Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

germania-koronoios-embolio-emboliasmoi.j
M.NAFTEMPORIKI.GR

Προκαλούνται αλλαγές στο γονιδίωμα του ήπατος από τα εμβόλια mRNA; Το ερώτημα αυτό...

Οι Σουηδοί επιστήμονες πραγματοποίησαν in vitro πειράματα με μια ανθρώπινη κυτταρική σειρά ήπατος. Χρησιμοποίησαν μια πολύ υψηλή δόση του εμβολίου BNT162b2 από την Biontech/Pfizer σε σχέση με τον αριθμό των κυττάρων, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούνταν στον εμβολιασμό. Οι προκλινικές μελέτες του εμβολίου mRNA στο εργαστήριο έδειξαν αναστρέψιμες ηπατικές επιδράσεις σε ζώα που έλαβαν την ένεση BNT162b2. Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το RNA του SARS-CoV-2 μπορεί να αντιστραφεί και να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα των ανθρώπινων κυττάρων.

 

Ωστόσο, η σουηδική μελέτη σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός με mRNA προκαλούσε γενετικές αλλαγές στο ανθρώπινο ήπαρ. Και οι συγγραφείς της μελέτης επίσης, δεν ισχυρίζονται ποτέ ότι η διαδικασία που περιγράφουν συνεπάγεται προβλήματα υγείας. «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η δημοσίευση κυκλοφορεί ευρέως σε κύκλους σκεπτικιστών και αντιπάλων του εμβολίου, αν και πρέπει να τονιστεί ότι οι ίδιοι οι συγγραφείς της μελέτης ούτε παρέχουν δεδομένα ούτε υποδεικνύουν ότι μπορεί να προκύψουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας ως αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός εμβολίου mRNA»,αναφέρει το Pharmazeutische Zeitung .

 

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι « υπάρχουν επίσης πολλοί επικριτές της τρέχουσας σουηδικής μελέτης, ειδικά στο Twitter. 

Κατά κανόνα, δεν αμφισβητούν την ορθότητα των δημοσιευμένων στοιχείων. Αντίθετα, επικρίνουν τον πειραματικό σχεδιασμό της μελέτης, σε πολλά σημεία.

Μια ένσταση φορά τις συγκεντρώσεις RNA που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη. Οι σουηδοί ερευνητές λένε ότι περίπου 200.000 κύτταρα Huh7 υποβλήθηκαν σε επεξεργασία, με 0,15 έως 0,6 μg mRNA συσκευασμένο σε νανοσωματίδια λιπιδίων. 

Αν υποθέσει κανείς ότι περίπου το 20% μιας δόσης 30 μg εμφανίζεται στο ήπαρ , όπως έχουν δείξει τοξικολογικές μελέτες σε ποντίκια, και ότι ένα ανθρώπινο ήπαρ περιέχει περίπου 170 δισεκατομμύρια ηπατοκύτταρα, γίνεται σαφές πόσο εξωπραγματικά υψηλή θα πρέπει να είναι η δόση για να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους συγκρίσιμες ποσότητες, όπως χρησιμοποιήθηκαν in vitro στη σουηδική μελέτη».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι «για τους ανθρώπους που είναι δύσπιστοι σχετικά με τα εμβόλια που βασίζονται σε γονίδια, η μελέτη του σουηδικού πανεπιστημίου φαίνεται να προτείνει μια σειρά επιχειρημάτων. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτή η δημοσίευση δεν παρέχει καμία ένδειξη, πόσο μάλλον απόδειξη, ότι η μεταγραφή του mRNA του εμβολίου, σε DNA ,είναι στην πραγματικότητα βιολογικής σημασίας».

 

 

 

  • Like 2
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Η μελέτη είναι αυτή:

cimb-44-00073-g001-550.jpg
WWW.MDPI.COM

Preclinical studies of COVID-19 mRNA vaccine BNT162b2, developed by Pfizer and BioNTech, showed reversible hepatic effects in...

 

Δημοσιεύτηκε στο "current issues of molecular biology".

 

Ο Δημοσιογράφος της ναυτοεμπορικής μετέφρασε αυτή τη σελίδα από τα Γερμανικά:

csm_110525_df7f28dc7c.jpg
WWW.PHARMAZEUTISCHE-ZEITUNG.DE

Genbasierte Impfstoffe stehen nach wie vor im Zentrum kontroverser Diskussionen. Kann ein solcher Impfstoff ein Genom verändern...

