξανά, ότι ειδικά τα απολυταρχικά καθεστώτα, τους πρώτους που θέλουν να ξεπαστρέψουν είναι αυτή η τελευταία ομάδα.


Οπότε, λέω σύγχυση γιατί όποιος είχε την....τύχη και έχει παρακολουθήσει από μέσα τις ομάδες αυτών των ανθρώπων (που είναι μερικές χιλιάδες σε όλη την επικράτεια), θα δει το ίδιο μοντέλο να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά:
Σκατο-πλημμυρα άσχετης, μονταρισμένης (ProNews για εσένα λέω), πληροφορίας και άποψης-που-μετατράπηκε-σε-γεγονός από όλες τις άνωθεν υποομάδες με τέτοιο καταιγιστικό ρυθμό που όποιος το παρακαλουθεί οδηγείται σε σύγχυση. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό, αντίθετα είναι ο σκοπός, γιατί εν μέσω του καταιγισμού, όλως τυχαίως, βρίσκει κανείς τα ίδια μηνύματα που διαλαλούσε η Χρυσή Αυγή, και πλέον, τα απομεινάρια της, και κατα περίπτωση η ελαφρότερη εκδοση με το ευφάνταστο όνομα "Ελληνική Λύση" (που και αυτό όλως τυχαίως ονομαστικά συνταιριάζει με την "Τελική Λύση", ένα άκουσμα από το παρελθόν). Είναι ένας καρκίνος, μια μόλυνση που συνεχίζει να δουλεύει εν κρυπτώ. Θυμηθείτε μόνο, όχι τα ποσοστά, αλλά τα απόλυτα νούμερα ψηφοφόρων της ΧΑ. Είπαμε αδύναμη εκλογική βάση, δεν είναι τυχαίο το υπουργικό μείγμα μας (και σταματώ εδώ γιατι δεν είναι σκοπός κάποιο πολιτικό μήνυμα).
Η σύγχυση είναι το Α και το Ω του ακροδεξιού κινήματος, και υπάρχει μια φράση που αποδίδεται στον Χίτλερ:
(περιγράφοντας την προπαγάνδα και τον σκοπό της...) να διασπείρει “ψυχική σύγχυση, αντίφαση συναισθημάτων, αναποφασιστικότητα, πανικό”. Επιπρόσθετα η προπαγάνδα συμπληρώνεται με δήθεν πατριωτικά μηνύματα, ανάλογα στην υποομάδα που στοχεύουν. Αρχαίοι ημών πρόγονοι για κάποιους, βυζάντιο για τους "θρήσκους", Μεταξάς/Βενιζέλος για τους "αντιστασιακούς" κλπ. Η προπαγάνδα, πρωτίστως έχει στόχο την εσωτερική κατανάλωση, με τα ίδια ακριβώς εργαλεία που το ναζιστικό κόμμα κατάφερε να αναλάβει την εξουσία. Κάποιος θα πεί "καμμια σχέση, δεν είμαστε εκει", και εγώ σας λέω, αν έχετε μια πληγή, βάλτε αντισηπτικό και επίδεσμο, μην περιμένετε να φτάσετε στο χειρουργίο για να το κόψουν. Η προπαγάνδα είναι μια οπτικοακουστική πανδαισία που σκοπό έχει να εντυπωσιάσει, η οποία by-the-way δουλεύει μέρα-νύχτα. Τα μηνύματα πέφτουν το πρωί, το βράδυ, τα ξημερώματα, τις γιορτές και τις αργίες. Μα, ούτε να τους πληρώνανε!
Η επιτυχία "των βαλτών" έγκειται για κάθε έναν που εγκαταλείπει την αναζήτηση πληροφορίας από οποιοδήποτε άλλη πηγή εκτός της ελεγχόμενης από αυτούς.

 

Όλοι αυτοί οι παθόντες, χρειάζονται Β Ο Η Θ Ε Ι Α! Μην τους "αφήνετε στην τρέλα τους". Διότι δεν είναι τρελοί! Είναι παγιδευμένοι ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επιθυμία (όχι στη φαντασία, όπως είναι παγιδευμένοι κάποιοι με ψυχικές ασθένειες). Όπως ακριβώς παγιδευμένοι ήταν και κάποια μερίδα του γερμανικού λαού που ψήφισε και στήριξε το ναζιστικό κόμμα και όταν το κατάλαβαν ήταν πολύ πολύ αργά. Δεν ήταν τρελοί. Τυφλωμένοι ήταν.
Αγκαλίαστε τους, βοηθήστε τους, ενημερώστε τους, το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Και αν πιστεύετε ότι έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε, όχι, αυτό είναι η πραγματική επαναφορά που χρειάζεται η πολύπαθη κοινωνία μας που μαστίζεται από την αδιαφορία.

