Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

4 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:
sag1068x572.jpg
WWW.IN.GR

Ολόκληρα κτίρια μετατρέπονται σε κέντρα καραντίνας, παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους, κατοικίδια θανατώνονται γιατί οι...

 

Διαίρει και βασίλευε !

 

Η ελεύθερη μετακίνηση είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που το στερούνται μόνο όσοι καταδικαστούν από δικαστήριο.

Αν ο κόσμος ενωνόταν θα ήταν όλοι ελεύθεροι αλλά τώρα που βγαίνουν ένας ένας, τους μαζεύουν.

 

Θα μου πεις η Ελλάδα παλιότερα χρειάστηκε 400 χρόνια για να ξυπνήσει, πως να προλάβουν να ξυπνήσουν σε μερικές εβδομάδες.

 

Το καλύτερο επιχείρημα που άκουσα είναι "έχω δικαίωμα να είμαι άσχημος". Το νόημα πίσω από αυτή την φράση είναι ότι κάποια πράγματα είναι προσωπική επιλογή και δεν έχει δικαίωμα ο άλλος να μας τα επιβάλλει.

 

Και για όσους νομίζουν ότι το rapid test είναι αθώο...

Προσοχή! Σκληρό περιεχόμενο!

  Reveal hidden contents

 

 

Xios Stefanos GIF - Xios Stefanos Stamata Pia GIFs

 

 

3 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

update

 

Είχα αναφέρει ότι τα lockdown μεταξύ των άλλων δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα και έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες.

Δυστυχώς μόλις βρήκα βιντεάκι στο twitter ένα βιντεάκι όπου σε 2:20 λεπτά δείχνει δεκάδες περιστατικά που καταγράφηκαν live. Προφανώς και δεν θα παραθέσω link.

Είναι από τις λίγες φορές που θα χαιρόμουν πραγματικά αν έκανα λάθος και έβγαινα ψεύτης.

 

χίοσκορωνοϊόσ Extremely Extended GIF - χίοσκορωνοϊόσ Extremely Extended Talking GIFs

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

long_covid_ft.jpg
SLPRESS.GR

Η long Covid ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο κυρίως γυναίκες όμως φαίνεται πως δεν...

1.Όταν βγήκε από τη ΜΕΘ για 15 ημέρες έμεινε κατάκοιτη στην παθολογική κλινική και σιγά σιγά μπόρεσε με βοήθεια να σταθεί στα πόδια της. «Στις 23 Απριλίου μου δώσανε εξιτήριο και νόμιζα ότι θα ήμουν καλά. Όμως, χρειάστηκε να προσλάβω 24ωρη νοσηλεύτρια και φυσιοθεραπευτή. Μετά από έναν μήνα κατάφερα να κάνω τα πρώτα βήματα μόνη μου. Για έξι μήνες η νοσοκόμα έπρεπε να μένει μαζί μου. Είχα δύσπνοια, αφόρητους πόνους στο σώμα και έπεφταν τα μαλλιά μου», λέει η κ. Κιτζατίδου.

Στο σπίτι, έναν χρόνο μετά, υποστηρίζεται από οξυγόνο για 15 ώρες την ημέρα και περπατάει με μπαστούνι. «Οι σωματικοί πόνοι παραμένουν και συνεχίζω να παθαίνω κρίσεις πανικού. Με παρακολουθούν πνευμονολόγοι, ψυχίατρος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, νευρολόγος, αιματολόγος. Η κορτιζόνη που έπαιρνα μέσα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο σπίτι, μου δημιούργησε πρόβλημα στα μάτια, απέκτησα πρόωρα καταρράκτη και πρέπει να χειρουργηθώ».

 

2.

«Δεν είχα τη δύναμη να σηκώσω στα χέρια ούτε τον μικρό μου γιο. Ακολούθησε ένας κύκλος εξετάσεων όπου όμως δεν υπήρχε κάποια παθολογία. Πέρασαν έξι μήνες για να διαπιστώσουμε ότι έχω το σύνδρομο», λέει. «Κλείστηκα στον εαυτό μου, είχα κρίσεις πανικού, ξυπνούσα και έβρισκα τούφες μαλλιών στο μαξιλάρι μου, δεν ήμουν πια η χαρούμενη μαμά για τα παιδιά μου. Όταν περνάς ήπια τη νόσο νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες, όμως δεν είναι πάντα έτσι. Σ’ εμένα άφησε κάποια κόπωση και φλεγμονές στον θυρεοειδή».