 

Αν είναι καλή / κακή κλπ. δεν το ξέρω, πάντως τα περιοδικά του mdpi είναι peer reviewed οπότε έχει σίγουρα περάσει από peer review για να βρίσκεται online.

Δεν το διάβασα (βαριέμαι) αλλά δε μου αρέσει το σπασμένο τηλέφωνο, προτιμώ να βλέπω την πηγή :p 

 

  • Like 2
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Αν και νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει, ας σημειωθεί ότι η σειρά Huh7 στην οποία έγινε το πείραμα είναι καρκινικά ηπατικά κύταρα, με μεταλλάξεις που ευνοούν την αντίστροφη μεταγραφή που παρατηρήθηκε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, το μέλος Simon έγραψε:

Άρα αποδίχτηκε ότι τα εμβόλια πρωκαλούν αλλιώσεις στο DNA?

αυτο που αποδεικνύει είναι ότι άμα σε βουτήξουμε σε μια πισίνα με μπύρα, ακόμα και να μην πιεις, θα μεθύσεις από τις αναθυμιάσεις. Ίσως να πνιγείς κιόλας.

Να βάλουμε στις μπύρες στίκερ που να προειδοποιεί για τον κίνδυνο πνιγμού;

 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδη παλαιοτερα σε αυτο το thread αναφερθηκαμε στην καταμετρηση θανατων απο/με covid σχετικα με το κατα ποσο τα νουμερα ειναι κοντα στην πραγματικοτητα, ο καθηγητης εδω νομιζω τα εξηγει αρκετα καλα. Καντε τον κοπο να διαβασετε αυτο το μικρο twitter thread 

 

 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

embolio-6.jpg
WWW.IN.GR

«Ο λόγος για ένα παιδί να κάνει ένα εμβόλιο Covid-19 είναι για να αποτραπούν σοβαρές επιπλοκές...

 

Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, το μέλος honda22 έγραψε:

40% στις μεθ σήμερα είναι εμβολιασμενοι. Όσο περνάει ο καιρός ξεφουσκώνει αρκετά η προστασία φαίνεται. 

Ειναι τοποθετηση στα σοβαρα αυτη, η για απλο τρολαρισμα;

  • Like 1
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, το μέλος honda22 έγραψε:

40% στις μεθ σήμερα είναι εμβολιασμενοι. Όσο περνάει ο καιρός ξεφουσκώνει αρκετά η προστασία φαίνεται. 

Βρε, έχει αυξηθεί το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Αν είχε εμβολιαστεί το 100% του πληθυσμού, στις ΜΕΘ θα είχαμε μόνο εμβολιασμένους. 

comedy central GIF by Another Period

😛

 

  • Like 3
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, το μέλος steve_m έγραψε:

και επειδη εχει αυξηθει το ποσοστο εμβολιασμενων και γιατι οι εμβολιασμενοι εχουν σταματησει να προσεχουν οπως πριν.

Πληρως εμβολιασμενοι που εχουν νοσησει κιολας (εγω πχ) ακομα και να μην προσεχουν (εγω προσεχω σαν τρελος ομως λογω εγκυμοσυνης της γυναικας), ειναι λιγο δυσκολο να οδηγηθουν στις ΜΕΘ. Οσο ο εμβολιασμος προχωραει, τοσο περισσοτερο θα φτανουν στις ΜΕΘ ανθρωποι οι οποιοι (μαλλον) θα εφταναν ετσι κι αλλιως. Αδυναμα ανοσοποιητικα, υποκειμενα νοσηματα κλπ κλπ. Η αυξηση του ποσοστου των εμβολιασμενων στις ΜΕΘ ειναι το απολυτως αναμμενομενο και επιθυμητο. Απλα γιατι σημαινει οτι οι ανεμβολιαστοι ειναι ελαχιστοι. Απο κει και περα, εαν καποιος ειναι ευαλωτος και ως εμβολιασμενος, τοτε θα αφεθει στα χερια των γιατρων οι οποιοι γινονται ολο και πιο αποτελεσματικοι τελευταια. 

