Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

τα κρουσματα ειναι αδιαφορο αν ανεβαινουν οταν αφορουν εμβολιασμενους διοτι δεν θα πανε μεθ,το προβλημα ειναι οι αρνητες του εμβολιου που κουρασανε,οποτε προτεινω να αρθουν ολα τα μετρα και να δουμε τι θα κανουν οι ανεμβολιαστοι ,γιατι παρατραβηξε η κοντριτσα και δεν ειναι ελκυστικη πλεον.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

9 minutes ago, DEADLAZARUS said:

@ARMAGEDDON

Νικόλα, δεν σ' έχω αποκαλέσει (υποτιμητικά) "λάκη", επομένως την ειρωνεία σου να την απευθύνεις αλλού. Πίστεψέ με, δεν θες να έρθεις σε λεκτική αντιπαράθεση μαζί μου.

 

Για αρχή λάθος μου αν το εξέφρασες έτσι άλλα δεν το θεωρώ υποτιμητικό είναι γενικό και αόριστο , θα μπορούσα να σε πω Μήτσο , Γιάννη, Κώστα, Λάζαρε κλπ αλλά δεν θα έδινα κάπως ευρεία κλίμακα ...

το ότι το θεωρείς υποτιμητικό δεν το γνώριζα ευχαριστώ που με ενημέρωσες 😀, δεν θα επαναληφθεί

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
Link to comment
Share on other sites

πριν 35 λεπτά, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

@UltraB

Με όλον τον σεβασμό, έχω κι εγώ κουραστεί από την υποκρισία ορισμένων. Μέσω της ανάρτησής σου, επιδιώκεις, με πλάγιο τρόπο, να περάσεις το μήνυμα ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι ευθύνονται το ίδιο, άρα (λογικό, κατ' εσέ, συμπέρασμα) πρέπει να αντιμετωπίζονται αμφότεροι με τον ίδιο τρόπο. Ε, λοιπόν, κάνεις λάθος.

Ευχαρίστως να συζητήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο, όντας εμβολιασμένοι, θα ελεγχόμαστε (αναφέρω, ενδεικτικά και μόνο, 2-3 τεστ κάθε εβδομάδα). Η φράση κλειδί είναι "όντας εμβολιασμένοι".

Σε μια δημοκρατία, δεν μπορεί ν' απαιτεί όποια/όποιος δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της/του να έχει την ίδια αντιμετώπιση με όποια/ον τις εκπληρώνει, διότι έτσι θλιβερές μειοψηφίες (επίτηδες αποφεύγω να χρησιμοποιήσω τη λέξη μειονότητα, διότι αυτή έχει άλλη σημασία, όχι πρόσφορη για τις ανάγκες της παρούσας συζήτησής μας), αδιάφορο εάν αυτές φωνασκούν ή δεν φωνασκούν, επιβάλλουν, στο τέλος, τη θέλησή τους (τα κακομαθημένα και αντικοινωνικά θέλω τους) σε βάρος των υπολοίπων.

Παρεμπιπτόντως, για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι στα συνταγματικώς κατοχυρωμένα θεμελιώδη δικαιώματα.

Τι λένε, λοιπόν, οι ειδικοί; Εμβολιαστείτε γιατί χανόμαστε. Ο εμβολιασμένος οφείλει να προσέχει, διότι μεταδίδει. Εάν νοσήσει, όμως, έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα ή να εισαχθεί σε ΜΕΘ. Έρχονται οι ανεμβολίαστοι (δεν γνωρίζω εάν έχεις εμβολιαστεί ή όχι) και, βρίσκοντας καινούργιο αφήγημα το οποίο εξυπηρετεί (έτσι νομίζουν) τους σκοπούς τους, λένε "α, γιατί εμείς να κάνουμε τεστ και οι εμβολιασμένοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, σαν να μην υπάρχει αύριο; Να κάνουν τεστ και οι εμβολιασμένοι. Ό,τι κάνουμε εμείς, πρέπει να το κάνουν κι αυτοί". Αν σου φαίνεται λογική αυτή η απαίτηση, όταν αυτοί που απαιτούν δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν, δηλαδή, εκπληρώσει τη βασική τους υποχρέωση, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε να συζητάμε.