Παρότι ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αθλητικός, τώρα πια είναι κατόρθωμα να κάνει 5.000 βήματα. Μετά τη νόσηση εμβολιάστηκε και όπως λέει, η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε κατά 80%.

 

3.Δεν μπόρεσα να δουλέψω για επτά μήνες. Ένα χρόνο μετά, πλέον δούλευα, αλλά όχι σε κανονικές βάρδιες, γιατί το αίσθημα της εύκολης κόπωσης παρέμενε. Συνέχιζα να κοιμάμαι πολύ και παράλληλα είχα τώρα και νυχτερινούς τρόμους, ξυπνούσα και ένιωθα έντρομη το σώμα μου παράλυτο. Το μυαλό μου παρέμενε αρκετά θολό σε σύγκριση την προ κορονοϊού διαύγειά μου και κατά καιρούς είχα ξαφνικά μυικούς πόνους σε διάφορα σημεία χωρίς καμία αιτιολογία. Τύχαινε να συζητώ με συναδέλφους και αίφνης έπαυα να μιλώ και ένιωθα το μυαλό μου κενό! Ντρεπόμουν».

»Επανήλθα στο γυμναστήριο αλλά πλέον μπορώ να αθλούμαι για πολύ μικρά διαστήματα. Ξαφνικά μπορεί εκεί που γυμνάζομαι οι παλμοί μου να εκτοξευθούν και να νιώσω πάλι τον αφόρητο πόνο στο στέρνο. Η δύσπνοια παραμένει επίσης ένα πρόβλημα άλυτο προς το παρόν. Ο βήχας φεύγει και ξανάρχεται όποτε θέλει. Όλα τα συμπτώματά μου εξαφανίζονται και επανέρχονται απροειδοποίητα. Όταν είχε αρχίσει η πανδημία θυμάμαι πόσο ψύχραιμη ήμουν. Ήμουν τόσο σίγουρη ότι εγώ θα περνούσα την ίωση στο πόδι. Τώρα ξέρω ότι ο κορονοϊός μου άλλαξε τη ζωή και ότι δεν είμαι πια εκείνη που ήμουν άλλοτε. Όμως το παλεύω».

 

  • Wow 2
Link to comment
Share on other sites

Όλα είναι ψέμματα. Εμένα ένας φίλος την περασε λάιτ και κανείς από τον κύκλο μου δεν πέθανε. Ζω μόνος σε ένα βουνό βέβαια τα τελευταια 10 χρόνια και πιάνω μόνο μακελειό και profakenews

Έγινε επεξεργασία από l2phile
  • Haha 7
Link to comment
Share on other sites

embolio-1.jpg
WWW.IN.GR

Δύο νέες επιστημονικές μελέτες, μία ισραηλινή και μία από τις εταιρείες Pfizer/BioNTech

 

Η ισραηλινή έρευνα, που αφορούσε την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022, όταν πια η Όμικρον ήταν κυρίαρχη στο Ισραήλ, δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England of Medicine», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία για 182.122 άτομα άνω των 60 ετών που είχαν κάνει τρεις δόσεις και άλλα τόσα που είχαν κάνει τέσσερις δόσεις, συγκρίνοντας την αποτελεσματικότητα της τρίτης με την τέταρτη δόση, η οποία είχε γίνει τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά.

 

H έξτρα σχετική αποτελεσματικότητα 7 έως 30 μέρες μετά την τέταρτη δόση εκτιμήθηκε στο 45% έναντι του κινδύνου λοίμωξης, 55% έναντι της συμπτωματικής νόσου, 68% έναντι του κινδύνου νοσηλείας, 62% έναντι της σοβαρής νόσου και 74% έναντι του κινδύνου θανάτου. Η απόλυτη διαφορά στον κίνδυνο μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης δόσης ήταν περίπου 180 λιγότερες νοσηλείες λόγω Covid-19 ανά 100.000 άτομα και 69 λιγότερα περιστατικά βαριάς Covid-19 ανά 100.00 άτομα για όσους είχαν κάνει δεύτερη ενισχυτική (τέταρτη συνολικά) δόση.

