Lakisss Σεπτέμβριος 29, 2009 Author #261 Σεπτέμβριος 29, 2009 Σε χαλάει ένας τέτοιος?http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Scythe-Fan-120Mm-Slip-Stream-1900Rpm-SY1225SL12SH.htm Γαμώ τις δουλειές έχει κάνει ρε παίχτη....ΜΠΡΑΒΟ Ψαχνω για στενο fan κατω απο 25mm. και συγκεκριμενα 120 x 120 x 20 mm. Για 5 χιλιοστα γινεται ολο το θεμα αν καταλαβες..... Για πολυεστερα δεν το συζηταω καν, o fan θα μπει εσωτερικα. Θα φαω το κεφαλι μου και θα τα βρω τα 5mm.
sofos1990 Σεπτέμβριος 29, 2009 #262 Σεπτέμβριος 29, 2009 Ότι υπάρχουν, υπάρχουν 120x120x20mm, πόσα cfm θες;
Lakisss Σεπτέμβριος 29, 2009 Author #263 Σεπτέμβριος 29, 2009 Ότι υπάρχουν, υπάρχουν 120x120x20mm, πόσα cfm θες; Το ξερω οτι υπαρχουν αλλα εκτος απο max. 80-100 cfm. , θελω να ειναι και λιγο ομορφος. Το ιδανικο θα ηταν silver με λευκα η μπλε leds. Ζηταω πολλα, αλλα με τοση δουλεια που εχω ριξει στο psu θα ηταν κριμα να μπει ενας fan, που θα χαλαει το αισθητικο αποτελεσμα. Θα το ψαξω το βραδυ γιατι αν με παρει για 25αρι, τα πραγματα ειναι ευκολα πλεον. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Lakisss Σεπτέμβριος 30, 2009 Author #264 Σεπτέμβριος 30, 2009 (edited) Part -18. PSU (No.2) / part -9. Καλο μηνα σε ολους!!!! Σημερα προσπαθησα να δωσω λυση στο θεμα του fan, βρισκοντας τα 5mm. που ελειπαν. Μετρωντας ξανα και ξανα διαπιστωσα οτι εχω 3mm. ''αερα'' στην βαση του psu στο backpanel. Προσεξτε στην φωτο οτι τα αλλα 2mm. , βρισκονται στο κενο αναμεσα στο backpanel και στο σασι. Ευκολα θα μπορουσα να κοψω το νευρο με το dremmel και να τελειωσει η ιστορια, αλλα η ιδεα απορριφθηκε. Για τα πρωτα 3mm. φτιαχτηκαν δυο αποστατες απο plexi, ισοι με το φαρδος του psu. Ο μπροστινος. Ο πισω. Κοπηκαν τα πλαινα κομματια, και το καπακι του τροφοδοτικου. Ενα προχειρο μονταρισμα για να παρετε μια ιδεα. Τα υπολοιπα 2mm. βρεθηκαν απο τις βιδες, και να εξηγησω το γιατι. Οταν στην αρχη πηρα μετρα, υπολογισα το συνολικο υψος μαζι με τις βιδες, οι οποιες ειχαν ''κεφαλι''. Τωρα θα μπουν φρεζατες, οποτε εξεικονομουνται τα 2mm. για να χωρεσει ο fan. Αντε τωρα να βρεις βιδες λεπτες, φρεζατες με μικρο κεφαλι στα 8-10mm. μηκος..... Ο fan πλεον χωρεσε δυστυχως οχι ακριβως στο κεντρο,γιατι ακουμπαει στην καλλωδιωση. Αναγκαστικα θα τραβηχτει τερμα μπροστα, και θα ακουμπαει στο σιδερο της προσοψης. Εδω πρεπει να μπει κατι αναμεσα, για την αποφυγη τριγμων. Επιτελους χωρεσε, και ξεπεραστηκε και το τελευταιο εμποδιο. Απομενει η επιλογη του fan....clear ή silver look? Στο επομενο part θα το δειτε ετοιμο, και τοποθετημενο. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 30, 2009 από Lakisss
stathid90 Οκτώβριος 1, 2009 #266 Οκτώβριος 1, 2009 αναρωτιέμαι αν είναι αποδοτικό το fan έτσι όπως είναι τοποθετημένο... έχει ventilation holes για έξοδο του ζεστού αέρα... είσοδο για κρύο αέρα όμως ?