 

Πριν μερικες σελιδες ειχα γραψει για τον κολλητο του πατερα μου. Ως εκ θαυματος φαινεται πως τα καταφερνει. Ξυπνησε , μαλλον θα οδηγηθει σε κανονικο δωματιο και μαλλον θα αρχισει να σχεδιαζει την επιστροφη του στο σπιτι. Σημερα μαθαμε τα χαρμοσυνα. Δοξα τω θεω. Απλα εχουν πληγει πολυ αρκετα οργανα. Θα παρακολουθειται για παρα πολυ καιρο. Αλλα και παλι καλυτερα απο το να εφευγε.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Απορία δεοντολογίας

 

Από την στιγμή που:

- τα παιδιά 0~17 ετών δεν πεθαίνουν από covid (πέθαναν 7 στα 707.356 κρούσματα )

- οι νέοι 18~39 ετών γενικά δεν έχουν πρόβλημα (πέθαναν 206 στα 1.007.729 κρούσματα)

- άνω του  90% των νεκρών από ή με covid είναι άνω των 70 ετών ή/και με υποκείμενα νοσήματα

 

Ζούμε σε τόσο εγωιστική κοινωνία στην οποία οι ηλικιωμένοι απαιτούν να θυσιάσουν τα εγγόνια τους την ζωή τους και την ψυχική τους υγεία ώστε να ζήσουν περισσότερο οι ίδιοι;

 

Είναι τόσο παρτάκηδες οι ηλικιωμένοι που απαιτούνε να κλειστούν τα νιάτα σε 4 τοίχους για να ζήσουν περισσότερο οι ίδιοι;

 

Παλιότερα  οι γονείς και οι παππούδες θα θυσιαζόντουσαν για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Έχει αλλάξει τόσο πολύ η κοινωνία που απαιτούν οι μεγαλύτεροι να "θυσιάσουν" τους νεότερους για να είναι πιο ασφαλείς οι ίδιοι;

 

Οι ηλικιωμένοι θα μπορούσαν κάλλιστα να απομονωθούν κατ'επιλογή τους και να πάρουν τα μέτρα προστασίας τους. Οι περισσότεροι μένουν σε δικό τους σπίτι, ίσως και σε απόσταση στο χωριό. Αν σε κάποιο σπίτι μένουν μαζί (τρεις γενιές συγκάτοικοι), θα μπορούσαν τα μέλη της οικογένειας να πάρουν προαιρετικά όποια μέτρα θεωρούν απαραίτητα αλλά όταν δεν μένουν τρεις γενιές μαζί, ποιος κινδυνεύει από ποιον;

Έγινε επεξεργασία από sdim
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1-1.jpg
WWW.IN.GR

Ερευνητές στις ΗΠΑ εντόπισαν σοβαρή φλεγμονή και τραυματισμό του εγκεφάλου η οποία συνάδει με...

 

Οι ερευνητές εντόπισαν σοβαρή φλεγμονή και τραυματισμό του εγκεφάλου η οποία συνάδει με μείωση της ροής του αίματος και της οξυγόνωσής του καθώς και με βλάβες και θάνατο των νευρώνων. Εντόπισαν επίσης μικροαιμορραγίες στον εγκέφαλο. Ηταν μάλιστα χαρακτηριστικό το ότι αυτά τα ευρήματα εντοπίζονταν σε πειραματόζωα τα οποία δεν εμφάνιζαν σοβαρά συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα εξαιτίας της λοίμωξης.

 

«Επειδή τα πειραματόζωα δεν εμφάνιζαν σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα, κανένας δεν περίμενε να παρουσιάζουν τόσο βαριά νόσο στον εγκέφαλο» εξήγησε η δρ Φίσερ προσθέτοντας ωστόσο ότι «τα ευρήματα ήταν διακριτά χωρίς να υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν αποτέλεσμα της λοίμωξης».

 

Οι νευρολογικές επιπλοκές είναι συχνά μεταξύ των πρώτων συμπτωμάτων της λοίμωξης με SARS-CoV-2 και μάλιστα μπορεί να είναι και οι πιο σοβαρές και εμμένουσες εκδηλώσεις που προκαλεί η λοίμωξη. Επίσης πλήττουν τους ασθενείς αδιακρίτως – ανεξαρτήτως ηλικίας, συννοσηροτήτων καθώς και βαρύτητας της λοίμωξης.

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.