 

H δεύτερη μικρή αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιριών Pfizer/BioNTech (δεν υπάρχει δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), ανέλυσε δείγματα αίματος από 30 υγιή παιδιά 5-11 ετών που είχαν κάνει πρώτη ενισχυτική (συνολικά τρίτη) δόση και βρήκε στο εργαστήριο αύξηση κατά 36 φορές στα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά της Όμικρον, σε σχέση με τα παιδιά που είχαν κάνει δύο δόσεις, κάτι που υποδηλώνει σημαντικό επίπεδο έξτρα προστασίας. Δεν είναι όμως σαφές, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», πόσο διαρκεί αυτή η αυξημένη προστασία της τρίτης δόσης στα μικρά παιδιά, ούτε υπάρχει ακόμη κλινική μελέτη που να επιβεβαιώνει την αυξημένη προστασία της ενισχυτικής δόσης.

 

Είναι πάντως ακόμη ασαφές πόση ζήτηση υπάρχει για ενισχυτική δόση στα παιδιά 5-11 ετών, λαμβάνοντας υπόψη ότι π.χ. στις ΗΠΑ μόνο το 28% των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας έχει κάνει δύο δόσεις, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Επίσης, σύμφωνα με άλλους ειδικούς, η νέα μελέτη για τα παιδιά αφορούσε μικρό μόνο δείγμα, γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη για περισσότερα δεδομένα προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα σε ποιό βαθμό και για πόσο χρόνο μια τρίτη δόση παρέχει έξτρα προστασία στα παιδιά έναντι του κινδύνου σοβαρής νόσου και νοσηλείας. Γενικότερα, στην επιστημονική κοινότητα υπάρχει ένας σκεπτικισμός πόσο χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις για τα παιδιά, τα οποία κινδυνεύουν λιγότερο να αρρωστήσουν σοβαρά και να χρειαστούν εισαγωγή στο νοσοκομείο λόγω Covid-19.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

a-438-1.jpg
WWW.IN.GR

Την ανησυχία πως η Κίνα κρύβει κάτι σκοτεινό πίσω από το lockdown εξέφρασε ο καθηγητής του Johns Hopkins Παναγής...

 

  • Like 1
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

On 16/4/2022 at 3:17 ΜΜ, το μέλος l2phile έγραψε:

Όλα είναι ψέμματα. Εμένα ένας φίλος την περασε λάιτ και κανείς από τον κύκλο μου δεν πέθανε. Ζω μόνος σε ένα βουνό βέβαια τα τελευταια 10 χρόνια και πιάνω μόνο μακελειό και profakenews

 

Πέρα από την πλάκα, υπάρχει και επιστημονική εξήγηση για τα αυξημένα προβλήματα υγείας στις μεγαλουπόλεις.

 

1. Υπάρχει η θεωρία ότι το να ζει κάποιος σε αποστειρωμένο περιβάλλον δεν είναι ότι και πιο υγιεινό. 

Όπως είναι επικίνδυνο να ζει κάποιος μέσα στην βρωμιά λόγω μικροβίων και άλλων παθογόνων οργανισμών, αντίστοιχα επικίνδυνη είναι και η υπερβολική καθαριότητα.

 

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν καθιερωθεί δυνατά καθαριστικά για το σπίτι (π.χ. χλωρίνη), για τα ρούχα, αντισηπτικά μανταλάκια, μέχρι και βραστήρες για τα μπιμπελό του μωρού. 

Συνήθως οι άνθρωποι στις  μεγαλουπόλεις είναι πιο μπροστά στις εξελίξεις οπότε είχαν χρόνια νωρίτερα πρόσβαση στα καλύτερα καθαριστικά, κλπ.