sofos1990 Οκτώβριος 1, 2009 #267 Οκτώβριος 1, 2009 Σωστή παρατήρηση! Καλό θα ήταν να κοπεί το πλέξυ από το πάνω μέρος για να προσαρμοστεί το fan και έτσι να παίρνει και κρύο αέρα. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε Μέχρι τώρα το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
AgentCain Οκτώβριος 1, 2009 #268 Οκτώβριος 1, 2009 Μα εννοείται ρε σεις ότι θα κάνει τρύπες για τον ανεμιστηρα Εγώ ψηφίζω silver look ώστε όταν γυρναει να κρύβει λίγο από το χαμό των καλωδίων
stathid90 Οκτώβριος 1, 2009 #269 Οκτώβριος 1, 2009 απλά δεν αναφέρθηκε καθόλου σε τρύπες για εισαγωγή αέρα και είπα μήπως το ξέχασε [ θα μου πεις εδώ έκανε θαύματα αυτό θα ξεχνούσε ? αλλά ποτέ δεν ξες]
Lakisss Οκτώβριος 1, 2009 Author #270 Οκτώβριος 1, 2009 Μα εννοείται ρε σεις ότι θα κάνει τρύπες για τον ανεμιστηρα Εγώ ψηφίζω silver look ώστε όταν γυρναει να κρύβει λίγο από το χαμό των καλωδίων Τι σκεφτηκατε παλι βρε παλιοπαιδα......, οτι θα αφησω τον fan χωρις τρυπα??? Καθιστε να τον παρω στα χερια μου πρωτα...... ΠρακτοραCain τις κολλησεις των connectors θα τις αφησω σε κοινη θεα.
carrion Οκτώβριος 1, 2009 #271 Οκτώβριος 1, 2009 Εγώ θα έλεγα clear look. Τόση δουλειά... αμαρτία να μη την βλέπεις όταν τελειώσει!
Lakisss Οκτώβριος 2, 2009 Author #272 Οκτώβριος 2, 2009 Παιδια για δωστε μου καμια λυση με την επιλογη fan για το psu, γιατι εχω ερθει σε αδιεξοδο!!!Μπορει ενας sleeve bearing fan να τοποθετηθει οριζοντια, για να ξερω για τι να ψαξω?Ο ''μαμα'' fan του psu ελεγχεται στις στροφες απο την πλακετα, και εχει παροχη μονο δυο καλλωδια(μαυρο - κοκκινο).Βρηκα αυτον εδω που εχει ικανοποιητικη παροχηhttp://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-120Mm-Pwm-15-5Db-500-2000Rpm-D12SL-12-PWM.htmhttp://www.nexustek.nl/NXS-120mm-pwm-fan-ultra-quiet.htm , αλλα βλεπω οτι εχει 3πινη και 4πινη φισα.Θα δουλεψει σε εμενα και αν ναι πως????Πρεπει να τον συνδεσω μονο με τα δυο καλλωδια που τον δουλευουν στο maximum των στροφων του, και το psu θα αναλαβει την ρυθμιση?Ο συγκεκριμενος ειναι sleeve bearing?Δεν ειναι και φωτιζομενος που θελω.....
carrion Οκτώβριος 2, 2009 #273 Οκτώβριος 2, 2009 Παιδια για δωστε μου καμια λυση με την επιλογη fan για το psu, γιατι εχω ερθει σε αδιεξοδο!!!Μπορει ενας sleeve bearing fan να τοποθετηθει οριζοντια, για να ξερω για τι να ψαξω? Ο ''μαμα'' fan του psu ελεγχεται στις στροφες απο την πλακετα, και εχει παροχη μονο δυο καλλωδια (μαυρο - κοκκινο). Βρηκα αυτον εδω που εχει ικανοποιητικη παροχη http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-120Mm-Pwm-15-5Db-500-2000Rpm-D12SL-12-PWM.htm http://www.nexustek.nl/NXS-120mm-pwm-fan-ultra-quiet.htm , αλλα βλεπω οτι εχει 3πινη και 4πινη φισα. Θα δουλεψει σε εμενα και αν ναι πως???? Πρεπει να τον συνδεσω μονο με τα δυο καλλωδια που τον δουλευουν στο maximum των στροφων του, και το psu θα αναλαβει την ρυθμιση? Ο συγκεκριμενος ειναι sleeve bearing? Δεν ειναι και φωτιζομενος που θελω..... Έκανα ακριβώς το ίδιο πριν από λίγο καιρό (για ένα project που τελειώνει σιγά σιγά) Σε ένα seasonic έπρεπε να αλλάξει το φανάκι και έβαλα αυτό. Έκοψα την φίσα από τον "μαμα" ανεμιστήρα και τον έβαλα στα 2 από τα 3 καλώδια του καινούριου. Λίγη κόλληση.. λίγο θερμοσυστελόμενο.. (λίγο κρασί λίγο θάλασσα) και η μόντα έκατσε. Είχα την δυσκολία κιόλας γιατί ο coolermaster είχε ασημένια και τα 3 καλώδια.. οπότε για να βρώ ποιο από τα 3 είναι η ένδειξη στροφών.. μου πήρε λίγο trial and see. Το psu πάντως αναλαμβάνει την ρύθμιση απλά μεγαλώνοντας την αντίσταση.. αν δεν κάνω λάθος.