Προσωπικά, πάντως, δεν έχω συναντήσει εμβολιασμένο ο οποίος να νομίζει ότι είναι άτρωτος, πρώτος ξάδερφος του Τσακ του Νόρις.

Ειλικρινά, έχω σιχαθεί, εν έτει 2021, να συζητάμε τ' αυτονόητα. Και επειδή έχω σιχαθεί, θα πω ότι όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Αφού μόνο έτσι καταλαβαίνουν ορισμένοι που κλαίγονται για τα "δικαιώματά" τους (για την παρτάρα τους, δηλαδή, χέστηκαν για τους υπόλοιπους), υπάρχει κι αυτή η λύση.

Ποιος άλλος είπε να προβαίνουν όλοι σε τεστ, τουλάχιστον εδώ, πέρα από εμένα που δεν γνωρίζεις αν είμαι εμβολιασμένος ή όχι όπως λες;

 

Το ότι εκλαμβάνεται τα λεγόμενα μου όπως σας βολεύει δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Τίποτα δεν επιδιόκω, μάλλον εσείς θέλετε να επιδιώξετε κάτι που εγώ δεν προσπαθώ. Εγώ έγραψα ξεκάθαρα γιατί θεωρώ ότι όλοι πρέπει να προβαίνουν σε τουλάχιστον ένα self test την εμβομάδα (όπως συμβαίνει και με τα παιδιά για να πάνε σχολείο άλλωστε) και το αιτιολόγισα με καταστάσεις και όχι εικασίες και φανφάρες. Και όχι μια και δύο, αν παρακολουθείς το θέμα θα δεις ότι το έχω γράψει πολλάκις γιατί θεωρώ μέσα από καταστάσεις που συνέβησαν ή συμβαίνουν τώρα που μιλάμε στον κλειστό μου κύκλο, τα όσα είπα.

 

Είμαι από τα πρώτα άτομα που φωνάζουν αυτό που γράφεις στα κόκκινα όταν κάποιοι θεωρούσαν και αρκετοί θεωρούν ακόμα, πως το εμβόλιο προσφέρει πλήρη ανοσία, ότι ο εμβολιασμένος δε μεταδίνει κλπ κλπ και ότι θα μπορούμε να κυκλοφορούμε αβέρτα όπου θέλουμε, όποτε θέλουμε επειδή κάναμε το εμβόλιο χωρίς να προσέχουμε.

 

Και να σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα σαν ερώτηση να μου πεις αν συμφωνούμε ή όχι; Οι εκπεδευτικοί όντας εμβολιασμένοι πηγαίνουν στην δουλειά τους χωρίς να απαιτείτε κάποιο τεστ, άσχετα αν κάποιοι κάνουν από την καλή τους την καρδιά. Αν ένας κολλήσει, πως θα το γνωρίζει αν ή μέχρι να εμφανίσει συμπτώματα και επομένως δεν θα μεταφέρει τον ιό στα παιδιά με τα οποία συναναστρέφεται; Ο ίδιος είπες ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν/ουμε κανονικά. Επόμενως δεν θα ήταν πιο σοφό να προβαίνουν και αυτοί σε ένα τουλάχιστον τεστ την εμβόμαδα; Θέλω απάντηση με ένα ή με ένα όχι.

  • Like 2
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, UltraB said:

 Θέλω απάντηση με ένα ή με ένα όχι.

 

εγω θελω ενα ωραιο μιλφειγ απο τον κωνσταντινιδη τωρα τι μου θυμησες... μη χαλας το στυλ τωρα ομως ζητας απο τον ανθρωπο που εχει τετοια ευφραδεια να απαντησει μονολεκτικα? εγω δε θελω.

 

σορρυ που πεταχτηκα συνεχιστε :)  (το ποστ δεν ηταν ειρωνικο μη το εκλαβετε ετσι)

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 20 λεπτά, το μέλος UltraB έγραψε:

Επόμενως δεν θα ήταν πιο σοφό να προβαίνουν και αυτοί σε ένα τουλάχιστον τεστ την εμβόμαδα; Θέλω απάντηση με ένα ή με ένα όχι.

Εγώ σου λέω Ναι. 