 

Διαδώcται. Όχι, αλήθεια, διαδώστε.

Α.Σ.

 

 

Μόνος σου το έγραψες? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  

5 minutes ago, Simon said:

 

Μόνος σου το έγραψες? 

Ναι, αν και είχα λίγη βοήθεια από τον Sucharit Bhakdi και τον Yeadon, VP της Pfizer

Έγινε επεξεργασία από JaguarOne
  • Agree 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 7 ώρες, το μέλος JaguarOne έγραψε:

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται κανείς (σε όλες του τις προεκτάσεις), είναι ότι όλη αυτη την ομάδα που λέγεται "αντιεμβολιαστές", ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο υποομάδες.

 Υπάρχει και μια τρίτη ομάδα. Είναι οι "ανεμβολίαστοι", δηλαδή αυτοί που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν χωρίς όμως να κακακρίνουν όσους επιλέξουν να εμβολιαστούν.

 

πριν 7 ώρες, το μέλος JaguarOne έγραψε:

Θέλουν να μας κάνουν ζόμπι...

 

Με προβληματίζεις με αυτές τις σκέψεις. Έχεις δει τι λέει η άδεια χρήσης του cloud της Amazon; (AWS);

https://aws.amazon.com/service-terms/

42.10

"However, this restriction will not apply in the event of the occurrence (certified by the United States Centers for Disease Control or successor body) of a widespread viral infection transmitted via bites or contact with bodily fluids that causes human corpses to reanimate and seek to consume living human flesh, blood, brain or nerve tissue and is likely to result in the fall of organized civilization."

 

Θέλω να πιστεύω ότι κάποιος που έγραψε την άδεια χρήσης απλά τρολάρει. Δεν νομίζω να ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς.

 

πριν 7 ώρες, το μέλος JaguarOne έγραψε:

Θέλουν να μειώσουν το πληθυσμό της γης και μας θανατώνουν.

 

Αυτή η εντύπωση έχει προκύψει από μια ατζέντα του ΟΗΕ για απαιτούμενες δράσεις για το καλό της ανθρωπότητας

https://sustainabledevelopment.un.org/content/documents/Agenda21.pdf

 

Η ατζέντα αυτή περιγράφει αναλυτικά τις ανάγκες που υπάρχουν για ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη και της ανθρωπότητας. Μεταξύ των άλλων περιγράφει απαιτήσεις για ανάπτυξη τεχνολογίας τροφίμων, κλπ, ώστε να μπορεί να σιτιστεί η ανθρωπότητα.

 

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση οπότε πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός του πλανήτη.

 

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος sdim έγραψε:

Υπάρχει και μια τρίτη ομάδα. Είναι οι "ανεμβολίαστοι", δηλαδή αυτοί που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν χωρίς όμως να κακακρίνουν όσους επιλέξουν να εμβολιαστούν.

Οκ, αλλά αυτή η ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να σπάει μπάλες (το διατυπώνω κομψά) και να παραπληροφορεί ασύστολα.

Επιπροσθέτως, αν επιλέγουν να μην εμβολιαστούν (συ είπας), οφείλουν και να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις της πλειοψηφίας ως προς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα. 

Μονά ζυγά δικά σας δεν γίνεται. 

 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Επιπροσθέτως, αν επιλέγουν να μην εμβολιαστούν (συ είπας), οφείλουν και να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις της πλειοψηφίας ως προς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα. 

 

Κανονικότητα δεν θα έρθει, ακόμα και το 100% να εμβολιαστεί.

Προσωπικά τα μέτρα μου τα παίρνω. Δεν μπαίνω σε ΜΜΜ, δεν πηγαίνω σε κλειστούς χώρους (εξαιρείται το σούπερ μάρκετ επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική), στο γραφείο δέχομαι πελάτες μόνο με ραντεβού.