Παράλληλα στις μεγαλουπόλεις πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε αλάνες, δεν έρχονται σε επαφή με βρωμιές από ζώα, έντομα, πουλιά, κλπ. 

 

Το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι επαρχία να αναπτύσσουν καλύτερο ανοσοποιητικό από παιδιά οπότε λογικό είναι στατιστικά να έχουν καλύτερη άμυνα περισσότεροι και στον covid.

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1448690/

 

2. H αυξημένη μόλυνση στις μεγαλουπόλεις επιβαρύνει το αναπνευστικό

 

3. Στις μεγαλουπόλεις είναι χαμηλότερο το ποσοστό οξυγόνου στην ατμόσφαιρα

http://www.xinhuanet.com/english/2021-06/21/c_1310019778.htm?bsh_bid=5618967321

"The study results warn that the long-term hypoxia environment will bring great harm to urban populations."

 

https://www.theguardian.com/commentisfree/2008/aug/13/carbonemissions.climatechange

 Currently the oxygen content of the Earth's atmosphere dips to 19% over impacted areas, and it is down to 12 to 17% over the major cities. 

 

 

Έγινε επεξεργασία από sdim
  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

18 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Πέρα από την πλάκα

αυτά που γράφεις είναι για γέλια.

 

18 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

υπάρχει και επιστημονική εξήγηση για τα αυξημένα προβλήματα υγείας στις μεγαλουπόλεις

Για πες. Ειδικός ταξερωολασιγατηνπανδημιαακουστεμεκαιμηνκανετετοεμβολιολόγος, ε;

20 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Υπάρχει η θεωρία ότι το να ζει κάποιος σε αποστειρωμένο περιβάλλον δεν είναι ότι και πιο υγιεινό. 

Εσύ, καλή ώρα, ζεις σε αποστειρωμένο περιβάλλον.

23 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν καθιερωθεί δυνατά καθαριστικά για το σπίτι (π.χ. χλωρίνη),

Α, έτσι εξηγούνται όλα. Οι αναθυμιάσεις σε πειράζουν, να το κοιτάξεις.

25 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Παράλληλα στις μεγαλουπόλεις πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε αλάνες, δεν έρχονται σε επαφή με βρωμιές από ζώα, έντομα, πουλιά, κλπ.

Ευτυχώς, δεν έρχονται σ' επαφή και με ηλίθια άτομα.

25 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι επαρχία να αναπτύσσουν καλύτερο ανοσοποιητικό από παιδιά οπότε λογικό είναι στατιστικά να έχουν καλύτερη άμυνα περισσότεροι και στον covid.

Άνοιξες πάλι το κουτάκι με τις βλακείες, ε;

We can't breathe με τις μαλακίες που γράφεις.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

39 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

 

Πέρα από την πλάκα, υπάρχει και επιστημονική εξήγηση για τα αυξημένα προβλήματα υγείας στις μεγαλουπόλεις.

 

1. Υπάρχει η θεωρία ότι το να ζει κάποιος σε αποστειρωμένο περιβάλλον δεν είναι ότι και πιο υγιεινό. 

Όπως είναι επικίνδυνο να ζει κάποιος μέσα στην βρωμιά λόγω μικροβίων και άλλων παθογόνων οργανισμών, αντίστοιχα επικίνδυνη είναι και η υπερβολική καθαριότητα.

 

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν καθιερωθεί δυνατά καθαριστικά για το σπίτι (π.χ. χλωρίνη), για τα ρούχα, αντισηπτικά μανταλάκια, μέχρι και βραστήρες για τα μπιμπελό του μωρού. 

Συνήθως οι άνθρωποι στις  μεγαλουπόλεις είναι πιο μπροστά στις εξελίξεις οπότε είχαν χρόνια νωρίτερα πρόσβαση στα καλύτερα καθαριστικά, κλπ.

Παράλληλα στις μεγαλουπόλεις πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε αλάνες, δεν έρχονται σε επαφή με βρωμιές από ζώα, έντομα, πουλιά, κλπ. 

 

Το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι επαρχία να αναπτύσσουν καλύτερο ανοσοποιητικό από παιδιά οπότε λογικό είναι στατιστικά να έχουν καλύτερη άμυνα περισσότεροι και στον covid.