Αλλά τι τέστ; Rapid η self; Ή μήπως PCR;

Δωρεάν ή όχι;

 

Hint:

Ο ένας συμβιβάστηκε, εναρμονίστηκε, πείστηκε, υπάκουσε, έκλασε μέντες, είναι θύμα.

Ο άλλος δεν συμβιβάστηκε, δεν υπάκουσε, αντιστέκεται, δεν είναι πρόβατο της Νέας Εποχής του Σημίτη.

 

Και ξαναρωτάω. Ο εμβολιασμένος με το test προστατεύει ή προστατεύεται; 

 

Προφανώς προστατεύει. 

Δηλαδή είναι ευθύνη του εμβολιασμένου να μεριμνήσει για την προστασία του ανεμβολιαστού!!! Ο τελευταίος τι κάνει; 2-3 τεστ. Τα οποία τον προστατεύουν; πώς;

Άρα ξαναγυρνάμε στο ότι το θέμα δεν είναι τα μέτρα που είπε κάποιος, αλλά στο αν πιστεύει κάποιος στην προστασία ή όχι των εμβολίων.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος xdoc έγραψε:

η τηρηση της χρησιμοποίησης μάσκας (απο τους εμβολιασμένους) και αποστάσεων κατα την εισοδο σε κλειστούς χωρους συνάθροισης ειναι υπεραρκετή .......(ετσι οπως εχω δει να γίνονται τα ράπιντ και σελφ τέστ  ....αστο καλύτερα δεν εχει καμμία αξιοπιστία) 

Για την ακρίβεια, μπορεί ακόμη και τα μισά να είναι ψευδώς αρνητικά:

8R1JaKzrgBFssKs2GthS.jpg
WWW.VORIA.GR

Η μελέτη αναφέρει πως ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό είναι πολύ υψηλότερος από αυτών που προκύπτει από τα συγκεκριμένα τεστ.

 

  

Μία ώρα πριν, το μέλος steve_m έγραψε:

τα κρουσματα ειναι αδιαφορο αν ανεβαινουν οταν αφορουν εμβολιασμενους διοτι δεν θα πανε μεθ,το προβλημα ειναι οι αρνητες του εμβολιου που κουρασανε,οποτε προτεινω να αρθουν ολα τα μετρα και να δουμε τι θα κανουν οι ανεμβολιαστοι ,γιατι παρατραβηξε η κοντριτσα και δεν ειναι ελκυστικη πλεον.

 

Κι εγώ νομίζω ότι ειδικά οι αντιεμβολιαστές έχουν συνηθίσει τα νούμερα και απλά τα αγνοούν. Τα μόνα στατιστικά που θα έπρεπε να κοιτάμε στην καθημερινότητά μας είναι νούμερα εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων σε ΜΕΘ και νεκρούς. Εάν δεν το πιάσουν το υπονούμενο και τότε, το κρίμα στο λαιμό τους.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@Snips

Με το test ο εμβολιασμένος προστατεύει όχι μόνο τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους. Ο ιός μεταδίδεται και στους μεν και στους δε.

 

πριν 4 ώρες, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

https://www.liberal.gr/news/4i-upe-to-915-ton-nosileuomenon-se-meth-einai-anemboliastoi/415936

Καλό θα ήταν, επομένως, να σταματήσουν ορισμένοι ν' απαιτούν ισότιμη μεταχείριση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. 

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος των ανεμβολίαστων.

Αν θέλουν να κάνουμε (όλοι μας) 2-3 τεστ την εβδομάδα, ας εμβολιαστούν. Διότι, αν πρέπει να κάνουμε έστω και ένα τεστ (να κάνουμε και 10, άμα λάχει), ποιος ο λόγος να εμβολιαστεί κανείς; Αφού θα ελέγχουμε εαυτούς τακτικά, δεν χρειάζεται να εμβολιαστούμε (φστττ, μπόινγκ).

Μετά τον εμβολιασμό τους, ας κάνουμε όλοι και 10 τεστ την εβδομάδα, κανένα πρόβλημα. 

...

Διότι σε μια δημοκρατία δεν έχουμε μόνο δικαιώματα ούτε απαιτούμε συνεχώς να γίνεται το δικό μας. Έχουμε και υποχρεώσεις.