Πιστεύω και οι περισσότεροι μη εμβολιασμένοι παίρνουν τα μέτρα τους.Ακόμα και να μην πιστεύουν στον ιό δεν θέλουν να τσακώνονται με όσους έχουν τρομοκρατηθεί από τα όσα ακούνε.

 

1. Εκτιμώ ότι μέσα στον Οκτώβρη θα ανακοινώσουν νέο lockdown λόγω καινούργιου στελέχους του covid.

2. Υπάρχουν αμέτρητοι αδήλωτοι αλλοδαποί στην Ελλάδα. Εκτιμώ 1.000.000 αλλοδαποί. Κάποιοι που είναι σε σώματα ασφαλείας μου λένε ότι είναι 3.000.000 ~ 4.000.000. Είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι. Δεν υπάρχουν για το κράτος, δεν προβλέπεται εμβόλιο για αυτούς.

3. Ανακοινώσανε τον Αύγουστο ότι ΘΑ ανακοινώσουν δράση για εμβολιασμό Ρομά, αστέγων και μεταναστών. Μέχρι τώρα είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι. Ενδεικτικά μόνο οι Ρομά είναι 200.000~300.000 άτομα.

4. Ψάξε στο google για:

will not return to normal

Προσωπικά μου έβγαλε πάνω από 2 δις. αποτελέσματα.

 

Το πλάνο είναι ακόμα και μετά τον εμβολιασμό να συνεχίσουν πολλά μέτρα

Στο 0:36

"A vaccine on its own will not end the pandemic.

Surveillance will need to continue, people will still need to be tested, isolated and cared for."

Έγινε επεξεργασία από sdim
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, sdim said:

 

Κανονικότητα δεν θα έρθει, ακόμα και το 100% να εμβολιαστεί.

Προσωπικά τα μέτρα μου τα παίρνω. Δεν μπαίνω σε ΜΜΜ, δεν πηγαίνω σε κλειστούς χώρους (εξαιρείται το σούπερ μάρκετ επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική), στο γραφείο δέχομαι πελάτες μόνο με ραντεβού.

Πιστεύω και οι περισσότεροι μη εμβολιασμένοι παίρνουν τα μέτρα τους.Ακόμα και να μην πιστεύουν στον ιό δεν θέλουν να τσακώνονται με όσους έχουν τρομοκρατηθεί από τα όσα ακούνε.

 

1. Εκτιμώ ότι μέσα στον Οκτώβρη θα ανακοινώσουν νέο lockdown λόγω καινούργιου στελέχους του covid.

2. Υπάρχουν αμέτρητοι αδήλωτοι αλλοδαποί στην Ελλάδα. Εκτιμώ 1.000.000 αλλοδαποί. Κάποιοι που είναι σε σώματα ασφαλείας μου λένε ότι είναι 3.000.000 ~ 4.000.000. Είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι. Δεν υπάρχουν για το κράτος, δεν προβλέπεται εμβόλιο για αυτούς.

3. Ανακοινώσανε τον Αύγουστο ότι ΘΑ ανακοινώσουν δράση για εμβολιασμό Ρομά, αστέγων και μεταναστών. Μέχρι τώρα είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι. Ενδεικτικά μόνο οι Ρομά είναι 200.000~300.000 άτομα.

4. Ψάξε στο google για:

will not return to normal

Προσωπικά μου έβγαλε πάνω από 2 δις. αποτελέσματα.

 

Το πλάνο είναι ακόμα και μετά τον εμβολιασμό να συνεχίσουν πολλά μέτρα

Στο 0:36

"A vaccine on its own will not end the pandemic.

Surveillance will need to continue, people will still need to be tested, isolated and cared for."

Εντωμεταξύ μου έστειλαν φωτογραφίες οι συνάδελφοι, που ζούνε σε σκανδιναβική χώρα, οτι μετά τη δουλειά πήγανε για μπύρες στο πάρκο. Μαζεύτηκαν 50 άτομα και το μόνο μετρο που παίζει είναι 1m απόσταση μεταξύ τους.

 

Όσο και να λέμε ότι η κυβέρνηση το έχει παρακάνει με την αυστηρότητα, η κανονικότητα έχει να κάνει πολύ πιο έντονα με τον απλό άνθρωπο και πως την προβάλλει. Οπότε εσύ κάτσε απο δική σου βούληση μέσα, και καλά κάνεις, αλλά εγώ όταν θα θεωρούμαι "πλήρως" εμβολιασμένος, και στα ΜΜΜ θα μπω, και σε κλειστούς χώρους θα μπω.