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1448690/

 

2. H αυξημένη μόλυνση στις μεγαλουπόλεις επιβαρύνει το αναπνευστικό

 

3. Στις μεγαλουπόλεις είναι χαμηλότερο το ποσοστό οξυγόνου στην ατμόσφαιρα

http://www.xinhuanet.com/english/2021-06/21/c_1310019778.htm?bsh_bid=5618967321

"The study results warn that the long-term hypoxia environment will bring great harm to urban populations."

 

https://www.theguardian.com/commentisfree/2008/aug/13/carbonemissions.climatechange

 Currently the oxygen content of the Earth's atmosphere dips to 19% over impacted areas, and it is down to 12 to 17% over the major cities.

 

Ναι ΟΚ αν είσαι στην πόλη το ανοσοποιητικό σου τον πίνει και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θα σε επηρεάσει ευκολότερα. Όχι μόνο ο Σιωνιστικός+Μπιλ Γκέιτς Κόβιντ

Τι θες να πεις με αυτό;

 

Ποια η πιθανότητα ένας "πιωμένος" να περάσει το ίδιο την κλασσική γρίπη και τον Covid?

 

@ARMAGEDDON σου πληρώνω βασεκτομή

Έγινε επεξεργασία από l2phile
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, το μέλος sotiris έγραψε:
a-438-1.jpg
WWW.IN.GR

Την ανησυχία πως η Κίνα κρύβει κάτι σκοτεινό πίσω από το lockdown εξέφρασε ο καθηγητής του Johns Hopkins Παναγής...

 

Τρομάζω γιατί σαν ιδέα πέρασε και απο το μυαλουδάκι μου.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά...

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

@karmen1983

Τρία είναι τα επικρατέστερα ενδεχόμενα:

1. Ξέρουν κάτι παραπάνω, π.χ. υπάρχει νέος πιο επικίνδυνος ιός.

 

2. Έχουν πεισμώσει με την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων και θέλουν σώνει και καλά να την εφαρμόσουν, όσο καιρό και αν χρειαστεί.

 

3. Βομβαρδίζουν όλο τον κόσμο με αυτές τις εικόνες ώστε να τον προετοιμάσουν για να περάσουν πιο εύκολα τα ίδια μέτρα και στις υπόλοιπες χώρες.

 

Ίσως να ισχύουν και ταυτόχρονα.

Ο χρόνος θα δείξει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αγαπες μου ..

ολα θα τα δεχτειτε σιγα,μα ολα

ο τροπος που θα σας τα πασαρουν θα κανει τη διαφορα,ετσι ωστε με ανοιχτες τις αγκαλιες να παραδωσετε την ελευθερια σας οπως κανετε τα τελευταια 13 χρονια.

ειναι απιστευτη πλεον η χρηση των μμδ/μμε για την καλλιεργεια σκλαβων.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως λένε στο εξωτερικό (σε ελεύθερη μετάφραση):

"Δώσε στις κυβερνήσεις το δικαίωμα απόλυτης εξουσίας σε περίοδο εκτάκτου ανάγκης

και θα φροντίσουν να υπάρξει περίοδος εκτάκτου ανάγκης"

 

Υ.Γ.

Έχετε παρατηρήσει ότι πλέον σε πολλά Ελληνικά ΦΕΚ τα τελευταία έτη αναφέρεται ο ΠΟΥ; 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Όπως λένε στο εξωτερικό (σε ελεύθερη μετάφραση):

"Δώσε στις κυβερνήσεις το δικαίωμα απόλυτης εξουσίας σε περίοδο εκτάκτου ανάγκης

και θα φροντίσουν να υπάρξει περίοδος εκτάκτου ανάγκης"

 

Υ.Γ.

Έχετε παρατηρήσει ότι πλέον σε πολλά Ελληνικά ΦΕΚ τα τελευταία έτη αναφέρεται ο ΠΟΥ; 

 

 

 

Έχεις παρατηρήσει ότι έγραψα κάτι πιο πάνω ή να το κάνω τάλιρα;

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.