Lakisss Οκτώβριος 2, 2009 Author #274 Οκτώβριος 2, 2009 Δεν βλεπω πολυ βοηθεια, και υπαρχει μια μικρη πλην σημαντικη λεπτομερεια για τους psu fans........υπαρχει λογος που επιμενω στο θεμα!Μιας και το psu ρυθμιζει τις στοφες του fan αυξομοιωνοντας το voltage, υπαρχει ενα voltage range που πρεπει να ανταποκρινεται ο fan. O ''μαμα'' fan ξεκιναει με 4.75V(20~50% Load) ενος αυτος του πλαισιου http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-120Mm-Pwm-15-5Db-500-2000Rpm-D12SL-12-PWM.htmμε 6.5Volt. Θα τον δουλεψει το psu σε χαμηλο load?
Lakisss Οκτώβριος 3, 2009 Author #275 Οκτώβριος 3, 2009 Part -18. PSU (No.2) / part -10. Σημερα θα σας δειξω κατι που αποτελει συνεχεια του τροφοδοτικου, και το καταφερα μετα απο δευτερη αποπειρα. Εχτες το εσπασα, αλλα σημερα μετα απο 3 ωρες τελικα απεδωσε η ιδεα..... Αρχικα κοπηκε μια κολωνα απο plexi διαστασεων 2 x 2 x 9cm. και γυαλιστηκε. Σημαδευτηκαν και ανοιχτηκαν 6 τρυπες. Ετοιμες οι πρωτες. Στη συνεχεια μαρκαριστηκαν και ανοιχτηκες 12 νεες τρυπες, καθετες στις πρωτες. Ετοιμες και οι επομενες. Απο μια ηλεκ/κη κλεμμα 2.5mm. αφαιρεθηκαν οι συνδεσμοι. Πιστευω να καταλαβατε που το παω.... Οι συνδεσμοι τοποθετηθηκαν μεσα στις τρυπες, και η plexi κλεμμα πηρε μορφη. Παμε να την καλωπισουμε και λιγο....κοπηκε ενα plexi, γυαλιστηκε και στις ακρες του ανοιχτηκαν τρυπες για βιδες. Η plexi κλεμμα στην τελικη της μορφη. Εδω θα τοποθετηθει οταν ερθει η ωρα. Στην κλεμμα θα καταληξει η γειωση του psu, θα γεφυρωθει, και θα διανεμηθει στο hardware.
AgentCain Οκτώβριος 3, 2009 #278 Οκτώβριος 3, 2009 lol εφόσον συνδυάζει λειτουργικότητα με παρουσιαστικό, its fine by me:smoke:
Lakisss Οκτώβριος 3, 2009 Author #279 Οκτώβριος 3, 2009 πιστεύω να μην έχει παράπονο ο agentcain Ακομα τηρει σιγη ιχθυος ο Αgentcain....περιμενει να δει την συνεχεια για να τοποθετηθει Αgentcain αφιερωμενη η κλεμμα σε σενα.....:daisy:
Lakisss Οκτώβριος 4, 2009 Author #280 Οκτώβριος 4, 2009 Part -18. PSU (No.2) / part -10. Εχτες πηρα στα χερια μου τον fan, και ετσι σημερα μπορεσα να συνεχισω το τροφοδοτικο. Κατα 90% ειναι ετοιμο, και μενουν καποιες λεπτομερειες για να τοποθετηθει...2 ωριτσες δουλεια θελει ακομα. Στα σημερινα.... o fan (δεν εχει led), 76cmf, 500-2000rpm. Αρκετα ησυχος ακομα και σε full rpm. Ανοιχτηκε η τρυπα που θα τοποθετηθει. Κολληθηκαν τα κομματια. Αυτη την φορα εφαρμοσαν απολυτα και με την πρωτη, ενω στο πρωτο psu με ταλαιπωρησαν αρκετα. Στο φως το χρωμα δειχνει φανταστικο, στην φωτο χανει..... Test drive στο καπακι να δω αν χωραει. Ευτυχως perfect fit!!! Μπηκε το μπροστινο και το πισω ''φιλετο''. Πηρε ρευμα ο μετρητης. Παμε στον φωτισμο μιας και ο fan ερχεται χωρις led. Φτιαχτηκαν 2 βασεις μικρες οσο 2 πληκτρα του κινητου, που στην μια τους πλευρα εγινε ενα ''σκαψιμο''. Τα led κοπηκαν για να ''απλωνει'' το φως και συνδεθηκαν. Προσεξτε οτι το ''σκαψιμο'' επιτρεπει στα καλλωδια να τσακιζουν, και να μην εξεχουν στο πισω μερος. Τοποθετηθηκαν στην προσοψη με ταινια διπλης. Δοκιμη φωτισμου με το τροφοδοτικο κλειστο και το καπακι προχειρα τοποθετημενο. Οι φωτο ειναι λιγο θολες αλλα ειναι οτι καλυτερο μπορουσα. Τις βαζω, γιατι θα το ξαναδειτε φωτισμενο οταν τελειωσει οριστικα το project, σε επαγγελματικες φωτο πια. 7
Recommended Posts