 

Quote

Πιστεύω και οι περισσότεροι μη εμβολιασμένοι παίρνουν τα μέτρα τους.Ακόμα και να μην πιστεύουν στον ιό δεν θέλουν να τσακώνονται με όσους έχουν τρομοκρατηθεί από τα όσα ακούνε.

 

καλα, κράτα μικρό καλάθι, τυγχάνει να ξέρω πολλούς (είχα πολλές μούσσες για το κειμενο...) και ότι κάνουν ειναι μόνο για τα μάτια του κόσμου.

 

Επίσης, και αυτό είναι το πιο θλιβερό, κάποιοι εργαλειοποιούν την κατάσταση προς ιδίον όφελος: Ο κομμωτής που δεν έκλεισε ποτέ σε περίοδο καραντίνας, και το κομμωτηριο του ήταν μέρος που δεν χρειαζόταν να υπάρχει μάσκα. Αν ήθελες φόραγες. Ο ίδιος δεν φόραγε εκτός αν του έλεγες κάτι (και εκεί σε άρχιζε στο δεν υπάρχει κορωνοιός και είναι όλα ψέμματα). Στην λαική, βέβαια, τον έβλεπα με N99 μάσκα γιατί μια χαρά φοβόταν μην κολλήσει.

 

Τώρα για τους μετανάστες και τους ρομά, ακόμη και δίκιο να είχες, πέραν του ότι έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις δομές, προτιμώ να κάνω αυτό που κάνει ο ανεπτυγμένος κόσμος (είτε απο ανατολή, είτε απο δύση, βορρά ή νότο...).

 

Για τα βιντεάκια των 50sec που με την βοήθεια της μονταζιέρας και βγάζοντας τα από το context τους, τι να πω.

Νιώθεις ότι ενημερώθηκες βλέποντας το;

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 4 λεπτά, το μέλος JaguarOne έγραψε:

Για τα βιντεάκια των 50sec που με την βοήθεια της μονταζιέρας και βγάζοντας τα από το context τους, τι να πω.

Νιώθεις ότι ενημερώθηκες βλέποντας το;

 

Ψάξε στο google για "είμαι ενημερωμένος" και θα δεις ?

  • Like 2
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος psyber έγραψε:

, Καλημέρα. Όσοι έχουν νοσήσει κάνουν μια δόση; Ισχύει ακόμα αυτό;

https://emvolio.gov.gr/sites/default/files/attachments/nosoyntes_uptodate_ioynios_2021.pdf

 

Σύμφωνα με αυτό. Σύμφωνα με κάτι γιατρούς, όχι, αλλά νομίζω πως δεν ξέρει κανείς. 

Συμβουλεύομαι το παραπάνω, μέχρι νεοτέρας

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το έγραψα λίγα ποστ πιο πίσω. Η συζηγις είχε νοσησει το Φεβρουάριο, τις έκλεισα ραντεβού για 2 δόσεις με τη πρώτη την έκανε το περασμένο Σάββατο 4/9. Βγήκε κανονικά και πιστοποιητικό εβολιαμου και ευρωπαϊκό πιστοποιητικό σαν πλήρως εμβολιασμενη. Το πρώτο αναφέρει σαν πρώτη δόση την ημερομηνία που δηλωθηκε θετική και σαν δεύτερη το 4/9,και το δεύτερο αναφέρει ότι έκανε 1 στις 1 δόσεις. 

 

Επίσηκαι ο γιατρός στο εμβολιαστικο κέντρο της είπε ότι δε χρειάζεται να κάνει τη 2η δόση (αν θέλει την κάνει) και ότι από την επόμενη μέρα μπορεί να βγάλει οποίο πιστοποιητικό θέλει αλλά θα ισχύει μετά από 14 μέρες. 

Έγινε επεξεργασία από panoc
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

kritigledi.png
WWW.PROTOTHEMA.GR

Το περιστατικό έγινε σε γάμο στη Μεσαρά - Κανείς δεν είχε προσέξει ότι κατά το σκανάρισμα του πιστοποιητικού εμφανιζόταν το ίδιο όνομα

 

  • Haha 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.