Τα στοιχεία της Ελλάδας δείχνουν ότι είναι περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι.

Σε άλλες χώρες συμβαίνει το αντίστροφο.

Στον πίνακα 4 (σελ 20) αναφέρει τις εισαγωγές στην εντατική ανεμβολίαστων, μερικώς εμβολιασμένων και πλήρως εμβολιασμένων.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1034383/Vaccine-surveillance-report-week-46.pdf

 

Στην "ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα" των 60+, η συντριπτική πλειοψηφία είναι εμβολιασμένοι.

Η αναλογία ανεμβολίαστων/ανεμβολιασμένων είναι

Στο σύνολο της χώρας: 39 / 61

Στις ηλικίες άνω των 16 είναι πλήρως εμβολιασμένο άνω του 80%.

https://www.gov.uk/government/news/four-in-five-people-aged-16-and-over-vaccinated-with-both-doses

 

Άρα >16 είναι η αναλογία 20 / 80  = 0,25

 

Στην εντατική τώρα:

60~69 ετών: 376 / 1178  = 0,32

70~79 ετών: 261 / 1752 = 0,15

>=80 ετών: 204 / 1578 = 0,13

 

Βλέπουμε ότι στην κατηγορία 60~69 το εμβόλιο βελτιώνει την κατάσταση αλλά στις μεγαλύτερες ηλικίες τα νούμερα λένε το αντίθετο.

 

Όσο αυξάνει η ηλικία, τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό ανεμβολίαστων στην εντατική σε σχέση με την αναλογία εμβολισμών >16 ετών. Άρα καταρρίπτεται και η λογική "να μην κινδυνέψουν οι παππούδες". Κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει ότι σε αυτές τις ηλικίες είναι οι συνταξιούχοι οι οποίοι βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Θα σου αναφέρω ένα ακόμα "καλό" που έχουν οι ανεμβολίαστοι. Όσο υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι το κράτος θα δίνει ελευθερίες στους εμβολιασμένους ώστε να έχουν κίνητρο να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι. Όταν πλέον οι ανεμβολίαστοι θα είναι μειοψηφία τότε θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και στους εμβολιασμένους.

Έγινε επεξεργασία από sdim
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 14 λεπτά, το μέλος Snips έγραψε:

Εγώ σου λέω Ναι. 

Αλλά τι τέστ; Rapid η self; Ή μήπως PCR;

Δωρεάν ή όχι;

 

Hint:

Ο ένας συμβιβάστηκε, εναρμονίστηκε, πείστηκε, υπάκουσε, έκλασε μέντες, είναι θύμα.

Ο άλλος δεν συμβιβάστηκε, δεν υπάκουσε, αντιστέκεται, δεν είναι πρόβατο της Νέας Εποχής του Σημίτη.

 

Και ξαναρωτάω. Ο εμβολιασμένος με το test προστατεύει ή προστατεύεται; 

 

Προφανώς προστατεύει. 

Δηλαδή είναι ευθύνη του εμβολιασμένου να μεριμνήσει για την προστασία του ανεμβολιαστού!!! Ο τελευταίος τι κάνει; 2-3 τεστ. Τα οποία τον προστατεύουν; πώς;

Άρα ξαναγυρνάμε στο ότι το θέμα δεν είναι τα μέτρα που είπε κάποιος, αλλά στο αν πιστεύει κάποιος στην προστασία ή όχι των εμβολίων.

Είναι ευθύνη όλων να μεριμνήσουμε για όλους. Τόσο απλά. Κάπου πρέπει να σταματήσει πλέον αυτή η καραμέλα. Επίσης ποιος είπε ότι εμβολιασμένοι δεν κολλάνε εμβολιασμένους; Το εμβόλιο το κάνουμε για να μην γεμίσουμε τις ΜΕΘ και πάθουμε τα καλά της Ιταλίας στις αρχές της πανδημίας, όχι γιατί δεν κολλάμε ή γιατί δεν μεταδίδουμε.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@sdim

 

μαλλον δε τη διαβασαν τη σελιδα 20 που γραψανε αυτοι...

 

image.png.a0e9a8f8f8d0ffa2be51bb1364c8a015.png]

 

 

edit καλα αντε θα το κανω πιο ευκολο, στον ιδιο πινακα απο κατω:

 

1 In the context of very high vaccine coverage in the population, even with a highly effective vaccine, it is expected that a large proportion of cases, hospitalisations and deaths would occur in vaccinated individuals, simply because a larger proportion of the population are vaccinated than unvaccinated and no vaccine is 100% effective. This is especially true because vaccination has been prioritised in individuals who are more susceptible or more at risk of severe disease. Individuals in risk groups may also be more at risk of hospitalisation or death due to non-COVID-19 causes, and thus may be hospitalised or die with COVID-19 rather than because of COVID-19.

Έγινε επεξεργασία από fuz10n
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 10 λεπτά, το μέλος sdim έγραψε:

Θα σου αναφέρω ένα ακόμα "καλό" που έχουν οι ανεμβολίαστοι. Όσο υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι το κράτος θα δίνει ελευθερίες στους εμβολιασμένους ώστε να έχουν κίνητρο να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι. Όταν πλέον οι ανεμβολίαστοι θα είναι μειοψηφία τότε θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και στους εμβολιασμένους.

 

Σατανικό!

  • Haha 5
Link to comment
Share on other sites

πριν 18 λεπτά, το μέλος UltraB έγραψε:

Είναι ευθύνη όλων να μεριμνήσουμε για όλους. Τόσο απλά. Κάπου πρέπει να σταματήσει πλέον αυτή η καραμέλα. Επίσης ποιος είπε ότι εμβολιασμένοι δεν κολλάνε εμβολιασμένους; Το εμβόλιο το κάνουμε για να μην γεμίσουμε τις ΜΕΘ και πάθουμε τα καλά της Ιταλίας στις αρχές της πανδημίας, όχι γιατί δεν κολλάμε ή γιατί δεν μεταδίδουμε.

σωστα για αυτον το λόγο το κάνουμε.....απο εκει και επειτα σου ανέφερα και πιο πάνω οτι η χρήση εξ αυτων(εμβολιασμένων) των ατομικών μετρων προστασίας φθάνει και περισσεύει.......οσο για το <<ειναι ευθύνη ολων να μεριμνήσουμε για όλους>> επιτρεψέ μου να εχω τις αντιρρήσεις μου (υπο προϋποθέσεις)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

θα βελάξετε !

 

kyriakos.jpg?itok=4kBCeqH0
WWW.SOFOKLEOUSIN.GR

Την πραγματοποίηση τρίτης δόσης του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της ΕΕ, για τους άν

 

  • Haha 1
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, ARMAGEDDON said:

θα βελάξετε !

 

kyriakos.jpg?itok=4kBCeqH0
WWW.SOFOKLEOUSIN.GR

Την πραγματοποίηση τρίτης δόσης του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της ΕΕ, για τους άν

 

 

ΑΚΑ...πρέπει να είσαι πλήρως εμβολιασμένος για να ταξιδέψεις.

Αν σου έχουν πέσει τα αντισώματα, πρέπει να κάνεις 3η ή 4η, 5η, 1000στη δόση στο μέλλον (Όπως κάνουμε για H1N1 του 1918 στα flu shots)

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, l2phile said:

 

ΑΚΑ...πρέπει να είσαι πλήρως εμβολιασμένος για να ταξιδέψεις.

Αν σου έχουν πέσει τα αντισώματα, πρέπει να κάνεις 3η ή 4η, 5η, 1000στη δόση στο μέλλον (Όπως κάνουμε για H1N1 του 1918 στα flu shots)

 

Με διαφορά ανανέωσης "VISAS" αλλιώς κοινωνικό θάνατο και αποκλεισμό

 

Φέρε το χαρτί σου ότι έχεις κάνει το εμβόλιο της Γρίπης για να ταξιδέψεις στην Ευρώπη, αυτό δεν μπορούσαν να το κάνουν πριν διότι θα τους έπαιρναν με τις πέτρες !

Όμως η εργαλειοποίηση του covid ως ευκαιρία για την Θέσπιση "ανώμαλων μέτρων" ταίριαξε πολύ ωραία !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.